Dodaj do ulubionych

Przewlekły kaszel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 12:05
Prioszę o pomoc w rozwiąniu prblemu.Od ponad 3 miesięcy lub dłużej mam
przewlekły kaszel którego nie mogę się pozbyć. Piłam rózne syroby jadłam
antybiotyki i nic. Byłam u lekarza pierwszego kontaktu który stwierdizł że
płuca i oskrzela mam w porzadku i nie mam przy tym temperatury. Zgłosiłam się
do specjalisty od chorób płuc mam zrobione badania: prześwietlenie płuc,
spirometię, badanie plwocin, wyniki moczu,krwi wszystko jest ok tylko mam
wysokie badanie OB.Alergolog też ie wie co mi jest i dlaczego tak
kaszlę.Widzę że nikt za bardzo nie wie co ze mną srobić a ja jestem
przerazona i załamana nie iwem gdzie już mam się udać co zrobić.Wydaje mi się
zę w Częstochowie nie mam co szukać pomocy, a może powinnam udać się gdzieś
indziej co sądzicie o tym wsystkim kto miże coś mi doradzic. Pomóżscie
proszę!!!!!
Obserwuj wątek
    • dobra.wiedzma Re: Przewlekły kaszel 27.12.06, 12:24
      Trzeba zlikwidować przyczynę tego kaszlu, a medycyna konwencjonalna jest
      medycyną objawową, leczącą skutki.
      Wg teorii i badań uzdrowicielki, Louise Hay, kaszel świadczy o tym, że osoba ta
      chce desperacko zwrócić na siebie uwagę. Może czujesz się lekceważona, może
      masz stresującą pracę, gdzie nie liczą się z Twoim zdaniem, albo być może
      niekorzystna sytuacja w domu (np. dominująca matka czy mąż) sprawia, że twoja
      podświadomość uruchamia taki odruch obronny.
      W takiej sytuacji powinno się powtarzać afirmacje zmieniające stary sposób
      myślenia w ten nowy, pozytywny. Typu "Jesteś ważna. Jesteś najważniejszą osobą
      w swoim życiu".
      Należy się uwalniać od przeszłości, od obciążeń, negatywnych wzorców, które w
      nieświadomy czasami sposób są przekazywane nam przez poprzednie pokolenia.
      Trzeba oczyszczać umysł od złych myśli, które nie są bez wpływu na nasze ciało.
      Czasami związane jest to z trudną sztuką wybaczania i przepraszania.
      Konkretne afirmacje, przypisane do określonych schorzeń, są w książkach Louise
      Hay.
      Na przykład:
      www.dobreksiazki.pl/b4-poznaj-moc-ktora-jest-w-tobie.htm
      Pozdrawiam. Będzie dobrze. Tylko w to uwierz. Powodzenia.
      • mikita10 Re: Przewlekły kaszel 27.12.06, 13:20
        Właśnie gadałam z kumpelką, której dziecko od 3 mc-y miało kaszel. Nic nie
        pomagało, ani antybiotyki, ani wziewy (podejrzewano alergie i astmę) Okazało
        się, że miało robaki
        • Gość: lolek Re: Przewlekły kaszel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:17
          To gdzie ona to dziecko trzymala ze sie zarobaczylo?
        • Gość: Załamka Re: Przewlekły kaszel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:42
          Miałam robione badanie w kierunku lambrii wynik ujemny
          • anna.scott Re: Przewlekły kaszel 27.12.06, 14:52
            Hm... W takim razie skieruj się do Centrum Promocji Zdrowia, ul. Iwaszkiewicza
            8, wieżowiec obok dyskontu "Plus" (kiedyś tu była także kolektura, teraz jest
            również punkt tanich opłat). Możliwe, że właśnie tutaj będą w stanie Ci pomóc.
            Porada nic nie kosztuje, ale jest tu wiele suplementów i innych medykamentów,
            które mogą być pomocne. No i pani Grażyna Cieślik jest w stanie Cię
            ukierunkować, a może i znaleźć rozwiązanie problemu.
            Powodzenia.
            • Gość: medyk Re: Przewlekły kaszel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 15:51
              Przede wszystkim powinnaś sprawdzić tarczycę. Czy ten kaszel to jedyny
              niepokojący cie objaw?
              • retro_80 Re: Przewlekły kaszel 27.12.06, 16:02
                A moze Ci klimatyzację zainstalowali ?
                Kiedyś miałem podobnie , lekarz, skierowanie na spirometrię itd... wszystko w
                normie a ja dalej miałem kaszel , szczególnie przy zmianie temperatury otoczenia ,
                jak przychodziłem do domu np zimą . Dobrą radę dała mi w aptece pani magister
                -powiedziala ze pewnie mam suchą błonę śluzową gardła i poradziła aby zażywać
                lek z KODEINĄ ( chyba THIOCODIN , bez recepty ) i po kilku dniach kasłanie
                przeszło zupełnie.
                • Gość: medyk Re: Przewlekły kaszel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 20:06
                  nie zażywaj żadnych leków na własną rękę, a zwłaszcza zawierających pochodne
                  opium (np.thiocodin), tym bardziej, że masz podwyższone OB... Przede wszystkim
                  sprawdź tarczycę. Zrób tsh (ew. FT3 lub chociaż samo FT4)
    • Gość: agaf11 Re: Przewlekły kaszel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 00:04
      Ja też od kilku lat mam co jakiś czas kaszel,suchy krtaniowo-tchawiczy,który
      jak zacznie mnie dusić to mi łzy ciekną!I nie wiem ale wydaje mi sie ze jest
      alergiczny,wirusówka która jak tylko szyje mi zawieje od razu sie pojawia,w
      gardle mega susza i jakby mi ktoś tarka jeździł a potem przechodzi mi na kaszel!
      Lecze sie zawsze u laryngologa i zawsze virlix,sumammed najpierw , potem kaszel
      zwalczam albo syropem Acodinem 300 który bywa że jest dla mnie za słaby i wtedy
      tabletkami przeciwkaszlowymi Tussal albo Thicodinem,ale też nie daje rady i nie
      wiem co jest przyczyną,a przecież jakaś musi być!
    • Gość: misia Re: Przewlekły kaszel IP: *.86.inds.pl 30.12.06, 14:07
      Oj albo pracę masz stresującą,albo nie masz co robić i myślisz tylko w robocie
      o kaszlu zrób sobie laparoskopie to ci minie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka