Dodaj do ulubionych

++Centrowanie kól w starym motocyklu gdzie??++

16.01.07, 08:28
jak w temacie potrzbuje wycentrowac aluminowe koła szprychowe do motocykla
zabytkowego.
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: ++Centrowanie kól w starym motocyklu gdzie??+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 08:54
      Spróbowałbym w jakimś serwisie rowerowym

Gośc do rzeczy taki młody nawet jest na bór hmmm mnoże to nie bór nie wiem ale
      ten sklep jest tak dalej w łąkach bliżej rzeki jak się jedzie tramwajem mostem
      to widać reklamę (ROWERY - napisane grafitti)na domku można podjechać zapytać
      nawet jak nie wycentruje to może doradzi gdzie

Pozdrawiam
    • Gość: klient Re: ++Centrowanie kól w starym motocyklu gdzie??+ IP: *.apus-net.pl 16.01.07, 09:02
      Kiedyś u Bartolewskiego pracował starszy gość, który za kilka złociszy potrafił w try miga ustawić koło. Być może jeszcze pracuje w serwisie na Drogowców?.

W ostateczności podjedź na ul.Złotą - w podwórzu ze składem węgla działa niejaki Janusz - zajmujący się polerką. Być może On ma namiary na kogoś godnego zaufania. W końcu bywają u niego magicy z Wielunia i Kępna :)

pozdrawiam klient

PS. Zdradź tajemnicę, co to za zabytkowy model z aluszprychami? :)
      • hanss25 Re: ++Centrowanie kól w starym motocyklu gdzie??+ 17.01.07, 18:57
        witam
        Janusza znam:)siedzi i poleruje calodobowo:),dzieki niemu wypolerowalem
        aluminum na lustro,motocykl to jawa perak,a metalowe obrecze byly skorodowane
        wiec zastapilem je obreczami z mz, przeplotlem bebny,ale pasowalo by teraz je
        ustawic ,samemu nie moge idealnie;/,skoczw do pana Puchaly przy wiosnie, moze
        on cos doradzi.dzieki wszystkim za sugestie sprawdze podane namiary.
        pzdr.
        • Gość: klient Re: Centrowanie....... IP: *.apus-net.pl 17.01.07, 19:26
          moto.allegro.pl/item154037047_jawa_perak.html
          No ładne cacko :). Demoludy teraz w modzie, zwłaszcza te nie cięte (nówka sztuka, nieśmigana :)).

W sprawie centrowania zapytaj w MAR-BIKE na ul.Niedługiej (tel.3710659)- tyle że to serwis rowerowy ale, od rzemyczka do koniczka;
          może jeszcze warsztat Krzyśka Nogłego na ul.Czystej 303 - chyba jako jedyny robi jeszcze silniki demludów - może będzie miał namiary na jakiegoś speca.

Przy okazji "hanss25"? uzywasz tego nicka od dłuższego czasu, czy tylko na potrzeby tego forum? ;))

pozdrawiam
          klient
          • hanss25 Re: Centrowanie....... 17.01.07, 19:36
            jest jeszce taki gosc na ulicy Ewy pan Puchała robi dobrze motorki ,ten z
            czystej tez jest dobry, simsony przerabia na 5 biegów , zakłada teflonowe tłoki
            z jednym pierscieniem:)siomson 120 frunie:)
            hanss bo lubie historie i mam kask po niemcu na motor i wyglądam w nim jak
            Hans:)
            na innych forach mam rożne niki.
            dzieki za namiary
            pzdr.
            • Gość: klient Re: Centrowanie....... IP: *.apus-net.pl 17.01.07, 19:56
              :) nie fora miałem na myśli; raczej odczytywaną swego czasu pewną grupę dyskusyjną spod znaku precla:))

No, ale to zamierzchła przeszłość; chyba że gość na Zündappie z watahy Słowacja 2001 to akurat Ty. Jeśli tak, wisisz piwo za amnezję jakiej musiałem wykazać przepytywany przez "mestskom policie" na okoliczność przelotu tej ekipy przez Smokowiec :)))

pozdrawiam
              klient

PS. Sezon cały rok, co za kraj, :)) Na te dziury bez dobrego żółwia nie ma co wyjeżdżac :) Standardowo - jednośladowcy uważajcie na malowanych pasach - drogowcy nadal używają wesołej farby :(
    • Gość: W Re: ++Centrowanie kól w starym motocyklu gdzie??+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 11:40
      Skocz sobie do empiku i poszukaj gazety Classicauto ... tam się ogłaszają tego
      typu firmy ... w cz-wie raczej takich firm nie ma ... nie wiem czy się chcesz
      tłuc do innego miasta ... ale podpowiadam
    • skl2 Re: ++Centrowanie kól w starym motocyklu gdzie??+ 17.01.07, 21:41
      We Wręczycy Wlk jest facet co odnawia stare motocykle.
      Nazywa się Marek Krawczyk a zakład ma chyba na ul. Spokojnej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka