Dodaj do ulubionych

Co Lubliniec ma do Katowic?

22.07.06, 13:22
Co wy macie do tych Katowic? Czemu ich tak nie lubicie i czemu nie lubiecie
ślązaków? Przeciez jestescie śląskim miastem? Konflikt z Częstochową wam nie
wystarcy?
Obserwuj wątek
    • promin Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 23.07.06, 13:28
      konflikt z medalowem to co innego, poprostu śląsacy to idioci.... o to nam
      chodzi.... i tyle!
      • eska47 Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 26.07.06, 21:23
        Cisy4 nie sluchaj tych baranow. Tak moze tylko napisac jakis gorolski podciep,
        a ze takich duzo w Lublincu, to i sa tego efekty. Tylko, ze przez takich ciulow
        Lubliniec tylko cierpi w oczach Katowic.
        Gorole do szole, a lina urwac.
        • szkazu Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 27.07.06, 08:12
          Ciulem to jestes ty esko!!! Jestes chora na pkt ślązaków, wogole zachowujesz
          sie jak wisnia, w L-cu jest mniejszość śląska która nie moze sie pogodzić z tym
          ze w czasach Gierkowskich jestesmy spolszczeni!! Cały GOP myśli ze jestesmy
          goralami i jedna eska tego nie zmieni!
          • eska47 Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 27.07.06, 16:11
            Prawdy historycznej i geograficznej nic nie zmieni. Chocby gorole pisali co
            chcieli.
          • piast19 Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 27.07.06, 18:06
            Szkazu pomyśl ino, zastanów się a potem pisz. Kiedyś amerykański VIP po wylądowaniu
            na Okęciu powiedział "...Wasza stolica Moskwa..." i co i jak myślisz jak to wypadło?
            Jeśli ktoś uważa Lubliniec za gorolskie miasto to świadczy to jedynie o jego nieświa-
            domości. Historii nie da się zniszczyć! Dlaczego tak nie lubicie Śląska? Przecież to
            jest bez sensu?
            • miska_co Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 27.07.06, 18:37
              A ja uważam tak, wiem ze L-c leży na śląsku, wiem ze historycznie jest związany
              z tą ziemią, ale wkurza mnie to jak lublińczanie pchają sie do d*** Katowicom
              itd... już i tak wszyscy sie z nas śmieją i o tym mówią. A L-c jest gorolski
              ponieważ mentalnośc ludzi w L-cu jest gorolska.
              • eska47 Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 27.07.06, 20:18
                Mow za siebie. Napewno jestes bardzo mloda osoba i nie wypowiadaj sie za
                innych, a szczegolnie starszych od siebie mieszkancow Lublinca. Dlaczego wy
                gorole siejecie zamet na tym forum. Tym powiekszacie tylko niechec Slazakow do
                siebie. Lepiej wchodzic do dupy Katowicom niz " medalokom "
                • miska_co Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 28.07.06, 08:37
                  Ja sie wypowiadam tylko w swoum imieniu, ale wg danych GUSu w L-cu ejst więcej
                  goroli. W latach 70tych Lentex ściągał ludzi do pracy z całej Polski liczba
                  mieszkańców wzrosła dwa razy, poza tym przeprowadzki do L-ca itp. Musicie sie
                  pogodzićze tu jest wiecej goroli, a ślązakó czy jakiś śląskich obyczajów to
                  tutaj nie ma.
    • miska_co Re: Co Lubliniec ma do Katowic? 28.07.06, 20:15
      W sumie to K-ce są spoko:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka