Dodaj do ulubionych

Podniósł rękę na pedagoga

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:50
a gdzie sa rodzice?? pewnie twierdza ze syn jest niewinny...
Obserwuj wątek
    • Gość: uczen-18 lat Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:53
      Wpierdo... mu. Niech się nauczy życia w społeczenstwie
      • Gość: so Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:20
        skoro nauczycielka zaczęła szarpac chłopaka, to nie dziwię się, że taka była
        jego reakcja, powinna była okazać mu trochę miłości i czułości
        • Gość: Paweł Kierski Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:47
          Drobiazg polega na tym, że w szkole uczeń powinien słuchać nauczyciela i nie
          krzywdzić (nawet w zabawie) innych uczniów. A nauczyciel ma niedopuszczać do
          wypadków wśród uczniów. Skoro chłopcy się bawili w sposób niebezpieczny, to
          nauczycielka zareagowała - wierzę, że stosownie do sytuacji, zapewne wezwania do
          zaprzestania "zabawy" nie wystarczyły.

Jak szczeniak lezie gdzie nie trzeba, to matka podnosi go zębami za kark i
          wszystko jest OK. Jak zaczyna się za takie traktowanie odgryzać, to zostaje
          zagryziony.
          • slon2002 rodzice do pierwszego morderstwa uważają dziecko 07.11.06, 12:56
            za niewinne i prawie święte.
            Później uważają, że winę za bandytyzm dziecka ponosi szkoła lub zli koledzy.
            • r306 Slon - pierwszy raz sie z Toba zgadzam :) n/t 07.11.06, 12:58
          • Gość: lob1 Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.stk.vectranet.pl 07.11.06, 13:21
            już wcześniej należało go skierować na leczenie psychiayryczne w zakładzie
            zamkniętym ,to może by się go uratowało a tak to dalej będa kłopoty bo nic się
            nie nauczy a "pedagodzy" dadzą mu promocję ze strachu i żeby się go pozbyć
        • frant3 Re: Podniósł rękę na pedagoga 07.11.06, 12:18
          Powinna pocałować go w policzek i przytulić ;-)

--
          Frant - humor, satyra, krytyka
        • Gość: Do SO Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:55
          Ty jestes poje..any. Idz sie leczyc . . . .
        • Gość: NIki Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 21:41
          Są wyjątki , czasami nauczyciele znęcająsie na uczniach, uważają się za panów sytuacjii, tak jest w szkole muzycznej . Dyrektor nadużywa swojej władzy i uważa że jego decyje sa niepodważalne.
          • Gość: toto Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.21.pl 14.11.06, 22:41
            Jestem przekonany, że do grona nauczycieli dostało się wielu przypadkowych
            ludzi.Prawdziwych Pedagogów można "zliczyć na palcach jsdnej ręki" Bardzo
            wygodne zajęcie, dwa miesiące wakacji, ferie i inne wolne dni okolicznościowe.
            Praktycznie żadnej odpowiedzialności za efekty nauczania /wszystkie błedy można
            zrzucić na ucznia:nie uczy się, wagaruje, jest bezczelny itd.../Jeśli trafi się
            jakiś ponad przeciętny uczeń bardzo łatwo można sprowadzić go do parteru nie
            brudząc sobie rąk.Sprawy wychowania i kultury są pomijane zgodnym milczeniem
            lub przerzucane na barki tych innych /rodziców i bliżej nie określonych osób/
            Ani Gertych ani inny minister nie zmieni natychmiast mentalności nauczycieli.
      • Gość: angrusz Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:51
        Mi tez wielokrotnie grożono a to słowem a to gestem albo ot groźby
        zrealizowani - podłożono gwóźdź pod koło , odkręcono śruby w kole , wyrwano
        wycieraczkę i co żadnej reakcji ze strony dyrektorów . Ot robią w gacie i
        przyjmuja takiego który zrobi wszystko włacznie z promocja dla skończonych
        durniów
      • Gość: emeryt Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:54
        Witam! Pamietam ze kiedys byly drewniane piorniki linijki oraz inne przedmioty
        do utrzymania dyscypliny, komu to przeszkadzalo? jak uczen dostal piornikiem to
        w domu ojciec mu poprawil a dzis tylko sie cackaja z tymi podobno grzecznymi
        uczniami ( nie popieram Giertycha) rodzic powinien rowniez stosowac kary a nie
        tylko tlumaczys sobie ze jego dziecko jest najlepsze to czasami prowadzi do
        zaglady rodzicow i nauczycieli ( patrz wczorajszy przypdaek, morderstwo matki)
        pozdrawiam
        • Gość: esteban Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 11:12
          Gość portalu: emeryt napisał(a):

> Witam! Pamietam ze kiedys byly drewniane piorniki linijki oraz inne przedmioty
          > do utrzymania dyscypliny, komu to przeszkadzalo?

na przykład mnie, w szkole nie powinno być miejsca dla przemocy zarówno ze
          strony uczniów jak i nauczycieli
          • Gość: angrusz Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:47
            Trzeba odróżnić przemoc od karania. Piórnikiem karano za oczywiste
            przewinienie. Kara była natychmiastowa, adekwatna do przewinienia i dolegliwa (
            99% ludzi reaguje na ból - chce go uniknąć )
        • Gość: angrusz Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:45
          Popieram twoje poglądy . No ale sa kretyni i osóbki o ptasich móżdżkach ale za
          to z tytułami ( psycholodzy , którzy sami ze soba mają kłopoty ) i oni wielce
          się mądrują a inni dali się zagadać zamiast trzymać się zdrowego rozsądku
    • Gość: jasiu Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:58
      Popieram,brak litosci dla nauczycieli,wolnosc krnabrnosc,rozboje
      wymuszenia,wolna amerykanka a gdzie w bylej Sp,PSP 44,cos cie zrobili ze
      szkola, ktora miala charakter,i pozadnych ludzi a nie jakichs raz rozbojnikow,2
      nauczycieli,beznadziejnych
      • Gość: medalik Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:43
        Jasiu pieprznij się w łeb,tobie i tamtemu kretynowi ,wpierd... to może byście
        się szacunku nauczyli.
      • Gość: !!! Znieść obowiązek nauczania powyżej 14 roku życia!! IP: 204.104.55.* 07.11.06, 13:02
        Obowiązek powinien być tylko do zakończenia szkoły podstawowej. jak widać nie
        wszyscy chca sie uczyć - po co ich zmuszac?!?!!
        Wtedy kto nie bedzie się chciał uczyć bedzie mógł iść sobie do pracy. W końcu
        mamy demokrację...
        Jak będzie sprawiał problemy to go będzie można wyrzucić ze szkoły i nie będzie
        problemu z przenosinami do innych placówek i narażania innych dzieci na kontakt
        z takim osobnikiem na terenia szkoły.
        • r306 A co zrobisz z prawem pracy? 07.11.06, 13:05
          Znasz je chociaz? Wiesz jakie sa obwarowania dla pracy nieletnich?
          I co zrobisz z takim obwiesiem - bez wyksztalcenia, bez pracy, bez wlasnych
          dochodow, ktory bedzie probowal znalesc pieniadze W TWOJEJ KIESZENI? Zadzwonisz
          na policje? Nie zdazysz......
          • Gość: !!! Re: A co zrobisz z prawem pracy? IP: 204.104.55.* 07.11.06, 13:28
            Tak masz racje trzeba też zmienić prawo pracy i niestety wiem co mówi o
            młodocianych tyle tylko że osoby (poniżej 18 roku zycia)rezygnujące dobrowolnie
            z nauczania nie powinny być traktowane jako młodociane.
            Osoby w tym wieku sa już zdolne do samodzielnego myślenia i umieja rozrózniać
            dobro i zło. Sorry, ale najgorsza w tym momencie jest bierność społeczeństwa.
            Wiem jest to problem szeroki i nie można go rozwiazać w dwóch zdaniach. Sfery
            rzadzące poinny zając się tym problemem szybko.
      • Gość: lob1 Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.stk.vectranet.pl 07.11.06, 13:06
        to wynik durnego pomysły na bezstresowe wychowanie.Stres towarzyszy człowiekowi
        wszędzie
    • ddddd9 Podniósł rękę na pedagoga 06.11.06, 22:10
      guma tylko porzadna guma i wpierdzial
      • Gość: mario Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.tbs.piotrkow.pl 07.11.06, 11:39
        Niech się teraz wstydzą wszyscy wrogowie antykoncepcji :-)
    • Gość: sol i bedzie na Giertycha.... IP: *.gw-cz5.z.kat1.spidernet.pl 06.11.06, 22:12
      albo odezwą głosy oburzenia - "no jak przecież nie mozna izolować takich
      uczniów!!!"- nie mozna??? Tylko takie jednostki potrafia zmanipulować i
      zastraszyć reszte klasy... A metoda przyporządkowania reszty klasy do jednostki
      to absurd...totalny...
      • Gość: adwokat sprawa sądowa o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:21
        Prosze tylko żeby nauczycielka pokrzywdzona w tym zajsciu zrobiła obdukcję i
        skierowała sprawe do prokuratury (powyżej 7 dni niezdolność do pracy) lub sądu
        jeśli obrażenia są lżejsze (do 7dni). Wystąpić o 200-300tyś odszkodowania i
        niech starzy tego bandyty płacą -pewnie mają ruchomości lub nieruchomości to
        zlicytować (kolo jest niepełnoletni), jeśli rodzice nie wybulą to za trzy latka
        skończy 18tke i będzie dymał do końca swojego zasranego żywota na odszkodowanie.
        • Gość: ash Re: sprawa sądowa o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:42
          nie pie..więcej
        • Gość: Zainteresowany Re: sprawa sądowa o odszkodowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:14
          Adwokat- Ty masz łeb. Toż pewnie mamusia tego bandziora myśli, że jest tylko
          troszke niegrzeczny. Pewnie mówi: " Zdzisio, mój Zdzisio, łobuzował jak wszyscy,
          ale to taki miły chłopak, nawet mi ziemniaki z piwnicy przyniesie"( i mówi"
          stara ugotuj coś bo mi burczy w brzuchu" przy. autora). A własnie jak by zamiast
          pić, albo oglądac tv troszke się gościm zajęła to by z niego coś było, ale nie.
          Dała żreć i poszedł na podwórko, najpierw do piskownicy, potem pokopac piłkę, a
          póżniej na ławkę pogadać z kolegami czyt: zajarać, napić się i pomysleć jak by
          tu zabić nudę. I się zaczeło, a stsra oglądała w tym czasie M jak miłość i gó..
          ja obchodziło co robi synalek. Ale ty adwokat masz pomysła, bo jak by tak ścigac
          poważnie tych rodziców to może by im się wreszcie zapaliła lampka, że dziecko to
          nie jak pies, że trzeba nakarmic i iść na spacer, ale jeszcze z nim od małego
          rozmawiać, wychowaywac i pomagać. Brawo dla adwokata!!!!!
          • Gość: lu Re: sprawa sądowa o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 23:22
            hehe co to ma byc ,ala
        • Gość: zzz Re: sprawa sądowa o odszkodowanie IP: 212.160.86.* 07.11.06, 00:19
          popieram adwokata w koncu ktos uwaza to samo co ja
        • Gość: Jan Re: sprawa sądowa o odszkodowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 00:35
          Też uważam, że tylko finansowy bat coś da.
          • Gość: ingl ti Re: sprawa sądowa o odszkodowanie IP: *.range86-135.btcentralplus.com 07.11.06, 01:43
            no tak juz jest -jak sie odbierze prawo wygadania sie prawemu obywatelowi i
            bywaczowi forum a da je sie wzamian prostakowi to tego sie mozna spodziewadz!!!
    • Gość: riwa a gdyby MENem rządziła Łybacka to taki koleś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 02:25
      dostałby psychologa, ochronę, a nauczycielkę oskarżono by o prowokację! Nie
      przepadam za Giertychem, ale chwała mu za to,że bierze młodocianych bandytów za
      pysk!
    • zgrzyt33 Re: Podniósł rękę na pedagoga 07.11.06, 04:11
      Nie tyle podniósł rękę na pedagoga, co podniósł pedagoga. A "z ręki popłynęła
      krew".
    • Gość: ert Jednak Giertych ma racje, że bierze za morde IP: 212.87.232.* 07.11.06, 08:13
      Można Giertycha lubić lub nie, ale facet ma racje, że bierze bande za morde.
      Wychowanie liberalne, partnerskie relacje z nauczycielem, wychowanie beztresowe
      poniosły kompletną porażkę. Wychowały bandę początkujących kryminalistów.
      Z tego wynika jednak, że dycyplina, rygor i posłuszeństwo to jest to.
      • Gość: Paweł Kierski Re: Jednak Giertych ma racje, że bierze za morde IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:50
        Bzdura - wychowanie liberalne i partnerskie w żadnym wypadku nie jest
        bezstresowe. To jest normalne ustalanie i egzekwowanie granic. Ale wymaga
        rozsądnej współpracy rodziców i nauczycieli.
      • diabel_piszczalka Re: Jednak Giertych ma racje, że bierze za morde 07.11.06, 12:04
        Nie ma czegoś takiego jak "skutek bezstresowego wychowania", jest tylko "skutek
        braku wychowania".
    • Gość: ja sukutki bezstresowego wychowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:04
      Za moich czasów podnieść rękę na nauczyciela byłoby nie do pomyślenia. To by
      była śmierć cywilna takiego ucznia w szkole.
      I wcale nie mówię, że było źle.
      Nienawidzę komuny i czasów PRL, ale tamten "rygor" w szkole był OK.
      Osobiście nic nie mam przeciw takim archaizmom jak noszenie tarcz, faruszki, itp.
      Szkoła to jest szkoła, a nie rewia mody czy miejsce do lansowania się młodych
      laleczek, czy spedalonych chłopców.
      • misiakilla Re: sukutki bezstresowego wychowania 07.11.06, 09:13
        Wpier... gowniarzowi. Niech poczuje co to bol. 30 pasow na dzien dobry. Za kazde
        nastepne przewinienie 10 batow wiecej. Ciekawe za ile przestanie?
        • diabel_piszczalka Re: sukutki bezstresowego wychowania 07.11.06, 11:36
          Ja się z Tobą, misiakilla, nie zgadzam. Ten sposób wychowywania ma wady, które
          będą skutkować w przyszłości mimo chwilowego działania.
        • Gość: Kto-Ja Re: sukutki bezstresowego wychowania IP: *.chello.pl 07.11.06, 12:07
          U mnie w SP, a były to lata 80-te, były przypadki podniesienia ręki na nauczycielkę <zdziwieni czy zapomnieli?> A druga sprawa, dziwnym przypadkiem?, najbardziej agresywni chłopcy <dziewczyny też> to byli Ci, którzy najcześciej dostawali wp... w domu. Jakże czesto widzieliśmy u nich, na w-f ślady pobicia, nie klapsów tylko pobicia. Jak się pod koniec szkoły okazało, najbardziej agresywny chłopak był w domu maltretowana przez ojczyma. Nikt się jego dramatem nie zajmował, tylko kary i kary. Efekt?! Narastajaca frustracja i eskalacja brutalności.
          Wiec teraz zagadka - jak Wy złamiecie przepisy <jakiekolwiek> należy Was publicznie, dla przykładu, pobić??
          P.S. Nie jestem za bezkarnością uczniów, ale agresja ma przeróżne przyczyny i jedna prościutka, krótkowzroczna metoda nie pomoże na dłuższą metę.
          To jest moją opinia, więc proszę mnie nie "łajać" za inny punkt widzenia.

Pozdrawiam
          • Gość: angrusz Re: sukutki bezstresowego wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:56
            Skor taki był bity to powinien wiedziec by nie robic tego innemu . To nie
            problem ze był bity problem w tym ze nie cxzuje tamy , granicy i moze robic co
            chce .teraz Giertych tę tame postawił i problem
            • r306 Mylisz sie..... 07.11.06, 12:59
              Giertych zadnej tamy nie postawil.
              A ktos bity i zastraszany przez silniejszego widzi wlasne upokorzenie i
              podwladnosc, to sadzisz, ze jakich metod uzyje wobec slabszych od siebie?
              Nie widzec tej prostej korelacji jest wychowawczym samobojstwem.
      • Gość: ... Re: sukutki bezstresowego wychowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:07
        POPIERAM, POPIERAM, POPIERAM.
        Dość rozrabiającym gnojom.
        Dość Rodzicom nie interesującym się swoimi "pociechami"
        Dość młodym bandytom.
        Może wreszcie będzie można spokojnie wrócić wieczorem do domu,
        nie bojąc się,że pod blokiem będzie stała "młodzież" (niestety coraz
        częściej też żeńska)
        I nie zostanie człowiek obrzucony epitetami,których nie przytoczę.

A GDZIE W TYM WSZYSTKIM RODZICE tych "dzieci" ???
      • Gość: remi Re: sukutki bezstresowego wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:04
        POPIERAM .
    • yamaneko Re: Podniósł rękę na pedagoga 07.11.06, 09:42
      brawo - należy ostro brać się za gó..arzy !!!
      • Gość: ojciec 2 synów Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.ac.pwr.wroc.pl 07.11.06, 12:12
        Wyłącznie rodzice i rodzina mogą wychować(nie wyhodować)dziecko na dobrego i
        pożądnego człowieka,szkoła i nauczyciele są ważną pomocą.Wzory jakie daje Dom
        są najistotniejsze.Dzieci nie mogą być jednak formą realizacji.Myślę ,że
        ważnniejsze jest jakie będą niż kim będą-trudno ,aby wszystko zawsze było w
        parze.Moi panowie (18 i 22 lata) są moją dumą choć wychowuję ich surowo,nie ma
        zakazów i nakazów,ale zawsze ,od małolatów daję im wybór i możliwosć
        podejmowania decyzji-wymaga to zaufania.Nigdy nie zawiedli choć czasem
        widziałem w ich oczach żal(IMPREZA SUPER,A TU TRZEBA DO DOMU BO TAK WLAŚNIE
        TRZEBA ITP.)Tylko wychowanie w szacunku do innych i poszanowaniu zasad daje
        efekty.
        • r306 Tak jest!!!!! 07.11.06, 12:16
          Podpisuje sie obiema rekoma!
        • orinus Re: Podniósł rękę na pedagoga 07.11.06, 12:32
          Rodzice nie mają czasu na wychowywanie, bo od rana do wieczora ciężko pracują
          aby ich dziecku niczego nie brakowało.
          • r306 No i brakuje tym dzieciom najwazniejszego.... 07.11.06, 12:33
            ... czyli rodzicielskiego wychowania....
    • Gość: Gość Podniósł rękę na pedagoga IP: 80.50.253.* 07.11.06, 10:07
      Brawo dla Pani Dyrektor, jestem pewna że gdyby inni dyrektorzy tak szybko i
      pewnie podejmowali decyzje szybko skończyłoby się podskakiwanie takich
      gó..arzy.
    • Gość: rez Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.man.czest.pl 07.11.06, 10:11
      Miała ta nauczycielka cierpliwość... bo jakby mnie tak tknał to nie wiem czy
      bym się powstrzymał przed daniem ostro w ryj!
      Żeby tylko nie skończyło sie na hałasie i żeby faktycznie gnój dostał solidną
      karę!
      • Gość: mama Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:19
        brawo dla pani dyrektor niech wszyscy biora z niej przyklad bo ja mam dziecko w
        podstawowce i boje sie pomyslec co bedzie jak pojdzie do gimnazjum i ktos taki
        jak ten gowniarz bedzie teroryzowal klese
      • Gość: nauczycielka Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.gizycko.mm.pl 07.11.06, 11:29
        no kochany ja nie wiem czy wiesz, ze nauczyciel nie ma prawa podniesc reki na
        ucznia.Wiec biedna nie miala wyjscia. Taka mamy teraz szkole. Uczen ma wiecej
        praw niz nauczyciel co zostalo przez kogos publicznie dowiedzione.Tyle ze nie
        pamietam przez kogo.
        • r306 Z calym szacunkiem, ale pierniczysz.... 07.11.06, 11:58
          I wstyd mi, ze nauczyciel ma tak nielogiczne wnioski.

> no kochany ja nie wiem czy wiesz, ze nauczyciel nie ma prawa podniesc reki na
          > ucznia.Wiec biedna nie miala wyjscia. Taka mamy teraz szkole. Uczen ma wiecej
          > praw niz nauczyciel co zostalo przez kogos publicznie dowiedzione.Tyle ze nie
          > pamietam przez kogo.
          1. Nikt nie ma prawa podnosic reki na nikogo - ani nauczyciel na ucznia, ani
          uczen na ucznia, ani uczen na nauczyciela. Jest to karalne - jako wykroczenie
          lub przestepstwo - w zeleznosci od uczynionej szkody fizycznej.
          2. W ktorym miejscu prawo ucznia daje mu prerogatywy do naruszenia
          nietykalnosci fizycznej osob drugich?

To, ze nauczyciele, a czesto przede wszystkim dyrekcja chowa glowe w piasek, to
          jeszcze nie znaczy, ze uczen ma prawo byc huliganem!!!
          Najlatwiej jest powiedziec "bo nie mam prawa", gdy tego prawa sie zwyczajnie
          NIE ZNA!!! Wstyd!
          • Gość: lob1 Re: Z calym szacunkiem, ale pierniczysz.... IP: *.stk.vectranet.pl 07.11.06, 13:37
            masz rację ale tylko teoretycznie.To teoretycy dopriwadzili szkoły do takiego
            stanu.Pokaż mi organizację gdzie niema rygoru? Szkoła to też organizacja
            • r306 Rygorem jest obowiazujace prawo!!!! 07.11.06, 14:37
              Tylko trzeba tego prawa przestrzegac i je egzekwowac, a nie tworzyc "rygor dla
              rygoru".
        • Gość: Obywatel Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: 62.233.214.* 07.11.06, 12:14
          Nie ważne przez kogo, ktokolwiek by to nie był to jest kretynem. Przez takich
          przygłupów na stanowiskach bandytyzm zalewa Polskę i w pierwszym rzędzie należy
          takich "tfurców praw dla młodzierzy" usunąć a właściwsze będzie wyp...lić z
          urzędów, bo tworzą w Ojczyżnie V kolumnę.
    • Gość: rs Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 10:31
      Jak rodzice nie potrafią wychować dzieci a nawet nie przyjmują do wiadomości, że wykarmiaja
      młodocianego bandytę to szkoła może jedynie wzywać policję. najlepszy sposób to zniesienie
      obowiązku nauki szkolnej. Jak matoły i ich tatusiowie zaczną doceniać szkołę bo nagle nie
      bedzie za friko i przymusowa to sytuacja się zmieni. A jak kto nie chce nauki to do łopaty albo
      pierdla. Wolna wola.
      • Gość: qwe Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.net 07.11.06, 11:10
        Obowiązek szkolny do poziomu SP potem kto chce i sie nadaje to kształci sie
        dalej kto nie do łopaty.
    • Gość: testee Podniósł rękę na pedagoga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:01
      Może czas porozmawiać o liberalizacji aborcji. Mam nadzieję, że ktoś w końcu
      zauważy wzrost agresji i przestępczości pokolenia po-zakazowego. Niestety,
      aborcja jest ciągle w naszym kraju najbardziej popularnym środkiem
      antykoncepcyjnym...I nikt nie chce tego zmienić. To cynizm mówić o rosnącej
      przestępczości wśrod młodego pokolenia bez spojrzenia na problem w kontekście
      nieplanowanych urodzeń.
      • Gość: Leon Zawodowiec Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.114.160.156.netia.pl 07.11.06, 12:40
        A jakbym PLANOWO ciął twą aortę spręzynowym - też byś nie protestowała, nie?
    • Gość: milicja Re: Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:06
      Za karę powiesić na jajcach taki ciężar ile sprawca ma lat. Na tyle godzin ile
      sprawca ma lat. I tyle.
    • Gość: rado Łapy precz od dziecka !!! On ma ADHD !!! IP: *.centertel.pl 07.11.06, 11:10
      A tak poważnie to jedynym sposobem jest terror i ostra przemoc. Takiego 15-
      latka po prostu trzeba ciężko napier...... . Wtedy sie uspokoi - innego sposobu
      nie ma.
      • jamtoja Re: Łapy precz od dziecka !!! On ma ADHD !!! 07.11.06, 11:17
        nie dam głowy, ale podejrzewam że on od małego ma wpi.... w domu co najmniej
        klika razy w tygodniu...
        • Gość: pet Re: Łapy precz od dziecka !!! On ma ADHD !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:23
          Taak na serio to wg mnie dwa rozwiązania:
          1. Znieść obowiązek szkolny powyżej SP
          2. Rozwiązania finansowe zaproponowane przez adwokata (parę postów wyżej)
          Po zastosowaniu tych dwóch pomysłów poprawa sytuacji w Polskich szkołach wydaje
          się wręcz gwarantowana. Dlaczego nbajprostsze rozwiązania są nie możliwe do
          zrealizowania?
          • Gość: Paweł Kierski Re: Łapy precz od dziecka !!! On ma ADHD !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:54
            Bo rozwiązania proste są za proste. Jak zniesiesz obowiązek szkolny, to będziesz
            miał hordy 14 latków (i nieco starszych), którzy "nie załapią się" na dalszą
            naukę. Żeby rozwiazanie było pełne, musisz ten problem rozwiązać jednocześnie.
            Może raczej - egzekwować obowiązek szkolny nakładając kary na rodziców? Zacząć
            od wyłapywania wagarowiczów i wlepiania mandatów rodzicom?
            • Gość: pet Re: Łapy precz od dziecka !!! On ma ADHD !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:02
              No tak tylko że to nie rozwiąże problemu, bo kary będą za nieobecność. Tatuś
              czy mamusia takiego młodocianego bandyty będą na głowie stawali aby "pociecha"
              znalazła się w szkole, tylko po co? Jak rozwiązać problem klas w których
              większość normalnych uczniów, którzy przychodzą do szkoły po wiedzę jest
              zastraszanych i terroryzowanych przez niewielką grupkę debili?
      • diabel_piszczalka Re: Łapy precz od dziecka !!! On ma ADHD !!! 07.11.06, 11:53
        Powinieneś napisać, że innego sposobu nie znasz. Nikt nie jest z natury zły. To
        co mamy dzisiaj w szkołach, na ulicy jest efektem braku wychowania, a nie braku
        wpie...alu.
        • gobi03 Re: Łapy precz od dziecka !!! On ma ADHD !!! 07.11.06, 14:15
          Prawdopodobnie masz rację, ale nie daje to bezpieczeństwa
          dzieciom w tej szkole.
          Potrzebne są dwie akcje:
          1. zapewnić bezpieczeństwo pozostałym uczniom;
          2. zająć się resocjalizacją tego chuligana.
          Pierwsze za pomocą oddzielenia go od uczniów.
          Drugie za pomocą zmiany środowiska (bo do czego
          doszedł w dotychczasowych warunkach, to widać)
          i za pomocą odmiennych środków wychowawczych.
    • vrx1 Re: Podniósł rękę na pedagoga 07.11.06, 11:21
      ojciec powinien zapłacic mandat 1500zł a jak nie pracuje to w ramach czynu
      społecznego sprzatać cały miesiąc wyznaczony teren!
    • Gość: Mary z łapami to nauczycielka pierwsza była IP: 217.153.205.* 07.11.06, 11:29
      Tak przynajmniej wynika z tekstu. A chłopak się tylko bronił. Kto wie, czy go
      nie molestowała wczesniej. WIadomo jakie te napakowane hormonami sportsmenki są
      niepoczytalne!
      • Gość: pet [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:31
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Mary [...] IP: 217.153.205.* 07.11.06, 12:00
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Reni DO Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:06
            Tez masz w głowie niepoukladane??
      • Gość: bybek Re: z łapami to nauczycielka pierwsza była IP: *.21.pl 07.11.06, 15:32
        Zgadza się, ona sie pierwsza na niego rzuciła, a on sie bronił!
        nic juz nie pisze, bo potem w szkole bede mial przerypane, moze na mnie cos
        znajdą.... hahaa!
        • r306 Bubek - nie badz glupszy niz jestes.... 07.11.06, 16:04
          Rozdzielenie bijacych sie stron poprzez odciagniecie jednej z nich (stron) nie
          jest "rzuceniem sie" ani naruszeniem czyjejs nietykalnosci. Musisz troche
          podszkolic sie z prawa - czyli nauka jeszcze przed Toba dluga :)
      • Gość: Ktośśś Nawet Go nie znacie!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:03
        jak nie wiecie jak było to sie nie wypowiadajcie! chodze do tej szkoły i wiem
        jak jest ;o) Oni sie wyglupiali na zarty ( co do "bójki") i nauczycielka go
        poprostu chciala odciagnac od towarzystwa a on sie tylko wyrywał!! a tu czytam
        ze jej krew leciala :/ i gały mi chca wyjsc :/ Co jak co, ale jak nie znacie
        chlopaka to sie nie wypowiadajcie na jego temat ;o)
      • Gość: MARIKA Re: z łapami to nauczycielka pierwsza była IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:22
        Człowieku lecz sie co ty wygadujesz???? Ja ta nauczycielke znam jest spoko;) a
        tak wogole to teraz bedziecie wymyslac o jakis molestowaniach buhahahahah.
        Chłopak sobie nie radzi z problemami!! " Gimnazjum to rak dla oświaty" o i
        tyle!! dobrze bylo jak byla podstawowka a potem LO. po co jest gimnazjum he?
        mysle, mysle i ... eh
    • mangold Każdy dzieciak marzy teraz zeby być w TV 07.11.06, 11:33
      Giertych swoimi wycieczkami po gimnazjach spełnia ich marzenia
    • wiarusik Re: Podniósł rękę na pedagoga 07.11.06, 11:35
      Rodzice płomiennie przekonywali,że synalek ma ADHD ;)
    • gekon1979 gowniarz powinien zostac publicznie wychlostany 07.11.06, 11:38
      i zamkniety w szkole specjalnej, ktore to mam nadzieje powstana dzieki Giertychowi
      • Gość: zielony beret Powinien zostać publicznie zgwałcony !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:46
        • gekon1979 chyba ze podejmiesz sie bycia katem ;) 07.11.06, 11:53
          kara chlosty dla szczeniactwa powinna byc przywrocona, nie ma nic gorszego dla takiego gamonia, jak publiczne upokorzenie - bo tu nie chodzi o bol
          • Gość: Mary Re: chyba ze podejmiesz sie bycia katem ;) IP: 217.153.205.* 07.11.06, 12:01
            Tak jest. Wychłostać. A on ci potem podpali samochód i obleje mordę kwasem.
            • Gość: angrusz Re: chyba ze podejmiesz sie bycia katem ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:18
              Nie ma rady z bandytyzmem trzeba walczyc twardo .
              Odizolowac , katorżnicza praca na swoje utrzymanie .
    • a.k.traper Ja swojemu synowi juz dawno powiedziałem 07.11.06, 11:41
      że gdy sie dowiem o jakiś bandyckich ekscesach dostanie ode mnie od razu i jego
      koledzy tez a potem może na mnie donieść na policję. W bandyckich sprawach
      wyboru nie ma.
    • Gość: zdyscyplinowany Mnie ojciec lał deską i wyrosłem na ministra . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:46
      Kto zgadnie na którego ministra ?
    • Gość: x Podniósł rękę na pedagoga IP: *.geod.agh.edu.pl 07.11.06, 12:03
      Najlepszym komentarzem do tego wydarzenia jest felieton nadany przez I program
      Polskiego Radia dzisiaj (7.XI) okło 9:00. Zdaniem autora felietonu w szkołach
      jest super, a ta cała wrzawa to tylko przedwyborcze zbieranie punktów przez
      Giertycha i rządzącą koalicję ...
      Chyba wystąpię do PR z żądaniem zwrotu wpłacanego abonamentu: nie będę płacił
      za głoszenie takich idiotyzmów!
      • r306 A moze wybierz sie najpierw do jakiejs szkoly i... 07.11.06, 12:08
        ... zobacz jak sie tam pracuje?!

Czerpac cala wiedze tylko z doniesien mediow i jednoczesnie krytykowac te
        media, gdy doniesiena "nie sa zgodne z moim przekonaniem", to jest dopiero
        pszenno-buraczane podejscie.....
        • Gość: x Re: A moze wybierz sie najpierw do jakiejs szkoly IP: *.geod.agh.edu.pl 07.11.06, 13:16
          Kochany R306 - trafiłeś kulą w płot: mam prawie 40 lat nieprzerwanej pracy w
          zawodzie pedagoga. A przenno-buraczane epitety deklamuj sobie przed lustrem.
          • r306 No brawo - i rozumiem, ze w ciagu tych 40 lat... 07.11.06, 14:42
            pracy nie mozesz sobie poradzic z dziecmi na lekcjach...bo potrzebujesz
            Giertycha... Super.
    • Gość: edek Podniósł rękę na pedagoga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:03
      gimnazja to idiotyzm, krotka przejsciwka ktora kazdy olewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka