Dodaj do ulubionych

Film "Kod Leonarda da Vinci"

IP: *.21.pl / *.21.pl 24.05.06, 21:33
JEśli chciałbym określić go w dwóch słowach to napisałbym: PRZEREKLAMOWANY GNIOT.
Na więcej słów nie zasłużył.

Całe szczęście, że nie dałem się namówić na przeczytanie książki - jeśli była
równie 'ciekawa' co kinowy obraz to wolałbym przeczytać książkę telefoniczną.
Obserwuj wątek
    • gulonn Re: Film "Kod Leonarda da Vinci" 24.05.06, 21:37
      jestes w ogromnym bledzie jesli chodzi o ksiazke... coprawda w niej tez sa
      momenty za dlugie ale reszta rekompensuje wszystko.
      Co do filmu... moim zdaniembardzo ciezko jest po bardzo dobrej ksiazce zrobic
      dobry film. Rezyser chcac nie pominac za duzo musial film wydluzyc... szkoda ze
      troche nudny momentami sie robil a koncowka to juz typowe przedluzanie filmu (
      zupelnie niepotrzebne ).
      Takie moje zdanie
      Przeczytaj ksiazke. Milo sie rozczarujesz:)
      Pozdrawiam........V
    • Gość: kornik Re: "Kod da Vinci" IP: *.czestochowa.agora.pl 24.05.06, 22:14
      Drobna uwaga: film jest wyświetlany pod tytułem „Kod da Vinci”, bez Leonarda.
      • Gość: konrad Re: "Kod da Vinci" IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.05.06, 08:46
        Widocznie tak ogladal jak i zna tytul.
        • Gość: kinoman Re: "Kod da Vinci" IP: *.21.pl / *.21.pl 25.05.06, 10:29
          Gość portalu: konrad napisał(a):
          > Widocznie tak ogladal jak i zna tytul.

Gó.. nazwane innym imieniem mniej by śmierdziało ?
          • Gość: konrad Re: "Kod da Vinci" IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 26.05.06, 15:55
            Nie, ale g..no smierdzi tylko kiedy sie je wacha.
            Jaki wywod :D

Ogolnie nie ogladal osobnik a wypowiada sie na temat.
    • Gość: czytelniczka Re: Film "Kod Leonarda da Vinci" IP: *.man.czest.pl 24.05.06, 22:19
      Czytałam książkę i ostatnio zobaczyłam film. Książka mnie poruszyła a film
      nie. Dlatego z reguły wolę czytać niż oglądać ekranizacje, co do których w
      większości jestem rozczarowana. Namawiam do przeczytania książki i opinii na
      forum :)
    • Gość: Wlodek Re: Film "Kod Leonarda da Vinci" IP: *.vf.shawcable.net 25.05.06, 03:25

Odpowiadasz na :
      Gość portalu: kinoman napisał(a):

> JEśli chciałbym określić go w dwóch słowach to napisałbym: PRZEREKLAMOWANY
      GNIOT.
      > Na więcej słów nie zasłużył.
      >
      Zgadzam sie.

> Całe szczęście, że nie dałem się namówić na przeczytanie książki - jeśli była
      > równie 'ciekawa' co kinowy obraz to wolałbym przeczytać książkę telefoniczną.

Tu juz mniej sie zgadzam, bo ksiazka, to calkiem fajnie napisane czytadlo
      nadajace sie swietnie na wakacje, albo w podrozy. Tak jak wiekszosc
      podobnych "sensacji", czyli przeczytaj i ...zapomnij, a potem wez kolejne:)
      I tak je trzeba traktowac, a nie wymyslac egzorcyzmy napedzajace jedynie kasy
      autorowi i wydawcy.
      Jak to juz wczesniej napisalem. Gdyby akcja w jakiejs mierze "przetoczyla sie"
      przez Czestochowe, to i klasztor, i miasto zarobilyby pare zlotych extra, a tak
      na bezplatnej reklamie skorzysta Paryz i Londyn, bo ludzie lubia odwiedzac
      miejsca znane im z popularnych ksiazek i filmow.
      Ale w sumie masz racje nad filmem i ksiazka nie ma sie co specjalnie rozczulac.
      To nie sa dziela do ustawienia na reprezentacyjnym miejscu w bibliotece.

• Gość: banita Re: Film "Kod Leonarda da Vinci" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.06, 14:47
        Film cienki.Ksiazka rowniez.Wszystko za banalne.Sztampowe dialogi i
        stereotypowo przedstawione postacie.
        Sophie to jednak niezla cizia-typ atrakcyjnej pani naukowiec
        • Gość: Mikado Re: Film "Kod Leonarda da Vinci" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 14:49
          Bez przeczytania książki wcześniej to nie wiedziałabym o czy właściwie jest ten
          film. Książka fajna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka