Dodaj do ulubionych

Czemu takie chamstwo na tym forum:(

IP: 212.160.86.* 21.06.06, 14:10
Od jakiegoś czasu czytam to forum i widzę że rozpanoszyło się tu chamstwo
zwyczajne chamstwo. Ubliżanie, obelgi, wyzwiska, wyśmiewanie, są tu na
porzadku dziennym a my tak się Wszyscy do tego przyzwyczailiśmy że nikt nie
reaguje. Z obojętnie jakiego tematu grupka chamów robi sobie ubaw i okazję
do dowartościowania się z powodu własnej głupoty. Zastanawia mnie dlaczego
nikt z prowadzących tym się nie zajmie. Ubliżanie na forum jest karane
usunięciem postów lub zablokowaniem dostępu danej osoby. Na tej zasadzie
działa wieekszość forów ale widocznie kultura i serdeczność na tym to rzecz
zbędna. Opisywanie ludzi z imion i nazwisk i naśmiewanie się z nich
publicznie podając nieprawdziwe informacje jest karalne ale tu to norma. A
słowo debil kretyn itp to codzienność. Czas powiedzieć stop.
Obserwuj wątek
    • Gość: racja Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: 80.54.173.* 21.06.06, 14:50
      zgadzam się w pełni, ubliżanie komuś z powodu jego przekonań lub literówki
      którą popełnił przy pisaniu to coś co sprawia, że odechciewa mi się tu
      zaglądać...forum powinno służyć wymianie poglądów i szukaniu
      porad/pomocy/opinii wśród częstochowian ale oczywiście z zachowaniem kultury i
      szacunku...normalnego szacunku bo wszyscy jesteśmy ludźmi...bez względu na to
      czy chodzimy na solarium, czy ubieramy się w lumpeksach, kibicujemy żużlowcom...
      tylko reagujmy na chamstwo częściej...i nie działajmy bronią tych piszących
      obelgi...
    • zawa115 Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( 21.06.06, 20:44
      Popieram aż nie chce się czytać. A szkoda bo to jest dobre forum pod względem
      merytorycznym.
      • Gość: sowa odwrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:48
        chyba odwrotnie - rzadku sa treści merytoryczne, stąd treści obelżywe. dlatego
        takie narzekania jak wyżej
    • Gość: czestochowianka Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: 212.160.86.* 21.06.06, 21:56
      Ja tez czasami jestem zbulwersowana tym co tu ludzie wypisują ,ale mysle ze to
      piszą prostacy ,bo normalny czlowiek to nie bedzie obrzucal blotem drugiego
      człowieka.A swoją drogą to powinna byc tu jakas kontrola.
      • Gość: gość Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: 212.160.86.* 22.06.06, 10:11
        Jestem za. Można nawet zrobić liste najbardziej chamskich stałych bywalców na
        tym forum niech się wstydzą.
        • harry1983 Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( 27.06.06, 00:29
          Panowie i Panie - takich kretynów, co to są mocni w klawiaturze na tym forum są dziesiątki, jeśli nie setki - w większości to (sądząc po poziomie wypowiedzi) przedział wiekowy 13-17, i w większości to mocne w klawiaturze "dzieci neostrady" - wydaje im się, że jak mają zmienne IP to są nie do namierzenia. Do czasu. Aż stanie u drzwi załoga "G" (i miś kolabor).
          A potem walą w pory, żeby się tylko rodzice nie dowiedzieli jak ich pociechy się wyrażają, bo większość pochodzi z tzw. "dobrych domów".

Była już kiedyś dyskusja na ten temat, przy okazji pytania redakcji w sprawie zmian na forum.

Padła taka propozycja z mojej strony (którą poparło sporo osób), że pisać mogą tylko zalogowani, reszta może tylko czytać - nie wykluczy to całkowicie takich idiotów, ale żeby się taki musiał zarejestrować i zalogować to chwila czasu minie, i nie każdemu już się będzie chciało - chociaż jakiś procent zostanie wyeliminowany.

Druga kwestia to moderatorzy - na forum niejednokrotnie pojawiają sie zdublowane bądź zwielokrotnione wątki, na innych forach na jakich się udzielam takie wątki/posty lecą do kosza czasem po paru minutach istnienia, flame war i groźby / chamstwo są karalne - ostrzeżenie / usunięcie konta / ban nick / ban IP - sprawa prosta.

> Jestem za. Można nawet zrobić liste najbardziej chamskich stałych bywalców na
          > tym forum niech się wstydzą.

Niby można, ale jak ktoś się nie loguje tylko pisze jako gość to praktycznie za każdym razem wpisuje coś innego, a jak ma jeszcze zmienne IP to się pojawia problem.

>Ja tez czasami jestem zbulwersowana tym co tu ludzie wypisują ,ale mysle ze to
          >piszą prostacy ,bo normalny czlowiek to nie bedzie obrzucal blotem drugiego
          >człowieka.A swoją drogą to powinna byc tu jakas kontrola.

Ci od błota to w większości gó..arze z kompleksami - skoro w realnym życiu są niczym to chcą się dowartościować w cyberprzestrzeni (że o wszelkiej maści szpanerach już nie wspomnę)

>zgadzam się w pełni, ubliżanie komuś z powodu jego przekonań lub literówki
          >którą popełnił przy pisaniu to coś co sprawia

Literówki literówkami, każdemu się może zdarzyć, błąd ortograficzny także - ale jak co drugie słowo są błędy, i się czyta takie "coś", to mam czasem odruchy wymiotne.

Większość dorabia ideologię, że są dyslektykami/dysortografami - to zwyczajny analfabetyzm, na który mają papiery, zresztą z czymś takim zetknąłem się dopiero w szkole średniej, gdzie pół mojej klasy miało na to papiery - w podstawówce nie było czegoś takiego - jak ktoś nie potrafił pisać po polsku to dostawał pałę z dyktanda i sprawa była jasna.

Wiele osób w ten sposób nauczyło się pisać.

Dlatego dobrze by było wprowadzić jakieś restrykcje, ewentualnie wymienić lub dołożyć moderatorów, skoro nie panują nad tym co się dzieje, i pojawia się chaos.
          • Gość: storima Dysleksja. IP: *.dsl.club-internet.fr 28.06.06, 17:52
            > Większość dorabia ideologię, że są dyslektykami/dysortografami - to zwyczajny a
            > nalfabetyzm, na który mają papiery, zresztą z czymś takim zetknąłem się dopiero
            > w szkole średniej, gdzie pół mojej klasy miało na to papiery - w podstawówce n
            > ie było czegoś takiego - jak ktoś nie potrafił pisać po polsku to dostawał pałę
            > z dyktanda i sprawa była jasna.

Owszem dysleksja istnieje. Ale nie oznacza to przyzwolenia na popelnianie bledow.
            Nad tym sie pracuje. Zaswiadczenie o dysleksji nie powinno byc zwolnieniem od
            nauki poprawnego pisania. Tak niestety jest.
            Istnieja przeciez sprawdzone metody pedagogii korekcyjnej w tej niepelnosprawnosci.
            W Polsce doszlo do absurdu:
            zaswiadczenie o posiadaniu dysleksji zwalnia ucznia rowniez od pracy korekcyjnej.
            To jest tak jakby powiedziec o kims z autyzmem.
            Diagnoza zwalnia od wszelkiej pracy edukacyjno-pedagogicznej.
            Absurd.
            Najgorsze jest to, ze biora w tym udzial:
            specjalisci.
            • Gość: storima Re: Dysleksja. IP: *.dsl.club-internet.fr 28.06.06, 17:58
              Wycilo mi imie autora tego zgrabnego komentarza.
              Juz sie poprawiam:
              harry1983 napisał:

Pozdrawiam,
              • Gość: storima Re: Dysleksja. IP: *.dsl.club-internet.fr 28.06.06, 18:27
                "Opinia stwierdzająca dysleksję rozwojową daje prawo do indywidualnego
                traktowania ucznia przez szkołę. Niestety, niektórzy poprzestają na takiej
                opinii i tylko machają nią w szkole, domagając się specjalnego traktowania. To
                demoralizująca bezmyślność, zgubna dla dziecka."

ZRODLO:
                Kupujesz opinię - oszukujesz własne dziecko

serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,52303,2904434.html
    • Gość: MACIEK Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:37
      tez tak sadze ze troszke co niektorzy przesadzaja, ale mysle ze najlepszym
      sposobem byla by rejestracja osob tak jak ma np allegro i bylby swiety spokoj,
      i w sytuacji gdy ktos komus ubliza byl by zaraz namierzony i mozna by bylo
      sprawe oddac do sądu!!!!!!1 a tak to wchodza tzw goscie i pisza glupoty i
      czasami oskarzaja nieslusznie lub poprostu na zlosc lub z zazdrosci.
      • Gość: MACIEK Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:56
        ...niczym wygłodniały lampart przeszukujący puszczę, z wielką godnością i
        całkowitą pewnością o słuszności swojego postępowania, z majestatycznym
        spokojem i skupieniem umysłu godnym medytującego buddysty, przemierzam
        bezkresne szlaki doliny Kongo w poszukiwaniu aromatycznych stolców dzikich
        zwierząt, aby zaspokoić swój niedający się opisać głód oraz uświadczyć
        podniebienie smakiem tego cudownego przysmaku, który gdy już znajdę to z
        wielkim pietyzmem i z poszanowaniem godności oraz ze świadomością wspaniałości
        chwili wyniosłym ruchem ręki obejmuję upatrzony stolec i w sakramentalnej ciszy
        skonsumuję swój posiłek, odczuwając przy tym stan głębokiego oczyszczenia duszy
        i całkowitego spełnienia swojej egzystencji...
        • agnosticfront1 Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( 22.06.06, 14:03
          Równiez uważam że poziom strasznie sie zaniżył! Najbardziej irytujace jest to ,
          że osoby w ogóle niezainteesowane konkrtenym wątkiem, wpisuja sie , bądź żeby
          komuś ubliżyć albo wytknąć literówkę! Inną sprawa jest post "nade mną" od
          MICHAŁA - po co wpisuje dyrdymały nie na temat?!?!?! To mnie strasznie denerwuje.
          • agnosticfront1 Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( 22.06.06, 14:04
            Maiłem na mysli post MAĆKA oczywiście - pseudoliteracki tekst nt. dzikich zwierząt.
    • Gość: do ciebie- Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 17:59
      agnosticfront1

"Maiłem na mysli post MAĆKA oczywiście - pseudoliteracki tekst nt. dzikich
      zwierząt "....

Maciek,Adrian,Wykształcony,etc....to jeden dupek,który te teksty zerżnął z
      forum krakowskiego i uważa iż epatuje inteligencją....zobacz IP.
      Szczególnie lubuje się w pisaniu ich [ ciągle tych samych ] do kobiet,na
      zasadzie : rozchylam płaszcz ...iiiiiiiii....zobacz co tam mam ! !...
      ....A tam nie ma nic,to znaczy jest pewnie,ale niewidoczne gołym okiem....ale
      widzimy głównie płaszcz....chamstwa właśnie.

Nic nie poradzisz ; niech smrodzi na forum,bo inaczej będzie pierdział z cicha
      w tramwaju,a są upały...

Swoją drogą,dlaczego nie działa klikanie na kosz ????????????

Pozdrawiam :-)

z wyjątkiem tej buracznej inteligencji..
    • Gość: dn Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 00:02
      nawet apel o zaniechanie agresji jest powodem ataku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44169076
      koniec świata
      już nie warto zaglądać na to forum
      są zdecydowanie przyjemniejsze miejsca
      • Gość: eeeee Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:41
        Taki rodzaj kultury i wychowania jest w naszym spoleczeństwie.Ciekawe czy ktoś
        spróbuje opanować rodzaj chamstwa i cwaniactwa na forum.
    • retro_80 Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( 27.06.06, 12:17
      to proste : internet trafił pod strzechy i niekórym słoma z butów wystaje
    • Gość: melania Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: 80.51.222.* 27.06.06, 14:21
      proponuję niegrzeczne wpisy ignorować lub odpowiadac w stylu - temu panu już
      dziękujemy. Niedawno spotkałam taką odzywkę i wydaje mi się, że była skuteczna.
    • Gość: typ Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:26
      brak adminow
    • Gość: gość Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: 212.160.86.* 28.06.06, 16:58
      temat nadal aktualny
    • Gość: gościu Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 17:55
      Bo tu same małe i zakompleksione polaczki pisują, bolesne ale prawdziwe,
      panowie życia i smierci, mądrzy i intelygentni, nie mówiąc już o nieomylności
      swoich wyroków...
      • Gość: ja Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 18:30
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=44169076
    • Gość: EMERYT Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:54
      Czy jest jakaś szansa na poprawienie wychowania i bardziej kulturalne wypowiedzi
      na forum.Porady są mile widziane.
      • Gość: ona Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:40
        Wprowadzic internet za 100.00pln
        • Gość: aaaaa Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:13
          Opłata tego rodzaju nie rozwiązuje tematu,nie ukróci chamstwa i nie nauczy
          kulturalnego zachowania na forum.
        • harry1983 Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:( 29.06.06, 00:53
          Gość portalu: ona napisał(a):

> Wprowadzic internet za 100.00pln

Szczerze mówiąc to żadne rozwiązanie - to ile ktoś ma więcej pieniędzy nie znaczy, że nie jest większym chamem od tego co ma mniej, paradoksalnie (i to na tym forum też dobrze widać) im więcej pieniędzy tym większy cham (zwłaszcza dzieci bogatych rodziców)
          • adolf_hilteler Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:)) 29.06.06, 10:07
            Czyli już wiemy że Hary jest dzieckiem niebogatych rodziców:)
            Jakby podnieśli opłaty za internet to by zniknął.
            • harry1983 Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:)) 29.06.06, 12:28
              adolf_hilteler napisał:

> Czyli już wiemy że Hary jest dzieckiem niebogatych rodziców:)
              > Jakby podnieśli opłaty za internet to by zniknął.

No, już wiesz - i chcesz żeby Ci za to zdjęcie zrobić ?

Jak Ci rodzice cały czas pieniądzę dają, to gratuluję podejścia, jak ich kiedyś zabraknie (czego Ci osobiście nie życzę) to zobaczymy jak sobie wtedy poradzisz, Ty i cała masa Tobie podobnych na tym forum, którzy pieniądzami rodziców szpanują jak tylko mogą.

A internet w miarę możliwości opłacam sam, jeśli tak bardzo Cię to interesuje.
              • Gość: oooo Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:54
                Kultura wychowania sę kłania
                • Gość: Wykrzyknik Re: Czemu takie chamstwo na tym forum:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 19:01
                  Gość portalu: oooo napisał(a):
                  > Kultura wychowania sę kłania
                  Zgadza się Harry wogóle nie ma kultóry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka