Dodaj do ulubionych

Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:23
Ludzka głupota nie zna granic tylko jak zwykle cierpią na tym zwierzęta a nie
ich właściciele
------------------------------
SZUKASZ????
www.wizytownik.info
Obserwuj wątek
    • Gość: s szkoda psa IP: *.prenet.pl 20.07.06, 20:34
      szkoda psa mogli ci policjanci najpierw strzelac do tych pijokow a poznie do
      psa hehe
      • Gość: lodzika1 Re: szkoda psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:37
        debile z tych policjantow mogli go gazem a nie zabijac zaraz
        • Gość: mav Re: szkoda psa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:29
          Kiedyś byłem świadkiem pewnego zdarzenia i mogę Ci powiedzieć, że na psa gaz
          może nie zadziałać.
      • Gość: Łysy Plum Bum to Ty??? IP: 82.160.246.* 21.07.06, 03:00
        j.w.
    • Gość: normalny.... Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:53
      Nikt nie cierpiał,padł sztrzał i po zawodach.Powinniście się leczyć szaleni
      obrońcy psów,stawiam was na równi z tymi co w trawie lezeli.Policja powinna
      zawołałać psi,psi albo najpierw kiełbase kupić.
      • wnec2005 Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli 20.07.06, 20:58
        jestem ciekaw czy pies byl trzezwy atakaujac policiantow?
        • Gość: do normalnego- Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:31
          -nikt nie cierpiał przygłupie?
          A co,dostałeś kiedyś postrzał?..To niemożliwe,przecież taki patafian nie mógł
          być w Iraku.
          • nieistotne Nadpobudliwość 20.07.06, 21:44
            Nadpobudliwość ze strony właścicieli psa i policjantów...szkoda słów... Komu
            dano do ręki broń palną ? Są inne środki obezwładniania zwierząt... Koejne
            psie życie zmarnowane przez ludzką głupotę ... W tm kraju się działa a myśli się
            potem...
            • Gość: jacek Re: Nadpobudliwość IP: *.czestochowa.agora.pl 20.07.06, 21:51
              Obawiam się, że gdyby na ciebie rzucił się amstaff to nawet byc nie pomyślał
              jak go humanitarnie obezwłanić. W takiej sytuacji bronisz się tym, co masz pod
              ręką, byle szybko, więc nie ma się co dziwić policjantom, że zastrzelili psa.
              Oczywiście bardzo szkoda zwierzaka, ale jego śmierci winni sa właściciele, a
              nie policjant który strzelał, gdy pies rzucił się na niego lub jego kolegę.
            • Gość: Krakoo Re: Nadpobudliwość IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:14
              Widzialas kiedykolwiek jak wyglada amstaff???
              Przeciez to czolowka listy ras uznanych za niebezpieczne.
              • nieistotne From : Krakoo i Jacek 21.07.06, 10:05
                1.Nie ma dla mnie ras "niebezpiecznych" -to człowiek kieruje i układa psa - z
                ratlerka bez problemu można uczynić psa mordercę ( pracowałem z psami ładny
                kawałek czasu);to nie zwierzęta są "złe",czy "niebezpieczne" - to ludzie ,
                którzy nimi kierują. Wszystko,czego nie rozumiemy wydaje się nam straszne i
                niebezpieczne - pies jest istotą myślącą,z charakterem - zupełnie jak człowiek.
                2.Środki obrony - Zaufajcie ,gdyby owy policjant trafił w nieodpowiednie miejsce
                psa, prawdopodobnie byłby w szpitalu, o ile nie w kostnicy. Strzelanie do
                rozjuszonego psa , można porównać z grzebaniem w gnieździe szerszeni. Ranny
                człowiek jest nieoliczalny,a co dopiero pies. Są inne środki :chemia, siatka
                -znajdujące się na wyposażeniu policji -trzeba tylko chcieć.
                3.Coś dla Was :
                Moje psie niebo
                Barbara Borzymowska

Dokąd idą psy, gdy odchodzą?
                No bo jeśli nie idą do nieba,
                to przepraszam Cię, Panie Boże,
                mnie tam także iść nie potrzeba.

Ja poproszę na inny przystanek,
                tam gdzie merda stado ogonów.
                Zrezygnuję z anielskich chórów
                tudzież innych nagród nieboskłonu.

W moim niebie będą miękkie sierści,
                nosy, łapy, ogony i kły.
                W moim niebie będę znowu głaskać
                moje wszystkie pożegnane psy.

Pozdrawiam.
                • Gość: widz Re: From : Krakoo i Jacek IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.07.06, 21:00
                  nieistotne napisał:

> 2.Środki obrony - Zaufajcie ,gdyby owy policjant trafił w nieodpowiednie miejsc
                  > e
                  > psa, prawdopodobnie byłby w szpitalu, o ile nie w kostnicy. Strzelanie do
                  > rozjuszonego psa , można porównać z grzebaniem w gnieździe szerszeni. Ranny
                  > człowiek jest nieoliczalny,a co dopiero pies. Są inne środki :chemia, siatka
                  > -znajdujące się na wyposażeniu policji -trzeba tylko chcieć.

Owszem, inne środki można zastosować (tak na marginesie - te siatki zostały już
                  z tego co wiem dawno wycofane z użycia, a co do "chemii", to nie wiem o co Ci
                  chodzi - gazy bojowe? :) ), ale jeżeli interwencja ma polegać na złapaniu psa -
                  a od tego nie jest policja. W tym wypadku policjanci nie spodziewali się ataku -
                  przyjechali uspokoić pijaczków - i musieli działać natychmiast. Piszesz, że
                  gdyby policjant trafił w nieodpowiednie miejsce byłby w szpitalu? A gdyby w
                  ogóle nie wyjął broni to piesek pewnie zrezygnowałby z ataku :)? Funkcjonariusze
                  postąpili prawidłowo, a śmierć psa jest wyłącznie winą jego właściciela, który
                  wydał komendę do ataku.
    • Gość: SylwiaB Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:49
      Szkoda zwierzaka. Szkoda że kolejny pies trafił w nieodpowiednie ręce przez
      mode na tę rasę a nie z miłości do zwierząt.
    • Gość: Martha Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.21.pl / *.21.pl 20.07.06, 22:17
      i tacy debile nie powinni miec psow
      • Gość: chintz Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.bulldogdsl.com 20.07.06, 22:39
        Psa oczywiscie szkoda, jedyne pocieszenie to fakt, że nie musi sie już męczyć ze
        swoim właścicielem. A tych pijanych debili to z największą surowością karać, bez
        litości!!!
        • Gość: ... Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 20.07.06, 23:05
          Te tresowane prosięta powinni wszystkie rozstrzelać.
          Agresywne to to jak cholera.
          W dodatku dziwnym trafem zawsze ich właścicielami są jacyś debile...
    • Gość: ja Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: 195.189.52.* 21.07.06, 08:07
      pomijajac wszystko to jakim prawem weszli na posesje,bez nakazu rewizji lub
      aresztowania???????
      • Gość: marcin Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: 62.29.160.* 21.07.06, 08:38
        Pomijając wszystko, to nie potrzeba im do tego nakazu. Jakbyś chciał odwiedzić
        krewnego lub znajomego mieszkającego na terenie jakiejś posesji to starasz się
        najpierw o nakaz rewizji lub aresztowania i dopiero wtedy odwiedzasz go w
        asyście policji? A psa nie szkoda. Jedną świnię mniej. Szkoda, że właściciel
        przeżył. Trzeba będzie utrzymywać to ścierwo na koszt państwa, czyli nasz. A on
        jak wyjdzie za parę miechów to i tak kupi kolejne bydle, które jak podrośnie
        będzie szczute na ludzi. Dlaczego facet nie kupił sobie boksera, spaniela, albo
        golden retrievera???? Nie rozumiem co skłania ludzi do kupna psa rasy amstaff,
        pitbull, itp. Co za kraj.. Albo wieczorem po mordzie od drecha dostaniesz, albo
        cię pitbullem poszczują. K..wa mać. Gdzie jest nauka ukochanego przez
        wszystkich Polaków JP2? Skąd wśród ludzi tyle nienawiści i agresji...?
        • Gość: aphex Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.solid / 80.51.254.* 21.07.06, 08:48
          No i dobrze....jakiś miejscowy żulek kupił sobie takie bydle i wielce
          szpanuje...przeciez te psy są wredne jak cholera...te rasy powinny juz być
          dawno zakazane. Szlag ! Dobrze że panowie na trawce nie dostali po kulce w
          kolano, a powinno im się należeć za napaść na policjantów. Takim to tylko
          płytką chodnikową w zęby ! POzatym, Konin k/Rędzin a nie Kłomnic...co za naród !
      • Gość: ja Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:01
        widać że jesteś taki sam matoł jak ci w trawce - chyba naoglądałeś się filmów
        amerykańskich i nie masz pojęcia w tej kwestii więc się nie wypowiedaj - to tak
        samo jakbyś był zdziwiony dlaczego w nocy jest na niebie księżyc a nie słońce -
        jestes palant i tyle
        • Gość: ON Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:25
          oczywiscie ow pijaczkowi powinny byc postawione zarzuty o uzycie broni w
          stosunku do policjanta bo pies bez watpienia jest "bronia". Nie wiem jak to
          wyglada ale wlasciele groznych ras powinni miec pozwolenia na "te" psy. Tak
          samo jak na bron. Badania na psyche itd. A jak nie maja papierka to to samo co
          posiadanie broni palnej bez zezwolenia. Bo potem przez takich zuli i dresiarzy
          umieraja niepotrzebnie psy.
        • Gość: aphex do kwadratu Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.solid / 80.51.254.* 21.07.06, 13:05
          a ciebie takie samo bydle jak z tego psa....jakie ty masz pojecie w tej
          kwestii ? pewnie jestes jednym z tych dresiarzy z pieskiem na smyczy, ech
          skzoda gadać - cymbał !
        • Gość: mała Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:57
          Ej, chwileczkę. To forum, więc każdy ma prawo do własnej wypowiedzi na dany
          temat. A wolność słowa? To prawo kazdego człowieka. Psa mi szkoda... To
          potworny ból dostać kulkę...
    • Gość: jasiek lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:45
      NIe rozumiem, to kolega kolege postrzelił? bo piszą że psa postrzelili, kto
      daje policjantom broń że do siebie sami już strzelają!
    • Gość: karolina Re: Pies zapłacił życiem za głupotę właścicieli IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.07.06, 12:49
      szkoda psa ,ale prawdopodobnie i tak był wychowany na agresywnego,tez sądze ze
      powinny byc zezwolenia na te psy,u mnie na osiedlu jest pełno takich kolesi
      którzy dla zabawy i szpanu maja takiego psa,myślą chyba ze są nietykalni,az
      strach chodzic po dworze bo on dla zabawy moze poszczuc takim psem a i tak jest
      bezkarny bo przeciez nie on to pogryzł tylko pies,oczywiscie te psy zazwyczaj
      są bez kagańców,takze cos powinno byc zrobione w tej sprawie,powinno byc
      ustalone jakies prawo bo nie kazdy moze miec takie zwierze
    • Gość: gość Złe podejście policji IP: *.kl / 80.50.214.* 21.07.06, 18:04
      Czy policja nie mogła poprosić o pomoc Schronisko dla Zwierząt, skoro wiedzieli
      że jadą do agresywnego psa?
      • Gość: yha jak zwykle winna policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 08:19
        po przyjęciu zgłoszenia policja ma obowiazek niezwłocznie udac sie na interwencje, wiec nie mogą czekac, aż ktos tam raczy przyjechac i uspokoic pieska. A jak myślisz, ci ze schroniska to co niby mieli zrobić.Zastosować hipnoze?Wyobraź sobie,że policjanci czekaja na pomoc a w tym czasie piesek zrobi komus "ała" i co?oczywiscie winna policja!Poza tym, nasze społeczeństwo musi sobie w końcu uswiadomic, że policjant posiada na wyposażeniu broń i gdy zachodzi konieczność,ma prawo jej uzyć. W tym wypadku tak było.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka