tomasz_jaskola 24.09.06, 19:16 PO - moja droga - może jednak warto zorganizować marsz 7 października w Częstochowie? Zachęcam - może Nas wreszcie będzie widać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gama Re: Platformo pokaż, że istniejesz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:37 marsz w częstochowie ???????? stuknij się w tą pustą makówkę, musimy jechac do Warszawy, żeby nas tam była masa, jak każdy będzie robił imprezkę na własnym podwórku to gó.. z tego wyjdzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Platformo pokaż, że istniejesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:43 Inteligencja od tuska. Buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Platformo pokaż, że istniejesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 20:20 przeprowadzenie takiej akcji w częstochowie daje mi mizliwośc wzięcia w niej udziału, do warszawy specjalnie nie pojadę Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Platformo pokaż, że istniejesz! 24.09.06, 20:23 Oczywiście, że tak. poza tym warto pokazać się przed nadchodzącymi wyborami samorządowymi i być może parlamentarnymi. Warto pokazać i przedstawić w sposób zrozumiały program PO. Zachęcam Panię Halinę Rozpondek do tego pomysłu. Poza tym warto promować również inne twarze PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gigant Re: Platformo pokaż, że istniejesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:03 Pomysł niezły. Ja sam poszedłbym - do Warszawy zas nie pojade, gdyz nie mam czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bono Re: Platformo pokaż, że istniejesz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:04 a ja moze zaglosuje na PO ale w marszu nie pojde. To jak wiec 1majowy urzadzany przez partie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostro Re: Platformo pokaż, że istniejesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:41 Święta racja. PO w Częsochowie zupełnie niewidoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miedziak Wal się!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 15:54 psychopaci z PO, tylko destrukcja i krzyki w głowie!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Wal się!!!! 25.09.06, 20:12 Spokojnie ... policz do pięciu i już nie będziesz "pluł żółcią". Pomysł jest dość logiczny. Propozycja ewentualnego marszu jak najbardziej rozsądna. Dla mnie – sympatyka PO [„destrukcyjnego Psychopaty” jak napisał twórczy Obywatel] mający specjalne znaczenie. PO powinna promować jednak obok Haliny Rozpondek także inne twarze. Trzeba zaproponować społeczeństwu „siebie i swój program”. Doskonałą okazją do tego mógłby być „odpryskowy marsz” w Częstochowie. Powody? Po pierwsze pokażecie, że istniejecie lub wróciliśmy do gry w Częstochowie. Po drugie możecie stworzyć / możemy stworzyć 5 – 6 zespołów, które są w stanie przygotować krótką analizę tego, jak z programu w skali makro [żadna z partii nie odbiega tu od niskiego niestety standardu] przejść do programu mikro – czyli Częstochowy. Chodzi mi o możliwość prezentacji NAS / WAS przed wyborcami. Wybory przecież już w listopadzie. Po trzecie i czwarte i piąte itd. Stworzenie faktycznej strategii dla Miasta Częstochowa. Wprowadzenie konsultacji społecznych dla ludzi – mieszkańców różnych dzielnicy. Mających zatem różne interesy. Wreszcie warto spotkać się z ludźmi, którzy jeszcze wierzą, że Giertych i Lepper nie muszą wraz z Markiem Jurkiem [ci trzej już na chwilkę obecną – niekompatybilni lub jak kto woli nie koherentni], stanowić normy dla polskiej polityki. Centralnej na pewno, natomiast dla regionalnej, samorządowej w ogóle. Język niektórych piszących świadczy, że rysująca się możliwość takie marszu całkowicie uderza w .... zatem chyba warto .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz_jaskola Re: Wal się!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:12 Co o tym sądzicie? czytelnicy forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_jaskola Re: Wal się!!!! 27.09.06, 03:20 Przepraszam, że podbijam. Wypowiedzcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: Wal się!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 16:24 Sam jestem w "dziwnej" sytuacji jak podejrzewam większość moich rówieśników ('79r.)Staram się "wypełniać" obowiązki wolnego obywatela w ciężko wywalczonym ustroju demokratycznym (chociaż chyba nie idealnym, ale czy taki istnieje?). Przed kolejnymi wyborami już zupełnie pozostałem sam - bez zaufania do jakiejkolwiek opcji (choć obecnie najbliżej mi do PO)Od 16 lat co kadencję zmienia się opcja lewa-prawa...(jak w marszu). Staram się nie przejmować za dosadnie tym co robią i mówią (ogólnie ujmę - politycy) (sam się zastanawiam jak mógłbym gadać takie głupoty) Jak zwykle - chodzi o pokazanie się, cholernie przyzwalane "załatwienie sprawy" itp -ot po prostu "polska" mentalnosć -gdyby tak chociaż mieć np. tej skandynawskiej chociaż promil. Nie wiem jak to zabrzmi (a malkontentem nie jestem), ale teraz tym pochodem w tym czasie: Świata, Polski, Częstochowy nie zmienimy (wydaje się ale przyznaję, że pewności nie mam)- to kwestia pokolenia(ń) - niestety czasu. Kończę pytaniem: Czy lepiej oddać głos "na tych "mniej złych" czy lepiej (przede wszystkim dla czystości własnego sumienia) nie głosować w ogóle? i tak po napisaniu tego postu jestem w punktcie wyjscia...pozdrawiam optymistycznie oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela-leszczyna do Bilbo i innych niezdecydowanych IP: 80.54.171.* 30.09.06, 01:14 Bilbo, oddaj głos na mniej złych proszę, tym bardziej,że to zdaje się PO:)? O marszu pisałam już w innym wątku, ale powtórzę: w tym dniu mamy być w Warszawie, siłą takich manifestacji jest ich wielkość, jeśli ktoś z forumowiczów zechce jechać do Warszawy, zapraszam, w imieniu częstochowskiej PO, do wspólnego wyjazdu autokarem, który nas zawiezie i przywiezie z powrotem. Pozdrawiam serdecznie, Izabela Leszczyna - członek zarządu częstochowskiej PO, kontakt mailowy przez www.leszczyna.info p.s. a swoją drogą mówienie, że PO nie widać jest trochę niezrozumiałe, partię polityczną widać wtedy, gdy "rządzi", w wypadku samorządu - zarządza miastem, trzeba wybrać PO (w tej kadencji mieliśmy jednego(!) radnego, a strategię kreuje tak naprawdę prezydent, nie wiceprezydenci), a później ewentualnie narzekać, że nic nie robimy; partia nie jet organizacją pozarządową i ma inne zadania, ale mam nadzieję, że będzie szansa pokazać aktywność PO w Częstochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: do Bilbo i innych niezdecydowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 08:45 Prosimy też PIS i LPR o organizowanie autokarów ! Pokażemy różowym i czerwonym ilu nas jest !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody_polak PO i UW, a co za różnica?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 10:04 Ludzie PO to pokazali już aktywność za czasów unii wolności. Prywatyzowali wszystko na co spojżeli obcemu kapitałowi za prawie darmo, i za to dziękuja serdecznie:) Partia masonów i obrońców ludzi wielkich firm na wygrzanych posadkach, obrońcy urzędasów i róznego rodzaju bankowców(?) poprostu zalezy im natym żeby kontynowac polityke uw i doprowadzic do takiej biedy w Polsce żeby to polacy mieli dobrze...Macie tylko poparcie dlatego że media są w waszych rękach i możecie sterować umysłąmi polaków jak chcecie. Ale są tez ludzie myslący samodzielnie i to oni wyjdą 7pażdźiernika na ulice Warszawy i skompromitują was. Biało-czerwone barwy rządzić w tym dniu, a pomarańczowe będziecie mieć tylko zakrywania twarzy ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś