Dodaj do ulubionych

WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00

IP: *.um.gov.pl 22.11.06, 16:45
www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/plonearticle.2006-11-22.8107929939

Wiadukt nad przejazdem kolejowym w ciągu ul. Jagiellońskiej otrzymał 20
listopada ostateczne pozwolenie na użytkowanie wydane przez Śląski
Wojewódzki Inspektorat Nadzoru Budowlanego w Katowicach.

Wcześniej przeszedł pomyślnie próby obciążeniowe. Jutro, 23 listopada o
godzinie 9.00 wiadukt zostanie udostępniony dla ruchu drogowego. Prace
budowlane przeniosą się tym samym na „dolną” część inwestycji.

Całkowite zakończenie robót tej inwestycji ma nastąpić 30 listopada bieżącego
roku. Uroczystość oddania tej największej od 20 lat budowy na
częstochowskich drogach, odbędzie się po jej całkowitym ukończeniu.

Częściowe oddanie obiektu do użytkowania jest pierwszym etapem usprawnienia
przejazdu drogą krajową nr 46 w tym rejonie miasta.
Wcześniejsze oddanie dla ruchu tranzytowego jezdni wiaduktu umożliwi
dokończenie prac przy nawierzchni łącznika ul. Bór, ul. Dojazdowej i ul.
Jagiellońskiej po zachodniej stronie wiaduktu oraz na łączniku ul. Bór i ul.
Jagiellońskiej po jego wschodniej stronie. Będzie się to wiązało z pewnymi
utrudnieniami dla ruchu lokalnego podczas prowadzenia robót drogowych, lecz
jest niezbędne dla prawidłowego wykonania robót w technologii zapewniającej
możliwie najwyższą trwałość nawierzchni. W sytuacji utrzymania się
dotychczasowych warunków pogodowych przewiduje się zakończenie wszelkich prac
nawierzchniowych na powyższych drogach, a tym samym uruchomienie całego
układu komunikacyjnego do dnia 30 listopada 2006 roku, zgodnie z terminem
umowy podpisanej z wykonawcą.

Szczegóły:
www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/plonearticle.2006-11-22.8107929939

Obserwuj wątek
    • diabel_piszczalka Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 22.11.06, 16:46
      Czy jest łanie oświetlony? Bo mi się obiekty do fotografowania skończyły :)
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 IP: *.um.gov.pl 22.11.06, 16:52
        Jak to ładnie, że pan wciąż czuwa.
        Pozdrawiam aktywistów, wiedziałem że na waszą pomoc w rozpropagowaniu tej
        informacji mogę liczyć. Im wiecej kierowców po wiadukcie przejedzie, tym więcej
        nie będzie zważać na ubabranie wiaduktu w politykę. :-).

IL

• diabel_piszczalka Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 24.11.06, 14:51
          Zostałem nazwany aktywistą, a nigdy nie stanąłem po żadnej ze stron, jeśli
          chodzi o politykę. W ogóle,nie wiem co powiedzieć :|
      • Gość: dale Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:45
        :)
    • Gość: Szara mysz Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:48
      Tylko zeby pan czasem nie myslal ze jest w tym jakakolwiek zasluga prezydenta
      Wrony!!!
      • diabel_piszczalka Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 22.11.06, 16:50
        Wydaje mi się, że na plakacie wyborczym widziałem również wiadukt, mylę się ?
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 IP: *.um.gov.pl 22.11.06, 16:53
          Zdjęcia są piękne. Budują szacunek do naszego miasta.

• dudi_82 Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 22.11.06, 17:42
            To ma być odpowiedź na pytanie diabła?
            Udało się otworzyć wiadukt przed drugą turą. Przypadek? ;)
        • Gość: palalin Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 IP: *.man.czest.pl 23.11.06, 23:30
          Jasną Górę też zbudował T.W. :-)
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 IP: *.um.gov.pl 22.11.06, 16:54
        Ależ skąd...

• Gość: aldi Wiadukt otwaty - kladka zamknieta ;) IP: 80.48.49.* 22.11.06, 17:46
      Tak sie skupili na budowie wiaduktu ze zapomnieli o bramce przed kladka
      buhahahaha
      • Gość: bingo Re: Wiadukt otwaty - kladka zamknieta ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:50
        tak te dwa obiekty byly dzis wyjatkowo przeklinane stac w korku przed jednym
        lub drugim to zasluga nieudacznika drogowego
        • Gość: Pinki Re: Wiadukt otwaty - kladka zamknieta ;) IP: *.prenet.pl 22.11.06, 20:02
          Dlatego zagłosuje nie tyle na Rozpondkową, ile przeciw Wronie, byc może dzięki
          temu ten nieudacznik od dróg straci stanowisko. Jemu te korki wisza , on
          jeździ rowerem. Wiem,ze jest więcej takich, którzy myślą podobnie jak ja, a
          dzisiaj z pewnością ich przybyło. Tak więc panie Wrona, Pana ludzie ciągną Pana
          w dół.
    • Gość: Absolwent Re: a dziury w jezdni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:34
      Kilkaset metrów dalej na ulicy Sabinowskiej są dziury w jezdni. Zanim
      przetniecie wstęgi na wiadukcie, moglibyście je wreszcie załatać!
      • Gość: Darek Re: a dziury w jezdni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:10
        A z tymi światłami na wiadukcie? czy juz sa legalne i czy ktos ponoiesie
        odpowiedzialnośc za ich nielegalne założenie?
    • Gość: smuga Brawo, termin wyznaczony na 30.11 oddane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:48
      przypadkowo przed II turą wyborów i "oddany" wiadukt znajduje się od kilku
      tygodni w materiałach wyborczych prezydenta Wrony a nawet na kalendarzach na
      rok 2007.
      Na szczęście na pierwszym planie widać senatorską twarz prezydenta a w tle
      wiadukt, kolejność nieprzypadkowa to samo dotyczy całego miasta, które jest
      tylko tłem dla Geniusza Jury.
      Oby to otwarcie nie było podobne do sytuacji w muzeum Poświatowskiej ponieważ
      to już nie będzie śmieszne ale straszne, z powodu zagrożenia życia i zdrowia
      ludzkiego.
      • Gość: gg sam jestes oddany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 02:34
        no i prosze widukt dla kierowców i dla durnych politykierów. a ludzie beda po
        nim jeżdzic i nazwa go wronówką. na pewno nie od imienia rospondek.
        • Gość: pcz Re: sam jestes oddany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 23:21
          wronówką to już można nazwać ciebie , frrr..
    • Gość: Ala Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 07:53
      Brawo.
    • Gość: ddd Re: WIADUKt na Jagiellońskiej przejezdny od 9.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 07:43
      Wiadukt jest ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka