bella_ragazza 27.01.03, 08:46 Gdzie w Czestochowie, albo w najblizeszej okolicy można jeździc konno? Chodzi mi o naukę, zwłaszcza w soboty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Seba Re: jazda konna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 14:54 Jeździłem już w wielu klubach i mam trochę rozeznania w warunkach i muszę powiedzieć, że najbardziej przypadł mi do gustu klub Mustang w Węglowicach (gmina Wręczyca) ok 25 km od Cz-wy. Bardzo miła i fachowa obsługa i świetne konie. Dojechać można z Cz-wy albo przez Wręczyce, albo przez Herby. Szczegóły pod nr tel 319-37-19 lub 0604-113-007-p.Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
bella_ragazza Re: jazda konna 27.01.03, 15:50 A jakie jeszcze inne znasz? Interesuje mnie tez Pegaz oraz stajnia Wiking w Złotym Potoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: jazda konna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 07:37 Szczerze odradzam Pegaz. Nie chcę mówić głośno dlaczego, ale wierz mi nie warto. Natomiast stajni w Złotym Potoku nie znam, ale jeździłem kiedyś w Olsztynie i mam małe ostrzeżenie - tereny na Jurze są piękne, ale bardzo trudne i zdradliwe dla początkujących (domyślam się, że chcesz się dopiero uczyć). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: jazda konna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 11:17 Potwierdzam. w Węglowicach jest naprawdę fajnie. a po za jazdą konną można odwiedzić "mini zoo" ;) Zachęcam wszystkich do odwiedzania tego klubu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: jazda konna IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 23:13 Przyjedź do "Pegaza" w niedzielę około 16.00 i zapytaj o Joannę. Mogę Ci udzielić pierwszej lekcji (mam stosowne uprawnienia). Nie wiem, co tak zraziło kol. Sebę, ale wstrząsnęło mną ostrzeżenie o zdradliwych jurajskich terenach. Cyzżby ostańce rzucały się na ludzi? A tak poważnie w szanującej się stajni na przejażdżkę w teren wyjeżdża dopiero osoba umiejąca względnie dobrze jeździć - ja np. byłam już po kilku miesiącach intensywnej nauki, a było to dosyć dawno i wtedy nie wszyscy przejmowali się tak bardzo bezpieczeństwem szkółkowiczów, jak teraz. "Pegaz" ma kilka atutów nie do pobicia - najważniejsza dla mnie jest bliskość centrum Częstochowy, a jednocześnie dogodny wyjazd w tereny nad Wartą, do Olsztyna, na Zieloną Górę. Pozdrawiam - Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
bella_ragazza Re: jazda konna 20.02.03, 11:29 Czesc, dzieki za wszystkie informacje. Mam nadzieje, ze Twoje zaprosznie jest jeszcze aktualne, jesli tak, to może się jakos skontaktujrmy i ewentualnie umówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: jazda konna IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 00:58 Moje zaproszenie jest jak najbardziej aktualne. Gdybym nie dotarła, co raczej zdarza się rzadko, zgłoś sie do instruktora prowadzącego ( jest ich najczęściej dwóch i różnie się dzielą obowiązkami) jady dla początkujących. Niedziela po południu jest przeznaczona głównie dla poczatkujących - przychodzą całe rodziny. Pozdrawiam - Joanna Tomczyńska P.S. Na wypadek tragicznej pogody jest kryta ujeżdżalnia, ale lepiej jest jeździć na dworze - w/g uznania osób zainteresowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: jazda konna IP: *.vf.shawcable.net 04.04.03, 02:36 Gość portalu: Joanna napisał(a): > Moje zaproszenie jest jak najbardziej aktualne. Gdybym nie dotarła, co raczej > zdarza się rzadko, zgłoś sie do instruktora prowadzącego Joasiu! A Rafal Mendyk tam jeszcze bywa? Kiedys wytrzasal sporo sadla na mirowskich wybojach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Tomczyńska Re: jazda konna IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 11:10 Rafał Mendyk podobno prowadzi bardzo higieniczny tryb zycia - nie pije, nie pali, schudł. Niestety tez nie pokazuje się w okolicach Mirowa, choć podobno uprawia sport rowerowy. Czasami jest widziany na mieście, ale nie wiem, co z nim. A ty w jakich latach jeździłeś? Jesteś tam nadal mile widziany, jak wszyscy (prawie) związani sportowo lub towarzysko z konmi. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: jazda konna IP: *.vf.shawcable.net 09.04.03, 03:14 Gość portalu: Joanna Tomczyńska napisał(a): > Rafał Mendyk podobno prowadzi bardzo higieniczny tryb zycia - nie pije, nie > pali, schudł. Niestety tez nie pokazuje się w okolicach Mirowa, choć podobno > uprawia sport rowerowy. - Prawie nie wierze, chyba, ze mu pan doktor zabronil::)) A ty w jakich latach jeździłeś? Jesteś tam nadal mile widziany, jak > wszyscy (prawie) związani sportowo lub towarzysko z konmi. > Joanna Trudno powiedziec, ze jezdzilem. Pare razy zdazylo mi sie .... poobijac i wodke wypic w dobrym towarzystwie. Juniorowi za to zad strzepano porzadnie ...pare lat temu. przez te wasze konie, to psa dalmatynczyka na tym cholernym Mirowie stracilem. To bylo juz pare lat temu. Jak junior wroci z pracy to mu powiem o Twoim zaproszeniu! Najlepszego! Wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: jazda konna IP: *.vf.shawcable.net 12.04.03, 21:08 Gość portalu: Joanna Tomczyńska napisał(a): > Rafał Mendyk podobno prowadzi bardzo higieniczny tryb zycia - nie pije, nie > pali, schudł. Niestety tez nie pokazuje się w okolicach Mirowa, Joasiu! A moze znasz innego mojego znajomego dragona. Taki zarosniety blondyn. Mieszka na Trzech Wieszczow i ma cos wspolnego z WSP??? Chiba Jacek mu bylo...:))) Wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Discus Re: jazda konna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 23:31 Hymm... Do głowy przychodzi mi: 1. TKKF Pegaz - ul. Mirowską do końca, dawniej można było dojechać autobusem 18, nie wiem jak sprawa wygląda po reformie komunikacji. 2. Klub jeździecki "Scout" - na tyłach hotelu o tej samej nazwie, ul. Drogowców (to ta prowadząca do Tesco od McDrive'a). 3. ??? Jest jakiś klub w Olsztynie, niestety nie mam dokładniejszych namiarów. Pozdro, Discus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: jazda konna IP: *.vf.shawcable.net 09.04.03, 03:17 Gość portalu: Discus napisał(a): > Hymm... Do głowy przychodzi mi: > > 1. TKKF Pegaz - ul. Mirowską do końca, dawniej można było dojechać autobusem > 18, nie wiem jak sprawa wygląda po reformie komunikacji. > A na piechote nie laska? Albo rowerem? Z trzech Wieszczow mi sie zdarzalo, a jak bylem kikuletnim chlopakiem, to z Zawodzia na piechote tez. Cus sie teraz leniwe wszystko porobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biały Re: jazda konna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 21:10 Polecam Stajnię Biały Borek w Biskupicach za Olsztynem. Oferujemy tez noclegi i poczęstunek. Szczegóły - www.stajnia.civ.pl Odpowiedz Link Zgłoś