Dodaj do ulubionych

Internet od Skynet Premex - jak?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:52
Witam. Mam pytanie w jaki sposób Premex doprowadza internet do lokalu
klijenta? Czy potrzebna jest jakas dodatkowa karta sieciowa? Bedzie działac w
laptopie (ma wbudowana zarówno bezprzewodowa jak i normalna karte sieciowa)?
Prosze o odpowiedz kogos kto wie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ss Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.21.pl / *.21.pl 17.08.06, 22:54
      stary nigdy nie premex przestan o tym myslec to jest zla firma wybierz jakas
      inna tylko nie pre...
      • Gość: tyziek Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:18
        ale ja nie pytam o to jacy sa. tylko o to co w 1 poscie
      • Gość: gość Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 80.48.49.* 19.08.06, 12:03
        ss twoje IP mówi samo za siebie...
        użytkowniku pol-shitu ;)
    • dudi_82 Re: Internet od Skynet Premex - jak? 17.08.06, 23:20
      Antene dają na dach a w budynku wszystko idzie kablem skrętką. Karte sieciową
      jeśli nie masz oni dają. W laptopie jeśli masz wbudowaną sieciówkę to nie będzie
      żadnego problemu.

ss - a co Twoim zdaniem jest takiego niedobrego w Premex`ie??
      • Gość: ja Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 195.116.125.* 18.08.06, 00:44
        > a co Twoim zdaniem jest takiego niedobrego w Premex`ie??
        wszystko; począwszy od obsługi poprzez awaryjnosc, szybkosc ...
        • Gość: tyziek Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 08:57
          dzieki za odpowiedz ;)
        • dudi_82 Re: Internet od Skynet Premex - jak? 19.08.06, 00:18
          A to ciekawe. Szybkość mam taką o jakiej mowa w umowie, daty ostatniej awarii
          nawet nie pamiętam a obsługa ... nie wiem bo płace im przelewami a faktury
          pobieram z netu więc nawet nie mam potrzeby do nich chodzić czy dzwonić.
          • Gość: ja Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 195.116.125.* 19.08.06, 08:43
            dudi_82 napisał:

> A to ciekawe. Szybkość mam taką o jakiej mowa w umowie, daty ostatniej awarii
            > nawet nie pamiętam a obsługa ... nie wiem bo płace im przelewami a faktury
            > pobieram z netu więc nawet nie mam potrzeby do nich chodzić czy dzwonić.bo

pewnie tam pracujesz i takie pierdoly wypisujesz !
            • Gość: m Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.prenet.pl 19.08.06, 10:22
              hehe a ty widze konkurencja :D.

PS. ja mam nawet 2x szybciej niz na umowie :D
              • Gość: gość Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 80.48.49.* 19.08.06, 12:01
                też mam łącze Skynet i jestem bardzo zadowolony .
                jak na częstochowskie warunki oferta całkiem
                ciekawa . podłączają i działa . awarii mało - chyba
                że użytkownik coś spie... ;) ostania jaką pamiętam to
                3 czerwca , ale to z powodu pioruna . faktury pobiera się
                ze strony , płaci się przelewami , dzwonić nie ma po co .
                jeśli coś ma nie działać , to raz na godzine wyskakuje
                strona z informacją . w ciągu dnia 256k , w nocy 512k .
                • Gość: tyziek Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 15:12
                  bylem wczoraj zamowic mam teraz czekac na podłaczenie. nie wiem co masz do
                  obslugi ale normalna miła. pozostaje mi czekac na podlaczenie i wtedy sie moge
                  wypowiedziec wiecej.
                  • Gość: ja Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 195.116.125.* 19.08.06, 15:30
                    wspolczuje ...
                    • Gość: gość Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 80.48.49.* 19.08.06, 15:43
                      Spółdzielnia Mieszkaniowa „PÓŁNOC”

Pakiet podstawowy (P)
                      transfer do 200 kbps (w godz 1.00 do 8.00 do 1Mbps)
                      28 zł. za miesiąc

Pakiet maksymalny (M)
                      transfer do 512 kbps (w godz 1.00 do 8.00 do 2Mbps)
                      40 zł. za miesiąc

ale...! jednak lepszy jest Prenet , a jak prezesowi spółdzielni
                      na nowego Mercedesa braknie , to opłaty podniesie jak za inne
                      eksploatacje i remonty nie wiadomo czego (chyba trawy) .
                      • Gość: ja Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 195.116.125.* 19.08.06, 16:13
                        > ale...! jednak lepszy jest Prenet , a jak prezesowi spółdzielni
                        > na nowego Mercedesa braknie , to opłaty podniesie jak za inne
                        > eksploatacje i remonty nie wiadomo czego (chyba trawy) .

A jak prezesowi prenet braknie na nowe BMW ... LOL i remonty po piorunach ;)
                      • Gość: ja Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 195.116.125.* 19.08.06, 16:16
                        > ale...! jednak lepszy jest Prenet , a jak prezesowi spółdzielni
                        > na nowego Mercedesa braknie , to opłaty podniesie jak za inne
                        > eksploatacje i remonty nie wiadomo czego (chyba trawy) .

A jak prezesowi prenet braknie na nowe BMW ... LOL i remonty po piorunach ;)

• Gość: m Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.prenet.pl 19.08.06, 16:29
                        czestym kruczkiem jest do DO 200kbps, DO 500kbps, podlacza jeszcze pare osob i
                        5kbps tez bedzie spelnialo warunki umowy. - a w pemexie mam gwarantowany transfer.
                        • Gość: ZiomBoy Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.org / *.org 19.08.06, 17:57
                          buhahahahaha gwarantowany LOL do czego ? chyba ich routera brzegowego, a wiesz
                          co to oznacza ? Niewiedza czasem drogo kosztuje. Co do spoldzielni polnoc, maja
                          ATM doprowadzonego swiatlowodem i w kazdej chwili moga miec lacze 155 mbit lub
                          622 o ile ich na takie stac.
                          • Gość: m Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.prenet.pl 19.08.06, 18:54
                            hahaha no a ktora siec gwarantuje cos innego ?? Jak wymyslasz argument to
                            chociaz sprawdz czy on w ciebie tez nie uderza :D

A wiele sieci oszukuje wlasnie takimi zapisami ze transfer jest do 200kbps i
                            nawet jak przez tydzien masz gowno nie internet to nie mozesz im nic zrobic.
                            • Gość: ja Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 195.116.125.* 19.08.06, 19:30
                              tak wlasnie bywalo (czesto) w Skynet Premex ... na szczescie mnie to juz nie dotyczy
                            • Gość: ZiomBoy Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.org / *.org 19.08.06, 21:30
                              A co ma we mnie uderzac? odpisalem jak jest, a do ciebie nalezy czy w to
                              uwierzysz czy tez nie.
            • dudi_82 Re: Internet od Skynet Premex - jak? 19.08.06, 23:32
              > pewnie tam pracujesz i takie pierdoly wypisujesz !

No spodziewałem się, że ktoś w końcu coś podobnego napisze:). Ale równie dobrze
              ja mogę napisać że Ty jesteś z konkurencji i cała dyskusja traci wszelki sens,
              bo wychodzi na to, że nikt nie pisze obiektywnie:). No ale sądząc po
              wypowiedziach innych ludzi wychodzi na to, że to ja mam racje:D
              • Gość: wer Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 13:01
                Sprawdzic to mozna bardzo prosto zainstalujcie sobie jakas gre np. Unreala i
                sprobujcie zagrac przez neta.... pingi kolo 200 tak ze mozecie zapomniec o grze
                w gierki on-line jak macie lacze z premexu , ja mialem i niestety srednia
                awaryjnosc raz w miesiacu a jak nadszedl weekend to juz wogole porazka grac sie
                nie da!!!
                • dudi_82 Re: Internet od Skynet Premex - jak? 21.08.06, 01:23
                  To ja po raz kolejny się włączę do tematu i po raz kolejny się nie zgodzę.
                  Grywam w gierki on-line i problemów nie ma.
    • Gość: a Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 22:39
      up
      • Gość: b Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 11:27
        up
        • Gość: gość Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: 80.48.49.* 20.08.06, 15:45
          a ci z neoplus.adsl.tpnet.pl co tu robią ? tepsa wałki wam robi ?
          • Gość: c Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:13
            up
            • Gość: d Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:47
              up
              • Gość: e Re: Internet od Skynet Premex - jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:37
                up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka