Dodaj do ulubionych

zasilek rodzinny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:48
Witam.czy macie juz na koncie zasilek,ktory mial byc wyplacony do konca
wrzesnia?AaJa nie mam ani zasilku,ani nawet decyzji
Obserwuj wątek
    • Gość: Lina Re: zasilek rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:10
      Jeśli zakład pracy kazał Ci złożyc dokumenty do gminy a nie zrobiłas to w
      ustalonym terminie to przecieągnie się to o miesiąc. Jesli tak nie było po
      prostu zadzwon i zapytaj.
      • Gość: Bogna Re: zasilek rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:23
        Dzieki za odpowiedz.Dokumenty zlozylam w MOPSie w lipcu,dlatego dziwi mnie brak
        decyzji do tej pory.Dodzwonienie sie do tej instytucji graniczy z cudem.
        • anna.scott Re: zasilek rodzinny 02.10.06, 11:28
          Pieniądze miałam na koncie w czwartek, 28 września, a decyzję przyniesiono w
          sobotę, 30 września.
          Wniosek złożyłam 24 lipca.
    • Gość: Lina Re: zasilek rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:28
      O wypłatę świdczeń od 1 września br. pracownicy je pobierający mogą ubiegac się
      wyłącznie w urzędzie gminy lub ośrodku pomocy społecznej właściwym dla swojego
      miejsca zamieszkania. Aby miec gwarancję uzyskania świadczenia we wrześniu,
      osoba ubiegająca się o nie musi do 31 lipca złożyć wniosek na nowy okres
      zasiłkowy. Jeśli zrobi to między 1 sierpnia a 30 września , to wypłata
      świdczenia może nastąpić dopiero w październiku. Wczesne złożenie wniosków
      pozwoli uniknąc niepotrzebnych kolejek w urzędach gmin. Wniosek mozna równiez
      wysłać do gminy (MOPS) wraz z odpowienimi dokumentami za pośrednictwem poczty.
      Dzięki tym zmianom część świadczeniobiorców uniknie kłopotów. Tyle informacja w
      Rzeczpospolitej.
      Z autopsji wiem, że jest możliwośc skontaktowania się z nimi poprzez poczte
      elektroniczną. Pozdrawiam.
    • Gość: magda Re: zasilek rodzinny IP: 212.87.241.* 03.10.06, 08:48
      ja nie wiem co te panie w mopsie robią może kawy mają z dużo bo zasiłek do dnia
      dzisiejszego nie wpłynął na moje konto składłam wniosek w lipcu więc do końca
      września powinnam mieć pieniążki a tu pustka a rzeczywiście żeby się do nich
      dodzwonić to graniczy z cudem może one już specjalnie telefony powyłączały !!
      • Gość: ola Re: zasilek rodzinny IP: 212.87.241.* 03.10.06, 09:32
        Dziewczyny podajcie namiary na Mops. Bo z tymi co mam w żaden sposób nie mogę
        się skontaktować. Może zmienili numer tel.
        • anna.scott Re: zasilek rodzinny 03.10.06, 09:35
          Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej,
          ul. Nowowiejskiego 15
          tel. 034-321-40-85 (z tego numeru do mnie dzwoniła pani w sprawie uzupełnienia
          dokumentów, a było to tydzień temu, więc numer na pewno aktualny).
    • Gość: Lina Re: link do strony MOPS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:03
      www.mops.czestochowa.um.gov.pl/
      • joanna9920 Re: link do strony MOPS 03.10.06, 15:08
        ja dostałam 20 wrzesnia,decyzję troche później.wniosek składałam pod koniec
        lipca i niespodziewałam sie tak szybko.niewiem na jakich zasadach wysyłają,bo
        miało byc wg kolejności składania wniosków
    • szeniaa Re: decyzja do końca pazdziernika 05.10.06, 08:12
      a jeśli nie przyjdzie to na gwiazdkę.wnisek o rodzinne+ zasiłek wychowawczy
      składałam ok 5 sierpnia i do tej pory też nie mam decyzji i pieniedzy.Na pytanie
      -za co żyć do tej gwiazdki- pada odpowiedź - nie jest pani pierwsza.wychowawczy
      + rodzinny na 2 dzieci to 500 zł i taka niewiadoma? Jak to wogóle możliwe?
      Kurcze, jak to przyspieszyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka