Dodaj do ulubionych

Esbecy trzymają się mocno

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:57
Gazeta się nigdy nie nauczy, że jest to Antoni Smolarek. 7 raz popełnia błąd. zapiszcie sobie na kartce i przyklejcie każdemu do monitora, aby nie zapomniał.
Obserwuj wątek
    • redakcja_czestochowa Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 11:02
      Wyjaśniamy Ci, drogi forumowiczu, już po raz nie wiadomo który: komendant
      miejski policji w Częstochowie nazywa się Antoni Mieczysław Smolarek. Owszem,
      pierwsze imię zapisane w jego dokumentach to Antoni, ale komendant stale używa
      swojego imienia Mieczysław i prosił dziennikarzy, żeby tak go nazywać.
      Pozdrawiamy
      • Gość: Janusz Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.pl / *.sfc.pl 13.04.06, 13:00
        Żeby to był tylko Antoni Szanowna Redakcji, ale poprzekręcaliście nazwiska
        połowy osób. Żenująca rzetelność w nazwiskach, ciekaw co z resztą "faktów".
        • Gość: kralik11 Re: Esbecy trzymają się mocno IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 13:42
          Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Żeby to był tylko Antoni Szanowna Redakcji, ale poprzekręcaliście nazwiska
          > połowy osób. Żenująca rzetelność w nazwiskach, ciekaw co z resztą "faktów".

Widze, ze PiSdactwo bedzie bronic swoich protegowanych SBkow ich stara matoda,
          czyli bada wmawiac ldziom, ze informacja jest niezetelna i klamliwa, jakiez to
          jest PiSdacko komunistyczne zagranie, Zygac mi sie na was chce PiSpolaczki ;)
          • Gość: Norbi Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:11
            Kolego! Przemawiasz jezykiem nienawisci!!!!!!!!!!!! Jestes chory z nienawisci,
            powinna sie zajac toba Pani Agnieszka Kublik.
      • Gość: marek Spokojnie, to tylko IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:00
        Kryminaliści do rządu, esbecy na wysokie stanowiska w policji, a bure suki w
        kamasze. Spokojnie to tylko moralna i solidarna IV RP.
      • Gość: sikawą w tłum Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 15.04.06, 08:45
        No jest to jakaś metoda, nasmrodziłem, zgole albo zapuszcze wąsy to może mnie
        nie poznają. Szkoda że gazeta wogóle się przychyla do takich próśb - może za
        mało wam natłukli pałami. Ja bym temu panu zmienił imie dodając końcówkę w stylu
        "jr" jak junior, tyle że zamiast jr bardziej pasłowało by MO - Antoni MO
        Smolarek - brzmi nawet nowocześnie.
    • Gość: gość Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:28
      Wyborcza to już nie ma o czym pisać i co jakiś czas dziennikarze odgrzewają te
      same pierdoły o Policji i ludziach tam pracujących. Co z tego że ktoś był
      kiedyś w SB. Skoro pracuje to znaczy że przeszedł pozytywnie weryfikację i
      chyba nic złego nie zrobił. A dlaczego taki człowiek nie może awansować?
      • Gość: xx Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.icis.pcz.pl 13.04.06, 12:06
        Porownaj zapowiedzi aktualnych wladz naszego kraji z ich realizacja a
        znajdziesz odpowiedz.
      • jwojnar Sęk w tym, że w policji każdy może awansować, 13.04.06, 13:21
        a wynik? Mamy panstwo bez policji. Korupcja, lenistwo, niekompetencja na
        wszystkich szczeblach - tyle widzę jako Polaczek-szaraczek. Np. proszenie
        policji o działanie (np przy "zdjęciu" z drogi pijanego kierowcy) to czysta
        strata czasu!
        • Gość: kralik11 Re: Sęk w tym, że w policji każdy może awansować, IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:06
          jwojnar napisał:

> a wynik? Mamy panstwo bez policji. Korupcja, lenistwo, niekompetencja na
          > wszystkich szczeblach - tyle widzę jako Polaczek-szaraczek. Np. proszenie
          > policji o działanie (np przy "zdjęciu" z drogi pijanego kierowcy) to czysta
          > strata czasu!

Biedny PiSpolaczku-szaraczku, czy to jest moze PiStlumaczenie na zaistniala
          sytuacje?
          Czyzby PiS, bylo niczym innym jak stara dobra komunistyczna dyktatora a ty
          jednm z tych co po roku 1989 stracil partyjny zlobek a teraz liczysz na
          odzyskanie go?
      • Gość: ee to zupelnie jak w "Wyborczej"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:38
        Ba! jak na redakcje ktora caly czas holubi Leslawa "TW Ketmana" Maleszke wytykanie innym esbekow w szeregach uwazam za mocno niestosowne.

PS Czy redaktor Skalski wyjasnil juz swoj esbecki epizod?
        • Gość: kralik11 Re: to zupelnie jak w "Wyborczej"! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:08
          Gość portalu: ee napisał(a):

> Ba! jak na redakcje ktora caly czas holubi Leslawa "TW Ketmana" Maleszke
          wytyka
          > nie innym esbekow w szeregach uwazam za mocno niestosowne.
          >
          > PS Czy redaktor Skalski wyjasnil juz swoj esbecki epizod?

Moze zanim zaczniesz oskarzac innych o esbectwo, sam sie z niego wytlumaczysz,
          PiSdaczku malutki ? ;)))
          • Gość: Edek Re: to zupelnie jak w "Wyborczej"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 14:48
            Przeciez Maleszka sam to przyznal...
            • Gość: v1 Re: nie zupełnie IP: *.czestochowa.agora.pl 13.04.06, 20:27
              Nie dostrzegasz różnicy pomiedzy tajnymi współpracownikami - których nie chcę
              bronić - a etatowymi funkcjonariuszami SB, którzy gładko przeszli do policji?
              Dla mnie jednak to zupełnie co innego, także dlatego, że TW mógł zostać ktoś
              złamany lub przymuszony, a etatowi „esbecy” szli do tej służby na ochotnika.
      • Gość: były Re: Esbecy trzymają się mocno IP: 195.187.253.* 13.04.06, 13:48
        Byli opozycjoniści nie chcą pracować z byłymi SB-kami. A czy obecni
        opozycjoniści chcą współpracy z obecnymi SB-kami?.
      • Gość: kralik11 Re: Esbecy trzymają się mocno IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:01
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Wyborcza to już nie ma o czym pisać i co jakiś czas dziennikarze odgrzewają
        te
        > same pierdoły o Policji i ludziach tam pracujących. Co z tego że ktoś był
        > kiedyś w SB. Skoro pracuje to znaczy że przeszedł pozytywnie weryfikację i
        > chyba nic złego nie zrobił. A dlaczego taki człowiek nie może awansować?

Jasne, dla was PiSmoralnych, to ze ktos byl w SB i torturowal opozycje, jest
        ostoja moralnosci, nie wazne, ze wyzywacie wszystkich na okolo SBkami,
        komunistami, wanze jest ,ze Teraz Kur...a Wy!!!!!
      • Gość: pewo Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:10
        Słuchaj łajzo nie wiem kim jestes ale na pewno nikim, dla pokolenia młodzieży
        lat 80.To my byliśmy wyrzucani ze szkół,przesłuchiwani i bici,dzieki temu wielu
        moich znajomych ma problemy zdrowotne do dzisiaj.Wal sie ze swoją WERYFIKACJA.
        Bardzo dobrze ze GW otym pisze.esbeków miejsce jest dożywotnio w kryminale bez
        prawa warunkowego zwolnienia ROZMIESZ
        • Gość: Gość Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:40
          > Słuchaj łajzo nie wiem kim jestes ale na pewno nikim, dla pokolenia młodzieży
          > lat 80.To my byliśmy wyrzucani ze szkół,przesłuchiwani i bici

Łajzą to jesteś ty, pajacu. A jak cię tak mocno bili to idź z tym do Prokuratury i do IPN-u. Przez ciebie przemawia nienawiść i widać, że brakuje ci przez to rozumu.
        • Gość: gtx Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:47
          w 1981 zacząlem studia. Strajkowałem. W grudniu stan wojenny tez strajkowałem i
          uciekałem przez godzina policyjną po bramach a później i dyskotekach. Jeżeli
          ktoś cie obił to znaczy że bardzo tego chcialeś. (albo byłeś totalny ślimok. Ja
          tamte wydzrzenia brałem na miękko i robiłem swoje. Przykro mi że straciłeś
          zdrowie, ale ja nie mam pretensji do świata o to, że mnie ono zostało.
          • Gość: pewo Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:23
            najlepiej jak byś sie schował do szafy nie był bys ślimokiem izapisał do
            ZSMP,ORMO ZSP itd czuł byś sie wtedy bezpieczniej
            • Gość: gtx Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:29
              masz tyle agrsji, że z takimi hm..ludźmi spotykałem sie jak mnie gonili po
              alejach. (uciekałem z szafą na plecach). Myślę że straciłeś zdrowie działając w
              odziałach ZOMO.
              • Gość: pewo Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:33
                Z dyskoteki
      • Gość: simon Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 08:58
        Uczciwy w SB smiechu warte!!!
    • Gość: x Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:15
      TANIE państwo...
      • sapervodicka a czym sie rozni sara wladza od nowej?? 13.04.06, 13:22
        tak samo na SB stoja i tyle,
        to takie tylko gadanie, przeciez nowa wladza bardzo by chciala zeby wszyscy
        starzy doswiadczeni sbecy jej wiernie sluzyli,
        kogo to obchodzi ze paru z solidarnosci dostalo paly
        • Gość: kralik11 Re: a czym sie rozni sara wladza od nowej?? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:10
          sapervodicka napisał:

> tak samo na SB stoja i tyle,
          > to takie tylko gadanie, przeciez nowa wladza bardzo by chciala zeby wszyscy
          > starzy doswiadczeni sbecy jej wiernie sluzyli,
          > kogo to obchodzi ze paru z solidarnosci dostalo paly

Kogo to obchodzi?
          No mysle, ze wszystkich Polakow (nie mylic z PiSpolaczkami, czyli tymi bylimi
          towarzyszami z PZPR i SB ktorzy potracili swoje przywileje po 1989)
    • Gość: były Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.man.rsk.pl 13.04.06, 13:32
      P Ludwik czy tak ma wylądać 4 Rzeczpospolita?-to dziękujemy już panu.
    • Gość: He he Przeciez PiS jak Samoobrona IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.04.06, 13:37
      zostało zbudowane przez bezpieke.Ocknijcie się w końcu.
      • Gość: kralik11 Re: Przeciez PiS jak Samoobrona IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:13
        Gość portalu: He he napisał(a):

> zostało zbudowane przez bezpieke.Ocknijcie się w końcu.

Dokladnie tak!
        A dowodem na to, sa chocby "pedalskie" zamachy bombowe ktore mialy miejsce w
        warszawie na dzien przed wyborami prezydeckimi ;)
    • Gość: bloody_rabbit Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:39
      Deesbekizacja?
    • Gość: armata Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiązki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.06, 13:41
      Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiązki, to takie Dorny, Kempskie, czy
      Kaczyńskie nie włóczyłyby się dzisiaj po naszym pięknym kraju. Już za to
      powinni dawno wylecieć z UB, czy jak to się tam teraz nazywa.
      • Gość: lek Re: Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiąz IP: 212.87.234.* 13.04.06, 13:47
        Ale fajnie sie to forum czyta. Super. Gratuluję poziomu
        • Gość: Gościu Re: Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiąz IP: *.aig.pl 13.04.06, 13:51
          Ależ to prawda. Ja sam słyszalem że oni wszyscy są podobno cyklistami. Nie
          chciałem początkowo w to uwierzyć, ale już z wielu ust słyszałem że to prawda.
          Kiedy wreszcie ci ludzie zostawią nasz rajski kraj w spokoju !!!
      • Gość: kralik11 Re: Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiąz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:15
        Gość portalu: armata napisał(a):

> Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiązki, to takie Dorny, Kempskie,
        czy
        > Kaczyńskie nie włóczyłyby się dzisiaj po naszym pięknym kraju. Już za to
        > powinni dawno wylecieć z UB, czy jak to się tam teraz nazywa.

Prawda niestety jest taka, ze esbecy bardzo dobrze wykonywali swoja robore i
        tacy ludzie jak kaczynscy, dorny i inne PiSdactwo zawsze mogli spac spokojnie
        az do dnia dzisiejszego ;)
    • virus_z_torunia Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 14:19
      I co z tego, że ci ludzie byli w SB? Osobiscie uwazam, ze wartosc czlowieka
      powinna zalezec od wynikow pracy, a nie od tego, czym sie czlowiek zajmowal 20
      lat temu (chyba ze popelnial przestepstwa kryminalne, ale to inna bajka).
      Traktowanie kogos nieadekwatnie do rezultatow jego dzialan - a napisano w
      artykule, ze skutecznosc ich pracy byla niemala - jest zamachem na rownosc wobec
      prawa.
    • Gość: gwand Re: całusy z mocodawcami IP: *.olsztyn.mm.pl 13.04.06, 14:22
      Dlaczego czepiacie się szeregowych esbeków - gdzie byliście jak wasz naczelny obcałowywał się z ich mocodawcą- gen.Kiszczakiem? Co bidulek nie wiedział jakimi metodami pracują jego chłopcy w terenie?Podwójna moralność.
      • mirek.zkanady ObZYDliwe podJUDzanie 13.04.06, 14:27
        Wyborcza tylko dolewa oliwy do (gasnacego) ognia nienawisci...
        • Gość: Leszek Mirus, dobrze Ci w tej Kanadzie? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.04.06, 14:46
          No to siedz na dupie i nie dopieprzaj sie do spraw krajowych
        • kralik11 Re: ObZYDliwe podJUDzanie 13.04.06, 14:59
          mirek.zkanady napisała:

> Wyborcza tylko dolewa oliwy do (gasnacego) ognia nienawisci...

No tak, mirus kanadyjski, to GW awansuje bylych przesladowcow Solidarnosci na
          szefow Policji ;)
      • Gość: kralik11 Re: całusy z mocodawcami IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:35
        Gość portalu: gwand napisał(a):

> Dlaczego czepiacie się szeregowych esbeków - gdzie byliście jak wasz naczelny
        o
        > bcałowywał się z ich mocodawcą- gen.Kiszczakiem? Co bidulek nie wiedział jakim
        > i metodami pracują jego chłopcy w terenie?Podwójna moralność.

Wasz naczelny to kto? Masz na mysli pana Michnika? nie jest NASZYM naczelnym,
        byl naczelnym GW, my podobnie jak ty PiSaktywisto, jestesmy tu tylko goscmi i
        my, (nie myl z samym soba) nie mamy naczelnego, twoim naczelnym natomiast jest
        czlowiek ktory mianuje bylych esbekow na wysokie stanowiska policyjne, pomimo,
        ze obiecywal ze tacy ludzie nie beda miec miejsca w IV RP, i co mamy?
        Lepper, prawa reka gowniarza Kaczynskiego,a w stolicy Kosciola Katolickiego w
        Polsce mamy esbekow w Policji,ludzi ktorzy w przeszlosci TORTUROWALI opozycje
        Solidarnosciowa, czy to do ciebie PiSdaczku dociera????
        • Gość: soros Re: Michnik, a czym ty siwe roznisz od sb-ka IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 13.04.06, 15:37
      • Gość: ollo2005 Re: całusy z mocodawcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 19:40
        Mamoń, ty c...iulu
        • Gość: Bartek Re: całusy z mocodawcami IP: *.34.pl / 80.51.236.* 14.04.06, 20:11
          Gość portalu: ollo2005 napisał(a):

> Mamoń, ty c...iulu

NO !!
          racz zwazac na to co kreslisz !!!
    • belial13 Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 15:06
      OPOZYCJA PROTESTUJE!!!!!!!!!!A KTO W LATACH 89-90 PRZEPROWADZAŁ WERYFIKACJĘ,KTO
      POZOSTAWIŁ W POLICJI ESBECJĘ KTORA W KRÓTKIM CZASIE OBJĘŁA WIĘKSZOŚĆ WYSOKICH
      STANOWISK W POLICJI?KTO ZROBIŁ TAK PIĘKNIE ŻE TE SKUNKSY MAJĄ DZISIAJ POTĘŻNE
      EMERYTURY I ZA CO? ZA WOŻENIE SIE PRZY POLICJI PRZEZ TYLE LAT?PRZECIEŻ TE
      NIEROBY NIE MIAŁY ZIELONEGO POJĘCIA O PRACY POLICYJNEJ.TERAZ LARUM?TERAZ TO SOLI
      MOŻNA IM NA OGONY NASYPAĆ,WIELKI SZMAL PODATNIKA BĘDĄ BRAĆ.
      emerytowany glina
      • Gość: alojz Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:49
        Witam wszystkich esbeków ubeków moherów ida święta troszkę tolerncji a swoją
        drogą pozdrawiam męża Redaktorki ciekawe jak odejdzie już ze służby kto będzie
        donosił na pozostałych
    • Gość: Dog Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:43
      Czym sie tu podniecać?Teraz są zli milicjanci z lat 1945-89 za 50 lat będą zli
      z obecnej epoki.Zacznie sie krytyka strzelania do chłopów na blokadach,czy
      studętów w Łodzi.A czy ktoś wie gdzie pracują policjanci ,,ukarani'' za
      strzelanie ostrą amunicją doludzi podczas Łódzkich juwenaliów.Chciałbym dostać
      toką kare jak oni.W tym zawodzie ręka ręke myje i tylko niektóre brudy wychodzą
      na jaw.Wmyśl powiedzenia KUR..A KUR..WIE łba nie urwie.
      • Gość: kraxxus Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.watson.ibm.com 13.04.06, 16:16
        Drodzy anty-PiSiarze,

jestescie bardzo niesprawiedliwi. Jak mogl to.w (ups. obywatel)
        "bura suka" LD sie dowiedziec, ze w Czestochowie, swietym miescie awansuja
        SB-kow, no jak ?
        Nie jego wina, wszyscy dookola spiskuja, LD to wyczysci, tylko dajcie mu czas.
        Najpierw wyczysci sekretarki, potem vickow ministrow potem kierownikow dzialow,
        a jak wyczysci to dopiero bedzie mogl ufac co mu doniosa z samego dolu.
        Wtedy to dopiero po tej tytanicznej pracy bedzie mogl prawnie i sprawiedliwie
        czuwac nad awansami.
        Przeciez wlasnie po to zostal vpr i minsprwew zeby
        odczyscic policje z policji, a tu mu wszyscy przeszkadzaja.
        Biedaczek nic nie jest winny, a tyle pracy przed nim.
        Iscie syzyfowej.
    • Gość: ziut A gddyby bimbru zabrakło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:44
      A jak ich, tych esbeków, zabraknie? Czym będą się zajmować nowoobejmujący
      władzę? To jest jak z gorzołą. Jej i esbeków nie zabraknie. A gdyby, to się
      bimber będzie robić, a na esbeków przemaluje się tych, którzy nie byli
      esbekami, ale służyli za Mazowieckiego, czy wtedy Kozłowskiego. Taka nasza mać.
    • s444 Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 16:42
      esbecy za mało tłukli po ryłach,może jak by lepiej bili,nie doszli by do władzy
      te różnej maści oszołomy!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pewo Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:10
        s444jak BOGA KOCHAM KIEDYŚ cie dojade
    • Gość: Anzelm IPN kłamie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:27
      >>IPN zakwalifikował to jako zbrodnię komunistyczną.

A to ciekawe, to znaczy że w latach 1945-1989 był w Polsce komunizm. Większej
      bzdury nie słyszałem. A wczoraj w faktach badz na polsacie szef IPN-u pan
      Kurtyka w krótkiej wypowiedzi ze trzy razy użył słowa komunizm w różnych
      odmianach. Wspólczuje mu, ze jest chory z nienawiści...i zresztą nie tylko on...
    • Gość: gośc Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.sdigroup / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:37
      Moim zdaniem trzeba osądzać człowieka o to co teraz robi i jakie osiąga wyniki
      a nie o to co kiedyś ( 20 lat temu) robił. O ile wiem teraz jest dobrym
      Policjantem i dobrym przełożonym wiec czemu sie wszyscy tej osoby czepiaja.
      Brawa dla Komendanta Smolarka za to że broni takich Policjantów.
      • Gość: brrrrrrrrrr Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:52
        Dobrym policjantem ha ha jeśli robienie folwarku zwierzęcego to znaczy być
        dobrym to gratuluje .Temu panu już dziękujemy .Pewnie jesteś jakim przydupasem
        tego układu.
    • Gość: kubek w kubek Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:39
      "zaprzeczał esbeckim epizodom w swoim milicyjnym życiorysie" wygląda to na
      niefachowy bełkot.To są już sprawy tajemnicze,milicji w Polsce nie ma,ale SB to
      zawodowi oficerowie zbliżeni do wywiadu,więc wątpliwe,by byli równocześnie w
      Policji.
      • Gość: gtx Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:01
        moje dziecko się uczy że " komunistyczne władze Polski" to coś tam.. Czy w
        szkołach znają definicję kmunizmu...
        • Gość: Janosik Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:30
          raczej nie znają, albo nie chcą znać!
          Oto co pisze Wikipedia na temat komunizmu:
          "Ideologia:
          System poglądów głoszący program całkowitego zniesienia ucisku i wyzysku
          społecznego, postulujący powszechność, równość i sprawiedliwość oraz zbudowanie
          społeczeństwa bezklasowego opartego na społecznej własności środków produkcji i
          sprawiedliwym podziale dóbr. Były to przesłanki realizacji zasad równości we
          wszystkich dziedzinach życia społecznego.

Komunizm obecnie
          Ustrój komunistyczny - uważany jest za ustrój bezklasowy, uwolniony od
          instytucji państwa - najwyższe stadium rozwoju społeczeństwa socjalistycznego.
          Nigdzie nie został zrealizowany. Był natomiast uznawany za cel, do którego miały
          dążyć społeczeństwa socjalistyczne."

No to teraz niech państwo przypomną sobie ile razy padło z ust naszych polityków
          (zwłaszcza z prawej strony) słowo komunizm odmienione przez chyba wszystkie
          przypadki w stosunku do ustroju jaki mieliśmy przed 89 rokiem!
    • Gość: tytus Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.du.simnet.is 13.04.06, 18:31
      a ja bym tych wszystkich zasranych opozycjonistow z lechem w. na czele kazal
      potopic w baltyku, sku..ele
      • Gość: ula Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:34
        Tytus,debilu opamietaj się.
    • Gość: miki Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.189.213.151.ip.alltel.net 13.04.06, 20:50
      oczywiscie trzymaja!
    • malarz2 Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 20:57
      Kto oglądał "Psy" to wie gdzie było miejsce dla byłej opozycji. Bo tzw. opozycja
      to większe betony niż członkowie PZPR-u. Nie wiedza że od 16 lat mamy III RP. I
      trzeba się rozwijać a nie patrzeć w metryczki.
    • Gość: policjant to brzmi Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:18
      Jestem zwykłym policjantem i uważam, że w tym przypadku robicie krzywdę
      człowiekowi. Jest przecież kilku / nawet z SB /, którzy zasługują bardziej na
      takie artykuły. A jeśli brakuje wam nazwisk to poszukajcie godnych krytyki np.
      byłych ZOMOwców.
    • Gość: glina Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 13:09
      Mieciu o jakich wynikach mówisz,czym się chcesz pochwalić? Tym, że Ty i Twoi komendanci(nie wszyscy)podwładnych traktują jak niewolników, a wskaźniki wykrywalności to tylko fikcja,wtajemniczeni rozumieją o czym piszę.Zastanawiam się czy kiedykolwiek w Częstochowskiej policji nastanie normalność.Co roku mówi się nam ,że musimy jakoś wytrzymać bo nie ma pieniędzy...a kiedy były,to obdarowywano tych w Komendzie nie mających często zielonego pojęcia o robocie na lini(w komisariatach).Z kolei tym którym należały się tłumaczono że nie posiadają stopnia lub też przeszkolenia,jak już to uzupełnili straszono przeniesieniem.Zobaczymy jak się z tym problemem uporasz,a może nie zdążysz chociaż zrobiłeś już pierwsze kroki w dobrym kierunku.
      • Gość: ech Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 19:05
        Sądze, że byli zomowcy są bardziej toksyczni niż sbecy, rzeczywiscie w
        częstochowskiej Policji jest ich wielu Paniem MINISTRZE ONI SIĘ MOCNO ZAMASKOWALI
        ALE NIE SĄ W STANIE ZAMAZAĆ SWYCH PODŁYCH METOD CHAMSTWO I PRYMITYWIZ CO JAKIŚ
        CZAS WYCHODZI - i nie wierzę ,że są zdolni pracować na rzecz
        społeczeństwa.Prosimy zróbcie z nimi raz na zawsze porządek niech odejdą ze
        swymi obrzydliwymi postawami do lamusa.
    • Gość: jerz Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:36
      Chciałem zauważyć ,że dla p. Żurawskiego to nie był awans , a degradacja ze
      stanowiska naczelnika wydziału.Poza tym to bardzo przyzwoity człowiek.
      Natomiast osoby kryjące się pod hasłami : betial 13 , kralik 11 , pewo to
      ludzie chorzy z nienawiści.Co do emerytowanego gliny to gdyby się uczył i miał
      wykształcenie to na pewno byłby w SB.
    • Gość: Gościu Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:27
      Pomimo, że J.Ż. był w SB nic nie mam do niego.
      • Gość: a bo ja wiem?? Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:22
        Ja też nie. Wogóle wypowiedzi w tym temacie dowodzą tylko tego, że zabierają
        głos krzykacze i szumowiny co w latach 80 chodzili z pielgrzymką warszawską za
        bełta i trzymali palce w górze teraz mamy za to ten dobrobyt. Wina leży po
        stronie ludzi fanatyków politycznych ras PO i Kaczych lizaków, którzy niedługo
        zamiast twarzy będą mieli kacze dzioby. złodzieje ibandyci won z wiejskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka