Dodaj do ulubionych

Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelską ?

19.09.06, 15:36
Przegladałem ostatnio wyborcze sondaże i zastanawiam sie kto może głosowac na
pania Haline Rozpondek z Platformy Obywatelskiej.

5% bogaczy z rodzinami + 30% naiwnych studenciaków którym wydaje się że
zostaną bogaczami gdy zacznie rzadzic PO ?

Tych pierwszych jestem w stanie zrozumieć. Podatek liniowy 3x15% to dla nich
dar niebios.

Niestety nie jestem w stanie zrozumiec młodych. Szczególnie czytajac
obietnice wyborcze Platformy Obywatelskiej.

Czyby mlodzi i studenci nie czytali postulatów wyborczych Platformy?

Zlikwidowanie skladek ZUS

Pracodawca nie będzie musiał płacic obowiazkowych składek ZUS dla swoich
pracowników. Oczywiscie kazdy pracodawca podwyzszy swoim pracownikom pensje o
cała kwote niezapłaconego od nich ZUSu (żart roku). A "uradowanemu"
pracownikowi zarabiajacemu 900zł miesiecznie dojdzie jeszcze osobiscie
płacenie swoich składek ZUS. To tylko jakies 300-400zł miesiecznie. W koncu
kazdy młody wyborca wyżyje z 500zł zanim stanie sie milionerem :)

Zenujace.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zet Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 15:50
      Bzdury gadacie kolego, szkoda polemizowac.
      • Gość: mlody_polak Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:53
        Co bzdury?! CO BZDURY?! Każdy kto jest wiernym wyborą potrafi bronić swoich racji!
        Jak nie to nie odzywaj się! Ja jak pisze cos o pomysłach swoiej parti zawsze
        bronie jej, bo wiem że jest to dobre dla państwa i ojczyzny! A taki ty palniesz
        jaką gupote że "Bzdury gadacie kolego, szkoda polemizowac. " i co?! taki wielki
        jest poziom wyborców PO?! To ja gratuluje!
        • Gość: Zet Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:30
          Juz Panie mlody_polak podaje kilka argumentów za wprowadzeniem tego typu
          rozwiazania (pytam tylko czy miał Pan kiedykolwiek możliwość prowadzenia własnej
          firmy albo miał Pan na nią jakiś duży wpływ - to tak na marginesie):
          1. Zastanawiam sie czy istnieja jeszcze przedstwiciele mlodego pokolenia, ktorzy
          wierza w rente/emeryture z ZUS. Bo jesli tak- to zycze powodzenia. Nie ma takiej
          mozliwosci aby odzyskac nawet polowy z haraczu jaki placi sie na rzecz Panstwa.
          Wg mnie (i tutaj jestem wlasnie wstretnym liberałem)- dostaje sie kaske na reke
          i mozna zadecydowac co z nia zrobic. 3 filar + ubezpieczenie zdrowotne
          gwarantuja, ze w szpitalu z glodu nie umrzemy, a i na jakas emeryturke liczyc
          mozna. Wlasnie dzieki takiemu postepowaniu mamy wielu turystow w wieku
          emerytalnym z Niemiec w Polsce.
          2. Jeżeli mam zatrudnić kogoś na czarno i dać mu 900 zl na reke a moge mlodego,
          za ktorego nie musze placic ZUSu i moze pracowac legalnie bez dodatkowych
          kosztów pracy, no to chyba nie ma watpliwosci kogo zatrudnie. Tutaj nie chodzi o
          miliony zarobione od razu przez mlodych ale ich konkurencyjnosc na rynku.
          3. Ok, moze calego ZUSu w pensji młody człowiek nie zobaczy, ale ta czesc, ktora
          teoretycznie jest odprowadzana przez pracownika, dlaczego nie ?
          4. Podejscie do składek ZUS w ogole nie wplywa na zdolnosc rzadzenia PO w
          samorzadzie. Przeciez samorzad nie ma na takie sprawy wplywu. Tutaj chodzi
          bardziej o wskazanie jakie sprawy sa dla PO najwazniejsze.

Reasumując- brak obowiązkowych składek na ZUS nie spowoduje, ze mlodzi zaczna
          zarabiac lepiej, ale zwiekszy sie ich konkurencyjnosc na rynku pracy. To młodzi
          maja za zadanie budowac ten kraj. Tutaj korzystaja z pieniedzy nas wszystkich
          (chodzi o edukacje) i dobrze dobrze byloby gdyby pracowali dla nas a nie dla
          zachodnich przedsiebiorcow. I to Platforma ciagle podnosi problem wyjazdu
          mlodych ludzi z Polski. Dzieki PO zniknie podwojne opodatkowanie z GBR, to PO
          zaproponowalo rozwiazania dla mlodych (chodzi o pakiet ustaw). Niestety
          dzialanie partii rzadzacej skupia sie na obiecaniu mlodym pieknej IV RP z 3 mln
          mieszkan. Kochani, przeciez 2 tyg po wyborach polityk PiS powiedzial, ze slogan:
          3 mln mieszkan dla mlodych to bylo tylko wskazanie na problem ! I jak powstanie
          z tego 1 mln to bedzie ogromny sukces. Czy wg Was nawet ten 1 mln bedzie
          zrealizowany ? Nie, bo przeciez wazniejsze sa teczki, służby specjalne, Komisje
          Etyki, Nadzoru nad finansami, komisja bankowa itd. A taka fundamentalna rzecz
          jak Fundusze UE leza, bo nie ma jeszcze wytycznych, nie ma nic. A przeciez juz w
          styczniu moglibysmy sie starac o srodki. A jaki bedzie rezultat obecnych prac ?
          Ze pierwsze srodki finansowe na kontach beneficjentów (podkreslam na kontach !)
          znajda sie w 2009 roku.
          Mlodzi wyborcy dostrzegaja to co napisalem i dlatego popieraja PO. Ciebie
          mlody_polaku tez do tego zachecam. Bo tez kocham ojczyzne i chce aby byla silna.
          Ale dawniej silny byl ten, kto mial najsilniejsza armie i najlepszych dowodcow.
          Teraz najsilniejsi sa Ci, ktorzy maja najlepsza (LIBERALNA niestety) gospodarke.
          POzdrawiam.
          PS jesli ktos poczul sie urazony moja poprzednia wypowiedzia to przepraszam.
          Fakt, nie powinienem byl w ten sposob odpowiadac. I tu CI mlody_polaku przyznaje
          racje.
          • Gość: mlody_polak Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:41
            I odpowiadaj tak zawsze, bo jak piszesz ze to jest żenujące i nieda się z tym
            polemizować to zniechęcasz odrazu forumowiczów do czytania tego.
            Tak poczułem się urażony że PO ma "genialnych" wyborców...
      • Gość: tsiko Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.net-komp.pl 19.09.06, 22:49
        ja bede glosowal na PO a nie na zlodzieji z PiŚiu
    • Gość: vbc Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 15:54
      > Czyby mlodzi i studenci nie czytali postulatów wyborczych Platformy?

Czytaja i wyciagaja własciwe wnioski. Dlatego PO prowadzi. To normalni ludzie. I nie kłam towarzyszu, czy jakis tam inny propagandzisto

['] Rest in PiS [']

--
      Visca el Barca!
    • marcys_czwa Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk 19.09.06, 16:01
      To nie jest żenujące. Wystarczy popatrzeć na przykład Słowacji czy Krajów
      Nadbałtyckich należących kiedyś do ZSRR w których wprowadzono właśnie podatek
      liniowy. Wystarczy znać podstawowe mechanizmy ekonomii (czego ucza na
      pierwszych latach studiów) by wykraczać poza kanony myślowe wykształcone przez
      propagandę PiSu. Zauważ tylko że PiS daje Ci tylko mglistą obietnicę
      przysłowiowej ryby a PO realną wędkę. Wybór jak zwykle należy do Ciebie ale nie
      staraj się żyć mirażami stworzonymi przez Pana Kamińskiego i Bielana.
      Pozdrawiam
      • Gość: marta Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.man.czest.pl 19.09.06, 17:20
        Cieszę się,że na naszym forum zabierają głos takie rozsądne osoby jak Zet i
        Marsyc_czwa.Pozdrowionka dla Was
      • Gość: optimista Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:45
        jedynie co umie PO zrobic to uwolnic bogatych od problemow i zwalic na barki
        biednych pracujacych studentow dodatkowe utrudnienia zwiazane z brakiem
        ubezpieczenia i emerytury
    • Gość: Wlodek Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.vf.shawcable.net 19.09.06, 19:51
      Ja . w przypadku wyborow do parlamentu i prezydenckich, albo samorzadowych
      jesli akurat jstem w Cz-wie.
      Za PO twierdze, ze im mniej panstwa tym wiecej przestrzeni dla obywateli.
      Mniej panstwa, to tansze panstwo i wiecej pieniedzy na cele publiczne.
    • Gość: zzz Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: 212.160.86.* 19.09.06, 20:20
      Na PiS nigdy nie bede glosowal, a tak szczerze to juz nie ma na kogo glosowac,
      bo Wszyscyb tylko obiecuja a jak sie dorwa do koryta to juz ich nic nie
      obchodzi. PiS i tanie panstwo - niezla bzdura. Dzieki nim wlasnie zaczna znikac
      produkty z lodowki bo juz akcyze na benzyne chca podniesc a to tylko jeden
      przyklad ich krotkowznocznosci. A kandydaci Czestochowscy na prezydenta to jakas
      kpina. No nic na kogos trzeba bedzie jednak zaglosowac i wybrac mniejsze zlo a
      na kogo to sie jeszcze zobaczy.
      • Gość: mlody_polak Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 22:44
        Pamiętaj że większośc kandydatów niezależnych, to ludzie sld tylko ukrywający
        się pod tym szyldem...takze ostroznosci nigdy zawiele
    • Gość: jacckass ja zagłosuje !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:25
      To prawda że wszyscy kradną, tylko trzeba wybierać tych co kradną mniej.
      Będę ręcami i nogami za PO, przynajmniej są jacyś przewidywalni, nie to co nasza posrana (że się wyrażę) koalicja buraków i debili, którym nie wiadomo co szczeli do głowy następnego dnia.
      Żyją tylko przeszłością (komisje śledcze coraz to nowe urzędy administracyjne i kontrolujące kontrolę, a i jeszcze te teczki SB) , a tutaj potrzeba reform nawet Bardzo NIE popularnych, bo okres od 2005-2010 roku ukształtuje nasz rozwój na kolejne 30 lat.
      Ale wyborcy PiS patrzą tylko żeby mieć co wychlać tu i teraz, nie myślą o swoich dzieciach.
      Do autora: Kto ci takich głupot to swojego mużdżka nawciskał, niech zgadne skończyłeś zawodówkę za komuny, zarabiasz pewnie 1000zł brutto, lubisz sobie "wychlać", i jesteś zawiedziony żeciem że jutro żona znowu zrobi ci wojne o to że nie ruszysz dupska za lepszą robotą - jesteś typowym wyborcom PiS-u
    • alexnorth do ZET 19.09.06, 23:31
      Ty chyba masz problemy z czytaniem, bez obrazy

odp. 1 Naprawde wierzysz ze pracodawca zwolniony z obowiazku placenia ZUSu
      swoim pracownikom podwyzszy im z tego tytułu pensje? Przeje to, kupi zonie nowy
      samochod albo zainwestuje w ziemie/giełde. Pracujacy u niego biedny studenciak
      nie dostanie nic. A Z CZEGOS PRZECIEZ MUSI OPLACIC SWOJE SKLADKI CZYZ NIE?

Oczywiscie to dobre wyjscie dla kogos kto zarabia w przeliczeniu tyle samo co
      sasiad zza zachodniej granicy. Dla ludzi zarabiajacych 1000zł to samobójswo.

odp. 2 jaka znowu "konkurencyjnosc"? chłopie, 23 letni student ma pracowac u
      Ciebie za 900zł i dodatkowo samemu płacic 300-400 składek bo jestes
      zbyt "liberalny"? Konkurencyjnosc wg Platformy Obywatelskiej

odp. 3 w ogole nie rozumiem.

odp. 4 no coz, jesli pani Halina Rozpondek reprezentuje Plaftorme Obywatelska
      to z pewnoscia reprezentuj takze sposob myslenia tejze partii.

Tak sie składa ze w swoim zyciu mialem mozliwosc współprowadzenia dwoch
      działalnosci gospodarczych. Obie byly sp. z oo

• Gość: Zet Re: do ZET IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 23:52
        Wiesz, jestem przekonany, ze jezeli pracodawca nie ma zamiaru odprowadzac
        skladek to nie bedzie ich odprowadzal (praca na czarno), ew. pojawia sie jakies
        tam ulamki etatu. Czyz tak nie jest ? A co do Twojego pytania- no wlasnie z
        propozycji zwolnienia z ZUS wynika ze nie bedzie musial oplacac skladek. Uwazam
        ze kazdy ma swoj poglad na sprawe. I mnie nie przekonaja Twoje argumenty, a ja
        nie przekonam Ciebie. W kazdym razie pozdrawiam i zapewniam ze nie mam problemow
        z czytaniem.
    • Gość: liberał Ja głosuję! IP: 85.195.119.* 20.09.06, 01:27
      Wspaniałe propozycje. Na pewno na nich zagłosuję. Czas skończyć z tym
      komunistycznym, nienasyconym koszmarkiem zwanym ZUS. Wreszcie stalibyśmy się
      bogatym narodem a nasz kraj uczciwym miejscem, gdzie opłaca się pracować a nie
      oszukiwać. Liberalizm = bogactwo. A że nie dla wszystkich? No cóż, los
      żerujących na pomocy społecznej pijaków jakoś niezbyt mnie interesuje.
      Składka 300-400 zł to dużo. Tylko ciekawe ile ty z niej zobaczysz gdy zostaniesz
      emerytem? Może na suchy chleb wystarczy. To nie żart. Coś mi się widzi, że kto
      nie zainwestuje już dziś w prywatne fundusze ten na starość cienko zakwiczy.
      • Gość: myslaca Re: Ja głosuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 01:52
        Piszesz : No cóż, los żerujących na pomocy społecznej pijaków jakoś niezbyt
        mnie interesuje?

W tym wypadku chodzi o biednych studentow ktorych Platforma Obywatelska chce
        obedrzec z resztek marnej pensji :))))
        • Gość: Wlodek Re: Ja głosuję! IP: *.vf.shawcable.net 20.09.06, 05:00

Gość portalu: myslaca napisał(a):

> Piszesz : No cóż, los żerujących na pomocy społecznej pijaków jakoś niezbyt
          > mnie interesuje?
          >
          > W tym wypadku chodzi o biednych studentow ktorych Platforma Obywatelska chce
          > obedrzec z resztek marnej pensji :))))

Student studiuje po to, zeby nie miec marnej pensji, ale zeby jej nie mial, to
          jeszcze potrzeba stworzyc mu po studiach miejsce pracy, albo dac mu mozliwosc
          zeby sobie je stworzyl sam. Inaczej nie wykorzysta wiedzy zdobytej na studiach.
          Tylko jest problem kto ma to zapewnic studentowi panstwo, czy ktos kto tworzy
          miejsca pracy niezaleznie od panstwa. PiS jakos nie stwarza udogodnien do
          powstawania miejsc pracy w niepanstwowym sektorze windujac koszty i podatki i
          zwiekszajac koszty funkcjonowania panstwa poprzez tworzenie nowych bytow
          budzetowych. Tanie panstwo PiS-u to mit..
          • Gość: Ja Re: Ja głosuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 06:23
            Szczerze mówiąc, wszystkie ugrupowania w Częstochowie od lewicy do prawicy, nie
            mają żadnych konkretnych propozycji pracy.Każde z nich tylko czeka na fart.A o
            wyjeżdzie młodzieży za granicę w celach zarobkowych Platforma mówiła bardzo
            przekonywująco i zachęcająco, kiedy wchodziliśmy do Unii.Nikt tak się nie
            cieszył jak PO, że młodzież będzie mogła korzystać z dobrodziejstw
            unijnych,dlaczego teraz tak się tego wypieera?
            • Gość: qwerty Re: Ja głosuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 14:05
              bo Platforma jak wszyscy wstretni liberalowie nie maja kompletnie pomyslu na
              uzdrowienie polskiej gospodarki. I rzucaja sie jak zyd po pustym sklepie.

A o prace trzeba liczyc samemu. Ci co mysla ze panstwo im da to zwykle
              darmozjady.
    • Gość: m a mnie krew zalewa IP: *.prenet.pl 20.09.06, 18:12
      jak spojrze na pasek i brakujace 800zl ktore mi zabrali na jakies chore skladki.
      zgadzam sie zeby placic podatek - kazdy powinien. Ale dlaczego nie moge olac
      zusu ??
      ZUS placony przez pracodawce to 540zl
      Pozostale skladki ZUS prawie 500zl
      Ja sobie sam chce odkladac te pieniadze, ktore mi kradnie ZUS i buduje sobie za
      to kolejne siedziby. Wolalbym sobie sam wplacic na jakis maly fundusz
      inwestycyjny i miec pozniej z tego jakies pieniadze, a tak zabieraja mi spory
      kawalek wyplaty, za te 35 lat powiedza caluj nas w dupe, nie mamy pieniedzy bo
      wszyscy wyjechali z kraju i masz na zycie 600zl - bylo oszczedzac.
    • Gość: Rava Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:59
      Na PO głosują tylko Ci , co swój rozum przes....pali.
      Ślepcem należy być , aby nie dostrzegać całej tej nadętej i sztucznej sfory.
      PO nie zależy na Państwie Polskim. Lokalna inicjatywa czestochowska też jest
      półfabrykatem polityczno-lokalnym.
      • Gość: meredithz Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:18
        tak
        najlepiej widac ta pisowsko-soamoobrono-lprowa koalicje
        obiecuja, brudy piora
        co zrobili przez rok?
        poza komisjami sledczymi, obiecankami bez pokrycia?
        absolutnie niekonsekwentni.
        oni maja pomysl?
        tak IV rzeczpospolita emertyów i rencistow sluchajacych jedynego slusznego radia
        nie wiem czy bede glosowala na PO.
        ale na pewno nie na kaczuchów i ich przystawki.
        • Gość: Rava Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:53
          Rok, to nie 16 lat bałeganu. Po 16 latach ciężko po was, naprawić Państwo.
          16 lat rozwalaliście, a domagacie się amyśmu za 1 rok uporządkowali??

Dokładnie, myślicie, jak komuna stara - "5 - lecie za rok"
          • Gość: Wlodek Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.vf.shawcable.net 26.09.06, 06:04

Gość portalu: Rava napisał(a):

> Rok, to nie 16 lat bałeganu. Po 16 latach ciężko po was, naprawić Państwo.
            > 16 lat rozwalaliście, a domagacie się amyśmu za 1 rok uporządkowali??
            >
            > Dokładnie, myślicie, jak komuna stara - "5 - lecie za rok"

"amyśmu"??? To znaczy kto wyscie? Pytam, bo chcialbym wiedziec kto i w jaki
            sposob jakies "cos" naprawia.
            Z obserwacji wynika, ze naprawiac chce i Lepper, i PiS, i Giertych, i PSL, ze o
            Olejniczaku nie wspomne...
            Jak Zawisza zaczal naprawiac Balcerowicza, to mu jakos marnie wyszlo, jak PiS
            uchwalil ustawe o lustracji, to z dziwnych powodow jakos nie chce jej do konca
            zatwierdzic i wyslac do kaczora prezydenta. Z 3 mln mieszkan powinno juz byc z
            800 tysiecy. Uklad jakos sie nie chce dac rozwalic a Ziobro zapudlowal zaledwie
            pare drobnych plotek i jednego b. ministra i go zaraz wypuscil..
            Wyglada na to. ze "czysciciele" beda brac wspolnikow do czystosci ze smietnika.
            I to nawet ze stazem PZPR i w pudle:))) I nawet "Ruski szpieg" im [wam] nie
            przeszkadza.
            I nie 1x5, tylko ew. 1x4, bo tyle trwa pelna kadencja sejmu. Po roku, to juz
            powinna byc przynajmniej 1/4 szczescia juz odczyszczona.
            I powiedz mi jeszcze jak to te porzadki maja wygladac skoro w ciagu niecalego
            roku jest juz drugi premier, piaty min,finansow, drugi/trzeci min rolnictwa itp
            Wiecej tajnej policji i o 2mld wyzsze koszty na administracje:)))
            Chcialbym ci tez niesmialo przypomniec, ze kaczynscy juz brali udzial w rzadach
            montujac rzad Olszewskiego, Glapinski PC byl ministrem, Kaczor szefem NIK i
            poprzednikiem Ziobry.Urzedowali w sejmie przez wiele lat itd. I w tych 16
            latach do porzadkowania maja swoj potezny udzial.
    • Gość: tj Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:49
      podatek liniowy 3 X 15 % to dar niebios dla ... biednych, a nie bogatych. Oni i
      tak będą posiadali możliwości [raje podatkowe np. na legalną ucieczkę z
      pieniędzmi przed fiskusem].
      • Gość: torto Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.net-komp.pl 25.09.06, 22:52
        ja bede glosowal bo mam dosyc syfu PiStoletu !! wszystkie lepy, gierki i rydze
        niech sie poddaja bo szans nie maja w kraju, jednak prawde mowia ludzie, kiedys
        nami rzadzili prawdziwi ludzie, P. Lech W, P. Aleksander K...
    • Gość: maks... głosuje na Platforme Obywatelską IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 08:48
      autorze, czytając ten artykulik mam wrażenie, że reprezentujesz elektorat
      bardzo wrogi PO, czy twój program opiera się tylko na negacji? wrogości? i
      upodleniu? czasami świadomość upadku lub przegranej wyzwala w człowieku takie
      odruchy ale lekarstwem wtedy jest lekarz.
    • Gość: K2 Po tym skandalu, ja zagłosuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 05:18
    • tomasz_jaskola Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk 27.09.06, 05:41
      Przykładem człowieka głosującego na PO jestem ja. Piszę o tym ciągle. Nadal
      jednak uważam, że potrzeba na szczeblu samorządowym więcej Obywateli a mniej
      Politykierów w stylu np. [...].
      Obywatel ten ma ze mną wiele wspólnego. Jeździ tymi samymi drogami, którymi
      jeżdżę ja - wpadamy w sto dziur po drodze. Tych samych dziur. I to dla mnie jest
      ważniejsze niż doktrynalne spory, których VII Liga Powiatowych Polityków często
      nawet nie rozumie - mimo, że wypowiada je równie poważnie, jakby chodziło o
      problem dostosowania standardów armii polskiej do armii natowskich. Z tego
      właśnie powodu śmieszno mi się robi, gdy potyczki ideologiczne zajmują czas moim
      Radnym. Głupio, śmiesznie - jednak jakoś swojsko. Bo niby czemu miałoby być
      inaczej? Może dlatego, że „Częstochowa jednak Umiera”?????
      • Gość: jr Re: Kto właściwie głosuje na Platforme Obywatelsk IP: *.is.net.pl 27.09.06, 08:44
        Kto jak nie PO zdecyduje sie na derastyczne reformy nielubiane przez ludzi by
        uzdrowic Polske gospodarczo, nalezy pamietaz ze dobrze jest teraz tylko dlatego
        ze jest dobra konionktura na swiecie kiedys to sie skonczy a my zamiast w
        odpowiednim momencie zredukowac wszystkie socjalne wydtki i wyjsc na prosto
        bedziemy dalej wchodzic w to bagno.

PiS jako partia socjalna bedzie dawac i dawac wszystkim zwiekszajac i
        zwiekszajac wydatki tylko po to by zbierac poparcie
        SO bedzie dawac i dawac wszyskto rolnikom (jakby mieli malo od UE)
        LPR - hmmm panstwo totalitarne nacjonalistyczne, antysemickie, antyliberalne,
        antyeuropejskie, antyruskie, anty....

ktos slusznie pisal ze sa ogromne wydatki na ZUS, a beda jeszcze wieksze, ZUS
        dziala na zasadzie ze pracujacy utrzymuja emerytow/rencistow, jako ze duzo ludzi
        mlodych wyjezdza to cale to utrzymanie spadnie na zmenijszajaca sie liczbe
        mlodych pracujacych. czemu nie ma tak ze kazdy przez cale swoje zycie zbiera na
        swoja emeryture, a jezeli ktos mial wypadek i pozniej nie moze zarabiac to niech
        panstwo to sfinansuje, przeciez i tak teraz ida dofinansowania na ten ZUS
    • Gość: pawel Nie masz pojęcia o czym piszesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 09:53
      Nie masz pojęcia o czym piszesz. Niestety tylko to mogę ci napisać. Wiem, że to
      bardzo prosto tak napisać, ale nie mam kilku dni wolnego czasu, żeby cię uczyć
      podstaw ekonomii. Po prostu nie zabieraj głosu jak czegoś *dokładnie* nie
      rozumiesz, a jedynie powtarzasz przeczytane/zasłyszane opinie (jeśli ci
      oczywiście zależy na dobrze Polski).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka