Dodaj do ulubionych

Turecka restauracja na Wolności

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:30
Dzisiaj odwiedziłem nową, turecką restaurację otwartą na rogu Wolności i
Kopernika. Głównym daniem są kebaby. Wziołem z kurczakiem (dostepny jest także
z cielęciną i wegetariański) w dużej bułce z sosem czosnkowym. Wystrój bardzo
fajny, nowoczesny ogólnie kultura. Zamówienia przyjmuje niski, śmieszny ale
przyjazny turek. W kuchni pracuje ich jeszcze 2 i rozmawiają ze sobą po
turecku. Czekalem na kebaba ok. 10 min. Na 1 rzut oka wydawał się mały ale po
zjedzeniu stwierdzilem ze się najadłem. Są jeszcze w cieście (tak jakby
twister) oraz na talerzu z frytkami. Dostępny jest także sos pikantny, ale
jest on naprawdę mocny (lubie pikantne rzeczy ale ten był straszny). Może nie
kosztuje mało bo 8 zł ale ogólnie warto i myślę, że będę tam zaglądał do
czasu do czasu. Może już ktoś dzisiaj był i także podzieli się swoją opinią?
Obserwuj wątek
    • gnomka Re: Turecka restauracja na Wolności 10.05.06, 17:45
      a są może jakieś zestawy typu kebab + frytki+ cola?
      • Gość: student Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.prio138.trustnet.pl 10.05.06, 18:10
        bylem super kebaby lepszych w czewie nie znajdziecie a najlepszy jest ten ich
        ostry sos (i to naprawde ostry)!!!!!wystroj faktycznie bardzo fajany tylko
        dziwię sie godzina otwarcia w piatki i osboty maja czynne od 10 - do 6 no nie
        wiem ale jak dla mnie to chyba pozniej nad ranem malo beda klinetów!!!!ale
        ogolnei super wielki + !!!!!
        • Gość: dsl Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:48
          Właśnie godziny otwarcia są super- bo po nocnej eskapadzie klubowej można wpaść
          przekąsić coś niekoniecznie plebejskiego (jak fryty na Piłsudskiego)- nareszcie
          mamy w mieście alternatywę.
          pzdr.
          • Gość: xx Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.icis.pcz.pl 10.05.06, 20:42
            Turcy w Niemczech nie maja konkurencji - tam gdzie Niemcowi sie nie oplaca i
            nie chce wchodzi Turek.

W niedziele czesto nic innego oprocz Turka nie da sie znalezc.
      • Gość: smakosz Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:37
        Polecam otwarte do 2 w nocy a w sobote do 6 rano :)
    • Gość: zzz Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 10.05.06, 20:26
      ten jak twister to sie nazywa YUFKA a ten na talerzu z frytkami Doner Teller ale
      to po niemiecku a jak to nazwac po naszemu ??
      • Gość: aia Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:19
        S U P E R !!!i meni i godziny otwarcia!!robi sie w cewie swiatowo!!H U R R A!!!!
    • ka-8 Re: Turecka restauracja na Wolności 10.05.06, 23:11
      Wrzuć swoje wrażenia na kuchnia.o2.pl

• Gość: ciekawy Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 18:20
        ktos jeszcze sie podzieli wrazeniami? bo moze sie wybiore
        • Gość: xx Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.icis.pcz.pl 12.05.06, 19:21
          Ja bylem wczoraj - wrazenia jak najlepsze. Tylko ten sredni sos to i tak jest
          bardzo ostry jak dla mnie.
          • Gość: zz Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 01:11
            kurcze no powiem tak
            bylismy większą paczką w tej nowej tureckiej knajpeczce. kebaby naprawde bardzo
            smaczne, cena nie za wysoka, na jogurt z wodą i solą się nie skusilismy :)
            obsluga przemila no i gdyby nie maly incydent (wlos w kebabie) bylo by super. no
            ale nie mozna miec wszystkiego.
            • Gość: ania Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.06, 19:43
              bylam dzis -super smaczne kebaby!!!i z kurczakiem i z cielcina, jogyrt turecki
              tez ok!!
              strasznie mili ci Turcy!!!oby nie zaznali chamstwa ze strony....
              3mam kciuki za powodzenie tego lokalu!!!
    • Gość: Arek Re: Turecka restauracja na Wolności IP: 80.53.75.* 17.05.06, 15:12
      Ogólnie ok,chociaż jak ktoś pamięta kebaby z II alei to tamte były lepsze w
      smaku ,ale żeby się najeść trzeba było zjeść 2,u Turków wystarczy jeden ,pewnie
      dlatego ,że nie żałują miecha-jest go więcej niż warzyw,ci turcy to fajni
      goście,zamawiałem 2 duże i jeden mały dał mi 3 duże ,jak chciałem dopłacić to to
      nie chciał kasy-"nie ma sprawy",turecki yogurt (ayran)smakuje jak posolony kefir
      ale po sosie dobrze działa i jest lodowaty,za te pieniądze raczej nic lepszego i
      bardziej sycącego się nie zje ,chyba,że ktoś woli śmierdzące jadło z pseudo
      azjatyckich "restauracji",ewentualnie w Kleopatrze ceny te same a shaorma
      wygląda zupełnie jak kebab,z tym,że mięso jest w śladowych ilościach,ja tam
      POLECAM,za miłą obsługę duży +
      • Gość: minty maxx Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:06
        Turek rulez- niedługo nie będzie się dało wejść do tego lokalu taka będzie
        kolejka... :) -faktycznie mięsa w kebabie jest full. A godziny otwarcia w
        weekendy są relelacyjne(10 - 6)
        • Gość: obwacio W r e s z c i e! kebbab oryginał Best!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:15
          mam nadzieje , ze utrzymają jakość!!!!! jeśli będzie tłok ,to napewno
          nastepni sciągną! brakuje jeszcze w mieście prawdziwego Hindusa (:
          zachłanni kanjpiarze z Aleji....... zwijajcie manatki......albo do ROBOTY
          uczciwej!
          • Gość: xyz Re: W r e s z c i e! kebbab oryginał Best!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:21
            Podajcie dokładny adres gdzie to jest, chetnie pójdę znam kuchnie turecką z
            niemiec
    • Gość: julka Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:24
      a gdzie dokładnie to jest??/, dajcie znać::)))chetnie pódę
    • amerie1 Re: Turecka restauracja na Wolności 17.05.06, 18:52
      powiem tak...oby wiecej takich lokali.kebaby naprawde pyszne.sredni sos troche
      malo ostry,ale i tak pychotka.mam wrazenie ze wystr.troche za sterylny,ale
      ogolnie jest.....turecko.muzyka turecka,jedzenie tureckie,przemili
      turcy,jedzenia full.wszycy niezle sie bawia.bardzo mnie rozsmieszyl ten
      najstarszy pan...w przerwie miedzy zamowieniem a wykonaniem wychodzil na
      ulice,rozdawal ulotki i zachecal do,,odwiedzenia lokalu,, przechodniow.oby
      wiecej takich knajpek.naprawde.ogromniasty+
      • Gość: xx Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.icis.pcz.pl 17.05.06, 20:07
        Podobaja mi sie szczegolnie te godziny otwarcia lokalu.

Wracalem o 1 nocy z Wawy i przyjemnie bylo wpasc po drodze do domu na kebab.
        Specjalnie jechalem glodny ze stolicy :))
    • iskierkaaa Jak to z tymi godzinami otwarcia 17.05.06, 20:14
      Co to znaczy ze czynny od 10-6? Jak to rozumieć? Od 10-18 czy moze od 22-6
      rano :)
      JEdzienie etureckie doskonale znam z Turcji i jestem PRZEPYSZNE !!!!!!!!!!!
      A czy są tam do donner kebab dodawane jako "przystawka" takie pyszne pieczywko?
      Oj uwielbiam ichniejsze jedzonko.
      Powiedzcie dokladnie w ktorym to miejscu

Dzieki za info i brawo za pomysł !!
      • Gość: koa Re: Jak to z tymi godzinami otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:49
        Od 10 rano do 6 rano dnia następnego
        • Gość: dsl Re: Jak to z tymi godzinami otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:53
          Donner'y są potwierdzam... full wypas... Lokal na rogu Wolności i kopernika tam
          gdzie kiedyś były delikatesy Puty bodajże. Zresztą po wyjściu z holu Dworca
          głównego widać ten lokal. pozdrawiam przemiłą obsługę.
      • Gość: ciekawska Re: Jak to z tymi godzinami otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:59
        czy tam mozna palic?
        • Gość: dsl Re: Jak to z tymi godzinami otwarcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:16
          Oby nie... (bez urazy)
          • Gość: ciekawska Re: Jak to z tymi godzinami otwarcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 21:27
            szanuje niepalacych
    • Gość: konrad Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.05.06, 21:46
      Szczerze powiem ze bardziej smakuja mi kebaby z kebaba na trasie. W sumie w
      podobnej cenie. Jednak kebab turecki ma duzy + nie oszczedzaja na wszystkim co
      do niego daja i naprawde glodny osobnik jest sie w stanie nim najesc. I drugi
      duzy plus prowadzacy lokal sa bardziej higieniczni niz ich ziomkowie z kraju.
      • Gość: yyy Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 03:42
        a jakie sa ceny tych kebabów???
        • Gość: konrad Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.05.06, 08:40
          Duzy z kura 8zl u turka
          Standard z kura 7.5zl na trasie
          • iskierkaaa Re: Turecka restauracja na Wolności 18.05.06, 09:01
            Przy trasie w poniedziałek za standard z serkiem i kukurydzą płaciłam 9,40 ;/
    • Gość: bywalec Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.um.gov.pl 18.05.06, 08:35
      Jadlem tam Kebab i powiem szczerze bez rewelacji, bułka "leciwa" , a co do mięsa
      cóż spuszcze na to zasłone milczenia, muszą popracować nad jakością. Wystrój
      taki sobie poza dwoma flagami tureckimi i mapą to nic nie ma, nie ma sie nad
      czym zachwycać. Podoba mi sie jedynie muzyka. W Cz-wie są miejsca gdzie można i
      taniej i smaczniej zjeść. Ale coż kazda restauracja znajdzie swojego amatora,
      dla niektórych "Zagłębie Frytkowe" przy dworcu to "eden", czy Kebab przy trasie,
      czy inne knajpki np. na dworcu PKS, ważna jest róznorodność i wybór.
      Podsumowując jadłem w kilku tureckich knajpach nie tylko w Polsce, ale ta nie
      bedzie należała do moich ulubionych. Moja ocena> byłem>zobaczyłem>zjadłem>juz
      tam nie wróce.

pozdrawiam i zycze smaczengo,

i powodzenia dla naszych nowych tureckich przyjaciół
    • Gość: Skrzat Re: Turecka restauracja na Wolności IP: 212.87.236.* 18.05.06, 20:12
      A ja byłem dzisiaj i było naprawdę spoko.Bardzo miła obsługa a kebab też
      niczego sobie.Powodzenia
    • Gość: har Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 21:29
      przyszla i kolej na mnie aby odwiedzic ten lokal. wystroj jest ladny, choc chyba
      spodziewalem sie bardziej tureckiego klimatu. obsluga mila, muzyka takze, ale
      przejdzmy do najwazniejszego - czyli jedzenia. zamowilem sobie malego kebaba z
      cielecina z sosem srednio ostrym. kebab bardzo smaczny, mieso pyszczne, sos tez
      swietny, ale naprawde ostry :) narzeczona jadla kebaba z kurczakiem i sosem
      lagodnym - tez jej bardzo smakowal.

Ogolnie rzecz biora, bardzo smaczny mily i niedrogi lokal. napewno zawitam tam
      jeszcze kiedys. nastepnym razem zamowie kebaba w ciescie.

Pozdrawiam.
      • Gość: znawca Re: Turecka restauracja na Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:44
        taki sobie
    • gnomka Re: Turecka restauracja na Wolności 26.05.06, 19:35
      dla mnie pychota :)
      • Gość: Znawca Re: Najazd Turkow na Czestochowa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.06, 22:14
        Juz nie dlugo to Turki opanuja cala Czestochowe.
        • Gość: Ktos Re: Najazd Turkow na Czestochowa IP: 83.17.130.* 26.05.06, 22:28
          Jeśli smakują tak jak te w Niemczech to będę tam stałym bywalcem, tam kebaby są
          fantastyczne teraz czas zasmakować Tureckiego kebaba w Polsce:). I to właśnie
          jest ta różnica że Tureckie kebaby maja więcej mięsa niż surówek nie to co u
          nas polish kicz.
        • Gość: a Re: Najazd Turkow na Czestochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:33
          znawca nie podoba ci sie to nie chodż, naucz się lepiej ortografii i stylistyki
          • Gość: Slonsolk Re: Najazd Turkow na Czestochowa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.05.06, 22:33
            a To ty se nauc pisac icytac po slonsku przeciyz mieszkolsz w woj Slonskym.
            Pozdrowienia lod Slonsoka!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka