Dodaj do ulubionych

MIANOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!

IP: *.man.czest.pl 16.02.06, 14:05
Nauczyciele! Jak wygląda egzamin na nauczyciela mianowanego po zmianie
przepisów w 2004r.? Czy szykuje się "piękną, kolorową teczkę", czy jest ona
już niepotrzebna? Czy pisaliście załączniki do sprawozdania, które znajdowały
się w tej teczce? Co wrzuciliście do wymagań 4 i 5 (umiejętność zastosowania
wiedzy z zakr. pedagogiki i dydaktyki..., umiejętność posługiwania się
przepisami dot. systemu oświaty, pomocy społecznej...)? POMUŻCIE PROSZĘ!
Obserwuj wątek
    • Gość: nauczyciel Re: MIANOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 16.02.06, 14:24
      oczywiście POMÓŻCIE, przepraszam
      • Gość: gosc Re: MIANOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! IP: *.pcz.czest.pl 16.02.06, 14:47
        Witam.
        Poszukaj na forum nauczyciele.
        eduseek.interklasa.pl/
        oraz:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22449
        wyjaśnienia były też chyba na stronie MEN
        • Gość: Elżbieta Re: MIANOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 15:16
          www.czestochowa.pl/edukacja/folder.2006-01-05.5385024101/pismo%20dot%20usprawnienia%20procedury%20egzaminacyjnej.doc

Myślę że jest to pełna odpowiedz
          • Gość: nauczyciel Re: MIANOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 16.02.06, 16:09
            Do Elżbiety, dziękuję bardzo, mam to czarne na białym. Wnioskuję, że mogę ale
            nie muszę. Wezmę więc na egzamin to co mam, poukładane tak jak mam, jak komisja
            sobie zażyczy, to im pokażę. Rozumiem że robienie załączników w sprawozdaniu do
            mojej zgromadzonej dokumentacji, np. świstków z kursów, czy konspektów jest
            zbędne. Chyba, że muszę to zrobić dla dyrektora...???
        • Gość: nauczyciel Re: MIANOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! IP: *.man.czest.pl 16.02.06, 15:28
          dzięki
          • Gość: Franek O. Re: MIANOWANIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 12:06
            Egzamin to w zasadzie formalność - jeżeli posiadasz jaką taką zdolność
            wysławiania się. Nie zdać można z trzech powodów: 1. podpadłeś dyrektorowi albo
            komuś ; 2. Napisałeś w sprawozdaniu totalną głupotę, którą zuważą (nikt tego
            nie czyta wcześniej, więc mało prawdopodobne); 3. Nie odezwiesz się ani słowa
            (ale nawet wtedy masz szanse - dyrektor może cię wytłumaczyć stresem) Na ogół
            pytania komisji (przeważnie po dwa od każdego) dotyczą: pierwsze - ogólnych
            spraw oświatowych; drugie - jakiejś kwestii z twojego sprawozdania, która
            wpadnie im w oko na ogół zupełnie przypadkiem. Nie martw się, nie stresuj.
            Załączniki potrzebne tylko dla dyrektora - on niejako potwierdza i firmuje
            twoje "osiągnięcia". Czyli podsumowując: jak z dyr. żyjesz ok to duży luzik :)
            powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka