Gość: matis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 18:48 a co z Edukacja artystyczną, czyzby tenzawód wymarł, bo patrząc na otaczjąca estetyczna rzeczywistość tego nie widzę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rava Kończy się nabór na uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:46 Edukacja artystyczna została zastąpiona edukacją chałturniczą u nas Częstochowie. Zapraszamy jakichś wątpliwych profesorków od kilkunastu lat do Instytutu Muzyki, który płodzi półfabrykaty. Najgorszą rzeczą jest to, iż nawet Akademii Muzyczne od kilkunastu lat chałturzą i płodzą na siłę wątpliwych artystów. Ci ostatni później trafiają do orkiest takich , jak nasza i siedzą do emerytury. Jeśli Ministerstwa nie wezmą te saprawy pod swoją kontrole, to będzie niestety jeszcze gorzej, bo każdy teraz zabiega o tzw. swój etat, aby go otrzymać. Radzę miastu w Częstochowie dokonać selekcji kadry nauczycielskiej i profesorskiej i właściewie dysponować potencjałem artystycznym. Dość chałtury,Panie i Panowie w AJD oraz IM. Pozdrawiam artystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przepraszam błąd Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:48 ....którzy płodzą półfabrykaty /oczywiście/.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:57 Pytanie - komu dzisiaj potrzebni ci artyści? Ilu ludzi się tym interesuje i jakie to daje perspektywy na przyszłość gdzie liczą się przede wszystkim (niestety) tylko pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzka prawda Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:09 gorzka.....kulturą, jednak w naszym mieście, nie wzierając na nic, kierują daleko nie artyści, profani i bez żadnego gustu i pojacia łobuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.icis.pcz.pl 25.09.06, 21:19 Idz sie lecz z nienawisci i zazdrosci w stosunku do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava do xx Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:38 XX-sie Ty jeszcze pierdzisz, staruszku ? To nie temat dla Ciebie, boś nie dorósł. Nie masz o tym zielonego pojęcia. Możesz najwyżej z rzadka uprawiać seks artystyczny!! Spływaj na forum polityki /likalnej/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:46 Czyste chamstwo niestety!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 21:51 Przez moja chamstwo.. do kultury jeden krok. Przez Twoją kulturę do podłości 1 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DES Kończy się nabór na uczelnie IP: 195.189.52.* 25.09.06, 21:37 NIe kończy sie jeszce nabór w WSHIT:)) Czyżby brakowało im studentów?? Nabór do 5 października ?? Dziwne a ja myślałam ze rok akademicki zaczyuan sie 01.X. Powodzenia WSHIT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo_nika bardzo dużo wolnych miejsc na wszystkich kierunkch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 22:56 czeka i świeci pustkami w Akademii Polonijnej. Widać, że ucieczka byłego rektora nie polepszyła sytuacji:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????? Re: bardzo dużo wolnych miejsc na wszystkich kier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:02 Polonijna ? Uczelnia ?...?????????????????Coś Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Przedłużony nabór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:27 Dla zainteresowanych przedłużonym naborem: do końca września przedłuzony został nabór do Centrum Języków Europejskich Nauczycielskiego Kolegium Języków Obcych (CJE-NKJO) w Częstochowie, na specjalność język francuski. Jest to szkoła państwowa, bezpłatna, trzyletnia, przygotowująca do licencjatu pod opieką Uniwersytetu Wrocławskiego. Jako absolwentka gorąco polecam ! Szkoła kształci przyszłych nauczycieli, ale jednocześnie pozwala szybko opanować język na wysokim poziomie. Poza tym studenci mają możliwość wyjazdów do Francji, na staż pedagogiczny, a także - w czasie wakacji - jako au pair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Przedłużony nabór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 07:26 "Absolwenci chemii nie powinni mieć jednak większych problemów ze znalezieniem pracy. Tak przynajmniej twierdzi Ewa Kuter, studentka V roku chemii w AJD. - Wybierałam się na biotechnologię. Nie dostałam się, ale zostałam przyjęta na chemię. Szczerze mówiąc - nie żałuję. Po chemii mogę pracować w szkole, choć niekoniecznie mi się to uśmiecha. Mogę też pracować w jakimś laboratorium. Oczywiście pod uwagę biorę także wyjazd za granicę. Ten zawód daje możliwości pracy w krajach Unii." Ma Laska marzenia ja skończyłam ta uczelnię w zeszłym roku z całkiem niezłymi wynikami i niestety tu nie ma pracy dla chemików ani w labolatoriach ani w szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilder Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.dclient.hispeed.ch 26.09.06, 09:13 Z tego sie nie da zyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Kończy się nabór na uczelnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:31 informatyka na elektryku? tam poszli ci, ktorzy odpadli z inzynierii mechanicznej i informatyki... co prawda teraz oba wydzialy polaczyly sily i informatyka jest podobno miedzywydzialowa. co do programowania, na wimii klada na to duzy nacisk, nie tylko na przedmiotach stricte programistycznych Odpowiedz Link Zgłoś