Dodaj do ulubionych

Ile opiekunce

14.01.07, 12:01
ile płacicie opiekunce za opiekę nad dzieckiem??
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:21
      5 zł na godzine , pani jest super śmiejemy się ze mały ma nową babcię
      • Gość: stefek Re: Ile opiekunce IP: 80.51.57.* 14.01.07, 13:30
        no to nieźle ludzi cenicie. Ciekawe czy sami byście za tyle pracować chcieli??
        • Gość: lak Re: Ile opiekunce IP: 195.117.19.* 14.01.07, 13:36
          wg ciebie 5zł za opieke nad dzieckiem to mało?
          • Gość: ida Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:39
            moja przyjaciólka dostaja 4 zl./h
            • Gość: mama Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:44
              A dużo 5 złoty, urzędasy średnio za pierdzenie w stołki dostają 8 złotych. A tu
              trzeba i się nabiegać, zmieniać brudne pieluchy, a niejednokrotnie jeszcze
              posprzątać i ugotować. Dodam że to praca na czarna więc nie płacą zusów więc
              mogłoby być lepiej.
              • amelka110 Re: Ile opiekunce 14.01.07, 13:55
                5zł to jest bardzo dużo
                . wogóle niwe chciałabym takiej opiekunki która mówi ze trzeba sie nalatac i
                takie tam!!!!!!!to czemu nie jesteś urzędasem. Ciekawe jak matka ma płacić
                wiecej chyba musiala pracowac by tylko na nianie - bez pojęcia
                • Gość: mama Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 14:08
                  Do amelki!
                  Nie ulega dyskusji to, że przy dziecku trzeba sie nalatać i zmieniać jego
                  kupki. Chyba że ma to być opieka nad dzieckiem sparaliżowanym, ale takim to
                  zajmują się raczej rodzice sami i wykwalifikowane pielęgniarki. Więc zastanów
                  się o czym mówisz, że nie chciałabyś mić takiej opiekunki która sie nalata,
                  przecież to dobrze o niej świadczy że pilnuje cudzego skarba na okrągło.
                  Konkludując ja nie chciałabym mieć takiej matki wyzyskiwaczki jak ty. Chce ci
                  się kariery a innych byś wyzyskiwała. Poślij dziecko do żłobka lub przedszkola.
              • Gość: petronela Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:55
                Zdecydowanie za mało, opieka nad dzieckiem to bardzo poważny obowiązek, pod
                każdym wzgledem przede wszystkim wychowawczym. Nie zapominajcie ze dziecko
                spędza najwięcej czasu z opiekunką i to ona uczy go pierwszych kroków, wyrazów
                odróżniania dobra od zła oraz szczególna uwaga aby broń Boze nic dziecku się
                nie stało, jak sami widzicie 5 zł to zdecydowanie za mało.
              • Gość: lak Re: Ile opiekunce IP: 195.117.19.* 14.01.07, 13:57
                no to opieka nad dzieckiem, czy nad domem (sprzątanie, goowanie)? bo może
                jednak należałoby przedyskutować warunki pracy/płacy...
                • Gość: jola Re: Ile opiekunce IP: 80.54.169.* 14.01.07, 17:50
                  tez uwazam ze 5 zl na godzine to sama powinnas pilnowac dziecka , bo sa urlopy
                  macierzynskie ,sama jestem matka 2 dzieci i trzeba cos wybrac, dziwie sie tym
                  osoba ze za taka place sie zgodzily ,najlepiej byc przy dziecku samemu i
                  zobaczyc co to jest opieka nad dzieckiem , totalny WYZYSK ,podjela sie tego
                  osoba zdesperowana nie majaca pracy po 50 , bo mloda by to olala , pozdrawiam
                  wyzyskiwaczke
                  • Gość: ina Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 18:01
                    nalatać???? o czym wy mówicie. Zainstalowałam w domu kamery i pokazałam pani
                    opiekunce jak to latała przy moim dziecku leżąc na kanapie. Pani owa wie, że w
                    domu są kamery i zdecydowanie się zmieniło...
                    • Gość: Ewa Re: Ile opiekunce IP: 80.54.169.* 14.01.07, 19:01
                      . Pani owa wie, że w
                      > domu są kamery i zdecydowanie się zmieniło...

W WC tez zainstaluj,przynajmnie bedziesz wiedziec czy opiekunka myje rece
                      wychodzac z WC.To juz naprawde przewaliłaś.Wspólczuc tylko tej opiekunce.
                      • Gość: ina Re: do ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:08
                        szkoda mi cię prostaczko
                        • Gość: ina Re: do ewy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:53
                          W głębokiej ciszy nocy, kiedy cała rodzina nawet najlżejszym drgnieniem powieki
                          nie porusza lekko dragającego powietrza, w oparach mroku, sięgam po zawczasu
                          przygotowaną reklamówkę, wyjmuje z niej zbierane przez cały dzień w
                          oczyszczalni ścieków dorodne klocuszki, rozkładam porcelanową zastawę i
                          uprzednio wyłączywszy moj domowy monitoring, przystępuję do uczty, a szamię z
                          takim smakiem, aż mi się uszka pod peruką trzęsą
                        • Gość: Ewa Re: do tej z kamerą IP: 80.54.169.* 14.01.07, 23:11
                          Gość portalu: ina napisał(a):

> szkoda mi cię prostaczko

I kto to mowi,babsko ktore zatrudnia za bezcen i instaluje kamery.Powiem ci tak
                          inteligentko za 5 zł/godz.nie sztuka podgladac,sztuka umiec sie opiekowac a ty
                          nie potrafisz wiec lepiej siedziec w robocie i niech inni wychowuja za pól darmo
                          i jeszcze ich trzeba ustawic.Gdybym znała te twoja opiekunke to dałabym jej
                          prace gdzie zostałaby doceniona i dobrze zarobiła.Ze tez ludzie nie potrafia
                          dowalic takiemu babsztylowi co to oglada filmik z całego dnia pracy drugiej
                          kobiety,cięzkiej pracy
                          .
    • Gość: Pracująca mama Re: Ile opiekunce IP: 212.87.241.* 14.01.07, 19:41
      Opiekunką mojego synka jest jego "przyszywana" babcia. Zawsze zastanawiałam się
      ile jej powinnam dawać. Na godzinę, na dni...Więc co miesiąc ( nie ważne ile
      dni-czy byłam na 2 tygodniowym urlopie, czy ile godzin spędzam ja z małymy) daję
      jej 950 zł. Uważam,że na więcej niestety mnie nie stać. Sama też za dużo nie
      zarabiam, ale musiałam wrócić do pracy., bo "uciekłby" mi etat. Także ja jestem
      bezpieczna o moje dziecko, a i ona jest zadowolnola że może mi pomóc. Jak czytam
      Wasze wypowiedzi to jestem zdruzgotana... uważam, że opiekunka do dziecka
      powinna traktować pracę poważnie- kupy, nie kupy- to jej obowiązek..i najlepszą
      nianią jest Pani po 50- ma doświdczenie i wie jak należy traktować małą istotkę.
      NIGDY nie powierzyłabym opieki kobiecie, która robi to tylko za
      pieniądze.Dzieciaki trzeba kochać mimowolnie, a nie z obowiązku! Jak nie
      uważacie podobnie to nie nadajecie się na nianie.
      • amelka110 Re: Ile opiekunce 14.01.07, 22:07
        najwięcej to powiedzenia tutaj mają chyba osoby nie mające dzieci. Wyzyskiwaczką nie jestem, i byłam rok z dzieckiem wiem co to opieka nad takim maluszkiem, mnie niestety nie sta ć na taki komfort zeby byc z dzieckiem w domu, bo musze zarobic na jedzenie, ubranie dla niej. A kamery popieram bo niestety opiekunki przeważnie włąnczają telewizje i nara - taka jest prawda
        • Gość: ina Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:32
          pomijam fakt, że ktoś podszył sie pode mnie, chamstwo ludzi nie zna granic.
          Instalując w domu kamery miałam ku temu podstawy, chyba widzieliście program w
          TV jak zachowują się niektóre opiekunki pilnując dzieci. Mnie chodziło o MOJE
          dziecko. Wpuszczając kogoś obcego do domu mam prawo wiedzieć jak osoba się w nim
          zachowuje, jak wypełnia swoje obowiązki za które dostaje przecież wynagrodzenie.
          I nie ważne jest ile dostaje, na takie pieniądze się zgodziła. Nie mogę płacić
          komuś za leżenie podczas gdy moje dziecko bawi się samo. Jeszcze jedno - córka
          nie ma już obszczypanej pupy, pieluchy zmieniane są wtedy gdy potrzeba.
        • Gość: mama Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:50
          Amelko na podstawie ,których wypowiedzi sądzisz, że wypowiedziały się osoby
          bezdzietne?. i nie pisz włąnczają, tylko włączają, bo uszy więdną, gdy czyta
          się tak niepoprawnie napisane słowa. A piątak to zdecydowanie za mało.
          • amelka110 Re: Ile opiekunce 15.01.07, 08:37
            będe pisała jak mi sie podoba, głupia nie jestem bo doktorat juz mam wiec to o
            czymś swiadczy, czasem jak sie pisze w pośpiechu to można sie pomylić mądralo
            • Gość: mama Re: Ile opiekunce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 09:50
              Gratuluję doktoratu, który wysłałaś sobie z palca. Żaden pracownik naukowy nie
              pozwala sobie na roczne leżenie w domu, o którym piszesz wcześniej. nie kłam
              zły przykład dla dziecka.
              • amelka110 Re: Ile opiekunce 15.01.07, 09:54
                jednak mało wiesz o świecie. Cóż ..... bez komentarza
    • Gość: jagienka Re: Ile opiekunce IP: *.realestate.net.pl 26.04.07, 18:46
      chciałabym odnowić trochę ten wątek, ponieważ interesuje mnie stawka jaką
      płacicie za dorywczą opiekę nad dzieckiem np. studentce. Nie chodzi mi tutaj
      absolutnie o wychowywanie dziecka, zmienianie pieluch itp. bardziej jestem
      zainteresowana opieką dorywczą np. na jeden dzien (kilka godzin) w tygodniu
      kiedy nie może przyjść babcia :-) dziecko 4-letnie, dość samodzielne. Proszę o
      poważne odpowiedzi. pozdrawiam
      • Gość: malwing Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 19:40
        moja mama dostaje 3zł / godz. Malutka jest śliczna , ma 6 miesięcy - tak się
        umówiła. wyszła z założenia, że lepiej powiedzieć mniej i od razu dostać pracę
        bez castingu - chociaż i tak ponoć taki był :)
        • Gość: jagienka Re: Ile opiekunce IP: *.realestate.net.pl 26.04.07, 22:00
          Dziękuję za odpowiedź. A czy Twoja mama chodzi do tego dziecka codziennie? I
          czy coś robi dodatkowo? (np. gotuje)
          Czy ktos wie jak to jest ze studentkami? jakie są stawki?
          • Gość: ela. Re: Ile opiekunce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:27
            Wszyscy udają biznesmenów .A TAK PROSTEJ SPRAWY NIE POTRAFIĄ ZAŁATWIĆ.Przecież
            dzisiaj za każdą pracę płaci się umownie.Przedstaw swoje wymagania i ustal
            stawkę za wykonywaną pracę.Duża część wypowiedzi jest na poziomie chyba
            przedszkola,bo nawet w programie Redaktora Mana w telewizji dzieci wypowiadają
            się bardziej roztropnie jak wy podobniesz pracujący na jakiś stanowiskach.Wstyd
            jest czytać wiele tych wypowiedzi.Kompromitacja.
            • Gość: jagienka do Eli IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 07:41
              przykro mi to pisać ale - 1. prosiłam o poważne wypowiedzi a nie wymądrzanie
              się i prawienie mi kazań 2. skoro nie podajesz konkretnych stawek to po co się
              wtrącasz? 3. Nie nadużywaj słowa 'kompromitacja' kiedy krytykujesz czyjeś
              pisanie, zwłaszcza gdy sama popełniasz błędy...
              Ponawiam pytanie DO OSÓB ZORIENTOWANYCH w temacie - jakie stawki dla studentek?
              Pozdrawiam
              • Gość: isia opiekunka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:18
                moja mama jest opiekunką od x czasu!!!
                najpierw opiekowala sie blizniakami tzn do pomocy z matka to dostawala 4 zl na
                godzine!!! za gotowanie i pilnowanie dzieci podaczas jakis imprez tzn urodzin i
                chrzcin lub wyjazdow rodziny dostawala wiecej !!! czasami opiekowala sie dwojka
                na raz tez dostawala 4 zł na godzine . (troszke za mało)
                zawsze traktuje dzieci jako wnuki ;-) bo jeszcze niema swoich !! juz nie robi u
                blizniakow bo podrosly mama juz daje sobie rade i babcia jest czesto to mama
                niepotrzebna wiec jej podziekowali ale do tej p;ory zostaje tam zapraszana na
                urodziny dziewczynek lub na weekendy w odwiedziny !!!

teraz opiekoje sie rocznym dzieckiem i dostaje 5 zł na godzine !!!
                mały jest niesamowity !! ;-) wszyscy sa zadowoleni. a najbardziej dziecko jak
                ja widiz to nie opuszcza jej na krok ciesze sie bo wiem ze bedzie wspaniala
                bacia zaqwsze miala do tego drug i dzieci ja kochaja !!!
    • Gość: jagienka Re: do ??? IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 11:58
      ktoś taki jak ty nie jest w stanie mnie urazić, więc daruj sobie ten jad bo ci
      żyłka pęknie...
      PS. Isia - dziękuję za post :-)
    • Gość: malwing Jagienka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 13:23
      moja mama przychodzi do dziecka dzień w dzień na około 7-8 godzin.
      jedzonko dla Malutkiej jest już naszykowane, nie musi sprzątać i t d
      myślę , że studentce też poniżej 3 zł nie zaproponujesz.
      powiem Wam, że pracę znalazła właśnie dzięki forum :0
      POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE.
      • Gość: jagienka Re: Jagienka IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 14:42
        Nie chodziło mi o to żeby proponować mniej tylko żeby się zorientować jakie tak
        w ogóle są stawki.
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
        • Gość: Pati opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:59
          Ja jestem studentka i opiekuje sie dorywaczo-przewaznie w weekendy.nie gotuje i
          nie sprzatam, tylko bawie sie i odrabiam lekcje z mała.Dostaje 4zl/h.Pozdrawiam
          • Gość: Aga Re: opiekunka IP: 80.54.174.* 27.04.07, 15:23
            Czysty wyzysk 3,4 zł.Przeciez te opiekunki sa zatrudniane bez zgłoszenia w
            Urzedzie a wiec karalne.Nie opłacany maja ZUS.Bardzo sie dziwie tym kobietom ze
            bawia cudze dzieci za take grosze.Pomijajac juz pracodawce ze idzie na
            bezczelnego a przeciez wie ze bawienie dzieci to mordęga.Mamusie wola pracowac
            za 1000zł i dac opiekunce połowe by nie siedziec i byc tzw.kura domową.
            • Gość: Pati Re: opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:40
              Ale ja za bardzo nie rozumiem o co Wam chodzi..Przeciez nikt nikogo na sile nie
              trzyma.Mnie to sprawia przyjemnosc-zreszta jestem studentka nauczania
              poczatkowego i mam tzw praktyke.nie moge sobie pozwolic na stala prace bo w tyg
              mam zajecia.A zawsze te pare groszy wpadnie.Chodze tez na wolontariat i za
              darmo opiekuje sie dzieciakami.Takze nie mowcie ciagle o tym wyzysku, bo jesli
              komus stawka nie odpowiada to rezygnuje i wszystko...
              • Gość: jagienka do Pati IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 15:50
                Dziękuję Ci za mądrą wypowiedź. Ja już nie odpowiadam na takie napastliwe posty
                bo to szkoda nerwów. Pozdrawiam :-)
                • Gość: malwing Re: do Pati IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 16:32
                  macie racje dziewczyny - nie ma co odpowiadać na głupie zaczepki ...
                  • Gość: Pati opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:00
                    No jasne ze tak.No ale sa ludzie i ludzie.Po prostu w ludziach jest bardzo duzo
                    zla i agresji..Ale nie wiem skad to sie bierze:/dziwi mnie to troszke,ja jestem
                    zadowolona z mojej pracy i wlasnie jutro jade do mojej malej:)pozdrawiam
                    • Gość: Aga Re: opiekunka IP: 80.54.174.* 27.04.07, 19:23
                      Gość portalu: Pati napisał(a):

> No jasne ze tak.No ale sa ludzie i ludzie.Po prostu w ludziach jest bardzo duzo
                      >
                      > zla i agresji..A

Nie używaj słowa"agresja" bo jak widac nie znasz jego znaczenia.
                      Ty mozesz byc zadowolona z 2 zł na godz.i to twoja sprawa a to ze sa to bardzo
                      niewielkie pieniadze mniej więcej 500 zł miesięcznie to najlepiej wiedza te
                      kobiety ktore wychowały swoje dzieci a teraz dorabiaja na swiadczeniach
                      przedemerytalnych.Więc nie obrażajcie sie bo, najpierw trzeba sprobowac tej
                      pracy bądz wychować samej dzieci a pozniej innych wynagradzać.
                      • Gość: Pati Re: opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 19:31
                        no ale ja wlasnie wypowiadam sie na ten temat bo pracuje w charakterze
                        opiekunki.Gdybym nie wiedziala nic na ten temat to nie pisalabym :/Nie obrazam
                        sie, ale nie wiem czemu ludzie zaraz rzucaja wyzwiskami.Po prostu dziewczyna
                        zadala pytanie i mysle ze najlepiej jesli odpisze sie i odpowie na pytanie
                        grzecznie,albo wogole sie nic nie pisze.
                        • Gość: jagienka Re: opiekunka IP: *.realestate.net.pl 27.04.07, 21:06
                          Pati napisała:
                          mysle ze najlepiej jesli odpisze sie i odpowie na pytanie
                          > grzecznie,albo wogole sie nic nie pisze.

widzisz Pati, wydaje mi się, że na tym forum ciężko jest chyba znaleźć taki
                          wątek, w którym nie ma nikogo wyładowującego swoje frustracje albo
                          wymądrzającego się i piszącego wyzwiska... tacy ludzie niestety...ale tak dla
                          kontrastu przyjemnie się czyta np. Twoje posty. Pozdrawiam
                          PS. Powtórzę jeszcze raz, chociaż już to pisałam... nie chodzi mi o
                          wychowywanie mojego dziecka, do czego tak nieustannie przyczepiają się wszyscy
                          krzykacze, tylko o opiekę doraźną (kilka godz. w tygodniu) kiedy np. muszę coś
                          załatwić. Tyle.
                          • Gość: Pati Re: opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:52
                            i o to chodzi..Pozdrawiam
                      • Gość: agra Re: opiekunka IP: *.ols.vectranet.pl 28.04.07, 18:47
                        A co mają zrobić matki które w pracy zarabiają ok 1000zł. Jak mają dać opiekunce
                        więcej?? To już bardziej opłaci się wziąć urlop macierzyński. Ale jak wyżyć za
                        400zł miesięcznie? Poza tym myślisz, że żłobek albo przedszkole przyjmują dzieci
                        za darmo. Też sobie liczą. A do tego w takich obiektach dzieci ciągle chorują.
                        Ciągłe zwolnienia z pracy niestety nie są mile widziane. Dobrze więc że są takie
                        opiekunki które zgadzają się zająć dzieckiem za parę złotych.
                        • Gość: malwing Re: opiekunka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 22:11
                          no widzisz moja mama jest rencistką - dostaje rentę w wys. UWAGA!!! - 420ZŁ
                          jak żyć? - gdyby nie praca to co krawat? - bo na sznur kasy nie wystarczy

w takim szambie przyszło nam żyć ...
                          • mekubal Re: opiekunka 29.04.07, 16:11
                            PYT. do Jagienki- ile lat ma twoje dzieciątko? i czy potrzebujesz opiekunki
                            tylko na tzw."dochodne" na pare godzin i tylko czasami?
                            • Gość: jagienka Re: opiekunka IP: *.realestate.net.pl 29.04.07, 23:58
                              moja córeczka ma 4 latka, chodzi już do przedszkola. Opieka potrzebna jest
                              czasami, głównie popołudniami. Pozdrawiam.
                              • mekubal Re: opiekunka 30.04.07, 18:02
                                dopytuję się dlatego, ze moja przyjaciolka szuka pracy jako opiekunka do
                                dziecka i jesli bylabys chetna i ona rowniez to moze cos by z tego wyszlo, a
                                moge zapytac w jakiej dzielnicy mieszkacie? (jesli jest to zbyt prywatne, jak
                                na Forum to mozesz napisac na mojego emaila- mekubal@gazeta.pl)
                                Chcialabym sie rowniez zapytac, tak teoretycznie, srednio ile razy w tygodniu
                                czy miesiacu i o ile wczesniej moglabys informowac kiedy bylaby potrzebna?
                                Dziekuje, pozdrawiam
                                • mekubal Re: opiekunka 01.05.07, 17:44
                                  Pyt.do Jagienki- up :)
                                • jagienka07 do mekubal 01.05.07, 19:18
                                  odpowiedź czeka na Twoim e-mailu. Pozdrawiam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka