Gość: Bogna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 10:48 Witam.czy macie juz na koncie zasilek,ktory mial byc wyplacony do konca wrzesnia?AaJa nie mam ani zasilku,ani nawet decyzji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lina Re: zasilek rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:10 Jeśli zakład pracy kazał Ci złożyc dokumenty do gminy a nie zrobiłas to w ustalonym terminie to przecieągnie się to o miesiąc. Jesli tak nie było po prostu zadzwon i zapytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogna Re: zasilek rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:23 Dzieki za odpowiedz.Dokumenty zlozylam w MOPSie w lipcu,dlatego dziwi mnie brak decyzji do tej pory.Dodzwonienie sie do tej instytucji graniczy z cudem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: zasilek rodzinny 02.10.06, 11:28 Pieniądze miałam na koncie w czwartek, 28 września, a decyzję przyniesiono w sobotę, 30 września. Wniosek złożyłam 24 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: zasilek rodzinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 11:28 O wypłatę świdczeń od 1 września br. pracownicy je pobierający mogą ubiegac się wyłącznie w urzędzie gminy lub ośrodku pomocy społecznej właściwym dla swojego miejsca zamieszkania. Aby miec gwarancję uzyskania świadczenia we wrześniu, osoba ubiegająca się o nie musi do 31 lipca złożyć wniosek na nowy okres zasiłkowy. Jeśli zrobi to między 1 sierpnia a 30 września , to wypłata świdczenia może nastąpić dopiero w październiku. Wczesne złożenie wniosków pozwoli uniknąc niepotrzebnych kolejek w urzędach gmin. Wniosek mozna równiez wysłać do gminy (MOPS) wraz z odpowienimi dokumentami za pośrednictwem poczty. Dzięki tym zmianom część świadczeniobiorców uniknie kłopotów. Tyle informacja w Rzeczpospolitej. Z autopsji wiem, że jest możliwośc skontaktowania się z nimi poprzez poczte elektroniczną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: zasilek rodzinny IP: 212.87.241.* 03.10.06, 08:48 ja nie wiem co te panie w mopsie robią może kawy mają z dużo bo zasiłek do dnia dzisiejszego nie wpłynął na moje konto składłam wniosek w lipcu więc do końca września powinnam mieć pieniążki a tu pustka a rzeczywiście żeby się do nich dodzwonić to graniczy z cudem może one już specjalnie telefony powyłączały !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: zasilek rodzinny IP: 212.87.241.* 03.10.06, 09:32 Dziewczyny podajcie namiary na Mops. Bo z tymi co mam w żaden sposób nie mogę się skontaktować. Może zmienili numer tel. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: zasilek rodzinny 03.10.06, 09:35 Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Nowowiejskiego 15 tel. 034-321-40-85 (z tego numeru do mnie dzwoniła pani w sprawie uzupełnienia dokumentów, a było to tydzień temu, więc numer na pewno aktualny). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lina Re: link do strony MOPS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:03 www.mops.czestochowa.um.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9920 Re: link do strony MOPS 03.10.06, 15:08 ja dostałam 20 wrzesnia,decyzję troche później.wniosek składałam pod koniec lipca i niespodziewałam sie tak szybko.niewiem na jakich zasadach wysyłają,bo miało byc wg kolejności składania wniosków Odpowiedz Link Zgłoś
szeniaa Re: decyzja do końca pazdziernika 05.10.06, 08:12 a jeśli nie przyjdzie to na gwiazdkę.wnisek o rodzinne+ zasiłek wychowawczy składałam ok 5 sierpnia i do tej pory też nie mam decyzji i pieniedzy.Na pytanie -za co żyć do tej gwiazdki- pada odpowiedź - nie jest pani pierwsza.wychowawczy + rodzinny na 2 dzieci to 500 zł i taka niewiadoma? Jak to wogóle możliwe? Kurcze, jak to przyspieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś