Gość: szmul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:05 brak słów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lizaczek Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energetyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:09 Coraz więcej wariatów na drogach, wypadki dzieją się nie z powodu złej nawiarzchni drogi tylko ze zbyt wygładzonej kory mózgowej prowadzących. Im lepszym samochodem jedzie tym więcej hama można w takim kierowcy zaobserwować, nie wszyscy kierowcy dobrych aut to hamy oczywiście ale jak masz skórę furę i komurę to ci nikt nie podskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.man.czest.pl 16.05.06, 22:03 To byla moja kolezanka:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 80.54.171.* 17.05.06, 14:04 i przez tego upka dziewczyna w moim wieku prawdopodobnie bedzie na wózku albo na wet nie do końca swoich dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piechur Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 19:53 POKAZAĆ GĘBĘ MORDERCY NA 50 BILLBORDACH W CZĘSTOCHOWIE I W RADOMSKU OCZYWIŚCIE NA jEGO KOSZT. DOŚĆ MORDERCÓW BIZNESMENÓW(?) NA DROGACH. RECHABILTACJA OFIAR OBECNYCH I W PRZYSZŁOŚCI Z FUNDUSZU TWORZONEGO Z ZAJĘTYCH MAJĄTECZKÓW TAKICH NADZIANYCH MORDERCÓW. DOŻYWOTNI ZAKAZ JAZDY (NIECH JEŻDŻĄ TRAMWAJAMI, A CO?). ZAJĄCIE MAJĄTKU NAWET WTEDY , GDY JEST ZAPISANY NA ŻONKĘ LUB TŁUSTE OD SZMALU DZIECIAKI. DOŚĆ MORDERCÓW W MESIACH I INNYCH CZOŁGACH. TŁUSTA D. BIZNSMEN NADZIANY TRZYNAŁ CHYBA 10 KOMÓREK, KIEROWAŁ KOLANAMI I WCISKA KIT O USZKODZONYM AUCIE. KTO MU UWIEŻY. MAM NADZIEJĘ , ŻE PROKURATOR I BIEGLI NIE DADZĄ SIĘ NABRAĆ ZAMKNĄC NA 15 LAT I NIECH GNIJE Z GRYPSERAMI. A POTEM ODDAĆ GO RODZINIE ZAMORDOWANYCH. TO SAMO Z TYM NADZIANYM GNOJEM. w MÓZGU MU SIE POPRZEWRACAŁO. W JEGO WIEKU BYĆ MOŻE JEGO TATUŚ JEŹDZIŁ MALUCHEM LUB INNYM ZAPOROŻCEM, A POTEM SIĘ DOROBIŁ LEPSZEGO. JEGO SYNUŚ MYŚLI, ZE JEST JUŻ ZASADĄ , SENNĄ SCHUMAHEREM W JEDNE OSOBIE. SYNUŚ MUSISZ DOROSNĄĆ. BAW SIĘ RESORAKAMI. TERAZ BĘDZIESZ MIAŁ CZAS ZA KRATKAMI, CHYBA ,ŻE TWÓJ (BYĆ MOŻE) NADZIANY TATUŚ WYCIĄGNIE CIĘ ZZA KRATEK BO ZNA WIELU PROKURATORÓW, A RODZINA CHŁOPAKA DO KOŃCA ŻYCIA BĘDZIE PAMIĘTAĆ TEN DZIEŃ. MAM NADZIEJĘ, ŻE PODOBNY IDIOTA JAK TEN KOLO WJEDZIE MU W PEWNA CZĘŚĆ CIAŁA I MU ZROBI GARAŻ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do piechura Re: Zazdosć to zła cecha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 21:26 A co ty piechur ?! Zazdrościsz ludziom samochodu. Jednych ledwo stać na buty a drugich stać na fiata czy BMW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebenek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.06, 09:50 Chlopcze, przede wszystkim nie krzycz tym Capslokiem! A po drugie to widze ze marzylyby Ci sie czasy komunizmu. Zagarnac, zabrac, niech jezdza autobusami (bo i ja musze). Nie bardzo o to chodzi. Chodzi jedynie o to, zeby bylo mniej ofiar na drogach, a nie o to zeby synek biznesmena jezdzil trabantem, albo chodzil jak ty - pieszo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boze Kochany Ludzie to moja kolezanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 17:02 Ku..Co za jebnety poje..y i niedoje..y koles ku.. !!!!!!!!!!!! Sku..syn Dziewczyna moze jush nigdy nie wstanie na nogi co pojeb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vfgkghhg A co robi policja czestochowska IP: 212.87.232.* 16.05.06, 14:37 UbiorĄ sie w zielone kamizelki i chodzą bez celu po alejach, gdy tymczasem "dawcy nerek" szaleją w centrum miasta a na dworzec PKS strach wejsc, bo taka żulernia. Czy w Cz-wie potrzebna jest policja i straż, na co ja płace podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djuk Re: A co robi policja czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:45 Jak ktoś ma zamiar łamać prawo to raczej nie uprzedza o tym telefonicznie policji żeby czekali na niego o tej godzinie i w tym miejscu. Tak jak w przypadku tego gościa z Merca koło energetyka. Naćpał się, odwaliła mu korba i potrącił troje ludzi :/ Ręce połamać i nogi z du.py powyrywać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwett Re: A co robi policja czestochowska IP: 212.87.232.* 16.05.06, 14:49 Ostatnio widziałem jak spisywali ok. 6 letniego chłopaka,za to że przejechał na rowerze na pasach dla pieszych, super gliny z Cz-wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirage Re: A co robi policja czestochowska IP: 82.160.21.* 16.05.06, 21:12 I prawidłowo. Gnojarstwo powinno sie uczyć od małego porządku. Może nastepnym razem nie wiedzie na tepasy rowerem tylko wejdzie dzieki czemu zwiekszy swoje szanse przerzycia o 80% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Credo. Re: A co robi policja czestochowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:16 po prostu otrzymał prawo jazdy za serek i pare jajek.Nowobogacki spieszący się warchoł. W Radomsku to może możma jeżdżić po chodnikach. N A S Z A D R O G Ó W K A to poprostu boi się takich samochodów,nie mówic o kierowcach z TIR-ów . Jak mają zatrzymać za popelnione np. wykroczenie, wyegzekwować to co niektórzy mają śmierć w oczach a pozostali kwartalniki w pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: A co robi policja czestochowska IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 17.05.06, 14:27 Z tego co wiem facem ma prawko od 30 lat - duże doświadczenie i jak dotąd bezwypadkowa jazda, więc zdaje się że twoja teoria upada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzetex Re: A co robi policja czestochowska IP: *.chello.pl 18.05.06, 11:14 C-klasa samochodem, którego boi się zatrzymać policja? Bez przesady, to nie ta półka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina Re: A co robi policja czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 00:28 Ty Baranie , policjant musi zapisać dane dziecka żeby powiadomić o tym jego rodziców, a w konsekwecji ukarać ich za brak nadzoru nad dzieckiem (dziecko do lat 7-miu).A zanim kogoś ocenisz to troszkę pomyśl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebenek Re: A co robi policja czestochowska IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.06, 09:58 Przede wszystkim powstrzymaj sie panie glino od takich epitetow. Tez moglbym Cie nazwac Koltunem, ale z tego nie bardzo cos wynika. Fakt jest faktem, ze Policja u nas sie w tym lubuje zeby spisywac rowerzystow, ktorzy czym ryzykuja? - wlasnym zyciem. Ostatnio bylem w alejach i widzialem szalejacego opla. Dochodzil po tych alejach tak pod 90, wjezdzal na glowny pas. Jak to sie dzieje ze ten gosc jeszcze jezdzi??? Przeciez to na pewno nie pierwszy jego wyskok, skoro tak bezczelnie wjechal na deptak w alejach. Dlaczego do tej pory nikt z przechodniow majacych mozliwosc nie zareagowal? Wszyscy jestesmy po czesci winni tych 3 ofiar kolo energetyka, bo kiedy mozna to nie reagujemy: bo to nie nasza sprawa. Ale jak pierdyknie kogos z naszej rodziny to wtedy tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: A co robi policja czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:03 A co w związku z tym wypadkiem wspólnego ma policja?? Nooo taaaaaak, czemu się nie domyśliłem. Gdyby w tym miejscu akurat był policjant napewno zagrodziłby autu droge przed pieszymi i samochód zamast rozwalić się na latarni, rozwaliłby się na policjancie, po czym kierowca zostałby aresztowany i poszedłby do więzienia. Za dużo superman'ów i innych batman'ów..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: A co robi policja czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:11 Co nie zmienia faktu , że drogówka w naszym mieście zajmuje się pierdołami, ale to chyba z nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: A co robi policja czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:13 > Co nie zmienia faktu , że drogówka w naszym mieście zajmuje się pierdołami Masz rację, ale w przypadku z artykułu osądzanie policji jest nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: A co robi policja czestochowska IP: 85.195.119.* 16.05.06, 15:24 A policja sobie jezdzi nieoznakowana granatowa Skoda Fabia.Dzisiaj na skrzyzowaniu Wojska Polskiego z Aleja Pokoju trzech rozbawionych panow policjantow przejechalo sobie na czerwonym swietle.A kierowca jak widzial ,ze swiatlo wskakuje na czerwone jeszcze dodal gazu.A jaki byl rozbawiony,brak slow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kto$ ehh :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:37 ehh to moja kumpela ze sQl ;(;(;(;( jeszcze przedwczoraj z Nią gadalam ;(;(;( takie za przeproszeniem "majlochy" chleja i nic nie robią, a niewinni ludzie cierpia :( to nie feir ;(;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hose Re: A co robi policja czestochowska IP: *.pcz.pl / *.pcz.pl 16.05.06, 19:09 chyba chlopcze myslisz pojecia tu nie chodzi o to ze policja by uchronila te osoby ... tylko chodzi o to ze oni zajmuja sie pie..mi .... np. moj brat mial przygode ze go zatrzymali bo za szybko jechal ..... ROWEREM !!!! (podkreslam rowerem nie roverem !!! ) to po to jest policja ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: A co robi policja czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:18 > chyba chlopcze myslisz pojecia tu nie chodzi o to ze policja by uchronila te os > oby ... tylko chodzi o to ze oni zajmuja sie pie..mi .... np. moj brat mial prz > ygode ze go zatrzymali bo za szybko jechal ..... ROWEREM !!!! (podkreslam rower > em nie roverem !!! ) to po to jest policja ???? No spoko spoko, tylko co to ma wspólnego z opisywanym wypadkiem???? To teraz można już besztać policje przy każdej okazji? Może przejdźmy do tematu o oświetleniu ratusza i tam też opie..y policje, że sie obija i zajmuje głupotami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły Re: A co robi policja czestochowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:20 głupi jakis???ten koles czy co?? i wyjdz tu na ulice to cie rozjadą az sie boje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duke Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energetyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:41 Ja bym sprawdził czy ten kierowca to nie jest jakiś wysoko postawiony łeb. I czy czasem już nie jest na wolności ... Odpowiedz Link Zgłoś
kkarolka87 Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet 17.05.06, 12:17 Aha z tego co widze to wszyscy juz osądzili tego kierowce...jakie narkotyki, jaki alkohol!! ludzie kochani ja chyba tutaj bede najadekwatniejsza poniewaz jest to badzo dobry zanjomy mojej mamy..ale to nie znaczy ze moja opinia bedzie jakos sterowana znajomosciami, ja serio wam wszystkim mowie( i tym tez co twierdza ze radomsko to wies- gratuluje, i tym co zazroszcza mercedesa C klacy tez) ze to własnie mercedes wyprodukował to felerne auto bo juz 2 dni przed wypadniem cos sie z nim niedobrego działo!! a ten własnie mezczyzna w dzien wypadku jechał na przeglad!!!!! wiec nie mozecie oskarzac ludzi nie znajac ekspertyz auta!!!! i ja mam nadzieje ze za ten wypadek nie odpowie ten mezczyzna ale ta firma ktora wyprodukowała ten samochod!!!a wy zamiast dodawac swoje głupie i niesprawiedliwe opinie poczekajcie na te wyniki!!! bo jak sie czuje ten mezczyzan i tak jest juz na skraju załamania i powiedział do mnie czoraj "pieniadze to najgłupsza rzecz jaka zdobyłem w zyciu" a on sam jest serio strasznie załamany i napewno nie bedzie chciał sie uniknac od jakiejkolwiek odpowiedzialnosci w stosunku do osob poszkodowanych- bo to własnie tylko to przeżywa ze mogł spowodowac smierc jakis osob!!aha i jeszcze jedna plotke musze zlikwidowac!!!- to ze on chciał uciekac z miejsca wypadku co wy opowiadaci on był w takim szoku ze nie wiedział co sie dzieje! a policja rowniez odrzuciła ten BŁEDNY fakt!!! on prawie sie połozył na ziemii i zaczał płakac...wiec po co takie beznadziejne sansacje robicie!!! oczywisci wiem ze to był straszny wypadek i bardzo bardzo wspólczuje rodzinom ludzi poszkodowanych bo i ja rowiez pare lat temu straciłam ojca w bardzo podobny sposob i wiem co to zanaczy ale wiem tez ze nie mozna nikogo osadzac bezpodstawnie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet 17.05.06, 12:28 Ja tego pana " Mordercę " nie osądzam , jednak chyba mam prawo tak go nazywać . Można przecież zabić niechcący . Jeżeli to prawda co napisała kkarolka87 to Panu Przedsiębiorcy zabrakło umiejętności , bowiem pieszy na chodniku jest bezbronny a człowiek w samochodzie jest jak w " Zbroi " więc po husteczkę gośc wjeżdzał na chodnik ? Czyżby liczył na to że w zderzeniu z pieszym jego Mercedes miej ucierpi? Przykro mi ale nic innego mi na myśl nie przychodzi ..... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowany Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.hcz.com.pl 17.05.06, 13:04 Panie Kolego, Pan nie rozróżnia pojeć "Morderca" i "Zabójca", a poza tym najpierw musi być "zabójstwo" lub "morderstwo", żeby można było kogoś tak nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re:Do Obrońców kierowcy roboczego merca 17.05.06, 13:19 Panie kolego . Nawet jeżeliby Panu z Robotniczej werji mercedesa C klasy wysiadła elektronika która uniemożliwiałaby zatrzymanie takiego pojazdu to kierowca siedzący za sterami podjął w sytuacji stresującej najgorsze wyjście z możliwych ! RATUJĄC MERCEDESA wjechał na chodnik licząc na to że da mu to czas na [Powstrzymanie rozjuszonego ogiera] i co ? Gość po prostu nie został nauczony jak sobie poradzić w ekstrmalnych sytuacjach . A w tym przypadku miał bardzo dużo czasu na podjęcie decyzji !!!! I dlatego go potępiam że miał kilka możliwości i CZAS , CZAS na przeciwdziałanie. Facet podjął najgorsze rozwiązanie - tj chodnik - Miejsce które dla pieszego jest a może powinno być bezpieczne . Miejsce gdzie nie trzeba się oglądać za siebie . Czy trzeba jeszcze coś dodać .....? Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re:Przykre wspomnienie 17.05.06, 13:31 Przed wieli laty , jak dopiero co powstawał ryneczek pod Sezamem jeden z handlujących ziemniokami ze wsi wypił sobie z kumplami pół litra lub więcej . Po jakimś czasie wsiadł do granatowego kamaza i odbiła mu korba ! Zaczął jezdzić po ludziach i straganach . Szaleniec przejechał dwie dziewczynki na oczach matki . Starsza ze sióstr zginęła na miejscu . Do dzisiaj mam przed oczami widok wyjącej z bulu matki i tą bezsilność wobec morderstwa którego dopuścił się pijany cham ze wsi . Takie scenki powinno się pokazywać wszystkim którzy zdają prawko ..... Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re:Przykre wspomnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:19 pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re:Przykre wspomnienie IP: *.pl / *.di-com.pl 18.05.06, 10:50 witaj hamie z Miasta!!niewiem w jakim ty siweci zyjesz!!juz miałem 2 wypadki w alejach przez takich hamów z miasta jak ty bo jak myslsz ze masz rejestracje sc...... to jestes kimś?? ja mam SKL czyli nie jestem z miasat a jezdza lepiej niz te palnanyt z miasta co chca przeszpanowac Bo tata dał pojezdzic!!!??jak bedziesz miał wolna chwilke to siadz sobie w alejach cos oko 21 a 00 i zobacz co sie dzieje!!co robia ludzie z miasta bo ci ze wsi to maja sowoje miejsc tylu lotnoiska czy jakies opuszczone place!! pozdrawaim!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cash21 Re:Przykre wspomnienie IP: 212.87.244.* 18.05.06, 22:32 a ty burku z kłobucka najpierw naucz sie pisać (po polsku), a potem zobacz co wyprawiają twoi ziomale na drogach baranie. SKL - Słoneczna Kalifornia Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz861103 Re:Przykre wspomnienie 11.09.06, 12:46 a ty buraku z czestochowy jak niemasz argumentow do obrony to nie przypier sie do pisowni!!a z BARANÓW SC ludzie śmieja sie na wszystkich wiekszych skrzyzowaniach jak sie widzi zagubionego sc we wroclawiu albo gdzies to poprostu lool w czestochowie sa panami szalenstwo zajechac SKLkowi bo burak ale na szczescie w katowicach robią to samo jak widza blache SC wtedy to SC robi sie taki malutki w swoim autku......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorosły Re:Przykre wspomnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 13:28 o czym ty gnojku piszesz w wątku poświęconym ludzkiej tragedii jestes debil do n-tej potęgi smarkaczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re:Przykre wspomnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 01:00 mam pytanie w ktorym to było roku??prosze o odpowidz to wazne :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re:Przykre wspomnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 03:13 to byle jakies dwa miesiące temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowana Re:Przykre wspomnienie IP: *.i-dsl.info 23.08.06, 00:04 To bylo w tym roku dokladnie 16.05.2006... Zabić kretyna!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re:Do Obrońców kierowcy roboczego merca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:13 masz racje ja przechodzialam tam tuz po wypadku, to straszny widok , przechodze tam codziennie idac na uczelnie , boje sie tam chodzic autentycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re:Do Obrońców kierowcy roboczego merca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 18:27 Gość: kierowca 18.05.06, 08:29 + odpowiedz Tyle piszecie tutaj o linczowaniu kierowcu... tyle protestujecie... a przyznajcie się czy sami jeżdzicie przepisowo? tu nie trzeba protestów manifestacji...wystarczy ze każdy z nas zdejmie noge z gazu! i nie piszcie już że "mogłem to być ja" bo gdybanie tutaj jest bezsensowne! >>Ja staram się jeżdzić przepisowo , jednak łamiących przepisy nie można porównywać do sprawcy tego wypadku . Gosc mial bardzo duzo czasu na podjecie decyzji jak sie zatrzymac . I wybral do tego niewinnych ludzi . Nie widze tutaj nic na jego usprawiedliwienie!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:50 ten gos z tego mercedeska skoro twierdzi ze mu wysiadla elektronika ze samochod przyspiezal sam ze go nie mogl zatrzymac to mogl zajebac nim w slup a nie na chodnik.a moze poprosu nie chcialo mu sie w korku stac??.a tam sa czesto korki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirx Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:39 Przykro mi bardzo kkarolka, ale twoje stanowisko jest stronnicze, pomimo ze chcialas tego uniknąć. Jeżeli nawet zawiódł samochód, to tak jak jeden z przedmówców stwierdził wcale nie znaczy, że ten czlowiek jest bez winy, bo wjechał w grupe ludzi!!! Jak można wjechać w ludzi zamiast w cokolwiek innego? On nawet nie zakrecał! Z tego co mówią świadkowie nie trąbił! Na tym kilkusetmetrowym odcinku jest wiele miejsc w których w takiej sytuacji powinien probować się zatrzymac.Tu tkwi jego wina! Powiesz - nie byles w takiej sytuacji wiec nie oceniaj, a ja odpowiem - rzeczywiscie nie bylem, ale on byl i jako kierowca samochodu powinien zachowac sie w kazdy inny sposob niz ten ktory wybral. Wsiadajac do samochodu bierzemy odpowiedzialność, on wzial ja rowniez wiec teraz niech mi nikt nie mowi, ze to firma jest winna tego co sie stalo. Moze wspolwinna, ale winny przestepstwa nieumyslego jest ten gosc, ktoremu - powtorze- zabraklo piatej klepy. Fakt, ze mu przykro nie przywróci zdrowia tym ludziom. A fakt, że wsiadł do zdefektowanego samochodu i jechał do warsztatu wcale go nie ekskulpuje, a wrecz odwrotnie - obciaza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 17.05.06, 14:36 przekaż mu że są ludzie którzy choć go nie znają to również mu współczują (jeżeli rzeczywiście była to wina samochodu). Łączę się z nim w bólu z którym on niestety będzie musiał żyć do końca życia :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebenek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.06, 10:20 Tak jak i reszta bedzie musiala zyc do konca zycia, niestety mocno poturbowana. Przede wszystkim kierowca nie powinien wjezdzac na chodnik!!! Skad taki pomysl w ogole? A po wtore w takich momentach sie trabi i wlacza swiatla awaryjne. Poza tym po 10 probach hamowania, chyba od razu wiadomo ze auto juz nie zahamuje, wiec szybko trzeba myslec o tym jak je zatrzymac. Latwo sie mowi, trudniej robi. Jednak fakt jest taki ze 5 osob ma powazne zagrozenie zycia, a jesli okaze sie ze auto nie chcialo zahamowac, to jest to okolicznosc troszke lagodzaca, ale kara wciaz powinna byc surowa( wlasnie za bezsensowne wjechanie na chodnik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:52 Jak sie ma niesprawne auto siedzi sie w domu, to raz, a dwa to, od kiedy do serwisu jedzie sie w kierunku Wielunia???..SERWIS MERCA JEST W KIERUNKU KATOWIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILKU Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 80.51.57.* 18.05.06, 20:53 przestan sie motac mala (Autor: kkarolka87), ze to twoj znajomy to go nie bron, jakby ten dupek jechal przepisowo 50km/h to by nie bylo takiej tragedii, dla przykladu taki powinien dostac min. 25lat to kazdy nastepny by sie juz zastanowil, w Holandi jest nie do pomyslenie zeby przekraczac predkosc i lamac przepisy, moim zdaniem paka i przymusowe roboty i przypuszczam, ze 90% ludzi sie ze mna zgodzi bo reszta to jak CI co nie kupuja w Media - I D I O T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bkslash Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.icis.pcz.pl 18.05.06, 22:29 1. Jesli tak go bronisz, to jak nazywa sie ktos, kto zauwaza felerne zachowanie auta i dalej nim jezdzi zamiast wezwac assistance? Bo wedlug mnie idiota. 2. Tak sie skalda ze znam Mercedesy, sam zreszta tez jezdze mesiem i nie ma takiej mozliwosci, zeby po wylaczeniu stacyjki samochod nie dosc ze sam jechal, to jeszcze przyspieszal. Jesli jest manual to zawsze mozna nacisnac sprzeglo i nawet zakladajac brak hamulcow zatrzymac samochod np. na rosnacym nieopodal zywoplocie (jesli juz bardzo bylo baranowi zal lakieru i karoserii). W przypadku automatu wrzucenie na N powoduje rozlaczenie silnika ze skrzynia a chcac sie zatrzymac krytycznie (rozwalajac skrzynie) mozna wrzucic wsteczny (czyli R). Twierdzenie ze nie dalo sie takze kierowac jest wogole idiotyczne, bo zgodnie z przepisami na calym swiecie KIEROWNICA MUSI BYC MECHANICZNIE POLACZONA ZE ZWROTNICAMI KOL!!! I nikt niedalby homologacji na samochod w ktorym tak nie jest. I nawet zakladajac totalna awarie wspomagania ZAWSZE DA SIE SKRECIC. A moze klakson tez nagle przestal dzialac?? Mysle ze jezeli cos tu przestalo dzialac to mozg (a raczej jego resztki) kierowcy. I przez takich baranow pozniej jest obiegowa opinia, ze jak mercedes to burak w srodku. Do Mercedesa trzeba dorosnac. A jak wiechcie z butow wychodza to trzeba siasc na furmanke. Podsumowujac - szybki kurs techniki motoryzacyjnej i bedzie wiadomo co sie NIE MOGLO stac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Energet Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.gdynia.mm.pl 03.02.07, 13:04 Gość portalu: bkslash napisał(a): > 1. Jesli tak go bronisz, to jak nazywa sie ktos, kto zauwaza felerne zachowanie > auta i dalej nim jezdzi zamiast wezwac assistance? Bo wedlug mnie idiota. > 2. Tak sie skalda ze znam Mercedesy, sam zreszta tez jezdze mesiem i nie ma > takiej mozliwosci, zeby po wylaczeniu stacyjki samochod nie dosc ze sam jechal, > to jeszcze przyspieszal. Jesli jest manual to zawsze mozna nacisnac sprzeglo i > nawet zakladajac brak hamulcow zatrzymac samochod np. na rosnacym nieopodal > zywoplocie (jesli juz bardzo bylo baranowi zal lakieru i karoserii). W przypadk > u > automatu wrzucenie na N powoduje rozlaczenie silnika ze skrzynia a chcac sie > zatrzymac krytycznie (rozwalajac skrzynie) mozna wrzucic wsteczny (czyli R). > Twierdzenie ze nie dalo sie takze kierowac jest wogole idiotyczne, bo zgodnie z > przepisami na calym swiecie KIEROWNICA MUSI BYC MECHANICZNIE POLACZONA ZE > ZWROTNICAMI KOL!!! I nikt niedalby homologacji na samochod w ktorym tak nie > jest. I nawet zakladajac totalna awarie wspomagania ZAWSZE DA SIE SKRECIC. A > moze klakson tez nagle przestal dzialac?? Mysle ze jezeli cos tu przestalo > dzialac to mozg (a raczej jego resztki) kierowcy. I przez takich baranow poznie > j > jest obiegowa opinia, ze jak mercedes to burak w srodku. Do Mercedesa trzeba > dorosnac. A jak wiechcie z butow wychodza to trzeba siasc na furmanke. > Podsumowujac - szybki kurs techniki motoryzacyjnej i bedzie wiadomo co sie NIE > MOGLO stac. Dużo trzeszczysz a mało wiesz. W samochodach z zaawansowaną elektroniką scenario podane po przez kierowcę jest prawdopodobne! Wystarczy ze był tam jakis bład logiki który spowodował zamieszanie. Bardzo niewiele zaawansowanych mercedesów ma ręczna skrzynie biegów, to był racej AUTOmatic. >W przypadku automatu wrzucenie na N powoduje rozlaczenie silnika ze skrzynia > a chcac sie zatrzymac krytycznie (rozwalajac skrzynie) mozna wrzucic wsteczny >(czyli R). Wiekszość transmisji automatycznych jest sterowanych elektronicznie, i jeżeli jest problem z elektroniką to twoje obydwa scenaria są definitywnie ściete z nóg. Nie zależnie od pozycji drażka w każdej sytuacji ELEKTRONIKA kontroluje samochód! "Driver-adaptive programming adjusts shift points to the driver's current driving style. " W dobrze skonstruowanym samochodzie kiedy samochód jest w ruchu NIE można właczyc wstecznego (REVERSE) dopóki samochód się nie zatrzyma. Transmission Electronically controlled 7-speed automatic with rear-wheel drive or 5-speed automatic with optional 4MATIC™ all wheel drive. Driver- adaptive programming adjusts shift points to the driver's current driving style. Touch Shift allows driver to manually downshift and allows upshifts by nudging the shift lever left or right from the Drive position. Shift into Optimum Gear programming allows one-touch selection of the best gear for maximum acceleration or engine braking by holding the shift lever to the left of Drive for one second. Driver-selectable Comfort mode starts vehicle moving in 2nd gear or a 2nd Reverse gear, and upshifts at lower rpm to help improve control on slippery surfaces. The instrument-cluster displays a readout of selected gear range and Standard/Comfort mode. www.mbusa.com/models/4matic_overview/index.do www.mbusa.com/models/main.do?modelCode=C350W www.mbusa.com/models/main.do?modelCode=C280W Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 17.05.06, 14:33 no oczywiście że jest na wolności, a co chciałbyś trafić do aresztu gdyby nagle okazało się że np. wysiadły ci hamulce? albo gdybys potrącił kogoś w miejscu gdzie nie ma przejscia dla pieszych? Ludzie, zanim zaczniecie wydawać sądy to zastanówcie się jakbyście wy się czuli w jego sytuacji ! Skoro był doświadczonym, trzeźwym kierowcą i twierdzi że samochód nawalił (poduszki nie wystrzeliły więc na pierwszy rzut oka jego wersja jest wiarygodna) to po jaką cholerę wsadzać go do AŚ (zdajesz sobie sprawę jakie tam jest przeludnienie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.czest.enion.pl 16.05.06, 14:52 Czy na pewno tylko troje ludzi było poszkodowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 80.54.171.* 16.05.06, 15:01 Co się dzieje-proszę państwa.Czyż nasz naród do tego stopnia zaczyna głupieć.To co się teraz wyprawia na drogach ,to obłęd.Tyle się mówi w prasie na te tematy i to nic nie skutkuje.Czyż za małe kary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mapaczka Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.trustnet.pl 16.05.06, 15:01 Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:06 Po południu jak jechałem to montowali tam kamere i co z tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehem Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.inds.pl / 87.239.176.* 16.05.06, 15:18 Byłem na miejscu chwile po zdarzeniu - masakra. I pomyśleć że ja tam codziennie chodzę d szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perks Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:25 I znowu wiesniak szalejacy w Czwie, tym razem z wioski Radomsko. Zostancie wiesniaki na swoich wsiach bo tu bardzo szalejecie swoimi autkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:31 > I znowu wiesniak szalejacy w Czwie, tym razem z wioski Radomsko. Zostancie > wiesniaki na swoich wsiach bo tu bardzo szalejecie swoimi autkami. Rzekł mieszczanin z miasta Częstochowy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 84.216.46.* 16.05.06, 15:50 prawidlowo wiochmeny na wioche Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet 17.05.06, 08:40 No nie ma jak metropolia - Częstochowa - szerokie, równe jezdnie, chodniki, kulturalni miejscowi kierowcy... Prze Warszawę w godzinach szczytu mozna czasem przejechac szybciej niż przez Częstochowę. Ale do rzeczy: wszyscy już osądzili kierowce, na pewno był pod wpływem narkotyków itd. A przecież mozliwe jest, ze rzeczywiście miał popsute układy elektroniczne - takie rzeczy ostatnio czesto się mercedesom zdarzały, firma w nowych modelach odeszła nawet od "brake by wire", bo sprawiał za dużo problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebenek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.06, 10:45 No, prowincjonalne czestochowskie kompleksy pieknie tu wyszly. Co ma piernik do wiatraka? Ilu jest czestochowskich "wiesniakow", ktorzy jezdza jeszcze gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz861103 Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet 11.09.06, 14:01 ty ku... mieszczuchu zasrany nie pieprz mi tu glupot o wiesniakach i sma sobie przeczytaj artykul o super kierowcy z czestochowy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=47627230 co pewnie Cie duma rozpiera ze czestochowiak co umie jezdzic hahahahaha a jak taki z ciebie super miszczuch to sie do katowic przejedz zobaczymy tam ci d... przypiluja jak zobacza znajome SC hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadrat Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:04 Niedługo bede się bał wyjść na ulicę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola P Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:19 Taki przypadek podobnie jak ten z jedenastoletnim Radkiem który stracił życie pokazuje że coraz częściej na chodniki wjeżdzają szaleńcy ! Na chodnikach też jest bardzo niebezpiecznie i trzeba się za siebie oglądać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 84.216.46.* 16.05.06, 16:20 w kazdym badz razie glowy musza nam sie krecic naokolo szyi i uwazac czy aby jakis nastepny baran nie urzadza sobie rajdow po chodnikach i przejsciach dla pieszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosnek A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamulce? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.05.06, 16:20 Znam takie przypadki. Ciekawe jak wy zachowalibyscie sie drodzy pieniacze. Moglo byc tak, ze facet wolal zjechac na chodnik zamiast grzac na czerwonym po skrzyrzowaniach bez mozliwosci redukcji predkosci. Wjechal na chodnik, a potem spanikowal. W tlumaczeniu sprawcy moze byc sens. Nikt zdrowy psychicznie i trzezwy nie odwali takiego numeru, aby w bialy dzien jechac po chodniku stowka. Pijany nie byl. Zanim zacznie sie forumowy lincz, sugerowalbym zaczekac na wiecej szczegolow. W miedzyczasie proponuje refleksje. Co zrobisz, gdy jadac w godzinach szczytu ok 90km/h ul. JPII przestaja dzialac hamulce? Tylko nie piszcie mi ze tak szybko sie nie jezdzi, bo tam raczej, to wolniej sie nie jezdzi. Oczywiscie, serdeczne ubolewanie i doping dla poszkodowanych. Oby ucierpieli jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: 84.216.46.* 16.05.06, 16:24 wiesz co zal mi cie ja tluklabym po samochodach nie po ludziach bo blache wyklepiesz a kosci juz nie, a mowienie o jezdzie w tym miejscu 90 na godzine jest bynajmiej smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:27 Hamowac skrzynią biegów!!!!!!!!!!!!! Facet miał 57 lat, dorobił się Merca ale rozumu ani trochę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek 44 Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:01 słusznie, jest jeszcze ręczny hamulec i inne możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Może być wiele przyczyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:32 A jak ma automat? nie jeżdże dlatego pytam. Szkoda , że nikt nie pomyślał, że ten człowiek jest w wieku w którym mógł dostać zawału, ewentualnie ataku epilepsji. Nikt z Was o tym nie myśli, dlaczego? bo brak Wam wyobraźni i nie powinniście byc uczestnikami ruchu skoro Wam jej brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Może być wiele przyczyn. IP: 80.54.171.* 17.05.06, 14:05 zawal i próbowal uciekac hahhahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: Może być wiele przyczyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 14:44 Rozumiem, że już przeżyłeś wypadek, ewnetualnie strzelanine i zawsze trzeźwo funkcjonujesz... jak ten chłopak z Poznania na widok uzbrojonych ludzi też trzeźwo myślał tylko był winny skoro uciekał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:32 No fakt - facet wybral jedyne "rozsądne" rozwiązanie: zjechał na chodnik i walił na oślep na pasy dla pieszych!!!! w ruchliwej części miasta!!!! 90 km/h!!!! Czego tu się czepiać??????? Czosnek, ale z ciebie debil!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.21.pl / *.21.pl 16.05.06, 16:45 no to błysnąłeś: >bo tam raczej, to wolniej sie nie jezdzi. chyba nie jeżdżą wolniej kompletne debile, którzy nie zasługują na szacunek od ludzi, a to że jest ich całkiem sporo, to już inna sprawa. Nie chcę cię obrażać, bo prawdopodobnie jesteś jeszcze bardzo młodym człowiekiem i to nie twoja wina, że nie pojmujesz jeszcze pewnych spraw. Ale pamiętaj, że jeździ się tam 50km/h i wcale nie musisz rozumieć dlaczego, po prostu się do tego stosuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:00 > chyba nie jeżdżą wolniej kompletne debile, którzy nie zasługują na szacunek od > ludzi, a to że jest ich całkiem sporo, to już inna sprawa. Nie chcę cię obrażać > , bo prawdopodobnie jesteś jeszcze bardzo młodym człowiekiem i to nie twoja win > a, że nie pojmujesz jeszcze pewnych spraw. Ale pamiętaj, że jeździ się tam 50km > /h i wcale nie musisz rozumieć dlaczego, po prostu się do tego stosuj. Albo jesteś ślepy, albo nigdy w życiu nie jechałeś al. JP2. Standardowa prędkość tam to 70km/h a i tak zdarza się, że jestem wyprzedzany, więc nie piernicz takich głupot. Nawet jak człowiek jest młody, to chyba widzi co się wokół niego dzieje? A jeśli chodzi o kierowcę to jego tłumaczenie jest raczej śmieszne. Gdyby całkowicie wysiadły mu standardowe hamulce (co jest praktycznie NIEMOŻLIWE!) to pozostaje mu jeszcze hamowanie silnikiem + hamulec ręczny. Jedyna opcja jaką można brać pod uwagę na jego usprawiedliwienie to próba ucieczki przed jakimiś gangsterami czy coś? (brzmi śmiesznie no nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:34 Niestety jest możliwe,że wysiadzie hamulec,a w ręcznym linka jest urwana...Mialem tak ostatnio...Już sie modliłem o cud..ale jakoś wychamowałem silnikiem i szczęsliwie dojechalaem do domu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:50 > Niestety jest możliwe,że wysiadzie hamulec,a w ręcznym linka jest > urwana...Mialem tak ostatnio...Już sie modliłem o cud..ale jakoś wychamowałem > silnikiem i szczęsliwie dojechalaem do domu!!! Po pierwsze o linkę hamulca ręcznego należy dbać, ponieważ spełnia on podwójną funkcję - hamula postojowego oraz hamulca awaryjnego! Po drugie to ekstremalny przypadek kiedy hamulce giną całkowicie w jednej sekundzie. Wiadomo - zawsze może zdarzyć się im jakaś awaria czy coś, ale wtedy zazwyczaj stopniowo tracą na skuteczności. Tak są zaprojektowane. Ponadto ciężko mi usprawiedliwić prędkość z jaką poruszał się winowajca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:55 dziekawe wogole ile gnał ten koles,jesli naprawde wysiadły mu chamulce to jeszcze mozna go jakos usprawiedliwic ,ale jesli nie(a mozna to zbadac)to bym mu taką gare przyfanzolił ze by mu sie odechciało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowfca Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:38 Udowodniono naukowo, że potrącenie przy prędkości 60km/h kończy się w ponad 90% przypadków śmiercią, wszyscy potrąceni żyją, więc zastanówmy się czy jechał 90km/h , bo ja w to wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.21.pl / *.21.pl 16.05.06, 19:42 > Albo jesteś ślepy, albo nigdy w życiu nie jechałeś al. JP2. Standardowa prędkość > tam to 70km/h a i tak zdarza się, że jestem wyprzedzany, więc nie piernicz > takich głupot. Nawet jak człowiek jest młody, to chyba widzi co się wokół niego > dzieje? Przeczytaj jeszcze raz mój post. Nie napisałem, że nikt nie jeździ tam szybko, napisałem, że szybko jeźdżą debile. To, że dużo chołoty coś robi, nie znaczy, że jest to słuszne. Pytanie: byłeś kiedyś w Europie Zachodniej? W większości krajów ludzie jeżdżą przepisowo i gospodarka jakoś na tym nie cierpi, że niby ktoś ma gdzieś nie zdążyć. Ile możesz zaoszczędzić jadąc ulicą JP? Kilkadziesiąt sekund? Wyjedź minutę wcześniej i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:06 > Pytanie: byłeś kiedyś w Europie Zachodniej? W większości kra > jów ludzie jeżdżą przepisowo i gospodarka jakoś na tym nie cierpi, że niby > ktoś ma gdzieś nie zdążyć. Byłem w Europie Zachodniej nie raz i nie dwa. Fakt, że kultura jazdy jest tam na znacznie wyższym poziomie niż u nas. Teraz moje pytanie - czy my żyjemy w Europie Zachodniej? W Polsce żeby coś zarobić trzeba zapychać jak ten wół, a i tak dostaje się marne grosze. Po co ludzie w Europie mają się śpieszyć, skoro wypłatę i tak dostaną, a ta wypłata i tak starczy im na utrzymanie siebie i rodziny + jakieś małe przyjemności. Ja jeżdżę z taką prędkością z jaką jest mi wygodnie i z jaką czuję się bezpiecznie. Ale ja nie jeżdżę zawodowo. Ciężko mi mieć pretensje np. do kierowcy TIRa który zostaje postawiony w sytuacji w której albo dostarcza towar w jakimś chorym, bardzo krótkim czasie, albo traci pracę. A tak niestety się dzieje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.21.pl / *.21.pl 16.05.06, 21:48 Bo widzisz, Polacy się *nie szanują*. Pracowałem za granicą z różnymi nacjami i wszyscy byli wyżej w hierarchi niż Polacy, jak Hindusom, Rosjanom, Afrykaninom nie pasują warunki dogadują się i nie pracują jak zwierzęta. Jak jakiemuś Polakowi nie pasują warunki, drugi wykorzysta to aby go wygryźć. Dlatego Polacy pracują za najniższe pieniądze i nikt się z nimi nie liczy. Brak solidarności, uczciwości i odwagi. Mam nadzieję, że nie uraziłem osób, którzy są w porządku. Ale przez wspomniane zachowanie typowych polskich chamów wszyscy inni mają zawyżane normy i psie życie, taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebenek Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.06, 10:58 Harry, typowa wypowiedz mlokosa. "Ja jezdze z predkoscia z jaka jest mi wygodnie i z jaka czuje sie bezpiecznie". A pomyslales moze harry, przyjacielu, jak bezpiecznie czuja sie pozostali? Gdyby kazdy postepowal tak jak Ty, to w na Jana Pawla codziennie kilku kierowcow gnaloby ponad 200, bo sie czuja wygodnie i bezpiecznie. "W Polsce zeby cos zarobic trzeba zapychac" to nie jest zadne usprawiediwienie!!! Czy to znaczy ze teraz wszystko wolno, bo trzeba zapychac? Czy to znaczy ze mozesz zajezdzac, wyprzedzac, przekraczac predkosc - bo trzeba zapychac? W Europie Zachodniej ludzie zapychaja czesto znacznie bardziej niz u nas, a mimo tego jak wsiada za kolko to jada potulnie jak baranki 50/h. Dlaczego? Primo: za zwykle przekroczenie przedkosci dostaja surowy mandat, Secundo: za zabicie kogos na pasach ida siedziec na 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PeQ- Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:32 Jakie 70 km/h jak tam (w strone energetyka) co chwile sa korki ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:12 Dziwne masz podejscie--jesli inni jada szybko i nieprzepisowo to ty tez tak jedziesz??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowany Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.hcz.com.pl 17.05.06, 13:16 Troszkę wyobraźni! Wyobraźmy sobie, że gość mógł mieć automatyczną skrzynię biegów oraz elektroniczny pedał gazu - co jest obecnie standardem w nowoczesnych samochodach. W chwili, kiedy blokuje się taki pedał nie można hamować silnikiem, ponieważ nie silnik nie reaguje na pedał gazu tylko kręci tak jak chce. Biegu także się nie da zmienić, bo w automacie ich po prostu może nie być jeżeli nie ma opcji przełączenia na tzw. skrzynię sekwencyjną. Podczas, kiedy silnik ciągnie pełną mocą hamulce na niewiele się zdają. Dodam jeszcze, że niedawno ok. 1-2 tygodnie temu byłem świadkiem takiego zablokowania się gazu w jakiejś "Alfie". Silnik wszedł na wysokie obrody i gość, żeby to odblokować otwierał maskę silnika na środku ulicy. Widać, że był dość mocno przestraszony tą całą sytuacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:19 ale to krokowiec zawiodl pewnie, to nie jest taka rzadka ani tragiczna awaria. Wszystko da sie zrobic. Lepiej przywalic w slup, zniszczyc jeden bok hamujac, ale na pewno nie pedzic po chodniku! Zawsze mogl rozwalic zawieszenie, kolo urwac czy zrobic cokolwiek aby zwolnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.man.czest.pl 19.05.06, 11:20 Wszyscy skazuja faceta na ukrzyzowanie, a faktycznie mogl zawinic samochod... Jak Ty bys sie zachowal, jak nagle auto zaczelo by ci samo przyspieszac a wciskanie hamulca nic by nie dawalo?? Jak by to bylo po raz pierwszy w Twoim zyciu, to nie wiem czy bys nie spanikowal...a jezeli czlowiek panikuje potrafi zachowywac sie irracjonalnie... Podobny przyadek byl w niemczech na atostradzie...Merc rozpedzil mu sie do 200 Km/h i wszystko przestalo dzialac... Koles widzac, ze nic nie moze zrobic zadzwonil po policje i pogotowie, ze zaraz bedzie wypadek...bo konczy mu sie autostrada... Jednak tam szczesliwym trafem zjechal na pobocze, na duza polane i auto sie odblokowalo O ile ten facet z radomska mowi prawde, to trzeba winic firme a nie czlowieka... Pozdrawiam, RAV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirx Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.net.pl / *.net.pl 19.05.06, 14:13 Kolego Rafał>>>a teraz filozofie, specjalisto od gdybania i mechaniki samochodowej popatrz jeszcze raz na ta biedna dziewczynke i jej polamane nogi na zdjeciu, a następnie pomysl ze to twoje nogi. Po dokonaniu tych czynności przeczytaj artykul, ktory wisi juz na witrynie od wczoraj i mowi, ze biegły nie znalazł wad samochodu, na które powoływał sie ten cwaniak. Nastepny urodzony adwokat bez pojęcia. Nikt nikogo nie skazuje na ukrzyżowanie, ale po to mamy prawo karne, zeby bandziorow i idiotow karac. Sąd zdecyduje do ktorej kategorii należy ten człowiek, przez którego niewinny cżłowiek nieżyje, a dwie inne osoby są ciężko ranne. Współczuć dobra cecha, ale trzeba umieć to współczucie odpowiednio ukierunkować, albo przynajmniej odpowiednio rozłożyć akcenty. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul 16.05.06, 20:29 Czosnek - ale pierniczysz głupoty. Masz racje – nikt zdrowy psychicznie i trzeźwy by tego nie zrobił ale skąd wiesz, że on był zdrowy psychicznie? A nawet jeśli to awaria hamulców nie musi oznaczać od razu rozjechanych ludzi. Gdyby tak było to codziennie byśmy mieli rozjechanych na asfalcie. Tyle aut w Cz-wie że na pewno codziennie chociaż jeden z nich ma awarie hamulców (tym bardziej, że 20-to letnich lumpów na drogach nie brakuje). Każesz mi wierzyć, że koleś z merca nie mógł hamować silnikiem, nie mógł zaciągnąć ręcznego, nie mógł wcisnąć sprzęgła, nie mógł ściągnąć nogi z gazu? Chcesz mi powiedzieć, że firma mercedes zrobiła auto, które w przypadku awarii hamulców zamienia się w żelastwo służące do zabijania? Nawet maluchy czy syreny takie nie były! Ok jest małe prawdopodobieństwo że tak właśnie było, że to auto zawiniło ale ja jednak sądzę, że to z kierowcą było coś nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowany Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.hcz.com.pl 17.05.06, 13:26 Nie bierzesz pod uwagę, że w Maluchach czy Syrenach nie było elektroniki. W przypadku nowoczesnych aut: - nie ma linki od pedała gazu do silnika, lecz wszystko odbywa się na drodze elektronicznej, pedał sprzęgnięty jest z potencjometrem, który daje określony sygnał do elektroniki, jeżeli ten potencjometr nawali (co zdarza się coraz częściej) to ato odmawia posłuszeństwa - skrzynie biegów automatyczne, sterowane są komputerem, który analizując sygnał od potencjometru gazu decyduje czy skrzynia ma zasprzęglić czy też nie i jaki bieg właczyć - ABS także sterowany jest komputerem, który decyduje czy koła mają hamować czy też nie A CO JAK ZABLOKUJE SIĘ KOMPUTER ? Miałem kiedyś taki przypadek, że z powodu zablokowanego komputera nie mogłem uruchomić auta - pomógł RESET czyli odłaczenie na jakiś czas zasilania z akumulatora. Na szczęście w tym aucie gaz jak i skrzynia biegów były manualne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 13:56 Zażenowany - w przypadku kiedy samochód zamiast schodzić z obrotów, podnosi je - wystarczy przekręcić kluczyk gasząc samochód - ot cała filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
jagryf Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul 17.05.06, 23:14 Gość portalu: Zażenowany napisał(a): > Nie bierzesz pod uwagę, że w Maluchach czy Syrenach nie było elektroniki. > W przypadku nowoczesnych aut: > - nie ma linki od pedała gazu do silnika, lecz wszystko odbywa się na drodze > elektronicznej, pedał sprzęgnięty jest z potencjometrem, który daje określony > sygnał do elektroniki, jeżeli ten potencjometr nawali (co zdarza się coraz > częściej) to ato odmawia posłuszeństwa > - skrzynie biegów automatyczne, sterowane są komputerem, który analizując > sygnał od potencjometru gazu decyduje czy skrzynia ma zasprzęglić czy też nie i > > jaki bieg właczyć > - ABS także sterowany jest komputerem, który decyduje czy koła mają hamować czy > > też nie > > A CO JAK ZABLOKUJE SIĘ KOMPUTER ? > > Miałem kiedyś taki przypadek, że z powodu zablokowanego komputera nie mogłem > uruchomić auta - pomógł RESET czyli odłaczenie na jakiś czas zasilania z > akumulatora. Na szczęście w tym aucie gaz jak i skrzynia biegów były manualne : > ) Jestem właścicielem automatika - jest opcja luz a jeszcze lepsza opcja to postój po jej wlaczeniu jest włączane blokowanie osi na zasadzie zapadek do czasu zatrzymania pojazdu (mialem okazje to sprawdzac slychać tylko zgrzyt i samochód bardzo szybko sie zatrzymuje)chyba ze zal mu bylo skrzyni biegów a co do sprzęgla to stosowane sa sprzegla olejowe żadnych czesci mechanicznych jak w zwyklej manualnej skrzyni zmiana biegow odbywa sie bez rozprzeglania (czynnikiem przenoszacym naped jest olej pod cisnieniem pomiedzy wieloma tarczami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: A co jezeli facetowi na prawde zawiodly hamul IP: 83.16.17.* 16.05.06, 21:24 ale drogi kolega w artykule jest napisane ze jechal kilkaset metrów. wiec przez te kilkaset metrów jak by puscil noge z hamulca i zrzucal powoli na coraz nizszy bieg to by troche zwolnił. mi tez kiedys brakło hamulcy i tak robiłem. nie mówie od razu gwałtownie redukowac ale powoli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:20 Ja tam byłem w tym czasie, koles musial byc nacpany..., widzialem jak probowal uciekac,ale ludzie sami wymierzyli mu sprawiedliwosc, mam nadzieje ze tet skur..... pojdzie siedziec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zażenowany Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.hcz.com.pl 17.05.06, 13:30 No tak, jak gościa osaczyli i zaczęli linczować to co miał robić ? Próbował uciec. Ja tak samo bym postapił, ponieważ z takim idiotami, którzy napadają zamiast ratować nie negocjuje się i nie tłumaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebenek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.06, 11:10 Chlopie, gratuluje, jestes bardzo pozadny obywatel! Po wypadku spier..lic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebenek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.pools.arcor-ip.net 25.05.06, 11:10 "porzadny obywatel" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:38 ja na miejscu policji włozylbym na jego oczach, jego prawo jazdy do niszczarki, a samochód sprzedal na rehabilitacje i odszkodowanie dla tych osób. a jego samego wsadzilbym do wiezienia na dlugie lata i to jeszcze tego samego dnia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała zse Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.profiline.pl / *.profiline.pl 16.05.06, 16:46 Koejna przykra sprawa ... Coraz więcej niebezpiecznych sytuacji na drogach.... coraz więcej ludzkiej głupoty. Okazuje się jednak że głupota nie tylko towarzyszy w życiu młodych ludzi, Widać tutaj że istanieje również w życiu ludzi dorosłych (57lat). Jaki z tego wniosek?? wiek nie robi tutaj żadnej różnicy jeśli ma "siano" w głowie to tak juz posostanie. Życze szybkiego powrotu do zdrowia osobom poszkodowanym. Na temat kierowcy nie bede sie wypowiadała, gdyż nie mnie oceniać i wydawać wyroki. od tego są sądy.- mnie nie było w miejscu i w czasie wypadku nie wiem dlaczego tak a nie inaczej postąpił kierowca, mam nadzieje jednak ze szybko się to wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anzelm Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:57 Ujawnić jego dane osobowe. My społeczeństwo chcemy wiedzieć kto próbował zabić (świadomie czy nie to juz inna sprawa) conajmniej troje niewinnych ludzi! Bodajże prokuratura może zezwolić na publiczne ogłoszenie jego danych. Żądamy tego! Od siebie moge dodać że taki ludziom (chociaż nie wiem czy "ludziom" to odpowiednie słowo) powinno się dożywotnio zabierać prawo jazdy, dodatkowo powinien opłacić rehabilitacje tych osób i setki godzin przeprocować na cele społeczne (do więzienia nie ma co wsadzać (chyba jakby zabił to tak, 25 lub dożywocie), są pełne i jeszcze musielibyśmy płacić za jego pobyt). Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet 16.05.06, 17:21 Straszne... ja mogłam stać na tym przejściu.... chodzę tamtędy do szkoły... ale dziś zostałam w domu i być może to mnie uratowało... A ci co piszą że naprawdę mogły wysiąść mu hamulce to czy przy okazji zepsuła mu się kierownica i zjechał na chodnik? nie mógł jechać ulicą? szkoda autka mu było.. wolał "zagrać z ludźmi w kręgle"... ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 80.54.171.* 16.05.06, 17:24 To najgorsze,że to siano dopada już wszystkich. Nie można rozgraniczyć -stary- młody.Ludzie opamiętajcie się. APEL-OPAMIĘTAJCIE SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajdi Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:32 widzialem ta dziewczyne w szpitalu gdzie lezalem wygladalo tostrasznie cala pokrwawiona na twarzy lekarze powiedzieli ze operacja dluuggooooopotrawa robia co tylko moga by bylo najleoiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:14 tragedia!ciekawe jakie bedzie zakonczenie tej sprawy co na to policja i prokuratura, miejmy nadzieje ze ktos wezmie sie za ta sprawe, a poszkodowanie wyjda z tego cało!. A co do policji to tych wiekszych i bardziej przy kasie to chyba sie boja. Zglaszalem troche ponad 2 miesiace temu na 112 ze widzialem jak samochod potracil mezczyzne na ulicy (kolo kina chwile przed 24) powiedzialem ze wiem jaki to byl samochod w ktora strone jedzie niech to zglosza do jakiegos patrolu. Pani w sluchawce powiedziala ze powiem to policji jak przyjedzie i sie rozlaczyla!Policja byla po 20 min pogotowie podobnie!! SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirx Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:33 Nie ma sie co kłócić o to czy facet miał problem z autem czy nie. Jeżeli jechał 100km/h i wysiadły mu hamulce to i tak wybrał katastrofalną opcję. Wiem, że to mało prawdopodobne, ale moze on chciał ominąć korek? Opcja głupia jak wszystkie inne, ale kto wie co mu do łba szczeliło. Przechodziłem tam chwile po wypadku. Ludzie, to było straszne! Każda z tych trzech osób leżała w innym miejscu sześciopasmowej ulicy, w tym dwie na dwu przeciwległych chodnikach. Nie wiem czy ten mężczyzna przeżyje, ale wyglądał tragicznie, nie lepiej ta młoda 15-letnia dziewczynka. Wiem, ze to zabrzmi banalnie, ale nie sposób tego właściwie pojąć jak się nie widziało. Nie mogę przestać o tym myśleć. Pamiętajmy wszyscy o takich rzeczach kiedy wsiadamy do samochodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1025 Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 212.87.236.* 16.05.06, 18:21 postawić go pod słupem i celować tirem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malacz Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.06, 18:42 Byłem naocznym świadkiem tej tragedii. Widziałem wszystko dokładnie i chciałbym jak najszybciej o tym zapomnieć To nie było przypadkowe zjechanie na chodnik, ani awaria hamulców. Stałem na prawym pasie Aleji Jana Pawła II, gdy zza mnie na chodnik wyjechał z pełną determinacją kierowca mercedesa. ON NIE ZDEJMOWAŁ NOGI Z GAZU!!! W pierwszej chwili pomyślałem sobie: co zadebil? Jeszcze się nie spodziewałem późniejszych wydarzeń, ale gdy tylko zobaczyłem ludzi latających w powietrzu zamarłem. To był najgorszy widok mego życia. Któż mógł się spodziewać, że ktoś urządzi sobie rajdy na chodnikach. Chyba tylko taki kretyn jak ten kierowca. Teraz na pewno się to zmieni. Bądźmy wszyscy uwarzni i miejmy oczy dookoła głowy, bo psychole są wśród nas. Życzę wszystkim osobom najszybszego,jak tylko to możliwe powrotu do zdrowia, a sprawca wypadku niech otrzyma najwyższą z możliwych kar, łącznie z odszkodowaniami i pełnym pokryciem leczenia osób poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.prio138.trustnet.pl 16.05.06, 18:45 no i prosto wziasc skury**** i tez go zaje**** z taka predkoscia debilizm wychodzi przodem naprawde takiego pojebusa to tylko ubic!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:45 tak,wlasnie zgadzam sie z tobą w 100 % zeby odczuł na własnej skórze to co zrobił!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.prio138.trustnet.pl 16.05.06, 18:52 ...ale jak czytam niektore wypowiedzi to co niektorzy nie mysla lepiej od kierwocy " najrozsadniejsze wyjscie z tej sytuacji wjechac na chodnik"; "pewnie faktycznie to ma sens zepsuly mu sie hamulce" - teraz jeszce biedaczka zrobicie z niego, jeszcze troche i wszyscy tak beda mowic po wypadku!!! a wczesniej nie mogl przypiepszyc w slop narazil by siebie a nie niewinne osoby??? ta dziewczynka, kobieta i mezczyzna i tak cud ze nie bylo wiecej osob na tym przejsciu!!! a waroat jak nawet pojdzie siedziec to za nasze pieniadze!!!! o ile pojdzie bo naprawde tylko osob co broni tego idioty to koszmar!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina 13 Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 212.160.86.* 16.05.06, 18:53 kto dał mu prawo jazdy ??? !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiezy kierowca Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:00 Dlaczego teraz "krolowie szos" ktorzy tak licznie wypowiadali sie w sprawie wypadku na ul. niepodleglosci i innych, nie pisza, ze byl to kolejny idiota za kierownica. Dlaczego? Dlatego ze mialem 57 lat... gdyby zrobil to 18 latek to pisalbyscie ze takim nie powinno sie dawac prawa jazdy. Na potwierdzenie moich slow sprzed kilku dni macie dzisiejszy wypadek. Ja jeszcze nikogo nie zabilem a mam 18 lat i jestem kierowca... za to TEN DOSWIADCZONY I DOJRZALY "krol szos" mogl zabic wiele ludzi... szczescie, ze nikt nie zginal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.prio138.trustnet.pl 16.05.06, 19:09 .... przykro to mowic ale nie mow, ze nikt nie zgnioł jeszce jedna osoba sie nie wybudziła ze spaiczki!!!!!! takze nie wiadomo czy nie zabil???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtx Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:48 Młodym oprócz doświadczenia jeszcze uderza woda sodowa. Ten 57 letni król szos to ewenement, przypadek potwierdzający regułę. Zachowanie tego kierowcy nie da się na chwilę obecna niczym wyjaśnić. Tamten młody na Legionów to proszący się o problemy popisywacz bez wyobraźni, któremu kiedyś udało się wywinąć kółko na trasie i myślał że tak będzie zawsze tym bardziej z kolesiem na siedzeniu obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:09 Szkoda słów. Widzałem to zdarzenie tuż po tym jak się to stało. Jednym słowem masakra. Ciężko mi było sobie wyobrazić jak to się mogło stać patrząc na to wszystko. Nie chce mi sie wierzyć żeby w takiej bryce mu sie hamulce zjebały naraz wszystkie. Po prostu odbiło mu i tyle oby poniósł surową karę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Halo Policja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:30 W Częstochowie można bezkarnie jeździć po chodnikach, na czerwonym świetle, motocykliści na jednym kole, naćpani i pijani z dyskotek nad ranem, wyprzedzać bez kierunkowskazu, parkować na trawnikach czy pasach ruchu itd itp. Czy nie boisz się policji? - zapytałem niedawno człowieka parkującego na przejściu dla pieszych w Alejach. A Czy widzi Pan tu jakiegoś policjanta? - odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huk Re: Halo Policja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:41 Smolarek to załatwi... ! niebawem. Opier..li wszystkich i każdego z osobna zadając pytanie ""co zrobiłeś szeregowy Kowalski aby ten mercedes zaprzestał piracić po chodniku ??"" Gdy nie otzryma rzeczowej odpowiedzi spyta o to samo szefa drogófki... i też nie otrzyma odpowiedzi. Rozłoży ręce i w końcu zatyta = kogo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Halo Policja! IP: *.prio138.trustnet.pl 16.05.06, 21:05 Drogi Absolwencie!!!!! Czestochowska policja czy chocby straz miejska ma wazniejsze sprawy na glowie, np. ochrona naszego nowego ratusza (dzisaj bylo tam tyly straznikow o 12 ze az ciemno) czyzby p Wrona sie czegos obawial!!!! albo karanie i uganianie sie za babcia ktora sprzedaje konwalie po 1,50 na przegu ryneczku przekraczajac tym samym o 10 metrow wydzielone do tego miejsce czyli ryneczek!!!!!! a jakis debil kaleczy trzy osoby, i pozniej sie mowi o nim jaki biedak bo hamulce mu sie popsulu?????? chyba leb mu sie popsul!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Halo Policja! IP: *.prio138.trustnet.pl 16.05.06, 21:06 ...wiec nie ma co liczyc na nich!!!!!! ale pozwalajmy tak dalej na taka bezkarnosć ciekawe co z tego wyjdzie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning calm Re: Halo Policja! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.06, 21:08 Jesli faktycznie byl nacpany to chyba jakis nowy narkotyczny wynalazek krazy po Czestochowie. "Superman" / "Szybki i Wsciekly"? Roznych ludzi, po roznych srodkach widzialem, ale zeby komus tak zaoralo czaszke? Z drugiej strony, 57letni mezczyzna? Poza tym opis, ze jechal ze 100km/h pewnie ma tylko tyle wspolnego, ze "jechal", ale przy 100km/h to by z pewnoscia nie zatrzymal sie na latarni. Przy 60km/h na godzinie slomkowy kapelusz na podszybiu uderzajac w kierowce zabija, takze trzeba podejsc z dystansem do tej podanej predkosci. Z reszta tak jak ktos napisal, 60km/h zabija w 90% kazdego kto zostanie uderzony. Swoja droga zastanawiam sie nad samym "motywem" - jesli mozna to tak nazwac - dzialania tego goscia. Hamulce? W takim razie gdzie mial reczny, gdzie mial glowe i hamowanie silnikiem? Najprostsze wytlumaczenie sprawcy. Zdarzaly sie wypadki, gdzie kierowca dostal ataku epilepsji, albo stracil na chwile przytomnosc z niewiadomych przyczyn. Najbardziej racjonalne jest chyba wytlumaczenie, ze sprawca mial bardzo nierowno poukladane w glowie i kto wie czy nie chcial ominac samochodow stojacych w korku, ale bojac sie policji chcial z chodnika szybko zjechac. Nic w tym zdarzeniu nie jest rzeczywiste, lepiej wstrzymac sie i poczekac na ekspertyzy, zarowno medyczne jak i techniczne. A kto wie czy nie psychologiczne? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celt Re: Halo Policja! IP: 85.134.163.* 29.06.06, 01:45 Kodeks Ruchu Drogowego nie okresla na ilu kolach moze/musi sie poruszac motocykl...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szcerba <stulej> Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:13 ja juz scigne tego kolesia bo tak sie dziwnie sklada ze nam zioma :[ pilnuj sie struchu !!!! gdzie ci prawo jazdy dali? chyba se je kupiles lamago spruchniala !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.prio138.trustnet.pl 16.05.06, 21:18 ma propzycje i ciekway sposob wystawmy tego goscia na paliku na pl Bieganskiego wszyscy ktorzy maja zlosc przyjda to wyrazic fizycznie - wtedy moze zrozumie co to bol i cierpienie o ile ktos szybko by go nie zalawtil!!!!! poprostu bydle i skurw****, stary grzmot!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SQUALL Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:05 Nia ma słów na takich bezmózgów !!! Pomysł z palem mi się podoba tylko obawiam się, że gościu za długo by tam nie wytrzymał :/ Ale chociaż na jeden dzień, a potem na krześło elektrycznym sadzać. Nie ma usprawiedliwienia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.i-dsl.info 18.05.06, 18:08 jestem przyjaciolka tej dziewczyny co ma zlamane 2 nogi i prawdopodobnie bedzie do konca zycia na wózku uwazam ze dla tego faceta nie ma zadnego usprawiedliwienia jesli wiedzial ze cos z autem jest nie tak nie powinien nim jezdzic i tym sposobem nie zniszczylby jej zycia . .ostatnio mi powiedziała ze juz sie nie moze doczekac wakacjii i sie nie doczeka .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:22 Wszyscy ci którzy piszą że facetowi wysiadły hamulce to albo małolaty albo ludzie którzy nigdy nie siedzieli za kierownicą. Nikt mi nie powie że jeśli "wysiądą" hamulce, nie można najnormalniej w świecie zdjąć nogi z gazu i na siłę przesunąć dźwignię biegów na "luz", a potem zatrzymać się na najmniejszym drzewku. A on podobno przejechał z dużą szybkością KILKASET METRÓW więc się zastanówcie co piszecie. Jestem od 20 lat kierowcą zawodowym i jak czytam wasze wypociny to mi się chce śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.prio138.trustnet.pl 16.05.06, 21:27 wiec mowie najzwyczajniej w swiecie to jest poprostu jakis szajbus, któremu cos sie poje*** w glowie!!!! tylko dlaczego przez jednego debila ma troje ludzi cierpiec, dziekujac bogu ze akurat mnie dzis tam nie bylo ani nikogo z moich bliskich - ale jesli to przytfailoby sie komus z moich bliskich zaje**** bym drania!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 83.16.17.* 16.05.06, 21:27 dobrze pan pisze!! popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:02 > przesunąć dźwignię biegów na "luz", a potem zatrzymać się na najmniejszym > drzewku Noooo genialna propozycja!!! NAPRAWDĘ ŚWIETNA!!! Wrzucić na luz i pozbawić się już zupełnie możliwości wyhamowania, nawet silnikiem. Weź sobie gościu przemyśl jeszcze raz co ty napisałeś > Jestem od 20 lat kierowcą zawodowym i jak czytam wasze > wypociny to mi się chce śmiać. To wyobraź sobie jak ja się uśmiałem po przeczytaniu twoich. Brednie totalne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Byłam tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:40 Szłam do szkoły, wysiadłam z tramwaju i przeszłam przez pasy. Byłam już dobry kawałek na chodniku, gdy nagle usłyszałam jakiś dziwny odgłos. Obejrzałam się i zobaczyłam pędzący w moją stronę samochód. Był mniej więcej w połowie pasów, może trochę za połową. Zdążyłam tylko chwycić koleżankę i odskoczyłyśmy jakieś kilka kroków. Auto przejechało obok nas niemal momentalnie i jakieś 2 metry przed nami uderzyło w słup. Byłam w takim szoku, że to mogłam byc ja. Koleżanka pokazała mi 3 leżące osoby: jedną koło torów tramwajowych, drugą na pasach, a trzecią za pasami - niedaleko mnie. W jednej chwili zrobiło mi się niedobrze. Kierowca wysiadł z samochodu i tylko złapał się za głowę. Nie wiem, co było potem, musiałam stamtąd jak najszybciej odejść, bo inaczej oszalałabym. Być może te 3 osoby nie zostałyby potrącone, gdyby facet zaczął trąbić albo inni kierowcy zaczęli zwracać uwagę. Ale może działo się to wszystko za szybko, aby cokolwiek zrobić, nie wiem. Wiem tylko, że mój anioł stróż czuwa i dziękuję mu za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Byłam tam IP: *.21.pl / *.21.pl 16.05.06, 21:56 No nie, taki egoizm i egocentryzm jaki przebija z twojej wypowiedzi przeraża mnie. A nie pomyślałaś, że w takim wypadku trzeba zainteresować się, czy ktoś nie potrzebuje pierwszej pomocy? A nawet jeśli udziela jej ktoś inny, ewentualnie nie potrafisz warto zostać, aby podać swoje dane jako świadka. Jutro to możesz być ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Byłam tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 08:26 Myślę, że gdyby pędzące auto przejechało tuż obok ciebie, a chwilę póżniej uderzyło w słup, a ty zdążyłbyś uciec dosłownie w ostatniej chwili, to też byś się zdenerwował. Ja się cała trzęsłam i wątpię, czy trzesącymi rękami bym komuś pomogła, raczej tylko bym mu zaszkodziła. Człowieku ja omal nie zemdlałam, nie rozumiesz tego?? Poza tym nie znam się, aż tak dobrze na tym. A o to, czy podałam swoje dane jako świadka, to ty się już nie martw. Cały czas się denerwowałam, że to moge być ja i dalej się denerwuję. Łatwo jest mówić, jeżeli się tam nie było. Z pozycji sprzed ekranu to ja też mogę dawać rady i polecenia. Co innego, gdy się jest na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Byłam tam IP: *.kabel.net.pl 17.05.06, 20:17 Dziewczyno jak wogóle mozesz przyznać się do takiego egoistycznego gestu !!! co z tego że bylo ci nie dobrze.. kobieto przecież tam byli ludzie potrzebujący pomocy a ty zwycajnie ucieklaś, nie uczyli cie w szkole jak postepuje sie podczas wypadków ??? chore... jak wogóle śmiałaś sie tu o tym pochwalić!!! pomyśl o tych ludziach, być moze nie przezyją a ty myslisz o swojej du.pie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: Byłam tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:20 > nie uczyli cie w szkole jak postepuje sie podczas wypadków ??? Nie, nie uczą. Uczą za to religii. Można się na nich potem pomodlić. Ot, takie szkolnictwo mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.man.czest.pl 16.05.06, 21:57 A ja chciałem podziękować GAZETUNI WYBIóRCZEJ za skasowanie mojego postu na ten temat. Nadmienię, że pierwszy w tym temacie napisałem. I miałem rację, że wieśniaki wyrywają się do miasta myślęc, że tu nie ma przepisów, pasów, znaków , policji... Widać kto tu rządzi - Izrael to jednak wielkie państwo i wszystko mu wolno w Polsce... Jednak 68-my to była mało wystarczająca nauczka dla niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: 212.160.86.* 16.05.06, 22:04 > wieśniaki wyrywają się do miasta myślęc, że tu nie ma przepisów, pasów, znaków ciekawy jestem czy masz wogule prawko-pewnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:18 Czytałam ten twój post, który został usunięty Nawet na niego odpisywałam, ale już nie doszedl mój post bo temat usuneli - i bardzo dobrze!!!!! Odnosząc się do tego co pisałeś w usuniętym temacie: Znamienne, że to nie ludzie ze wsi, ktorzy przyjeżdzają na rynek na zakupy, torpedują ludzi swoimi samochodami. Oni nie szarżują po skrzyżowaniach, po chodnikach, nie zawracaja na ręcznym w ruchliwych miejscach. To Panowie Świata I DRÓG co nie widza dalej niż czubek własnego nosa. I w wypadku z Zawodzia i dzisiejszym sprawcami byly nie osoby jak to je nawałes "wiesniaki co nie umieją się na miejskich drogach zachować", bo ze wsi pochodzą. To byli wszak Światowcy najwyraźniej!!! A tekst "do chlewa" skierowany do ludzi ze wsi świadczy o tobie! Żenujące to było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Re: Mercedes potrącił troje pieszych pod "Energet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 22:07 Brak słów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość nie wiele brakło... IP: *.core.lanet.net.pl / *.lanet.net.pl 16.05.06, 22:19 . a zginąłby mój ojciec z moim synem. Oglądali samochody przejeżdżające ulicą i na kilka sekund przed wypadkiem odeszli, aby siąść na przystanku. Jak tylko odeszli ten wariat przemknął przez miejsce, w którym stali. Takich kretynów jeżdżących jak popie...... powinno się nabijać na pal w centrum miasta, aby poznali ból cierpienia. Współczuje poszkodowanym i rodziną tych ludzi, którzy przez tego barana teraz cierpią. Odpowiedz Link Zgłoś