Dodaj do ulubionych

Miasto sprzedaje grunty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:34
Mam nadziej, ze wojewoda odrzuci uchwale, bo to jest nierownosc podmiotow wobec prawa. Kosciol z rabatem, do tego podatku prawie nic, a biznes tworzacy nowe miejsca pracy to podatki plac i zero ulg. Wstyd! Czy az tak bardzo prawicowym radnym zalezy na poparcu "men in black" przy wyborach samorzadowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: xtc Re: Miasto sprzedaje grunty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 10:45
      wystarczy ze przestaniemy chodzic do kosciola, dawac na tace, men in black sami
      sie wykrusza... ja sam juz nie chodze od jakichs 10 lat... podobnie jak
      wiekszosc moich znajomych... instytucja kosciola to ludzki wymysl.. kto wierzy
      moze wierzyc i nie musi chodzic do kosciola, mozna modlic sie w domu, na
      spacerze, ewentualnie jezdzic sobie na jasna gore bo to sanktuarium bylo, jest
      i zawsze bedzie...
      • Gość: krepsior Re: Miasto sprzedaje grunty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 11:18
        Popieram!!!
        • Gość: ss Re: Miasto sprzedaje grunty IP: *.21.pl 29.08.06, 12:40
          jakikolwiek biznes ktory jeszcze istnieje w Czewie zlikwidowac a z hal
          produkcyjnych oraz z malych warsztatow zrobic cos innego mianowicie KOSCIOLY I
          KAPLICE hehehehe
    • ulisses_czwa Miasto sprzedaje grunty 29.08.06, 12:57
      "Biznesowi - na przetargu, organizacjom kościelnym - bez miasto sprzeda działki na poszerzenie działalności. Tak zdecydowali w poniedziałek radni"

Moje gratulacje... Patrząc obiektywnie Kościół w Czestochowie ma bardzo wiele terenów, których nie potrafił zagospodarować, a ciagle walczy o kolejne metry kwadratowe... Biznes kuleje i miasto podkłada mu jeszcze nogę...
      Nie ma jak zabiegać kosztem miasta o poparcie w wyborach samorządowych... Również mam nadzieję, że wojewoda zakwestionuje uchwałę, choć patrząc kto jest przy władzy, to wydaje się to wątpliwe...
      • Gość: abc Re: Miasto sprzedaje grunty IP: *.21.pl 29.08.06, 13:57
        Ja też chcę.....wykupić na własność / mam wieczyste użytkowanie/ działeczkę o
        pow.380m2 z bonifikatą no chociaż 60% - gdzie złożyć podanie?
        • Gość: qwe Re: Miasto sprzedaje grunty IP: *.net 29.08.06, 19:22
          Do biskupa,tylko nie zapomnij o co łaska.Pozdr.
    • Gość: Rydzyk&Glemp Re: Miasto sprzedaje grunty IP: *.prenet.pl 29.08.06, 17:58
      Ratusz tez niech oddaja oraz Urzad Miasta najlepiej za darmo i koscioły niech z
      tego zrobia Hute tak samo przerobic na podobna bazylike co znajduje sie w
      Licheniu
    • wiolalatacz1 Miasto sprzedaje grunty 29.08.06, 18:09
      to jest skandal takie rozdawnictwo powinno iść do prokuratury ,kościół jest
      bogaty i niech płaci jak każda inna instytucja oni nie tworzą miejsc pracy,a
      jak firma chce wybudować zakład to odrazu taka cena ,trzeba całe to towarzystwo
      wzajemnej adoracji w wyborach wyslać na zieloną trawke z prezydentem na czele
      bo to napewno jego urojone pomysly bo kościół już od dawna jest oczkiem w jego
      głowie i przez to myśli że wygra wybory,oby nigdy więcej bo miasto już tego
      nieprzeżyje
    • Gość: Krakoo Miasto sprzedaje grunty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 23:06
      'Udzielenie bonifikaty przez miasto jest możliwe, gdy podejmowana na
      sprzedawanym terenie działalność nie ma charakteru zarobkowego'
      A od kiedy to kosciol nie jest dochodowy?

'kupi 385 m kw. Jest to teren przylegający do kościoła, na którym parafia wiele
      lat temu postawiła sobie garaże'
      Heh dobre, 'postawila sobie...' Kazdego innego by po sadach ciagali za
      zbudowanie budy dla psa! 385m na garaze?! To ile ich oni tam mieli? Nie
      zarabiaja, a tyle garazy na swoje auta potrzebuja... :/
      • Gość: Damian Re: Miasto sprzedaje grunty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:30
        Witam.
        Mieszkam na terenie tej parafi. Cale te 385m kw parafia dzierzawila od miasta
        od ok 1990 roku. Parafia zdecydowala sie na wykupienie calego tego terenu na
        ktorym stoi kosciol i te garaze, a sa tylko 4.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka