promin 29.08.06, 12:22 Słyszeliście? Ponoć z Mickiewicza chcą zrobić deptak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 29.08.06, 13:29 Tak będzie tam deptak po wybudowaniu trasy śródmiejskie, małej obwodnicy. Kanalizacja na Mickiewicza jest w bardzo złym stanie, więc ulice zamkną zmienią na całej długośc kanalizacje itp i otworzą jako deptak Odpowiedz Link Zgłoś
promin Re: Deptak na Mickiewicza 29.08.06, 13:30 Thx za odpowiedź. A jestes pewien ze tak będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
blaida Re: Deptak na Mickiewicza 29.08.06, 13:31 Acha i skąd macie takie info? Ja o tym nic nie słyszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 29.08.06, 13:32 tak pisały o tym gazety. Stąd to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 29.08.06, 14:47 Nie za sto, tylko po wybudowaniu trasy śródmiejskiej. A już jedno rondo z w/w trasy będzie budowane we wrześniu? Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 29.08.06, 14:49 Miał być wykrzyknik a nie znak zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
lublinitz Re: Deptak na Mickiewicza 29.08.06, 20:12 trasę śródmiejską buduje się już 40 lat.ILE ZBUDOWANO DO DZIŚ? Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 29.08.06, 20:36 We wrześniu zbudowane zostanie pierwsze rondo trasy śródmiejskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
lublinitz Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 06:54 dwa ronda bez połączenia to trasa??? Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 09:05 Nie, ale widać zecoś sie robi. Gdyby Katowice dały nam kase na remont targu to już we wrześniu ruszyły by prace na trasą śródmiejską. Odpowiedz Link Zgłoś
lublinitz Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 13:01 A co Katowice mają do targu by go remontować. to lęk wyborczy nie pozwala zacząć budowy trasy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 13:15 Nieprawda!! Nie Katowice a Warszawa, sory. W projekcie trasy śródmiejskiej jest wyrażnie napise iż najpierw musi zostać zakończona modernizacja targowiska dopiero potem zaczyna sie budowa trasy śródmiejskiej. A Warszawa jeszcze nie przekazała Lublińcowi kasy na remont targu (gdyż rozlicza sie z pierwszym etapem programu, L-c jest dopiero w drugim) dlatego, we wrześniu rusza budowa pierwszego ronda i remont ul Piłsudskiego, od pl. Kopernika do Kauflanda. Odpowiedz Link Zgłoś
lublinitz Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 13:27 oj naiwny targowisko jest tylko na fragmencie trasy,dlaczego nie zbudują innego? np:rondo Opolczyka-ul Św Anny. LĘK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 13:29 To nie żaden lęk, tylko tam nie mają jeszcze wszystkiego poukładanego z gruntami (wykup itp) O jakim lęku ty mówisz.. niby czego mają sie bać? Odpowiedz Link Zgłoś
lublinitz Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 13:45 wyborców!się boją można by zbudować inny fragment np:wiadukt-ul Stalmacha a nie topić pieniędzy w remont dobrej drogi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 13:53 Dobrej...-pozostawie to bez komentarza. Nie mogą zacząc budowy od tyłu, gdyż w planach zatwierdzonych przez GDDKiA jest zapisana budowa trasy śródmiejskie etapami (1, 2, 3 i 4). Nie można zmieniac kolejności. Miasto dostało kase na częśc etapu pierwszego więc musi coś z tego etapu wykonać. Wyborców? Co wyborcy mają do tego? Oni chcą trase śródmiejską!! Odpowiedz Link Zgłoś
lublinitz Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 20:04 tu nie zatwierdzone, tam nie wykupione! więc deptak za sto lat? Odpowiedz Link Zgłoś
lubliniczanin Re: Deptak na Mickiewicza 30.08.06, 20:05 Nie wiadomo za ile. Problem sprawiają narzekający ludzie z ulicy Pasiecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
blaida Re: Deptak na Mickiewicza 31.08.06, 07:34 Ja myśle ze lublinitz ma racje. Chociaz jestem optymistką i mam nadzieje ze trasa zostanie jak najszybciej zbudowana. Odpowiedz Link Zgłoś