Dodaj do ulubionych

Policjanci łapali piratów

IP: 80.53.75.* 24.05.06, 22:10
Nareszcie!!!!!! Nie spodziewałem się że doczekam czasów, kiedy panowie
policjanci zamiast chować się z radarem po krzakach na drogach wylotowych z
miasta zaczną łapać piratów w centrum, gdzie jazda z prędkością prawie 80km/h
powoduje ogromne zagrożenie. Proponuje kiedyś ustawić się koło Politechniki,
słynne światła przy przejściu dla pieszych. Kiedyś był już poruszany ten
wątek, ale wydaje mi się że od tego czasu nic się nie zmieniło...
Powiększenie budżetu gwarantowane!
Obserwuj wątek
    • kierowfca Re: Policjanci łapali piratów 24.05.06, 22:14
      Dobrze, że dziś zostałem w domu.
      Naszczęście takie akcje pod publiczke zdarzają się rzadko i są krótkie, a teraz
      musili się wykazać przed pielgrzymką.
    • Gość: Łukasz Re: Policjanci łapali piratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:21
      Sam jestem kierowcą, młodym (20lat), ale zawsze staram się jeździć ostrożnie,
      według mnie głupotom jest zginąć "za kółkiem". Gdy nieraz patrze na to jak
      jeżdźą moi bezmózgi rówieśnicy to, aż..grrr
    • Gość: W.D. Re: Policjanci łapali piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:52
      Bravo, Bravo, Bravissimo Policji !!! Oby jak najczęściej, będą bogatsi, a My
      bezpieczniejsi. Tak trzymać !
      • Gość: swx Re: Policjanci łapali piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 23:00
        Piękna akcja. Ale tylko akcja, bo jak na razie - jadąc z dozwoloną prędkością
        50 km/h, w środku dnia, jestem wyprzedzany przez prawie wszystkich. Jeżdżę
        samochodem w mieście z prędkością 50 km/h (luxusowe auto). Uważam, że potrzebna
        jest, koniecznie w Polsce, na jakiś czas, policja np. z Austrii, Niemiec,
        Holandii albo Francji. Wtedy wszyscy polaczkowie zaczną jeździć tak jak
        nakazuje prawo. Byłem świadkiem, gdy w Austrii policja zatrzymała zasranego
        polaczka (super bryka), zaraz po wjechaniu na teren Austrii, który w miasteczku
        jechał z prędkością 90 km/h (dopuszczalna 50 km/h). Odholowali zasrańca do
        czeskiej granicy, wpisali do paszportu zakaz wjazdu na 5 lat i wynocha. Niech
        Polska Policja nie robi akcji, niech zawsze i bezwzględnie codziennie pilnuje
        prawa na drogach. Policjo obudź się

...tu (stopień, nazwisko), dzień dobry panie Marku, gdzie Pan pracuje, wie Pan,
        przekroczył Pan prędkość, prosimy do radiowozu....

to tu zaczyna się całe nieszczęście, to z tego - pośredniego powodu ginie w
        Polsce rocznie ok. 5000 tys. ludzi.

W Częstochowie najmniej przestrzegają prawa kierowcy ze znakami SKL, nie mówiąc
        o znakach warszawskich – potworne bydło!

• kierowfca Re: Policjanci łapali piratów 24.05.06, 23:03
          Biorąc pod uwage że piszesz "5000 tys." to od taty dostajesz auto
          najwyraźniej ;) albo jestes posłem.
          Pewnie nie wiesz ale największą przyczyną wypadków jest zły stan dróg i
          wymuszanie pierwszeństwa przejazdu.
        • Gość: zzz Re: Policjanci łapali piratów IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 24.05.06, 23:21
          Akurat droga wjazdowa z Czech do Austrii do chluby tego panstwa nie nalezy. Jest
          jednopasmowa, tyle ze w miare szeroka w niektorych miejscach. Ale nikogo nie
          odholowuja tylko wlepiaja mandaty i kazdy kto tamtedy jezdzi wie ze stoja i jak
          sie komus spieszy to ma poprostu naszykowane na mandat. Ale co do naszych
          kierowcow to fakt, najlepszy jest napisa po polsku "jechac prawa strona" bo
          matoly uparcie jada lewa i blokuja caly ruch. Ale tego nasi kierowcy dlugo nie
          zrozumieja bo przeciez wydaje im sie ze sa najlepsi na swiecie.
        • dudi_82 Re: Policjanci łapali piratów 24.05.06, 23:24
          > Byłem świadkiem, gdy w Austrii policja zatrzymała zasranego
          > polaczka (super bryka), zaraz po wjechaniu na teren Austrii, który w miasteczku
          > jechał z prędkością 90 km/h (dopuszczalna 50 km/h). Odholowali zasrańca do
          > czeskiej granicy, wpisali do paszportu zakaz wjazdu na 5 lat i wynocha.

Taa ... a Ty cały czas za nimi jechałeś i na koniec policja zdała Ci raport o
          tym co mu wpisali w paszport. Jaaasne.
        • jamajca Re: Policjanci łapali piratów 26.05.06, 12:54
          > W Częstochowie najmniej przestrzegają prawa kierowcy ze znakami SKL

oj zgadzam sie , SKL = miej sie na bacznosci, nigdy nie wiadomo kiedy skreci,
          zahamuje, wyprzedzi itp ... eh
    • Gość: zzz Re: Policjanci łapali piratów IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 24.05.06, 22:59
      do tego jeszcze bym proponowal poprawe stanu drog bo jazda po tych dziurach i
      slalom miedzy nimi rownie dobrze moze doprowadzic do wypadku co nadmierna predkosc.
    • Gość: Axl Jestem kierowcą ale sie ciesze IP: *.brama.prenet.pl 24.05.06, 23:34
      Tak powinno być codziennie, wtedy kulturalna jazda weszła by w krew wszystki, a
      ludzie nauczyli by sie wcześniej wyjeżdżać żeby sie nie spóźnić, bo zawsze się
      tłumaczą że im się śpieszy. "Szybcy" kireowcy wymuszają na innych szybszą jazde
      bo są zawali drogami dla nich. Akcja super, ale powinna być codziennie w
      róznych miejscach jednocześnie.
    • Gość: peter Re: Policjanci łapali piratów IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.06, 23:50
      No tak ....to rozwiazanie jest najlatwiejsze. Ustawic radar i kasowac gosci.
      jesli tak wszyscy powoluja sie na modele zachodnie, to nie uwaznie sie
      przypatrza rozwiazaniom komunikacyjnym stosowanym w miastach w Niemczech czy
      Austrii. Wszedzie obwodnice, gdzie mozna w miare szybko przemiescic sie z
      jednego konca na drugi i wtedy wjezdzajac w miasto sa ograniczenia, do ktorych
      musisz sie stosowac. A u nas nic sie nie robi by poprawic infrastrukture, tylko
      stawiac znaki ograniczajace predkosc i oczywiscie radary, zeby gazeta miala o
      czym pisac.
      • Gość: zzz Re: Policjanci łapali piratów IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 24.05.06, 23:54
        Peter w pelni sie z Toba zgadzam ale u nas nie budoje sie drog a stare sie
        zamyka, zweza, ogranicza na nich predkosc a aut coraz wiecej.
      • Gość: Axl Re: Policjanci łapali piratów IP: *.brama.prenet.pl 24.05.06, 23:57
        Nie ma na to szmalu, trzebna stawiać pomniki i kościóki a nie jakieś drogi
        szybszego przeemieszczania. MIasto jest dla pielgrzymów, a nie dla
        częstochowian.
      • sajm Re: Policjanci łapali piratów 25.05.06, 08:47
        taaak, oczywiście masz rację, dlatego że nie ma dróg trzeba jechac przez środek
        miasta 80 km/h.
        Ciekawe, czy mówiłbyc tak samo, gdyby ten samochód nie wychamował i uderzył w
        kogoś z twoich bliskich (czego ci oczywiście nie zyczę).
        Jak się jeździ w Polsce - kazdy wie, zawsze mozna zdążyć, trzeba tylko brać pod
        uwage korki, wąskie drogi, itp.
        I o ile można mieć pretensje do policji że zatrzymuje na autostradzie za
        przekroczeni prędkości o 30 km/h, to chciałem zauwazyć że w miese te same
        30km/h stanowi przekroczenie o 60%.
        • zaginiony_mnich1 Re: Policjanci pałali piratów 25.05.06, 08:58
          I przez wypadki które spowodowali wieśniaki w mieście wprowadzą kontrole radarowe.
          Czyli my Częstochowianie dostaniemy pokieszeni za wypadki wieśniaków.
          To jest niesprawiedliwe.
    • Gość: xyx Re: Policjanci łapali piratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 00:38
      kiedy ustawicie radary na Iwanowa w kir. Westrplatte tam to się ścigają ....
    • Gość: Jarek Re: Policjanci łapali piratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 05:11
      Brawo oby tak dalej, aby ta akcja nie była krótka tylko trwała jak najdłuzej
    • Gość: Ja Re: Policjanci łapali piratów IP: 80.55.228.* 25.05.06, 07:08
      Gratulacje, ul.Nowowiejskiego to chyba jedna z bardziej niebezpiecznych w
      Czestochowie, proponuje troche ukrucic kierowcą fajowa jazde z predkościa ok 80-
      90km/h i częściej orgaznizowac takie akcje...... Brawo, jestem pod wrażeniem.
      Proponuje jeszcze postawic patrol na skrzyżowaniu ulic Waszyngtona i
      Nowowiejskiego bowiem tam pieszy nie ma żadnych szans na pasach - łanane są
      podstawowe zasady ruchu. Panowie policjancji kasa wam sie napewno
      powiększy!!!!! Zapraszam pare metrów dlaej niz wczoraj,.,,,,,
      • kierowfca Re: Policjanci łapali piratów 25.05.06, 09:13
        w tej okolicy niech panowie policjanci zobaczą ilu debili przebiega przez
        jezdnie.
        Nie tak dawno przebijałem na zielonym przy skrzyżowaniu z ul. Sobieskiego i
        jakiś kretyn wlazł sobie na pasy niczym święta krowa, często mi się tak zdarza
        ale szybko ukrucam zapędy tych idiotów, czemu oni nie dostają mandatów?
    • Gość: alek Re: Policjanci łapali piratów IP: *.du.simnet.is 25.05.06, 07:24
      takim sposobem w mgnieniu oka zlikwidowalo by piractwo drogowe zwiazane z
      glupota,
    • Gość: xkx Re: Policjanci łapali piratów IP: *.org / *.org 25.05.06, 07:48
      Ulice organizacja ruchu w centrum powinna byc tak zrobiona aby po prostu nie
      dało sie jechac szybko. W ten sposób zrobiono organizacje ruchu na Wolnosci na
      pasie w kierunku al. NMP. PRoblem w tymze podobna organizacja powinna byc tez
      na 2 pasie w kierunku na raków bo co za róznica z ktorej strony najdjedzie
      wariat który potraci kogos na pasach. I tak moim zdaniem np. na pasie kolo
      Waszyngtona powinien zostac zrobiony jedynie prawoskręt w tą ulice. Podbnie
      powinno byc kolo dworca PKP gdzie pas lewy powinien zostac zmieniony w
      lewoskręt w kierunku na pl. Rady Europy. Takie podejscie skutkowałoby coprawda
      spowolnieniem ruchu w centrum ale przecierz o to własnie chodzi. Ciąg ulic
      Kościuszki. Wolności nie powinien byc traktowany jako trasa tranzytowa w
      kierunku na Ostatni Grosz i Raków. Do tego powinna słuzyc ale Wojska Polskiego.
      Tu powinien sie ostac ruch jedynie lokalny. Zmniejszenie ilosci samochodów
      skutkowało by i wieksza plynnnoscia jazdy ale tez nie dalo by sie jechac
      szybko. Rozumiem tych co psocza na nowy uklad na Wolnosci na kierunku do
      centrum ale za korki odpowiedzalni sa wszyscy Ci co trktuja jko tranzytowe
      ulice przez centrum miast dzie z uwagi na dobro licznej w tym miejscu rzeszy
      pieszych sa kiniecnz eogrniczenia w predkosici jazdy. Jesli tego nie zrozumiemy
      to zawsze beda korki.
    • Gość: Medalik Re: Policjanci łapali piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 08:19
      Proponuję ograniczyć prędkość do 10km/h i problem zlikwiduje się
      sam.Likwidujcie piractwo ,a nie normalnych kierowców ,którzy błagają o litość
      przy kontroli!!! .Gdzie prewencja i wyrozumiałość policji?Dużo jeżdżę i
      zapowiadają się ciężkie czasy dla normalnych kierowców.
      • Gość: Medalik Re: Policjanci łapali piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:14
        A ja proponuję Panu zmienić nick, bo to jam jest jedyny prawdziwy Medalik na tym
        forum. To jest niedopuszczalne , aby używać cudzego nicka do prezentowania
        kontrowersyjnych poglądów ! To jest właściwie kradzież !
        W jednym się zgadzam - dla normalnych kierowców zapowiadają się ciężkie czasy. A
        za ograniczenie prędkości do 10 km/h powinno być się obowiązkowo kierowanym na
        badania psychiatryczne (na koszt badanego). Wtedy przynajmniej szpitale
        psychiatryczne nie strajkowałyby. Dobre i to , jak na dzisiejsze czasy...
    • Gość: Peter Re: Policjanci łapali piratów IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.06, 09:12
      Pewno wariatow drogowych nie brakuje i ludzi ktorzy jezdza bez wyobrazni. Ale
      moge podac przyklad z wasnego doswiadczenia. Mieszkam na Debiu i tam po ulicach
      biege naprawde wiele dzieciakow, ale policji nigdy nie widzialem. Ja natomiast
      jechalem kiedys kolo MPO i na tym prostym odcinku drogi, bardzo czesto stoi
      policja, jeszcze ukryta w krzakach i kasuje gosci za byle jakie przekroczenie.
      JA chcialem powiedziec, iz drogowka nie stoi tam, gdzie jest zagrozenie i nie
      lapie piratow, tylko tam gdzie moga skasowac jak najwicej ludzi. Ja sam na tym
      odcinku zaplacilem 2 razy (-raz jechalem 65km/h a drugi raz 75km/h). To byla
      moja wina.
      Chodzi mi o to, iz takie akcjie jak ta opisana w gazecie robione sa pod
      publiczke, a tam gdzie policja powinna byc zazwyczaj jej nie ma. Pozdrawiam
      • Gość: zzz Re: Policjanci łapali piratów IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 25.05.06, 09:36
        Przeciez kazdy o tym wie ze im chodzi tylko o kase a nie o pozadek.
    • Gość: fuego w naszym miescie jazda po 40k/h to IP: *.21.pl / *.21.pl 25.05.06, 09:50
      w naszym miescie jazda po 40k/h to wielkie korki i ludzie ktorzy nie zdaza do
      pracy a szefostwo wypieprzy ich na zbity pysk ludzie opamietajcie sie jeszcze
      troche to kaza nam samochody nosic na plecach albo je bedziemy pchali przez
      miasto
      • Gość: okved Re: w naszym miescie jazda po 40k/h to IP: 87.239.176.* 25.05.06, 15:18
        Troche pojezdzilem sobie po europie i mam takie spostrzezenia:
        1) jesli wszyscy na drodze jada z dozwolona predkoscia, to nie ma korkow, ruch
        jest plynny, nikt nikomu nie wadzi, nikogo nie spowalnia i nikogo nie
        przyspiesza; no i wszyscy jada moze nieco wolniej, ale jada, a o to przeciez
        chodzi prawda? to lepsze niz wystawanie w korkach.
        2) jesli na drodze ustawiony jest na stale fotoradar (szczegolnie niebezpieczne
        odcinki, albo miejsca sklaniajace do rozwijania nadmiernych predkosci), to
        informuja o tym wielkie tablice i mandat zaplacisz tylko wtedy, jak jestes
        slepy, albo glupi; wazna uwaga dla przyspieszajacych po "przejechaniu" radaru -
        nigdy nie wiadomo, w ktora strone fotografuje. Uczciwie i dziala prewencyjnie.
        3) dorazne kontrole radarowe ma prawo policja oczywiscie przeprowadzac, ale nie
        ma prawa "chowac sie w krzakach", albo gdziekolwiek indziej; zazwyczaj
        wystarczy, ze stoja przy drodze i wszyscy jada jak nalezy; jesli kogos maja na
        fotoradarze, to go nie zatrzymuja na miejscu, bo po co tamowac ruch albo
        stwarzac niebezpieczenstwo gwaltownego hamowania przez debila? bedzie "zlapany"
        na najblizszym bezpieczniejszym odcinku drogi.
        4) sa jeszcze przypadki, ze ludzie, ktorzy niedawno zrobili prawo jazdy (2-3
        lata wstecz, zalezy gdzie) maja obowiazek umieszczenia specjalnych oznaczen na
        samochodzie i obowiazek jazdy z predkoscia mniejsza o 10 km/h poza terenem
        zabudowanym i na drodze ekspresowej (80 a nie 90, czy 110) i o 20 km/h na
        autostradzie (czyli 110 a nie 130). Jesli nie masz znaczka to zaplacisz wiecej
        niz za przekroczenie predkosci. Zwracam uwage, ze jest mowa o dacie nabycia
        uprawnien do prowadzenia a nie o wieku. W Polsce to pomylka po calosci, bo kto
        jest lepszym kierowca? 25 latek, ktory ma prawko 7 lat i jezdzi, czy 40 latek,
        ktory je tyle co otrzymal i nie umie jezdzic? Wyobraznie na drodze ksztaltuje
        sie empirycznie, chociaz znam i takich, ktorzy nie sa w stanie uczyc sie na
        swoich bledach, a co dopiero na cudzych.
        5) stan drog, to nawet komentarza nie wymaga poza tym, ze jak czlowiek mysli to
        bierze pod uwage wszystko co widzi jego wyobraznia.
        6) no i akcje informacyjne... specjalny raport co tydzien ilu ludzi zginelo na
        drogach, ilu zostalo rannych itd. gazety, telewizja, radio, internet -
        wszedzie. Przy okazji zwracam uwage, ze jak o czyms napisza, to niektorym to
        daje troche do myslenia, niektorzy troche sie boja, a niektorzy maja to gdzies
        dotad dopoki ktos z ich bliskich znajdzie sie na masce samochodu kogos kto to
        zawsze mial gdzies.

Aha. I jeszcze jedna rzecz. Jak jest zielone to sie jedzie. Wtedy tez ruch jest
        bardziej plynny. Mowcie co chcecie, ale czestochowianie tego nie umieja,
        podobnie jak ustawic sie odpowiednio wczesnie na pasie w kierunku, w ktorym
        chca jechac. 40 czy 50 wystarczyloby po tym naszym miescie, gdyby ludzie troche
        wyobrazni mieli na drodze i mysleli tez o tym, ze sa inni jej uzytkownicy. O
        parkowaniu to w ogole mozna zapomniec, bo to chyba niereformowalne.
      • Gość: out Re: w naszym miescie jazda po 40k/h to IP: *.czest.enion.pl 26.05.06, 07:13
        To wyjedź 10 minut wcześniej i zdążysz nawet przy 50 km/h.
    • Gość: jaca10 Re: Policjanci łapali piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 09:53
      >W ciągu godziny fotoradar zarejestrował na ul. Nowowiejskiego 12 kierowców
      tylko tylu, chyba im sie radar zepsół.

• Gość: Tom Raz na rok policjanci łapali piratów IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.05.06, 09:59
      Wczoraj byłem w pracy i wykonywałem swoje obowiązki. Dlaczego "Gazeta" o tym
      nic nie napisała? Robię to już dość długo, więc w porównaniu z policją to
      należy mi się dyplom i medal. Bo jak szanowna policja ruszy raz w roku dupę i
      zaczyna robić to co do niej należy, to odrazu pojawia się artykuł jakby UFO
      wylądowało. A może spróbujcie odwrotnie - piszcie wtedy gdy policja "pracuje" w
      zwykłym trybie, a nie o szumnych "akcjach".
      • Gość: mkk Re: Raz na rok policjanci łapali piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 10:56
        Tom ale ty jestes beton...
        Co ty wiesz o pracy policji. Zwykly policjant nie moze sam sobie pobrac radaru
        i wyjsc z nim na ulice, takie polecenia dostaje od swojego zwierzchnika. Wiec
        daj sobie spokoj z takimi madrosciami i wypowiadaj sie na tematy o ktorych cos
        wiesz.
        To samo sie tyczy innych madrali co o pracy policji wiedza wszystko.
        Koniec.
        • kierowfca Re: Raz na rok policjanci łapali piratów 25.05.06, 12:16
          Wystarczy się przejechać po mieście i na pęczki jest ludzi łamiących prze3pisy
          tylko trza ruszyć d...
    • ja_iris Re: Policjanci łapali piratów 25.05.06, 11:29
      Wielkie brawa!Takich miejsc gdzie stoja radary powinno byc więcej.Akcja
      wspaniała ale przy okazji(chyba ,ze źle zrozumiałam)wyszło ,że kobiety-kierowcy
      są przez policjantów dyskryminowane.Pan i Pani przekroczyli o tyle samo
      dozwoloną prędkość.Pani grzecznie się zatrzymała a Pan uciekał.Pani dostała
      300zł mandatu i 8 punktów karnych a Pan 200 zł i 6 punktów.A może jeszcze
      zapłacił dodatkowo za pościg a o tym ani słowa?Czy raczej potraktowano go
      ulgowo bo brawurowy pościg nie tak często się zdarza?Hmm...dziwne !
      • fan.liberalizmu Akcja policji jak zwykle od swieta 25.05.06, 13:19
        Nie chce byc uwazany za marudzacego wiecznie typowego Polaka, ale musze cos
        powiedziec. Dlaczego takie akcje sa zawsze odtrabiane jako sukcesy policji??
        Przeciez to powinny byc rutynowe dzialania. Tak powinno byc codziennie, zeby
        bylo jak najmniej takich kierowcow. A u nas akcja znicz i akcja specjalna jak
        zginie kilka osob. Rewelacja. A co sie dzieje z tymi Panami na codzien? Siedza
        za biurkami i wypelniaja papierki?! Bez sensu. Przeciez do tego mozna zatrudnic
        cywilnych pracownikow.
      • Gość: szczególarz Re: Policjanci łapali piratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:41
        w dodatku przekroczyla predkosc o 26 km/h a łebek o 30. co to za
        sprawiedliwośc?
        • Gość: tom Re: Policjanci łapali piratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:11
          Pani przekroczyła o 36 km/h - tam jest ograniczenie do 40 km/h !
      • Gość: tom Re: Policjanci łapali piratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:15
        Nigdzie nie jest napisane, że przekroczyli o tyle samo - ponad 30 to może być np.:30,1 a pani przekroczyła o 36 km/h - prawie 40 ;-)
    • Gość: Zatroskany Re: Policjanci łapali piratów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:46
      A może by panowie z drogówki postli trochę na skrzyżowaniu ul. powst.śląskich z
      al.niepodległości.Tutaj by dopiero mieli żniwo.przejeżdżające samochody na
      czerwonym świetle , zła organizacja na świetlna na przejściach dla pieszych
      (zbyt krótki czas do bezpiecznego przejścia ).codziennie obserwuję wielokrotne
      łamanie przepisów .
      • Gość: axi Re: Policjanci łapali piratów IP: *.net / *.flatpla.net 25.05.06, 21:13
        tak masz rację ja też kilkakrotnie widziałam jak przejeżdżają na czerwoym
        świetle to skrzyżowanie najczęściej jadąc Al. Niepodleglości. A może warto
        ustawić w naszym mieście kamer? to naprawdę pomaga na kierowców o małej wyobraźni.
    • Gość: xx Re: Policjanci łapali piratów IP: 80.54.171.* 25.05.06, 14:51
      A dlaczego nie było na ul. Wyzwolenia? Tam jest pole do popisu dla drogówki.
    • Gość: Artur Z Re: Policjanci łapali piratów IP: 213.176.6.* 25.05.06, 18:48
      CZy naprawde musialo zginac tyle osob zeby czestochowscy policjanci zaczli robic
      to co do nich nalezy. Moze jeszcze przynac im premie i nagrody ??? Uwazam ze to
      skandal!!!
      • Gość: kierowfca Pewnie i tak nie rpzemówie do tęgich głów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:17
        Przed chwilą jako n-ty przykład oglądałem program o brytyjskiej drogówce i co
        się okazało ? Np: w samym rejonie Yorkshire przez ostatnie 3 lata wzrosła
        liczba zabitych o 42% przy nieznacznym wzroście liczby pojazdów i przy znacznym
        wzroście liczby fotoradarów! które są już liczone w tysiącach w całym UK.
        Jak dobrze pamiętam to jest to kraj gdzie jest bodajże najwięcej fotoradarów na
        świecie i co? dlaczego liczba wypadków i zabitych rośnie? przecież to taki
        zaj... pomysł postawić tysiące fotoradaraów? a w Polsce obojętnie co się stanie
        to i tak słyszymy że przyczyną była "nadmierna prędkość" bo co ma powiedzieć
        policjant? że droga była dziurawa bo rządzący dają czasem tylko na farbe do
        łatania dziur?
        • Gość: okved Re: Pewnie i tak nie rpzemówie do tęgich głów IP: 87.239.176.* 25.05.06, 19:45
          Swiadomosc, rany... swiadomosc tega glowo. Statystycznie sie moze kwalifikujesz
        • Gość: Absolwent Re: Nawet kretyn zwolni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:57
          To jest typowy przykład podawania kłamliwych informacji. W Wielkiej Brytanii
          liczba wypadków nie tylko nie wzrosła o 40%, ale w ogóle nie wzrosła (można
          sprawdzić). Jakiś głupi filozof podaje liczby z sufitu, bo na forum wszystko
          można napisać.

Odkąd w Wielkiej Brytanii zaczęto instalować liczne kamery, spadła liczba
          przestępstw. Odkąd pojawiły się fotoradary, spadła liczba wypadków. I żadna
          wypowiedź kretyna tego nie zmieni, bo nawet kretyn, widząc fotoradar, zwolni
          • kierowfca Re: Nawet kretyn zwolni 26.05.06, 01:32
            No tak, powtarzaj kłamstwa dalej to wkońcu staną się faktem...
            Jesteś żałosny frajerku bo to co akurat piszę to fakt, nie wierzysz objerzyj
            program "Patrol" na TVN Turbo, to jeden z wielu świadectw na to co mówie...
            • Gość: 123 Re: Nawet kretyn zwolni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:41
              Zapisz się do Samoobrony. Tam stosują taką samą logikę myślenia
              • kierowfca Re: Nawet kretyn zwolni 26.05.06, 15:10
                "Absolwent" tam pasuje, bo do niego nie są w stanie przemówić fakty.
                • Gość: 123 Re: Nawet kretyn zwolni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 20:34
                  Lepper to twoja rodzina?
                  • Gość: kierowfca Re: Nawet kretyn zwolni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 01:16
                    Też jestem ciekaw co odpisze "absolwent" .
                    • Gość: 123 Re: Nawet kretyn zwolni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:58
                      Pisałem do kierowfcy przez "f", który nawet tego nie zrozumiał. Hahahahaha
                      • Gość: kierowfca Re: Nawet kretyn zwolni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:50
                        Jak piszesz głupio to kto to ma zrozumieć?? buahahahahahaha
    • Gość: xyz Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 06:28
      Wierzę , że Policja otrzeżwiała, dotychczasowa bierność- obciąża Drogówkę- za
      śmierć przechodniów ,w naszym miescie.......szkoda ,że potrzeba było Czarnej
      Seri- aby ten problem został dostrzeżony przez Pana -Panie Komendancie.......
      każda następna śmierć....obciąży Pana...... jesli ta akcja była tylko
      okazjonalna....
      • Gość: MArek K Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 15:33
        Niestety ale patrole drogowki byly tylko na czas papieskiej wizyty. Szkoda ze
        znow bedzie musialo zginac tylu niewinnych mieszkancow. Szkoda tylko ze ciagle
        przesiaduja W MC Donald-zie kolo Tesco i KFC za Jagielonczykami. Moze czas
        zamontowac w radiowozach GPS tak jak zrobiono to w innych miastach. Panowie pora
        sie wziasc za prace a nie za opychanie. Moze ktos z gory powiniem zauwazyc ten
        problem..
        • Gość: xyz Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:07
          czyli wszystko wróci ''do normy'' A może publikujmy tutaj na forum numery
          radiowozów szczególnie przesiadujących po kanjpach przydrożnych...blisko
          dupodajek i innych patologi ? Ciekawe co tam tak często robią? czyżby
          pilnują ciemnych"interesów""
          • Gość: xyz Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 17:17
            dwa lata temu ,kiedy wracałem z Hiszpani, na zjeżdzie do motelu ,czatował
            samotny policjant w radiowozie, zatrzymał autokar, prawie godzine pertraktował
            z kierowcą .....ciekawe ile ..... była godzina po22 wieczorem..policyjant
            jeden.. dziwny patrol i dziwny radiowóż.....jechałem tyle godzin do domu i
            takie powitanie w częstochowie.. gdybym miał wtedy kompa ,spisałbym numery
            auta i podał tą sytaucję na forum, do policji słusznie niemiałem zaufania
            interwieniować..........wtedy komendanem był chyba ''sławny'' Kluk naraziłbym
            siebie i rodzinę na zemstę... tutaj na forum ,też groża ,jeśli sie ich
            praktyki opisuje...
            • Gość: Artur G Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: 59.14.50.* 27.05.06, 17:46
              Tylko w Częstochowie jest mozliwe zeby naprzeciw Komisariatu funkcjonowala
              dobrze Agencja Towarzyska :) Oczywiscie mowa o agencji naprzeciwko komisariatu
              na targowej :) Nasi skuteczni Funkcjonariusze pewnie nic o tym nie wiedzą :)
              • Gość: Marian Z Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: 59.14.50.* 27.05.06, 17:51
                Skutecznosc naszych policjantow jest oszałamiająca :)
                • Gość: aaaa Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: 58.180.228.* 28.05.06, 12:22
                  Widac wzmozone kontrole drogowe nie byly spowodowane ostanim przemarszem i
                  zwiazanymi z nim tragicznymi wypadkami, a tylko z Przyjadem Papieza, dobrze
                  wiedziec ile jest warte zycie mieszkancow miasta dla naszych czestochowskiach
                  policjantow. Panowie policjanci moze jak zgnie ktos z czlonkow waszej rodziny
                  wezmiecie sie do roboty wkoncu..
                  • Gość: pieszy człek Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:00
                    zaamierzam wyposażyć się 1.5 metrową tyczzkę bambusową ,z zaostrzonymi
                    końcami.... z tym sprzętem będe pokonywał przrjścia dla pieszych.... może
                    wtedy debile przestana polować na moje pięty, i nie bede musiał biegać...kilka
                    zdartych lakierków napewno codziennie zaliczę....
                    • kierowfca Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop 28.05.06, 13:03
                      I kilka strzałów w dziuba też.
                      • Gość: 123 Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:30
                        kierowfca napisał:

> I kilka strzałów w dziuba też.

Mówiłem, że to kretyn! Ten pomysł z tyczką wyśmienity, zwłaszcza na kierowfców
                        kretynów, chorobliwie zabierających głos na forum
                        • Gość: Marian Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: 58.180.228.* 28.05.06, 15:22
                          Super pokazowa sie udała, pora sobie pogratulowac i przyznac nagrody, naprawde
                          naleza sie brawa szkoda ze juz koniec...
                          • Gość: Darek Re: Brawo Panie Komendancie! Dość Piractwa! Stop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:15
                            Super akcja ale szkoda ze jednorazowa ....
                      • Gość: pieszy Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:54
                      • Gość: pieszy Kirofca ! pysk cię dawno nie bolał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:57
                        porócz lakierku, dostałbyś po dziubie, pyskatym i łbie durnym, poniemieckim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka