Dodaj do ulubionych

Legitymacja ZUS-u dla frajerów?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:38
Aha i zwracjacie uwage na Kanarow jak wchodza do tramwaju, kiedy kasuja
bilet.Powinni kasowac bilet gdy tramwaj rusza, a oni kasuja zaraz po wejsciu
i od tej daty ktora zostanie wydrukowana na bilecie oni licza czas
kontroli...nawet jak tramwaj stoi 2 min na swiatlach....wszystko co zostanie
skasowane po tym bilecie moze byc potraktowane jako :skasowanie biletu po
kontroli. Zarty sobie robia...

Niech MPK zwroci uwage swoim kontrolerom na ten fakt, a mniej osob bedzie
przychodzic do nich ze skargami.Bilet skasowany masz i kanary nie maja prawa
sie czepiac.W ogole na jakiej podstawie prawnej oni sa upowaznieni do
legitymowania i jakie maja prawa?Tego nie ma nigdzie okreslonego!

A oczywiscie wszystkie skargi i odwolania sa kwitowane w pokoju numer 6 z
politowaniem...
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator Re: Legitymacja ZUS-u dla frajerów? IP: 87.239.176.* 06.06.06, 23:14
      Ciekawy jestem jak zareaguja kontrolerzy MPK na legitymacje koloru niebieskiego?
    • Gość: M.P. Re: Legitymacja ZUS-u dla frajerów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 02:30
      W Częstochowie "kanary" są chyba najbardziej chamscy w Polsce,oni nawet chyba
      własnej matce daliby mandat. Bywałem w różnych miastach w Polsce ale tam
      kontrolerzy potrafią być ludzmi a nie kanaliami jak u nas.Może wreszcie
      przyszedł czas aby z nimi zrobić porządek raz na dłuższy czas.
    • Gość: abor Nabrdalik dla ...frajerów? IP: *.prenet.pl 07.06.06, 04:07
      Ponad rok temu przytrafiło się mojemu synowi, /jam cyklista i prawie w ogóle
      nie korzystam ze śr. kom. miejskiej/, nie zabrać ze sobą szkolnej legitymacji.
      Pojechałem osobiście do siedziby kacyka Nabrdalika i okazując legitymację syna
      poprosiłem o numer rachunku, na który mogę dokonać ew. wpłaty z tytułu …
      manipulowania szkolną legitymacją mojego syna?! Zamiast numeru konta wydano mi
      jedynie kwit do kasy. Oczywiście w takiej sytuacji nie zapłaciłem w ogóle.
      Ponieważ nawet nie wiem, na jaki cel i do której kieszeni kacyka Nabrdalika
      manipulacyjna kasa idzie?! Czekam do tej pory na oficjalny nakaz zapłaty i jak
      na razie, nie doczekałem się. Oczywiście z nakazem udałbym się od razu do sądu,
      aby przyboczny Wrony i kolejny kacyk na samorządowych włościach Nabrdalik,
      przedstawił kalkulacje manipulacyjnego haraczu na kwotę 10 zł. Który oczywiście
      jak to w Polsce bywa, uchwalili wybrańcy i słudzy lokalnej społeczności w
      znakomitej większości niekorzystający z taboru dla miejskiej hołoty, rozkoszni
      rajcowie! Kacyku Nabrdalik, czy wiesz, że nakładaną opłatą manipulacyjną
      okradasz pasażerów, z których żyjesz! A którym masz służyć i ich hołubić!
      Dlatego też, każdy pasażer, który jedynie przez swoje roztargnienie, musi
      dodatkowo tracić czas i ponosić koszty dodatkowych przejazdów, aby okazać się
      dokumentem uprawniającym do ulgowego przejazdu, powinien być żegnany uśmiechem
      twojego urzędnika. Z podziękowaniem za dotychczasowe przejazdy i życzeniami
      dalszych, miłych podróży środkami komunikacji miejskiej! Emerytom/rencistom
      doradzam, aby w przypadku zakwestionowania ZUS-owskiej legitymacji, wystawiane
      w MPK kasowe kwitki manipulacyjne odsyłali do zapłaty na adres pryncypała
      Nabrdalika i wielce zapracowanych rajców. Spóźnili się z uchwałą, niech ponoszą
      konsekwencje i płacą! Jeszcze informacja dla nieszczęsnych emerytów/rencistów.
      Dodatkowym dowodem tożsamości okaziciela ZUS-owskiej legitymacji niekoniecznie
      musi być dowód osobisty. Może to być najzwyklejsza legitymacja Zw. Emerytów-
      Rencistów, czy każda inna, byle tylko z przestemplowanym zdjęciem jej
      okaziciela. Nabrdalik, gdy ja ci zapłacę koszty manipulowania moim dowodem
      tożsamości, to ci ogon stanie! Ale i już nigdy nie opadnie! Spróbuj, jak z
      czymś takim się żyje?!

• Gość: DeV Re: Nabrdalik dla ...frajerów? IP: 87.239.176.* 07.06.06, 17:15
        Jakbym słyszał Pana R. albo jego syna. Normalnie mi się ulewa przez takich,
        którzy argumentują jak Ty. Kiedy wsiadasz do swojego autka to też z
        roztargnienia zapominasz nalać paliwa i masz potem pretensje do całego świata,
        że Cię musi ktoś holować? Pozwij go za to do sądu. Życzę powodzenia. Jak już
        jesteś taki prawnik to sprawdź sobie terminy: "lekkomyślność" i "niedbalstwo" w
        prawie cywilnym a potem dyskutuj na temat, kto jest czemu winien. Ten co chce
        być pępkiem świata, czy ten kto ma na tyle dobrej woli, żeby sprawdzić, czy go
        ktoś przypadkiem nie robi w balona zanim Ci pojedzie po kieszeni? Kto kim
        usiłuje manipulować? "Kiedy ja zawinię to darujcie, ale jeśli mnie ktoś zawini
        to ścigajcie z całą surowością prawa." Jeśli mnie darujecie to prawo dobre, ale
        jeśli jemu to złe. Takie myślenie to już nawet nie jest dramat. To paranoja.

Przy okazji zaznaczam, że nie jestem niczyim zwolennikiem ani przeciwnikiem,
        tylko lubię argumenty, a nie bełkot sfrustrowanych.

Pozdrawiam
        DeV
        • Gość: Spec Re: Nabrdalik dla ...frajerów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:54
          DeV spokojnie, bo 40 nie dozyjesz albo bedziesz mial wrzody:)

Pozdrawiam
    • Gość: obserwator Re: Legitymacja ZUS-u dla frajerów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 07:31
      Szacowny Panie Radaktorze kiedy Pan weżme się na poważnie za MPK ? Proszę
      rozmawiać z szarymi pracownikami ! Z tego co wiem to nie najlepiej jest"
      wewnątrz" spółki może wyjść wiele ciekawych tematów obiecuje!
    • Gość: emeryt Re: Legitymacja ZUS-u dla frajerów? IP: *.adm.pcz.czest.pl 07.06.06, 08:40
      To skandal!
      Nabrdalik mówi że nie chce łamać prawa.
      A rozsądek, ten zdrowy w tym wypadku to gdzie?
      Polowanie na najsłabszych to co?
      Przestrzegać prawa powinni szczególnie ci co o nie podobno dbają.Prezes MPK
      powinien wiedzieć jak się czuje człowiek niewinny a oskarżony o łamanie prawa
      chyba że w jego wypadku tak nie jest.
      • Gość: Spec Re: Legitymacja ZUS-u dla frajerów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 11:59
        Niech lepiej szkola Kontrolerow, bo mysla ze do nich nalezy caly tramwaj
        • Gość: krakus z czewy Re: Legitymacja ZUS-u dla frajerów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:08
          Co do kanarow czestochowskich, wiekszosc z nich to poprostu -cenzura- kazdy
          mysli ze jest niewiadomo jak wazny, ja wiem ze to ich praca ale z takim
          zachowaniem goscia z innych miast pokazuja "jak fajnie" jest w czestochowie. W
          kraczku jest inaczej, tez znajda sie niemili ale to sporadyczne przypadki. MPK
          powinno zmienic cala ta cudowna brygade na nowa lepsza, inteligentniejsza i w
          ogole ale to czewa i tu sie nic nie zmienia ... naszczescie od piatku znowu w
          krakowie !
          • Gość: kola Re: Legitymacja ZUS-u dla frajerów? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:43
            jak czytam to co piszecie to niewiem czy mam plakac czy sie smiac pasowalo by
            wam zeby kanarow nie bylo ale najpierw niech wszyscy kasuja bilety(Abstrakcja)i
            oczewiscie jesli ktos sie nie uczy albo nie ma emertury too czemu ma jezdzic na
            ulgowym bilecie,a wtedy wy uczciwie kasujacy za nich placicie.
    • Gość: Prawnik Re: Legitymacja ZUS-u dla frajerów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:16
      Legitymacje emeryta i rencisty czy to zielone czy niebieskie czy jeszcze innego
      koloru wydane przez uprawnione organy emerytalno-rentowe są dokumentami
      państwowymi poświadczającymi status uprawnionego świadczeniobiorcy. Legitymacje
      te zgodnie z przepisami prawa są obowiązane honorowć wszystkie podmioty wtym
      organy państwoe i samorządowe niezależnie od tego czy wspomina o nich stosowna
      uchwała rady miasta.Ponieważ ulgowe przejazdy należą się wszystkim emerytom i
      rencistom to oczywiście legitymacja emeryta i rencisty jest dokumentem
      poświadczającym ten fakt.
      Niestety prezes MPK Częstochowa i popierające go władze miasta Częstochowy z
      prezydentem Tadeuszem Wroną na czele za nic mają przepisy prawa i szukają
      różnych sposobów aby obejść prawo i pobierać bezprawnie od najbiedniejszych
      mieszkańców Naszego MIasta opłaty karne aby mieć pieniądze na swoje przywileje
      władzy.
      Takim bezprawnym poczynaniom władz MPK i władz miasta Częstocowy należy się
      stanowczo przeciwdziałać i występować ze skargami na te władze do Rzecznika
      Praw Obywatelskich lub wojewody śląskiego a w ostateczności do Sądu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka