Gość: tornero IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:25 czy może nie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.scott Re: Ulisess, jesteś radnym ? 13.11.06, 09:27 Kiedy będzie wiadomo konkretnie, kto wszedł do RM, do sejmiku? Odpowiedz Link Zgłoś
prawyprosty Re: Ulisess, jesteś radnym ? 13.11.06, 09:46 Według nieoficjalnych wiadomości nasz forumowicz ulisses został radnym!!! Gratulacje. PO - 8 radnych Lewica - 7 radnych Wspólnota - 7 radnych PiS - 6 radnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ulisess, jesteś radnym ? IP: *.profiline.pl 13.11.06, 09:58 z jakiego ugrupowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Serdeczne podziękowania 13.11.06, 10:01 Pragnę PODZIĘKOWAĆ SERDECZNIE WSZYSTKIM, którzy głosowali na mnie i zaufali mojej osobie. W chwili obecnej nie wiem jeszcze jak podzielone zostaną mandaty na mój okręg. Swój wynik znam i powiem, że jest dla mnie nadzwyczaj satysfakcjonujący - niezależnie od tego czy zostałem radnym, czy też nie. Liczby póki co nie zdradzam, czekam na oficjalne :) Wstrzymajmy się te parę godzin... Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas 13.11.06, 10:12 Oddalem na Ciebie głos, mam nadzieje ze dotrzymasz slowa z tymi comiesiecznymi rozliczeniami swojej dzialalnosci publikowanymi w internecie. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich mlodych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żużla_fan Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:19 I ja też oddałem na Ciebie głos :-) I na Szewina też głosowałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas 13.11.06, 10:27 Oczywiście, że będę publikował... Nie widze w tym problemu... Jesli fotorelacje na stadionckm uciagnąłem z chłopakami co 3-4 dni - to raz na miesiac nie stanowi problemu :) Z sesji będę publikował jak głosowałem... Co zrobiłem, albo co się nie udało też... Termin około miesiąca - gdyż sesje tak mniej więcej wypadają Oczywiscie jesli uzyskałem mandat radnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:47 ja ja ... pukim młody i "naiwny" będę publikował ... ej synu ... kto cię isntrował jak gadać do ludzi??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: 80.51.222.* 13.11.06, 10:55 a tak wogóle - to w ważniejszych głosowaniach obowiązuje dyscyplina partyjna. Pozdrawiam i gratuluję sukcesu (zdaje mi się, że go osiągnąłeś). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:46 tururu trelefele naiwniaki :))) Ej ludzie ... szkoda gadać że wierzycie w te obiecywanki cacaki. Urzędas stary czy młody zawsze będzie tylko urzędasem ... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:48 A od kiedy to radny jest urzędasem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:50 patrz szeroko kolego ... a nie tak jak piszą w ustawach ... Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Lepszy ulisses.... 13.11.06, 10:53 ......niż jakis stary zepsuty wyjadacz ot co :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Lepszy ulisses.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:58 nie .. każdy urzędas to tylko urzędas kolego ... stary czy młody ... to tylko urzędas ... młodzi się uczą od starych ... i interes się kręci ... Mnie to już po prostu nie bawi ... po prostu nie warto ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.profiline.pl 13.11.06, 10:58 Możesz zamilknąć w swojej szczęśliwości? Nie głosowałeś, więc głosu nie masz - o oświecony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:01 Ok mistrzu zobaczymy jak zaczniesz narzekać na swoich faworytów ... kwestia czasu... będziesz starszy zrozumiesz że nie warto się bawić w te tzw. "wybory" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.profiline.pl 13.11.06, 11:04 Będę miał pełne prawo do tego narzekania, w przeciwieństwie do Ciebie. Widzisz olać wszystko z góry jest najłatwiej.. Tylko jak wszyscy zaczną to robić, to dopiero będziemy mieć szambo. Uwierz mi - rewolucji nie zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:20 Seba ja nie chcę zrobić rewolucji tylko mi to naprawdę lata ... stary czy młody ... lewy czy prawy to jest zawsze tylko urzędas który nie będzie się dla niekogo narażał i dbał o własną dupę i wizerunek ... przecież za pewien czas zaś wybory i się trzeba gdzieś załapać ... ludzie dorośnijcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas 13.11.06, 11:39 AS czy ty jestes "inny", nie chodzisz na wybory to nie komentuj innych. Szlag mnie trafia bo w pracy tez mam takie cioty ktore jak trzeba podjac jakas decyzje to nie maja odwagi ale pozniej do krytykowania to pierwszy. Najlepiej sie poloz na srodku chodnika i placz ze Ci zle to naprawde zmieni sie na lepsze. W wyborach prezydenckich 6 alt temu glosowalem na Kwacha i o to co robil na koncu kadencji mialem pretensje tylko do siebie a nie do wszystkich naokolo. Nie masz odwagi głosowac to siedz cicho w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 11:50 Ja też ostatnio głosowałem ... jak były wybory lechu - kwachu i co??? i nic??? wkurza mnie tylko naiwność takich ludzi jak ty ... którzy wierzą że swoim jedym głosikiem coś zmienią?? Zawsze wybierasz tylko urzędasa czyli nieudacznika, który do innych rzeczy się zazwyczaj nie nadaje ... Rzeczy które oni załatwiają latami w prywatnym biznesie załatwia się na przestrzenie miesięcy ... pomyśl człowieku czy warto się podniecać wyborami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.profiline.pl 13.11.06, 11:59 Cały czas czekam na Twoją propozycję alternatywy. Jeśli nie demokratyczne wybory to co? Konkrety proszę. PS Wcale nie uważam, że mój pojedynczy głos coś zmieni. Korzystam tylko ze swojego prawa. Prawa wyboru. I wybieram. Chciałbym żeby więcej osób widziało temat z podobnej perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 12:15 Nie rozumiesz przesłania ... po prostu najlepiej ... przynajmniej moim skoromnym zdaniem ... to po prostu olać ... jest tyle ważniejszych rzeczy w życiu do roboty niż te wybory ... czy w Cz-wie coś się zmieni gdy wybierzesz Wronę, Rospondek czy Matyjaszczyka??? Nic ... bo oni wszyscy, mimo obietnic, wiedzą że będą grzęznąć w tej biurokratycznej machinie. Gdybyś startował miałyś ten sam problem ... system biurokratyczny cię wchłonie i z czasem będziesz jeszcze jednym biernym urzędasem ... to naprawdę nie ma znaczenia kto siedzi na jakim urzędniczym stołku ... efektywność jest zawsze taka sama czyli niska. Mamy demokrację ok 17 lat ... czy wy się ludzie niczego nie uczycie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient AS-ie , da się ;) IP: *.apus-net.pl 13.11.06, 13:16 AS-ie, rozumiem Twój punkt widzenia, ale go nie popieram. Ja już widziałem, co znaczy jeden słaby głos. Dawno bo dawno, ale widziałem. Sam nie skorzystałem, ale warto było to zobaczyć. Dawno , dawno temu w krainie czerwonych koszul... ;)) Tłum obcych sobie ludzi w kolejce po telewizor kolorowy. Dostawa: parę sztuk na tyle luda, więc normalne że nie dla wszystkich starczy. Obsługa sklepu: jeden TV pod ladę że niby uszkodzony - słychać głosy niezadowlenia że pewnie kombinują. Nikt nie powie tego wprost, każdy szemrze do sąsiada że to złodzieje, malwersanci. Nikt nie powie tego wprost bo... Ludzie to tolerują bo się łudzą, że nawet jeśli odłożyli, to jest jeszcze kilka na stanie i może starczy. Kiedy obsługa chciała wpuścić bocznymi drzwiami "ktosia", który "tylko w odwiedziny przyszedł" - pewna starsza pani powiedziała "Tak nie wolno" i zaczeła wyciągać z wejścia tęgiego jegomościa co to po kolesiostwu chciał boczkiem-boczkiem. Taka staruszka, cherlak, bliżej jej do grobu było niż do oglądania TV. Pewnie nawet nie dla siebie ale dla dzieci stała w tej nieszczęsnej kolejce. Śmiech pusty brał jak się szamotała z tym dryblasem. Do czasu. Ktoś w końcu nie wytrzymał, ktoś zaczął babci pomagać, ktoś inny tylko stał milcząco popierając staruszkę. Jeden słaby, nic nie znaczący głos a ile róznych reakcji. Tego dnia nikt nic nie kupił, bo.... sklepik zamknęli ;). Od następnego dnia pozornie nic się nie zmieniło. Nadal pod drzwiami stali ludzie licząc, że uda im się coś kupić. Tylko że od następnego dnia pod drzwiami nie stał już bezmyślny tłum, który kupi byle chłam. Pod drzwiami stali klienci, którzy mieli świadomość siły swojego głosu. Nie lekceważ więc znaczenia pojedyńczego głosu. pozdrawiam klient PS. Zdarzenie miało miejsce w latach 80-tych na Kopernika w dawnej Unitrze. Chociaż ludzie żarli się między sobą, potrafili się zorganizować aby sklepowej władzy popatrzeć pod ladę. W wyborach samorządowych chodzi o ten sam mechanizm. Dlatego warto głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.scott Re: AS-ie , da się ;) 13.11.06, 13:19 Naprawdę piękny przykład demokracji. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: AS-ie , da się ;) IP: *.apus-net.pl 13.11.06, 13:30 ;)) Owszem Anno. Moze odrobine egzaltowany, ale zyjemy w ciekawych czasach. Obysmy tylko mieli oczy szeroko otwarte ......;)) pozdrawiam klient Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas 13.11.06, 14:45 AS podaj mi według Ciebie w takim razie inne rozsadne rozwiazanie problemu, bo narazie tylko piep.... i nic konkrentego. Jak masz lepszy sposob na wybor wladzy to go napisz, czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Oddalem na Ciebie głos, nie zawiedz nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:23 Ja bym zrobił małą rewolucję w sposobie nagradzania ... co miesiąc powiedzmy zaliczka na poczet wynagrodzenia. Na koniec roku referendum lokalne czy wypłacić resztę wynagrodzenia ... ot co... Może radykalne ale głowę daje że efektywność "radnych" i innych urzedasów by wzrosła. Takie referendum to byłaby faktyczna ocena okresowa danego samorządu. A tak siedzą sobie ... kasę biorą ... a wszytsko płynie własnym tokiem. Kolejna sprawa ... po co na szczeblu samorządowym upartyjnienie ... ma to być faktyczny lokalny samorząd który działa na rzecz miasta, gminy itd. Po co tu partyjniactwo??? Wybory ludzi powinny być a nie partii ... i tak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Do Ulissesa 14.11.06, 12:14 Ulisses - Ludzie Ci zaufali, pamiętaj o tym. O tym, że będą Ci teraz patrzeć na ręce także. Teraz pokaż Ludziom, że było warto na Ciebie głosować. (ja nie głosowałem, nie mój okręg) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Gratululuję IP: *.apus-net.pl 13.11.06, 11:31 Właściwie już teraz można Ci pogratulować. A więc gratulacje. Podobne gratulacje należą się wszystkim którzy zagłosowali - bez względu na opcje i poglądy. A ostatnie info o frekwencji są optymistyczne. Ludziom jeszcze się chce coś zmieniać wokół siebie. pozdrawiam klient PS. Tak na dobrą sprawę dopiero teraz poznamy Tych na których oddaliśmy swoje głosy. Np. czy posprzątają swoje śmieci przedwyborcze, czy też poczekaja aż przyroda zrobi to za Nich? :) Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: Gratululuję 13.11.06, 11:38 Jacku, serdeczne gratulacje! :) Dobrze sie stalo, ze zostales radnym. Zycze Ci powodzenia w tej materii, a nuz przyda sie wiedza od Korczaka?;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bizon77 Re: Gratululuję 13.11.06, 11:42 Moje gratulacje przyjmiesz po udanej kadencji;-) oby owocnej;-) Ja spełniłem swój obywatelski obowiązek oby wybrani wczoraj radni spełnili swój samorządowy.....ale to pokaże życie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Gratululuję IP: *.profiline.pl 13.11.06, 13:54 I tak konczy sie polska demokracja... Oddalem glos i teraz sobie radzcie. Demokracja nie polega tylko na pojsciu na wybory i pozniejszym narzekaniu. Teraz wypadaloby czynnie w tym rzadzeniu uczestniczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tornero Re: Gratululuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:10 Gratuluję zwycięstwa. :) Nie mogłem na Ciebie głosować, bo to nie mój okręg, ale cieszę się , że zostałeś radnym, mam nadzieję ,że nie zabraknie Ci zapału i konsekwencji w pełnieniu tej funkcji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Gratululuję 13.11.06, 15:12 > mam nadzieję ,że nie zabraknie Ci zapału i konsekwencji w pełnieniu tej > funkcji. :) Możesz być spokojnym :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Gratululuję 13.11.06, 15:17 Garatuluje!!! No prosze, mamy Forumowicza, ktory zostal wybrany na radnego. Gratulacje dla nowowybranych rajcow Miasta Czestochowa. Storima Odpowiedz Link Zgłoś
ulisses_czwa Re: Gratululuję 13.11.06, 15:11 Dziekuję bardzo... Można już oficjalnie :) Uzyskałem mandat radnego 487 głosami za które serdecznie dziekuję :) > Np. czy posprzątają swoje śmieci przedwyborcze, czy też poczekaja aż > przyroda zrobi to za Nich? :) W ciągu 7 dni moje materiały znikną... W sumie to już ich nie ma, bo wiele plakatów nie miałem i wiem gdzie umieszczałem. Gdyby jednak ktoś coś zauwazył to prosze o informację. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: Gratululuję 13.11.06, 18:26 Niestety nie mogłam na Ciebie głosować, bo jestem z innego okręgu, ale z przyjemnościa dowiedziałam się, że Ci się udało. Moje gratulacje, mam nadzieję, że nadal będziesz się pojawiał na forum, żeby wiedzieć, co zwykli mieszkańcy naszego miasta myślą i nie będziesz forumowiczom tłumaczył, że gdzie indziej to mają gorzej. Masz szansę zrobić coś dobrego dla miasta, wykorzystaj ją, będziemy Ci kibicować, ale nie spodziewaj się taryfy ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Serdeczne podziękowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 15:27 Ulissesie miałeś najniższą liczbę głosów spośród wszystkich Radnych,mam nadzieję, że swoją pracą udowodnisz, że zasługujesz na więcej i że nie tylko kasa się liczy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Ulisses--pierwszy w historiiMiasta Radny z ForumCz 13.11.06, 15:35 Wazne, ze Ulisses przeprowadzil swoja kampanie wyborcza skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: Ulisses--pierwszy w historiiMiasta Radny z Fo 13.11.06, 15:39 Dla mnie nie liczy sie ile głosow ma ale to ze jest juz radnym. Teraz pora brac sie do pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuga Re: Ulisess, jesteś radnym ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:12 Gratulacje . Teraz czas na pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trąba [...] IP: 195.117.19.* 15.11.06, 12:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamy cie Trąba [...] IP: *.realestate.net.pl 15.11.06, 12:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślę nic mu Re: Ulisess, jesteś radnym ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:45 nie będzie, bo już próbowałem podjąc kroki w sprawie zniesławienia i ... nic. Nikogo w tym Państwie człowiek nie interesuje, prokuratura nawet nie odpowieda i nie reaguje na listy. No, chyba , że list napisze sam radny, ale gdzie atedy w tym kraju sprawiedliwość. To wszystko bez sensu! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham Re: Ulisess, jesteś radnym ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 13:21 trąba mają cie i cie wybzykają Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Re: Ulisess, jesteś radnym ? 15.11.06, 12:23 Haha pewnie nie dawał ściągać na kolosach? Zabawny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastanawiacz gdyby ulisses byl kobieta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 14:04 to ze swoja naiwnoscia, mogłby zostac nawet blondynka, a mentalnie bylby napewno jakimś odłamem "gościnnej w kroku", co dla każdego cos ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejku, ale ludzie Re: gdyby ulisses byl kobieta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 16:26 są poje...chani, niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś