Gość: tomek IP: *.prenet.pl 06.08.06, 02:05 Mam problem z kolanem. Kilka miesięcy temu upadłem grając w piłkę i od tego czasu ciągle mnie boli, puchnie itd. Czy możecie polecić mi jakiegoś lekarza?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shizuoka20001 Re: Kolano 06.08.06, 07:13 to spoko jak od tego czasu nie byłes jeszcze u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
motorus Re: Kolano 06.08.06, 08:01 Nie zwlekaj, idź jak najszybciej, bo objawy są poważne. Staw kolanowy jest najbardziej skomplikowanym stawem u człowieka i bagatelizowanie tego urazu może przynieść bardzo przykre konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XType Re: Kolano IP: *.centertel.pl 06.08.06, 09:43 Spróbuj u dr Pileckiego na Zaciszańskiej, jak nie pomoże to ze szczerym sumieniem polecam Żory: www.sport-klinika.pl/_pol/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
cosmo79 Re: Kolano 06.08.06, 09:47 czesc jeśli problem z kolanam to zgłoś się tylko i wyłącznie do dr Jasińskiego,ma prywatny gabinet w Lublińcu nr do gabinetu 353-18-27 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S-Type Re: Kolano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:40 Dr Pilecki i tylko dr Pilecki. Mnie robił artroskopie kolana w Zabrzu- ma gość dryg w rękach. Wiem,że przyjmuje na Zaciszańskiej 25 w Św. Łukaszu 034/3658 076. Odpowiedz Link Zgłoś
kinita Re: Kolano 07.08.06, 18:59 Też słyszałam bardzo dobre opinie o dr. Jasińskim z Lublińca, cały ZPiT Śląsk się u niego podobno leczy, a tam o kontuzje nóg nietrudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator siaty Re: Kolano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 00:04 Faktycznie dr.Jasiński to dobry lekarz.Zerwałem wiązadło w kolanie i poszedłem do lekarza na Parkitkę. Tam unieruchomiono kolano stabilizatorem i przez 6 tyg. miałem mieć przy sobie dwie przyjaciółki-kule. Po 4 tyg.(nie było wolnego terminu wcześniej) pojechałem do Bytomia do dr.Jasińskiego i od razu kazał zdjąć ten stabilizator i normalnie chodzić, co niestety było bardzo trudne (mięśnie zupełnie nie miały mocy).Teraz czekam na zabieg ale normalnie sobie chodzę . Także lekarz naprawdę godny polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NFZ Re: Kolano IP: *.trustnet.pl 06.08.06, 19:23 Niestety w Czestochowei nie ma specjalisy - dobregospecjalisty od kolan .... Znajac dobrze srodowisko lekarzy wiem ze chodzi sie tylko do lekaza ktorego poleca inny lekarz i ja osobiscie polecam tylko prof Widuchowskiego w Piekarach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kolano IP: *.prenet.pl 06.08.06, 20:31 Dzięki wszystkim za pomoc. Siostra mojego kumpla, która jest lekarem rodzinnym poleciła mi poradnię w Szpitalu na Zawodziu - jest tam ponoć jakiś lekarz zajmujący się kolanami. Sróbuję go jutro namierzyć - dam znać co z tego wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XType Re: Kolano IP: *.centertel.pl 06.08.06, 22:24 Życzymy powodzenia :-) Z całym szacunkiem dla miejscowych lekarzy ale musi to być naprawdę banalna sprawa aby byli Ci w stanie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmo79 Re: Kolano 06.08.06, 22:28 Tylko nie zawodzie!!!!!!!!!!!!!!!!! z całym szacunkiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kolano IP: *.prenet.pl 07.08.06, 13:10 Jeszcze raz dziękuję wszystkim za dobre rady. Byłem na Zawodziu. Lekarz nazywa się Koniarski. Przyjmuje w czwartki. Pracuje w Częstochowie nawet nie cały rok. Wcześniej pracował w Zakopanem. Może dlatego go nie znacie. Spotkałem na korytarzu gościa, któremu artroskopowo operował bark i jest bardzo zadowolony. Kilka lat temu operował kolano jego siostry w Zakopanem. Zapisałem się na wizytę. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Kolano IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 07.08.06, 13:14 Skoro operuje i barki i kolana, to naprawde jest to fachowiec. Wiem co mówie, sama jestem po 8-miu operacjach kolana. Tylko Żory!!! jesli coś mniej skomplikowanego to Widuchowski z Piekar tez pomoże. Jeśli chcesz nac jakies szczegóły to śmiało pytaj.W częstochowie leczyć kolana to jest samobójstwo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marakuja tylko nie częstochowa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:55 Jeśli masz możliwość to uciekaj z częstochowy, przy takich problemach, sama miałm problemy z kolanem, odwiedziłm paru naszych chirurgów i nie różnia się od rzeźników ( i jedni i drudzy w białych kitlach. Jeśli już to albo Piekary, albo Klinika UJ na Balzera w Zakopcu (wiesz w takiej odległości od Nosala to maja tam niezła praktykę. pozdrowienia i życżę zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: tylko nie częstochowa!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 18:16 Kumpel mial robione kolano w Zorach i jest zachwycony. Dokladniej to mial robiona rekonstrukcje wiazadel (chyba przednich), moj brat mial operowana a potem usuwana łękotke w Piekarach przez doktora Widuchowskiego i tez polecam. Inny kumpel rowniez u Widuchowskiego mial cos z kolanem operowanego. Ja mialem podejrzenie pekniecia lekotki. Lekarz z Cz-wy chcial robic mi artroskopie, bo stwierdzil ze jest na pewno peknieta (zdj z rezonansu bylo robione) i jak "otworzy kolano" to bedzie dokladnie widac co i jak. Pojechalem skonsultowac sie do Dr Jasinskiego do Lublinca dal leki. I minelo juz 2 lata i dalej gram w pile bez zadnej operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kolano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:40 Polecam dr Zbigniewa Pileckiego świetny chirurg ortopeda z Zabrza. Przyjmuje również w Częstochowie w Św.Łukaszu na Zaciszańskiej tel 034/ 3658- 076 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Kolano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:40 Jakbys siedział spokojnie w domu, to by kolano było zdrowe. Głupoy Ci sie zachciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Kolano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 11:55 Byłam operowana przez dr Koniarskiego 2 lata temu w Zakopanem, właśnie we wspomnianej Klinice UJ w Zakopanem na Balzera. Miałam szytą łękotkę i przeszczepiane więzadło. Czuję się dobrze. Znowu mogę jeździć na nartach i grać w tenisa. Serdecznie polecam. Nie wiedziałam że dr Koniarski przeniósł się do Częstochowy. Jeśli tak to bardzo się cieszę i serdecznie go pozdrawiam. Swoją drogą ciekawe czemu przeniósł się z Kliniki do Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kolano IP: *.prenet.pl 12.08.06, 12:56 Byłem u dr Koniarskiego w czwartek. Zalecił ćwiczenia, chłodzenie i stabilizator. Podejrzewa uszkodzenie łękotki i więzadła krzyżowego przedniego. Zaproponował artroskopię z szyciem łękotki (jeśli się da, ponoć nie każde rozerwanie nadaje się do szycia) i ewentulnym przeszczepem więzadła. Niestety terminy operacji są bardzo odległe (listopad). Zapisałem się na dodatkową listę i zostawiłem nr telefonu, jeśli ktoś zreygnuje zadzwonią po mnie. Generalnie korzystne wrażenie - wygląda na gościa, który wie o co chodzi. Przyjmują we dwóch (drugi doktor nazywa się Kopka) tylko ludzi z kolanami i barkami. Jedyny problem to termin a nie za bardzo uśmiecha mi się czekać 3 miesiące, ponieważ dokucza mi to coraz bardziej. Jeśli możecie mi polecić kogoś innego kto przyjmuje na kasę chorych będę wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
taoo Re: Kolano 12.08.06, 13:35 Ortopeda, doktor Grabowski, przyjmuje w gabinecie na Wolnej chyba 2 razy w tygodniu - jest wywieszka na wjeździe w ulicę od strony Faradaya, na domu obok kiosku Ruchu. Pracuje na Śląsku i jakby co, to tam kieruje, dlatego tutaj jest tylko 2 dni. Mojej cioci "robił" nogi i teraz kobitka śmiga. Wcześniej miała problemy i niemal nie mogła chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kolano IP: *.prenet.pl 12.08.06, 15:14 Gdzie dr Grabowski operuje? I czy mozna tam byc zoperowanym w ramach NFZ i czy robi rekonstrukcje więzadeł? Dzięki za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturo Re: Kolano IP: *.21.pl 03.09.06, 15:34 Szczerze polecam dr Pileckiego, człowiek jest godny plecenia. Mi zrobil operacje kolana artroskopowo, mojemu tacie i zanajomemu kazdy z nas mial coś innego "zepsutego w kolanie", i kazdy z nas ma takie zdanie o doktorze Pileckim. Jest to człowiek "ludzki" każdego wysłycha dorazi i zarazi, nie jest gburem jak niekturzy lekarze jest wyrozumiały i szczery.A jezeli chodzi o doktorów w czestochowie to tylko i wyłacznie ON. Przyjmuje również w domu ma ul.Worcela w poniedziałki i czwartki. POLECAM DOKTORA PILECKIEGO, PILECKI IS THE BEST!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś