Dodaj do ulubionych

Tylko nie Ustka

IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 15.07.06, 23:40
Wróciłem z Ustki. Tragedia. Drogo i nic tam nie ma. Byłem w mniejszym
miejscowościach gdzie "czuło" się klimat wakacji. Niestety w Ustce NIE. Nie
musicie się ze mną zgadzać, ale moja pierwsza reakcja to był KLobuck
z "morzem". Promenada wąska tak, że przechodząc obijasz się w zasasdzie o
wszystko. Plażą "syf" ok. 19.00 puszki, papiery, pety. Za małe piwo na
promenadzie skasowano 5 zł. Dyskoteki - podchmielone małolaty. Jestem
rozczarowany. Tyle dobrego słyszałem o Ustce i dlatego tam wybarałem się z
towarzystem i jedyne co było ok. to pogada. Jak chcesz wynająść w miarę tanio
noclegi to "zasuwasz" do plaży średnio ok. 20-3-min. Ludzie jak wybieracie
się na wakacje to proponuję Międzywodzie, Pobierowo, Dźwirzyno (jedyny minus
to chłodne morze)albo Władysławowo. Ale wszędzie blisko. NIE USTCE.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anika Re: Tylko nie Ustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:39
      No ja akurat się zupełnie z Tobą nie zgadzam. Wróciłam z Ustki wczoraj, po 10
      dniach pobytu i jestem OCZAROWANA tym miastem. Pełna kultura, na ulicach czysto,
      na plażach wieczorem owszem, puszki, etc., ale zauważ, że rano nie ma po nich
      śladu! Promenada wąska? Jakoś nigdy się o nic ani o nikogo nie poobijałam...
      Drogo, owszem, ale niestety, jest to nadmorska miejscowość zarabiająca tylko w
      sezonie letnim, więc stąd podniesione ceny. Masz rację pisząc, że to małe
      miasteczko, ale skoro szukałeś wrażeń, to czemu tam się wybrałeś, a nie do
      Sopotu na przykład? Ustka ma niesamowity klimat, jest odnowiona, ma zadbane
      parki, skwerki, jest gdzie odpocząć czy pójść na spacer. A co do noclegów, to
      jeśli ktoś się zadowala pierwszą lepszą propozycją, to bywa, że ma 30 minut do
      plaży. Ja płaciłam za mieszkanie dwupokojowe 130zł za dobę, na 4 dorosłe osoby i
      do plaży miałam 7 minut drogi SPACERKIEM. Osobiście bardzo polecam to miejsce,
      wybieram się tam za rok i bardzo żałuję, że nie mogę tam wrócić choćby dziś...
    • Gość: Liv. Re: Tylko nie Ustka IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 16.07.06, 20:53
      A ja się z Tobą zgadzam. Ustka może i ma ładną, szeroką plaże , ale ta
      Promenada jest strasznie wąska. Nie mogłam też znaleźć zbyt wielu sklepów z
      pamiątkami, które chciałam kupić rodzinie. Wiem jednak, że do Ustki na wakacje
      się już nie wybiore. Polecam za to Piaski.
      • Gość: Anika Re: Tylko nie Ustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:57
        Jedno pytanie Liv. W jakim miesiącu byłaś w Ustce, ewentualnie o której godzinie
        wychodziłaś z mieszkania na spacer, skoro nigdzie nie mogłaś znaleźć pamiątek???
        • Gość: turysta a ja polecam Mielno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:00
          Tam powinna być letnia stolica Polski :)
    • Gość: gość Re: Tylko nie Ustka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:45
      ja rowniez sie nie zgadzam, jezdze do Ustki od kilku lat, i jestem zauroczona
      tym miejscem, mala poromenada? nie, tylko ogormna ilość ludzi sprawia takie
      wrazenie, drogie kwatery? mysle, ze jesli dobrze poszukac znajdzie sie cos
      odpowiedniego cenowo i blisko, ze drogo? a gdzie teraz nie jest drogo, moze
      tylko w malo popularnych miejscowościach, drogo, bo takie nadmorskie miasteczka
      musza zarobic na caly pozostaly rok, jednak zgadzam sie, w Ustce trudno wypoczac
      tak jak w miejscowościach typu Sianorzęty, Dębki itp, tam jest cisza, spokoj,
      maly ruch, tutaj duzo sie dzieje (m.in. moj ulubiony Festiwal Sztucznych Ognii)
      wg mnie Ustka w sezonie to miasto dla ludzi ktorzy lubia kiedy 'sie dzieje',
      chociaz, takze bardzo duzo jest np niemieckich emerytow :) ja w kazdym razie
      Ustke polecam
      • Gość: Anika Re: Tylko nie Ustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 09:17
        Zgadzam się w 100% :D
    • Gość: xx Re: Tylko nie Ustka IP: 80.54.171.* 17.07.06, 11:18
      Stolicą nadmorskich kurortów powinna być ŁEBA. Miejscowość zagospodarowana
      super. Z Łeby aż się nie chce wyjeżdżać.Ustkę znam i nigdy mi nie wpadła do
      gustu.Mało atrakcyjna, wąska promenada spacerowa, mało arakcji.
    • Gość: zawiedzony Re: Tylko nie Ustka IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 17.07.06, 22:08
      Macie prawo się ze mną nie zgadzać. Każdy z nas oczekuje czegoś innego,
      natomiast po tych wszystkich opowieściach i zachwytach po prostu byłem
      rozczarowany. Wyobrażałem sobie to trochę inaczej. Jeżeli chodzi o pamiątki to
      zgadzam się w 100%. I jeszcze jedno "pokazy" były ok. ale na 14 dni to była
      jedyna atrakcja.
      • Gość: otak Re: Tylko nie Ustka IP: 80.51.57.* 18.07.06, 01:29
        Ja tam tylko uważam Sopot.Nawet jak nie ma pogody to jest co robić.Letniskowe
        dziury omijam z daleka.Z pogodą może być różnie i co wtedy ??? Nuda i jeszcze
        raz nuda i to za duże pieniądze.
    • Gość: xx Re: Tylko nie Ustka IP: 80.54.171.* 18.07.06, 13:01
      Mnie się wydaje,że najlepszą pamiątką z tych zakątkąw kraju to jest ładne
      zdjęcie.Nie opłaca się kupować jakiś eksponatów, bo to zagraca mieszkanie, a po
      kilku latach i tak wędruje na strych albo do kosza. A fotka w albumie to zawsze
      miłe wspomnienie.
      • Gość: ali Re: Tylko nie Ustka IP: *.trustnet.pl 19.07.06, 13:29
        a co zrobicie jak spotkacie w ustce osła, to bedzie przewalone dopiero
    • Gość: kas mielno IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 19.07.06, 15:14
      a co powiecie o Mielnie ?
    • Gość: diabeł Re: Tylko nie Ustka IP: *.pl / *.net-komp.pl 19.07.06, 15:34
      pie..cie hipolicie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka