Dodaj do ulubionych

Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnowsza) ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:38
mamy z męzem do wybrania kupno nowego auta w granicach 40 tyś., na obecną
chwilę na rynku są dostepne w tej cenie 4 modele aut:

1) Renalut Clio 3
2) Peugeot 207
3) Fiat Grande Punto
4) Opel Corsa (najnowsza)

Proszę o rady i opinie.
Z góry dziękuję!!
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.apus-net.pl 10.01.07, 15:41
      kupcie Corse alco peugeota 207
      • Gość: francuz Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 17:22
        jak macie kase kupcie clio ale z silnikiem 1.5 DCI , pali to max 4 l na
        miescie, naprawde rewelacja
    • Gość: marcin Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:52
      Ja bym poszedł w kierunku używki. To co miało się popsuć już się popsuło :D
      Za taką kasę może jakieś AUDI A4 1,9TDI z 2001/2002 roku
      • Gość: xxx Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:57
        ktore Ci ukradną po 3 miesiacach, do tego masz pakiet OC/AC w granicach max
        1tys za Clio i około 5tys Ac za Audi , przerabialem to jakis czas temu...az je
        uradli
        • Gość: marcin Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:05
          hmmmmm.... nie biorę pod uwagę prawdopodobieństwa kradzieży... myślę że przy
          wyborze auta trzeba kierować się nieco innymi kryteriami
        • marcelmilau Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows 13.01.07, 17:16
          Gość portalu: xxx napisał(a):

> ktore Ci ukradną po 3 miesiacach, do tego masz pakiet OC/AC w granicach max
          > 1tys za Clio i około 5tys Ac za Audi , przerabialem to jakis czas temu...az
          je
          > uradli

ale bzdura.Wszystkie kradną ja mam Audi i jakoś stoi a kuzynek kupił renatkę
          rok temu nówencję i mu buchneli raz dwa.
        • Gość: Q Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:28
          Nie wiem gdzie ty za używane Audi płaciłeś takie wysokie AC ... weź się
          zastanów co piszesz ...
    • Gość: mefiu!!! Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.21.pl 13.01.07, 16:52
      corsa jest wedlug mnie najladniejsza i najlepsz
    • marcelmilau Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows 13.01.07, 17:17
      a co do tematu wybrałbym corsę.
    • generalissimo Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows 13.01.07, 17:37
      tylko idioci kupuja nowe autko
    • Gość: K2 Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 18:02
      tylko i wyłącznie clio3, reszta się sypie już po 3-6 latach
      • Gość: K2 Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 18:11
        Clio 3 zostało stworzone niemal od zera przez fachowców z nissana z którym od jakiegoś czasu renault jest w spółce. Renault dało tylko w zasadzie obudowę resztę czyli silnik i całą elektronikę wsadził nissan (a jeśli chodzi o nissany to są niezniszczalne i mają silniki bezobsłógowe).
        Zresztą clio dostało nagrodę COTY 2005
        • Gość: Dostawca Pizzy Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 17:18
          Po pierwsze primo trzeba osobiście odwiedzić poszczególne salony i obejrzeć
          wybrane samochody.
          Po drugie primo: porozmawiać z handlowcami i powiedzieć o swoich oczekiwaniach i
          potrzebach co do auta.
          Po trzecie primo: Clio 3 zdobyło nagrodę Car of the year 2006 i to też jest
          jakiś wyznacznik.
          Po czwarte primo: inne :)

P.S.
          Kiedyś też miałem taki dylemat co do wyboru auta i w Renault jest bardzo fachowa
          i profesjonalna obsługa. Pomogli, jeżdżę Renault :) Jestem bardzo zadowolony :)
          • Gość: Marek Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: 212.87.241.* 14.01.07, 19:24
            Kupcie auto takie, które oferuje najlepsze wyposażenie za najlepszą cene.
            Wszystkie sa ładne, nowe modele itd.
    • Gość: rafallski Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows IP: *.prio141.trustnet.pl 14.01.07, 22:56
      Ja niedawno sam stałem przed identycznym problemem.
      Wymagania to cena do 40 000zł, auto nowe, 5-drzwiowe nadwozie, klima, abs.
      Na oku były clio 3 1,4 i yaris 1,3.
      Wybór padł na.... 3 letnią Megankę 1.6 :) Co przemówiło za zakupem tego modelu?
      1. Cena- ok 10 000 niższa od nowej Yaris czy Clio
      2. Wyposażenie - 6 poduch, abs z ebv, radio cd i dużo innych mniej lub bardziej przydatnych rzeczy. Za tak wyposażone Clio musiałbym zapłacić ponad 50 000zł.
      3. Auto krajowe, w 100% bezwypadkowe (ale nie tak jak piszą w komisach- potwierdzone jest to przez Renault Polska ;))
      4. Wygodne, 5-drzwiowe nadwozie, dużo miejsca wewnątrz
      5. Auto największy spadek wartości ma już za sobą!!!!- to bardzo ważne przy zakupie nowego auta- pamiętajmy że po wyjechaniu z salonu traci się kilka tysięcy złotych.
      Jako ciekawostkę podam, że Meganka na trasie pali ok. 6,2l/100km,a w mieście ok 8,5 do 9l (dane z autopsji). Natomiast Clio 3 z silnikiem 1.4 16V wypije w mieście 8,7 a na trasie 5,4l na 100km (dane katalogowe). Różnica nie wielka, a komfort jazdy o wiele lepszy.
      Meganka była kupiona w październiku, do tej pory oprócz spalonej żaróweczki nic się nie dzieje, a jeździ się elegancko.

Dlatego polecam rozejrzenie się za jakimś używanym autkiem, np. w komisach przy autosalonach, lub komisach które współpracują z salonami. Można kupić dobre, pewne auto w niskiej cenie.
      • misiakilla Re: Clio 3,Peugeot 207,Grande Punto,Corsa(najnows 15.01.07, 08:26
        Sam kiedys mialem ochote na Corse C - ale jej awaryjnosc troche mnie zniecheca.
        Liczyc trzeba dodatkowo do 2 tys zl na maglownice - wylozy sie po 30 tys km :)
    • Gość: superB może coś innego??? IP: *.21.pl 15.01.07, 10:01
      jak bym miał kupic to pewnie bym kupił ale Polo albo Fabie 2 bądz fieste
      ewentualnie fusiona
      • Gość: K2 Re: może coś innego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:14
        A myślałeś może nad toyotą yaris, czy nissanem micrą jeszcze jest hiundai getz, te dwa pierwsze są niezniszczalne:) a nisan jest bezobsługowy (uzupełniasz płyny co jakiś czas wymieniasz filtry i olej, wymiana pasków wszelakiego rodzaju cię nie obchodzi)
        • Gość: miś Grande Punto 1.9 JTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:18
          • Gość: K2 Re: Grande Punto 1.9 JTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:49
            pogadamy o wytrzymałoście tego samochodu za 4 lata:)
            • Gość: karol Re: Grande Punto 1.9 JTD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:52
              Grande Punto wyglada najlepiej wg mnie :) jak male maseratti :)) mmm bomba :)
              jeszcze czarne... bajeczka :) jesli chodzi o silniki JTD w fiatach i lanciach to
              sa calkiem dobre... jesli chodzi o ekonomike i kulture pracy. Gorzej troche z
              trwaloscia ale fiat i tak sie poprawia!! widzieliscie nowego brava ?? stylistyka
              jest bomba!! mam nadzieje,ze fiat wraz ze stylistyka aut poprawi trwalosc swoich
              produktow i wycofra sie z takich pomylek jak np croma :/
              generalnie wygralbym Yarisa 1,4 D-4D - ale to juz duza kasa :/
              Nowe jakbym kupoiwal to z mysla niezmieniania go przez np 10 lat :)
              • Gość: K2 Re: Grande Punto 1.9 JTD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 12:58
                jeśli chodzi o yarisa to są wyprzedarze zeszłorocznych modeli w tej cenie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka