amelka110 14.01.07, 12:01 ile płacicie opiekunce za opiekę nad dzieckiem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:21 5 zł na godzine , pani jest super śmiejemy się ze mały ma nową babcię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefek Re: Ile opiekunce IP: 80.51.57.* 14.01.07, 13:30 no to nieźle ludzi cenicie. Ciekawe czy sami byście za tyle pracować chcieli?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: Ile opiekunce IP: 195.117.19.* 14.01.07, 13:36 wg ciebie 5zł za opieke nad dzieckiem to mało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:39 moja przyjaciólka dostaja 4 zl./h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:44 A dużo 5 złoty, urzędasy średnio za pierdzenie w stołki dostają 8 złotych. A tu trzeba i się nabiegać, zmieniać brudne pieluchy, a niejednokrotnie jeszcze posprzątać i ugotować. Dodam że to praca na czarna więc nie płacą zusów więc mogłoby być lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka110 Re: Ile opiekunce 14.01.07, 13:55 5zł to jest bardzo dużo . wogóle niwe chciałabym takiej opiekunki która mówi ze trzeba sie nalatac i takie tam!!!!!!!to czemu nie jesteś urzędasem. Ciekawe jak matka ma płacić wiecej chyba musiala pracowac by tylko na nianie - bez pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:08 Do amelki! Nie ulega dyskusji to, że przy dziecku trzeba sie nalatać i zmieniać jego kupki. Chyba że ma to być opieka nad dzieckiem sparaliżowanym, ale takim to zajmują się raczej rodzice sami i wykwalifikowane pielęgniarki. Więc zastanów się o czym mówisz, że nie chciałabyś mić takiej opiekunki która sie nalata, przecież to dobrze o niej świadczy że pilnuje cudzego skarba na okrągło. Konkludując ja nie chciałabym mieć takiej matki wyzyskiwaczki jak ty. Chce ci się kariery a innych byś wyzyskiwała. Poślij dziecko do żłobka lub przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petronela Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:55 Zdecydowanie za mało, opieka nad dzieckiem to bardzo poważny obowiązek, pod każdym wzgledem przede wszystkim wychowawczym. Nie zapominajcie ze dziecko spędza najwięcej czasu z opiekunką i to ona uczy go pierwszych kroków, wyrazów odróżniania dobra od zła oraz szczególna uwaga aby broń Boze nic dziecku się nie stało, jak sami widzicie 5 zł to zdecydowanie za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lak Re: Ile opiekunce IP: 195.117.19.* 14.01.07, 13:57 no to opieka nad dzieckiem, czy nad domem (sprzątanie, goowanie)? bo może jednak należałoby przedyskutować warunki pracy/płacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Ile opiekunce IP: 80.54.169.* 14.01.07, 17:50 tez uwazam ze 5 zl na godzine to sama powinnas pilnowac dziecka , bo sa urlopy macierzynskie ,sama jestem matka 2 dzieci i trzeba cos wybrac, dziwie sie tym osoba ze za taka place sie zgodzily ,najlepiej byc przy dziecku samemu i zobaczyc co to jest opieka nad dzieckiem , totalny WYZYSK ,podjela sie tego osoba zdesperowana nie majaca pracy po 50 , bo mloda by to olala , pozdrawiam wyzyskiwaczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 18:01 nalatać???? o czym wy mówicie. Zainstalowałam w domu kamery i pokazałam pani opiekunce jak to latała przy moim dziecku leżąc na kanapie. Pani owa wie, że w domu są kamery i zdecydowanie się zmieniło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ile opiekunce IP: 80.54.169.* 14.01.07, 19:01 . Pani owa wie, że w > domu są kamery i zdecydowanie się zmieniło... W WC tez zainstaluj,przynajmnie bedziesz wiedziec czy opiekunka myje rece wychodzac z WC.To juz naprawde przewaliłaś.Wspólczuc tylko tej opiekunce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: do ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:08 szkoda mi cię prostaczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: do ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:53 W głębokiej ciszy nocy, kiedy cała rodzina nawet najlżejszym drgnieniem powieki nie porusza lekko dragającego powietrza, w oparach mroku, sięgam po zawczasu przygotowaną reklamówkę, wyjmuje z niej zbierane przez cały dzień w oczyszczalni ścieków dorodne klocuszki, rozkładam porcelanową zastawę i uprzednio wyłączywszy moj domowy monitoring, przystępuję do uczty, a szamię z takim smakiem, aż mi się uszka pod peruką trzęsą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do tej z kamerą IP: 80.54.169.* 14.01.07, 23:11 Gość portalu: ina napisał(a): > szkoda mi cię prostaczko I kto to mowi,babsko ktore zatrudnia za bezcen i instaluje kamery.Powiem ci tak inteligentko za 5 zł/godz.nie sztuka podgladac,sztuka umiec sie opiekowac a ty nie potrafisz wiec lepiej siedziec w robocie i niech inni wychowuja za pól darmo i jeszcze ich trzeba ustawic.Gdybym znała te twoja opiekunke to dałabym jej prace gdzie zostałaby doceniona i dobrze zarobiła.Ze tez ludzie nie potrafia dowalic takiemu babsztylowi co to oglada filmik z całego dnia pracy drugiej kobiety,cięzkiej pracy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracująca mama Re: Ile opiekunce IP: 212.87.241.* 14.01.07, 19:41 Opiekunką mojego synka jest jego "przyszywana" babcia. Zawsze zastanawiałam się ile jej powinnam dawać. Na godzinę, na dni...Więc co miesiąc ( nie ważne ile dni-czy byłam na 2 tygodniowym urlopie, czy ile godzin spędzam ja z małymy) daję jej 950 zł. Uważam,że na więcej niestety mnie nie stać. Sama też za dużo nie zarabiam, ale musiałam wrócić do pracy., bo "uciekłby" mi etat. Także ja jestem bezpieczna o moje dziecko, a i ona jest zadowolnola że może mi pomóc. Jak czytam Wasze wypowiedzi to jestem zdruzgotana... uważam, że opiekunka do dziecka powinna traktować pracę poważnie- kupy, nie kupy- to jej obowiązek..i najlepszą nianią jest Pani po 50- ma doświdczenie i wie jak należy traktować małą istotkę. NIGDY nie powierzyłabym opieki kobiecie, która robi to tylko za pieniądze.Dzieciaki trzeba kochać mimowolnie, a nie z obowiązku! Jak nie uważacie podobnie to nie nadajecie się na nianie. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka110 Re: Ile opiekunce 14.01.07, 22:07 najwięcej to powiedzenia tutaj mają chyba osoby nie mające dzieci. Wyzyskiwaczką nie jestem, i byłam rok z dzieckiem wiem co to opieka nad takim maluszkiem, mnie niestety nie sta ć na taki komfort zeby byc z dzieckiem w domu, bo musze zarobic na jedzenie, ubranie dla niej. A kamery popieram bo niestety opiekunki przeważnie włąnczają telewizje i nara - taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:32 pomijam fakt, że ktoś podszył sie pode mnie, chamstwo ludzi nie zna granic. Instalując w domu kamery miałam ku temu podstawy, chyba widzieliście program w TV jak zachowują się niektóre opiekunki pilnując dzieci. Mnie chodziło o MOJE dziecko. Wpuszczając kogoś obcego do domu mam prawo wiedzieć jak osoba się w nim zachowuje, jak wypełnia swoje obowiązki za które dostaje przecież wynagrodzenie. I nie ważne jest ile dostaje, na takie pieniądze się zgodziła. Nie mogę płacić komuś za leżenie podczas gdy moje dziecko bawi się samo. Jeszcze jedno - córka nie ma już obszczypanej pupy, pieluchy zmieniane są wtedy gdy potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:50 Amelko na podstawie ,których wypowiedzi sądzisz, że wypowiedziały się osoby bezdzietne?. i nie pisz włąnczają, tylko włączają, bo uszy więdną, gdy czyta się tak niepoprawnie napisane słowa. A piątak to zdecydowanie za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka110 Re: Ile opiekunce 15.01.07, 08:37 będe pisała jak mi sie podoba, głupia nie jestem bo doktorat juz mam wiec to o czymś swiadczy, czasem jak sie pisze w pośpiechu to można sie pomylić mądralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:50 Gratuluję doktoratu, który wysłałaś sobie z palca. Żaden pracownik naukowy nie pozwala sobie na roczne leżenie w domu, o którym piszesz wcześniej. nie kłam zły przykład dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka110 Re: Ile opiekunce 15.01.07, 09:54 jednak mało wiesz o świecie. Cóż ..... bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: Ile opiekunce IP: *.realestate.net.pl 26.04.07, 18:46 chciałabym odnowić trochę ten wątek, ponieważ interesuje mnie stawka jaką płacicie za dorywczą opiekę nad dzieckiem np. studentce. Nie chodzi mi tutaj absolutnie o wychowywanie dziecka, zmienianie pieluch itp. bardziej jestem zainteresowana opieką dorywczą np. na jeden dzien (kilka godzin) w tygodniu kiedy nie może przyjść babcia :-) dziecko 4-letnie, dość samodzielne. Proszę o poważne odpowiedzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:40 moja mama dostaje 3zł / godz. Malutka jest śliczna , ma 6 miesięcy - tak się umówiła. wyszła z założenia, że lepiej powiedzieć mniej i od razu dostać pracę bez castingu - chociaż i tak ponoć taki był :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: Ile opiekunce IP: *.realestate.net.pl 26.04.07, 22:00 Dziękuję za odpowiedź. A czy Twoja mama chodzi do tego dziecka codziennie? I czy coś robi dodatkowo? (np. gotuje) Czy ktos wie jak to jest ze studentkami? jakie są stawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela. Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:27 Wszyscy udają biznesmenów .A TAK PROSTEJ SPRAWY NIE POTRAFIĄ ZAŁATWIĆ.Przecież dzisiaj za każdą pracę płaci się umownie.Przedstaw swoje wymagania i ustal stawkę za wykonywaną pracę.Duża część wypowiedzi jest na poziomie chyba przedszkola,bo nawet w programie Redaktora Mana w telewizji dzieci wypowiadają się bardziej roztropnie jak wy podobniesz pracujący na jakiś stanowiskach.Wstyd jest czytać wiele tych wypowiedzi.Kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka do Eli IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 07:41 przykro mi to pisać ale - 1. prosiłam o poważne wypowiedzi a nie wymądrzanie się i prawienie mi kazań 2. skoro nie podajesz konkretnych stawek to po co się wtrącasz? 3. Nie nadużywaj słowa 'kompromitacja' kiedy krytykujesz czyjeś pisanie, zwłaszcza gdy sama popełniasz błędy... Ponawiam pytanie DO OSÓB ZORIENTOWANYCH w temacie - jakie stawki dla studentek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isia opiekunka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:18 moja mama jest opiekunką od x czasu!!! najpierw opiekowala sie blizniakami tzn do pomocy z matka to dostawala 4 zl na godzine!!! za gotowanie i pilnowanie dzieci podaczas jakis imprez tzn urodzin i chrzcin lub wyjazdow rodziny dostawala wiecej !!! czasami opiekowala sie dwojka na raz tez dostawala 4 zł na godzine . (troszke za mało) zawsze traktuje dzieci jako wnuki ;-) bo jeszcze niema swoich !! juz nie robi u blizniakow bo podrosly mama juz daje sobie rade i babcia jest czesto to mama niepotrzebna wiec jej podziekowali ale do tej p;ory zostaje tam zapraszana na urodziny dziewczynek lub na weekendy w odwiedziny !!! teraz opiekoje sie rocznym dzieckiem i dostaje 5 zł na godzine !!! mały jest niesamowity !! ;-) wszyscy sa zadowoleni. a najbardziej dziecko jak ja widiz to nie opuszcza jej na krok ciesze sie bo wiem ze bedzie wspaniala bacia zaqwsze miala do tego drug i dzieci ja kochaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: do ??? IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 11:58 ktoś taki jak ty nie jest w stanie mnie urazić, więc daruj sobie ten jad bo ci żyłka pęknie... PS. Isia - dziękuję za post :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Jagienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 13:23 moja mama przychodzi do dziecka dzień w dzień na około 7-8 godzin. jedzonko dla Malutkiej jest już naszykowane, nie musi sprzątać i t d myślę , że studentce też poniżej 3 zł nie zaproponujesz. powiem Wam, że pracę znalazła właśnie dzięki forum :0 POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: Jagienka IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 14:42 Nie chodziło mi o to żeby proponować mniej tylko żeby się zorientować jakie tak w ogóle są stawki. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:59 Ja jestem studentka i opiekuje sie dorywaczo-przewaznie w weekendy.nie gotuje i nie sprzatam, tylko bawie sie i odrabiam lekcje z mała.Dostaje 4zl/h.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: opiekunka IP: 80.54.174.* 27.04.07, 15:23 Czysty wyzysk 3,4 zł.Przeciez te opiekunki sa zatrudniane bez zgłoszenia w Urzedzie a wiec karalne.Nie opłacany maja ZUS.Bardzo sie dziwie tym kobietom ze bawia cudze dzieci za take grosze.Pomijajac juz pracodawce ze idzie na bezczelnego a przeciez wie ze bawienie dzieci to mordęga.Mamusie wola pracowac za 1000zł i dac opiekunce połowe by nie siedziec i byc tzw.kura domową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:40 Ale ja za bardzo nie rozumiem o co Wam chodzi..Przeciez nikt nikogo na sile nie trzyma.Mnie to sprawia przyjemnosc-zreszta jestem studentka nauczania poczatkowego i mam tzw praktyke.nie moge sobie pozwolic na stala prace bo w tyg mam zajecia.A zawsze te pare groszy wpadnie.Chodze tez na wolontariat i za darmo opiekuje sie dzieciakami.Takze nie mowcie ciagle o tym wyzysku, bo jesli komus stawka nie odpowiada to rezygnuje i wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka do Pati IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 15:50 Dziękuję Ci za mądrą wypowiedź. Ja już nie odpowiadam na takie napastliwe posty bo to szkoda nerwów. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: do Pati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:32 macie racje dziewczyny - nie ma co odpowiadać na głupie zaczepki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:00 No jasne ze tak.No ale sa ludzie i ludzie.Po prostu w ludziach jest bardzo duzo zla i agresji..Ale nie wiem skad to sie bierze:/dziwi mnie to troszke,ja jestem zadowolona z mojej pracy i wlasnie jutro jade do mojej malej:)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: opiekunka IP: 80.54.174.* 27.04.07, 19:23 Gość portalu: Pati napisał(a): > No jasne ze tak.No ale sa ludzie i ludzie.Po prostu w ludziach jest bardzo duzo > > zla i agresji..A Nie używaj słowa"agresja" bo jak widac nie znasz jego znaczenia. Ty mozesz byc zadowolona z 2 zł na godz.i to twoja sprawa a to ze sa to bardzo niewielkie pieniadze mniej więcej 500 zł miesięcznie to najlepiej wiedza te kobiety ktore wychowały swoje dzieci a teraz dorabiaja na swiadczeniach przedemerytalnych.Więc nie obrażajcie sie bo, najpierw trzeba sprobowac tej pracy bądz wychować samej dzieci a pozniej innych wynagradzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:31 no ale ja wlasnie wypowiadam sie na ten temat bo pracuje w charakterze opiekunki.Gdybym nie wiedziala nic na ten temat to nie pisalabym :/Nie obrazam sie, ale nie wiem czemu ludzie zaraz rzucaja wyzwiskami.Po prostu dziewczyna zadala pytanie i mysle ze najlepiej jesli odpisze sie i odpowie na pytanie grzecznie,albo wogole sie nic nie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: opiekunka IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 21:06 Pati napisała: mysle ze najlepiej jesli odpisze sie i odpowie na pytanie > grzecznie,albo wogole sie nic nie pisze. widzisz Pati, wydaje mi się, że na tym forum ciężko jest chyba znaleźć taki wątek, w którym nie ma nikogo wyładowującego swoje frustracje albo wymądrzającego się i piszącego wyzwiska... tacy ludzie niestety...ale tak dla kontrastu przyjemnie się czyta np. Twoje posty. Pozdrawiam PS. Powtórzę jeszcze raz, chociaż już to pisałam... nie chodzi mi o wychowywanie mojego dziecka, do czego tak nieustannie przyczepiają się wszyscy krzykacze, tylko o opiekę doraźną (kilka godz. w tygodniu) kiedy np. muszę coś załatwić. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:52 i o to chodzi..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agra Re: opiekunka IP: *.ols.vectranet.pl 28.04.07, 18:47 A co mają zrobić matki które w pracy zarabiają ok 1000zł. Jak mają dać opiekunce więcej?? To już bardziej opłaci się wziąć urlop macierzyński. Ale jak wyżyć za 400zł miesięcznie? Poza tym myślisz, że żłobek albo przedszkole przyjmują dzieci za darmo. Też sobie liczą. A do tego w takich obiektach dzieci ciągle chorują. Ciągłe zwolnienia z pracy niestety nie są mile widziane. Dobrze więc że są takie opiekunki które zgadzają się zająć dzieckiem za parę złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwing Re: opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:11 no widzisz moja mama jest rencistką - dostaje rentę w wys. UWAGA!!! - 420ZŁ jak żyć? - gdyby nie praca to co krawat? - bo na sznur kasy nie wystarczy w takim szambie przyszło nam żyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
mekubal Re: opiekunka 29.04.07, 16:11 PYT. do Jagienki- ile lat ma twoje dzieciątko? i czy potrzebujesz opiekunki tylko na tzw."dochodne" na pare godzin i tylko czasami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagienka Re: opiekunka IP: *.realestate.net.pl 29.04.07, 23:58 moja córeczka ma 4 latka, chodzi już do przedszkola. Opieka potrzebna jest czasami, głównie popołudniami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mekubal Re: opiekunka 30.04.07, 18:02 dopytuję się dlatego, ze moja przyjaciolka szuka pracy jako opiekunka do dziecka i jesli bylabys chetna i ona rowniez to moze cos by z tego wyszlo, a moge zapytac w jakiej dzielnicy mieszkacie? (jesli jest to zbyt prywatne, jak na Forum to mozesz napisac na mojego emaila- mekubal@gazeta.pl) Chcialabym sie rowniez zapytac, tak teoretycznie, srednio ile razy w tygodniu czy miesiacu i o ile wczesniej moglabys informowac kiedy bylaby potrzebna? Dziekuje, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka07 do mekubal 01.05.07, 19:18 odpowiedź czeka na Twoim e-mailu. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś