Dodaj do ulubionych

MPK dyscyplinuje dłużników

IP: 62.29.160.* 04.02.06, 05:33
Ło to sku**wisynki. Dwa lata temu jechałem bez biletu. Jakaś firma
windykacyjna z Wrocławia zaczęła przysyłać mi nakazy zapłaty 105 zł.
Napisałem pismo że jestem bezrobotny i prośbę o unieważnienie długu gdyż
byłem bezrobotny. Od tamtej pory nic nie przychodziło, a w tym tygodniu inna
firma tym razem z Warszawy każe mi zapłacić już 127 zł. Qwa mać.
Obserwuj wątek
    • Gość: medalik Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 06:00
      zastanow sie co piszesz.idz do sklepu zrob zakupy i wyjdz nie płacac,no w koncu
      jestes bezrobotny.polska to dziwny kraj korupcji i złodzieji.
      • Gość: asia Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.parkitka.prenet.pl 04.02.06, 09:32
        jak jestes bezroboty ciekawe z czego internet płacisz a jesli chodzi o dług to i
        tak ci male odsetki przyszly jak na dwa lata. nie nawidze takich ludzi jak ty bo
        przez ciebie i tobie podobnych bilety ciagle drozeja. Jak jestes nieudacznikiem
        i pracy przez dwa lata znalezc nie potrafisz to chodzi na nogach a nie sie
        pchasz do autobusu.
        • Gość: Victor Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:01
          i bardzo dobrze! powinno ci przyjsc 200 zł! powinni takich jak ty umieszczac w
          KRD od razu! Ty nie płacisz i masz w d..... i chcesz za darmoche jezdzic bo
          jestes bezrobotny. a g... mnie to obchodzi nieudaczniku. jedz do niemiec i myj
          gary jak ci nie pasuje.! Przez takich nieudaczników jak ty ciagle rosna wszelkie
          opłaty! won!!!!!!!!!
          • Gość: @elka2 Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: 195.117.153.* 04.02.06, 10:19
            ludzie gdzie wy miszkacie-w usa-tam mozna byc nieucznikiem nie majac pracy,jak
            zyjecie w tym kraju to wiecie ze moze ijest praca -do tesco poszlibyscie za 400
            zł,jest bezrobocie i jest duzo jezdzacych na gape-bo 4,20 dla niektorych to -
            wszyscy syci-sniadanie,obyscie nigdy nie byli głodni.A coz to internet ,idziesz
            do znajomych i pozwola skorzystac -to taki rarytas?
        • Gość: też bezrobotny Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:07
          > [...]
          > Jak jestes nieudacznikiem
          > i pracy przez dwa lata znalezc nie potrafisz to chodzi na nogach a nie sie
          > pchasz do autobusu.

asiu droga, a może tej pracy zwyczajnie nie ma? Nie bierzesz tego pod uwagę?
          Rozumiem, że Ty nie jesteś nieudacznikiem i masz doskonałą pracę, którą
          znalazłaś bez problemów, bo przecież jesteś taka "doskonała" i zaradna.
          PS. "nienawidzę" pisze się razem moje ty zaradne lecz niedouczone złotko
          • Gość: fatr Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 10:50
            zawsze mozna zostac kanarem jezdzic za darmo
          • Gość: asia Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.parkitka.prenet.pl 04.02.06, 12:11
            tez bylam bezrobotna i nie zarabiam wiele bo trudno 500 zł nazwac fura pieniedzy
            ale bilet zawsze kupuje bo nie mozna krasc a to ze jezdz sie bez biletu to
            wlasnie jest kradziez i gdyby wszyscy kupowali tak jak ja to moze bilet nie
            kosztowalby prawie 80 zl tylko z 60 a to duza roznica dla kogos kto malo zarabia
            ale co myslicie ze autobusy na wode jezdza zastanowilbys sie co piszesz
            "bezrobotny" to kpina a zreszta bezrobotnym mozna byc przez 3 miesiace no nawet
            przez rok ale rzerowac na innych tylko dlatego ze sie przez 2 lata pracy nie
            moze znalezc to troche kpina moim zdaniem
            ps nie slyszales o czyms takim jak dysortografia ty inteligencie
            • Gość: michał Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:15
              Taa. Teraz wszyscy cierpią na dysortografie:D :D A do słownika zajrzeć to nie
              łaska? Pozdro dla wszystkich jeżdżących bez biletów.
            • aha123 Re: MPK dyscyplinuje dłużników 04.02.06, 14:21
              ...dysortografia... no słyszałam, ale słowniki są...

"rzerowac" - sprawdź, bo wstyd!
            • Gość: też bezrobotny Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:20
              [...]
              > ps nie slyszales o czyms takim jak dysortografia ty inteligencie

asiu, słyszałem. Wiem, że jest to wymówka dla totalnych leni, ostatnio bardzo
              modna niestety. A wystarczy troszkę pouczyć się i już nie będzie wstydu. Mnie
              nauczono, że robienie błędów ortograficznych to nie "dysortografia" ale wstyd i
              nieuctwo.

PS. Dla wyjaśnienia: nie kupuję biletów na autobus lub tramwaj, bo nimi nigdy
              nie jeżdżę. Więc nikogo nie okradam a tym bardziej Ciebie ;-)
    • Gość: koperator Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:07
      I bardzo dobrze moze kupia dwa tramwaje a nie jeden. Moze pracownicy przez to
      zaczn zarabac wiecej. Moze wreszcie przyblizymy sie do europy. A tak wogole tez
      bylem dlugo bezrobotnym a pozniej pracowalem za marne pieniadze w makro
      czestochowa a teraz pracuje za wieksza stawke juz nie w markecie ale nie
      przestalem szukac pracy jak sie przyjolem do makro. Placik kazdy musi bo jak
      widze jaka pomoc dostaja ludzie z MOPS-u i innych instytucji i nie wykorzystuja
      tego w nalezyty sposob bo np. bony zywieniowe wymieniaja na kase a pozniej na
      alkohol. To dobrze w tym kraju nie bedzie.NIECH SIE SKONCZA CZASY ZEROWANIA NA
      GARNUSZKU PANSTWA.
    • Gość: Pamela a z czego maja placic jak nie maja na chleb IP: *.autocom.pl 04.02.06, 11:15
      , moze lewica by sie ujela za biednymi, przeciez maja kase
    • Gość: dziki Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 11:28
      Mpk dziady , zwolnijcie kierowców wieprzy , chamów i buraków
      • Gość: Elżbieta Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:04
        Ale nie rozumiem po co ten protest Przciez MPK działa zgodnie z prawem Za bilet
        trzeba płacić I to jest bez dyskusji.
        Ja proponuje posłuzyć sie tą sama bronia przeciw MPK
        Za zachowanie kierowców sprawa cywilna i niech płacą ci którzy ich zatrudniają ,
        za kradziez spowodowaną tłokiem podczas wsiadania wąskimi drzwiami a raczej ich
        połówką do sądu Niech płacą odszkodowanie i zwrot kosztów,
        za spóźnienie autobusu i straty z tego wynikające do sąudu i rekompensata
        Może się na coś w końcu te sądy dla zwykłych ludzi też na cos przydadzą
        A MPK długo nie pociągnie bo żaden ubezpieczyciel z powództwa cywilnego tą
        firmą się nie zainteresuje I to jest niezła metoda i całkowicie zgodna z prawem
        Niech sąd rozstrzyga kto winien i ile winien
      • Gość: koles jakies partactwo!!!!!!!!!!!! lac na nich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:07
        od 5 lat nie jezdze mpk a oni mi przysylaja jakies dziwne kary do zaplacenia i
        tak jak w przypadku kolegi z forum najpierw jedna firma z wroclawia potem z
        warszawy i co chwile mnie strasza ze do sadu podadza ze bede mosial placic 400
        a nie 160zl a ja ich mam gleboko w swojej wielkiej bialej dupie bo to w ich
        interesie lezy zeby mi udowodnic ze ja wiozlem ich smierdzacym tramwajem czy
        autobusem moja wielka biala dupe i gdzie maja na to poswiadczenie oraz numer
        dokumentu z ktorego mnie spisali. przeciez ktos mogl podac sie za mnie i tak
        nikt tego nie sprawdza , a telefon jak sie kupuje to nikt nie sprawdza czy ktos
        tam zaplacil 150 zl mpk czestochowa za jazde bez biletu bo jak jest promocja na
        telefony to ludzi w salonach jest tyle ze sprzedawca uwija sie jak tylko moze
        zeby sprzedac jak najwiecej telefonow bo od tego tez zalezy czasem jego gaza a
        jak ktos nie zaplaci 2 rachunki to oni tez sobie poradza i z niego sciagna ale
        juz wieksza kwotke co dla nich rowniez jest dodatkowym atutem a telefonow
        stacjonarnych to juz nikt nie zaklada bo to panstwowe gowno to tylko zdziera na
        rozmowach i kreci wajchy na 0700 a potem bilingami strasza za 40 zl abonamentu
        w tp niema nic i telefon w domu na kablu a tu piekna nowa ladna komoreczka
        mozna ja wszedzie zabrac i kazdy sie do nas dodzwoni chyba tylko jakies matoly
        zakladaja jeszcze telefon stacjonarny bezuzyteczny jak cale tp i mpk
        czestochowa
        a tak na marginesie to ciekawe co sie stalo z tymi pieniedzmi na tramwaj bo ani
        tramwaju ani jakis nowych autobusow niewidac czyzby poszly do podzialu na
        swieta??????????????
    • Gość: jacek Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.czestochowa.agora.pl 04.02.06, 12:05
      I dobrze złodziejom, którzy nie płacą i w ten sposób okradają nas wszystkich.
      • Gość: koles do jacka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 12:20
        I dobrze złodziejom, którzy nie płacą i w ten sposób okradają nas wszystkich.
        zacznij od siebie i przeczytaj kto to jest złodziej w słowniku wyrazów obcych
        bo może sie okazac ze ty wlasnie tez jestes złodziejem
        podejrzewam że 10% polakow moglo by sie poszczycic ze nie sa zlodziejami tylko
        uczciwa praca zarobilo na wegetowanie w tym złodziejskim państwie jakim jest
        polska.
        janosik też kradł tylko że potem rozdawał biednym tzn że prowadził tzw
        działalność charytatywną.
        acha chyba cie nikt jeszcze w życiu w zwyczajny sposób nie okradł
        morderca, gwałciciel który zabił twoje dziecko zgwałcił ci żone albo co gorsza
        dziecko też żyje z twoich podatków a do tego wyrządził ci krzywde a ty chcąc
        niechcąc co miesiąc mósisz swoje pieniążki oddać na jego utrzymanie a on smieje
        się z ciebie bo uważa cie za większego palanta od siebie
        i gdzie tu jest morał o złodzieju ???????
        • Gość: Absolwent Dwa światy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:30
          Bo widzisz koleś, istnieją dwa światy: złodzieje i cwaniaczki należą do jednego
          z nich, a ludzie uczciwi do drugiego. To kwestia tego jak Cię wychowali rodzice.
          Jeżeli u Was w rodzinie normalne było kraść czy jeździć bez biletu, to
          "złodziejski kraj" (jak się wyraziłeś) kojarzy Ci się z takimi jak Ty. Bo nawet
          możesz nie wiedzieć, że są ludzie którzy nie kradną i nie jeżdżą na gapę. Skąd
          masz o tym wiedzieć, biedaku? Cała ta Twoja filozofia myślenia i słownictwo są
          porażające dla naszego świata, a dla Twojego świata to normalne. Obudź się i
          bądź porządnym człowiekiem!
          • Gość: FONikoman Re: Dwa światy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:17
            Moze najpierw niech MPK zacznie egzekwowac od swoich pracownikow odpowiednie
            zachowanie. Kazdy z kierujacych atobusem czy tramwajem powinni przechodzic
            specjalne przeszkolenia. Bo niestety, praca z ludzmi moze byc stresujaca, ale to
            nie uprawnia ich do zachowania jakie codziennie prezentuja nam szanowni panowie
            i coraz czesciej PANIE. MPK chcialoby tylko podwyzki i egzekwowac dlugi, oni
            wymagaja, ale nic nie daja. Sa podwyzki nie ma obiecanych autobusow. Place za
            bilet, a nie moge jezdzic w taki sposob jaki sobie zycze. Niestety, ale szanowne
            MPK oczywiscie nie dopusci do tego, aby na terenie naszego miasta powstala inna
            firma transportu publicznego. Bo nasze "kochane" MPK coraz bardziej popisuje sie
            nowymi pomyslami, zamykanie drzwi, sratatata. I chocby podczas ostatniego
            spotkania z panem J.M.Rokita wystapil pewien pan, bodajze ze zwiazkow zawodowych
            domagajac sie zmian w MPK. A to swiadczy o tym, ze nawet pracownikow sie zle
            pracuje co nie oznacza, ze kierowcy i maszynisci moga sobie robic co chca.
            • Gość: fart Re: Dwa światy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:28
              takich jezdzacych bez biletu powino sie lac pala po du...
    • Gość: bardecki Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 14:30
      Buchacha!!!!Ale mi groźne skutki:-)Za to chamstwo wiekszości kierowców zycze
      mpk samych gapowiczów!!!Zmieńcie podejście kierowców do pasażera,potem karajcie
      gapowiczów!!!PS:na gape jeździłem od 94r do 2002,zero konsekwencji!!!!!
      chie,chie...
    • Gość: IKS Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 17:57
      A którędy ci gapowicze wsiadają? Podobno cały ten idiotyzm zwany "zasadą
      pierwszych drzwi" miał im to uniemożliwić. Być może są to gapowicze tylko z
      tramwajów. A może cały Zarząd firmy jest po prostu głupi. Mnie okradziono w
      ciągu tych 3 lat pięciokrotnie. Na niewiele (ok. 300 zł przy dwóch rozprucich
      torby i ok. 10 zł z portmonetką + stara karta telefoniczna, którą pokazuję przy
      wsiadaniu). Kiedyś skradziono mi również bilet miesięczny(w ostatnim dniu
      miesiąca, kiedy wracałem do domu-nie było kontroli więc strata żadna)i dlatego
      przeszedłem na kartę telefoniczną (bilet mam dobrze schowany i pokazuję go
      kontrolerom- nie zdarzyło mi się aby nie podziękowali). Zdecydowana większość
      kierowców to ludzie normalni. Muszą utrudniać nam życie bo są do tego
      przymuszani przez swoich pryncypałów. Przecież kapuś, którego Zarząd wysyła aby
      sprawdzał Kierowców może im zaszkodzić. A gdzie Kierowca po 50-tce znajdzie
      inną pracę? "Właściciele" Częstochowy podejmując decyzje nie liczą się z
      rzeczywistością. Nikt nie liczy ile wart jest stracony dzięki ich
      prymitywizmowi czas pasażerów. Bo dla kacyka jest ważne tylko to, aby "jego"
      było na wierzchu. Nie wiem, czy ktoś okradziony wskórałby coś w Sądzie.
      Przecież są nalepki "UWAGA NA KIESZONKOWCÓW" i inne śmieszne "NIE ZASŁANIAĆ
      PRAWEJ STRONY....". Pozwólcie jeździć normalnie jak we wszystkich miastach to
      nikomu nie przyjdzie do głowy przepychać się w okolice Kierowcy aby utrudnić
      widoczność. Przecież jeśli Wasze dane odnośnie ilości gapowiczów są prawdziwe,
      to dowód na fiasko kretyńskiego pomysłu z wsiadaniem. W innych miastach bilety
      kontrolują kontrolerzy i gapowiczów prawie nie ma. Proszę sobie przypomnieć :
      gdy podróżowało się normalnie skargi na kierowców były sporadyczne. Bo
      faktycznie liczbę "buraków" wśród kierowców oceniam na 5-10 sztuk. Wprowadźcie
      normalność a zobaczycie, że kierowcy są sympatyczni. A pasażerowie bywają
      niegrzeczni m.in. dlatego,że kierowca to jedyna osoba (częśto zupełnie
      niewinna) wobec której mogą wyrazić niezadowolenie z bajzlu w firmie.
      • Gość: @elka2 Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: 195.117.153.* 04.02.06, 19:52
        BEDZIE BEZROBOCIE BEDA GAPOWICZE I O CO TA KŁOTNIA NIE SZKODA CZASU?
      • Gość: IGREK Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.itcomp.pl / *.itcomp.pl 05.02.06, 09:31
        Wreszcie ktoś rozsądnie piszący.Pozdrawiam-a chamów to w większości można
        spotkać na ulicach miasta z wieżą.To proste społeczeństwo:-/
    • Gość: Ukasz Re: MPK dyscyplinuje dłużników IP: *.inds.pl / *.inds.pl 05.02.06, 12:00
      Niezła burza się rozpętała wokół mojego postu. Może niektórzy nie zajarzyli o co mi chodzi tak więc dla ścisłośći: bez biletu jechałem podczas sesji zimowej (luty 2004, byłem wtedy na 5 roku) a wtedy nie kupowałem sioeciówki jak zwykle, i dlatego zwyczajnie zapomniałem go skasować. Nie pomogły tłumaczenia panu kanarowi że mam bilet tylko zapomniałem skasować bo zawsze miałem miesięczny. Gdy przyszło mi wezwanie do zapłaty z Wrocławia to nie miałem wówczas pracy. Napisałem więc podanie z prośbą o umorzenie długu. Potem przez 1,5 roku nie przychodziło mi żadne wezwanie do spłaty więc myślałem że została ona anulowana. Dodatkowo miałem zwrot podatku za 2004 rok więc myślałem że jak coś to wezmą sobie z tego co swoje. Tymczasem w zeszłym tygodniu nagle się komuś przypomniało o mnie, i inna firma z Warszawy tym razem każe mi płacić 127 zł. Jeszcze będą straszyć jakąś listą dłużników. I ten fakt mnie bardzo rozzłościł, a poza tym wielu moich znajomych po kilka razy zostało zlapanych i nic im nie przychodzi.

P.S.
      Do wszystkich krzykaczy - ciekawe ilu z Was polaciało by od razu zapłacić 100 do kasy MPK ? Druga sprawa to zanim co niektórzy coś napiszą jak niejaka asia że nienawidzi takich jak ja i że jestem nieudacznikiem bo 2 lata nie mam pracy, niech dokładnie przeczyat post, bo tam nic nie pisało że przez taki okres byłem bezrobotny. Miałem takie szczęście że prace znalazłem od razu po obronie pracy dyplomowej. A jak już jakis cwaniak napisał że to tak jakbym zrobił zakupy i za nie nie zapłacił, to ja sie pytam jak z legalnościa jego oprogramowania ?

Koniec tematu.
    • Gość: CICHECKI!!! Re: MPK DYSCYPLINUJCIE KIEROWCÓW!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 15:54
      Kase to potraficie zbierać!!! a ja bym zaczął od uczenia kierowców KULTURY!!!!
      bo co nie którzy nie wiedzą co wogóle znaczy to słowo! to co sie dzieje to jest
      poprostu kary godne i jak nie zrobicie z tym porządku to ja sie osobiście za to
      wezme....!
      • Gość: Jan Re: MPK DYSCYPLINUJCIE KIEROWCÓW!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:03
        Niech zaczną od dyscyplinowania siebie Bo to co robia to kary jest warte
    • Gość: MACIEK MPK TO GÓWNO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:02
      MPK TO GÓWNO.
      • Gość: Ania Re: MPK TO GÓWNO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:08
        Kierowcy to najwieksze gó.. hamy,prostaki,debile(brak słów)!
      • Gość: IKS Re: MPK TO GÓWNO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 23:49
        Prawie zgoda. Dzięki bezmóżgowiu Zarządu MPK poziom usług tej firmy chyba
        osiągnął dno. Ale to nie powód aby ubliżać tym normalnym pracownikom, których
        jest zapewne większość. Przecież mogą ich zwolnić (tam gdzie rządzą głupcy
        faworyzuje się jeszcze głupszych). To nie normalni Kierowcy wymyślili kretyński
        regulamin a Zarządcy, których władza pochodzi ponoć od Boga. Ale upoważnienie
        otrzymali od Radnych ( również tych z SLD), którzy nie wiedzą, że nie można
        powierzać decyzji dotyczących domu wariatów samorządowi pacjentów. Szkoda, że
        Ci normalni chcą zmieniać pracę mimo, że najbliżej mają do Londynu. Ale za
        usługę powinno się zapłacić i to jest następna rzecz oczywista. W każdym razie
        ten sposób walki z gapowiczmi jest lepszy niż prześladowanie płacących zasadą "
        przednich drzwi", a lepszy jest głównie dlatego,że jest skuteczny i sprawdzony
        w normalnych miastach.
        • Gość: Elżbieta Re: MPK TO GÓWNO! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 06:52
          Jestem ZA Kontrolować ,sprawdzać dbac o swoje to prawo MPK. Ale upakarzać
          poniżać lżyc pasażerów,utrudniac życie przednimi drzwiami i przedłużac czas
          jazdy wcale nie krótki - to polityka krótkowzroczna.I mam nadzieje że przy
          najblizszych wyborach ktoś za to odpowie
    • Gość: KL BEZROBOTNY TO TEZ ZŁODZIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:42
      to ze jestem bez pracy to nie znaczy ze mogę krasc - bo jazda bez biletu to
      złodziejstwo. jak nie mam pieniedzy nie kradne i nie jade tramwajem. ide na
      piechote. gdzie jest napisane ze musze jezdzic autobusami zamiast uzywac nóg?
      • Gość: IKS Re: BEZROBOTNY TO TEZ ZŁODZIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 13:50
        Przecież bezrobotny nie musi dojechać do pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka