Dodaj do ulubionych

laserowe operacje wzroku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 23:51
prosze o jak najwiecej wskazówek bo chciałbym sie zooperować chodzi mi o telefony tzn.numery telefonów,adresy czy macie doświadczenie czy długo sieczeka czy sa kolejki i czy jesli teraz sie za to zabiore to do konca sierpnia zdąze.prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: norbert Re: laserowe operacje wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 01:51
      dodam że bardzo mi zależy na w miare szybkiej informacji z góry dziekuje za wszelkia pomoc
      • Gość: informacja Re: laserowe operacje wzroku-Katowice ! IP: 61.68.170.* 24.07.06, 04:41
        Pani Gierek w Katowicach wykonuje zabiegi laserowe .Jest to bezpieczny zabieg.
        informacja
    • segel Re: laserowe operacje wzroku 24.07.06, 05:41
      styczen.kli-okul.katowice.pl/hatemele/pracownie/PRA005/p005.html
      Tu się dowiesz wszystkiego, poszukaj wątków na ten temat, były kilka miesięcy
      temu.
    • Gość: doradca Re: laserowe operacje wzroku IP: *.prio139.trustnet.pl 24.07.06, 08:23
      proponuje ci załatwiaenie tamatu pzrez mojego p[rzyjaciela specjaliste w klinice
      w arszawie koszt ok 2000zł od 1 oka... Szukaj gabinetu okulistycznego w cz-wie
      na ul. Loretanskiej "Rezamed"
    • Gość: Trebor Re: laserowe operacje wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 08:34
      • trebor341 Re: laserowe operacje wzroku 24.07.06, 08:56
        W Częstochowie jest pani okulistka, nazwisko Wyględowska Promieńska jak dobrze
        pamiętam,ona pracuje u Gierkowej przyjmuje na Kościuszki. Operowała moją żonę
        trzy lata temu wszystko ok.Ale podaję Ci adres do kliniki w Łodzi, tam to
        dopiero jest gość, ja u Gierkowej nie dają rady to kierują do niego:
        Klinika Okulistyczna
        " Jasne Błonie"
        ul.Rojna 90
        Łódż 91-134
        TEL. 042 - 611 - 04 - 04
        Myślę że w adresie się nic nie zmieniło,ale nawet jak byś miał kasę to szybko
        nie będzie.Pozdrawiam
    • Gość: pepe a PO operacji ? IP: *.centertel.pl 24.07.06, 10:58
      też jestem zainteresowany operacją laserową. mam astygmatyzm jednego oka i
      spore niedowidzenie, a drugie oko ma za to sokoli wzrok :) i nigdy nie wykryto
      tam żadnych wad. między obojgiem oczu jest więc duża różnica, i boję się że nie
      będę się mógł przyzwyczaić do nagłej zmiany jakości widzenia i sposobu
      widzenia, a odwrotu już nie będzie. dlatego właśnie nie kwapię się iść "pod
      nóż" ;)
      czy ktoś w podobnej sytuacji poddał się operacji? proszę o info!
      • segel Re: a PO operacji ? 24.07.06, 11:54
        Jedź do Katowic, przebadaj się, czy kwalifikujesz się do zabiegu. Oczy z
        astygmatyzmem też robią, ale tylko lekarz po badaniach może Ci powiedzieć , czy
        wada nadaje się do korekcji.
        Przyjmują bez skierowania, badania trwaja kilka godzin, nie są bolesne. Nie
        jedź tylko sam jako kierowca, bo przy jednym z badań zakrapiają atropinę, czy
        inne świństwo i mógłbyś być po nim postrachem szos. Zabierz ciemne okulary.
        Kilka godzin będziesz bardzo wrażliwy na światło.
    • Gość: Andy Re: laserowe operacje wzroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 14:17
      tylko Sosnowiec- Katowice, z dala od Częstochowy!!!! mojej babci zniszczyli
      tutaj wzrok
      • segel Re: laserowe operacje wzroku 24.07.06, 17:31
        Wyględowska-Promieńska pracuje, a przynajmniej pracowała u Gierkowej w Katowicach, tutaj prawdopodobnie przyjmuje prywatnie.
        • gonius33 Re: laserowe operacje wzroku 24.07.06, 19:59
          jestem 10 lat po korekcie wzroku u prof. Gierek, robiła mi korektę p. dr
          Wyględowska. jestem zadowolona i mam swiety spokój, polecam
    • Gość: ggg Re: laserowe operacje wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 20:07
      Witam, ja jestem 8 lat po zabiegu. Miałam wadę -3,5 i astygmatyzm. Wszystko
      jest OK. Pozdrawiam
    • Gość: norbert Re: laserowe operacje wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 00:12
      dziekuje za wszystkie informacje,mam jeszcze jedno pytanko co sądzicie o operacjach w krakowie na zwierzynieckiej bo tam mam zamiar sie udać.dzieki pozdrawiam
      • bebiko1 Re: laserowe operacje wzroku 27.07.06, 13:33
        Mój mąż robił zabieg w Intermedice na Zwierzynieckiej w zeszłym roku. Wada
        została całkowicie usunięta i obyło się bez jakichkolwiek komplikacji. Teraz
        jest po rocznej wizycie kontrolnej i wszystko jest OK.
        Zdecydowanie były to pieniądze warte zainwestowania.
        POlacam dr Ziemniak - ona operowała męża. Czarująca i miła osoba.
        Wogóle cały personel jest super!
        • Gość: norbert Re: laserowe operacje wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:17
          bardzo ale to bardzo dziekuje Ci za odpowiedż,chciałbym jeszcze sie dowiedzieć ile dni po tej operacji trzeba leżec i jak długo wraca sie do normalnego życia,wiem że miesiac po operacji jest duzo nakazów izakazów to przeżyje ale zastanawiam sie ile zajmuje takie dojscie do swiata normalnego tzn.normalnego funkcjonowania po takiej operacji,pozdrawiam
          • bebiko1 Re: laserowe operacje wzroku 31.07.06, 11:34
            Do norberta:
            po zabiegu nie ma jakiś starsznych przeciwwskazań. Oczywiście zaleca się
            unikanie wysiłku, jazdy samochodem, nasłoneczniania itp. przez ok. 3-4 tygodnie,
            a potem robisz co chcesz :-)
            Mój mąż już na drugi dzień po operacji jeździł samochodem (chociaż nie wolno),
            ale tak dobrze sie czuł, że nie widział przeszkód aby wsiąść za kółko.
            Przypuszczam, że u każdego pacjenta okres rehabilitacji przebiega nieco inaczej.
            Jeden dochodzi do siebie od razu, drugi potrzebuje kilku dni.
    • Gość: norbert Re: laserowe operacje wzroku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:16
      za wszystkie opinie serdecznie dziekuje
      • Gość: marysia82 Re: laserowe operacje wzroku IP: 87.239.176.* 27.07.06, 21:58
        witam. mój mąż miał dokłanie rok temu taką operację. najpierw pojechał
        prywatnie do gabinetu dr gierkowej na przeciwko dworca pkp w katowicach (koszt
        ok 300 zł z badaniami).od razu dostał skierowanie do jej kliniki. 2 razy
        jeździł jeszcze na badania już bezpośrednio do kliniki badania były bezpłatne i
        jak wszystkie wyniki były dobre umówił się na termin operacji czekał ok 2
        tygodni. w dniu operacji płacił za zabieg o ile dobrze pamiętam 1200 zł. wrócił
        od razu do domu. na drugi dzień dopiero go bolało zjadł 9 tabletek
        przeciwbólowych. miał małą korekcję, jest wszystko ok widzi wszystko dobrze bez
        okularów. jest zadowolony
    • Gość: angel Re: laserowe operacje wzroku IP: 80.51.236.* 31.07.06, 13:09
      cześć, mam osobiste doświadczenie z operacjami laserowymi więc zabiore głos.
      Robiłam operację 6 lat temu, w wieku 20 lat, w Warszawie w prywatnej klinice
      mikrochirurgii oka "Laser" przy ul. Boya-Żeleńskiego. Miałam wtedy wadę -10,5
      na lewe i -10 na prawe. Operacja trwała 15 minut na 1 oko, ale nie chcieli mi
      zrobić w jednym dniu obu oczu bo za duża wada i ryzyko. Sam zabieg nie jest
      bolesny, po zabiegu nie miałam żadnych komplikacji. Po dwóch tygodniach robiłam
      już wszystko oprócz chodzenia na basen i solarium (i dźwigania) Badanie
      kwalifikacyjne kosztowało 250 zł, operacja około 2000/1 oko. Jest tylko jeden
      mały problem: o tym lekarze nie mówią ale występuje coś takiego jak tzw. "efekt
      halo" po operacji laserowej, szczególnie przy dużych wadach. Tu chodzi o
      akomodację żrenicy a objawia się ten problem tym, że w ciemności rozprasza mi
      się światło czyli np. jazda autem nocą jest dość mocno kłopotliwa i
      niebezpieczna. Zapytaj o to, poczytaj trochę i przemyśl, jeśli masz małą wadę
      to przemyśl dwukrotnie. Ja dzisiaj i tak bym się zdecydowała, nawet gdybym
      znała efekt uboczny bo ja miałam b.dużą wadę. Jeśli chcesz więcej info napisz
      pyatania na maila: sylama@poczta.fm POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka