Dodaj do ulubionych

Hejnały, rycerze i żur na placu Biegańskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:24
Fajne sa takie imprezy. Oby wiecej...
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 24.08.06, 01:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: nemo53 Re: Spisek w małopolskiej policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 08:02
        Paweł,co to za brednie piszesz nie na temat?Dymi Ci jeszcze z czachy?
        • Gość: ja Re: Spisek w małopolskiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:26
          i tak większosc przyjdzie na żur.Dopierow niedziele perfekt
    • Gość: DWójcik Dni Częstochowy i hejnał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:23
      Ie mogę się doczekać chwili, kiedy zabrzmi nasz częstochowski hejnał. Jestem
      ciekaw jego brzmienia, bo ratuszowa pozytywka niewiele mi uzmysławia...

Urząd Miasta powienien na stronie internetowej Częstochowy zamieścić plik z
      hejnałem, jak to zrobiły inne miasta.

Pozdrawiam Częstochowian
    • Gość: DWójcik odegrano hejnały... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 12:18
      Punkt dwunasta, najpierw ratuszowe kuranty, później hejnał mariacki, a tuz po
      nim nasz hejnał. Ale...
      Jakość wykonania dobra, poza kiepską słyszalnością. Spodziewałem się, że przy
      okazji TAKIEGO święta trębacze będą asekurowani sprzętem nagłaśniającym (ten
      znajdował się na Placu Biegańskiego), a tu nic, tylko trąbka w lufciku wieży
      widokowej.
      Może za rok pójdzie lepiej (i tak dobrze było).
      • Gość: nowy Re: odegrano hejnały... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 17:52
        Dowiedziałem sie że artystka Piwnicy pod Baranami Agata Ślazyk będzie śpiewac tylko dla zaproszonych gości
        • Gość: xx Re: odegrano hejnały... IP: *.icis.pcz.pl 24.08.06, 20:36
          Gaude Mater jest niestety mala i jak zwykle trzeba sobie wczesniej zalatwic
          tzw. wejsciowke, ktora rozchodzi sie po znajomosci - co jest bieuniknione przy
          tej liczbie miejsc, ale ogranicza mocno dostepnosc imprezy.

W ogole nie mam dobrych doswiadczen z Gaude Mater jako instytucja - festiwal to
          jednak inna rzecz. Praktycznie ta instytucja istnieje caly rok po to zeby
          zorganizowac jedna impreze czyli festiwal.

Swoja droga jak kiedys Agata dawala recital to nikt specjalnie sie tym nie
          podniecal.
          • Gość: xx Re: odegrano hejnały... IP: *.icis.pcz.pl 24.08.06, 20:39
            P.S. Na szczescie o 21 jest Pisaskownica na Skwerze Solidarnosci - bez zadnych
            ograniczen.
          • Gość: nowy Re: odegrano hejnały... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 09:44
            Tak tylko jest to nasza Częstochowska artystka i chyba powinno być dostępne dla wszystkich. Ja i tak mam wtyki i ide
      • ulisses_czwa Re: odegrano hejnały... ALE 24.08.06, 21:56
        > Punkt dwunasta, najpierw ratuszowe kuranty, później hejnał mariacki, a tuz po
        > nim nasz hejnał. Ale...

Ale zapomniałeś, że proboszcz par. św. Jakuba nie dostosował się do imprezy i nie uszanował dnia Częstochowy... Nagłośnienie może i było nie najlepsze, ale jak proboszcz zaczął "nawalać" w dzwony, to nic nie było słychać... Mam zarejetrowany obraz z dźwiękiem i jak pokompresuje, to może tu wrzucę linka... choćby do dźwięku... Przekonacie się, jak zakłócono w bezmyslny, egoistyczny sposób oba hejnały :(
        • Gość: xx Re: odegrano hejnały... ALE IP: *.icis.pcz.pl 24.08.06, 21:59
          Niestety to normalka - tak jest codziennie. On nie potrafi uszanowac naszego
          miasta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka