Dodaj do ulubionych

Kolejki w PKO BP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:48
Jakby na to nie patrzec ten bank jest straszny!!! Bylam tam dwa razy i o dwa
za duzo... nie rozumiem dlaczego ludzie maja konta w tym banku?!
-chamstwo
-brak szacunku do kogokolwiek
-baby robiace łache ze żyją (chyba z przychodzi klient z gruba kasa)
-i zero ulawtwien dla starszych osob (jak widzialam jak tam traktuje sie
babcie ktora nie rozumie co ta gwiazda z okienka do niej mowi...masakra)
-masakrystyczny bank!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Harry_man Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 21:09
      > zdaniem PKP BP

A to chyba coś nowego?
    • Gość: darko Re: Kolejki w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 21:46
      Tak w ogóle to sytuacja w jakiej znajdują się obecnie klienci polskich banków
      woła o pomstę do nieba. To co oni wyprawiają z nami jest żenujące. Opłaty za
      obsługę konta rosną w astronomicznym tempie a przecież to jakaś chora praktyka,
      że my dajemy im kasę i jeszcze trzeba im za to zapłacić, że obracają naszymi
      pieniędzmi.
      W BŚ np opłata za konto wynosi 6 zł a za karte tylko zaznaczam tylko 2 zł
      miesięcznie a było 12 rocznie. No ale to tylko 100% podwyżka.
      Czemu my się tak czepiamy - nie prawda?
      Nie wspomnę o zagranicznych bankach gdzie za podstawowe konto nie ma opłat.
    • Gość: yol Re: Kolejki w PKO BP IP: 212.87.241.* 05.01.07, 23:00
      Proponuje autorowi artykulu drazyc temat. Oczywiscie, ze kolejki sa. Wystarczy
      przejsc sie na Westerplatte, do hali glownej kolo Merkurego. Kilka dni
      obserwacji i widac, ze wiekszosc okienek jest nieczynnna. W tym banku w agencji
      praktycznie nic nie mozna zalatwic, proba wyplaty wiekszej gotowki (o ile 20 000
      zl to tak ogromna suma) wymaga awizowania ... 2 dni wczesniej.

Bankomaty to osobna historia, klientow banku jest wielu, a bankomatow nie
      przybywa. Np. zlikwidowano jeden w domu pielgrzyma. Kolejki do nich w godzinach
      szczytu sa ogromne bo z 3 promieniu 100 m w alejach dziala zwykle 1-2, na
      Kosciuszki jest jakas atrapa, ktora prawie nigdy nie funkcjonuje. Bank powinien
      przemyslec czy nie nalezy zwiekszyc sieci bankomtow tak aby pokryly
      zapotrzebowanie w innych miejscach niz 2 aleja, chociazby wziac wzor z BSK -
      rowniez pod wzgledem obslugi. Stanie ponad godzine przy okienku nie nalezy do
      przyjemnosci.
      • majku686 Re: Kolejki w PKO BP 05.01.07, 23:58
        kolega likwidował tam konto i jak się pani dowiedziała, że się przenosi do
        banku internetowego bo jest taniej i wygodniej to użyła argumentu "..ale nasz
        bank ma takie tradycje!"
        ale niestety nie udało się jej go zatrzymać;))
      • Gość: RA Re: Kolejki w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:33
        Ostatnio przybyly 4 bankomaty. Z reszta wypowiedzi sie zgadzam.
        • Gość: xyz Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:01
          Gdzie te 4 nowe bankomaty? Na karcie na drzwiach od bankomatu kolo wiaduktu nic
          o nich nie pisze. Kiedy zostaly uruchomione?

Co do Kordeckiego to latem kiedy w bankomacie braklo pieniedzy chcialam wyplacic
          z posnetu inteligo i okazalo sie, ze Pani mnie nie obsluzy (mimo, ze ma terminal
          i 1 klienta w banku). Mialam poczekac 15 minut bo zaraz uzupelnia pieniadze.
          Przez kilka lat w ogole PKO ignorowalo to, ze w miescie nie bylo ani jednego
          terminala, w ktorym w banku mozna wyplaca pieniadze z inteligo. W kasie kazano
          mi isc i wyciagac 20 000 zl w porcjach po 2000 zl.
        • Gość: ? Re: Kolejki w PKO BP IP: 212.87.241.* 07.01.07, 18:29
          gdzie sa te banomaty?
          • Gość: ? Re: Kolejki w PKO BP IP: 212.87.241.* 07.01.07, 18:36
            na stronie pkobp o nowych bankomatach nie ma slowa. Dalej jest nedznie. Tylko 8
            z tego 3 obok siebie, w realu czynny krotko - trzeba liczyc, ze realnie tylko
            5-6. Daleko im do Slaskiego ktory ma 12.
          • Gość: RA Re: Kolejki w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 17:50
            Niestety dostawione zostaly (po 1 sztuce) w starych lokalizacjach: 1 Oddzial (na
            Kosciuszki),2 oddzial (al.NMP 19), oddzial w Sezamie (nie znam ulicy) i w
            budynku dawnego kina Relax. Nowa lokalizacja to bankomat na Czecha (Polnoc).
    • Gość: mały kapitalista Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 01:57
      odszedłem (parę lat temu) z pko bp po 8 latach prowadzenia konta firmowego.
      zero szacunku , zero parkingu, a kolejki imponujace. Co prawda otworzyli wtedy
      dodatkowe okienko na Ipietrze ale miałem limit korzystania z karty do 2000 zl
      miesięcznie. Jak wypłaciłem 2000 na przykład 2.lipca to cały lipiec nie moglem
      juz płacić karta, a te barany ... nie tylko bo pani prezes także, mówiła że z
      moich obrotow taki właśnie wychodzi im mój miesieczny linit operacji. Stojcie
      więc w kolejkach drodzy klienci PKO BP
      • Gość: aka Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 08:53
        agencje pko owszem są rozsiane po całym mieście, tylko za pobranie własnych
        pieniędzy trzeba zapłacić ok 4zł
        • Gość: gość Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 10:29
          jak juz cos to nie 4 zł tylko 1 zł !
      • Gość: chwilowo klient Re: Kolejki w PKO BP IP: 212.87.241.* 06.01.07, 09:12
        likwidacja konta trwa 30 dni .... nie mozna zmienic nr PIN, nie mozna zniesc
        limitow na kartach i podniesc powyzej 5000 zl! Zalozenie konta polega na
        odstaniu ponad godziny przy okienku, gdzie kobita uczy sie obslugi komputera! Za
        korzystanie z bankowosci elektronicznej dodatkowo sie placi podczas gdy inne
        banki obnizaja wtedy koszty (w koncu to dla nich czysty zysk!) lub nie pobieraja
        oplat. Pracownicy w ogole nie sa zorientowani w ofercie banku i nie znaja tabeli
        oplat i prowizji.

Zegnam sie z tym bankiem po krotkim epizodzie bo nie mam czasu stac godzinami w
        kolejkach i uzerac sie z obsluga, ktora mysli, ze wszystkie rozumy pozarla i ma
        klienta gleboko gdzies. Do tego system online, w ktorym transakcje pojawiaja sie
        z kilkudniowym opoznieniem, i nie ma pelnego podgladu na zablokowane srodki i
        nierozliczone. Np. aktualnie bank wykazuje saldo konta wyzsze o 1000 zl niz to
        wynika z wplywow i sumy blokad. W moim poprzednim banku online (tez grupa pko)
        nie bylo takich klockow!

Oczywiscie ten bank ma kilka plusow. Jeden to liberalizm przy przyznawaniu
        kredytow hipotecznych i bardzo mila, i kompetentna obsluga w strefie VIP. Ale to
        nie dla Kowalskiego z ulicy, tak jak na wewnetrznym dziedzincu powinno byc w
        kazdym oddziale.
        • Gość: Michał G Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 09:51
          Kolejki w Pko BP to standard. Ja używam konta internetowego(inteligo) więc
          wizyty w banku zmniejszyłem do minimum. Polecam również drugie konto w innym
          banku - gdzie jest tanio(robie wpłaty bo nie ma kolejek) a wypłaty robie z
          bankomatów w PKO BP i euronetu mBanku(trzecie konto tyle ze darmowe).
          Trochę to skomplikowane, ale jak ktoś nie ma czasu na kolejki to polecam. Poza
          tym zawsze wtedy mamy większą ilość bankomatów, placówek. Jedyna wada to
          konieczność rozdzielenia gotówki na 3 rachunki. Ja mam większość w PKO i po 100
          zł awaryjnie w mbanku i trzecim banku. Zawsze istnieje możliwość przelewów
          internetowych między własnymi rachunkami. Pozdrawiam
          • Gość: rafal Re: Kolejki w PKO BP IP: *.244.inds.pl 06.01.07, 10:29
            Tak tak swieta racja, ja mialem konto w PKO BP ale po tym jak godzine musialem
            stac w kolejce zeby wpalcici glupie 100 zl na swoje konto to stwierdzilem ze
            rezygnuje i poszedlem i zrezygnowalem nie bylo na co czekac, konto zalozylem
            sobie w mBanku, dostep kiedy chce przez neta, wszystko cacy. PKO BP to relikt
            PRL-u a ludzie maja w nim rachunki z przyzwyczajenia chyba. Teraz zaloze sie ze
            wielu klientow zrezygnuje z tego banku, bo moim zdaniem lepiej miec rachunke w
            banku ktory ma kilka oddzialow w miescie, ale za to nie ma w nich kolejek jak po
            mieso u rzeznika w czasach socjalizmu ! Ludzie z PKO BP - teraz jest wolny
            rynek, musicie dbac o klienta a nie robic wszystko zeby klient sie do was
            zniechecal. Jak likwidowalem konto to babka z okienka nie zapytala mnie wogole
            czemu rezygnuje, nie namawiala do pozostanie nic z takich rzeczy. No ale przecie
            z ja jestem zwyklym czlowiekiem ktory nie obraca milionami wiec po co im taki
            plebs jako klinet ? Oczywiscie lepiej skupic sie na VIP - ach a moje marne
            zlotowki nic dla nichnie znacza. Zalosne
            • Gość: nie tylko Re: Kolejki w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 10:43
              ale nie tylko w PKO BP sa kolejki w Lukas banku, ING czy WBK i wielu innych ale
              faktem jest że w innych bankach wiele formalności mnożna załatwić przez internet
              z darmowym dostępem do konta, i jakos jak juz człowiek postoi w takiej kolejce
              to go mila obsluga zaskoczy nie to co w PKO, co do oplat za prowadzenie to
              faktycznie rosna w zastraszajacyjm tempie i to we wszystkich bankach
              • Gość: klient Re: Kolejki w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 10:54
                w ING czlowiek siadzie w cywilizowanych warukach.
                W PKO jest traktowany jak wroc publiczny. Sama estetyka banku jest straszna,
                skoro PKO ma najwyzsze oplaty za prowadzenie rachunku powienien przynajmniej
                zadbac o estetyke.
    • Gość: żarówka Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 10:58
      Ktoś powinien zrobić z tym porządek, bo kolejki w tym banku jak za komuny za
      papierem toaletowym...Brak szacunku do klientów, chamstwo personelu...
      • Gość: m Re: Kolejki w PKO BP IP: *.21.pl 06.01.07, 11:14
        Polecam oddział na ul. Kordeckiego. Muszę pochwalić pracujące tam panie, zawsze
        miłe, chętne do pomocy. Od jakiegoś czasu nie odwiedzam innego oddziału, jestem
        zawsze zadowolona
        Co do procedur związanych z otwieraniem konta, jego zamykaniem czy tworzenem
        loka itp. to już osobny problem, którego nie rozwiążą sami pracownicy.

• Gość: qwe Kolejki w PKO BP IP: 217.153.246.* 06.01.07, 11:15
      W PKO BP zawsze są kolejki a połowa okienek nieczynna,a niech ktoś zechce
      wypłacić walute obcą to dopiero sie nastoi i nachodzi.
      • Gość: gosc Re: Kolejki w PKO BP IP: *.trustnet.pl 06.01.07, 11:42
        ..... tak to jest jesli sciagaja z nas duze oplaty, to maja wiecej pieniedzy to
        zrozumialem moga swobie wtedy pozowlic na marumrowe sciany itp. ]
        bywam w tym banku bo znjaoma ma konto ale osobiscie juz dawno bym z nimi nie
        wytrzymal, tyle kjasy im zostawijac za nic, a jakbym nie bylo w roku mamy 12
        miesiecy z czegho uzbiera sie ladan sumka!!!!!!!
        Dlatego zachecam ludzie zostawcie to i przeniescie sie do mBanku, tez tak
        zrobilem przenoszac sie z banku ktory na mnie zarabial a teraz???
        darmowe prowadzenie, siwetny dostepo do konta, duzo bankomatow orzy ktorych nie
        ma kolejek
    • Gość: hose Kolejki w PKO BP IP: 217.153.84.* 06.01.07, 12:07
      trzeba przyznac, jak zakladalem konto, jak chodzilem i zalatwialem kredyt studencki to panie w PKO BP malo co mnie na rekach nie nosily, ale pozneij jak juz mialem konto jak juz mialem za soba "mile zakladanie" konta i reszte formalnosci zwiazane z kredytem wtedy pokazaly jak bede traktowany w dalszej wspolpracy z nimi :( a co najgorsze musze sie jeszcze z nimi meczyc przynajmniej pol roku. a najlepsze jest prz przelewach normlanych ( nie przez inteligo) majac konto zalozone np w warszawie na ul. Kowlaskiego, chcac przelac pieniadze np w cz-wie W alejach trzeba placic prowizje bo to juz jest inny bank paranoja !!! dodam ze pieniadze przeewane sa z konta pkp bp do pko bp.
      • Gość: obserwator Re: Kolejki w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 13:48
        W banku PKO BP w Sezamie taka sama sytuacja, niby na wzór
        europejski "przemeblowanie". Trzy kasy , a jedna tylko w kólko czynna,albo
        pracownik chory ,albo urlop,albo je sniadanie na zapleczu . Klient niech sobie
        stoi i wqwia się!!!!!!!!Do tego niedouczone panie stukające w
        klawiaturę,niejednokrotnie 3 osoby załatwione na godzine !Skandal!
      • nieistotne74 Re: Kolejki w PKO BP 06.01.07, 14:11
        dlaczego kałamiesz?... przelew z konta osobistego w PKO na dowolne konto w tym
        samym banku jest darmowy
    • Gość: lir Re: Kolejki w PKO BP IP: *.icis.pcz.pl 06.01.07, 12:40
      Sama doswiadczylam wszelkich niedogodnosci tego banku, moge sie jedynie podpisac pod wyzej wymieniona litania. Zaluje, ze mialam konto w tym banku, ze mialam kiedykolwiek z nim do czynienia i ze niestety mBank nie istanial wczesniej.
      Oprocz tego, ze w PKO BP sa kolejki, ze Panie w informacji sa niekompetentne (na pytanie o oplaty i prowzje Pani musiala najpierw mi je wydrukowac co potrwalo 15 minut, bo nie bardzo wiedziala jak i skad), maja problemy z oblsuga komputerow, jest ich za malo, oprocz tego, ze limity na karte sa niskie, ze wszelkie dopasowanie konta do klienta innego niz VIP jest praktycznie niemozliwe, doszla jeszcze jedna sprawa. Mianowicie po przekroczeniu 26 roku zycia konto studenckie przechodzi automatycznie w normalne, o czym na szczescie mnie poinformowano, liczylam sie ze zwiekszeniem oplat, ale po pierwszej zmianie nastapila druga, o ktorej juz mnie nie poinformowano, mimo, ze placilam za wyciagi z kont, ktore mi przesylano poczta i przy okazji mozna bylo takze poinformowac o zmianie oplat. Stad z 6 zlotych miesiecznie zrobilo sie 15, w zwiazku z tym, ze mialam wlaczonych kilka uslug, plus oplata za karte i jeszcze jakies bzdury. Zdenewrowalam sie i konto zamknelam, oczywiscie najpierw musialam odstac 45 minut i kolejne pol godziny zalatwiac formalnosci z nierozgarnieta Pania.
      Trzymajcie sie od tego banku z daleka.
      Teraz konto kosztuje mnie 1,5 zlotego miesiecznie i bynajmniej nie za prowadzenie konta, tylko za funkcje dodatkowe, ktorych jest wiecej niz w PKO. Otrzymalam karte kredytowa, ktorej by mi w PKO nie przyznano. Zabezpieczenia sa lepsze, a wszystko zalatwiam w 5 minut siedzac przed kompem i popijajac kawe. Na dodatek mamy to szczescie, ze w czywie jest wplatomat, wiec i ten problem jest rozwiazany.
      Tradycje PKO BP owszem sa, ale osadzone gleboko w komunizmie.
      • Gość: Józef PKO BP IP: 195.116.81.* 06.01.07, 15:37
        Czy to prawda,że ludzie wyciągają pieniądze z PKO , gdy zapowiedzieli rządy w
        tym banku Marcinkiewicza.
      • Gość: tom Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:44
        Przez taką politykę wyniosłem się definitywnie z kontem z PKO po 15 latach. Od
        czterech lat jestem klientem mBanku i nigdy nie miałem z nim jakichkolwiek
        problemów. Nie trzeba brać urlopu na czas planowanej wizyty w banku, prowadzenie
        konta jest darmowe, karta jest darmowa, przelew zewnętrzny kosztuje 50 groszy
        (wewnętrzny darmowy), dostęp do konta przez telefon lub sms - darmowy również.
        Szkoda że tak późno się zdecydowałem na rezygnację...
    • Gość: . Re: Kolejki w PKO BP IP: 212.87.241.* 06.01.07, 17:10
      Czy autor artykulu moze przekazac link do tego watku na forum rzecznikowi, ktory
      twierdzi, ze kolejek nie ma :D Uprzejmie prosze :D Moze dotrze ;-)
    • Gość: Stasiek Kolejki w PKO BP IP: 212.87.240.* 06.01.07, 18:56
      Uważam że lepszego banku nie ma. Te wszystkie wypociny to są ludzi co nie mają
      pojęcia o pracy banku. Dość że ludzie tam pracujący muszą znosić ich głupie
      docinki, wąchać wielu niedomytych klientów pilnować się by nie zrobić pomyłki w
      obrocie ich pieniędzmi to jeszcze im źle. Mogą swoje drobne trzymać w
      skarpetach. Wielokrotnie chodzę do tego banku i nie widzę by ktoś z obsługi
      wychodził na papierosa , na kawę, posuwał pierdoły z kolegami i koleżankami jak
      zapewne to czyni w pracy wielu z Was. Szanujcie pracę ludzi pracujących w
      wielkim stresie obracających na pewno nie małą Waszą gotówką. Dziwne tylko że
      tak płaczecie a jednak w tych bankach jest najwięcej ludzi. Takim jak Wam , nic
      nie dogodzi.
      • Gość: do Staska Re: Kolejki w PKO BP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 11:09
        Nie badz taki hej do przodu .Jestem niestety zwiazana z PKO BP przez lat 30.Mój
        nr. konta osobistego był tylko 4 cyfrowy(do czasu tasiemcowych) i tylko z
        lenistwa,przyzwyczajenie i miłej obsługi Pani Joli nie odchodze z niego Jak
        pamietam kolejki byłu tam z a w s z e .Upał ,ze zima ciekło po plecach bo
        klienci w płaszczach i kurtk.ch,Lokal chociaż w bardzo łądnym budynku do
        bani.Jestes chyba pracownikiem banku i widzisz to z drugiej strony.
    • Gość: Basia Kolejki w PKO BP IP: 212.87.240.* 06.01.07, 19:40
      Od kilku lat jestem klientką banku PKO BP.Często odwiedzam oddział w ALNMP 19 i
      stwierdzam, że zdarza mi się trafić na sporą kolejkę, lecz nie jest to wina osób
      tam pracujących. Obsługa jest miła, kompetentna. A jeżeli ma się problem
      p.Naczelnik z Wydz. kasowego zawsze służy pomocą o czym sama się przekonałam.
      Życzyłabym wszystkim klientom tak miłej obsługi jak w PKO BP W ALEII.
      • Gość: magda Re: Kolejki w PKO BP IP: 149.254.200.* 06.01.07, 19:52
        ja jak byłam w kraju to też miałm tam konto i zawsze były kolejki a teraz
        jestem w UK w mieście wielkości Kłobucka i są 4 banki w ani jednym nie płacę z
        prowadzenie rachunku ani za kartę i zawsze wszystko można załatwić szybko bo
        zawsze są otwarte 4 okienka a jak coś to zaraz otwierają następne
        • Gość: Czujny Re: Kolejki w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 20:08
          Stasiek i Basia pisza z tego samego komputera :)Pewnie pani prezes albo jakis
          pracownik hahaha.Zdecyduj sie jak masz na imie ...
          • Gość: ZiomBoy Re: Kolejki w PKO BP IP: *.org 07.01.07, 19:29
            Glupka z siebie wlasnie zrobiles: klasa Ip z ktorych pisza naleza do
            Politechniki Czestochowskiej.
            • Gość: ? Re: Kolejki w PKO BP IP: 212.87.241.* 07.01.07, 19:36
              Glupka z siebie zrobiles. Klasa nalezy do Naszej Pracy do konkretnych blokow.
        • Gość: DO magdy Re: Kolejki w PKO BP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 20:09
          Uzywaj przecinkow ,tego nie da sie czytac!
    • Gość: m.m.o Kolejki w PKO BP IP: *.apus-net.pl 07.01.07, 00:10
      "łubu-dubu,łubu-dubu niech żyje nam prezes naszego klubu,niech żyje nam..."to
      mowilismy my STASIEK I BASIA
    • xionc Kolejki w PKO BP 07.01.07, 13:03
      PeKaO BP... taaaaa... Mialem kiedys u nich konto, ktorego zlikwidowanie przypominalo koszmar. Rozliczenie salda na koniec ciagnelo sie chyba z pol roku. Mać! A tak przy okazji... Mieszkalem w Cz-wie 10 lat i odkad pamietam w tamtym oddziale zawsze byly takie kolejki, wiec Centrala banku jest do bani, zupelnie jak caly bank.
    • Gość: czarownica Kolejki w PKO BP IP: 62.153.75.* 08.01.07, 19:39
      Byłam klientką tego banku kolejki są od zawsze a w argument że w kolejki
      powstaja z winy klientów jest smieszny. w filii w Sezamie i na Al. Pokoju jest
      tak samo tj. ciągle są kolejki, a nie jest to główna siedziba.
      • Gość: xxxx Re: Kolejki w PKO BP IP: *.realestate.net.pl 10.01.07, 09:00
        Potwierdzam. W Sezamie jestem co dzień i sporadycznie nie ma kolejek, w Alejach
        nie zbyt często, ale zawsze kolejki na godzinę stania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka