Dodaj do ulubionych

zimna - ciepla woda na Północy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:02
zastnawiam sie jaki byl sens umieszczenia komunikatu w kablowce o tym ze nie
bedzie cieplej wody na Północy, to po pierwsze, (chyba ktos zapomnial). A po
drugie czy tylko u mnie, czy w innych mieszkaniach tez zamiast cieplej wody
CZYSTEJ, leci srednio dwa razy w miesiacu zolta gnojowka? trace wtedy okolo
150 - 200 litrow aby zaczela leciec "czytsta" a nie żółta.
Nastepnym razem proponuje powiesci komunikat o tym ze nie bedzie ciplej na
dworcu w Krakowie.
Może ktoś wie jakie służby powinny zająć sie czystościa wody z kranow? tylko
w taki sposob aby nikt sprawie łba nie ukrecił zanim ujży światło
dzienne......... ach ta nasza IV RP??????????????????????????????/
Obserwuj wątek
    • Gość: A. Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: *.tn.pl 15.11.06, 19:27
      tez mieszkam na Północy. Płacimy za cieplą wodę a w kranach leci
      zimna....dlaczego mamy płacić za zimną wodę jak za cieplą?
      A owa "gnojówka" leci srednio raz na tydzien. Tez zastanawiam się kto mógłby
      skontrolować to "zjawisko"???
      • Gość: kukuczki Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: 80.54.169.* 15.11.06, 19:33
        u mnie tez leci zamiast cieplej zimna , musze spuscic dosc duzo wody zeby
        poczuc jakas normalna temperature, a place za nia nie wiem prawie 13 zloty
        a ;leci ta za 6 cos jest nie tak !!
        zreszta cala ta spoldzielnia jest do bani
        • Gość: gagata do kukuczki IP: *.33.inds.pl 15.11.06, 19:47
          placisz 13zl za ciepla? to chyba za podgrzanie zimnej, bo raczej za ciepla wode
          to blisko 20zl. ten sam problem, wiec podbijam.
    • Gość: A Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: *.tn.pl 15.11.06, 19:46
      ...
    • Gość: gość Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: 80.48.49.* 15.11.06, 19:51
      od kilku tygodni na drzwiach do mojego bloku wisi kartka ,
      że część mieszkańców nie płaci za wodę i ogrzewanie
      w związku z czym wszyscy muszą się liczyć z odłączeniem
      ciepłej wody od mieszkań . jeśli to prawda , to chyba
      posypią się pozwy do sądu bo jakim prawem zakręca się
      wodę komuś kto płaci i do tego wymaga się aby dalej płacił !?
      • Gość: zdenerwowana Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:57
        tak, u mnie też to wisi.... ale to ma zacząć obowiazywać od grudnia, a mamy
        listopad!!!!!
        • Gość: gość Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: 80.48.49.* 15.11.06, 20:00
          w tym kraju wszystko jest możliwe :/
    • Gość: zdenerwowana Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 19:56
      u mnie ciepłej wody brak i kaloryfery zimne jak diabli!!!!!!!!
      czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak długo tak ma być?????

..... totalny idiotyzm z umieszczaniem takiej informacji na jakiejś kablowce,
      chyba odpowiedniejszym miejscem byłyby klatki....... ale może ja się nie
      znam.....?????
      • Gość: Luksi Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:04
        wydaje mi sie ze chyba Panie w spoldzielni zapomnialy ze trzeba mieszkancow
        poinformowac o przerwie, a ze chyba bylo juz zbyt pozno na kartki to na szybko
        puscili ogloszenie w kablowce. Totalna samowolka - zagrywka ponizej pasa. Moze
        wszyscy powinni przestac placic za podgrzanie... Chyba kiedys zaryzykuje i
        wypije to zolte co leci z kranu moze wtedy ktos zbada to cos co leci z naszych
        kranow, tylko czy nie bedzie za pozno???
    • Gość: agus UWAGA IP: *.18.inds.pl 15.11.06, 20:06
      Informacja o zakłóceniach w dostawie centralnej ciepłej wody

Przedsiębiorstwo Fortum informuje , że w zwiazku z koniecznością awaryjnego
      przełączenia sieci cieplnych w dniu 15.11.2006 r. w godzinach od 9.00 do 16.00
      mogą wystąpić zakłócenia w dostawie centralnej ciepłej wody. Za wynikłe z
      powyzszego utrudnienia Fortum przeprasza mieszkańców dzielnicy Północ

za te 4h spoznienia to nam powinni rachunki obnizyc. Zimno jak w psiarni.
      • Gość: gość Re: UWAGA IP: 80.48.49.* 15.11.06, 20:09
        ja tu widzę jedno wielkie zakłócenie ! a rachunku nie obniżą
        bo masz go wliczonego w czynsz płacony spółdzielni . to znaczy
        nawet jakby obniżyli , to spółdzielnia cichaczem to pominie .
        • Gość: gość Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:12
          zgadza, mysle ze odnioslo by to skutek gdyby choc co piaty lokator napisal pismo
          w tej sprawie, uwazam ze warto, bo to sa nasze ciezko zarobione pieniadze.
          • v.ci Re: UWAGA 15.11.06, 20:31
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=52233219
            To nie wina spółdzielni, lecz Fortum.

Skąd spółdzielnia miała wiedzieć, że Fortum znów będzie miało awarię ?
            • Gość: gosc Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:34
              placimy spoldzielni, a ona za nas sie rozlicza z Fortum i to chyba na tyle, bo
              watpie aby zrobila cos wiecej w sprawie mieszkancow... moge sie mylic, ale znam
              polskie realia i wiem ze jak sie samemu nie doprowadzi sprawy do konca to nikt
              za Ciebie tego nie zrobi...
            • Gość: zdenerwowana Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:36
              a może stąd ż informacja taka znalazła się na ich oficjalnej stronie!!!!!
              www.tvksmp.pl/biezace.htm#mark_e
          • t3d1 Re: UWAGA 15.11.06, 20:32
            Ja piernicze żeby nie można było się umyć w ciepłej wodzie od rana to jest
            normalnie paranoja ! Za co ja do cholery płacę ! Kartki u mnie w bloku na bloku
            na drzwiach nigdzie nie widziałem więc jakieś słowo od spółdzielni się należy !
            Jak nie to będzie jutro nie sympatycznie !
            • Gość: Filozof Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:12
              Na szczescie mycie w zimnej wodzie nikomu nie zaszkodzilo, wrecz przeciwnie,
              myjac sie w zimnej wodzie hartujesz cialo, dzieki czemu spada ryzyko
              zachorowania na roznego rodzaju przeziebienia, a sezon grypowy juz tuz tuz.......
              p.s. poza tym czeste mycie skraca zycie :P
              • Gość: jola Re: UWAGA IP: 80.54.169.* 15.11.06, 22:48
                nie ma cieplej wody na Kukuczki to paranoja
      • Gość: zdenerwowana Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:30
        ja jestem tylko ciekawa jak długo będzie jeszcze trwał ten "POŚLIZG"..........
        • utunia Re: UWAGA 15.11.06, 20:34
          właśnie miało być do 16 a mamy 20.30...
          Musiałam grzać wodę w garze żeby wykąpać dziecko.
        • Gość: ewa Re: UWAGA IP: 80.54.168.* 15.11.06, 20:37
          na mojej klatce wisi kartka od kilku dni z info: w dniu 15.11 od 20.00 do dnia
          16.11 do 6.00 nastąpi przerwa w dostawie wody do mieszkań... więc jak nie ma
          wody to nie ma ogrzewania - to chyba logiczne skoro mamy centralne ogrzewanie
          (wodą). Za ogrzewanie i wodę nie jest odpowiedzialna spółdzielnia tylko fortum,
          tak samo jak za energię elektryczną - enion, a za gaz GZG!! Pozdrowienia...
          Dobrze, że mamy gaz przynajmniej kuchnię sobie nagrzałam dzięki otwartemu
          piekarnikowi :D
          • Gość: zdenerwowana Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 20:52
            to jak widać jesteś jedyną u której karteczka z informacją została powieszona na
            klatce ( jakże rozbieżna informacja od tej podanej przez FORTUM na stronie
            spółdzielni....)
            jaka to ulica????????
            • v.ci Odrobina nadziei 15.11.06, 21:02
              Na naszej klatce nie było żadnej informacji :(

Baba z Fortum powiedziała mi, że woda ma być w "godzinach nocnych".
            • Gość: ewa Re: UWAGA IP: 80.54.168.* 15.11.06, 21:04
              starzyńskiego... wisi od chyba dwóch dni... Nie twierdzę, że u was tak kartka
              napewno wisiała, tylko że panie sprzątaczki w waszej okolicy mogły nie wywiązać
              się ze swoich obowiązków - one wieszają takie info na klatkach.

PS Sprzątaczki też nie są pracownikami spółdzielni, tylko firmy zewnętrznej.
              Jeśli chcecie, żeby przetarg na sprzątanie w naszych blokach wygrała inna, być
              może solidniejsza firma to wystarczy chodzić co jakiś czas na spotkania rady
              mieszkańców.
              • v.ci Re: UWAGA 15.11.06, 21:09
                Jak widać spółdzielnia jakby pogodziła się z tym, że zawiadomienia nie są
                wieszane. Pracownica spółdzielni w rozmowie telefonicznej ze mną nawet słowem o
                nich nie wspomniala. A to już conajmniej druga wpadka z zawiadomieniami,
                których nie ma na wszystkich klatkach.
        • Gość: gość Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:09
          nie dość że zaścianek to miasto, to teraz mamy XVIII wiek, grzanie wody w garach
          ...:(
          • Gość: Malediwy Re: UWAGA IP: 80.51.57.* 15.11.06, 21:31
            Jestem mieszkańcem północy od roku. Ogólnie z mieszkania i otoczenia jestem
            zadowolony. Klnę natomiast od samego początku na wodę. Mam dwójkę małych dzieci.
            Aby wypełnić wanienkę ciepłą wodą muszę najpierw trzy razy tyle spuścić wody z
            kranu, żeby ta ciepła w końcu poleciała. W efekcie zużywam ciepłej wody średnio
            3 razy więcej niż potrzebuję. Leci zimna, płacę za podgrzanie a do tego leję ją
            do kanału... Szlak mnie trafia.
            Dalej. Od roku, czyli odkąd tutaj mieszkam, jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym
            umył rano głowę w ciepłej wodzie... Robię to codziennie i choć przekręcam kurek
            od ciepłej wody to brak mi cierpliwości żeby się na nią doczekać.
            A jeśli chodzi o kolor wody to najbardziej cierpi nasza jasna odzież. Już po 2-3
            praniach w oczach żółknie.
            Do picia używamy wody którą kupuję w bańkach w Realu. To następny koszt jaki co
            miesiąc muszę dodatkowo ponieść aby nie pić tej żółtej oranżady z naszego kranu.
            No i to co już najgorsze to bezsilność jaką czuję w tym temacie. Kiedy pierwszy
            raz poruszyłem ten temat w spółdzielni usłyszałem: "niech się Pan nie martwi, to
            normalne, wszyscy tak mają...". Co to jest k...wa za odpowiedź???!!!

Ale można i bardziej optymistycznie...
            W tak krótkim czasie sporo wpisów się pojawiło pod tym tematem. To znaczy,że nie
            ja jeden mam ten problem. A gdyby tak każdy z Was zebrał podpisy w tej sprawie w
            swoim bloku (sporoby już tych bloków było) pod petycją zredagowaną wspólnie w
            stylu "żadamy... itp" to może w końcu zaczeliby się z nami, tj. mieszkańcami liczyć.

No i te zebrania... Zawsze mi się wydawało, że chodzą na nie tylko jacyś
            nadgorliwcy. Ale w końcu chyba i ja pójdę...
            • v.ci Re: UWAGA 15.11.06, 21:34
              Podobno mamy tzw. radnych dzielnicy. Może by tak uderzyć np. Pana Danka. A
              swoją drogą - ciekawe czemu taki społecznik nie został przez Was wybrany do
              rady miasta ?
            • Gość: ewa Re: UWAGA IP: 80.54.168.* 15.11.06, 21:38
              ja osobiście nie chodzę na zebrania, ale też nie narzekam... bo musiałabym
              narzekać na siebie, że nic nie działam... To tak jak z wyborami ci co nie
              głosują najgłośniej klną na obecną władzę... Słyszałam, że na te zebrania od
              lat chodzą ci sami ludzie, więc nic dziwnego, że wciąż jest tak samo...
              Pozdrawiam wszystkich zmarzniętych brudasków z Północy :)
            • Gość: tomi Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:50
              popieram w 100%, petycja jak najbardziej. Jezeli jest ktos jeszcze za niech sie
              odezwie, przygotujemy wspolnie tresc i bedziemy zbierac podpisy, bo to sluszny
              cel, a poza tym w ogole jest wieksza sila, bo jakby wiekszosc zaprotestowala i
              doszlo by do tego ze nie bedziemy za podgrzanie placic, to w koncu ktos z tym
              cos zrobi...
            • Gość: Ja Re: UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 09:50
              Zglos awarie ciepla woda cały czas plynie w rurach zeby była ciepla:)W przypadku
              ktory opisujesz coś nie tak jest z rura zwrotna i nie ma obiegu.Diala to tak
              samo jak kaloryfery jest zasilanie czyli twoj kran i wyjscie zeby woda mogła
              krążyc czyli ta rura zwrotna.
    • Gość: ewa Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: 80.54.168.* 15.11.06, 22:54
      teraz to już zupełnie nie ma wody, ani ciepłej ani zimnej :/ Dobrze, że sobie
      zapas zrobiłam w garnkach...
      • Gość: jola Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: 80.54.169.* 15.11.06, 22:57
        nawet mi nie mow ze nie ma zimnej to teraz tylko czekanie na deszcz mi
        zostal !! naprawde burdel na kolkach.
        • Gość: kokos Re: zimna - ciepla woda na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 00:03
          Zimy nie widać to pewnie Fortum tnie koszty zaniżając parametry wody sieciowej
          i tyle. A spółdzielnia szarpie kasę z bonifikat ale mieszkańcy nie mają z tego
          nic ...
          • v.ci Baba z Forum mnie oszukała 16.11.06, 00:53
            Wygląda na to, że pracownica Fortum z ktorą rozmawiałem telefonicznie o godz.
            16.00 mnie oszukała. Mówiła, że awaria zostanie usunięta najpóźniej
            w "godzinach nocnych". Niedługo będą już poranne...
            • utunia Re: Baba z Forum mnie oszukała 16.11.06, 08:06
              U mnie do tej pory ciepłej nie ma...
    • d_n Re: zimna - ciepla woda na Północy 16.11.06, 19:45
      Czy ktoś wie ile stopni powinna mieć ciepła woda na wylocie z kranu?
      Jest jakaś norma?

----------

d_n - dawniej dn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka