Gość: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 10:57 Gazeta się nigdy nie nauczy, że jest to Antoni Smolarek. 7 raz popełnia błąd. zapiszcie sobie na kartce i przyklejcie każdemu do monitora, aby nie zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redakcja_czestochowa Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 11:02 Wyjaśniamy Ci, drogi forumowiczu, już po raz nie wiadomo który: komendant miejski policji w Częstochowie nazywa się Antoni Mieczysław Smolarek. Owszem, pierwsze imię zapisane w jego dokumentach to Antoni, ale komendant stale używa swojego imienia Mieczysław i prosił dziennikarzy, żeby tak go nazywać. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.pl / *.sfc.pl 13.04.06, 13:00 Żeby to był tylko Antoni Szanowna Redakcji, ale poprzekręcaliście nazwiska połowy osób. Żenująca rzetelność w nazwiskach, ciekaw co z resztą "faktów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: Esbecy trzymają się mocno IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 13:42 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Żeby to był tylko Antoni Szanowna Redakcji, ale poprzekręcaliście nazwiska > połowy osób. Żenująca rzetelność w nazwiskach, ciekaw co z resztą "faktów". Widze, ze PiSdactwo bedzie bronic swoich protegowanych SBkow ich stara matoda, czyli bada wmawiac ldziom, ze informacja jest niezetelna i klamliwa, jakiez to jest PiSdacko komunistyczne zagranie, Zygac mi sie na was chce PiSpolaczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:11 Kolego! Przemawiasz jezykiem nienawisci!!!!!!!!!!!! Jestes chory z nienawisci, powinna sie zajac toba Pani Agnieszka Kublik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Spokojnie, to tylko IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:00 Kryminaliści do rządu, esbecy na wysokie stanowiska w policji, a bure suki w kamasze. Spokojnie to tylko moralna i solidarna IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikawą w tłum Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 15.04.06, 08:45 No jest to jakaś metoda, nasmrodziłem, zgole albo zapuszcze wąsy to może mnie nie poznają. Szkoda że gazeta wogóle się przychyla do takich próśb - może za mało wam natłukli pałami. Ja bym temu panu zmienił imie dodając końcówkę w stylu "jr" jak junior, tyle że zamiast jr bardziej pasłowało by MO - Antoni MO Smolarek - brzmi nawet nowocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 11:28 Wyborcza to już nie ma o czym pisać i co jakiś czas dziennikarze odgrzewają te same pierdoły o Policji i ludziach tam pracujących. Co z tego że ktoś był kiedyś w SB. Skoro pracuje to znaczy że przeszedł pozytywnie weryfikację i chyba nic złego nie zrobił. A dlaczego taki człowiek nie może awansować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.icis.pcz.pl 13.04.06, 12:06 Porownaj zapowiedzi aktualnych wladz naszego kraji z ich realizacja a znajdziesz odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Sęk w tym, że w policji każdy może awansować, 13.04.06, 13:21 a wynik? Mamy panstwo bez policji. Korupcja, lenistwo, niekompetencja na wszystkich szczeblach - tyle widzę jako Polaczek-szaraczek. Np. proszenie policji o działanie (np przy "zdjęciu" z drogi pijanego kierowcy) to czysta strata czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: Sęk w tym, że w policji każdy może awansować, IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:06 jwojnar napisał: > a wynik? Mamy panstwo bez policji. Korupcja, lenistwo, niekompetencja na > wszystkich szczeblach - tyle widzę jako Polaczek-szaraczek. Np. proszenie > policji o działanie (np przy "zdjęciu" z drogi pijanego kierowcy) to czysta > strata czasu! Biedny PiSpolaczku-szaraczku, czy to jest moze PiStlumaczenie na zaistniala sytuacje? Czyzby PiS, bylo niczym innym jak stara dobra komunistyczna dyktatora a ty jednm z tych co po roku 1989 stracil partyjny zlobek a teraz liczysz na odzyskanie go? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee to zupelnie jak w "Wyborczej"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:38 Ba! jak na redakcje ktora caly czas holubi Leslawa "TW Ketmana" Maleszke wytykanie innym esbekow w szeregach uwazam za mocno niestosowne. PS Czy redaktor Skalski wyjasnil juz swoj esbecki epizod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: to zupelnie jak w "Wyborczej"! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:08 Gość portalu: ee napisał(a): > Ba! jak na redakcje ktora caly czas holubi Leslawa "TW Ketmana" Maleszke wytyka > nie innym esbekow w szeregach uwazam za mocno niestosowne. > > PS Czy redaktor Skalski wyjasnil juz swoj esbecki epizod? Moze zanim zaczniesz oskarzac innych o esbectwo, sam sie z niego wytlumaczysz, PiSdaczku malutki ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: to zupelnie jak w "Wyborczej"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 14:48 Przeciez Maleszka sam to przyznal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v1 Re: nie zupełnie IP: *.czestochowa.agora.pl 13.04.06, 20:27 Nie dostrzegasz różnicy pomiedzy tajnymi współpracownikami - których nie chcę bronić - a etatowymi funkcjonariuszami SB, którzy gładko przeszli do policji? Dla mnie jednak to zupełnie co innego, także dlatego, że TW mógł zostać ktoś złamany lub przymuszony, a etatowi „esbecy” szli do tej służby na ochotnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Esbecy trzymają się mocno IP: 195.187.253.* 13.04.06, 13:48 Byli opozycjoniści nie chcą pracować z byłymi SB-kami. A czy obecni opozycjoniści chcą współpracy z obecnymi SB-kami?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: Esbecy trzymają się mocno IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:01 Gość portalu: gość napisał(a): > Wyborcza to już nie ma o czym pisać i co jakiś czas dziennikarze odgrzewają te > same pierdoły o Policji i ludziach tam pracujących. Co z tego że ktoś był > kiedyś w SB. Skoro pracuje to znaczy że przeszedł pozytywnie weryfikację i > chyba nic złego nie zrobił. A dlaczego taki człowiek nie może awansować? Jasne, dla was PiSmoralnych, to ze ktos byl w SB i torturowal opozycje, jest ostoja moralnosci, nie wazne, ze wyzywacie wszystkich na okolo SBkami, komunistami, wanze jest ,ze Teraz Kur...a Wy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewo Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 16:10 Słuchaj łajzo nie wiem kim jestes ale na pewno nikim, dla pokolenia młodzieży lat 80.To my byliśmy wyrzucani ze szkół,przesłuchiwani i bici,dzieki temu wielu moich znajomych ma problemy zdrowotne do dzisiaj.Wal sie ze swoją WERYFIKACJA. Bardzo dobrze ze GW otym pisze.esbeków miejsce jest dożywotnio w kryminale bez prawa warunkowego zwolnienia ROZMIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:40 > Słuchaj łajzo nie wiem kim jestes ale na pewno nikim, dla pokolenia młodzieży > lat 80.To my byliśmy wyrzucani ze szkół,przesłuchiwani i bici Łajzą to jesteś ty, pajacu. A jak cię tak mocno bili to idź z tym do Prokuratury i do IPN-u. Przez ciebie przemawia nienawiść i widać, że brakuje ci przez to rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtx Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:47 w 1981 zacząlem studia. Strajkowałem. W grudniu stan wojenny tez strajkowałem i uciekałem przez godzina policyjną po bramach a później i dyskotekach. Jeżeli ktoś cie obił to znaczy że bardzo tego chcialeś. (albo byłeś totalny ślimok. Ja tamte wydzrzenia brałem na miękko i robiłem swoje. Przykro mi że straciłeś zdrowie, ale ja nie mam pretensji do świata o to, że mnie ono zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewo Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:23 najlepiej jak byś sie schował do szafy nie był bys ślimokiem izapisał do ZSMP,ORMO ZSP itd czuł byś sie wtedy bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtx Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:29 masz tyle agrsji, że z takimi hm..ludźmi spotykałem sie jak mnie gonili po alejach. (uciekałem z szafą na plecach). Myślę że straciłeś zdrowie działając w odziałach ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewo Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:33 Z dyskoteki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 08:58 Uczciwy w SB smiechu warte!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:15 TANIE państwo... Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka a czym sie rozni sara wladza od nowej?? 13.04.06, 13:22 tak samo na SB stoja i tyle, to takie tylko gadanie, przeciez nowa wladza bardzo by chciala zeby wszyscy starzy doswiadczeni sbecy jej wiernie sluzyli, kogo to obchodzi ze paru z solidarnosci dostalo paly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: a czym sie rozni sara wladza od nowej?? IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:10 sapervodicka napisał: > tak samo na SB stoja i tyle, > to takie tylko gadanie, przeciez nowa wladza bardzo by chciala zeby wszyscy > starzy doswiadczeni sbecy jej wiernie sluzyli, > kogo to obchodzi ze paru z solidarnosci dostalo paly Kogo to obchodzi? No mysle, ze wszystkich Polakow (nie mylic z PiSpolaczkami, czyli tymi bylimi towarzyszami z PZPR i SB ktorzy potracili swoje przywileje po 1989) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.man.rsk.pl 13.04.06, 13:32 P Ludwik czy tak ma wylądać 4 Rzeczpospolita?-to dziękujemy już panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: He he Przeciez PiS jak Samoobrona IP: *.CNet2.Gawex.PL 13.04.06, 13:37 zostało zbudowane przez bezpieke.Ocknijcie się w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: Przeciez PiS jak Samoobrona IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:13 Gość portalu: He he napisał(a): > zostało zbudowane przez bezpieke.Ocknijcie się w końcu. Dokladnie tak! A dowodem na to, sa chocby "pedalskie" zamachy bombowe ktore mialy miejsce w warszawie na dzien przed wyborami prezydeckimi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloody_rabbit Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:39 Deesbekizacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armata Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiązki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.06, 13:41 Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiązki, to takie Dorny, Kempskie, czy Kaczyńskie nie włóczyłyby się dzisiaj po naszym pięknym kraju. Już za to powinni dawno wylecieć z UB, czy jak to się tam teraz nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek Re: Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiąz IP: 212.87.234.* 13.04.06, 13:47 Ale fajnie sie to forum czyta. Super. Gratuluję poziomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiąz IP: *.aig.pl 13.04.06, 13:51 Ależ to prawda. Ja sam słyszalem że oni wszyscy są podobno cyklistami. Nie chciałem początkowo w to uwierzyć, ale już z wielu ust słyszałem że to prawda. Kiedy wreszcie ci ludzie zostawią nasz rajski kraj w spokoju !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiąz IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:15 Gość portalu: armata napisał(a): > Jakby esbecy fachowo wypełniali swoje obowiązki, to takie Dorny, Kempskie, czy > Kaczyńskie nie włóczyłyby się dzisiaj po naszym pięknym kraju. Już za to > powinni dawno wylecieć z UB, czy jak to się tam teraz nazywa. Prawda niestety jest taka, ze esbecy bardzo dobrze wykonywali swoja robore i tacy ludzie jak kaczynscy, dorny i inne PiSdactwo zawsze mogli spac spokojnie az do dnia dzisiejszego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
virus_z_torunia Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 14:19 I co z tego, że ci ludzie byli w SB? Osobiscie uwazam, ze wartosc czlowieka powinna zalezec od wynikow pracy, a nie od tego, czym sie czlowiek zajmowal 20 lat temu (chyba ze popelnial przestepstwa kryminalne, ale to inna bajka). Traktowanie kogos nieadekwatnie do rezultatow jego dzialan - a napisano w artykule, ze skutecznosc ich pracy byla niemala - jest zamachem na rownosc wobec prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwand Re: całusy z mocodawcami IP: *.olsztyn.mm.pl 13.04.06, 14:22 Dlaczego czepiacie się szeregowych esbeków - gdzie byliście jak wasz naczelny obcałowywał się z ich mocodawcą- gen.Kiszczakiem? Co bidulek nie wiedział jakimi metodami pracują jego chłopcy w terenie?Podwójna moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek.zkanady ObZYDliwe podJUDzanie 13.04.06, 14:27 Wyborcza tylko dolewa oliwy do (gasnacego) ognia nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Mirus, dobrze Ci w tej Kanadzie? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 13.04.06, 14:46 No to siedz na dupie i nie dopieprzaj sie do spraw krajowych Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: ObZYDliwe podJUDzanie 13.04.06, 14:59 mirek.zkanady napisała: > Wyborcza tylko dolewa oliwy do (gasnacego) ognia nienawisci... No tak, mirus kanadyjski, to GW awansuje bylych przesladowcow Solidarnosci na szefow Policji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik11 Re: całusy z mocodawcami IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 13.04.06, 14:35 Gość portalu: gwand napisał(a): > Dlaczego czepiacie się szeregowych esbeków - gdzie byliście jak wasz naczelny o > bcałowywał się z ich mocodawcą- gen.Kiszczakiem? Co bidulek nie wiedział jakim > i metodami pracują jego chłopcy w terenie?Podwójna moralność. Wasz naczelny to kto? Masz na mysli pana Michnika? nie jest NASZYM naczelnym, byl naczelnym GW, my podobnie jak ty PiSaktywisto, jestesmy tu tylko goscmi i my, (nie myl z samym soba) nie mamy naczelnego, twoim naczelnym natomiast jest czlowiek ktory mianuje bylych esbekow na wysokie stanowiska policyjne, pomimo, ze obiecywal ze tacy ludzie nie beda miec miejsca w IV RP, i co mamy? Lepper, prawa reka gowniarza Kaczynskiego,a w stolicy Kosciola Katolickiego w Polsce mamy esbekow w Policji,ludzi ktorzy w przeszlosci TORTUROWALI opozycje Solidarnosciowa, czy to do ciebie PiSdaczku dociera???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Michnik, a czym ty siwe roznisz od sb-ka IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 13.04.06, 15:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ollo2005 Re: całusy z mocodawcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 19:40 Mamoń, ty c...iulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: całusy z mocodawcami IP: *.34.pl / 80.51.236.* 14.04.06, 20:11 Gość portalu: ollo2005 napisał(a): > Mamoń, ty c...iulu NO !! racz zwazac na to co kreslisz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
belial13 Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 15:06 OPOZYCJA PROTESTUJE!!!!!!!!!!A KTO W LATACH 89-90 PRZEPROWADZAŁ WERYFIKACJĘ,KTO POZOSTAWIŁ W POLICJI ESBECJĘ KTORA W KRÓTKIM CZASIE OBJĘŁA WIĘKSZOŚĆ WYSOKICH STANOWISK W POLICJI?KTO ZROBIŁ TAK PIĘKNIE ŻE TE SKUNKSY MAJĄ DZISIAJ POTĘŻNE EMERYTURY I ZA CO? ZA WOŻENIE SIE PRZY POLICJI PRZEZ TYLE LAT?PRZECIEŻ TE NIEROBY NIE MIAŁY ZIELONEGO POJĘCIA O PRACY POLICYJNEJ.TERAZ LARUM?TERAZ TO SOLI MOŻNA IM NA OGONY NASYPAĆ,WIELKI SZMAL PODATNIKA BĘDĄ BRAĆ. emerytowany glina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojz Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:49 Witam wszystkich esbeków ubeków moherów ida święta troszkę tolerncji a swoją drogą pozdrawiam męża Redaktorki ciekawe jak odejdzie już ze służby kto będzie donosił na pozostałych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dog Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:43 Czym sie tu podniecać?Teraz są zli milicjanci z lat 1945-89 za 50 lat będą zli z obecnej epoki.Zacznie sie krytyka strzelania do chłopów na blokadach,czy studętów w Łodzi.A czy ktoś wie gdzie pracują policjanci ,,ukarani'' za strzelanie ostrą amunicją doludzi podczas Łódzkich juwenaliów.Chciałbym dostać toką kare jak oni.W tym zawodzie ręka ręke myje i tylko niektóre brudy wychodzą na jaw.Wmyśl powiedzenia KUR..A KUR..WIE łba nie urwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraxxus Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.watson.ibm.com 13.04.06, 16:16 Drodzy anty-PiSiarze, jestescie bardzo niesprawiedliwi. Jak mogl to.w (ups. obywatel) "bura suka" LD sie dowiedziec, ze w Czestochowie, swietym miescie awansuja SB-kow, no jak ? Nie jego wina, wszyscy dookola spiskuja, LD to wyczysci, tylko dajcie mu czas. Najpierw wyczysci sekretarki, potem vickow ministrow potem kierownikow dzialow, a jak wyczysci to dopiero bedzie mogl ufac co mu doniosa z samego dolu. Wtedy to dopiero po tej tytanicznej pracy bedzie mogl prawnie i sprawiedliwie czuwac nad awansami. Przeciez wlasnie po to zostal vpr i minsprwew zeby odczyscic policje z policji, a tu mu wszyscy przeszkadzaja. Biedaczek nic nie jest winny, a tyle pracy przed nim. Iscie syzyfowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut A gddyby bimbru zabrakło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:44 A jak ich, tych esbeków, zabraknie? Czym będą się zajmować nowoobejmujący władzę? To jest jak z gorzołą. Jej i esbeków nie zabraknie. A gdyby, to się bimber będzie robić, a na esbeków przemaluje się tych, którzy nie byli esbekami, ale służyli za Mazowieckiego, czy wtedy Kozłowskiego. Taka nasza mać. Odpowiedz Link Zgłoś
s444 Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 16:42 esbecy za mało tłukli po ryłach,może jak by lepiej bili,nie doszli by do władzy te różnej maści oszołomy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewo Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:10 s444jak BOGA KOCHAM KIEDYŚ cie dojade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anzelm IPN kłamie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:27 >>IPN zakwalifikował to jako zbrodnię komunistyczną. A to ciekawe, to znaczy że w latach 1945-1989 był w Polsce komunizm. Większej bzdury nie słyszałem. A wczoraj w faktach badz na polsacie szef IPN-u pan Kurtyka w krótkiej wypowiedzi ze trzy razy użył słowa komunizm w różnych odmianach. Wspólczuje mu, ze jest chory z nienawiści...i zresztą nie tylko on... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.sdigroup / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:37 Moim zdaniem trzeba osądzać człowieka o to co teraz robi i jakie osiąga wyniki a nie o to co kiedyś ( 20 lat temu) robił. O ile wiem teraz jest dobrym Policjantem i dobrym przełożonym wiec czemu sie wszyscy tej osoby czepiaja. Brawa dla Komendanta Smolarka za to że broni takich Policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrrrrrr Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 19:52 Dobrym policjantem ha ha jeśli robienie folwarku zwierzęcego to znaczy być dobrym to gratuluje .Temu panu już dziękujemy .Pewnie jesteś jakim przydupasem tego układu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek w kubek Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 17:39 "zaprzeczał esbeckim epizodom w swoim milicyjnym życiorysie" wygląda to na niefachowy bełkot.To są już sprawy tajemnicze,milicji w Polsce nie ma,ale SB to zawodowi oficerowie zbliżeni do wywiadu,więc wątpliwe,by byli równocześnie w Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtx Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:01 moje dziecko się uczy że " komunistyczne władze Polski" to coś tam.. Czy w szkołach znają definicję kmunizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 18:30 raczej nie znają, albo nie chcą znać! Oto co pisze Wikipedia na temat komunizmu: "Ideologia: System poglądów głoszący program całkowitego zniesienia ucisku i wyzysku społecznego, postulujący powszechność, równość i sprawiedliwość oraz zbudowanie społeczeństwa bezklasowego opartego na społecznej własności środków produkcji i sprawiedliwym podziale dóbr. Były to przesłanki realizacji zasad równości we wszystkich dziedzinach życia społecznego. Komunizm obecnie Ustrój komunistyczny - uważany jest za ustrój bezklasowy, uwolniony od instytucji państwa - najwyższe stadium rozwoju społeczeństwa socjalistycznego. Nigdzie nie został zrealizowany. Był natomiast uznawany za cel, do którego miały dążyć społeczeństwa socjalistyczne." No to teraz niech państwo przypomną sobie ile razy padło z ust naszych polityków (zwłaszcza z prawej strony) słowo komunizm odmienione przez chyba wszystkie przypadki w stosunku do ustroju jaki mieliśmy przed 89 rokiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.du.simnet.is 13.04.06, 18:31 a ja bym tych wszystkich zasranych opozycjonistow z lechem w. na czele kazal potopic w baltyku, sku..ele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:34 Tytus,debilu opamietaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.189.213.151.ip.alltel.net 13.04.06, 20:50 oczywiscie trzymaja! Odpowiedz Link Zgłoś
malarz2 Re: Esbecy trzymają się mocno 13.04.06, 20:57 Kto oglądał "Psy" to wie gdzie było miejsce dla byłej opozycji. Bo tzw. opozycja to większe betony niż członkowie PZPR-u. Nie wiedza że od 16 lat mamy III RP. I trzeba się rozwijać a nie patrzeć w metryczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant to brzmi Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:18 Jestem zwykłym policjantem i uważam, że w tym przypadku robicie krzywdę człowiekowi. Jest przecież kilku / nawet z SB /, którzy zasługują bardziej na takie artykuły. A jeśli brakuje wam nazwisk to poszukajcie godnych krytyki np. byłych ZOMOwców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 13:09 Mieciu o jakich wynikach mówisz,czym się chcesz pochwalić? Tym, że Ty i Twoi komendanci(nie wszyscy)podwładnych traktują jak niewolników, a wskaźniki wykrywalności to tylko fikcja,wtajemniczeni rozumieją o czym piszę.Zastanawiam się czy kiedykolwiek w Częstochowskiej policji nastanie normalność.Co roku mówi się nam ,że musimy jakoś wytrzymać bo nie ma pieniędzy...a kiedy były,to obdarowywano tych w Komendzie nie mających często zielonego pojęcia o robocie na lini(w komisariatach).Z kolei tym którym należały się tłumaczono że nie posiadają stopnia lub też przeszkolenia,jak już to uzupełnili straszono przeniesieniem.Zobaczymy jak się z tym problemem uporasz,a może nie zdążysz chociaż zrobiłeś już pierwsze kroki w dobrym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 19:05 Sądze, że byli zomowcy są bardziej toksyczni niż sbecy, rzeczywiscie w częstochowskiej Policji jest ich wielu Paniem MINISTRZE ONI SIĘ MOCNO ZAMASKOWALI ALE NIE SĄ W STANIE ZAMAZAĆ SWYCH PODŁYCH METOD CHAMSTWO I PRYMITYWIZ CO JAKIŚ CZAS WYCHODZI - i nie wierzę ,że są zdolni pracować na rzecz społeczeństwa.Prosimy zróbcie z nimi raz na zawsze porządek niech odejdą ze swymi obrzydliwymi postawami do lamusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerz Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:36 Chciałem zauważyć ,że dla p. Żurawskiego to nie był awans , a degradacja ze stanowiska naczelnika wydziału.Poza tym to bardzo przyzwoity człowiek. Natomiast osoby kryjące się pod hasłami : betial 13 , kralik 11 , pewo to ludzie chorzy z nienawiści.Co do emerytowanego gliny to gdyby się uczył i miał wykształcenie to na pewno byłby w SB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 12:27 Pomimo, że J.Ż. był w SB nic nie mam do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a bo ja wiem?? Re: Esbecy trzymają się mocno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:22 Ja też nie. Wogóle wypowiedzi w tym temacie dowodzą tylko tego, że zabierają głos krzykacze i szumowiny co w latach 80 chodzili z pielgrzymką warszawską za bełta i trzymali palce w górze teraz mamy za to ten dobrobyt. Wina leży po stronie ludzi fanatyków politycznych ras PO i Kaczych lizaków, którzy niedługo zamiast twarzy będą mieli kacze dzioby. złodzieje ibandyci won z wiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś