Dodaj do ulubionych

Praca dla 30-letnich mam

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 08:39
Mam pytanie do forumowiczek, które po urodzeniu dziecka szukały pracy.
Ja szukam bezskutecznie od dwóch lat. Główną "przeszkodą" jest dziecko,
nieważne, że ma 6 lat i nie sprawia kłopotów jak niemowlę. Pracodawcy po
prostu nie chcą zatrudniać kobiet, które mają dzieci. Szukałam w ogłoszeniach
i przez znajomych i nic. Doardźcie proszę gdzie jeszcze można poszukać aby
znaleźć godziwą pracę?
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosia Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:02
      A jakie ma pani oczekiwania? Hasło "godziwa praca" jest zbyt ogólnikowe. Czym
      się pani do tej pory zajmowała i czym chciałaby się pani zajmować? W jakim
      wymiarze miałabybyć ta praca? Cały etat, pół?
      • Gość: ajida Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:07
        to wszystko zalezy od Pani doświadczenia, wykształcenia - moja znajoma mając 34
        lata i dwoje dzieci znalazła pracę w zasadzie ja zmieniła z dnioa na dziń bez
        problemu- do tego jeszcze trochę szczęścia tez sie przydaje, pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:09
        Wychodzę z założenia, że przy obecnym rynku pracy się nie wybrzydza i należy
        być elestycznym. Do tej pory pracowałam w handlu min. buty i ciuchy dziecięce,
        obuwie sportowe. Jestem gotowa na początek na pracę na pół etatu, ew. godziny
        pracy do ustalenia.
        • Gość: Gosia Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:11
          W jaki sposób można się z Panią skontaktować? Może miałabym dla Pani ofertę :)
          • Gość: Ania Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:17
            Numer telefonu mogę wysłać na maila lub proszę pisać knychala@poczta.fm
    • prowokator_ka Re: Praca dla 30-letnich mam 08.08.06, 09:06
      Pracodawca nie ma prawa pytać o dzieci czy stan cywilny. Jeśli nie powiesz, nie
      dowiedzą się. Możesz odpowiedzieć pytaniem: A czy to pytanie oznacza, że
      państwo prowadzicie przedszkole? (itp.) NIE WOLNO IM O TO PYTAĆ.
      Ważne są Twoje kompetencje, a nie stan rodzinny.
      Zatrudniają Ciebie - specjalistę w jakiejś dziedzinie, a nie mamę.
      • Gość: Ania Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:12
        Wiesz jak jest. Nawet jak Cię zatrudnią to na okres próbny, prawda tak czy
        inaczej wyjdzie na jaw, lepiej więc od razu wiedzieć na czy się stoi niż
        później być rozczarowanym.
        • prowokator_ka Re: Praca dla 30-letnich mam 08.08.06, 09:24
          Ja jest normalny pracodawca, to się po prostu nie pyta o takie rzeczy. Wiem, bo
          wiele rozmów kwalifikacyjnych przeszłam i u kilku pracowałam.
          • Gość: carmen Re: Praca dla 30-letnich mam IP: 87.239.176.* 08.08.06, 10:03
            ale niektorzy pracodawcy pytaja o stan rodzinny nie po to zeby nie przyjac tylko po to aby dac odpowiednie ubezpieczenie,swiadczenia,czy dofinansowanie do podrecznikow (tak jak jest to u mnie w firmie)
            • Gość: Ania Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:05
              To naprawdę wyjątkowa firma, jak będą przyjmować nowych pracowników daj znać.
              • Gość: carmen Re: Praca dla 30-letnich mam IP: 87.239.176.* 08.08.06, 10:08
                podaj maila bo byc moze beda przyjecia
                • Gość: Ania Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:13
                  knychala@poczta.fm
                • Gość: eve_26 Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:31
                  Możesz się też do mnie odezwać? eve_26@gazeta.pl
                • prowokator_ka Re: Praca dla 30-letnich mam 08.08.06, 10:53
                  prowokator_ka@gazeta.pl
                  Mogę przesłać swoje CV.
                • pola815 Re: Praca dla 30-letnich mam do Carmen 08.08.06, 11:51
                  Gość portalu: carmen napisał(a):

> podaj maila bo byc moze beda przyjecia

Witam !!!

Proszę o informacje na temat tej pracy dto moj adres e-
                  mail:pola815@wp.pl.Bardzo proszę o informacje !!! Dziękuje!
    • Gość: byznesmen Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:17
      Jeżely umniesz opsłógiwać pszyżąt paszczowo to cię zatródniem
      • Gość: Ania Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:20
        Myślę, że kontakt do ciebie dam mojemu mężowi. Jest świety w kontaktach z
        byzenesmenami twojego pokroju.
        • Gość: carmen Re: Praca dla 30-letnich mam IP: 87.239.176.* 08.08.06, 10:36
          mam nadzieje ze nie zniecheci was dosc ciezka praca ,nieraz po 12 h ,ale w milym towarzystwie i dosc wyrozumialym kierownictwie.zarobki tez nie rzucajace na kolana,ale wszystkie swiadczenia,zapomogi,bony,
          • Gość: Ania Re: Praca dla 30-letnich mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:39
            Im więcej propozycji tym lepiej. Czasami trzeba brać to co jest, jeżeli jednak
            jest wybór tym lepiej.
            • pola815 Re: Praca dla 30-letnich mam 08.08.06, 11:47
              Witam !!!!!!!

Ja mam 25 lat również szukam pracy i nic już od dluzszego czasu nie mogę
              znależc jesli mogę prosić równiez o jakieś informacje dotyczące oferowanej
              pracy to bardzo proszę pisać na adres e -mail: pola815@wp.pl
              • Gość: carmen Re: Praca dla 30-letnich mam IP: 87.239.176.* 08.08.06, 11:54
                przede wszystkim ja nie zatrudniam w tej firmie,tylko tam pracuje.moge wam jedynie dac znac jak beda jakies przyjecia
                • Gość: carmen Re: Praca dla 30-letnich mam IP: 87.239.176.* 08.08.06, 11:57
                  i tam naprawde nie zarabiamy duzo a troche musimy sie narobic,ale to uczciwa firma
                  • pola815 Re: Praca dla 30-letnich mam 08.08.06, 12:03
                    Witam !!!

Proszę mi napisać na podany wczesniej adres gdzie można przynosić CV. I
                    dziękuje za informacje!!Liczy się to ze jest to uczciwa firma tak jak Pani
                    napisała.I nie wazne że trzeba się narobić ważne jest to że jest praca.Jeśli
                    może mi Pani napisać to o co prosiłam na adres e-mail:pola815@wp.pl to będe
                    bardzo wdzięczna!!Dziękuję i pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka