Dodaj do ulubionych

Program Wyborczy - Adrian Boryś

30.10.06, 22:55
Zapraszam do zapoznania się z programem wyborczym PO, pod którym się
podpisuję oraz który zamierzam realizować!

www.inol.sholva.tox.pl/qubbus/viewpage.php?page_id=17
ponadto zachęcam do odwiedzin mojej strony na której znajdziecie Państwo
więcej informacji o mnie i o moich poglądach. Również konkretne pomysły do
realizacji. Zachęcam do pytań. Obiecuję, że min. raz w ciągu dnia postaram
się odpowiedzieć na pytania!

www.adrianborys.pl/
nr 6 na liscie 5 (PO)

POzdrawiam!

Obserwuj wątek
    • Gość: pieknusi Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.prenet.pl 30.10.06, 23:13
      Zmien facjate bo jak na Ciebie patrze to odrazu nie chce mi sie głosowac;)
      • adrian_borys Program Wyborczy - Adrian Boryś 30.10.06, 23:16
        merytoryczne bardzo... na takie posty niestety nie będę odpowiadał tak więc bez
        komentarza.
      • Gość: abiks1981 nie przejmuj się Adek wszędzie jest pełno pacanów IP: *.prenet.pl 31.10.06, 20:29
        Widzę ,że mamy do czynienia z inteligencją.Jeśli nie podoba Ci się "facjata"
        Adriana i to jest jedyny powód jakim kierujesz się przy oddawaniu swojego głosu
        to życzę powodzenia w życiu
        • Gość: tomek - a czemu nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 08:11
          dajcie chlopakowi szanse jest mlody ma otwarty umysl na nowe incjatywy.mozna
          zaryzykowac.
          • adrian_borys Re: a czemu nie 01.11.06, 19:23
            Dziękuję za zaufanie, zrobię wszystko by go nie zmarnować!

POzdrawiam
            • Gość: AS Re: a czemu nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:20
              Trelele gadaj zdrów :)) Kolesie z innych partii gadają tak samo ... zlikwidować
              te wszystkie partie w cholerę ... bo przez te powiązania partyjne i układziki
              to wszystko funkcjonuje jak funkcjonuje. Każdy z was jest lojalny dla swojej
              partii a nie dla kraju ... smutne ale prawdziwe
              Dlatego te całe wybory mam po prostu głęboko ....

• Gość: W Buffett Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.sanetja.pl 30.10.06, 23:32
      Niestety, w Twoim programie nie znalazłem żadnej informacji na temat ponownego
      utworzenia województwa częstochowskiego. Czy ten temat jest Ci obcy? Interesuje
      mnie Twój pogląd na tą sprawę, tym bardziej, że studiowałeś na Śląsku i, jak
      mniemam, Śląsk nie jest Ci tak obcy, innym częstochowianinom... Szczególnie tym
      o skrzywieniu małopolsko - kieleckim...
      Poza tym - POWODZENIA!!! W wyborach i na giełdzie...
      • Gość: Parkinson Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.prenet.pl 30.10.06, 23:34
        Ten Bufet to masz w Lublincu czy innej wiosce?;)))
        • Gość: W Buffett Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.sanetja.pl 30.10.06, 23:40
          Warren Buffett... Nie Bufet!
          Czy Małym Polanom wszystko kojarzy się z bufetem?;-)
          • Gość: Pakinson Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.prenet.pl 30.10.06, 23:43
            W Lubińcu to juz rozumy na mączke rybną pozamieniali ? Powiedz lepiej cwoku
            jakie społki masz w prtfelu ale nie na Onecie leszczu , a nie wyskakuj z
            Bufetem ))
            • Gość: Buffettowa Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.sanetja.pl 30.10.06, 23:47
              My w Lublińcu kochamy Lenia... ;)))
      • adrian_borys Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś 30.10.06, 23:47
        Witam,

Jak zapewne wiesz utworzenie województwa to ważna sprawa. Nie ma o tym nic na
        mojej stronie z jednego powodu: takie decyzje nie leżą w kompetencji rady
        miasta. Jako radny z pewnością będę lobbował za utworzeniem województwa, ale
        obiecać jego utworzenia najzwyczajniej w świecie nie mogę. Nie obiecuję gruszek
        na wierzbie.

Fakt, studiowałem na Śląsku (Katowice) ale tylko z tego powodu, że kierunku
        prawo daremnie szukać na Częstochowskich uczelniach. Zapewniam jednak, że dużo
        bliższa jest mi Częstochowa! Poznałem wielu Ślązaków i w moim przekonaniu to
        uczciwi i sympatyczni ludzie. W związku z tym lepiej nastawić się na współpracę
        z Katowicami niż obrażać się na stolicę również naszego (niestety) województwa.
        W ten sposób możemy coś zyskać. Pogorszyć obecnej sytuacji chyba się nie da.

-
        • Gość: Parkinson Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.prenet.pl 30.10.06, 23:57
          Adrian troche zachowawczo to brzmi ale i tak trzeba cenic lokalny patrioyzm
          jesli Twoje słowa są szczere. Wiem z wlasnego doświadczenia , że osoby
          studiujace na slasku sa bardziej sceptycznie do niego nastawine niż ludzie
          ktorzy nigdy tam nie meiszkali i podziwiaja "metropolitarne uroki" przejazdem z
          okien pociagu czy samochodu .
        • Gość: W Buffett Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.sanetja.pl 31.10.06, 00:02
          Jedyny sprawiedliwy w mieście... (znaczy się - normalny.
          Dzięki za odpowiedź!
          Nigdy nie ma tak, żeby nie mogłoby być gorzej - np. województwo zagłębiowsko -
          częstochowskie! ;))
    • Gość: Anzelm Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:55
      Pytanie: A co będzie gdy nie uda się Tobie zrealizować tego programu bądź
      zrealizujesz niewielką jego część??
      • adrian_borys Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś 31.10.06, 20:36
        Nie zakładam sytuacji, że nie uda mi się zrealizować programu. Nie po to chcę
        zostać radnym, żeby nic nie robić. Nie obiecuję rzeczy niemożliwych. a że radni
        mają 4 lata na rozliczenie to głęboko wierzę, że swym działaniem i poświęceniem
        będę się wyróżniał na tle innych. Będę dążył wszystkimi siłami i sposobami aby
        osiągnąć obiecane cele. Jeśli mimo wszystko nie uda się czegoś zrealizować to
        zamierzam wyjaśnić wyborcom co stanęło na przeszkodzie. Zakładam, że będą to
        przeszkody obiektywnie nie do przeskoczenia. W przypadku uzyskania mandatu na
        mojej stronie zamierzam szczegółowo informować wyborców o pomysłach jak również
        stanie ich realizacji.
        Jeśli mimo wszystko doszedłbym do przekonania, że zrobiłem zbyt mało, to uznam
        swą porażkę i nigdy więcej nie wystartuję. Mam co w życiu robić.

Kończąc temat województwa: jestem jak najbardziej za! Z tą uwagą, że trzeba o
        to zabiegać u parlamentarzystów i w rządzie. Rada miasta województwa nie
        utworzy. Może jedynie starać się o odpowiednią promocję miasta i w ten sposób
        zachęcić rząd. To też zamierzam czynić.
    • diabel_piszczalka Do Redakcji 31.10.06, 21:07
      Uprasza się Redakcję o konsekwencję w działaniach, polegających na usuwaniu
      wątków związanych z wyborami. Wątek Ulissesa wyleciał, Gruszczyńskiego
      wyleciał... ten też powinien i kilka innych również.
      • ulisses_czwa Re: Do Redakcji 31.10.06, 22:23
        To prawda, wątek wyleciał, ale tylko w inne miejsce. Jest dostepny pod adresem:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=823&w=51147883
        Zapraszam chętnych do dyskusji. Jednak zaznaczam, że odpowiem dopiero 3. listopada. Okres dwóch najbliższych dni powinno się uszanować, jako okres zadumy. Tego czasu nie wypada spędzać na forum... Przynajmniej w sprawach związanych z wyborami...

Pozdrawiam
        • Gość: jol Re: Do Redakcji IP: *.prenet.pl 01.11.06, 20:04
          zadume to se moga robic w telewizji trwam albo radiu maryja.
          i ty startujesz z listy po?
        • Gość: zet Re: Do Redakcji IP: *.prenet.pl 01.11.06, 23:48
          a na sportsboardzie to kampanie wyborcza mozna prowadzic?

www.sportsboard.pl/Forum/viewthread.php?FID=3&TID=34373&pagenumber=3
          cytuje:
          "[..]
          porusze tez sprawe wyborow, zreszta juz sie przewinela przy
          okazji "prezentacji druzyny" czy jak ta impreze nazwac. moim zdaniem byla to
          impreza ewidentnie zrobiona na potrzeby wyborow. promocji CKM-u nigdy za wiele
          ale wydaje mi sie ze byla to sztuka dla sztuki. nic ciekawego nie zobaczylem.
          zapowiedzi spore a efekty marne.
          na stronie klubowej (niech no zgadne z czyjej inicjatywy?) pojawilo sie info o
          wyborach. (dobrze ze nie ma instrukcji wyborczej ) Tak wiec mamy kandydatów z
          SLD i z listy Wrony.

Jesli ktos glosuje na PO to dodam ze warto zaglosowac na Ulissesa - Jacka
          Krawczyka, tworce strony o przebudowie stadionu w okregu nr 4 (rakow,
          wrzosowiak, ostatni grosz) miejsce 3

polecam rowniez moja skromna osobe (Adrian Boryś) w okregu nr 3 (m.in. polnoc,
          aniolow, wyczerpy, mirow, zawodzie) z miejsca nr 6 (lista PO) wrzuce swoja
          stronke moze modery nie wykasuja www.adrianborys.pl/
          [..]"

okres zadumy? bardzo ciekawe. widze tutaj maaaaaaala niescislos i
          niekonsekwencje. ale jak to pieknie brzmi - okres zadumy. od razu kilku
          wyborcow sie na to chyci.
          • Gość: Milena Re: Do Redakcji IP: *.realestate.net.pl 02.11.06, 00:11
            Przeciez on tego nie pisał tylko niejaki Adrian Borys, wiec co od Jacka chcesz? Ja nie widziałam Go dziś na forum. Na to "zet" nikt się nie nabierze. Za to inni prowadza kampanie w cały swiat. Mojego zdania o Nim nie zmienisz prowokatorze.

Milena
          • adrian_borys Do Redakcji 03.11.06, 09:04
            Pomyliłeś osoby. niejaki joe piszący na sportsboard to ja - Adrian Boryś. A to,
            że poleciłem ludziom Jacka i w jaki dzień to zrobiłem to moja sprawa, On nawet
            o tym nie wiedział. Zresztą wystarczy przeczytać post, który sam przytoczyłeś
            by do tego dojść.
            • Gość: Ludwik Re: Do Redakcji IP: *.brhm.cable.ntl.com 03.11.06, 10:16
              znalazles sobie miejsce na darmowa reklame,niezly z ciebie cwaniak ,a po
              wyborach jak juz sie dorwiesz do korytka to zapomniesz tym wszystkim i tylko
              bedziesz sie regularnie ustawial do okienka po kaske
              • Gość: Tomasz Re: Do Redakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:54
                Nie sądź wszystkich po sobie...
              • adrian_borys korytko? 04.11.06, 00:45
                1. czy uważasz, że ciężka praca dla miasta to koryto?
                2. wiesz jak duże diety mają radni? czy one są duże?
                3. czy trzeba się tłumaczyć z tego, że nie jest się wielbłądem?

A tak w skrócie: na tym, że zostałbym radnym mogę jedynie stracić finansowo, bo
                będę musiał ograniczyć aktywność czysto zarobkową. Poza tym jak na swój wiek
                mam spore oszczędności, a że potrafię je pomnażać więc o zarobki się nie
                martwię. Ty o moje również nie musisz :) radzę sobie świetnie!

Zastanawiałem się co zrobić z dietą radnego w sytuacji gdybym został wybrany.
                Myślę, że rozsądnym wyjściem byłoby przekazanie części lub całości na cele
                społeczne. Może dla mnie to nieduże pieniądze (i nie po to kandyduję) ale wielu
                organizacjom i osobom na pewno by pomogły. Jeśli zostanę radnym to o tym
                pomyśle będę pamiętał! Proszę to traktować jako przyrzeczenie publiczne :) A
                dla mnie najlepszą "zapłatą" będzie satysfakcja z tego co uda mi się zrobić dla
                naszej Częstochowy i jej mieszkańców a więc również dla Ciebie!

POzdrawiam!
                • dock2 Re: korytko? 04.11.06, 03:18
                  Adrianie- właśnie dokonałeś pewnego oświadczenia woli z którego ludzie mogą cię
                  rozliczyć w przypadku ewentualnego wyboru na stanowisko radnego. Mam nadzieję,
                  że masz tego świadomość.
                  Pozdrawiam
                  • adrian_borys bez pouczeń proszę ;) 04.11.06, 10:13
                    podtrzymuję w 100% to co napisałem powyżej! świadomie i celowo napisałem to
                    publicznie. W przypadku wejścia do rady na pewno o tym nie zapomnę i proszę
                    mnie z tego rozliczyć!

POzdrawiam

--

www.adrianborys.pl/
                    miejsce 6 lista 5 (PO)
                    • Gość: czytelnik Re: bez pouczeń proszę ;) IP: *.cn.com.pl 04.11.06, 16:26
                      Tak sobie czytam i czytam i wyjść nie moge z podziwu.Te polemiki na forum nie
                      są dla mnie zrozumiałe( treść rozumiem, ale nie rozumiem ich celu)-to raz, nie
                      przystoi tak się zachowywać poważnemu kandydatowi-to dwa.Nie zauważyłam, by
                      ktokolwiek z ubiegających się o poparcie w wyborach samorządowych miał
                      strategię podobną do Pana Adriana.Co do diety radnego-nie jest ona
                      powalająca,ale pewnie nikt rozsądny nią nie gardzi, gdyż praca radnego to
                      poprostu praca i za wykonaną uczciwie robotę należy się zapłata.Wie to
                      hydraulik, sprzątaczka, kierowca autobusów i inni, o radnych i ludziach
                      interesu publicznego nie wspomnę.Słusznie zatem ktoś napisał, by nie rzucać
                      słów na wiatr, gdyż ludzie Pana rozliczą.Widac nie liczy Pan na wygraną, skoro
                      składa Pan takie obietnice publicznie.Jak narazie to jedynie Karol Wojtyła,
                      znany wszystkim skądinąd przekazywał swoją uniwersytecką pensję studentom.Ale
                      to jest przypadek bez precedensu.A Platforma to taka sympatyczna formacja.I
                      wydają się tacy powściągliwi i rozsądni.A tu prosze-populizm w wersji
                      Samoobrony.
                      • adrian_borys albo koryto albo populizm? 04.11.06, 20:00
                        Masz sporo racji, czasem trudno coś zrozumieć. Przede wszystkim nie rozumiem co
                        nie przystoi kandydatowi. Nie rozumiem o jaką strategię chodzi. Na zarzut, że
                        startuję dla pieniędzy odpowiadam w taki sposób w jaki potrafię i przede
                        wszystkim szczerze. Jeśli uznasz, że to element strategii - Twoja sprawa. Nie
                        jestem w stanie wszystkich przekonać do tego co piszę. Zdaje sobie z tego
                        sprawę - trudno. Nie chwale się tym co zrobiłbym z dietą na swojej stronie
                        internetowej, nie chwaliłem się również tutaj. I pewnie by to nie wyszło gdyby
                        nie zarzut na forum. A pomysł zrodził się z tego powodu, że nie pierwszy raz
                        słyszę o tym, że ludzie kandydują tylko dla pieniędzy. Spotkali się z tym
                        zapewne wszyscy kandydaci. Ja już takich posądzeń mam po prostu dosyć.

Co jeszcze mogę dodać? Owszem za każdą solidnie wykonaną pracę należy się
                        zapłata. Trzeba tylko zrozumieć, że ktoś może utrzymywać się z innego źródła a
                        działalność społeczną traktować w zupełnie innych kategoriach. Ja na pewno
                        mandatu radnego nie będę traktował jako zawodu. Owszem będę robił to najlepiej
                        jak potrafię ale nie dlatego że dostaję za to pieniądze.

Trzeba również zrozumieć, że są ludzie którzy chcą coś zrobić dlatego żeby żyło
                        nam się wszystkim łatwiej i lepiej a nie tylko po to żeby się "nachapać". Wiem,
                        że to bardzo trudne do zrozumienia w dzisiejszych czasach ale czasem się jednak
                        zdarza.

Poza tym bardzo proszę o to, by w dyskusjach na tak przyziemne tematy nie
                        przywoływać Jana Pawła II, bo po prostu sobie na to nie zasłużył. A ja czuje
                        się co najmniej głupio i niezręcznie.

Owszem liczę na wygraną, gdybym na to nie liczył to w ogóle bym nie startował!
                        Żadna radość z ciężkiej pracy w okresie przedwyborczym. Co do tego, że ludzie
                        mnie rozliczą to bardzo na to liczę! I jak mówił Donald Tusk na ostatnim
                        spotkaniu w Częstochowie: proszę nas trzymać za słowo! I koniecznie rozliczać z
                        obietnic!

Może dla wielu ludzi istnieją 2 wyjścia: koryto albo populizm. Ja mam nadzieję,
                        że sporo osób jednak znajduje inny pogląd na taką sprawę.

Mam prośbę by zamknąć ten temat i najlepiej do niego nie wracać, bo jest to
                        temat co najwyżej drugorzędny i szkoda tracić czas na takie bzdury :(

POzdrawiam
                        • adrian_borys Re: albo koryto albo populizm? 05.11.06, 14:00
                          oczywiście prośba dotyczyła zamknięcia tematu: "pieniądze", jeśli chodzi o
                          wątek to zachęcam do pytań i dyskusji!

POzdrawiam
    • Gość: anna Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: 80.51.57.* 05.11.06, 17:02
      Twój program to hasła.
      Co w mieście trzeba zrobić wiedzą prawie wszyscy mieszkańcy. Nie jesteś w tym
      odkrywczy. Ja chciałabym wiedzieć jak to zrobisz?
      Kładziesz duży nacisk na czystość. Podoba mi się to i jest mi obojętne w
      jakiej kolejności odnawiane są aleje.
      Bardziej interesują mnie te codzienne , prozaiczne sprawy. Zbliża się zima i
      znów pojawi się problem psich odchodów. Jak byś sobie z tym poradził. Mała
      rzecz a jaka trudna do rozwiązania przez prawdopodonie kolejny sezon.
      • Gość: Czytelnik Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.echostar.pl 06.11.06, 13:22
        Pani Anno!Problem psich odchodów jest niewatpliwie ważny, ale czy to jest
        najważniejsze dla miasta?Takim postem sprowadza pani poziom dyskusji tam, gdzie
        te odchody znajduja sie, czyli do poziomu chodnika.
    • Gość: anna Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: 80.51.57.* 05.11.06, 17:03
      Jak rozwiążesz ten problem to masz mój głos na kolejne kadencje nic więcej nie
      musisz robić
    • Gość: Anna Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: 80.51.57.* 05.11.06, 19:32
      I jeszcze jedno.
      Jak osiągniesz sukces na tym polu w żadnym wypadku nie pozbywaj się diety.
      Będzie Ci się należała nawet podwója, potrójna, poczwórna .... P O W O D Z E N
      I A . Bardzo mi zależy na twoim sukcesie.
      • adrian_borys Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś 05.11.06, 20:39
        na konkretny przykład z pieskami odpowiadam w ten sposób. Wiem, że mogę się
        narazić właścicielom miłych czworonogów ale jednak coś z tym trzeba zrobić.
        Trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że posiadanie psa w mieście to nie tylko
        przyjemność ale także obowiązki. Na pewno po pieskach powinno się sprzątać.
        Pierwszym krokiem do tego powinna być akcja uświadamiająca właścicieli. Wiem,
        że na wszystkich nie podziała. W związku z tym stopniowo (może najpierw od
        centrum miasta zacząć?) powinien być wprowadzony nakaz sprzątania po pieskach.
        Wiem, że to niezbyt przyjemne ale mimo wszystko ludzie chcą mieć czyste
        trawniki. Lasek nie ma problemu ale park już nie - powinien być czysty. Wzorem
        miast zachodnich, a jeśli dobrze się orientuję już także niektórych w Polsce
        trzeba wprowadzić stopniowo obowiązek sprzątania i zacząć go egzekwować. Jeśli
        właściciele piesków mają inne zdanie to zapraszam do dyskusji, byle na
        argumenty a nie wyzwiska. Trzeba zrozumieć dwie strony i postarać się znaleść
        kompromisowe rozwiązanie.

POzdrawiam
        • Gość: elektorat PRogRAm pustych słów ??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 20:49
          kolego Boryś taki nakaz jest już wprowadzony. Tylko, że nie ma kto go egzekwować
          zatem niebłynąłeś. Ale i o to nie tutaj nam chodzi, chociaż tak na marginesie
          kandydat na radnego powinien mieć ogólne ROZEZNANIE w aktaulnych aktach
          legislacyjnych.
          Zatem Twoją wypowiedź traktuję jako stek pustyc słów popartych niekompletną wiedzą
          Słowa słowa panie Boryś
          • adrian_borys wszechwiedza? 06.11.06, 21:25
            zgadzam się, że kandydat powinien mieć ogólne rozeznanie w sprawach miasta. Nie
            zgadzam się natomiast z tym, że tego rozeznania nie mam. W Twojej ocenie pewnie
            tak już zostanie - trudno. Możesz mi natomiast wierzyć, że żaden radny nie zna
            wszystkich uchwał na pamięć. Ja się spokojnie do tego przyznaję i nie uważam
            żebym musiał się z tego powodu wstydzić. Ten problem nie dotyczy mnie
            bezpośrednio: nie mam pieska, nie muszę po nim sprzątać...

Co do egzekwowania prawa to znalazłoby się jeszcze kilka "pustych" przepisów,
            np. o niepaleniu na przystankach itd.

Dlatego dobry byłby marketing w takich sprawach. Bez zmiany świadomości ludzi
            żadne zakazy nie będą w stanie utrzymać porządku. Myślę, że idzie ku lepszemu
            ale strasznie powoli. Co do pieska, to nie widziałem choćby 1 osoby, która
            sprząta po swoim pupilu.

Przykro mi, że traktujesz moje wypowiedzi jako puste słowa. Ciesze się
            natomiast, że zostaliśmy kolegami!

POzdrawiam
            • Gość: Luca Re: wszechwiedza? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.11.06, 23:55
              Witam. Tak sobie czytam wpisy z Twego wątku i mam do Ciebie pytanie Adrianie
              (abstrahując od tematu psich kup). Zalożenie początkowe: zostaleś radnym miasta
              Częstochowy (się cieszysz na pewno:). Interesuje mnie, czy i jak zamierzasz
              informować swych wyborców lub ogólnie opinię publiczną o swych
              przedsięwzięcich/aktywności/sukcesach/porażkch(oby nie) w Radzie Miasta? Mam
              nadzwyczajnie w świecie dość ludzi, których wybieralem w przeszlości w
              przeróżnych wyborach, a oni po prostu siedzieli na sesjach w Czewie lub Wawie
              bez slowa, czekając kiedy dieta wplynie na ich konto. Już dluższy czas szukam
              kandydata, który nie zapomni o wyborcach oraz o tym, co obiecywal przed
              wyborami. Jestem zdania, że radni/poslowie powinni sami w swoim/naszym
              interesie rozliczać się ze swej pracy w samorządzie lub instytucjach
              centralnych w czasie trwania mandatu.
              Twoje wypowiedzi są rozsądne i wyglądasz na inteligentego gościa i jeśli
              odpowiesz na powyższe pytanie byc może będziesz mial mój glos w niedziele, bo
              calkiem przypadkiem mieszkam na Pólnocy:) Twoja kolej Adrianie!
              • Gość: anna Re: wszechwiedza? IP: 80.51.57.* 07.11.06, 19:18
                A dlaczego abstrahować od psich kupek. Dla mnie to wbrew pozorom bardzo ważny i
                trudny do rozwiazania problem.Zacznimy porządek od małych rzeczy.
                Gdy taki problem zostanie rowiązany to radny nie będzie musiał Cię w szczególny
                sposób informować co w tej sprawie zrobił, bo zapewniam Cię że sam to
                zauważysz. Ale Ty chyba jesteś z tej grupy z pieskami, którzy nie zhańbią się
                tym żeby sprzatnąć po sobie gó.., bo oczywiste, że piesek tego nie zrobi.
                • Gość: Luca Re: wszechwiedza? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.06, 22:02
                  Droga Anno nie ma powodu się obrażać. Jeśli można kontynuuj we wlasnym zakresie
                  temat psich i innnych odchodów i nie zbaraniaj Adrianowi udzielić ewentualnej
                  odpowiedzi na moje pytanie. Moim zdaniem Twój wątek nie jest wcale najgorszy i
                  malo ważny, pomimo tego, iż kojarzy się brzydkim zapachem. Chodzi mi o to, żeby
                  nie "walkować" w nieskończoność tych samych tematów (Adrian już udzielil
                  odpowiedzi ws. tych psich odchodów), bo wbrew obiegowym opiniom nie wszystkich
                  na forum muszą interesować te kwestie, które Tobie są tak szczególnie bliskie.
                  Proponuję oddać glos kandydatowi.
                  • Gość: anna Re: wszechwiedza? IP: 80.51.57.* 07.11.06, 22:23
                    A wydawało mi się, że ten problem nurtuje wszystkich cywilizowanych ludzi.
              • adrian_borys informacja to podstawa 07.11.06, 23:10
                Na początku dziękuję za dobre słowo.
                Przejdźmy do konkretów. Wiem w czym problem, bo przecież samemu ciężko mi się
                doszukać jakichkolwiek informacji o wielu radnych. Wielu z nich nie potrafi
                nawet poinformować wyborców o swoich dokonaniach na stronach www. Natomiast
                przypominają o sobie przed wyborami.
                Ja nie mam wątpliwości, że najważniejsza jest przejrzystość. W związku z tym o
                każdej próbie udanej lub nie zamierzam informować na stronie netowej. Co
                więcej - być może internauci podrzucą również ciekawe pomysły! Jestem otwarty
                na nie, w końcu to radny jest dla ludzi a nie odwrotnie. Zatem prócz zwykłej
                informacji może uda się nawiązać współpracę.

POzdrawiam
        • Gość: lukasz-kot Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.11.06, 22:29
          Mnie się wydaje, że stworzylibyśmy znowu idotyczne, a co ważniejsze nie
          dowyegzekwowania prawo. Policja lub Straż Miejska miałaby patrolować osiadla w
          poszukiwania tych, co nie sprzatają? Wtedy znowu byśmy podnieśli larum,że nie
          scigają przestępców!To czy na zielonych teranach przy blokach koło nas są psie
          kupy, czy nie - zależy tylko od nas. Niestety wszyscy raczej udajemy, że czegoś
          nie widzimy, zamiast zwrócić uwagę.
          pozdrawiam

Łukasz Kot
          • adrian_borys Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś 10.11.06, 23:55
            Drogi Łukaszu!

Nigdzie nie pisałem, że wysyłałbym patrole straży miejskiej czy policji do
            pilnowania trawników. Chyba nastąpiła mała nadinterpretacja :)

Taki zakaz/nakaz faktycznie jest "nieegzekwowalny". Natomiast czy jest
            idiotyczny? Czy zakaz palenia na przystankach jest idiotyczny? Nie jest! To, że
            jest nie do wyegzekwowania to już zupełnie inna sprawa.

Zgoda w 100%, że zależy to od nas samych. Bez zmiany ludzkich przyzwyczajeń nie
            ma możliwości poprawy. Dlatego dobrze byłoby zadziałać bardziej marketingowo
            niż prawnie.

POzdrawiam!
    • adrian_borys Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś 09.11.06, 20:52
      Znowu ludzie z konkurencyjnej listy zrywają plakaty i ulotki. Im bardziej
      wzniosłe hasła komitetów tym większe świństwa te komitety czynią... Wstyd!

Parę plakatów udało mi się "wcisnąć" (dosłownie) w mpk. Gdyby ktoś z
      forumowiczów miał okazję zobaczyć plakat to proszę o nr autobusu na którym
      jechałem.

POzdrawiam
      • Gość: Stefan Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:58
        JESZCZE CI MAŁO ?????????????????????????????????????????????????????????/
    • adrian_borys Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś 13.11.06, 22:53
      chciałbym PODZIĘKOWAĆ WSZYSTKIM ZA UDZIAŁ W DYSKUSJI I OCZYWIŚCIE ZA GŁOSY.

Co prawda nie udało się ale jak na 1 raz i skromne doświadczenie w poważnej
      polityce jest całkiem nieźle. Najlepszy wynik uzyskałem "u siebie" czyli na
      północy "D". Jak widać, kto mnie zna ten wie, że warto na mnie stawiać. Brak
      doświadczenia i zbyt mały sztab wyborczy zadecydował o "porażce". Piszę w ten
      sposób dlatego, że mimo braku mandatu jestem b. wdzięczny za ogromne zaufanie,
      którym mnie wyborcy obdarzyli. Teraz czas zająć się pracą na rzecz Częstochowy
      w ramach PO.

jeszcze raz dziękuję i
      POzdrawiam
      • Gość: Wlodek Re: Program Wyborczy - Adrian Boryś IP: *.vf.shawcable.net 14.11.06, 00:20

adrian_borys napisał:

> chciałbym PODZIĘKOWAĆ WSZYSTKIM ZA UDZIAŁ W DYSKUSJI I OCZYWIŚCIE ZA GŁOSY.
        >

Tym razem nie udalo Ci sie, ale moze nastepnym.
        Mam nadzieje, ze nie znikniesz z tego forum i nadal bedziesz nas raczyl
        spojrzeniem "mlodego" polityka na sprawy miejskie.
        Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka