Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc WSL CZY AP ??

15.02.06, 08:35
Chciałąbym iśc na magisterkę uzupełniającą (jez. niemiecki) do jednej z tych
szkół, o AP nasłuchałam się troche niekorzystnych opinii, jak to jest w
rzeczywistosci. a jaka jest wsl?
dz za info :* 4 all
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.02.06, 09:14
      Jesli kladziesz nacisk na wiedze to WSL
      • kukuriczka Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? 15.02.06, 19:19
        o to spoko, widzę że tam dobry poziom będzie ;-)
    • Gość: ali Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.51.222.* 15.02.06, 10:27
      Kilka lat temu kończyłam na AP studia podyplomowe. Takiego bałaganu
      organizacyjnego jak tam, to nie widziałam jeszcze nigdzie. Nagminny brak planu
      zajęć, ciągłe zmiany wykładowców i przedmiotów, brak osób kompetentnych do
      udzielania jakichkolwiek wyjaśnień i informacji. I oczywiście pobieranie opłaty
      za zaświadczenia z uczelni, kserówki materiałów (mimo obiecywanych wcześniej
      bezpłatnych), itp. Oprócz tego wysokie czesne. Szczerze nie polecam.
      • kukuriczka Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? 15.02.06, 17:02
        dz za pomoc)
        • Gość: Menel Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:26
          A na WSL maja magistra? czy tylko licencjaty?
          • kukuriczka Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? 15.02.06, 19:02
            maja uzupełniające
    • Gość: Arthas Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.53.75.* 15.02.06, 21:27
      Zdecydowanie polecam WSl, robilem tam licencjat i gdyby nie to, ze juz koncze
      mgr-a na UO poszedlbym tam robic mgr-a. Bardzo mila atmosfera i porzadna
      organizacja, nie to co AP. Jak najdalej od tej szkoly trzymaj sie. W WSL wiesz
      przynjamniej za co placisz. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
      • kukuriczka Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? 16.02.06, 10:03
        dz za info, a powiedz mi tylko jak jest na UO ;-) bo to tesh jedna z opcji ;-)
        • Gość: Arthas Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.53.75.* 16.02.06, 21:15
          Witaj kukuriczka, koncze wlasnie studia mgr-skie uzupleniajace na UO, same
          studia nie sa najgorsze, nie ma wiele zajec i mozna spokojnie pisac prace przez
          2 lata, tylko promotorzy sa bardzo wymagajacy. Ja musze skrobnac prace o
          objetosci 100 stron. Ale wszystko jest to przezycia i polecam 2-letnie studia
          uzupelniajace na tej wlasnie uczelni, jak ktos nie ma alternatywy. Powtarzam
          jednak gdybym pozniej konczyl 3-letnie studia to poszedlbym na mgr-skie do WSL.
          Ale nie ma co zalowac. Pozdrawiam! ;)
    • Gość: szkkar Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.hcz.com.pl 16.02.06, 07:27
      tez polecam WSL.. Studiuje tam co prawda dopiero rok, mam juz mgr innej uczelni
      i jesli chodzi o WSL to jestem naprawde pozytywnie zaskoczona. Szkola ta moze
      nie jest az tak znana, ale naprawde jest w niej wysoki poziom i jesli ktos
      liczy ze skoro placi to bedzie mogl nic nie robic, to niech wybierze inna
      uczelnie..
    • Gość: stuart Re:oczywiscie że AP IP: 212.87.232.* 16.02.06, 08:28
      Jestem abslowentem AP i ją Ci szczerze polecam. Cała ta negatywna opinia o AP
      jest wynikiem nagonki prowadzonej przez prywatne media i konkurencje. Tym sie
      nie kieruj bo w dzisiejszych czasach nawet białe w mediach i opniach staje sie
      czarne.
      Przyjadz na dni otwarte i sama sie przekonaj jak jest. Przejrzyj strone
      internetowa AP i zwroc uwage na kadre profesorska.
      AP kształci na miarę europejską a zawistne karły nie mogą tego znieść.

• kukuriczka Re:oczywiscie że AP 16.02.06, 10:04
        dz za info ;-) przyjade, bo zawsze lepiej zobaczyć wszystko na miejscu
      • Gość: xyl Re:oczywiscie że AP IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 16.02.06, 11:13
        Popieram stuarta !!! I nie czytaj tego co o AP wypisuje "wybiórcza" (mają swe
        powody). Możesz też wejść na stronę nauka-polska.pl/ (kadra
        wykładowców). A akredytacja studiów magisterskich filologicznych na AP przez
        PKA MEN też się liczy...
      • Gość: Lukas Re:oczywiscie że AP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:45
        studiuje obecnie i nie polecam
    • Gość: gostek Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 62.233.185.* 16.02.06, 18:13
      no tak racj atak też może byc...
      gdzie tu prawda..
      moze lezy po srodku
    • Gość: Kartofel Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 62.233.185.* 17.02.06, 12:47
      a jacy są tam wykładowcy? i jak z pisaniem magisterki jest gut?? ;-)
    • Gość: Magda Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:56
      Ja zaczęłąm w tym roku mgr uzup. na kierunku filologii ang. na WSL. Polecam
      szkołę. Bardzo fajna. Mimo iż prywatna, to bardzo dobra szkoła. Natomiast z
      tego co wiem AP ma raczej negatywną opinię.
      • Gość: Nina Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.53.75.* 17.02.06, 22:09
        Cześć, powiedz mi jaką specjalizację wybrałaś na WSL uzupełenijące? Ja właśnie
        idę tam ale sie zastanawiam nad kierunkiem. (Jesli chodzi o AP to miałam
        przyjemność i nie jest nowością, że nie spełnia oczekiwań studentów - ja się
        przekonałam. )
        Ty na jakim jesteś? dzienne czy zaoczne?
        • Gość: kk Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:00
          Mozecie sobie pisac co chcecie, ale ja uwazam ze te dwie "uczelnie" o ile mozna
          je tak wogole nazwac sa nic nie warte, a poziom na nich jest zenujacy. Liczy
          sie tam tylko i tylko pieniadz, masz pieniadze to uczysz sie dalej. W zyciu bym
          nie poszedl na takie studia, bo sa one chyba dla debili !! Nie masz co sie
          wachac, dla mnie wybor pomiedzy WSL a AP jest oczywisty, NIC Z TEGO BYM NIE
          WYBRAL
          • Gość: aa Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:02
            nie wiadomo czy któraś z uczelni by Ciebie wybrała-wahałaby się pewnie...
            • Gość: kk Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:12
              Dla mnie to po pierwsze nie sa uczelnie, tylko dwa przedsiebiorstwa ktorych
              jedynym celem jest zarabianie pieniedzy na naiwnych ludziach, ktorzy nie
              dostali sie na normalne studia.
              • Gość: Kasia Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.53.75.* 18.02.06, 11:10
                W takim razie czy na obydwu uczelniach studiowałeś? Jak możesz mieć wyrobione o
                nich znanie więc? Chyba się trochę wymądrzasz mówiąc to! A gdzie ty
                studiowałeś??? Czy dostałeś się na państwową uczelnię??? Pewnie tak - jeśli
                rodzice posmarowali!!!
                • Gość: kk Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:10
                  Nie trzeba tam studiowac zeby wiedziec pare rzeczy o
                  tych "uczelniach" .Dlaczego na Ap czesne placi sie w dolarach, a kurs ustala
                  krynski?? To tylko jedna kwestia, bo nie chce mi sie rozpisywac o tym bardziej.
                  Owszem dostalem sie na panstwowe studia bez niczyjej pomocy, na Uniwersytet
                  Slaski na politologie. pzdr
              • Gość: WSL graduate Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:19
                Nie ma żadnego znaczenia czy uczelnia została założona dla zysku czy jakiejś
                szczytniejszej idei dopóki studenci dostają to, po co przyszli - czyli wiedzę.
                W WSL ogrom wiedzy jest przekazywany przez kadrę, która naprawdę potrafi to
                zrobić i lubi to robić. Jeśli komuś się wydaje, że płacąc tam czesne, płaci za
                oceny i tytuł, to się grubo myli-szkoła stawia bardzo duże wymagania i zmusza
                do solidnej pracy. Szkołę ukończyłam w okresie, gdy nie miała jeszcze studiów
                magisterskich, więc edukację dokończyłam na Uniwersytecie Śląskim i porównawszy
                obydwie uczelnie cieszę się szczerze, że nie trafiłam na całe 5 lat na UŚ tylko
                3 studiowałam na WSL. Jak tak wyglądają te "normalne studia" na cześć których
                niektórzy tu peany wypisują, to chwała opatrzności, że byłam na
                tych "nienormalnych-płatnych", bo przynajmniej wyniosłam sporo wiedzy. Na AP
                nie studiowałam, więc na jej temat niech się wypowiadają absolwenci.
          • Gość: Magda Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:25
            Sam jesteś d... Wcześniej ukończyłam bardzo dobrą uczelnię państwową z dyplomem
            licencjata. WSL wybrałam, gdyż mieszkam i pracuję w Cz-wie i jest mi łatwiej
            tutaj studiować i przede wszystkim taniej. Uczelnia jest ok. Kadra bardzo
            dobra. Lepsza niż na AJD czy Polibudzie.
        • Gość: Magda Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:23
          Byłam zapisana na dzienne, ale szkoda było mi rezygnować z pracy w szkole i
          przepisałam się na zaoczne. Jestem na nauczycielskiej specjalności. Ogólnie
          jest spoko. Polecam
    • Gość: admin Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 06:45
      jaskola.pl/phpbb/index.php
      • kukuriczka Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? 18.02.06, 14:34
        dziekuje Wam wszystkim za informacje !! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka