Dodaj do ulubionych

Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie bę...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:32
no BRAWO!!!moga go zalozyc na koronie stadionu:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 19:48
      niech zostawia ta siatke kiedys na pewno sie przyda...a teraz sa tylko szumy
      wielke..wiec jestem za tym zeby zostawic ta siatke..dla wlasnego bezpieczenstwa
      • ulisses_czwa Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie 21.03.06, 20:12
        Jeżeli siatka zostanie zdjęta, to proponuję wykorzystać ją na koronie stadionu (trzeba bedzie troche dokupić przęseł), bo jest w fatalnym stanie. Zdjęcia poniżej:

ids.czest.pl/~ckm/remont/rem_644.jpg
        ids.czest.pl/~ckm/remont/rem_643.jpg
        ids.czest.pl/~ckm/remont/rem_645.jpg
        Pozostaje tylko rozwiązać sprawę - albo wkopujemy w ziemię słupki, co będzie trudne ze względu na ich specyfikację (bo sa przystosowane do przykręcenia do murku), albo budujemy mały murek oporowy co jest droższym rozwiązaniem, ale wykorzystamy słupki... Teraz władze niech się zastanawia jak rozwiązać ta sprawę... Jedno jest pewne - siatka na górze stadionu musi powstać...
        • Gość: frank Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 20:38
          Ulisses-sam zakladalem takie ogrodzenie u siebie i wystarczy tylko do tych
          slupkow dospawac kawalek metalu zeby mozna go bylo wkopac-badz tez zalac
          betonem-i sprawa zalatwiona:)
          • ulisses_czwa Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie 21.03.06, 20:51
            Zatem rozwiazanie jakies mamy... Ogrodzenie powinno zostać tylko tam gdzie jest klatka dla gości... Reszta powinna byc zdemontowana - poza słupami na ktorych są głośniki - i przeniesiona na górę korony, bo tam jest BARDZO POTRZEBNA... Mam nadzieję, że czyta to nasz Rzecznik i tak zostanie to wykonane... Dospawać kawałek kątownika (50-80 cm) od dołu do słupka, wkopać w ziemie i zalać betonem. Jak odpowiednio "ściągnie" przysypac ziemią i wyrównać... Miasto dopłaci do tego niewiele, ale biorąc pod uwagę, że musi tą siatke zamontowac na innym obiekcie, albo wrzucić do magazynu to w sumie najlepsze rozwiązanie i podobne koszty...
            • Gość: frank Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:42
              To jak juz tak sobie rozmawiamy to mam prosbe do wszystkich ktorzy wiedza skad
              mozna sciagnac hymn (jezeli mozna go tak nazwac) Wlokniarza!Odwiedzalem
              Wlokniarz.net ale tamten DOWNLOAD nie dziala!:/
    • Gość: PeQ- Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:33
      To jest poprostu smieszne. Siatka powstala wiec powinna zostac. Teraz bedziemy
      mieli ladne otwory po siatce w nowym murku oporowym genialne.

Az dziw bierze, ze miasto (czy ktos taki) ugielo sie pod wplywem grupki osob..
      hmm powiedzmy 200-300 osobowej ktora krzyczy "Krata raus". Na stadion
      systematycznie przychodzi od 5 do 10 tysiecy ludzi. A glos w tej sprawie zabralo
      gora 300 kibicow.

Zeby bylo smieszniej, na poczatek sezonu pewnie znowu bedziemy spowrotem
      montowac ten plot.

W Zielonej Gorze wlasnie zostal zamontowany...

• Gość: Ripostor Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:41
        odpowiem po chamsku: bujaj sie Frajerze!
        siatki nie bylo i ma nie byc, a jak lubisz kraty to wybierz sie na wycieczke do
        ZOO albo do Zielonej Gory. pa
      • Gość: maly75 Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.pl / 212.203.133.* 21.03.06, 21:45
        Sorki gościu ale na całym świecie demontuje sie siatki , a zostaja albo
        powstaja nowe tam gdzie kibice nie umieja sie zachowac a kibicow Włókniarza to
        nie dotyczy i nie bedzie to dotyczyc. Jesli chciałbys zrobic ankiete w sprawie
        siatek na stadionie to zrób taką po pierwszym rozegranym meczu na stadionie
        wśród tych 5-10 tyś. kibiców, bo nie każdy czyta forum, nie każdy ma internet,
        i nie każdy sie wypowiada, a od trzymania kibiców z dala od toru i
        płyty "boiska" są inne narzędzia w postaci ochrony, policji i kar nakładanych
        na kibiców i klub. Mam nadzieje że po przeanalizowaniu całej sprawy włodarze
        pójdą po rozum do głowy i tak jak to było napisane wcześniej zamontują siatki
        ale na koronie stadionu.
        POZDRAWIAM WSZYSTKICH KIBICÓW WŁÓKNIARZA
        • Gość: RakówFan Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:19
          Jako fanatyk piłki nożnej troche was nie rozumiem. Siatka niestety to
          nieodłączny element każdego stadionu, choćby ze wzgledów bezpieczeństwa! I nie
          chodzi tu tylko o relacje kibic-zawodnik, ale i w drugą stronę! Sport żużlowy
          jest niebezpieczny, różne rzeczy i wypadki mogą sie zdarzyć! Co to za siatka 2-
          metrowa, siadasz wyzej i juz jej nie widzisz! Ot co...
          • Gość: koles siatka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 10:57
            taka siatka pod naporem ludzi rozleciala by sie w ciagu kilku chwil chyba ze
            jest z tytanu
      • Gość: 1984 Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 05:06
        co mnie interesuje Zielona Góra,jak ci się tam podoba to wynocha-nikt za tobą
        płakać nie będzie.Kraty wstaw sobie w okna,będziesz bezpieczny
    • Gość: andbaeck propozycja co zrobić z siatką .... IP: *.man.czest.pl 21.03.06, 21:58
      proponuję ją zatrzymać i ogrodzić boks Rune H. Jak tu przyjedzie to mu się
      przyda, będziemy go dokarmiać ... w końcu we Włókniarzu źle biedakowi płacili
      przez co nie mógł pokazywać swej natury na wybiegach Grand Prixowych, tylko się
      biedak na częstochowskiej wsi musiał kryć w agencji menedżera, bo na polskość
      czekał .. a i tak ją otrzymawszy tylko biedaka skrzywdzono
      • Gość: gostek Re: propozycja co zrobić z siatką .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:27
        osobiście mnie wali czy siatka będzie , była czy też pujdzie nazłom. ale
        śmieszne jest że inwestor wystraszył się huków jakiejś grupki ludzi. dlaczego
        jakiś ulkisses decyduje o kształcie stadionu. coto za facet.. żenujące. a
        inwestycja ??? gdzie ikra inwestycji U.M. czestochowy... Projektank którey
        wykonał projekt z tymi siatkjami powinien zaskarzyć miasto i uzyskać
        odszkodowanie takie żeby niw było wątpliwości ża nasze inwestycje maja zero
        profesjonalizmu. Uliss.. gratuluje ci masz więcej do powidzenia niż pracownicy
        wrony. to jest chore.
        • ulisses_czwa Re: propozycja co zrobić z siatką .... 21.03.06, 22:40
          Czy ja o czymś zadecydowałem? Dyskutować mogę, bo mam do tego prawo... O wszystkim decyduje Prezydent i Komendant... Trudno aby ukryć niezadowolenie kibiców, Polska to nie Białoruś i takich spraw się nie zamaskuje... Może gdyby to było wcześniej przekazane, to ludzie by sie z tym oswoili, a tak przykrecono kraty na 2 metry na 9 dni przed oddaniem obiektu... Nie ma tego nawet na wizualizacji... Prosze sie nie dziwic kibicom... Ja tylko prowadze strone i nie biore udziału w żadnych protestach i sprzeczkach... Sam zaapelowałem o spokój w tej kwestii (sprawdz na www.stadionckm.com)...
          "W związku z powyższym (wyżej jest pismo do Komendanta), prosimy o zachowanie spokoju i pozostawienie tej sprawy władzom miasta, które doskonale znają problem i podjęły odpowiednie kroki w celu jego rozwiązania. Obecnie dalsza, niezdrowa dyskusja w tym temacie, szczególnie przy użyciu wulgarnych słów jakie spotykamy na wielu forach internetowych jest w tej sprawie bezcelowa i nikomu nie pomoże. Dla wyjaśnienia chcemy też zaznaczać, że władze klubu CKM Włókniarz Częstochowa nie miały wpływu na decyzję o montażu siatki wokół toru. O efektach działań władz miasta będziemy informowali na bieżąco."
          To tyle w tej sprawie... A jesli decyzja zostanie podjęta o zdjęciu siatki, to zamiast ją wyrzucić lub zmarnować, to mozna zamontowac na koronie stadionu... I to nie jest żadne moje decydowanie, tylko sugestia -> czyt. analityczne myslenie...
          • Gość: gostek Re: propozycja co zrobić z siatką .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:33
            widzę uli że wymiekłeś okrótnie. chyba pęknąłeś pod ciężarem faktu ze boją sie
            ciebie urzędniki wrony. zastepca zajął stanowisko - ugiął sie pod naporem
            przeciwników siatki, a naczelniczka inwestycji jak zwykle nie podejmie
            decyzji , bo jeszcz sie obstawiła papierami i nie wie jakie bedą wytyczne od
            tadzia.. nie wie jeszcze czy siatka jest cacy czy też be.

Uli siatka mnie zupełnie nie obchodzi . interesuje mnie zjawisko socjologiczne,
            jaką siłe przebicia mam facet który krzyczy (ty ulisses), a jaka zostanie
            podjęta decyzja - kto sie kogo boi, bo przecież wrona nie chciałby być
            wygwizdany pozdrawiając kibiców z murawy.
            zasada jest taka: inwestor daje kase, a uzytkownik zupełnie nie jest stroną w
            procesie inwestycyjnym. chyba , że płatnik to cienki bolek i boi sie krzyku
            ulissesa.
            Gdym to ja dawał pieniądze na inwestycję (wiem,wiem,że to nie ja ) to juz by
            cie nie było na stadionie, a potem dopiero bym na spokojnie rozpatrzyłbym
            walory i minusy jakiejs tam siatki. ciekawe czy teraz dasz jakiś komentaż jak
            dotrze do ciebie, że sama siatka to rzecz trzeciorzędna, nie zdawałeś sobie
            sprawy, że ważne jest kogo wygwizdają w kwietniu...
            • ulisses_czwa Re: propozycja co zrobić z siatką .... 21.03.06, 23:59
              Wymiękłem? Cóż za marna prowokacja... Dać Ci "komentaż" moge taki sam jak poprzednio, czyli to nie ode mnie zależy... Będzie płot to będzie, zlikwidują to zlikwidują... I pamietaj, że za moimi słowami ida czyny, a nie jak to określasz same "krzyki"... A problem gwizdów nie należy do mnie...
              Pozdrawiam
    • Gość: Kibic Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:39
      Zamontujcie tę siatkę na koronie stadionu, bo tam jest potrzebna!!!!!
      • Gość: bnj Zostawcie płot!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:57
        Czemu o wygladzie stadionu decyduje kilkadziesiat osob? Ja znam ogromna rzesze
        kibicow, ktorzy ucieszyli sie na wiesc o siatce!! M.in dlatego ze bedzie gdzie
        wywiesic swoje flagi. Poza tym, stadion wyglada duzo ladniej, nadaje to mu
        charakteru i podkresla wielkosc. A teraz zostana brzydkie dziury w murku. Jesli
        mowicie o widocznosci - idzcie i zobaczcie, zupelnie nie przeszkadza. Ale
        przeciez lepiej wypowiadac sie na podstawie kilku zdjec z internetu.

ZOSTAWCIE TEN PŁOT!
        • Gość: Łysy Re: Zostawcie płot!! IP: 80.53.75.* 21.03.06, 23:10
          Brzydkie dziury w murku nie zostaną napewno.Do takiego murku montuje się poręcze
          w wysokości 30 do 50 cm i jest bezpiecznie i jest miejsce na flagi.Które nikomu
          nie bedą przeszkadzać!!
        • Gość: kibic CKM Re: Zostawcie płot!! IP: *.man.czest.pl 21.03.06, 23:12
          Zawiesisz flagę i przez nią będziesz oglądał mecz. Może ty potrafisz, ale ja nie i lubię siedzieć blisko toru. USUŃCIE TEN PŁOT !!!
          • Gość: PeQ- Re: Zostawcie płot!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:46
            "Zawiesisz flagę i przez nią będziesz oglądał mecz. Może ty potrafisz, ale ja
            nie i lubię siedzieć blisko toru"

A przepraszam kur..de bardzo to jest piknik czy mecz do cholery?! :>
            • Gość: DO PeQ Re: Zostawcie płot!! IP: *.man.czest.pl 22.03.06, 00:37
              Nie wiem, co ty robisz, ale ja oglądam mecz, za to płace.
              Nie każdy ma z 12 lat jak ty i zamiast oglądać zawody chce skakać po płocie.

• Gość: PeQ- Re: Zostawcie płot!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:39
                Lat to ja mam 22 a na stadionie nie grzeje dupy tak jak ty, tylko zapier..alam
                zebys mogl cos ciekawego zobaczyc tez na trybunach. Wiec odbij :>
        • Gość: NIE DLA KRAT Re: Zostawcie płot!! IP: *.man.czest.pl 21.03.06, 23:28
          Ja chce robić zdjęcia żużlowcom a nie płotu. Jakie kilkadziesiąt?.Do tej pory przeciw siatce głosowało 625 osób. (76% ).A ilu jest tych co nie mają dostępu do Internetu?. Może 76% z 20000 – 30000 tyś kibiców ?
    • Gość: MANIEK DO PeQ !!!!!!!!!!!! IP: *.21.pl / *.21.pl 21.03.06, 22:52
      PO TEJ I WCZEŚNIEJSZYCH TWOICH WYPOWIEDZIACH TRZEBA STWIERDZIĆ ŻE TY JESTES
      NIEŹLE WALNIĘTY!!!!!!!!!DO ZOO OŚLE!!!!!!!!!!
      • Gość: PeQ- Re: DO PeQ !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:31
        No prosze normalny kibic z Rakowa sie wypowiedzial i chwala mu za to :)
        Calkowicie tez zgadzam sie z Bnj :)

Ktos tu napisal, ze 652 czy iles osob juz zaglosowalo ;P Sorry misiu ale swoj
        glos mozesz oddawac co godzine czy jakos tak :) Wiec glosowalo okolo 200 osob ;)
        • Gość: PeQ- Re: DO PeQ !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:34
          Blagam was badzcie powazni. Chcecie ten plot przeniesc na gore? heh dobre ;D to
          chyba, zeby za free wchodzic na mecze?:D Plot na dole ma 2 metry wysokosci razem
          z murkiem, sam murek ma jakies 60 cm. Jest to ta sama siatka ktora byla
          wczesniej w klatce na naszym stadionie. Pewnie wielu z was przechodzilo kolo
          niej po murku. Gigantyczna to ona nie jest, nizsza ode mnie a mam ledwie 175 cm
          wzrostu :D
        • Gość: 1984 Re: DO PeQ !!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 05:01
          Zgadza się PeQ 200 osób w tym góra 10 na tak
    • Gość: MARO Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 03:53
      narescie jakas dobra nowina :)
      • Gość: AsTeRiX1986 Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 07:47
        tez jestem za tym aby zdemontowac ta siatke,bardziej sie przyda u gory gdzie
        jest w fatalnym stanie.A kieruje sie tym ze na mecze wlokniarza przychodza Cale
        rodziny,a czesto po zakonczonym meczu mlodzszi kibice biegna do parku maszyn po
        to zeby zdobyc autograf swojego ulubionego zuzlowca.A tymczasem siatka
        uniemozliwi mu pojscie czy pobiegniecie po autograf.Od poczatku istnienia
        stadionu nigdy nie bylo siatki(procz sektora kibicow gosci)i mysle ze jie
        powinno byc tej siatki a metalowe pozostalosci po slupkach mozna zeszlifowac i
        zalac betonem i wyrownac i po krzyku.Nawet jak nie bylo siatki to flagi tez
        wisialem wiec niewiem o co sie co niektorzy wyzywaja sie na wzajem.Tak z
        ciekawosi pytam gdzie mozna zaglosowac na zdjecia tej siatki istnieje w ogole
        jaks sonda??
        • Gość: IceAge3 www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 08:03
          Dzięki stronie Ulissesa dowiedzieliśmy się o montażu krat.
          • Gość: Kamienica Polska Re: www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:35
            najlepsza widoczność,familijny klimat hmm....tak było.......a co się teraz
            porobiło
            • Gość: PeQ- Re: www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 09:43
              A co ci siatka przeszkadza w familijnym klimacie?!

Byles na stadionie?!

Widziales siatke na wlasne oczy?!

Widziales mecz na nowym stadionie?!

Siatka Ci przeszkadzala w ogladaniu, ze sie odzywasz?!

Na wszystkie te pytania wiekszosc z was odpowie "Nie". Zamiast marudzic o siatce
              z zimowej nudy, wezcie sie za cos innego. Pozdro.
              • Gość: Sturm Re: www.stadionckm.com IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 11:31
                jak narazie to Ty sie musisz wziasc za jakas robote skoro ciagle jestes i
                ciagle starasz sie udowodnic ze to jednak Ty masz racje, na szczescie nie Ty i
                nie ja o tym zadecyduje siatka zostanie zdemontowana czy nie. Kibice sie
                wypowiedzieli co o tym sądza i jak chcesz znac opinie wiecej niz 200 osob to
                zacznij chodzic po ludziach po mieszkaniach i rob ankiete, argumentem na
                zdjecie siatki jest to ze incydentów zadnych na stadionie włokniarza nie ma,
                wiec po co kombinowac? po co robic cos na przekór? ciagle piszesz o zimowej
                nudzie, ale to Tobie sie strasznie nudzi i wymyslasz jakies historie a na
                koniec porównujesz wszystko do pikniku a nie meczu, stary dobra zabawa to cały
                mecz, w dobrej zabawie. Nie powiesz mi ze to moze byc dla kogos kwestia
                jakiegos odpoczynku po tygodniowej harówce... ale masz racje nie widzialem
                widoku przez siatke i nie chce go widziec, bylo dobrze tyle sezonow wiec po co
                to zmieniac,

a co do tej siatki i ludzi na nie i na tak to jezeli jakis % ludnosci wypowiada
                sie na forum i na necie to Ciebie który jest na tak, nawet do 1% sie nie
                zalicza, bo jest Was tak malo ze z 16 tys kibicow Was liczy sie na palcach 1
                reki

Czy jestes prowokatorem, a moze masz takie zdanie na temat siatki nie
                interesuje mnie to, kazdy ma prawo do wyrazania swojego zdania a Ty starasz sie
                na sile zmienic wszystkim poglady co Ci sie nie uda i nie bedziesz mial
                satysfakcji.
                • ulisses_czwa Re: www.stadionckm.com 22.03.06, 12:12
                  Do PeQu:

Twierdzisz, że siatka na górze jest niepotrzebna i sie nie sprawdzi - zwłaszcza ta 2 metrowa... A jaka byś chciał na górze? 4 metrową? Czy ta co jest obecnie spełnia jakiekolwiek wymogi?

ids.czest.pl/~ckm/remont/rem_643.jpg
                  ids.czest.pl/~ckm/remont/rem_644.jpg
                  ids.czest.pl/~ckm/remont/rem_645.jpg

I wyobraź sobie, że mamy mecz o DMP i taki tłum jak ostatnio napiera na bramy... Częśc jak w 2003 przeskakuje przez ogorodzenie i bez problemu już siedzi na stadionie... Zachęceni tym inni tez skacza i w ten sposób forsują cała bramę główną... A tak na górze jest porządne ogrodzenie i nikt nie dostanie się na stadion w tak banalny sposób... Ostatnie ogrodzenie staranowano na górnej koronie, bo było za niskie (1,70cm) i wepchnięto brame do środka...

Nie pisz bzdur, że całe ogrodzenie ma 2 metry, bo z murkiem ma około 2,50 a sama siatka ok. 2 metrów... Sprawdzałem...
                  Co do sondy, to nie głosuje 200 osób, tylko tyle ile widzisz... IP jest blokowane na tydzień + inne zabezpieczenia... Aby sonda była wiarygodna musi zagłosowac co najmniej 400 osób... Taka jest zasada... Policz sobie ile jest... W głosowaniach np. na partie polityczne bierze się próbę na 1024 osóbach (o ile dobrze pamietam) i wówczas podaje sie wyniki... Trudno, aby zrobić sonde dla 40 milionów Polaków... Podobnie w tym przypadku... Procentowe wyniki każdy widzi...
                  I jeszcze wrócę do siatki:
                  To fakt, że murek jest ok. 80 cm wysokości, ale spokojnie w te miejsca, gdzie będą dziury po ewentualnie zdemontowanej siatce mozna przykręcić niski "płotek" o wysokości 40 cm z cienką poręczą na całej długości murku... Wówczas wysokośc będzie 120 cm, a nie 250cm i żaden pijany tego przez przypadek nie pokona (nie bedzie mozliwości spaceru po murku - raz że na górze byłaby barierka, dwa, że murek jest szeroki na 20 cm), a i dziecko małe tego nie przeskoczy... Nie będzie też problemu z widocznością z niższych rzędów...
                  Poniżej przykład takiego "płotka". Myślę, że Ultras by bardzo odpowiadała i wówczas wszyscy byliby zadowoleni...

stadionk.roxtet.com/sk/foto/060310_Matt/big/PICT3436.JPG
                  • Gość: PeQ- Re: www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:28
                    Misiu wiekszosc ludzi w tym kraju ma neostrade :) Ja mogle glosowac w twojej
                    sondzie pare razy dziennie :) Wiec nie mow mi, ze glosowac mozna raz na tydzien :)

Druga sprawa gratuluje tworczosci i pomyslowosci.

Przeniesiecie plot z murka oporowego na korone suuuper. Tylko jedna rzecz. Tego
                    plotu jest za malo, zwyczajnie go nie starczy zeby ogrodzic cala korone. Wiec
                    plot trzeba dokupic. Czyli PONIESC KOSZTY. Po zdemontowaniu plotu z murka
                    okazuje sie, ze sam murek jest za niski i nawey 7 latek moze przez niego
                    przejsc. Wiec trzeba zamontowac... siatke, ale mniejsza. To tez jest nowy KOSZT.

No to jak mamy tyle kasy zeby co chwile przenosic jakis glupi plot i montowac
                    kolejny...
                    • ulisses_czwa Re: www.stadionckm.com 22.03.06, 13:49
                      Chciałbym zauważyć, że w Kielcach na ich supernowoczesnym stadionie zapomniano w projekcie o budowie WC... Tak, to było rozdmuchane na całą Polskę... Wówczas prezydent Kielc nakazał zmianę projektu, a przecież to są koszty jak i budowa tych WC... Sprawe rozwiązano szybko i jak należy.... My mówimy o problemie z pieniędzmi... Z pewnością w czasie takiej inwestycji wychodza różne rzeczy w praktyce... Taka siatka byłaby tańsza niż budowa nowych toalet w Kielcach... Skoro oni potrafili to poprawic, to czemu nie my? Priorytetem jest stadion, który ma wyglądać jak należy... Jesli władze zdecyduja o usunieciu siatki, to nie widze powodu, aby nie zamontowac w to miejsce niewielkiego "płotku" na wysokość 40 cm... Pare tysiecy złotych przy inwestycji ponad 20 mln złotych mieści się w statystycznym błędzie... Przy każdej budowie należy się z tym liczyć... A ewentualnie zdemontowana siatka zamiast trafić do magazynu może być zamontowana na szczycie korony po dokupieniu odpowiedniej (już niewielkiej) liczby przeseł... Ja rozumiem ,że wszystko kosztuje, ale jak coś robimy to zróbmy to porzadnie od A do Z... Nalezy być elastycznym i dopasować się do zaistniałych warunków... Inaczej przypomina mi to oszczędzanie na drogach, gdzie nie dodaje się odpowiednich składników, a póżniej dziwimy się ,że pękaja i wychodza na nich dziury...
                      I jeszcze raz powiem - jak zdecyduje komendant i władze tak będzie... Ja nie forsuje żadnej opcji - przedstawiam ewentualne rozwiązania. To dla jasności...

P.s. Jakoś ultras Korony Kielce nie narzekaja na ten płotek na którym będa wieszac swoje gadżety... Wiem, że sa zadowoleni, bo rozmawiałem z paroma osobami... Wy już wybrzydzacie na przód :)...
                      Pozdrawiam
                      • Gość: PeQ- Re: www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 13:56
                        W Kielcach nie ma bandy..
                        • ulisses_czwa Re: www.stadionckm.com 22.03.06, 14:33
                          Odnosze wrażenie, ze Wy chcecie wieszać cała dekoracje na wysokości 2 metrów, szczelnie wypełniając ogrodzenie :) Ciekawe jak będziecie oglądać mecz... W sumie to Wasza sprawa :) Ja tam nie siedze... Kończe dyskusję z mojej strony, bo dalsza nie ma sensu i jest jałowa... Czekamy na decyzję Komendanta, bo ona wszystko wyjaśni...
                  • Gość: PeQ- Re: www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:29
                    Jeszcze jedno. Nigdzie nie napisalem, ze plot na koronie nie jest potrzebny.
                  • Gość: PeQ- Re: www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:32
                    Ulisses taki plotek stadionk.roxtet.com/sk/foto/060310_Matt/big/PICT3436.JPG
                    ultras by nie odpowiadal. Bo sie schowa za banda :)I powies na nim cos w stylu
                    panoramy Czestochowy ktora byla na meczu z Lesznem.
                    • Gość: PeQ- Re: www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 15:58
                      ps.niczym wygłodniały lampart przeszukujący puszczę, z wielką godnością i
                      całkowitą pewnością o słuszności swojego postępowania, z majestatycznym
                      spokojem i skupieniem umysłu godnym medytującego buddysty przemierzam bezkresne
                      szlaki doliny Kongo w poszukiwaniu ciepłych aromatycznych stolców dzikich
                      zwierząt, aby móc zaspokoić swój niedający się opisać głód oraz uświadczyć
                      podniebienie smakiem tego cudownego przysmaku, który gdy już znajdę to z
                      wielkim pietyzmem i z poszanowaniem godności oraz ze świadomością wspaniałości
                      chwili wyniosłym ruchem ręki obejmę upatrzony stolec i w skaramentalnej ciszy
                      skonsumuję swój posiłek aż mi sie uszy trzęsą, odczuwając przy tym stan
                      głębokiego oczyszczenia duszy i całkowitego spełnienia swojej egzystencji[cool]

ps2. to nie podszyw!
                      • Gość: PeQ- Re: www.stadionckm.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 16:55
                        A jednak twierdze, ze z postem pietro wyzej nie mam nic wspolnego :>
    • czefan Siatka na stadionie nie pownno być ! ! ! 22.03.06, 16:23
      A na pewno nie tych rozmiarów. Na zdjęciach widać wyraźnie, że widzowie z
      dolnych rzędów nie będą widzieli toru tylko siatkę!
      A co będzie jak Włókniarz będzie odnosił wspaniałe sukcesy przy pełnej widowni?
      Czy osoby z dolnych rzędów będą miały darmowy bilet, bo nie będą widzieć toru?
      A może dopiero po meczu albo po ew.rozprawach sądowych dostaną zwrot pieniędzy
      za bilety?
      Pomysł, że ta siatka jest fajna, bo można na niej wieszać flagi lub
      transparenty jest chory. Przecież wtedy jeszcze bardziej zasłonicie tor!
      To kiboli nie interesuje przebieg meczu piłkarskiego ale nie kibiców żużlowych.
      Dość adrenaliny dostarcza tor. Ale trzeba go WIDZIEĆ !
      • Gość: szkoda gadac odleglosc murku od bandy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 17:59
        Czy nikt nie zauwazyl ze odleglosc murku od bandy sie zwiekszyla?Nie mowie tutaj
        o łukach bo one beda przerabiane tylko o prostych!A jezeli chodzi o łuki to mamy
        przeciez zamontowana dmuchana bande ktora amortyzuje upadek i rzadko sie zdarza
        zeby motocykl "pofrunal" niewiadomo gdzie!Jako kolejne zabezpieczenie mozna
        podac odciecie gazu gdy zawodnik spadnie z "zuzlowki"!KRATY SA ZBEDNE!!!
    • Gość: pepe r.g Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.net / *.flatpla.net 22.03.06, 23:17
      --------------------------------------------------------------------------------
      ez jestem za tym aby zdemontowac ta siatke,bardziej sie przyda u gory gdzie
      jest w fatalnym stanie.A kieruje sie tym ze na mecze wlokniarza przychodza Cale
      rodziny,a czesto po zakonczonym meczu mlodzszi kibice biegna do parku maszyn po
      to zeby zdobyc autograf swojego ulubionego zuzlowca
      • Gość: IceAge3 Re: Siatka na stadionie jest, ale pewnie jej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 08:08
        kraty ograniczą widoczność-to chyba oczywiste.Powinny być na dawnym sektorze D -
        tak aby UltraFans mieli gdzie powiesić swoje flagi oraz na sektorze dla gości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka