Dodaj do ulubionych

Pożegnanie

25.02.03, 13:48
Szanowni Forumowicze,

Po prawie czterech miesiącach, w czasie których brałem udział w debatach i
odpowiadałem na pytania zdecydowałem się zawiesić mój udział na forum.
Niestety brak czasu powoduje to, że nie jestem w stanie regularnie brać
udziału w debatach. Niechciałbym jednocześnie narażać się na zarzuty
dotyczące braku odpowiedzi na konkretne pytanie czy pozostawianie debat bez
ustosunkowania się do problemów w nich poruszanych. Wszystkim bardzo dziękuje
za wymianę pomysłów, uwag. Bardzo mnie pociesza, że mimo tego, że różnimy się
między sobą zarówno pod względem oceny sytuacji czy pomysłów na naprawę, to
wszystkim nam leży na sercu przyszłość tego kraju. Bardzo wiele osób bierze
udział w Forum spoza granic Polski. Pokazuje to, że nie zapominają o swoich
korzeniach i mimo tego, że zrywają część kontaktów to nadal interesują się
losem Polski. Mam nadzieję, że od czasu będę wpadał na forum aby dorzucić
swoje parę groszy do niektórych wątków. Pamiętam również o pomyśle debaty
weekendowej. Mam nadzieję, że w połowie marca uda mi się wreszcie mieć wolny
weekend tak aby można było zorganizować debatę i znajdzie się kilka osób do
podyskutowania.

Pozdrawiam wszystkich

Maciej Duszczyk
Obserwuj wątek
    • Gość: robi Re: Pożegnanie IP: *.waw1.bptnet.pl 25.02.03, 16:26
      Dziękuję Panie Macieju za dotychczasową działalność na forum. Pomimo różnicy
      zdań między nami, wymiana poglądów przebiegała zawsze w przyjaznej atmosferze.
      Ja osobiście (a myślę, że także wielu innych forumowiczów) dowiedziałem się
      sporo ciekawych rzeczy na temat UE dzięki pańskim postom.

Pozdrawiam

robi
      • robert_de_molesme Dolaczam do Robi-ego 25.02.03, 16:33
        Milo sie z Panem dyskutowalo. Jest Pan jednym z nielicznych zwolennikow
        integracji, ktorzy maja jakas spojna argumentacje.

Licze na kontynuacje w przyszlosci.

Pozdrawiam

Robert
        • bebokk Również dołączam do Robi-ego 25.02.03, 19:19
          Szkoda, że Pana nie będzie.
    • wolna_galicja Mam nadzieję, że do zobaczenia :) (n/t) 25.02.03, 19:35
      • Gość: Michał Też mam nadzieję, że do zobaczenia :) (n/t) IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 19:41
    • Gość: robi I ostałał na się ino kimmjiki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 22:29
      Panie Maćku niniejszym proszę Pana o delegowanie na forum w zastępstwie
      jakiegoś kolegi, bo bez zwolennika akcesji na poziomie, to forum umrze śmiercią
      naturalną. Już teraz każdy nowy "okaz" eurozwolennika, który pojawia się na
      forum, równie szybko znika. Jednie nasz ulubiony kimmjiki trzyma się jeszcze,
      ale dla niego to tylko zabawa.
      Co Pan na to?
      • bebokk kimmjiki to palant 25.02.03, 22:44
        Jeśli jest prowokatorem, to jest mało śmieszny.
        Jak na eurozwolennika to jest za głupi, żeby polemizować poważnie.
        • Gość: robi Re: kimmjiki to palant IP: *.dialup.warszawa.pl 25.02.03, 22:49
          Eee..., nie tak ostro, to tylko dzieciak, który się dobrze bawi.
        • kimmjiki Ale na pewno nie taki jak bebokk 25.02.03, 22:56
          Synu, naprawde nie masz lepszych rzeczy do roboty, niz obrazanie mnie? Znajdz
          sobie jakies bardziej produktywne zajecie, jest na tym swiecie tyle lepszych
          rzeczy do roboty niz siedzenie przed komputerem jedynie w celu sypania
          bluzgami. Ja rozumiem, ze to niezly sposob leczenia kompleksow - w sieci jestes
          anonimowy i mozesz mieszac z blotem kogo chcesz, bez obaw, ze dostaniesz za to
          w zeby - ale sa na to lepsze miejsca niz Forum, ktore w zalozeniu ma raczej
          sluzyc do merytorycznej dyskusji.
          • bebokk Do kimmjiki 26.02.03, 06:24
            To ty zacząłeś kiedyś mnie obrażać, a ja tylko stwierdzam fakty.
            Już tobie wielokrotnie pisałem, ze jesteś sadomasochistą, który specjalnie
            prowokuje do dostania po pysku, więc tylko spełniam twoje życzenia.
            Przeciez ty celowo piszesz tak wredne i idiotyczne posty, żeby ktoś cię
            zaatakował.
            Gdybyś od kogoś z forumowiczów nie oberwał przez jeden dzień, byłbyś
            nieszczęsliwy.
            To, że jesteś kretynem ,każdy z wyjątkiem ciebie wie.
            To tyle jełopie !
          • Gość: Tomm Re: Ale na pewno nie taki jak bebokk IP: *.*.*.* 26.02.03, 10:18
            Panie Macieju, dziękuję za uczestnictwo. Delegowanie kogoś w zastępstwie myslę,
            że nie jest złym pomysłem.
            kimjiki, to chyba lepiej, że kolesie pokroju robiego czasem wysilą swój umysł
            na forum, niż gonią w dresie z bejzbolem po osiedlu. Czasami, niestety,
            sprowadza sie to do obrażania. Cóż jednak zrobić, gdy argumentów brak...
            • Gość: robi I kto to mówi? IP: *.waw1.bptnet.pl 26.02.03, 16:32
              Gość portalu: Tomm napisał(a):

> Panie Macieju, dziękuję za uczestnictwo. Delegowanie kogoś w zastępstwie
              myslę,
              >
              > że nie jest złym pomysłem.
              > kimjiki, to chyba lepiej, że kolesie pokroju robiego czasem wysilą swój umysł
              > na forum, niż gonią w dresie z bejzbolem po osiedlu. Czasami, niestety,
              > sprowadza sie to do obrażania. Cóż jednak zrobić, gdy argumentów brak...

Jakoś nie pamiętam, żebyś odparł któryś z moich argumentów. Ośmieszasz się tym
              postem.
              • bebokk Bo widzisz robi ... 26.02.03, 16:59
                ... z nimi to jest tak :
                sami ZA WSZELKĄ CENĘ CHCĄ WYPROWADZIĆ KOGOŚ Z RÓWNOWAGI, są chamscy,
                a jak im ktoś odda, to wrzeszczą, że są prześladowani.
                Typowa goebbelsowska propaganda.
              • Gość: Tomm Re: I kto to mówi? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 20:08
                Robi, to dyskutuj na argumenty, a nie na inwektywy.
                Ja nigdy nikogo nie obraziłem. Ty owszem, wielokrotnie.
                • Gość: robi Re: I kto to mówi? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 20:22
                  Obrażonym może sie poczuc na pewno OZ CROC, PAL i ten folksdojcz z Niemiec
                  ostatnio. Proszę o wpisy reszty obrażonych przeze mnie, z podaniem
                  przykładu "obrażenia". A zo Tobą Tommie, dziwnym trafem mam nieprzyjemnośc
                  dyskutowac poraz pierwszy i ostatni.
                  • Gość: Tomm Re: I kto to mówi? IP: *.*.*.* 28.02.03, 09:15
                    Cholera!
                    Robi, przepraszam. Oczywiście nie Ciebie miałem na myśli. Teraz dopiero to
                    zauważyłem.
                    Jeszcze raz przepraszam za przejęzyczenie.
                    • Gość: robi przeprosiny przyjęte (n/t) IP: *.waw1.bptnet.pl 28.02.03, 16:29
                      • Gość: Tomm Dzięki, kamień z serca. IP: *.*.*.* 03.03.03, 08:51
                • Gość: erik Re: I kto to mówi? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 20:45

> Robi, to dyskutuj na argumenty, a nie na inwektywy.
                  > Ja nigdy nikogo nie obraziłem. Ty owszem, wielokrotnie.

Co jest, wszyscy z Bielska? Tomm, nie rób ludziom stela obciachu, bo nikt tu
                  nie będzie chciał przyjeżdżać. Robi, nie pomyśl sobie o nas źle.
                • Gość: Michał Przegiąłeś Tomm i to strasznie IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 21:07
                  Robi to bardzo kulturalny facet
                  i wzór dla ciebie, jak powinno się dyskutować.
            • kimmjiki Re: Ale na pewno nie taki jak bebokk 26.02.03, 23:44

> kimjiki, to chyba lepiej, że kolesie pokroju robiego czasem wysilą swój umysł
              > na forum, niż gonią w dresie z bejzbolem po osiedlu.

Robiego o takie zapedy nie podejrzewam. Jego poza niewybrednymi atakami na moja
              osobe stac takze czasem na rzeczowa dyskusje. Co innego bebokk, ktory jest
              przykladem zakompleksionego dzieciaka, jakich pelno w sieci - dyskutowac nie
              umie i nawet nie probuje (pamieta ktos jakas merytoryczna dyskusje z jego
              udzialem?), za to do bluzgania zawsze pierwszy. A potem jeszcze klamie w zywe
              oczy, ze to niby ja zaczynam. Coz, jak jest w rzeczywistosci, latwo sprawdzic,
              chociazby w jego watku "Polska w UE - wariant pesymistyczny". Na moje pytania
              nie raczyl odpowiedziec, za to z checia obrzucil mnie obelgami. Coz, pozostaje
              miec nadzieje, ze sie szybko znudzi i pojdzie bluzgac gdzie indziej.
        • jazzy Re: kimmjiki to' palant' 25.02.03, 23:48
          bebokk napisał:

> Jeśli jest prowokatorem, to jest mało śmieszny.
          > Jak na eurozwolennika to jest za głupi, żeby polemizować poważnie.

rozumie ,że można różnić sie w poglądach , ale trzeba mieć dużo złej woli aby o
          kimś takim jak kimmjiki powiedzieć ,że jest głupi . Przeczytałem większośc
          waszych i nie tylko ' potyczek 'i zgadzam sie z p. Duszczykiem , który
          stwierdził ,że w zasadzie ich tzn. jego i kimmjiki argumentacja jest zbieżna .
          Na pewno różnią się temperamentem w prowadzeniu dyskusji , ekspert prowadzi
          dyskurs w formie ugrzecznionej ,zresztą nic dziwnego jest tu pod własnym
          nazwiskiem , Kim zaś równie merytorycznie kontrargumetuje , ale nie stroni w
          opowiedzi na zwroty obraźliwe od ciętej riposty.

Jest taki zwyczaj w pewnej formie debaty , ze na poczatku definiujemy podst.
          pojęcia tezy , inaczej mogłoby się zdarzyć ,ze dyskutujemy o całkiem różnych
          rzeczach . Jeśli 'palant ' czy głupi 'ma określac poziom wiedzy i umiejetności
          w wydaniu kimmjiki to zaczynam rozumiec pojęcie 'mądry inaczej'.

pozdrowienia
          • Gość: Tomm Re: kimmjiki to' palant' IP: *.*.*.* 26.02.03, 10:24
            Zgadzam się z Tobą Jazzy. Nie tak powinna wyglądać dyskusja, nawet na forum.
            Znałem takiego faceta, który w momencie, gdy brakowału mu argumentów,
            stwierdzał: "a Tobie za to śmierdzi z gęby", ucinając w ten sposób każdą
            niewygodną dla siebie polemikę.
            • bebokk Do jazzy i Tomma 26.02.03, 11:37
              Zwracam szanownym dyskutantom uwagę,
              że to kimmjiki zawsze zaczyna bluzgać mięsem.
              Robi to celowo.
              Teraz udaje biedną ofiarę.
              • Gość: Tomm Re: Do jazzy i Tomma IP: *.*.*.* 26.02.03, 12:26
                Nie zauważyłem ostatnio, że zaczynał bluzgać. Trochę prowokacyjny sposób tezy
                stawia. Z reguły są to jednak słuszne tezy.
                Może jakiś link do "zaczynania" kima.
      • Gość: ts jasny gwint! IP: 195.94.204.* 26.02.03, 11:13
        Apelowalem kiedys: "Wiecej duszczyka, mniej kimmjiki!" i co? Jest odwrotnie.
        Jasny gwint! Tym sposobem to jeszcze to referendum przerypiemy...
    • Gość: Dominik (ktos) Nareszcie. IP: *.acn.pl 25.02.03, 23:33

Nie ma co za tym kretaczem plakac.

> Bardzo mnie pociesza, że mimo tego, że różnimy się między sobą zarówno pod
      > względem oceny sytuacji czy pomysłów na naprawę, to wszystkim nam leży na
      > sercu przyszłość tego kraju.

Zlodziej sie cieszy, ze gospodarz o majatek dba. Nic dziwnego.
    • Gość: ts Re: Pożegnanie IP: 195.94.204.* 26.02.03, 11:10
      Szkoda naprawde. Nie bedzie wiec juz na forum rzeczowego euroentuzjasty? Niech
      Pan kogos tu przysle, bo bez rzeczowej dyskusji nie ma dobrej informacji.

Najlepszego zycze,
    • wolna_galicja Pax, pax... 26.02.03, 20:34
      Wydawało mi się, że w tym wątku żegnamy sie z p. Maciejem Duszczykiem a nie
      butujemy kimmjikiego? Czyżbym się mylił?

Do butowania kimmjikiego służą wątki merytoryczne - sam z godnym podziwu
      samozaparciem (oklaski, proszę) ciągnę taki jeden (dzięki temu sam się podnosi
      wyżej).

Wstyd Panowie - to ani po konserwatywnemu ani po liberalnemu ani po katolicku...
      • Gość: robi Re: Pax, pax... IP: *.dialup.warszawa.pl 26.02.03, 21:14
        wolna_galicja napisał:

> Wydawało mi się, że w tym wątku żegnamy sie z p. Maciejem Duszczykiem a nie
        > butujemy kimmjikiego? Czyżbym się mylił?

Przecież On jeszcze nie umarł.
        • Gość: Dominik (ktos) Re: Pax, pax... IP: *.acn.pl 26.02.03, 21:22
          Gość portalu: robi napisał(a):

> wolna_galicja napisał:
          >
          > > Wydawało mi się, że w tym wątku żegnamy sie z p. Maciejem Duszczykiem a ni
          > > e butujemy kimmjikiego? Czyżbym się mylił?
          >
          > Przecież On jeszcze nie umarł.

Ale to sam On uzyl takiego patetycznego slowa. Moze ma jakies przeczucia, kto
          wie.
    • Gość: robi A może Panu zabroniono uczestnictwa na forum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.03, 00:21
      Panie Macieju,

Zastanawiam się, czy przypadkiem brak czasu nie jest jedynie wymówką. Pana
      uczestnictwo na forum wyraźnie podgrzewało atmosferę i dawało nam eurosceptykom
      możliwość podjęcia rzeczowej dyskusji na temat problemów związanych z akcesją.
      Tymczasem atmosfera wokół akcesji gęstnieje, argumentów na "nie" przybywa, a
      dzięki Panu mogliśmy te argumenty prezentować. Podejmując z nami polemikę chcąc
      nie chcąc, uwiarygodniał Pan je. Musiało to się nie podobać ludziom
      odpowiedzialnym w rządzie za propagandę.
      Jeżeli tak nie jest, a Pan nie ma rzeczywiście czasu, dlaczego nie
      zorganizowano zastępstwa? Przecież rządowi powinno chyba zależeć na rzetelnej
      informacji? Forum jest popularne i jest dobrym miejscem do prezentowania przez
      przedstawicieli rządu swoich racji w celu zwiększenia poparcia dla akcesji.
      Czyżby zabrakło wam już argumentów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka