Dodaj do ulubionych

Do Pań Położnych

IP: *.flatpla.net 30.11.06, 19:33
Jestem w 20 tygodniu ciąży.Chciałam iść do szkoły rodzenia ale koleżanka mi
odradziła.Powiedziała,że położne a także lekarze nie lubią gdy kobiety chodzą
do szkoły rodzenia.Jak trzeba pomóc to na złosc nie pomagają.Czy to
prawda?Może mi któraś z Pań napisać jak to jest.
Obserwuj wątek
    • Gość: mama dwójki dzieci Re: Do Pań Położnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 20:50
      bzdura!!! bardzo wiele sie można dowiedziec ciekawych rzeczy na szkole
      rodzenia! polecam w szpitalu na PCK - prowadzi położna - pani Małgosia
      • Gość: podwójna mama Re: Do Pań Położnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:27
        szkoła rodzenia akurat mnie się przydała
        na Parkitce bardziej stawiano nacisk na ćwiczenia, także oddechowe - chociaż
        uczestniczyłam w zajecia "biernie", bo ze skracającą się szyjką miałam zakaz
        cwiczeń, to samo słuchanie i patrzenie dało dużo i w czasie porodu umiejętności
        się przydały i to bardzo (a rodziłam z "obcą" położną - pochwaliła nawet, że
        wiem, co robić, i chętniej pomagała niż dziewczynie obok, która krzyczała tylko
        "kiedy koniec" nie współpracując, czyli akurat odwrotnie niż Ci powiedziano; ale
        jak poród podobno bardzo ciężki to i trudno pamiętać o "umiejętnościach"...
        na PCK zaś chodziłam na zajęcia teoretyczne o dziecku, połogu, karmieniu itd -
        prowadziła przemiła położna, zawsze wcześniej mogłam zadzwonić i zapytać o czym
        będzie (bo jazda przez pół miasta na "drugi raz to samo" była dla mnie
        niepotrzebnym obciążeniem), a później to już sama pamiętała mi o tym powiedzieć
        pod koniec zajęć...
        pozdrawiam i życzę łatwego rozwiązania
    • Gość: Położna Re: Do Pań Położnych IP: *.flatpla.net 01.12.06, 20:07
      Totalna bzdura!Pracuję na sali porodowej i zawsze widzę które kobiety chodziły
      do szkoły rodzenia.Zawsze lepiej dają sobie radę nie tylko w czasie porodu ale
      także pózniej na oddziale z dzieckiem.Jak mogłybyśmy być niezadowolone że
      dziewczyny są bardziej świadome.Takie bzdury mówią Te kobiety,które nie chodziły
      do szkoły rodzenia i nie widzą takiej potrzeby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka