kukuriczka 15.02.06, 08:35 Chciałąbym iśc na magisterkę uzupełniającą (jez. niemiecki) do jednej z tych szkół, o AP nasłuchałam się troche niekorzystnych opinii, jak to jest w rzeczywistosci. a jaka jest wsl? dz za info :* 4 all Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konrad Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.02.06, 09:14 Jesli kladziesz nacisk na wiedze to WSL Odpowiedz Link Zgłoś
kukuriczka Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? 15.02.06, 19:19 o to spoko, widzę że tam dobry poziom będzie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.51.222.* 15.02.06, 10:27 Kilka lat temu kończyłam na AP studia podyplomowe. Takiego bałaganu organizacyjnego jak tam, to nie widziałam jeszcze nigdzie. Nagminny brak planu zajęć, ciągłe zmiany wykładowców i przedmiotów, brak osób kompetentnych do udzielania jakichkolwiek wyjaśnień i informacji. I oczywiście pobieranie opłaty za zaświadczenia z uczelni, kserówki materiałów (mimo obiecywanych wcześniej bezpłatnych), itp. Oprócz tego wysokie czesne. Szczerze nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:26 A na WSL maja magistra? czy tylko licencjaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.53.75.* 15.02.06, 21:27 Zdecydowanie polecam WSl, robilem tam licencjat i gdyby nie to, ze juz koncze mgr-a na UO poszedlbym tam robic mgr-a. Bardzo mila atmosfera i porzadna organizacja, nie to co AP. Jak najdalej od tej szkoly trzymaj sie. W WSL wiesz przynjamniej za co placisz. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuriczka Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? 16.02.06, 10:03 dz za info, a powiedz mi tylko jak jest na UO ;-) bo to tesh jedna z opcji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.53.75.* 16.02.06, 21:15 Witaj kukuriczka, koncze wlasnie studia mgr-skie uzupleniajace na UO, same studia nie sa najgorsze, nie ma wiele zajec i mozna spokojnie pisac prace przez 2 lata, tylko promotorzy sa bardzo wymagajacy. Ja musze skrobnac prace o objetosci 100 stron. Ale wszystko jest to przezycia i polecam 2-letnie studia uzupelniajace na tej wlasnie uczelni, jak ktos nie ma alternatywy. Powtarzam jednak gdybym pozniej konczyl 3-letnie studia to poszedlbym na mgr-skie do WSL. Ale nie ma co zalowac. Pozdrawiam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkkar Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.hcz.com.pl 16.02.06, 07:27 tez polecam WSL.. Studiuje tam co prawda dopiero rok, mam juz mgr innej uczelni i jesli chodzi o WSL to jestem naprawde pozytywnie zaskoczona. Szkola ta moze nie jest az tak znana, ale naprawde jest w niej wysoki poziom i jesli ktos liczy ze skoro placi to bedzie mogl nic nie robic, to niech wybierze inna uczelnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stuart Re:oczywiscie że AP IP: 212.87.232.* 16.02.06, 08:28 Jestem abslowentem AP i ją Ci szczerze polecam. Cała ta negatywna opinia o AP jest wynikiem nagonki prowadzonej przez prywatne media i konkurencje. Tym sie nie kieruj bo w dzisiejszych czasach nawet białe w mediach i opniach staje sie czarne. Przyjadz na dni otwarte i sama sie przekonaj jak jest. Przejrzyj strone internetowa AP i zwroc uwage na kadre profesorska. AP kształci na miarę europejską a zawistne karły nie mogą tego znieść. Odpowiedz Link Zgłoś
kukuriczka Re:oczywiscie że AP 16.02.06, 10:04 dz za info ;-) przyjade, bo zawsze lepiej zobaczyć wszystko na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyl Re:oczywiscie że AP IP: *.plaap.power.alstom.com / 213.77.49.* 16.02.06, 11:13 Popieram stuarta !!! I nie czytaj tego co o AP wypisuje "wybiórcza" (mają swe powody). Możesz też wejść na stronę nauka-polska.pl/ (kadra wykładowców). A akredytacja studiów magisterskich filologicznych na AP przez PKA MEN też się liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re:oczywiscie że AP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:45 studiuje obecnie i nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 62.233.185.* 16.02.06, 18:13 no tak racj atak też może byc... gdzie tu prawda.. moze lezy po srodku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kartofel Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 62.233.185.* 17.02.06, 12:47 a jacy są tam wykładowcy? i jak z pisaniem magisterki jest gut?? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:56 Ja zaczęłąm w tym roku mgr uzup. na kierunku filologii ang. na WSL. Polecam szkołę. Bardzo fajna. Mimo iż prywatna, to bardzo dobra szkoła. Natomiast z tego co wiem AP ma raczej negatywną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.53.75.* 17.02.06, 22:09 Cześć, powiedz mi jaką specjalizację wybrałaś na WSL uzupełenijące? Ja właśnie idę tam ale sie zastanawiam nad kierunkiem. (Jesli chodzi o AP to miałam przyjemność i nie jest nowością, że nie spełnia oczekiwań studentów - ja się przekonałam. ) Ty na jakim jesteś? dzienne czy zaoczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:00 Mozecie sobie pisac co chcecie, ale ja uwazam ze te dwie "uczelnie" o ile mozna je tak wogole nazwac sa nic nie warte, a poziom na nich jest zenujacy. Liczy sie tam tylko i tylko pieniadz, masz pieniadze to uczysz sie dalej. W zyciu bym nie poszedl na takie studia, bo sa one chyba dla debili !! Nie masz co sie wachac, dla mnie wybor pomiedzy WSL a AP jest oczywisty, NIC Z TEGO BYM NIE WYBRAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:02 nie wiadomo czy któraś z uczelni by Ciebie wybrała-wahałaby się pewnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 23:12 Dla mnie to po pierwsze nie sa uczelnie, tylko dwa przedsiebiorstwa ktorych jedynym celem jest zarabianie pieniedzy na naiwnych ludziach, ktorzy nie dostali sie na normalne studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: 80.53.75.* 18.02.06, 11:10 W takim razie czy na obydwu uczelniach studiowałeś? Jak możesz mieć wyrobione o nich znanie więc? Chyba się trochę wymądrzasz mówiąc to! A gdzie ty studiowałeś??? Czy dostałeś się na państwową uczelnię??? Pewnie tak - jeśli rodzice posmarowali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:10 Nie trzeba tam studiowac zeby wiedziec pare rzeczy o tych "uczelniach" .Dlaczego na Ap czesne placi sie w dolarach, a kurs ustala krynski?? To tylko jedna kwestia, bo nie chce mi sie rozpisywac o tym bardziej. Owszem dostalem sie na panstwowe studia bez niczyjej pomocy, na Uniwersytet Slaski na politologie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSL graduate Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:19 Nie ma żadnego znaczenia czy uczelnia została założona dla zysku czy jakiejś szczytniejszej idei dopóki studenci dostają to, po co przyszli - czyli wiedzę. W WSL ogrom wiedzy jest przekazywany przez kadrę, która naprawdę potrafi to zrobić i lubi to robić. Jeśli komuś się wydaje, że płacąc tam czesne, płaci za oceny i tytuł, to się grubo myli-szkoła stawia bardzo duże wymagania i zmusza do solidnej pracy. Szkołę ukończyłam w okresie, gdy nie miała jeszcze studiów magisterskich, więc edukację dokończyłam na Uniwersytecie Śląskim i porównawszy obydwie uczelnie cieszę się szczerze, że nie trafiłam na całe 5 lat na UŚ tylko 3 studiowałam na WSL. Jak tak wyglądają te "normalne studia" na cześć których niektórzy tu peany wypisują, to chwała opatrzności, że byłam na tych "nienormalnych-płatnych", bo przynajmniej wyniosłam sporo wiedzy. Na AP nie studiowałam, więc na jej temat niech się wypowiadają absolwenci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:25 Sam jesteś d... Wcześniej ukończyłam bardzo dobrą uczelnię państwową z dyplomem licencjata. WSL wybrałam, gdyż mieszkam i pracuję w Cz-wie i jest mi łatwiej tutaj studiować i przede wszystkim taniej. Uczelnia jest ok. Kadra bardzo dobra. Lepsza niż na AJD czy Polibudzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:23 Byłam zapisana na dzienne, ale szkoda było mi rezygnować z pracy w szkole i przepisałam się na zaoczne. Jestem na nauczycielskiej specjalności. Ogólnie jest spoko. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 06:45 jaskola.pl/phpbb/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
kukuriczka Re: proszę o pomoc WSL CZY AP ?? 18.02.06, 14:34 dziekuje Wam wszystkim za informacje !! :) Odpowiedz Link Zgłoś