Gość: Stan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:52 Kto nie idzie na wybory mając na uwadze takie a nie inne władze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dark Re: Wybory IP: *.trustnet.pl 30.08.06, 21:50 ja napewno nie ide bo mam tego dosyc co sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ouu Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:31 To dalej będzie tak samo:( Odpowiedz Link Zgłoś
mirlo Re: Wybory 30.08.06, 22:41 Gość portalu: Stan napisał(a): > Kto nie idzie na wybory mając na uwadze takie a nie inne władze? BRAWO,cała władze w ręce kaczystów!Brawo!! O to przecież chodzi,pójdzie beton,brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakim Ludzie walcie na wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:11 Ja idę, a jak reszta nie pomaszeruje to będzie jeszcze gorzej, zrozumcie to !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Ludzie walcie na wybory 30.08.06, 23:22 Nieobecni nie mają prawa głosu... To stare powiedzenie, ale jakie ponadczasowe... Pamiętajmy, że wiele zalezy od nas... Wbrew pozorom każdy głos może decydować - i nie mówię tego już jako kandydat, ale jako zwykły obywatel... Ja nie opuściłem nigdy wyborów... Nie chcę, aby ktokolwiek decydował za mnie... Korzystając z okazji (w końcu temat o wyborach) pragnę zaprezentować oficjalnie swoją stronę, na którą serdecznie zapraszam... ww.jacekkrawczyk.pl Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: Ludzie walcie na wybory- chyba ze wam PIS odpo 30.08.06, 23:43 Nie idac na wybory i nie probojac zmienic tego syfu ktory mamy obcenie popieracie ten stan Ludzie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piekny.bogaty.i.szczesliwy Re: Ludzie walcie na wybory 30.08.06, 23:54 o w mordę, Ulisses, myślałem, że jesteś co najmniej 10 lat starszy... Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Ludzie walcie na wybory 31.08.06, 00:14 Mam 24 lata ;-) ciesze się, że nie jestem starszy, gdyż nie nasiąkłem złymi przyzwyczajeniami i mam inne podejście do życia. O teczkę IPN też mogę być spokojny, bo takiej nie może być :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Ludzie walcie na wybory IP: *.wsl.edu.pl 31.08.06, 12:54 Szanowny panie Jacku Rozumiem, że rozpoczął Pan kampanie wyborczą i dlatego pytanie: 1. gzie Pan pracował i gdie Pan pracuje? 2. jakiej partii będzie Pan kandydatem i z jakim Blokiem wyborczym chciałby Pan iść do najbliższych wyborów? Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Ludzie walcie na wybory 31.08.06, 13:24 Już odpowiadam na Pańskie pytania: 1. Pracowałem wcześniej w Urzędzie Skarbowym jako stażysta przez pół roku. To niezbędna praktyka (w urzędzie) dla studenta po ukończonej Administracji. Ponadto pracowałem dorywczo w supermarketach (jakiś czas wykładałem towar - co jest standardem dla dorabiajacych studentów), a w okresie wakacyjnym przez 3 lata jeździłem jako opiekun kolonijny/obozowy. Prosze wziąć pod uwagę, że mam 24 lata i dopiero co ukończone studia (skupiłem się na szkole, aby się czegoś nauczyć - nie dla papierka). W wolnych chwilach zajmowałem się różnymi sprawami w mieście, co jest wręcz moją pasją. Obecnie ze względu na wyjątkowo ciężki stan zdrowia ojca (jest po poważnej operacji) nie moge chwilowo podjąc pracy, ponieważ muszę być przy nim... Prosze to zrozumieć... Podkreślę, że nie traktuję startu w wyborach jako sposobu na załatwienie pracy... Jestem pasjonatem spraw administracyjnych i lokalnym patriotą... Chcę wykorzystać swoją wiedzę, którą uzyskałem na studiach z korzyścią dla miasta i jego mieszkańców... 2. Nie należę do żadnej partii i taki status zachowam także po ewentualnym wyborze. Podzielam opinię, że nie należy upolityczniać samorządu. Liczą się ludzie i ich działania, pomysły etc. Nie oznacza to, że nie będę współpracował z innymi radnymi. Zostałem zaproszony do wyborów samorządowych przez Panią Poseł Halinę Rozpondek, wystartuję zatem z listy Platformy Obywatelskiej. W przypadku ewentualnego wyboru będę współpracował z każdym, a w szczególności z radnymi klubu PO. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vbc Re: Ludzie walcie na wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:20 Moze to nie były i moje pytania, ale widze, że konkretne odpowiedzi konkretnej osoby. Popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Ludzie walcie na wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:05 Szanowny Panie! Powiem, że gdyby nie Pana młody wiek to zapewne wszedłbym z Panem w polemikę co do istotnych problemów trawiących naszą (dzisiejszą) władzę samorządową ale teraz już wszystko rozumiem i wiem , że mógł Pan pomylić Polisa z Pinisem (lub innym rzeczownikiem), ponad to zaangażowanie I. Leśnikowskiego dla Pana promocji odpycha mnie od podjęcia merytorycznej dyskusji z Panem. Mimo to chcę Panu pogratulować - dobrej strony internetowej , jest profesjonalna i gdybyśmy byli naprawdę społeczeństwem , dla którego jest to powszechny środek komunikacji - to rzeczywiście miałby Pan dużą wyborczą szanse. Tak się składa, że współczuje dojrzałym ludziom jak - Rodzice , których dzieci ( osoby w Pańskim wieku) za chlebem - opuściły naszą Ojczyznę i Miasto. Dlatego gratuluje Pana Ojcu, że ma wsparcie w Pana osobie. Dlatego też pytanie: co Pan zaproponuje, aby Pana rówieśnicy nie musieli emigrować za chlebem , jaki program dla Miasta w tym zakresie? Miło mi było Pana poznać ale nie będę Pana fanem - za dużo wiem o naszym miejskim "bagienku" i może nadejdzie czas, że i Pan to zauważy i jeśli poważnie chce Pan podjąć trud walki o stołek Radnego to proszę przeczytać autobiografię Tadeusza Wrony z 2001 roku wydaną przez Pana uczelnię i w oracowaniu Jarosława Kapsy - ze szczególnym uwzględnieniem Jego (tadeusza Wrony) "stosunku i przygód" z Haliną R. (obecnym Pana promotorem politycznym), a wówczas Pan zrozumie co to jest obłuda i hipokryzja - warto się uczyć od mistrzów, a w/w bohaterowie to mistrzowie tej sztuki - politycznego szamba. Pozdrawiam - Alfa. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Ludzie walcie na wybory 31.08.06, 20:50 > teraz już wszystko rozumiem i wiem , że mógł Pan pomylić Polisa z Pinisem > (lub innym rzeczownikiem) Prosze wybaczyć, ale to był przypadkowy błąd... Gdyby Pan zauważył, to cały tekst był o Henryku Pinisie i tam nie powieliłem błędu mieszając imię i nazwisko obu Panów. Czasami można się pomylić... > ponad to zaangażowanie I. Leśnikowskiego dla Pana promocji Zapewniam, że Pan Leśnikowski mnie nie promuje... Przekazał informację w sprawie, której ostro polemizowaliśmy... Prosze sprawdzić w archiwum... Wówczas jakoś nikt nie mówił o żadnej promocji... > odpycha mnie od podjęcia merytorycznej dyskusji z Panem. szkoda... > Dlatego też pytanie: co Pan zaproponuje, aby Pana rówieśnicy nie musieli > emigrować za chlebem , jaki program dla Miasta w tym zakresie? Problem nie dotyczy tylko i wyłacznie Częstochowy... Zwiększona emigracja dotknęła praktycznie cały kraj - większe miasta w mniejszym stopniu... Nie zpobiegniemy temu, jeśli "na górze" nie będzie porządku i konkretnych działań... Z kolei "na dole", (czyt. samorząd) mozna tylko redukować problem, bo tego się nie rozwiąże kompleksowo - i żaden najlepszy polityk/partia w Czestochowie nie znajdzie na to sposobu skutecznego w 100%. Oczywiście musiałyby powstawać nowe miejsca pracy o co jest bardzo trudno... To w tej chwili priorytet, ale nie oznacza to, że nie jest niewykonalny w stopniu zadowalającym... Tego przede wszystkim potrzebują młodzi ludzie (inne sprawy można wymieniać w nieskończoność, dlatego ograniczyłem się do najważniejszego)... Wiem, że to nic odkrywczego, ale mam kogoś oszukiwac, że na wstepie powiem "załatwię/załatwimy 10.000 miejsc pracy"?? Z mojej strony takiej obietnicy nie będzie... Z pewnością dołoże wszelkich starań, aby wspomóc niezbędne działania... Jakie? Znajdują się w programie, który zostanie przedstawiony w odpowiednim czasie... Zaznaczam, że będzie to program PO, w którym znajdą się także moje pomysły, spostrzezenia... Dla jasności - podpiszę się pod nim... Będzie do niego wgląd na mojej stronie www.jacekkrawczyk.pl - w menu po lewej (tym niebieskim)... Odnośnie obłudy, bagienka etc... Nie zamierzam patrzeć w przesłość, tylko w przyszłość... Polacy powinni skupić się na tym co jest przed nimi, a nie żyć ciągle historią i powracaniem do odgrzebywania różnych zatargów... Nie interesują mnie te relacje pomiędzy wymienionymi osobami oraz innymi, które zapewne można przedstawić... Ja się zamierzam skupić na sprawach miasta... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKS Re: Ludzie walcie na wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 08:07 Nie będzie gorzej. Będzie tak samo. Wybory odbywają sie w obrębie jednej sitwy. Dla mnie wszystko jedno czy utrudni mi życie czerwony czy czy czarny. Zresztą te barwy mają oni również dla zmylenia opinii, a wielu z nich to przefarbowani na kolor aktualnie "słuszny". Na wybory oczywiście nie idę. Odpowiedz Link Zgłoś
barone Re: Wybory 30.08.06, 23:51 Sam sobie przeczysz! Władza ci się nie podoba, więc nie idziesz na wybory? Nie rozumiem postawy takich, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuuuuuuuuuuuuuuuu Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 00:04 Nowa, świeża wieść - Rozpondkowa startuje na Prezydenta - na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks... Re: Wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 13:54 super wiadomość, popieram Odpowiedz Link Zgłoś
botticelli Re: Wybory 31.08.06, 00:06 To przerażające,jak polityka i psucie państwa potrafi zniechęcić,by zostać w domu i pozwolić na dalszą degradację idei samorządności i prawa demokracji. Prawda jest taka,że aby móc krytykować rządzących,trzeba najpierw próbować zmieniać obecny stan rzeczy. Jeszcze gorzej wygląda podejście wsród ludzi młodych. O ile,w wyborach parlamentarnych czy prezydenckich,można mówić o jakimś zainteresowaniu polityką,choć też nie najlepszym poziomie,to wybory samorządowe przypominają wręcz- "porażkę demokracji". Może pora rzeczywiście ruszyć tą kwestie,dlaczego ludzie mają dość polityki? Zapewne psucie państwa,wojny polityczne mogą być tego przyczyną,ale nie tylko. Przyczyną jest mentalność,z jednej strony chcemy być europejczykami pod każdym względem,z drugiej tkwimy gdzieś w jakiś pieleszach zawiłej historii. Potrzebna jest ogólna dyskusja, by to zmieniać,bo naprawdę,kto jak kto,ale polskie społeczeństwo, dobre jest w narzekaniu,ale do zmian niestety ociężałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefa Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 09:24 A czy wybory coś zmienią. I tak dostaną się do żłobu tylko oszołomy którzy na wstępie naobiecują raj na który spora część wyborców oczywiście się nabierze a po wyborach i tak będą nas mieli w d..... Kochani! Przecierz to już trwa od upadku komuny. Zwykły obywatel dla nich się nie liczył i nie liczy. Im są potrzebne tylko nasze plecy na których wspinają się do góry. Tylko do tego my i nasze głosy są im potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
dock2 Re: Wybory 31.08.06, 11:11 Odpowiedź na twoje pytanie jest prosta- głosuj na osoby które wcześniej wykazały się działalnością społeczną dla dobra Częstochowy(czyli zrobiły coś nie pobierając za to diety) będziesz miał wtedy większe zaufanie że po ewentualnym wyborze będą kontynuowały swoją działalność. pzdr. Ps: a na wybory warto iść bo to kojelna szansa na zmiany... nierobiąc nic samowolnie skazujesz się na 4 kolejne lata rzeczywistości na którą narzekasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wybory IP: *.icis.pcz.pl 31.08.06, 11:16 Ludzie nie glosuja i potem maja wyniki. Polak to kupi - i przed szkoda i po szkodzie glupi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Wybory IP: *.czestochowa.agora.pl 31.08.06, 11:23 Kto nie idzie na wybory nie ma potem prawa mówić, że władza i jej czyny mu się nie podobają, bo siedząc w domu dał do zrozumienia, że jest mu wszystko jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Szcz Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:15 Gościu. Za przeproszeniem pieprzysz bzdury. Chodziłem do tej pory po wyborach i co z tego. Uważam to za stratę czasu. Chodziłem , wybierałem a to wybrane i prze ze mnie (niestety)towarzystwo i tak robi co im się podoba, co im pasuje nie licząc się z nikim i z niczym a najmniej z tymi co ich międzyinnymi wybierałem. A to czy ja mam prawo nie będąc na wyborach swoje krzyczeć to zostaw gościu mnie a nie pieprz jakiś durnie wymyślonych sloganów. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Wybory 31.08.06, 13:37 > A czy wybory coś zmienią. I tak dostaną się do żłobu tylko oszołomy którzy na > wstępie naobiecują raj na który spora część wyborców oczywiście się nabierze a > po wyborach i tak będą nas mieli w d..... Rozumiem Pani/Pana rozgoryczenie, choć nie uogólniałbym... Niestety, ale właśnie to wina ludzi, że "łykają" gruszki na wierzbie... A większośc z kandydatów na tym korzysta, bo czy zrezygnują z metody, która jest skuteczna? Z pewnych źródeł wiem, że był kandydat do samorządu (z 2002r.), który obiecywał podniesienie emerytury! Przecież to nie leży w komtpetencjach samorzadowców... Tak samo nie dajmy się nabierać na obiecanki w stylu "wybierzcie mnie, to pomoge odzyskać województwo", "wybierzcie mnie, to utworzę uniwersytet częstochowski" etc... To są sprawy ze szczebla centralnego i o nich decyduje parlament... Ja zapewniam, że żadnej kiełbasy wyborczej nie będę przedstawiał, nie obiecam niczego nierealnego... Jestem osobą poważną i wolę nie uzyskać głosów, a nawet nie uzyskać mandatu pisząc prawde, niż zywić ludzi obietnicami bez pokrycia. Muszę zawsze umieć spojrzeć ludziom w oczy... Jesli chcecie cudów cytowanych w powyższych przykładach, to u mnie ich nie znajdziecie... Jestem realistą i zdaje sobie sprawę co da się zrobić w Czestochowie, a co nie... Nie przeceniałbym też możliwości radnego... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wybory IP: *.icis.pcz.pl 31.08.06, 14:09 Mala uwaga: sprawy zwiazane ze wsparciem uczelni wyzszych sa w sporym stopniu w gestii samorzadow i sil za nimi stojacych - np. to aktualny prezydent musial zaakceptowac decyzje o wsparciu AJD z funduszy UE, wlasnie pod katem utworzenia Uniwersytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Wybory 31.08.06, 14:15 Wiadomo, że pewne wsparcie dla uczelnii zawsze jest np. - jak w przypadku planetarium, ale to nie samorząd decyduje o utworzeniu Uniwersytetu... To chciałem wyraźnie podkreślić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wybory IP: *.icis.pcz.pl 31.08.06, 20:57 Samorzad moze silnie wesprzec taka decyzje - nie tylko w postaci planetarium - szczegolnie w sytuacji gdy pojawily sie fundusze UE - oczywiscie nie moze zadecydowac o powstaniu Uniwersytetu. Liczy sie rowniez wsparcie polityczne i wbrew pozorom takie wsparcie jest nie do pogardzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Tyl Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:55 Panie Jacku !!! Pragnę przytoczyć kilka zdań odnośnie " gruszek na wierzbie" Toż te gruszki są cały czas przypominane przez ugrupowanie, które wystawia Pana na liste ( vide przywrócenie województwa częstochowskiego, 3x15 podatek liniowy, ( a wnieśliście do laski marszałkowskiej projekt Pis-u troszke śmieszno )hasło jakże szkodliwe dla Polski "Nicea albo śmierć" itp. Cieszę się rownież iz nareszcie się Pan przedstawił, stronka całkiem ciekawa tylko troszke mało konkretów, bo np. cóz to znaczy monitorowałem sprawę wyboru inwestora dla huty. Pozdrawiam Tyl Tomasz www.tomasztyl.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Wybory 02.09.06, 11:30 Już się zaczyna. Jak zwykle jestem pod wrażeniem marnych polityków VII Ligi powiatowej. A może by tak zacząć: Zrobiłem dla Częstochowy .... itd. Ja nie chcę polityków w samorządzie - miernych, biernych ale wiernych. Ja chcę Obywatela w samorządzie, któremu przeszkadza setna dziura w drodze. na polityce trzeba się znać, ponieważ w przeciwnym przypadku przypomina to obszczekiwanie nogawek przez Pinczerka miniaturkę. Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Wybory 02.09.06, 11:53 Zaczęło się... Teraz cokolwiek i ktokolwiek nie zrobi, będzie to traktowane jako element kampanii wyborczej - vide nasza akcja pod Um, w czwartek - władze miasta w osobie głównie Prezydenta Wrony były przekonane, że jestem przedstawicielem jakiejś partii - nasuwa mi się pytanie : skąd takie przypuszczenie ? Czemu się tak obawiali takiej zwykłej, spontanicznej akcji ? Być może się kiedyś dowiem. Ulisess, popieram Twoje zdanie, że powinien się liczyć człowiek i to, co zrobił, a nie z jakiej jest partii politycznej - szkoda, że wszyscy politycy nie mają takiego podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Wybory 03.09.06, 16:21 > Pragnę przytoczyć kilka zdań odnośnie " gruszek na wierzbie" Toż te gruszki > są cały czas przypominane przez ugrupowanie, które wystawia Pana na liste > (vide przywrócenie województwa częstochowskiego, 3x15 podatek liniowy, ( a > wnieśliście do laski marszałkowskiej projekt Pis-u troszke śmieszno )hasło > jakże szkodliwe dla Polski "Nicea albo śmierć" itp. Odnośnie powyższego... Nie zamierzam mieszać "ciężkiej" polityki w sprawy samorządowe... Mnie interesuje głównie to, co się dzieje w Częstochowie... Jeśli chce Pan o niej porozmawiać szerzej prosze się udać do parlamentarzystów reprezentujących nasz region... To ich "działka"... Pisze Pan "wniesliście" - ja nic nie wnosiłem - to tak dla jasności... Poza tym pasowałoby zachować pewien obiektywizm, np. dot. przywrócenia woj. częstochowskiego... Chciałbym zauważyć, że odnośnie tej sprawy w parlamencie głos zabierał zarówno poseł Giżyński jak i posłanka Rozpondek... Wówczas toczyła się debata w sprawie powołania woj. środkowopomorskiego i nasi posłowie chcieli zazanczyć nasze niezadowlolenie z obecnego podziału administracyjnego... Poza tym, była ku temu okazja... Wspomniano o inicjatywie obywatelskiej, a nie o pomyśle którejkolwiek partii - a to subtelna róznica... Proszę sprawdzić najpierw zapisy dostępne na www.sejm.pl :) > Cieszę się rownież iz nareszcie się Pan przedstawił, Już drugi raz Pan o tym pisze, zatem musi się faktycznie bardzo cieszyć... Miło mi ;-) > stronka całkiem ciekawa tylko troszke mało konkretów, bo np. cóz to znaczy > monitorowałem sprawę wyboru inwestora dla huty. Nieuważnie śledził Pan w tamtym okresie forum GW... Co do słowa "monitorowałem", to miałem nadzieję ,że nie będzie problemów ze zrozumieniem tego :) Proszę przeczytać cały tekst raz jeszcze - nikt nikt nie zgłaszał z tym problemów poza Panem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyl Tomasz Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:18 Drogi Jacku !!! Podam przykład : podczas pikiety na placu Biegańskiego w obronie niepodległości Białorusi, którą współorganizowało stowarzyszenie młodzieżowe na czele którego stoje. Podczas tejże pikiety rozmawiałem z Pania Haliną Rozpondek odnośnie pomocy Stowarzyszenia Młode Centrum w Częstochowie w sprawie przywrócenia województwa częstochowskiego. Do tej pory ,a mineło ponad pół roku nie dostalismy żadnego znaku, który wskazywałby na chęć rzeczywistej pracy na rzecz przywrócenia tegoż województwa.Wieć wybacz mi lecz traktuje te hasełka jak czysty populizm przedwyborczy w tym mieście. Pozdrawiam Tyl Tomasz www.tomasztyl.pl Odpowiedz Link Zgłoś
botticelli Panie Tyl 03.09.06, 21:46 Panie Tyl, to ugrupowanie którym o którym Pan wspomina, odrzuciło bodajże Pańską kandydaturę wejścia w jej szeregi, z oczywistych względów. Stąd, Pańska zgorzkniałość? Nie rozumiem tego typu ludzi, coś jakby "chorągiewki" na wietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Tyl Re: Panie Tyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:25 Pan chyba raczy żartować ,od początku mej politycznej kariery jestem związany na początku z Unią wolności a pózniej z Partią Demokratyczna ( i nie mam zamiaru jej opuszczac ). Więc prosze nie przytaczać bzdurnych wypowiedzi w typie Nie rozumiem tego typu ludzi, "coś jakby "chorągiewki" na wietrze". Myslę ze powinnismy sie mając nawet rozbieżne poglądy polityczne traktować rozsądnie i z szacunkiem. Pozdrawiam Tyl Tomasz www.tomasztyl. pl P.S Proszę nie wygłaszać opini na tym forum bez uprzedniego sprawdzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 19:25 Samorząd może być silny tylko i tylko z PiS-em Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_78 Re: Wybory 01.09.06, 19:51 Gość portalu: Zyga napisał(a): > Samorząd może być silny tylko i tylko z PiS-em A co będzie jeżeli okaże się, że PIS w Częstochowie,nie cieszy się zbyt dużym poparciem,dodatkowo zminimalizowanym przez spadek zaufania społecznego,które obserwujemy z dnia na dzień w całym kraju. Nie zawsze potrzeba patrzeć na sondaże,by zaobserwować to zjawisko. Częstochowa ma specyficzny elektorat,jest bardzo ciekawym miejscem dla pracy specjalistów z tej dziedziny socjologii.Szkoda,że tak mało robi się tutaj badań, ośrodków opinii społecznej. PS. Skąd bierze się megalomania ,u ludzi popierających PIS?Bardzo zastanawiające. Szczerze Ci współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan3544 Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:10 towarzyszu: pis niszczy samorzad m- tak mówią samorzadowcy w całym kraju i do ludzi dociera to coraz bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugh Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:17 Wszystko fajnie tylko niech ci ludzie do których to dociera idą na wybory Odpowiedz Link Zgłoś