Gość: silentio IP: 80.51.57.* 01.10.06, 22:42 Kompromitacja polskiej polityki idzie w parze z kompromitacją polskiej kultury. Gratulacje za pięknego pawia jury waszej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xx Re: Paw Nike IP: *.man.poznan.pl 01.10.06, 22:45 Zapytam czy czytales ksiazke Maslowskiej ? Ja nie ale wiem ze zdania sa rozne na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silentio Re: Paw Nike IP: 80.51.57.* 01.10.06, 23:00 Czytałem. Próbowałem zrozumieć fenomen Masłowskiej już po "Wojnie polsko-ruskiej". I już nie chodzi nawet o to, że bluzgać każdy może trochę lepiej lub gorzej, ale mam wrażenie, że autorka jest promowana na siłę przez określone kręgi tzw. "warszawki". No cóż, to jest tylko moja opinia, mogę się mylić. Czas pokaże, czy za parę lat ktoś będzie chciał kupować jej książki, bo jak na razie funkcjonuje dla mnie jako swoisty folklor, prowokacja. Trochę przypomina mi to nagrodzenie Noblem Dario Fo. Ktoś go czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIS - 5 Re: Paw Nike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 23:06 Podzielam pogląd że Komisja konkursowa puściła niezłego "pawia" Jest różnokolorowy, mieszanina śniadania, wczorajszej kolacji i dzisiejszego obiadu. Paw Masłowskiej to zwykły bełkot.Wielce się dziwię i ubolewam zwycięska NIKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruś Re: Paw Nike IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 23:07 powiem Ci krótko - nie znasz się, Masłowska to niezwykle zdolna i interesująca pisarka, wiem to z bardzo dobrych źródeł Odpowiedz Link Zgłoś