Dodaj do ulubionych

Politechnika Czestochowska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:35
Witam!Chcialem sie dowiedziec jak jest u nas na polibudzie???a dokładniej na
wydziale zarzadzanie nkierunke inzynieria produkcji??czy fiza jest taka
straszna???a na kierunku zarzadzanie i marketing??czy serio taki oklepany
etc???z gory dzieki za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: maks... Re: Politechnika Czestochowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 10:37
      jeżeli boisz się fizyki a chcesz studiować na Politechnice to może daj sobie
      spokój i poszukaj mniej stresującego zajęcia, pomyśl jaki w przyszłości może z
      ciebie być inżynier.
      • mamatrojga Re: Politechnika Czestochowska 11.07.06, 10:43
        osobiscie moge polecic ten kierunek, maz zatrudnia osoby, ktore ukonczyly
        wlasnie studia na WZ i jest bardzo zadowolony. Przygotowanie jest rzeczywiscie
        ogolne, ale w efekcie jest to zaleta - choc to pewnie zalezy od profilu firmy
    • Gość: Karolcia Re: Politechnika Czestochowska IP: 80.54.168.* 11.07.06, 10:39
      Jestem wlasnie na 3 roku tego kierunku i powiem Ci ze nadal nie wiem co
      studiuje... Kierunek jak kierunek,wszystko i nic!!! A fizyka jest tylko przez
      jeden semestr i da sie ja przezyc! A nawet jej nie odczujesz! Gorsza juz jest
      matematyka czy pozniej ststystyka!!! Ale nie jest tak zle,da sie przezyc!!!
      Pozdrawiam!!!
      • Gość: dziewczyna Re: Politechnika Czestochowska IP: 83.167.248.* 11.07.06, 11:38
        W tym roku skończyłam kierunek Zarządzanie i Inżynieria Produkcji i myślę że był
        to bardzo dobry wybór. Byłam bardzo zadowolona ze studiowania. Większość
        przedmiotów była niepotrzebna, ale jak to bywa na wszystkich kierunkach. Za to
        te najpotrzebniejsze przedmioty trzeba było umieć dokładnie. Fizyka jest tylko
        na jednym semestrze i z tego co pamiętam to zakres podobny do tego z liceum, są
        też gorsze przedmioty, ale trwają tylko jeden semestr.
    • Gość: SKL Re: Politechnika Czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:23
      Wydział zarządzania jest dla ludzi o małym ilorazie inteligencji.Nic tam nie
      trzeba robić i wszyscy szię dostają.
    • harry1983 Re: Politechnika Czestochowska 11.07.06, 13:24
      Oczywiście nie chcę nikogo obrazić, ale od niektórych wykładowców z WIPMiFS-u którzy uczą także na zarządzaniu słyszeliśmy, że coniektórzy tam mają problem z funkcjami trygonometrycznymi i tabliczką mnożenia...

To by pasowało znać będąc inżynierem, bo to poziom podstawówki.

Poza tym nie ukrywajmy, stereotyp jest taki, że na Zarządzaniu studiują dzieci bogatych rodziców - i w większości się to sprawdza, zarówno z relacji wykładowców jak i kilku znajomych, którzy po roku na tym wydziale przenieśli się na inne, a i z własnych obserwacji.

Jak ktoś chce pracować jako inżynier w pełnym tego słowa znaczeniu to proponuję studia ściśle techniczne, chociaż i tu trzeba sporo dokształcić się samemu - takie realia - na sporo rzeczy nie ma pięniędzy i trzeba to robić we własnym zakresie (vide kursy Autocada - były, ale po 500 zł od osoby, co uważam za skandal - zamiast tego dostaliśmy semestr ekonomii, nikomu na naszym kierunku niepotrzebnej (zwłaszcza że była na pierwszym roku, też niewiadomo po co - a informacje te spokojnie można znaleźć w internecie jeżeli ktoś bardzo potrzebuje)
      • Gość: w Re: Politechnika Czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 14:15
        Harry1983 poraz pierwszy muszę się z tobą zgodzić to niebywałe!!!
        • harry1983 Re: Politechnika Czestochowska 11.07.06, 14:45
          Gość portalu: w napisał(a):

> Harry1983 poraz pierwszy muszę się z tobą zgodzić to niebywałe!!!

Brawo. Wygrał pan lutownicę i kombinerki :P
          • Gość: w Re: Politechnika Czestochowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:19
            oby nie z reala
            • Gość: zxc Re: Politechnika Czestochowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:26
              A jak jest na inzynieri materialowej na wydziale inz procesowej i m...iFS??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka