Dodaj do ulubionych

ciagle chora krtan

IP: *.prio140.trustnet.pl 07.12.06, 15:24
czym ja wyleczyc, podobno najlepsze sa inhalacje ale z czego? dzieki za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: ciagle chora krtan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 19:59
      nie we wszystkich przypadkach inhalacje są dobre, ponieważ wydelikatniają one
      krtań, lepiej zasięgnąć porady laryngologa czy w twoim przypadku są one wskazane
    • Gość: il Re: ciagle chora krtan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 21:16
      Ja bym Ci radziła zrobić wymaz z gardła na obecność gronkowca złocistego.
      Obecność gronkowca powoduje częste choroby z gardłem. Ja osobiście również
      często choruję na gardło i takowy wymaz zrobiłam i okazało się, że mam
      gronkowca.Teraz się leczę antybiotykiem.

• Gość: tigra Re: ciagle chora krtan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 21:34
      Na szybko to mogę Ci doradzić - pędzelkowanie gardła propolisem. Zwilżyć
      pieluchę i skropić olejkiem rozmarynowym, który działa na gronkowce,
      paciorkowce itd.
      Pieluchę rozwiesić w pobliżu miejsca, gdzie się siedzi czy leży.

• Gość: znachor Re: ciagle chora krtan IP: *.man.czest.pl 10.12.06, 21:41
        Pieluchę należy trzymać w gardle!!!
    • Gość: moncia17 Re: ciagle chora krtan IP: 89.174.23.* 10.12.06, 22:41
      jak mój 4 letni syn miał w zeszłym roku chora krtań razem z tchawicą lekarz
      kazał robić inhalacje. I tak to trwa do tej pory. Co jakiś czas tchawica odzwya
      się znowu i inhalujemy... To są takie organy miękkie, że gdy raz zostaną
      poważnie "nadszarpnięte" to potem co jakiś czas dają o sobie znać. Kupiłam
      elektryczny inhalator i inhalujemy wodą destylowaną zmieszaną z solą
      fizjologiczną (kupuje się w aptekach w małych ampułkach) w proporcjach 50% na
      50%. Zanim kupiłam inhalator (180 zł) to lekarz kazał inhalować nad garnkiem z
      gorącą wodą bez żadnych dodatków. Powinno się inhalować co 2 godziny w dzień i
      co 3 w nocy. Ale najważniejsze po takiej inhalacji jest porządne oklepanie
      przez co najmniej 5 min. Kładzie się dziecko na kolanach buzią skierowaną do
      podłogi (plecy muszą być mocno pochylone)i oklepuje się od pasa w kierunku
      szyji.
      pozdrawiam i życzę powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka