Dodaj do ulubionych

Rowerowy wypad ze Stradomia

07.09.06, 23:52
Trasa bardzo ciekawa.

Szczególnie widoki niekiedy są świetne. Nawet bunkier można spotkać na
skrzyżowaniu Skrzetuskiego i Wilgowej.

Pole golfowe robi wrażenie, jak i cała gmina Konopiska. Tamtejsze ścieżki
rowerowe to klasa sama w sobie.

• Gość: anna Rowerowy wypad ze Stradomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 20:04
      lubie jeżdzić na rowerze i sama wymyślam gdzie jechać aby oderwać się od szumu
      miasta.szkoda, ze tak póżno przecztałam ten tekst.Jechałam do Konopisk główną
      asfaltową drogą to była męczarnia.Zabrakło mi odwagi aby zagłębić się w uliczki
      stradomia i dziś żałuje
      • lookas.prv.pl Re: Rowerowy wypad ze Stradomia 15.10.06, 23:33
        Masz niestety rację co do drogi głównej. Wracałem nią z Konopisk - dopóki się
        jedzie przez Konopiska jest OK, ale przy granicy z Częstochową robi się
        nieprzyjemnie i niebezpiecznie, trzeba omijać za wszelką cenę tę drogę.

Co do Stradomia, to nie rozumiem :-) To przecież cicha i spokojna dzielnica.
        Małych uliczek ma co nie miara, ciekawe zakątki można też znaleźć - polecam na
        nowy sezon :-)

Pozdrawiam.

• harry1983 Re: Rowerowy wypad ze Stradomia 16.10.06, 10:15
          Lookas, ale tak jest przy większości wjazdów do miasta - jadę ostatnio od strony Redzin - dobre ścieżki, ładnie ułożona kostka, miejscami wychodzi trawa, ale nadal są równe, jedzie się wygodnie, cicho, szybko i bez problemu - w pewnym momencie robi się głośno, trzęsie, komfort jazdy spada drastycznie - co się stało ?

Odwracam głowę - minąłem tablicę, jestem juz w granicach miasta - chodniki jak po bombardowaniu, miejscami całkowity ich brak, można się nieźle wyłożyć na nich.

Git.

"Częstochowa to dobre miasto" - dla kogo ?
    • Gość: out Re: Rowerowy wypad ze Stradomia IP: *.czest.enion.pl 16.10.06, 07:33
      Jeśli macie jakieś ciekawe wrażenia i fajne trasy możecie je opisać a ja
      zamieszczę na naszej rowerowej stronie:
      rower.i365.pl/news.php
      • Gość: juka Re: Rowerowy wypad ze Stradomia IP: *.eranet.pl 16.10.06, 19:36
        cholera , fajnie miszkac w Konopiskach:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka