Dodaj do ulubionych

Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:17
Chiny, piękny kraj o zamkniętej kulturze. Okaleczony przez twardy
komunistyczny reżim. Ludzie również wyprani z indywidualnej ideologii i
wtłoczeni w sztywne narzucone szablony myślenia. Ta egzotyka ostatnio
rozpoczęła adaptację u nas. Pojawił się sklep prowadzony przez Chińczyków.
Trzeba jednak stwierdzić jedno jest to trudny proces adaptacji. Sklep związany
jest z odpowiednio dobranym personelem. I tu natykamy pierwszy problem, który
najprawdopodobniej wynika z innej mentalności tudzież kultury. Najwyższy
szczebel zarządzania obsadzony jest (z wiadomych przyczyn) Chińczykami.
Szczeble operacyjne to tubylcy, którzy powinni stanowić ogniwo łączące
odmienne kultury. Powinni jednak tak nie jest…Zrozumiały jest inny wzorzec
zachowań Chińczyków. Wszak to naród ciemiężony, zniewolone masy przywykłe do
automatycznych ruchów ..a w takich warunkach public relation i najprostsze
zasady dobrego smaku nie są wykształcone a co tu marzyć by stały się ich
dewizą. Chińczyk się adaptuje do naszej wolnorynkowej rzeczywistości. A z nim
nasz polski personel zatrudniony jako wsparcie merytoryczne i handlowe. ? Tu
pojawia się szereg pytań czy subiekci byli zatrudniani według komunistycznych
wytycznych by wkomponować ich we wzorzec tandetnego ekspedienta komunistycznej
epoki ? Może bariera językowa stanowiła przyczynę tak wątpliwej jakości wyboru
? Bo patrząc na nich można byłoby rzec siłą od pługa oderwani. Dzisiaj byłem
świadkiem jak pastwili się na kobietą z dzieckiem. Przyczyna – kobieta chciała
wjechać wózkiem do „gmachu” „eklzuzywnego” sklepu. Zatrzymała ja jednak
bariera nie do przebicia niczym Chińki Mur - chińska kultura tak wszak dzieci
w tobołkach na plecach się dźwiga. Chiński sklep chińskie zasady !. Ale czy
subiekci też już przeszli intensywny proces „chinalizacji” – lub żółtaczki
ekspansywnej (cechą tej perfidnej choroby jest zżółknięcie kory nowej –
aktywny element ludzkiego mózgu). Oni też jak wskazał Mao Tse Tung zasłaniali
otwór wejściowy przed niebezpieczną kobietą jej wózkiem i dzieckiem. Kobiecie
udało się nienagannym dryblingiem ominąć nieco przytępiałych ekspedientów.
Utknęła na kolejnej przeszkodzie małpoludzie o mózgu wielkości orzeszka (bo
może wówczas spuchł pobudzany pulsującym testosteronem) w mundurze securitas.
Ten agresywny fizol wydarł swój otwór gębowy na już przerażoną matkę Polkę.
Nie pomogły nasze apele i prośby. Małpolud był nieubłagany w gniewnym szale,
ruszał swoją kapucyną, która główną funkcję w jego układzie fizjologicznym
pełni jako element chłonący pożywienie.
Ceny w tym sklepie porównywalne do naszych – kultura – niestety nie ma jej,
nie polecam tandetnej chińszczyzny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaśka Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:20
      Ja też nie polecam, ale tak myślę sobie - może lepszy zalew towarów niż inna
      ekspansja z ich strony...
      • Gość: forumowicz Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:42
        kupiłem tam chińki kłam, chciałem potem reklamować. Pogoniono mnie SKANDAL !!!!
    • Gość: tak Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:45
      popieram
      • Gość: kama Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 23:03
        POPIERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: ... Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 07:57
          Trza po prostu nie kupować i iść do butiku, tam takie same badziewie, tyle że
          droższe........
          • Gość: do gościa Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:13
            Trza kupować,tylko pamiętać o ukłonach do ziemi,ponieważ żólte osóbki bardzo to
            lubią.Jak wykończą tych wstrętnych Polaczków w ich wstrętnych butikach,to
            dopiero będą ukłony,inaczej drogi gościu ,dostaniesz kopa w d...ę żółtą nózią o
            opmiętasz się dopiero na parterze..

Pzdrowienia..
          • Gość: ??!!?? Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:27
            e glupoty chrzanisz, w naszych butikach ceny porownywalne i uprzejmy personel
            • Gość: ... Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:43
              chińczy jest beeeee
            • Gość: .... Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 23:56
              up
    • Gość: ywon1 Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:18
      a gdzie to jest - trzeba pójść i obejrzeć
      • Gość: do ywon Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:21
        w megasamie..narazie,a niedługo całe miasto....brrrrrrrr
        • Gość: mmm Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:04
          Szkoda oglądać.
          • meredith22 Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.06.06, 21:36
            jednym słowem masakra
        • Gość: małgosiA Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.49.* 03.06.06, 10:20
          a można dostać gzieś szczepionkę na te zarazę...?
    • Gość: pisak a moja propozycja brzmi tak IP: 195.189.52.* 03.06.06, 14:38
      dot. pani z wózkiem
      wzywamy Straż Miejską, ewentualnie Policję, a następnie zawiadomienie do urzędu
      ochrony konkurencji i konsumentów

dot. zakupów i reklamacji
      zbieramy paragony, maja obowiązek wydawać,
      pamietamy, że nie ma możliwości sprzedaży towaru pełnowartościowego bez
      "gwarancji", w razie konieczności reklamacji wszystko załatwiamy drogą pisemną,
      jeśli nadal gonią zapis na sąd polubowny, ewentualnie powiadomienie miejskiego
      rzecznika praw konsumenckich, nauczymy się wreszcie dbać o swoje prawa

• Gość: gosc BOjkoT !!!!!!!!!!----------!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:21
      a MOZE POPROSTU ZBOJKOTUJMY !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ktoś Re: BOjkoT !!!!!!!!!!----------!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:58
        Nie każdego stać na markowe ciuchy.
        • Gość: rozsadny Re: BOjkoT !!!!!!!!!!----------!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 00:41
          a kt mówi o markowych, mało jest naszych bazarów.
          To co kosztem upodlenia i chamskiego podejścia personelu Chińczyka mamy ich
          tolerować ???
          Jest tyle innych alternatyw !!!
          • Gość: akamilek Re: BOjkoT !!!!!!!!!!----------!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 07:34
        • Gość: domino Re: BOjkoT !!!!!!!!!!----------!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 19:53
          Przecież mamy Plac Jacka lub Market na Czerwonym z takimi samymi ciuchami jak w
          Megasamie, tyle że kupisz to od Polaka, a nie od żółtka.
          • Gość: ha-lutka Re: BOjkoT !!!!!!!!!!----------!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:03
            wolny rynek !o to nam chodziło.Chcesz idziesz tam kupować,nie odpowiada-omijam
            wielkim łukiem.Byłam,widziałam nie kupiłam.To polski personej jest
            nadgorliwy.Wszystko z przymierzalni co nie pasowało koleżanka położyła na
            ladzie przy kasie wskazując towar wybrany do zapłaty."to co nie pasuje proszę
            odwiesić tam gdzie Pani zdjęła ".Nasuwa się pytanie czy mam obowiazek pędzić
            szukając miejscz z którego zabrałam towar czy ma to zrobi obsługa ? dlatego
            omijam Centrum Chińskie w <Megasamie>.A propos <towary na targowisku i bazarku
            TEZ pochodza z centrum chińskiego tylko z Wólki Kosowskiej pod Warszawa i
            przebijaja cenowo i centrum częstochowskie i bazarkowe.
            • Gość: forum LEWI sprzedawcy u Chińczyka !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:38
              > wolny rynek !o to nam chodziło.
              zgadzam się ale nie z przeżytkami i garbem komunistycznym bo to dziwaczna
              hybryda a takim garbem jest personel w owym "egzotycznym" wytrysku wolnorynkowej
              gospodarki

> ladzie przy kasie wskazując towar wybrany do zapłaty."to co nie pasuje proszę
              > odwiesić tam gdzie Pani zdjęła ".Nasuwa się pytanie czy mam obowiazek pędzić
              > szukając miejscz z którego zabrałam towar czy ma to zrobi obsługa ?
              i tu p[otwierdzasz pierwotną opinię tego wątku POLSKI PERSONEL od pługu oderwany
              w jaki sposób oni ich kaptowali ???
              Czy może ten personel to realny ODPAD z innych sklepów - polscy właściciele
              poznali się na lewych sprzedawcach a ci korzystając z ostatniej deski ratunku
              zostali zatrudnieni o Chińczyków !!!!
    • Gość: ASEK Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:17
      Chińce to sobie sami szykują trumnę. W telewizji mówili , że 60% obszaru Chin
      jest już poważnie zdegradowanych - przemysł rozbudowywują bez opamiętania,
      prowadzą rabunkową eksploatację zasobów naturalnych ... A świat coraz bardziej
      zaczyna się wypinać na ich tanią tandetę. Jaka może być chińska wiertarka za
      50zł, podczas gdy ceny przyzwoitego sprzętu zaczynają się od 300zł?

Finał będzie taki jak u nas 15 lat temu, że wielki przemysł będzie produkował
      masowo coś czego nikt już nie chce kupować i się wpierdykają w poważny
      kryzys ... i bardzo dobrze ....
      • Gość: ASEK Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 09:22
        Ps. Nie mówiąc o tym, że popsuli sporo dobrych marek. Jakie są te "markowe"
        buty czy ciuchy produkowane w Chinach - cień tej jakości, która była kiedyś ...
    • Gość: propozycja ---Postulat --------------------------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:42
      stwórzmy coś w formie listy, która ma być protestem przeciwko prymitywnemu
      personelowi u Chińczyka może w końcy ktoś tym tematem się zainteresuje ?????
      Roman Nagórski
      jestem przeciwny chamskim subiektom w Megasamie w sklepie chińskim
    • Gość: Chińczyka --------------------------------- --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:47
      Spytałem dobrze zbudowanego ochroniarza z sklepie chińskim -Po co mu głowa ??? -
      po dłuższym zastanowieniu odparł - Jem nią -
      • Gość: sprytna Re: moim zdaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 00:49
        wolę wydać więcej niz kupic u chińczyków.. u nas w butikach też teraz zadko
        kupuje bo się ostatnimi czasami rozczarowałam... wole kupić w markowych
        sklepach ... mimo że na jedne głupie spodnie zbieram około 3miechy moze czasami
        krucej... ale ma pewność że w nich pochodze
        • Gość: Mao Re: moim zdaniem IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 07.06.06, 01:34
          Dobra, kochani ,czy wkurzalibyście się na polski sklep w megasamie? Nie, bo nie
          lubimu Chińczyków i traktujemy ich jak gorszych od nas. A że
          chińczycy "wykończyli" dobre firmy jak Adidas czy Panasonic? BZDURA- te firmy
          same zakładają fabryki w Chinach! My też kwiczeliśmy ze szczęścia, gdy Daewoo
          zaczęło u nas produkować auta... Znależliście sobie żródło żartów.
          I jeszcze jedno:
          Wykupili dwa piętra: Na drugim jeszcze żaden interes nie wypalił- oni też
          padną. Bo faktycznie obsługa jest kiepska, a ceny zbliżone do naszych. Ja u
          nich nic nigdy nie kupię, bo nigdy nie wchodzę do tej postkomunistycznej
          betonowej stodoły...
          • Gość: ASEK Re: moim zdaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:48
            "Chińczycy "wykończyli" dobre firmy jak Adidas czy Panasonic? BZDURA- te firmy
            same zakładają fabryki w Chinach!" - nie do końca tak jest ...

W swoim czasie był pęd do przenoszenia na dużą skalę produkcji do Chin. Jednak
            spadek jakości sprawił, że np. Japończycy ponownie wrócili z produkcją do
            Japonii. W rezutacie drogi sprzęt produkuje się u siebie, a chińczycy mogą
            produkować np. myszki czy klawiatury, ciuchy itd.
            Mam cyfraka Olympusa ... wszystko jest japońskie ... chiński jest tylko pasek
            do aparatu :))

Panasonic to zły przykład - Matsushita (Panasonic to jej marka) wypromowała się
            jako tania marka. W latach 80-tych co trzeci sprzedany magnetowid był ich,
            głównie za sprawą ceny, ale nie jakości. Więc się nie dziw że produkują w
            Chinach bo to był element ich strategii. Do tej pory zostali przy produkcji w
            Chinach ale muszą chlernie dużo ładować w kontrolę jakości.
          • Gość: lotny do Mao IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:01
            > Dobra, kochani ,czy wkurzalibyście się na polski sklep w megasamie? Nie, bo nie
            >
            > lubimu Chińczyków i traktujemy ich jak gorszych od nas.
            kolega zanim zaczniesz frontalny atak i wpleciesz teksty szowinistyczne, które
            not bene nie są przez nas produkowane, przeczytaj uważnie pierwszy post !
            Nikt nie pisze tutaj, o antypatii do Chińczyków. Wręcz przeciwnie wytykamy
            mankamenty polskich ekspedientów pracujących u Chińczyka. To on są totalnymi
            ignorantami nie wkomponowanymi w koloryt wolnorynkowej gospodarki. To oni
            zachowują się ja subiekci rodem PSS Społem (pomimo ich młodego wieku, ale
            widocznie i taki wybryki natury się trafiają
    • Gość: ono !!!!!!!!!!-DUrni SuBiekci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:19
      Subiektów wypieprzyć !!!!
      • Gość: zgodny Re: !!!!!!!!!!-DUrni SuBiekci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:43
        tak jest
        • Gość: gość Re: !!!!!!!!!!-DUrni SuBiekci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 13:13
          taki wybryk natury,jaki i ich pracodawca.Wiedą doskonale na co mogą sobie
          pozwolić;sami są gnojeni ,więc gnoją innych ,tak jak capo w obozach byli gorsi
          od SS.A czy to znaczy,że tamci byli dobrzy?
    • Gość: Sartre Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 22:35
      Lotny_reporterze a byłeś ty kiedyś w Chinach?

A tak szczerze mówiąc to Chińczycy się śmieją z Polaków, bo Polacy kupują
      jedynie to co najtańsze i nie patrzą w ogóle na jakość.
      Takiej tandety jak towary sprowadzone od Chińczyków to ja nawet w Chinach na
      bazarach nie widziałem.
      • Gość: do sartre Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 18:11
        >A tak szczerze mówiąc ,usłyszeć smiech miliarda Chińczyków..no..no..

tylko pogratulować...
        A będąc w Chinach nie przyszło mi do głowy zwiedzać bazary..hih.
      • Gość: lotny_reporter Re: Chińska Tandeta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 00:16
        > Lotny_reporterze a byłeś ty kiedyś w Chinach?
        Byłeś ale co to ma do rzeczy ? piszemy nie o moich podróżach lecz Chińskiej
        tandecie i dziwacznym zachowaniu zatrudnionym polskim personelu.

> A tak szczerze mówiąc to Chińczycy się śmieją z Polaków, bo Polacy kupują
        > jedynie to co najtańsze i nie patrzą w ogóle na jakość.
        tu się z kolega nie zgodzę. Jestem Polakiem i patrzę na jaokośc i podobnych
        mojej osobie jest wielu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka