Dodaj do ulubionych

Miximport doświadczenia i opinie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 20:50
Proszę o jakieś informacje na temat pracy w Miximporcie - ostatnio ukazuje się
tam trochę ogłoszeń do pracy. Nie wiem czy to z powodu rozwoju firmy czy bądź
też dużej fluktuacji kadr albo może jakieś inne powody.
Dzięki za rzetelne opinie i spostrzeżenia.

Podpisano:
"być może przyszły pracownik"
Obserwuj wątek
    • Gość: matysiak marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 195.117.19.* 26.01.07, 21:18
      przychodż śmiało atmosfera wspaniała zostaniesz kierownikiem działu do spraaw
      różnych jeśli palisz papierosy to zapisuj kiedy potem potrącę ci to z penscii i
      jeszcze nadgodzinki dostaniesz do odrobienia za darmo

ja tej firmy nikomu nie polecam każdy, nawet cieć każe zwać się kierownikiem
      ta firma to dno!! a w szczególno ści pracujący tam ludzie
      • Gość: ina Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 21:27
        Byłam tam ,w sprawie pracy na stanowisko telemarketerki ,usłyszałam tam takie opowieści,że głowa mała.Z tymi papierosami także , z pensjami, z jakimiś chorymi karami z maxymalnym wyzyskiem, szok.Skoro traktowani są tam tak ludzie, na takim stanowisku, to podejrzewam ,że na innych może być podobnie.W każdym razie , ja nie skorzystałam z ich oferty.
        • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:55
          Ludzie dajcie sobie spokuj to złodzieje i oszuści. Zatrudniają na pół etatu a
          pracuje się na cały a poza tym zmuszają do zostawania po godzinach na jakichś
          durnych dyżurach i przychodzenia do pracy w soboty i sprzątania , mycia toalet i
          okien nie płacąc za to ani grosza. Jak pracownicy się zbuntowali że nie do nich
          powinno należeć sprzątanie to powiedział że owszem zatrudni sprzątaczkę ale
          znaszych pensji. Poza tym nigdy nie płacą w terminie. A poza szef firmy
          MixImport stosunkuje się ze swoimi pracownicami!!!!!!!!!!!!!!Nie wspominając już
          o inteligencji kadry pracowniczej w szczególności tzw. kierowniczki
          telemarketingu hahahahahahaha K.K. która skończyła tylko szkołę podstawową jak z
          resztą większość pracownic. Które oczywiści zajmują "kierownicze
          stanowiska".Piękny budynek to tylko pozory pracownicy siedzą w pokojach 2 na 2
          metry nieogrzewanych i śmierdzących. A jeżeli chodzi o organ sądowniczy to
          wydaje mi się że pan Matysiak jest już dużym chłopcem i powinien odpowiadać za
          swoje przekręty a nie uciekać do szpitala i udawać chorobę. Już wiele dziewczyn
          odchodziło z "wielkiej firmy Matysiaka" bo szykanowano je psychicznie.I niech
          nie będzie taki pewny że oszukiwanie pracowników dzięki którym ma to co ma
          ujdzie mu na sucho bo jest kilka osób które już dzisiaj myślą o tym jak wysokie
          odszkodowania będzie musiał NAM wypłacić. Jeżeli to czytasz ty frajerze to
          pójdziesz z torbami tam skąd przyszedłeś.
    • Gość: darek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:59
      mój syn tam pracował na szczęście tylko tydzień . Póżniej się okazało że
      pierwsze dni za darmo ( -dni obserwacyjne!)
      Pracował przy szykowaniu chińskiej tandety( po 4 zł)i podróbek) na nasz rynek
      Nie POLECAM . WYłąCZNIE DLA ZDESPEROWANYCH
      • Gość: byla pracownica Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:50
        mialam nieprzyjemnosc pracowac w tej firmie,poprostu tragedia!!nie polecam!!tam
        ludzie sa wykanczani psychicznie,chore klimaty tam panuja,zarobki tragedia i
        placone z duzym opoznieniem.opieprz mozna zarobic o byle gowno i oczywiscie bym
        zapomniala super co tygodniowe zebrania sobote ,ktore nic nie wnosza,poprostu
        szef urozmaica nam czas wolny,zeby nikomu sie nie nudzilo!!a gdybys mial
        watpliwosci to dziewczyny na caly etat dostawaly 700zl,malo ktora sie wyrabila
        zeby dostac wiecej.nic dodac nic ujac!!!
    • Gość: kuba Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:04
      No proszę. A media nam wmawiają ile ofert jest na rynku tylko nam się nie chce
      pracować.
      • Gość: bbb Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 12.02.07, 23:37
        koszmar
    • Gość: były pracownik:) Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 27.01.07, 15:14
      no cóż chyba nie jest tak źle jak piszecie... nie może byc aż tak źle... kilka
      nadgodzin w miesiacu... tak z 80:) miła i sympatyczna atmosfera... jak sobie ją
      sam stworzysz....:) do tego sypatyczny i niewiele wymagający szef... jak go nie
      ma - nic tylko pracować w miximporcie
      • Gość: marcin_czwa Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 27.01.07, 17:00
        I później według szefostwa takich firm pracownikom "w dupach się poprzewracało".
        Nie da się mieć z niewolnika pracownika, niestety. Buractwo, a później
        narzekanie, że takie bezrobocie, a nie można pracownika znaleźć.
    • Gość: gość Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:37
      czytam te wszystkie opinie i mam wrażenie że na forum wypowiadają się tylko
      osoby, które już nie pracują w tej firmie. A może wypowiedziałby się ktoś kto
      tam jeszcze pracuje ??
      • Gość: obecnie pracujacy Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:02
        ja tam jeszcze pracuje i z przykroscia stwierdzam ze wszystko tu zamieszczone
        to prawda :(
        • Gość: ja też pracuję Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:15
          Za stanawiające, że tak źle się mówi. Słodko nie jest, ale też nie tak
          strasznie.Pracowałam w gorszych firmach. Tutaj przynajmniej płacą- może czasem
          z opóźnieniem, ale jednak. Nikt tam nie trzyma na siłę, więć....
    • Gość: nie powiem Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:17
      Jeżeli zastanawiasz się nad pracą w Miximporcie i używasz słowa "fluktuacja",
      to powiem Ci, że nie zarobisz w tej firmie dobrych pieniędzy, bo o to chodzi
      przecież !!! Przychylam się do zdania Darka - tylko desperacja. Wybrani tylko
      mogą zarobić nieco wiecej niż minimum.....
      • Gość: gość Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:21
        a co znaczy mimimum ?? na jakie pieniądze można tam liczyć i na jakich
        stanowiskach, albo za jaka prace ??
        • Gość: oszukana [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:25
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:27
            arobisz 700 zetów a jak nie wykonasz planu jaki sobie p.Matysiak w swojej
            niewielkiej inteligencji wymyślł odbirze ci z pensji 200 zł i musisz jeszcze
            posprzątać po nim jak się
            zesra. A to nic przyjemnego uwierz mi.Przepraszam za klapsusy językowe proszę o
            wyrozumienie

• Gość: nie powiem Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:30
          Minimum to tyle na ile się umówisz co do podstawy. Zeby wyszło ponad podstawe
          trzeba mieć farta, albo faktycznie niesamowicie się wykazać. A to trudne o tam
          prochu już nikt nie wymyśli. Jak już wyjdziesz na swoje to trafi Ci się rozmowa
          z właścicielem, że należy pozmieniać stawki i znowu dupa z tyłu, więc ....
          • Gość: ??? Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 27.01.07, 20:42
            ludzie !!!!!! to jak jest tak źle to czemu wy tam jeszcze pracujecie???? nikt
            was siłą nie trzyma!!!!!!! szukac lepszej pracy - ofert od groma i ciutciut:)
            idealnych pracowników jak wy każdy zatrudni bez mrugnięcia okiem - tylko czy
            aby na pewno jesteście tacy bez winy i całe zło świata to MM????
            • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:47
              dzień dobry panie MM niech pan daje większe pieniądze to ludzie będą
              zprzyjemnością przychodzić do pracy. Pan tylko neguje swoich pracowników a jak
              coś zrobią dobrze to słowa pochwały z pana ust wychodzą bardzo trudno. Umie pan
              tylko docenić rodzinę tampracującą a ludzi z zewnątrz traktujecie jak odrzuty
              atomowe
              • Gość: ??? Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 27.01.07, 20:51
                naprawdę - jaka rodzina pracuje teraz w Miximport?? Ja nie znam żadnej - z
                różńych powodów już ich nie ma jakbyś nie wiedziała - a może zamiast
                przychodzić do pracy za większe pieniądze warto popracować za mniejsze?
                • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:56
                  ty chyba palancie nie wiesz chyba o czym mówisz.Może sam byś się wziął za jakąś
                  pracę a nie stwarzać sobie problemy. Dajesz dobre rady że warto pracować za małe
                  pieniądze a sam okradasz państwo i podatników a jak to wychodzi na jaw to
                  uciekasz do szpitala udając chorego żeby uniknąć odpowiedzialności więc nie ucz
                  kogoś moralności i pokory bo nic o tym niewiesz baranie
                  • Gość: ??? Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 27.01.07, 21:00
                    mylisz się baaardzo - a choroba nie wybiera obyś nie musiała tego przechodzic
                    co MM jakby ci firme okradali to ciekawe jakbys reagowała - raz drugi trzeci a
                    potem to już każdy złodziej i ja sie mu nie dziwie ze tak reaguje:) wyluzuj
                    kobieto bo cie własn akrew zaleje:)))))
                  • Gość: gość Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:02
                    wiesz to czy słyszałaś plotki ?? bo jak mają firme zamykać to po co tam do
                    pracy ??
                    • Gość: ??? Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 27.01.07, 21:03
                      jak to zamykać??
                  • Gość: jeszcze pracujacy Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:05
                    HALOOOO, "oszukana" jestes na pewno moja kolezanka z pracy, chociaz niestety
                    nie poznaje Cie. przesadzasz i to ostro, Coebie tu nikt nie obraza, a Ty ostro
                    jedziesz po bandzie, zastopuj kolezanko. myslisz ze jak piszesz anonimowo to Ci
                    wszsytko wolno??? dziewczyno, opanuj sie!!!! poza tym mam nadzieje ze piszesz z
                    kafejki internetowej a nie z domu, bo bardzo latwo bedzie namierzyc komputer z
                    ktorego teraz piszesz, a za te obrazliwe slowa mozesz odpowiadac w sadzie. tak
                    wiec spusc z tonu
                    • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:08
                      możecie mi nagwizdać. Jak nie ma sądów dla malwersantów i złodziei to mnie za
                      pisanie prawdy możecie podziękować a nie straszyć sądem. Od straszenia są duchy.
                      :))))))))))))))))))
                    • Gość: ??? Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 27.01.07, 21:13
                      Spuszczasz z tonu?? jednak nie same głąby i niedouczeni tam pracują?? no
                      popatrz - znam wielu wartosciowych ludzi których baaardzo obraziłaś szkoda -
                      nie bronie Marka ale uważam że postępuje w sosunku do ludzi tak jak oni w
                      stosunku do niego i jest fer w stosunku do tych którzy są fer w stosunku do
                      niego:) moja opinia moje odczucia
                    • Gość: kamila Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 217.153.99.* 10.10.07, 14:11
                      taki jesteś oddany pracodawcy? jesteś zwykłą ciotą palancie i nie strasz tej
                      dziewczyny o stracić robotę to ty możesz o ile jeszcze tam pracujesz hahahahahahaha
                • Gość: olek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 26.06.07, 20:16
                  ale z ciebie altruistka!!!!!! to zasuwaj za darmoche ,daj przykład innym a
                  jesli nie mialas z tym "przedsiebiorstwem z ambicjami unijnymi" do czynienia
                  to zamknij buzke i popracuj tam troche ,zaczniesz pluc juz po dwoch
                  dniach....ja tam pracuje ,bo niestety musze ale zal d...ę sciska
                  QI pana szefa powala!!!!!!!!!
                  • Gość: Łukasz Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 02.07.07, 20:14
                    Witam. jak kilka osob tutaj obecnych uważam ze szefowie miximport to jednak
                    mimo wszystko pu..k z ze swoja l...ndą Ale, dosc!! musialem odreagować! i nie
                    dlatego że chodzi mi o zemste!NIE!! ja mam dobrą prace z wynagrodzeniem
                    dokladnie 2 i 1/2 raza wyższym. ale sa jak ich nazwalem bo podejscie do ludzi z
                    ich strony jest straszne. A ze lamią wszelkie zasady moralnego zatrudniania
                    pracownikow, o tym wspomnieć trzeba. Ciesze sie ze juz po! ciekawe czy link z
                    tego forum zainteresowalby urzad skarbowy( wyplacanie pociuchu na reke reszty
                    wyplaty to chyba nie zzbyt legalne), nie placenie za nadgodziny, i umówmy sie
                    nie oddawanie wolnych dni również do prawych nie nmalerzy. Ale ja się nie znam
                    wiec się zapytam kogo trzeba.
                • Gość: kamila Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 217.153.99.* 10.10.07, 14:06
                  a pracuje tam jeszcze blondi kasia którą mm popycha? fajna była ewa ale presji
                  nie wytrzymała i się zwolniła. MIXIMPORT TO TOTALNA POMYłA MOJEGO żYCIA. Pracują
                  tam tylko imbecyle które nie znają kodeksu pracy ( piszę oczywiście o babkach z
                  kadr) idiotki
        • Gość: Obcy Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:15
          SAntiago De Compostella czeka:)
      • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:22
        Nie chrzańcie głupot szczególnie ci którzy tam pracują nikt mi nie powie że tam
        jest kolorowo no chyba że głupie panny jak np. KK odpisała na moją wypowiedz,
        niemartw się nie da ci premi że mówisz o nim dobrze
        • Gość: gość Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:39
          ale mam wrazenie ze to raczej duza firma zatrudniajaca dosc duzo ludzi ?? a
          skoro jest tak zle - to dlaczego oni tam pracuja. opłaca im sie to, nie maja
          wyjscia, czy lubia taka prace ?? pytanie do oszukanej ??
          bo to co piszesz ciagle mnie nie zniecheca
          • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:43
            Jak ciebie to nie zniechęca to jesteś jakiś inny a ludzie pracują tam bo nie
            mają wykształcenia i są po szkołch podstawowych i uważają że mają wielkie
            szczęście że gdzieś pracują i myślą sobie pewnie że na nic lepszego ich nie stać.
            • Gość: ??? Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 27.01.07, 20:47
              a widzisz oszukana zmieniasz ton??? nagle okazuje się ze to wybór ludzi i nie
              jest to obóz karny?? no popatrz - zmień coś w życiu np. pracę albo podejście a
              będzie le[iej. Zamiast poltek i udawania ze się pracuje może warto naprawdę
              POPRACOWAĆ??
              • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:50
                ty chyba najlepiej wiesz czy ktoś pracuje bo po pierwsze masz psy gończe które o
                wszystkim ci donoszą a po drugie tam jest jak w big brother wszędzie kamery
                niedługo będziesz zakładał je w klozecie.
            • Gość: gość Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:51
              czy to oznacza że ci którzy tam pracują nie mają żadnych ambicji zawodowych i
              tylko dlatego tam są ??
              • Gość: ??? Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 27.01.07, 20:54
                oj to chyba nie tak z tymi ambicjami jak się chce to się pracuje wszędzie i
                dobrze a jak nie chce się to wszystko przeszkadza a kamery?? jak się nie udaje
                tylko robi to ci to nie przeszkadza:) a
            • Gość: jeszcze pracujacy Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:54
              pol firmy szuka pracy gdzies indziej, ale trafic z deszczu pod rynne to nie
              jest dobre rozwiazanie. czemu nikt od razu nie pie..ie roboty i nie pojdzie
              na ulice? - bo ma rodzine na utrzymaniu i dopoki nie znajdzie nowej roboty to
              nie rzuci starej. nikomu nie zagladalam w zyciorys ale krzywdzace jest pisac o
              nas ze jestesmy tylko po podstawowce. na pewno sa i tacy ale duzo wsrod nas
              jest osob po studiach, konczacych studia, po technikach lub ze srednim
              wyksztalceniem. Nie podoba mi sie ton "oszukanej" gdyz anonimowo to kazdy pisac
              potrafi. Ciekawe czy to samo jest zdolna powiedziec szefowi prosto w oczy -
              niestety w to watpie. swoimi wypowiedziami daje swiadectwo tylko o sobie. nie
              to zebym bronila szefa, niestety sam sobie zapracowal na to co teraz sie dzieje
              na tym forum. ogolnie wielki niesmak, blah.
              • Gość: pracownica Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:03
                Masz świętą rację, jeżeli tak wam źle to do widzenia. Ja też nie kocham szefa,
                ale mam rodzinę, a dzięki niemu nie boję się, że wyląduję na ulicy, bo nikt tu
                bez powodu nie wywala z pracy,i nie jestem po podstawówce jak twierdzi jakaś
                niedouczona poszkodowana przez los niedojda.To co robię, robię najlepiej jak
                umiem i nikt się mnie nie czepia, więc i ja nie mam powodów do narzekań.
                • Gość: friend Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:11
                  popieram oszukaną a wam wszystkim współczuje i życzę zdrowego rozsądku.
              • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:05
                uważam że nie obrażam nikogo nazywając was niewykształconymi ponieważ ludzie
                inteligentni nie traktują innych pracowników w taki sposób. A sami dobrze wiecie
                jak tam traktowani są ludzie. Jak śmieci
              • Gość: nie powiem Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:10
                do Oszukanej: uważam że jesteś głupia pisząc takie rzeczy. Skoro pracują tam
                ludzie po podstawówce to wiedz, że Miximport z 10 osobowej firmy rozrósł się do
                ponad 100 os. Dzięki komu ??? Co do ludzi z ambicjami zawodowymi to już
                poodchodzili z tej firmy, a ci którzy są szukają pracy w 99%. Nadal uważam, że
                lepiej szukać od razu czegoś innego - tylko dla despertów szukających pracy.
                • Gość: oszukana Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:15
                  a dla waszej wiadomości ja też odeszłam z tej firmy i to bardzo dawno
                  temu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Współczuje wam ludziska takiej pracy i szefa. Ale
                  wiem że niektórzy z was nie mają wyjścia i muszą tam pracować. Ale cieszę się że
                  ta sprawa w końcu wyszła poza mury firmy i może zainteresują się nią odpowiednie
                  władze. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy dla wszystkich uczestniczących w forum
                  bybybyb
                  • Gość: Pracownica Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 16:33
                    Do Oszukanej.
                    Bardzo jestem ciekawa skąd uzyskałaś wiadomości, że większość pracownic w firmie
                    jest po szkole podstawowej? Jeżeli nie możesz tego udowodnić to nie pisz głupot,
                    które obrażają inne osoby.
                    Sama pracowałam w Miximporcie (skończyłam studia)i nie potrafię zgodzić się z
                    Twoją opinią.
                    Bywały dni, kiedy faktycznie ciężko było wytrzymać w firmie, ale to chyba
                    normalne (każdy ma czasem zły dzień),jednak czas tam przepracowany nie był zły.
                    Atmosferę w pracy tworzą ludzie tam pracujący i wiem, że w momentach radości i
                    smutku potrafiliśmy być razem.
                    Przychodząc do pracy wiedziałam jakie będą moje obowiązki i mogłam się z tym nie
                    zgodzić, a pisanie o dyżurach jakby to było najgorsze zło na świecie to przesada.
                    A tak w ogóle to skoro twierdzisz, że to taka okropna firma to trzeba było wcale
                    nie podpisywać umowy o pracę.
    • Gość: jeszcze pracujacy Ale jazda... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:24
      *oszukana* ostro namieszala, a my w poniedzialek wracamy do roboty, ciekawe co
      po tej zywej dyskusji nas tam zastanie..
      glowa do gory, w poniedzialek w wyborczej dodatek praca ;))
      kazdy z nas sie wygadal, kiedys trzeba z siebie wyrzucic to co nam na serduchu
      lezy, ale pamietajcie ze trzeba zachowac umiar i nie dac sie ponosic emocjom.
      obrazac jest bardzo latwo, ale to wcale nie jest wyjscie z sytuacji.
      a wiec noski do gory i powodzenia
      trzeba sie cieszyc z tego co sie ma i walczyc o to zeby bylo jeszcze lepiej!!
      (ale nie po trupach!!)
      poki co jest weekend, bawcie sie dobrze, buziaki ;*
      • Gość: gość Re: Ale jazda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:34
        ciągle brak jednoznacznej opinii - warto - nie warto !!!
        jedna "oszukana" która nie pracuje od dawna - jej słowa
        i raczej neutralne komentarze innych trzeba by to zobaczyć :)
        • Gość: jeszcze pracujacy Re: Ale jazda... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 21:40
          z calego serca nie polecam!!!!!!!! mam nadzieje ze to wystarczy.. :(
        • Gość: ??? Re: Ale jazda... IP: 212.160.86.* 28.01.07, 08:18
          Witam! Dziwna ta dyskusja ktoś wszystkich podpuścił nagdał bzdur i uciekł a
          tak naprawdę w firmie jak wszędzie - raz dobrze raz źle. Jak jest sezon trzeba
          pracować jak go nie ma przychodzi się na 8 gdozin i np. koduje za kasę
          oczywiscie hmm ciekawe gdzie tak jest - nie ma roboty jazda na bezpłatny urlop!!
          A że za błędy karze sobie płacić i odciąga z premii?? no cóż ciekawe czy
          jakbyście byli szefami własnej firmy pozwolilibyście się okradać. Przychodząc
          do pracy umawiasz się na kasę i warunki jak nie pasuje sorki więcej nie
          przychodź a skoro zgadzasz się to czemu nagle przestaje pasować?? Mam wrażenie
          że pracownicy sami się nakręcają na szefa. Przyjdź zobacz i dopiero wydawaj
          opinie. a ja? ja juz nie pracuję i żal mi i ludzi którzy tam są i atmosfery -
          jednak było fajnie:)) mimo nadgodzin mimo dziwactw szefa..... szkoda:)
    • Gość: xxx Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 22:06
      Myślę że tam nie jest tak źle skoro co niektóre osoby przychodzą sobie do pracy
      o której chcą i wychądzą kiedy chcą w czasie pracy, i nagminnie się spóźniają, w
      normalnej firmie wyleciały by po trzech takich spóźnieniach z wielkim HUKIEM !!!
      • Gość: pracownica Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 22:28
        Do marketów to nam jeszcze daleko, a i zarobki lepsze i praca lżejsza( no może
        nie licząc magazynu) a poza tym ludzie są ok, a szef jak szef nie daje sobie
        łazić po głowie. Czasami przesadza, ale gdzie jest lepiej?!
        • Gość: nadal Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 08:41
          Firma-straszna jezeli chodzi o ilośc niepłaconych nadgodzin i atmosferke.
          wykorzystywanie pracownika-najgorszy ze znanych przykładów
          sprzatnie z myciem okien poza godzinami
          zebrania poza godzinami
          wynagrodzenie -głodowe
          atmosfera -kierownictwo typu kapo obozowy
          zatrudnienie - -okres przystosowawczy,połówki, umowy zlec. itp.
          Ale sie kreci i no na jedzenie suchego chleba z pensji wystarcza 700zł

• Gość: ??? Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 28.01.07, 12:36
            Ciekawe tylko komu Marek przyszedł i kazał myc okna i kible.... jakoś nigdy
            tego nie słyszałam a skoro tak źle i głodowo to ....... znajdz sobie cos
            lepszego..... tyle pracy dookoła
            • Gość: marta Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:31
              Pozdrowionka dla wszystkich. No to sobie poczytałam na pana MM i muszę przyznać
              że wszystko to prawda no może z małymi wyjątkami osób które go
              broniły :).Pracowałam w tej firmi i wiem co się tam dzieje. Więc nie boję się
              wyrazić swojego zdania na forum a nawet się przedstawić bo mam nadzieję że
              przeczytają to osoby któych to całe zamiesznie dotyczy hahahaha. Bardzo się
              cieszę że ta sprawa nabrała rozgłosu. Bo faktycznie żle się dzieje ludzie
              pracują jak w Kołchozie w brudzie zimnie i smrodzie. Ale mam dla was przesłanie
              ludzie szanujcie się wzajemnie bo pracujecie w jednej firmie i intrygi które
              stwarzają niektóre osoby są niepotrzebne. Tworzycie zespół a zespół powinien
              się wspierać dla dobra wszystkich oczywiście. No chyba że zasada jest taka że
              kto ma bardziej brązowe wary ten dłużej się tam utrzyma? hahahahahaha!!!!!!!
              Jedno jest pewne ludzie tam pracujący siedzą tam pewnie z różnych powodów
              jednym z nich jest bezrobocie. Pieniądze małe atmosfera nieciekawa. Ale są i
              dobre strony sympatyczne koleżanki (oczywiście nie wszystkie). A co do szefa to
              tak naprawde nie wie co się dzieje za jego plecami a decyzje jakie podejmuje są
              bardziej zmanipulowane przez osoby które uważa za swoich powierników i do
              których pewnie ma czasem za duże zaufanie. Czasem powinien uważniej obserwować
              co się dzieje za jego plecami. :) No to tyle kłóćcie się dalej :)
              Przesyłam pozdrowienia dla wszystkich
              • Gość: do marty Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 17:31
                no prosze marta ciekawą opinie masz.twoje odejście też było ok. ja to nazywam
                nóż w plecy z uśmiechem i niespodziewanie. (kilka dni na znalezienie zastępstwa)
                Ale poradziliśmy sobie było ciężko ale teraz jest bardzo dobrze.Czyżbyś nie
                wiedziała a może wpzyjemniejsza jest ci opinia oszukanej?
                • Gość: MARTA Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:52
                  do pana marka od marty ..."
                  dla Pana wiadomości to nie ja się zwolniłam sama .. tylko uczynił to
                  PAN!! a tylko dlatego że wyszłam za mąż !!
              • Gość: zadowolona Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:22
                Witam
                Pracuje tu prawie rok i powiem jedno.Jeżeli dobrze pracuje-ja lub inne osoby,to
                wiem to na pewno,że Marek to docenia.Wiem,to na pewno i czasami jest to druga
                wypłata.Te osoby robia co należy,a że nie chwalą się premią,to ich
                sprawa.Ważne ,że Marek ich docenia,a oni jego.Ja dzięki takiej premii mogłam
                nie odkładać tylko kupić dziecku co potrzeba.Byłam bardzo szczęśliwa i do dziś
                dziękuje.
            • Gość: BB Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 80.54.169.* 28.01.07, 13:32
              Skoro nie słyszałaś o sprzątaniu to możesz pracować tylko w dziale zamówień
              Naj.... dział w tej firmie, śmiechu warte.
              A co powiecie o procedurach, które najpierw trzeba napisać a potem stosować –
              dziecinada.
              Uwaga na wpisy !!!!! - 30zł czy się zmieniło ???
              • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 14:56
                A ty co powiesz o telemarketerce która po roku pracy nie umie przełączyć
                telefonu.Albo zapomni że trzeba oddzwonić do klienta i firma straci
                zamówienie . Albo nie wie jak się liczy się procenty( to nie żart)itd.itd
                • marcin_czwa Re: Miximport doświadczenia i opinie 28.01.07, 18:29
                  Kto ją wobec tego zatrudnił ? Chcesz nam powiedzieć, że nie umiesz rekrutować
                  ludzi ? Sam sobie wystawiasz świadectwo.
                  • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 19:13
                    A może ty jesteś nieomylny. Ale masz racje z rekrutacją mam problem.A
                    świadectwo to ty sobie wystawiasz nieznajomością tematu.
                    • Gość: marcin_czwa Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 28.01.07, 22:45
                      Taak jestem Bogiem Marku i się pławie w swojej doskonałości.

PS. Widać w czuły punkt uderzyłem, iż taki atak na mnie nastąpił i posądzanie o
                      cechy bogów.
                      • Gość: Mariusz Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 23:28
                        problem rekrutacji - to nie tylko problem tej firmy. Według mnie jest to
                        generalny problem pracodawców.
                        Dlaczego - bo przyszli pracownicy - kłamią :) pewnie nie wszyscy, ale większość
                        z osób szukających pracę nagle potrafi robić ot wszystko czego wymaga
                        pracodawca (przynajmniej tak stoi w CV i liście motywacyjnym). Cudowny system
                        szybkiej nauki, czy może drobne kłamstewko. I jest ok jeżeli taka osoba
                        stwierdzi po rozmowie, że jednak nie będzie w stanie poprawnie wykonywać
                        powierzonych jej obowiązków (nie podejmie pracy), ale tak nie jest. Osoby takie
                        podejmują pracę, a później nagle stwierdzają że to nie jest dobra firma, że
                        jest źle i ogólnie ktoś cośod nich chce (pracy).
                        Dla mnie rozwiązaniem było by zamieszczanie ogłoszenia "przyjmę osoby które
                        chcą pracować" bo w dzisiejszych czasach na rozmowy przychodzą osoby które
                        chciałby by tylko przychodzić do pracy (pracować już niekoniecznie).
                        A że w ostatnim czasie bywałem po obu stronach przyjmowałem i byłem
                        przyjmowany - to uwierz mi wiem o czym piszę.
                        • Gość: marcin_czwa Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 29.01.07, 16:46
                          Widzę, że patrzysz tylko na jedną stronę medalu. Ja chodziłem swego czasu na
                          rozmowy kwalifikacyjne i wiem jak powinny wyglądać, a jak nie. Dziewczyna nie
                          umie liczyć procentów, nie zna Excela nawet w stopniu podstawowym ? A co szkodzi
                          zapytać w części praktycznej rozmowy o te elementy ? Np. zadanko z procentami,
                          posadzenie danej osoby przed kompem i zapytanie o proste formuły w Excelu.
                          Kiedyś miałem taką rozmowę, iż dwu panów przez godzinę przetrzepało mnie
                          dokumentnie z programowania C/C++ i ogólnie pojęć informatycznych. Po tej
                          godzinie mieli jakiś ogląd mnie i mojego potencjału.
                          Druga kwestia. Czemu ludzie nie chcą przychodzić na rozmowy albo przychodzą
                          ludzie przypadkowi ("a nuż się uda") ? Jedno to brak stawki w ogłoszeniach (kto
                          ile razy jechał do jakiejś firmy, wydawał kilkadziesiąt zł żeby dowiedzieć się,
                          że dostanie "na początek" 800 na rączkę ?), dwa to ludzie naprawdę dobrzy
                          selekcjonują firmy i nie chodzą na rozmowy kwalifikacyjne gdzie popadnie.
                          Pracodawcy to nie kłamią w ogłoszeniach pisząc o "młodym, dynamicznym zespole" i
                          "atrakcyjnym wynagrodzeniu" ? Coś mi się zdaje, że obie strony są w jakiejś
                          części winne i wiadomym jest że każda strona ma coś do ugrania, nie zawsze w
                          uczciwy sposób.
                          • Gość: Mariusz Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:26
                            Jedna strona medalu :) nnie czytasz dokładnie - przyjmowałem i btłem
                            przyjmowany. Rozmowy trwające 1h to mrzonka, być może odbyłeś jedną taką
                            rozmowę, ja osobiście miałem taką po której wykazałem się wszystkim tym co
                            napisałem w CV, ale co z tego skoro nie wykorzystuję w pracy nawet 10%
                            umiejętności.
                            Ale tracisz ostrość widzenia problemu. Chodzi o rekrutację na stanowisko osoby
                            rozmawiającej z klientami przez telefon !!! robisz więc uproszczenie że
                            podstawy matematyki (obsługa kalkulatora, nie excel'a) ludzie mają po szkole
                            jakiejkolwiek, I tu srogie rozczaeowanie. Nic z tych rzeczy.
                            A czy pracowdawcy kłamią ?? Oczywiście - dlatego pisałem że ogłoszenia o pracę
                            powinny mieć treść "zatrudnię chcących pracować". !!!
                            I było by fer żeby na takie ogłoszenie nie odpowiadały osoby chcące do pracy
                            przychodzić.
                            • Gość: Nieistotne... Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 20:16
                              Ale w ogóle o jakiej rekrutacji mówimy tutaj? Ja jako pracownik tej firmy nie
                              przeszedłem żadnej rekrutacji. Nikt nie był łaskaw zaprosić mnie na jakąkolwiek
                              rozmowę wstępną. Wszystkich szczegółów musiałem się sam dowiadywać w czasie
                              pracy od już tam pracujących osób. Więc o jakiej rekrutacji my tu mówimy? Gdyby
                              nie mój własny opór, który jest mi do tej pory niezrozumiały jeśli chodzi o tą
                              sytuację, to nie pracowałbym w tej firmie. Czy firma na tym skorzystała czy nie
                              to już pozostawię ocenie współpracownikom i szefowi tej firmy. To jedna ze spraw
                              które mógłbym tu poruszyć, ale po dzisiejszym dniu stwierdzam że jedyną osobą z
                              którą warto na te tematy rozmawiać to sam Pan Marek M. bo to jedyna osoba która
                              w tej firmie ma najwięcej do powiedzenia. Mam szczerą nadzieję że w najbliższych
                              dniach będzie taka możliwość, bo ta firma wiele traci w oczach pracowników i to
                              w większości nie przez pomysły które wychodzą z samej góry ale właśnie przez
                              podejście, brak szacunku i traktowanie pracownika przez osoby którym powierzono
                              pewne funkcje jak pracownika a nie worek do wyładowywania własnych emocji. Takie
                              zachowanie na całe szczęście jest już precyzyjnie opisane przez prawo. Nie można
                              też wrzucać wszystkich do jednego worka i pisać że przychodzą tam ludzie którzy
                              chcą tylko przychodzić do pracy i nic nie robić. Pomijając najistotniejsze fakty
                              które temu zaprzeczają to wystarczy powiedzieć że skoro ta firma istnieje X lat
                              i co ciekawsze rozwija się, to jak to się dzieje skoro tam nikt nie chce
                              pracować tylko przychodzić do pracy? Nie zauważyłem żeby stali tam poganiacze
                              nad każdym i co chwile przypominali komuś co ma robić. A niektórym chyba właśnie
                              pomyliły się czasy w których żyjemy i chcieliby żeby tak było.
    • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 14:06
      Z kim ja pracuje ????????? Może rozpoczne od odpowiedzi do ""oszukanej?""
      Spodkaj się ze mną może na policje i porozmawiajmy o tym przestępstwie. Po 25
      latach pracy mogę każdemy spojrzec w oczy i powiedzieć nikogo nie oszukałem i
      nic nie ukradłem czy ty również ? Napewno wiesz że niektóre z was kradną nawet
      kawę którą wam kupuje nie wspominając o póbkach których "ginie" 30% i magazynie
      z kosmicznymi brakami. Atmosfera w pracy? To wy pracownicy w 90 %ją tworzycie
      (ci złośliwi którzy tu piszą również )więc jaka ma być ?
    • Gość: TM dawny pracownik Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.07, 14:37
      Ewidentnie zgubiono wątek na tym forum. "gość" pytał o opinie czy warto tam
      pracować, czy nie ? Odpowiadam: Owszem występuje fluktuacja kadr z przyczyn
      finansowych, ale ogłoszenia są również z podowu rozwoju kolejnych działów i
      pomysłów na dalszy rozwój firmy. Za dużo nie zarobisz bo jeszcze tutaj nie
      wystąpił aż taki duży brak kadry żeby zacząć doceniać ludzi finansowo.Jest to
      nielogiczne w oczach właściciela, że inne powody decydują o zarobkach niż tylko
      taki jak wypracowałeś zysk. Na początku zostaniesz oceniony na jakąś wartość
      wypłaty i potem bedziesz miał możliwość tylko TO utrzymać, za błędy zapłacisz !
      Nie sądze że coś się zmieniło w tym temnacie. Widze że atmosfera o której
      czytasz nie robi na Tobie jakiegoś wrażenia, więc przemawia za Tobą
      profesjonalizm i sam wiesz, że każda firma ma swoje życie (ciemne i jasne
      strony). A w Miximport ewidentnie brakuje czegoś co konsoliduje tą firmę.
      Więcej dzieli ludzi niż łączy. Można by powiedzieć, że po co mają się ze sobą
      lubieć, przecież każdy ma przyjść do pracy, zrobić swoje i wyjść. Tutaj
      właścicel firmy coś zgubił.... P.S. Rada dla CAŁEGO Miximport: nalepiej się
      teraz wspólnie opić i zobaczyć co !!!
    • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 14:41
      700 pln za miesiąc czy to mało? Żeby się utrzymać to bardzo mało. Ale
      popatrzcie z innej strony. Ile może zarobić osoba która w miesiącu ma obrót
      2000 - 5000 pln czyli zysku 200 może 500 pln oczywiście jeżeli kontrachent
      zapłaci.TYLKO DLACZEGO TAKI MAŁY OBRÓT ? Może za dużo papierosów lub rozmów z
      koleżankami albo telefonów do znajomych oczywiście na mój koszt. Można się
      dziwić dlaczego zatrudniać takiego pracownika który przynosi straty
      firmie.Odpowieć jest prosta (myśle że w nią nie uwierzysz) dlatego nie chciałem
      was zwolnić bo myslałem ze te skromne pieniądze są wam bardzo potrzebne i nie
      chciałem was zostawiać na lodzie.Wiedziałem że jak znajdziecie inną prace to
      same odejdziecie.Firma zatrudnia dużo bardzo dobrych pracowników i mogłem sobie
      na taką "rozrzutność" pozwolić. DZIĘKUJE WSZYSTKIM BYŁYM I OBECNYM PRACOWNIKĄ
      ZA KUBEŁ ZIMNEJ WODY.
    • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 15:13
      Re. sprzątania .Może ta kłamczucha co sprzątała w mojej ubikacji coś więcej na
      ten temat powie. ( tylko nie za dużo prosze!!!!!!!! ).
      Bo nie przypominam sobie zeby jakaś kobieta tam miała wstęp. Sprzata od zawsze
      J.
      A to dlatego że lubie porządek a jak pomyśle jak niektóre z was sprzątają PO
      SOBIE!! np.w kuchni ( te niedomyte łyżeczki po serkach te szklanki z fusami)
      ciarki mini przechodzą. A poza tym sprzątacie po sobie.
    • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 15:49
      Wiem że nie ładnie wypominać ale po tym co tu przeczytałem złame swoje zasady.
      Ten krwiopijca Marek kiedyś miał wizje super firmy gdzie wszyscy byli by jak
      rodzina i czuli się jak w domu a może i lepiej.Wiem że tak było przez pewien
      czas.Nie pytałem o której przychodzi i wychodzi się z pracy dzien wolny kiedy
      kto chciał żeby tylko praca była zrobiona, codzienne posiłki z baru na koszt
      firmy , prywatny lekarz raz w tygodniu ,wspólne imprezy. Ale firma się
      rozrastała coraz więcej przypadkowych ludzi. I coś zaczeło psuć. Ludzi
      (przeważnie ci nowi) coraz częsciej zaczeli uważać że jeśli tak można to trzeba
      korzystać można udawać że coś się robi można się ciągle spóżniać można nie
      przychodzić do pracy. Oczywiście żadnych potrąceń. No i się zaczeło. Wiedziałem
      że jeżeli tak dalej będzie to firma nie utrzyma się na rynku a "stara ekipa"
      która mi zaufała straci prace( wtedy było ja trudno znaleść)Zastanawiam się czy
      dobrze zrobiłem myśle że tak firma wciąż sie rozwija ci którzy chcą dobrze
      pracować mają prace zapewnioną i zapewniam dobrze zarabiają. I wniosek nie
      lituj się nad złym pracownikiem nie pozwól zarabiać mu 700 pln zwolnij go.
      • Gość: Mariusz Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 16:06
        No i w końcu jakiś mądry wniosek :).
        Pomysł na uzdrownienie sytuacji:
        1. Zwolnić 50% ludzi
        2. pozostałym podnieść pensje o 50% i zacząć wymagać wydajności w pracy.

Pozdrawiam wszystkich byłych obecnych i przyszłych pracowników Miximportu.

• Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 16:31
          Mysle że się zastosuje do tej rady. Oczywiście w pewnym sensie.
          • Gość: marcin_czwa Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 28.01.07, 18:35
            Tylko nie w takim sensie, że

1. Zwolnić 50% ludzi
            2. pozostałym nie podnieść pensji i zacząć wymagać wydajności w pracy

bo to często przypadłość u pseudo przedsiębiorców (mówię ogólnie, a nie o Twoim
            zakładzie Marku).
            • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 19:20
              Nawet gdyby ktoś chciał w ten sposób to nie jest możliwe.
              Mam wrażenie że nie prowadziłeś żadnej firmy.
    • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 16:28
      Jeszcze raz do "oszukanej" a może oszukującej ? naliczyłem od ciebie coś 11
      wypowiedzi. Zaczynam się o ciebie martwić. Na jaką to ja ciebie kwote
      oszukałem ? Nie jestem pewny ale chyba przypominam sobie naszą ostatnią rozmowę.
      Moze cię odszukam i pogadamy i wyjaśnimy sobie to co cie tak dręczy albo ty
      mnie znajdz.
      • Gość: obcy Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:41
        marek pogubiłeś się po drodze tak daleko nie zajedziesz kasa to nie wszystko
        • Gość: Marek Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 19:14
          To akurat wiem od kilkunastu lat.
    • Gość: Mariusz pozytyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 19:33
      Bardzo długo wzbraniałaem się przed wypowiedzeniem się, ale co mi tam.
      Pracowałem około 6 lat, przez większość czasu było super, ta mniejszość
      wydawała się straszna, ale to tylko dlatego że nie miałem szerszej perspektywy.
      Teraz kiedy zmieniłem pracę jestem w stanie docenić pracę w Miximporcie.
      W mojej ocenie miximport nie jest firmą dla każdego (wielkim błędem było
      przyjmowanie wszystkich), to wymagająca firma, ale przy odrobinie zaangażowania
      dająca ogromną frajdę z pracy.
      Kwestia wynagrodzenia - pracujesz za tyle na ile się godzisz - a jeżeli ci to
      nie odpowiada to odchodzisz, albo nie podejmujesz pracy.
      Atmosfera - ktoś już to pisał sami tworzycie atmosferę. Nikt tego za was nie
      zrobi. Ale właśnie dla tej niepowtarzalnej atmosfery będę zawsze miło wspominał
      te lata spędzone w mixie :)
      A i na koniec - zmieniłem pracę - bo chiałem się rozwijać :) i jak na ironię
      trafiłem do większej firmy która rozwinąć mi się nie pozwoli, ale że jest na
      miejscu i płaci porównywalne pieniądze - to zostanę stając się "udawaczem
      etatowym".
      Pozdrawaim

• Gość: też tam pracowałam Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 16:15
      Zdecydowanie nie polecam!!!! Pensja wypłacana wtedy kiedy szef ma na to ochotę,
      to nic że pracownicy mają rodziny do utrzymania- kogo to obchodzi. Już nie
      wspomne o wysokości wynagrodzenia, bo szkoda gadac. Za wszystkie pomyłki
      odpowiada kto?? Oczywiście telemarketing, dzięki któremu wogóle firma zarabia.
      Ogólnie jeśli chodzi o kobiety pracujące na stanowisku telemarketerki, to
      są "panie przynieś, wynieś, pozamiataj". A już najbardziej denerwujące jest to
      że osoby które są spouchwalone z szefem zadzierają nosa jakby niewiadomo kim
      były. Jedynie żal mi kilku fajnych osób z którymi sie rozstałam opuszczając tą
      firmę. Pozdrawiam ich bardzo serdecznie i trzymam kciuki aby znaleźli jakąś
      normalną prace, bo przecież "normalni ludzi z tamtąd prędzej czy później
      odchodzą" :-)
      • Gość: pracownica Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:32
        Ludzie!!! Całkiem wam się w dupach poprzewracało!! Jakim prawem wypowiadają się
        osoby, które już nie pracują? Skoro ich nie ma to znaczy, że coś im nie
        pasowało i odeszły, ale nie mają prawa oczerniać firmy! Czego wam brakuje?
        Kiedyś były obiadki, ciasto i Marek nas rozpieszczał, ale koniec z tym!! To nie
        jest firma z przed dwóch lat w której się zatrudniałam. Jest sto razy więcej
        ludzi, a do tego nie wszyscy ,trafieni,Mam dla Pana jedną radę Panie Marku- jak
        się ma miękkie serce to trzeba mieć twardą dupę.A jeżeli chodzi o wykształcenie
        pracowników, to nie szkoły świadczą o człowieku tylko jego kultura osobista i
        chęć do pracy, której pokrzywdzona raczej nie wykazała.
        • Gość: ps Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:43
          Mam jeszcze jedną uwagę:Niach Pan nie patrzy na wszystkich pracowników przez
          pryzmat kilku nierobów ( wprawdzie wykształconych, ale...) Ma pan grupę
          oddanych firmie ludzi i to na nich powinien Pan opierać przyszłość firmy, a nie
          na takich co myślą, że biurko służy do malowania paznokci i stawiania na nim
          kawki.To nie był kubeł zimnej wody tylko perfidna prowokacja przez którą mogą
          beknąć niewinni ludzie.
          • Gość: klientka Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:57
            o widzę że piszecie o malowaniu paznokci.
            w końcu są tam u was kosmetyki które trzeba wypróbować !!!
            żeby sprzedać klientom :)
            • Gość: pracownica Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:03
              Jeżeli Pani sugeruje,że najpierw malujemy paznokcie, a potem towar jedzie do
              klientów to jest Pani w błędzie, ale widocznie nie miała Pani okazji ich
              kupować. Gdyby tak było, to wiedziała by Pani,że towar jest ofoliowany. A moje
              stwierdzenie miało być przenośnią.
              ps. Kawy, którą pijemy też nie wysyłamy
              • Gość: klientka Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:35
                Pani ma jakieś błędne informacje ...
                jestem klientką która kupuje kosmetyki i tylko kosmetyki w firmie Miximport i
                wiem jak są pakowane więc nie ucz mnie dziecko !!
                bo w tym momencie obrażasz swojego pracodawcę, który pokazuje obraz swojej firmy
                (swoich pracowników) przez ciebie.
                a co do kawy .. to uważam że warto do Was na nią zawitać przy okazji zakupów.
          • Gość: pracująca Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:03
            mówisz o telemarketingu czy liderkach "PS"???
            • Gość: ps Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:06
              Przecież doskonale wiesz o czym mówię. Widziałaś u nas lakier????
              • Gość: pracująca Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:09
                a mówi ci coś imię justyna??? hahaha
                • Gość: ps Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:14
                  No to już wiem, że jesteś mądra, i zdajesz sobie sprawę, że chodziło mi o typ
                  dwuch obrażonych laleczek, którym ta niedobra kierowniczka nie pozwoliła
                  siedzieć w jednej ławce
                  • Gość: pracująca Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:16
                    hallo ...dwóch piszemy przec o z kreską czyli "Ó"
                    jaka kierowniczka i jaka ławka ????
                    • Gość: ps Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:22
                      Wybacz ó ale w końcu jesteśmy po podstawówce, więc sama rozumiesz, a co do
                      pracownic w ławce to osoby zainteresowane wiedzą o co chodzi, a reszta nie musi
                      • Gość: pracująca Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:38
                        to pogadamy jutro o tym w pracy ..
                        w końcu tojest forum a ja lubię grę w otwarte karty pani A.
                        • Gość: ps Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:39
                          OK Chyba,że wpadniesz jeszcze dzisiaj paniJ
                          • Gość: Mariusz Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:45
                            Brawo dziewczyny :) nic się nie zmieniło ciągle brak wam odwagi do tego aby
                            wprost sobie powiedzieć (raz a porządnie) co o sobie myślicie. Ale mam nadzieję
                            że się w końcu przełamiecie :)

Miłego dnia
                            • Gość: // Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:50
                              Ale o ile się orientuję, to nie jest forum przeznaczone na opinie o
                              współpracownikach, tylko o firmie, a tutaj zaczynają się jakieś chore rozgrywki
          • Gość: Aga Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 29.01.07, 18:44
            Witam.... Obseruję to forum i włosy mi się stają demba! W zasadzie moge
            powiedzieć o sobie była pracownica - w czwartek zaczynam inną pracę - ale chyba
            chcę wypowiedziec się o Miximporcie. Pracowałam tam trzy lata - sporo czasu.
            Wiem jak było. Pamiętam zostawanie po godzinach, ale nie na dyżurach - tylko po
            to zeby praca jaką miałam do wykonania była zrobiona do końca. I nie dla tego
            że ktoś mi kazał - tylko dlatego że tak trzeba było, bo wynikało to z poczucia
            obowiązku. Praca dawała mi niesamowitą satysfakcję. I ta atmosfera - zgranej
            ekipy. Zawsze chciało się przychodzic rano i PRACOWAĆ. Pamiętam obiadki, ciasto
            na sobotnich zebraniach, kawkę, herbatkę, żarciki... Nie powiem były i momenty
            nerwówki i dziwnych rozmów z Markiem - trzaskanie drzwiami i brak chęci do
            wszystkiego. Tylko ze zawsze po takich 'rozmowach' przychodziła refleksja -
            właściwie czego chcieć więcej? Mimo wszystko jest super, warto tam pracować.
            Niestety firma się rozrosła i zatraciła gdzieś po drodze to coś co w niej
            było. Nowi ludzie zamiast pracować zaczeli wymyślac jak obejść zasady, jak
            pokombinować. I tak naprawdę to zaszkodziło firmie.Zmieniam pracę bo chce się
            rozwijać, robic coś innego, coś więcej niż w Miximporcie.I wiem że odchodzę
            będąc w porządku w stosunku do moich współpracowników i do Marka - bez
            trzaskania drzwiami i bez obrażania się. Zmieniam pracę bo szukam czegoś innego
            a czy mi się uda - zobaczymy na pewno będzie inaczej! Jedno jest pewne - nigdy
            nie zapomne ludzi z którymi przyszło mi tam pracować i tej atmosfery:)(ci z
            którymi pracowałam wiedzą o czym mówię) i zawsze będę wracac tylko do tych
            dobrych chwil, których było jednak sporo. Brak mi słów na opisy 'oszukanej' -
            szkoda żeby po jej wystąpieniu uległ zmianie stosunek Marka do jego
            pracowników. Mam nadzieję ze tak nie będzie, że Miximport nie zmieni się za
            bardzo po tym wszystkim. I jeszcze jedno - zgadzam się niestety:) z Mariuszem -
            jak zwykle masz rację!!! Pozdrawiam wszystkich byłych, obecnych i przyszłych
            pracowników - trzymajcie się!
            • Gość: PS Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:48
              Cześć Aga. Mam nadzieję, że uda ci się na tej nowej drodze, ale jak nie to
              wracaj do nas.Gdzie ci będzie lepiej?
              • Gość: Aga Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 29.01.07, 18:54
                Dzięki, kto wie co los przyniesie. Nie zaklinam się ze nigdy nie wrócę... a czy
                mi będzie lepiej to sie okaże...i lepiej niż w mixie zobaczymy:)
                • Gość: xxxx Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 80.54.169.* 29.01.07, 20:07
                  Tak czytam i stwierdzam jedno, to jakieś chore co wy wypisujecie !!!!!

A najbardziej wypowiedzi Mariusza, przez którego atmosfera w tej firmie czasami
                  była nieznośna. Tak jak Ty potrafiłeś traktować ludzi, jak zwykłe ścierki
                  którymi można wytrzeć tylko podłogę. No i to były te twoje mile wspominane lata
                  bo potem właśnie odebrano Ci tą możność (w tym kierunku nie mogłeś się rozwijać
                  w tej Firmie- rozumie).
                  Aga .... bez komentarza - niestety jemu nie dorównasz za g.... jesteś sorry J
                  A jeszcze jedno na Marka i Firme to miałeś ty Mariusz do powiedzenia najwięcej
                  i to nie pochlebnych słów...... a może zapomniałeś?
                  Firma jest jak każda raz jest lepiej raz gorzej, mnie zwolniono już dawno nie
                  miałam przyjemności popracować w nowym pięknym budynku.
                  Takie doświadczenie zawodowe jakie uzyskacie w tej firmie – zawsze będzie
                  owocowało i ja nie żałuje że tam pracowałam. ( a na starej siedzibie to były
                  warunki,kto pracował to wie )
                  Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i szefa, i nie pozwólcie nadal Mariuszowi się
                  Wami bawić.
                  • Gość: Mariusz Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:30
                    Owszem miałem do powiedzenia dużo - raz lepiej - raz gorzej pisałem to już.
                    Dalej mam :). Co do rozwoju tak chcę się rozwijać, a co do możliwości "pracy z
                    ludźmi" :) ona zawsze istnieje, a uwierz mi nie o to tam chodziło.
                    Piszesz że cię zwolniono i to wydaje mi się wielkim nieporozumieniem - bo nie
                    przypominam sobie aby kogokolwiek zwolniono z tej firmy (nie wiem jak jest teraz).

Ale jedno nas różni - ja się podpisuję pod swoimi wypowiedziami a ty ???
                    Miłych wspomnień a skoro jeszcze mnie pamiętasz - to warto było :)
                  • Gość: Aga Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 29.01.07, 22:21
                    Wiecie co - robi się publiczne pranie prywatnych brudów i wyciąganie wzajemnych
                    niechęci. A pomyśleć że tematem tego forum miały być opinie o pracy w
                    Miximporcie, warto czy nie warto pracować. Szkoda że osoby które tak odważnie
                    wypowiadają się o innych nie mają odwagi podpisac się imieniem. Nie dopiszę ci
                    xxx nie zniżę się do twojego poziomu - ale skoro jeszcze mnie wspominasz...:))
                    Kolorowych snów!!!
                    • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:27
                      Przeciez sa to opinie kazdy wypowiada co czuje...nikt tu nie przelewa sciem. A z
                      tego co wiem to na firme skladaja sie tez pracownicy i to oni ja w wiekszosc
                      kształtują.
            • Gość: 4 zł Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.tktelekom.pl 10.10.07, 16:02
              i poproszę jeszcze o pól kilograma wazeliny.
          • Gość: kruk Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 19:23
            nie pracuję ani nie pracowałem w tej firmie - to tak na wstępie.

trochę słyszałem od osoby która tam pracuje, resztę mogę sobie dopowiedzieć z
            własnego doświadczenia a także z opini na forum od pracowników i pana Marka.

pewnie nikt nie jest bez winy - z jednej strony pracownicy, z drugiej
            właściciel. znam doskonale sytuację częstochowskiego rynku pracy - niby
            bezrobocia nie ma, ale pracę ciężko znaleźć, a jeszcze ciężej taką za którą się
            płaci. pracodawca znajdzie pracownika z pocałowaniem ręki - szczególnie jeśli
            nie stawia żadnych wymagań do przyjmowania do pracy. z drugiej strony mając
            wymagania wobec kompetencji pracobiorcy wypada go doceniać - zwłaszcza
            finansowo, ale też podejście do pracownika też ma swoje znaczenie.
            po przeciwnej stronie jest pracownik który jest wyraźnie motywowany za pomocą
            wypłacanych mu pieniążków.... jeśli tych pieniążków jest aż 'najniższa krajowa'
            to motywacja do pracy nie jest zbyt ... motywująca. inna sprawa to sytuacja z
            którą można się spotkać na częstochowskim rynku pracy, a co chyba zostało
            wspomniane w którymś poście - mianowicie zatrudnianie na pół etatu a praca
            przynajmniej po 8 godzin.

z doświadczenia wiem też że zwyczajny pracownik raczej nie ma kontaktu z
            właścicielem firmy. twarzami szefa są ludzie z kierowniczych stanowisk. sam
            szef może być do rany przyłóż, ale jeśli pośrednikiem między szefem a
            pracownikami są ludzie którym władza uderza do głowy to cała firma się sypie.

inna sprawa to ocenianie pracownika za jego faktyczną pracę a nie tylko wedle
            opinii bezpośrenich przełożonych, bo ci mogą lubieć lub nie swoich podwładnych.
            w firmie w której pracuję handlowcy są rozliczani od obrotu jaki generują -
            płaca minimalna, ale za to solidny procent od wartości przeprowadzonych
            transakcji.

długo by można jeszcze mówić, ale ustosunkowując się do pierwotnego pytania:
            jeśli takie są ukłądy w tej firmie to póki właściciel nie posprząta tam i nie
            zastanowi się nad polityką wobec zatrudnianych osób to na razie, póki nie ma
            sytuacji podbramkowej nie zgłaszać się do pracy za 700 zeta (no chyba, że po
            prostu się nudzisz w domu).
            • Gość: //// Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:25
              Jakoś dziwnie rozmowa się urwała. Obraziliście już wszystkich, których się dało
              i zadowoleni. A prawda jest jedna: jeżeli udajesz,że pracujesz to nie dziw się,
              że szef udaje,że ci płaci.Umiecie tylko ubliżać innym i wyciągać mylne wnioski
              po przepracowaniu paru dni, a może po prostu weźcie się do roboty. Kto pracuje
              ten ma
              • Gość: Nieistotne... Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 20:42
                Jeszcze nikogo nie obraziłem a przynajmniej nie miałem takiego zamiaru. Napiszę
                coś z własnego przykładu. Ja chcę pracować...bo jestem na tyle świadomy realiów
                czasów jakie nastały że nikt nikomu za leżenie nie zapłaci. Chcę pracować, chcę
                chodzić do pracy ale chcę pracować w godnych warunkach jakie podobno nastały
                wraz z tymi czasami. Pomijając tutaj płace i czas poświęcony pracy to jakim ktoś
                by nie był pracownikiem to należy mu się, a raczej pracodawca powinien o to
                zabiegać traktowanie człowieka z pewnym szacunkiem, który chyba każdemu się
                należy jeśli ten ktoś sam na niego zasługuje.
                • Gość: //// Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:54
                  Uderz w stół, a nożyce się odezwią- przecież to było do oszukanej i innych jej
                  popleczników.Masz rację co do godnego traktowania ,ale kto powiedział,że w
                  Miximport tak nie jest-jak sobie zasłużysz tak masz.Dostajesz taką kasę na jaką
                  zasłużysz, a nawet często ci co powinni dostać kupę dostają pieniążek.Skończmy
                  już ten cyrk, bo uderza w niewinnych ludzi, którzy lubią to co robią i
                  bynajmniej nie są przykłuci do swoich stanowisk pracy na siłę.
                  • Gość: Nieistotne... Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 21:05
                    Ja tak powiedziałem że w Mixie tak nie jest. I nie mam co do tego żadnych
                    wątpliwości. Co do zasługiwania sobie...gdybym zasługiwał na wszystko z czym się
                    spotkałem w tej firmie to bym w tej chwili tu nie zabierał głosu. Dlaczego zaraz
                    wszystko sprowadzać do pieniędzy? Jak ktoś się nie czuje usatysfakcjonowany sumą
                    za którą pracuje to zawsze ma jakieś wyjście. Ale okłamałbym się gdybym
                    powiedział że ta sama suma pozwala zapomnieć ile nieraz zupełnie niepotrzebnych
                    nerwów kosztuje praca z niektórymi osobami, które same nie potrafią sobie
                    poradzić ze swoimi emocjami.
                    • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 21:38
                      Czytając wasze wszystkie posty można się z nimi zgodzić w 99%. Praca w mixie
                      jest porównywalna do pracy w Chinach( w końcu towar jest z chin) człowiek
                      zapieprza po 12 godzin (w sezonie) ,a zostaje mu to wynagrodzone w premii która
                      nie jest nawet w połowie satysfakcjonująca co do wykonanej pracy. A jezeli
                      chodzi o niektore obowiazki ktore sa nazucane odgornie przez pewna osobe to
                      przechodza one wszelkie racjonalne oczekiwania. np (Dzis widzialem jak moi
                      koledzy z pracy odsniezali przez ok.7 godzin snieg przed firma, doslownie stali
                      w wodzie po kostki i przezucali snieg.(zadanie moze nie bylo by az tak ciezkie
                      gdyby bylo do tego odpowiednie obuwie a nie zwykle buty.(najwyrazniej przy
                      miesiecznym obrocie firmy (ok.100-200 tys.) szkoda wydac 20-30 zl na odpowiednie
                      obuwie lepiej zalozyc 4 ZRYWKI na nogi i heja z koksem.To co sie dzieje w tej
                      firmie to jest jedna wileka poraszka ....Hardcor na maxa....

(Żaden rząd nie może utrzymać się długo przy władzy jeżeli będzie się opierał
                      tylko na bagnetach i czołgach)
                      • Gość: Nieistotne... Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 21:57
                        Nic dodać nic ująć odnośnie opisanej tutaj sytuacji. A te 7h w lodowatej wodzie
                        po kostki zakrawa o zagrożenie zdrowia. Ale kto by się z tym liczył? Na pewno
                        nie osoby odpowiedzialne za zlecanie takich prac. Bo przecież na te miejsca
                        pracy są całe masy chętnych, co jest ciągle wszystkim powtarzane.
                        • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:05
                          Zgadzam się z Tobą kogo to obchodzi... a na pewno nie zleceniodawce tego
                          zadania...Podejrzewam ze nikt by nie narzekał ani nic gdyby ta sytuacja nie
                          została tak drastycznie narzucona (Pracownik:"Wybieraj albo zdrowie albo śnieg",
                          Zleceniodawca:(śnieg). Ciekawe jestem tylko czy ktoś tym biedakom to w jakiś
                          sposób wynagrodzi albo chociaż zapłaci za leki... Znając Mixa to pójdzie w
                          niepamięć.
                          • Gość: ina Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:11
                            Może w takiej sytuacji należałoby powiadomić PIP, niech zaglądną do owej firmy.
                            Wiem z autopsji,że takie wizyty na pewien czas pomagają.
                            Chociażby dla sprawdzenia funkcjonowania Kodeksu Pracy.
                            • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:19
                              To jest bardzo dobry pomysł tylko teraz znajdz jedna chetna osobe ktora to
                              zrobi...Bo tutejsi pracownicy to wiekszosc cykorow duzo gadaja a malo robia..!!!!
                              • Gość: ina Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:26
                                Pewnie będą się obawiali,ale na 100% taka informacja jest w PIPie anonimowa.
                                Wiem,że to dziwnie brzmi w tych czasach,ale to działa.Może wypadało by podejsć na ul:Warszawską i się dowiedzieć,poradzić ....nawet bez składania skargi.
                                Myślę,że w którymś momencie ktoś jednak nie wytrzyma i tam pójdzie, oby jak najwczesniej.Bo wbrew pozorą są rzeczy ,których firma nie ukryje.
                                • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:31
                                  "ina" Zgadzam sie z Tobą ,czas pokaze czy znajdzie sie taka osoba. Ale moim
                                  zdaniem gdyby sie cala firma postawiła to by tez byla inna gadka. Nio nie ukryje
                                  chociaż by emerytke ktora wyrabia w miesiacu 280 godzin.<lol> (respect)
                                  • Gość: ina Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:39
                                    Wystarczyłaby jedna osoba, która jest na wylocie....
                                    W każdym razie życzę powodzenia i lepszej pracy.
                                    • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:41
                                      Dziekuje no moze masz racje trzeba sie nad tym gleboko zastanowic:) Pozdro
                          • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:45
                            "chemik" a do kogo sie ten post tyczy???:>
                          • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 13.02.07, 07:38
                            Ludziska ale wy jesteście denni w kolko i to samo...a Ci co piszą ze jest fajnie
                            to zapraszam firma jest zawsze chętna na białych murzynów..(bez obrazy dla
                            murzynów). Zobaczycie wtedy jak jest kolorowo...hrm....A do tego imbecyla co się
                            podpisał XXX wal się na cyce...!! Skończony kretyn obrazac to możesz swoich
                            znajomych jak ci nie pasują a nie wypowiadać się na temat ludzi których nawet
                            nie znasz FUCK OFF.........
                            • Gość: Ziaf Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.opera-mini.net 19.02.07, 20:38
                              No normalnie dis is szok.;)
                • wszelkowiedzcy Re: Miximport doświadczenia i opinie 31.01.07, 17:56
                  a ja na to wszystko leje to jest gŁupota
                • wszelkowiedzcy Re: Miximport doświadczenia i opinie 31.01.07, 17:58
                  co wy wiecie o zabijaniu zajmijcie sie lepiej pracą a nie pisaniem takich bzdur
              • Gość: dbk Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.tktelekom.pl 12.02.07, 20:45
                bardzo się cieszę Marku że w końcu zacząłeś słuchać co mają do powiedzenia twoi
                pracownicy, jednak trochę późno bo brudy zostały wyprane na forum publicznym i
                nie jest to dobra reklama dla Ciebie i twojej firmy.jak to mówią " jak Kuba Bogu
                tak Bóg Kubie". Niestety to co piszą jest w 80 % prawdą, zbyt dużo chcesz rzeczy
                zrobić na raz, wysyłasz nie jasne komunikaty czego wymagasz, czego oczekujesz.
                Stawiasz ludzi często przed faktem dokonanym, podejmujesz decyzję ,robisz
                zamieszanie i przekazujesz pałeczkę innym żeby poprawiali twoje błędy i jeszcze
                masz do nich pretensję że coś kuleje jest nie tak, jak oni nie wiedzą o co Ci
                chodzi bo za chwilę nowa decyzja.
              • Gość: dbk Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.tktelekom.pl 12.02.07, 20:51
                w miksifiksi garb urośnie Ci sam
                • Gość: kasia Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:12
                  dbk = dagmara binek-ko......???

• Gość: Nieistotne... Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 21:33
      Jeśli ktoś potrafi sobie zorganizować pracę w czasami naprawdę stresujących
      warunkach, przykłada się do tego co robi, jest prawie bezbłędny, jest otwarty na
      wykonywanie wszelkich poleceń przełożonego, bardzo dyspozycyjny i stawka za tą
      pracę mu odpowiada to jest idealnym kandydatem. ;-)
      • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 21:49
        Czyli jednym słowem jeżeli ktoś jest Jeleniem to zapraszamy!! A ogłoszenie o
        prace powinno wyglądac tak....

Firma MixJelen poszukuje Jeleni którzy beda "pracować" po 12 godz. a w
        ostateczności po 24 godz.(Zostanie to wynagrodzone premia w wysokości od
        20-40zl)W tym są jeszcze zobowiązani wykonywać wszelakie polecenia przełożonego.
        Pierwszy 2 dni albo najlepiej miesiąc jest okresem próbnym i nie jest on w żaden
        sposób wynagrodzony (Polska to charytatywny kraj)....A wiec zapraszamy lepszych
        warunków nie znajdziesz nigdzie)

• Gość: jaro Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 29.01.07, 22:08
          Ja was wogóle nie rozumiem mamy wolny kraj kto chce to pracuje kto nie to
          siedzina na dupie i nic nie robi,ja sie wypowiadam z perspektywy obserwatora i
          nie wydaje mi się żeby tam było tak żle moja żona tam pracuje i nie wszystko
          jest na nie.Mówicie że charujecie za 700 pln , ale macie darmowe obiadki kawka
          cherbatka kuchnie,ludzie czy wy robiliście coś innego i gdzie indziej, ja
          zapie..łem w fabryce na 4 brygady świątek piątek i niedziela jak wypadło za
          800 pln z jedną przerwą 15 minutową o własnych kanapkach,a to że szef coś wam
          każe zrobić niestety taka jego rola to jego firma i ma prawo a jak się komuś
          nie podoba to wypad.Proste jak budowa cepa.Ja Marka ani nie chwale ani nie
          ganie poprostu nie znam go osobiście ale to nie jest tematem tego forum tylko
          praca w tej firmie.Pozdro dla wszystkich.
          • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:16
            Twoja zona chyba nie pracuje na magazynie tam panują troszkę inne warunki
            ....żeby zapisać się na obiadek music robic min. 10 godz. A darmowa kawa czy
            herbata owszem są przydziały ale jak się skoncza to niestety nie ma zmiluj
            trzeba sobie na wlasna reke kupic. Wiec jezeli nie pracujesz to nie wypowiadaj
            sie glupio....
            • Gość: jaro Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 29.01.07, 22:29
              W większości firm drogi kolego nie ma daramowych obiadków, kawki i herbatki
              nawet pod przydziałem - tylko sie pracuje i to za niewiele większe pieniądze,
              więc nie mów mi że nie wiem jak to jest. Pracowałem w innej firmie niewiele
              lepszej a może i gorszej - też był monitoring, a kawa i herbata jak ją sobie
              kupiłeś za własne pieniądze. Nawiasem mówiąc jeżeli się kogoś miesza z błotem
              to podpisuje się przynajmniej imieniem.
              • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:35
                "jaro" Wiesz jakos nie odczuwam takiej potrzeby zeby sie podpisywac nawet
                imieniem... Moze i pracowales i moze nie bylo tak ale podejzewam ze jednak
                warunki pracy byly lepsze ...sluchaj ja rozumiem ze sa rozne firmy...ale uwierz
                mi ze tu nie jest tak pieknie jak sie wydaje... Mam duze grono znajomych gdzie
                kazdy pracuje w przeroznistych firmach i jednak maja lepsze warunki...I NIE MAJA
                MOBBINGU......
              • Gość: Nieistotne... Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 22:41
                No przepraszam bardzo, rozumiem że za to że firma zakupi herbatę i kawę (o
                reszcie nie wspominając, bo to powinno być zapewnione przez pracodawcę) która i
                tak jest kupowana z zysków sprzedaży makulatury, to ma ktoś odpracować w
                nadgodzinach?. Chyba każdy się zgodzi że nawet 15 min przerwy wystarczy każdemu
                na zjedzenie tych SWOICH kanapek w ciągu --> 8 <
              • Gość: marta Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 14:45
                Przestańcie już ludzie pisać o głupstwach i darmowych obiadkach. Obiadków nie
                stawia szef z własnej kieszeni tylko przyznawane jest socjalne na każdego
                pracownika. I to własnie stąd są obiadki. Widzę że nikt niezna tu przepisów
                kodesu pracy. Szkoda. Każdy powiedział to co chciał. A ja jeszcze jedno dodam
                od siebie : daliście szefowi nauczkę i starczy. Pewnie teraz wiele myśli chodzi
                mu po głowie. Nikt z nas nie jest do końca w porządku. A tak jak wpomniał
                wcześniej p. Marek "sami w 90% tworzycie atmosferę w firmie" nie musicie się
                zgadzać z poleceniami przełożonych ja tego nie robiłam i już tam nie pracuje bo
                nie bałam się wyrazić swojego zdania i określili mnie mianem "niereformowalnej"
                i bardzo mi z tym dobrze przynajmniej mam satysfakcje że nie dałam się pewnym
                osobom a według mnie pracę wykonywałam najlepiej jak umiałam. Pozdrawiam
                • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 30.01.07, 17:55
                  Nio wydaje mi sie ze juz pora zakonczyc ta debate na temat firmy Miximport chyba
                  poruszyliśmy już wszystkie negatywne aspekty. Miejmy nadzie ze p.Marek gleboko
                  przemysli i przeanalizuje te nasze wypowiedzi i ze cos sie w tej firmie wrescie
                  zmieni na lepsze. Pozdrawiam

Ps. Mam nadzieje ze chociaż tym razem wyplata bedzie 10, bo o premii to juz
                  zapomniałem.:)
                  • Gość: nina Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 18:15
                    pan Marek na dal nie przemyslal co robi i jak traktuje swoich
                    pracownikow wciaz jest typowy chaos w tej firmie .A to dla tego ze
                    jak jest jakas kontrol to on o tym wszystkim wie kilka dni wczesniej
                    i niczego ani nikogo sie nie boi i dalej traktuje ludzi jak tania
                    sile robocza
                • Gość: Nieistotne Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 30.01.07, 18:32
                  Tak, masz rację jeśli chodzi o atmosferę w firmie. Tworzą ją pracownicy. Tylko
                  nie rozumiem dlaczego przełożeni o których wspomniałaś mają największy wpływ na
                  tą atmosferę. Jak trafnie zauważyłaś nikt nie musi się zgadzać z poleceniami
                  przełożonego, zgadzać nie musi...co innego z wykonaniem tego polecenia. I na
                  pewno zupełnie inaczej by ta współpraca wyglądała gdyby każdy widział po drugiej
                  stronie takiego samego człowieka a nie podwładnego z którym nie trzeba się
                  liczyć. I z takiej często trudnej sytuacji w jakiej znajduje się w tej firmie
                  pewnie sporo osób można wyjść na różne sposoby. Albo tak jak Ty, nie dać się i
                  zostać zepchniętym na margines podpisany "na odstrzał" albo chociaż próbować to
                  zmienić, bo wcale tak nie musi być. Tylko żeby to zmienić to trzeba dotrzeć do
                  osób które mają największy wpływ na takie osoby i mieć nadzieję że te osoby też
                  uznają to za krzywdzące podejście do pracowników i będą chciały to zmienić. I tu
                  pozostaje jeszcze jeden problem...ludzie są jacy są. Kulturę, podejście do
                  innych i szacunek (nawet jeśli jest to ktoś nad kim ma się prowizoryczną władzę,
                  bo przecież poza murami firmy każdy z nas jest tylko człowiekiem) albo się ma
                  albo nie. Musimy pamiętać że najgorsze jest milczenie. Nic się samo nie rozwiąże.
          • Gość: Nieistotne... Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 22:30
            Wolny kraj to był kiedy nie rządził nim pieniądz. Siedzieć "na dupie" jak
            to...ładnie określiłeś może ten kogo na to stać. Kuchnie? Pisząc kuchnie w
            przypadku np magazynu to pewnie miałeś na myśli mały pokoik który służy
            jednocześnie za szatnie i "kuchnie"? Bo ciężko nazwać coś kuchnią tylko dlatego
            bo stoi tam elektryczny czajnik. I to od niedawna bo wcześniej używało się tam
            grzałki. 800zł za ile godzin pracy jeśli można wiedzieć? 8? 10? 12? A może 15?
            ;-) Kanapki z tego co wiem każdy ma swoje, chociaż co do tego pewności mieć nie
            można...ale może się to wyjaśni kiedy wejdzie w życie nowa procedura gdzie przy
            wejściu do pracy trzeba będzie udowodnić legalność posiadanych kanapek, haha. I
            nie szef jakbyś nie zauważył z wypowiedzi Pana Mastera of coś tam, tylko tzw
            osoby z działu kierowniczego. "Jego firma"...a ich zdrowie...czy naprawdę nie da
            się tego pogodzić?
            • Gość: jaro Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 29.01.07, 22:39
              Panie Nieistotne to jak ci tak źle to idz do Sili na wciąganie gumy na gorąco.
              Za 800zł stój 7 i 45 minut i trzymaj ręce w gorącej wodzie jak ci wypadnie
              świątek, piątek czy niedziela znaczy 4 brygady. i popracuj tak pół roku
              przynajmniej to pogadamy. A wolny kraj mamy od 1989r i jak ktoś chce pracowac
              uczciwie to pracuje.
              • Gość: chemik Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:41
                byłeś w mixie kiedykolwiek ?
                • Gość: chemik Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:45
                  szkoda, że nie ma przedstawicieli handlowych w tej firmie. Panie Marku : to
                  bardzo ważny element działania firmy o takim profilu jak Pana firma. Czy pan
                  ich zwolnił, czy w ogóle ich nie było ?
                  • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 29.01.07, 22:50
                    Przedstawiciele handlowie ,a kto to ejst ???<hahaha> to nie ta firma....
                    • Gość: chemik Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:54
                      Przedstawiciel handlowy w takie firmie to podstawa sprzedaży bezpośredniej,
                      telefonem nic wielkiego nie zdziałasz. Klient jest wygodny-to nie 1978 rok
                • Gość: werw Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 195.205.202.* 09.02.07, 19:19
                  ja również byłam pracownikiem Miximportu i muszę powiedzieć, że opinie są
                  nieprawdziwe.
              • Gość: Nieistotne... Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 22:47
                No wiadomo...każdy uważa że to co przeżywa czy przeżył to największe zło jakie
                nie spotkało nikogo innego...i każdy ma prawo tak myśleć. Osobiście Ci
                współczuję co nie znaczy że skoro ktoś miał czy samemu miało się gorzej to nigdy
                nie może być lepiej. Bo chyba nikt nie chce się uwsteczniać. :-)
                • Gość: Miś Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:50
                  Do Nieistotnego : Szanowny Panie, jest pan w błędzie
                  • Gość: Nieistotne Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 22:54
                    A w którym dokładnie miejscu? Byłbym wdzięczny za sprecyzowanie która część
                    mojej wypowiedzi jest błędem.
                • Gość: jaro Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.160.86.* 29.01.07, 22:54
                  Pane Nieistotne ale ja wcale nie narzekałem poprostu jak mi przestała praca
                  odpowiadać to ja zmieniłem .Mimo wszystko jak by nie było to pracodawcy bym
                  tak nie obsmarował- dlaczego otóż dlatego że dał mi prace wtedy jak jej
                  potrzebowałem i tyle.Nara :)
                  • Gość: chemik Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 22:59
                    chciałbym usłyszeć od oszukanej w jakim dziale pracowała, że tak mało
                    zarabiała. Jeżeli była liderką czy jak to się tam nazywa, to chyba zbytnio się
                    nie wykazywała
                  • Gość: Nieistotne Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 29.01.07, 23:05
                    A to dziwne...bo tak to zabrzmiało jakby Pan jednak kapkę narzekał. Ale może mi
                    się wydaje. ;-) Z tego co pamiętam to nikogo tu nie obsmarowałem a na pewno nie
                    pracodawcę. Co innego osoby które temu pracodawcy również podlegają. To
                    zasadnicza różnica. Do samego szefa trudno mieć jakieś zarzuty, bo jednak jest
                    to firma kapkę większa niż mniejsza i ciężko żeby nad wszystkim mieć kontrolę.
                    Pana wytłumaczenie jest dość słabe ponieważ z reguły pracodawca daje pracę kiedy
                    się jej potrzebuje. No ale każdy ma jakieś swoje wytłumaczenie. A to co ludzie
                    tu napisali którzy w tej firmie pracowali lub pracują może komuś da do myślenia.
                    Chociaż szkoda że większość tych wypowiedzi polegała tylko na wzajemnym
                    obrzucaniu się aluzjami, przykre. A nikt nie pomyśli co można by zrobić żeby
                    było lepiej. :-)
                    • Gość: d@ru Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 80.54.168.* 29.01.07, 23:36
                      Witam wszystkich : byłych,teraźniejszych,przyszłych i niedoszłych pracowników
                      firmy Miximport. Przyglądam się temu forum od wczoraj i myślę że wszystko na
                      temat pracodawcy ,pracowników i stosunków panujących w tej firmie zostało już
                      powiedziane. Może nawet za dużo ! Uważam że dalsza dyskusja przestaje mieć
                      jakikolwiek sens ,mam tylko nadzieję że te "pare" wypowiedzi skłoni Marka do
                      pewnych przemyśleń a w konsekwencji zmian - miejmy nadzieję na lepsze !
                      Pozdro - pracownik magazynu
                      • Gość: ania Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.man.czest.pl 30.01.07, 18:38
                        Pracuje w tej firmie kilka lat i narazie jestem zadowolona to prawda że są
                        jakieś procedury za które trzeba płacić jeśli się ich nie przestrzega ale jakby
                        ich nie było to pracownicy chodzili by w samopas .To prawda że od kiedy stoi
                        nowy budynek o stary nikt już nie dba [stara kuchnia w której nawet szafek
                        niema ,brak ciepłej wody i brak jakiegoś miejsca do zjedzenia posiłku,łazienki
                        już powoli odnawiane ale dalej jest ten przenikający smród z kanalizacji] ale
                        czasami w innych firmach jest gorzej ,pracowałam kiedyś w firmie gdzie zarabiało
                        się 600zł a sikanie robiło się na czas i jakoś dało się przetrwać. Panie Marku
                        niech pan się nie załamuje bo tłumaczą się winni a odpowiadając na niektóre
                        banalne wypowiedzi pogrąża się pan. Życze aby zmieniło się w tej firmie na
                        lepesze, lepsze warunki w pokojach i lepsze pensje czasami warto doceniać ludzi
                        którzy pracują na pański chleb. Pamiętajcie jedno " CHWALCIE SZEFA SWEGO , BO
                        MOŻECIE MIEĆ GORSZEGO " P O Z D R A W I A M
                        • Gość: do ani Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 18:59
                          Aniu, masz świętą rację, ale każdy może stracić cierpliwość jak się go oczernia
                          publicznie. Ja też już dość długo pracuję i nie ukrywam,że zabolały mnie słowa
                          szefa o kradzieży i obijaniu się. Nigdy nie połaszczyłam się na cudzą własność,
                          a teraz poprzez uogulnienie wszystkich pracowników wyszłam na złodzieja.Towar
                          ginie-to prawda. Nie wiem w jakim stopniu jest to lepka rączka, a w jakim
                          nieumiejętne wysyłanie paczek.
                          • Gość: inny Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:08
                            Szkoda mi was ludziska! Mam na myśli tych którzy jeszcze pracują w miximport.
                            Tylko dlatego,że jakaś rozwydrzona oszukana pannica rozpętała tę niesmaczną
                            dyskusję wy będziecie przechodzić piekło. Wiem to z własnego doświadczenia!
                            Obym się mylił.pozdrawiam!
                            • Gość: HURTOWNIA BARBARA Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 20:55
                              witam serdecznie . nie mogę spokojnie patrzeć na nagonkę na naszego
                              fantastycznego dostawcę i jego przemiłych pracowników .jeśli chodzi o
                              przedstawicieli faktycznie nam ich brakuje ( szczególnie ARTURA !!! ) LECZ
                              TELEMARKETERKI W TEJ FIRMIE Są ZAWSZE MIłE I PRZESYMPATYCZNE ( POZDRAWIAM
                              AGNIESZKę D. )z opowieści tych pracowników wynika , że praca w MIXIMPORCIE jest
                              fascynująca a szef to człowiek na wysokim poziomie . ktoś pisał o wykształceniu
                              kadry w naszej firmie my również na to nie zwracamy uwagi ( bo liczy się
                              człowiek a nie papierek ) zawsze znajdzie się ktoś komu w oczy kole szef , który
                              jeździ dobrym autem lecz nie widzi , że szef nie pracuje 8 godzin tylko 24h / 7
                              dni w tygodniu.pozdrawiamy i trzymajcie się ! bo takich jak WY na rynku jest mało.
                              • marcin_czwa Re: Miximport doświadczenia i opinie 30.01.07, 21:13
                                Co to jakieś odpowiedzi sponsorowane ? Coś mi zalatuje wazeliniarstwem i to ostrym.
                                • Gość: do marcin Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 21:58
                                  Głupi jesteś i tyle. Opinia takich jak ty na szczęście nie ma znaczenia, bo
                                  skoro nasi klienci mają inne zdanie, to jest ok
                                  • Gość: NN Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 22:17
                                    Jacy wy wszyscy jesteście płytcy(prawie).NIe wiadomo o co sie kłucicie.Jak
                                    macie jakieś ALE to należy sie wybrać do pana Marka na rozmowę a nie narzekać
                                    pod nosem bo to nic nie da.PS. Dobrz pani Hania tego nie czyta.Świeć panie boże
                                    nad jej duszą:(
                                    • Gość: Master Of Disaster Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 30.01.07, 22:35
                                      Oj...wiedze ze ta konwersacja zmieniła całkowicie kierunek....O co wam wogule
                                      ludziska chodzi w tej chwili...?? Pieprzycie o jakiś głupotach i tyle...Dajcie
                                      sobie siana...Nara
          • Gość: xxxx Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 212.87.241.* 14.02.08, 21:14
            Dla mnie to jest czcze gadanie....jedne osoba nie poprawi sytuacji w firmie a
            każdy się boi o swój tyłek więc nie chcą się wychylać w ten sposób przyzwalając
            na pracę w takich warunkach i za takie pieniądze,które są zresztą śmieszne przy
            tylu obowiązkach oraz odpowiedzialności jaka ciąży na pracownikach....
            Może gdyby płace były większe oraz inny system motywacji a nie ciągła nagonka i
            straszenie ludzie z chęcią chodziliby do pracy oraz większa byłaby ich wydajność
            ale po co to zmieniać jak i tak znajdą się "biali murzyni"Pozdrawiam......
    • misoptysio Re: Miximport doświadczenia i opinie 31.01.07, 16:08
      jestem byłym pracownikiem miximportu,pracowałam w różnych firmach i nigdy nie
      spotkałam sie z 100% zadowoleniem pracowników.w każdej firmie są plusy i
      minusy. miximport nie był szczytem moich marzeń ale przynajmniej pozwolił mi
      się rozwinać .dużo się tam nauczyłam i nie było tak strasznie jak to opisujecie.
      nadal mam kontakt z byłymi i terażniejszymi pracownikami tej firmy i nie sadze
      zeby było im tam zle.a co do szefa moze i ma swoje dobre i złe nastroje ,ale
      chyba każdy je miewa.wiem jedno nigdy nie byłam poszkodowana ani oszukana przez
      niego i gdybym znalazła się w trudnej sytuacji zapewniam że ja i inni znajda u
      niego pomoc.
      • Gość: KPaliasNIEISTOTNE Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 82.160.44.* 31.01.07, 18:20
        Pomijając kilka wypowiedzi w których pewne osoby nie oszczędzały słów w kierunku
        szefa Miximportu i przestawały się momentami hamować, to z tego co tu można
        przeczytać to raczej nikt nikogo nie oczerniał. Wypowiedziano jedynie swoje
        opinie na temat pracy, ludzi i warunkach w tej firmie na różnych stanowiskach.
        Wypada mieć nadzieję że będzie lepiej, szczególnie tym co uczciwie pracowali i
        pracują.
        • Gość: ale jaja Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 195.117.19.* 31.01.07, 18:59
          jak czytam wypowiedzi pani agi to mi się włos na głowie jeży ależ ta pani jest
          fałszywa!!! najwięcej narzekała na stres w pracy na brak wypłat za nadgodziny
          a godzin pracowała naprawdę sporo markowi do dupy bez wazeliny wchodziłaś
          koleżanko!!! mariuszowi to już nie powiem co robiłaś , a teraz piszesz o
          wspaniałej atmosferze, klimacie itp. BZDURY!!! TOBIE CHCIAŁO SIĘ PRACOWAĆ?!
          myślałam ,że jesteś prawdziwa ale jesteś fałszywa jak towar z tej firmy
    • Gość: obiektywny Do Marka IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 01.02.07, 02:25
      Mam nadzieję, że to przeczytasz, a jeśli nie to pewnie Ci doniosą.

Chciałbym na wstępie powiedzieć, że nie jestem jestem i nie byłem pracownikiem
      Pana firmy, jednak bardzo dobrze ją znam.

Na forum padło bardzo wiele zarzutów. Nie będę się odnosił od tych całkowicie
      niedorzecznych i przepełnionych złością. Niestety niektóre są całkowicie słuszne.

1. Zatrudnianie pracowników na pół etatu. Jeżeli pracownik pracuje na pół etatu
      to powinien pracować 4 godziny zarabiać 400 zł i to wszystko. Wiadomo, że nikt
      na to się nie zgodzi. Jednak zatrudnianie na pół etatu, wymaganie 8 godzin pracy
      plus nadgodziny, jest oszustwem i pracownika i Państwa. Wiem, że koszt
      zatrudnienia pracownika jest wysoki (sam prowadzę firmę) jednak takie są
      przepisy "dura lex, sed lex". Zastanawia mnie, że do tej pory nie miał Pan
      kontroli z PIP. Ja wiem, że 700 zł to i tak nie jest zła pensja dla osoby która
      przychodzi bez ŻADNEGO doświadczenia. Jednak można zatrudnić na okres próbny i
      później zdecydować, czy ktoś się nadaję czy nie.
      Pisze Pan, że pracownicy nie są w stanie zarobić na swoje pensje (zysk z
      generowanego przez nie obrotu jest za niski) jednak jeśli tak jest to czy warto
      nadal zatrudniać takiego pracownika? Ale jeśli cały dział liderek jest
      deficytowy, ale musi być, to nie można mówić że nie zarabiają na siebie, bo tego
      tak się nie da przeliczyć (nigdy przecież w pierwszych trzech zamówieniach nie
      będzie dużego obrotu, a później branże przejmują klienta i to one spijają
      śmietankę) Sprzątaczka nigdy nie wygeneruje obrotu aby zwróciła się jej pensja,
      a jednak firmy zatrudniają sprzątaczki.

Zatrudnianie pracownika na pół etatu to też krzywdzenie tych którzy byli
      wydajni. Niestety ale PRAWIE nikt, nawet ten który pracuje wydajnie i do jego
      pracy nie ma zastrzeżeń nie dostaje całego etatu. Taka osoba po zakończeniu
      pracy nie otrzyma zasiłku.

2. Pracownicy są nie wydajni. To prawda, ale u Pana jest wiele osób które nie
      nadają się do tej pracy. Niestety nie jest to do końca ich wina. Trafiają do
      Pana osoby z przypadku i bez doświadczenia. Niestety osoby z doświadczeniem nie
      przyjdą pracować za 700 zł i bez pełnej rejestracji. Wiele z tych osób po prostu
      się do pracy telemarketera nie nadaje i po okresie próbnym powinny odchodzić.
      Inne osoby, które nie mają doświadczenia, ale mają predyspozycje powinny być
      dobrze wyszkolone.
      Brak szkoleń powoduje, że wiele osób ma tragiczne wyniki. Niestety jedyne
      szkolenie w Pana firmie to słuchanie starszych koleżanek które często też mają
      złe przyzwyczajenia w pracy. W telemarketingu, a zwłaszcza w pracy na pierwszej
      lini (liderki) potrzeba pewnych umiejętności.

3. Brak systemu motywacyjnego. To jest jedna z przyczyn dla których jest duża
      rotacja w firmie. Osoby które chcą coś osiągnąć nie mają żadnej motywacji. Jest
      za to dobrze rozbudowany system demotywacyjny w postaci wpisów w procedury.
      Wiem, że jeśli marchewka nie działa to używa się kija, ale tej marchewki po
      prostu w ogóle nie ma.
      Na pewno nikogo nie motywuje premia która jest wypłacana nie wiadomo dla czego,
      nie wiadomo kiedy i nigdy nie wiadomo w jakiej wysokości. Nie motywuje też
      ciągłe zmienianie limitów do wypracowania. Jeśli jednego miesiąca ktoś miał do
      wykonania powiedzmy 20.000 obrotu, wykonał 40.000 to nie tylko nie dostawał
      premii ale też miał zwiększony limit na następny miesiąc do 35.000.

Czy tak trudno jest wprowadzić PROSTY i JASNY system motywacyjny, za pomocą
      którego każdy pracownik SAM mógłby sobie policzyć jaką premię za jaką pracę
      otrzyma. Wiem, że coś niedawno zaczęło się zmieniać, ale wyliczanie premii
      według jakiś skomplikowanych współczynników których nikt nie rozumie nie
      motywuje pracownika, bo on nadal nie wie na co może liczyć. System musi być
      prosty, czytelny i obiektywny. Nie twierdze, że szef nie ma nagradzać według
      swojego uznania najlepszych, ale to powinno być dodatkowa nagroda. Oczywiście to
      nie jest łatwe do zrealizowania i nie wiele firm postępuje, ale te które
      zrozumiały, że trzeba motywować pracowników, a nie tylko kontrolować i karać
      odnoszą sukcesy i mają mała rotację personelu.

Taki system też wymaga konsekwencji. Nie można później powiedzieć, że
      przepraszam, ale był słabszy miesiąc to nie ma premii mimo że na nią
      zasłużyliście. A jeśli naprawdę wypłata premii jest nie możliwa bo rzeczywiście
      w firmie nie ma pieniędzy, to trzeba to jasno powiedzieć. Jeśli to jest
      przewidywalna sezonowość to trzeba dopasować system premiowy.

4. Płacenie nie w terminie. Czy taka duża firma ma takie problemy finansowe, że
      nie jest w stanie płacić na czas? Może łatwiej byłoby wypłacać pensje na konto.
      Wtedy jednak nie dałoby się zatrudniać na pół etatu a płacić 700 zł. Podobno w
      umowach o pracę jest zapisany termin 20 następnego miesiąca. Jeśli tak to niech
      Pan płaci zawsze 20 albo zmieni umowy i płaci 10 czy 15 jak w większości firm.
      Albo najlepiej jeszcze w tym samym miesiącu ostatniego. Ale najważniejsze jest
      żeby pensja zawsze była na czas. Niektórzy mają kredyty, czynsze, które muszą
      płacić w wyznaczonych terminach. Gdy pensja przesuwa się o kilka dni to oni już
      mają karne odsetki.
      Czy Pan chce karać pracowników opóźniając wypłatę pensji?

5. Pracownicy kradną. Jeśli ktoś zostaje przyłapany na kradzieży to powinien być
      dyscyplinarnie zwalniany. Jeśli nie można upilnować magazynu, to może trzeba
      wzmocnić monitoring i może zatrudnić profesjonalną zewnętrzną firmę
      ochroniarską, która by też kontrolowała pracowników wchodzących i wychodzących z
      magazynu. Wiem, że kradzieży w dużych firmach nie da się całkowicie
      wyeliminować, ale można to znacząco ograniczyć.

6. Sprzątanie. Nie zgadzam się, że pracownicy sprzątają tylko po sobie.
      Naturalne, że każdy pracownik ma obowiązek utrzymywać stanowisko pracy w
      porządku i zmywać po sobie naczynia w kuchni. Jednak sprzątanie toalet, mycie
      podłóg, okien i tym podobnych to jest poniżające dla ludzi. Czy naprawdę firmy
      nie stać na jedną sprzątaczkę?

7. Dziwadztwa szefa. Czasami w firmie pojawiają się naprawdę absurdalne pomysły.
      Choćby ten z nękaniem palaczy i premiowaniem nie palących. Może idea słuszna
      ale wykonanie okropne. Czy próbował Pan z kimś skonsultować takie swoje pomysły?
      Oczywiście chodzi mi o osoby które nie obawiają się Panu powiedzieć, że mają
      inne zdanie na ten temat. Klakierzy bywają pupilkami szefów, ale nie pomogą
      zapobiec ich ośmieszaniu. A właśnie takie pomysły Pana ośmieszają i sprawiają że
      traci Pan autorytet w śród pracowników.

Na koniec chciałbym powiedzieć, że doceniam to co Pan osiągnął. Wiem, że od zera
      zbudował Pan dużą firmę.
      Świat jednak poszedł bardzo do przodu odkąd Pan zaczynał. Nie można już
      prowadzić firmy tak samo jak to się robiło 10 lat temu, i to dotyczy każdej branży.

Zatrudnia pan kilkoro dobrych wykształconych ludzi. Proponuje naprawdę czasem
      bardziej wsłuchać się w to co mówią i nie wiązać im rąk gdy chcą coś zmieniać.

Wiem że to długa wypowiedź i nie jestem pewien czy wszyscy będą mieli ochotę ją
      przeczytać. Proszę ją potraktować jako swego rodzaju list otwarty.
      • Gość: gosc Re: Do Marka IP: *.21.pl 01.02.07, 15:56
        Ciekawy jestem co odpowie pan Marek. Jak się okazuje o paru grzeszkach nie
        wspomniał, skrzętnie przemilczał.
      • Gość: kika Re: Do Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 20:47
        Bardzo mądrze napisane.Chciałabym pracować u takiego szefa jak obserwator.
        • Gość: Marcin urzędnik Re: Do Marka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:36
          Jestem przerażony tym co tutaj czytam obiecuje że zadzwonie do PIP-u i wyjaśnię
          sprawę pracy w tej firmie. Jeżeli pojawiły się tam elementy wykorzystywania
          pracownika zostanie to poddane kontroli.
          • Gość: pracownik Re: Do Marcina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:29
            obiecywales kontrole ze to zglosisz do pipu i co nic dalej jest taki sam bajzel
            w tej firmie
      • Gość: marta do obiektywnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:14
        Muszę przyznać że z wielką przyjemnością przeczytałam Pana wypowiedż i zgadzam
        się z każdym zdaniem. Pracowałam u Matysiaka i gdyby postępował według norm
        które przedstawił Pan w swojej wypowiedzi na pewno uniknąłby tych wszystkich
        negatywnych wywodów na swój temat. No cóż teraz chyba słono zapłaci za swoje
        błędy. Oby więcej takich pracodawców wtedy każdy przychodziłby do pracy z
        większą ochotą i motywacją.Pozdrawiam
        • Gość: Zyczliwy Re: do obiektywnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:02
          Moja opinia jako klijenta tej hurtowni:
          uwaga na gwarancję -tylko 3 miesiące od zakupu masz możliwość wymiany.
          W Europie 2 lata a u nich takie kpiny robią sobie z prawa.
          • Gość: pedagog Re: do obiektywnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:22
            klient sie pisze w ten sposób wiec najpierw idź do szkoły a potem dorzucaj coś
            od siebie:P
            • Gość: do pedagoga Re: do obiektywnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:43
              czy oprócz poprawiania pisowni masz coś sensownego do powiedzenia?
    • Gość: Who know....-----> Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.flatpla.net 02.02.07, 17:10
      Chciałbym wam przedstawi kolejnegego newsa. A wiec dzis w firmie byla placona
      premia dla pracownikow. Zostala prtzedstawiona nam lista kto NIE ZASLUZYL na
      premie kwartalna, byly w niej ujete osoby ktore w firmie udzielaja sie
      najabrdziej i robia dla niej naprawde duzo, za to osoby ktore sa albo srednimi
      albo zlymi pracownikami zostali wynagrodzeni.(jak za ich prace to moge mniemac
      ze sycie. W premi kwartlanej mialy byc ujete place za nadgodziny, a wiec jezeli
      mialem okolo 40-50 godzin pracy to powinnem dostac cos za to nio ale niestety
      wedlug uznania szefa na nic nie zasluzylem, a uwazaja mnie za dobrego
      pracownika, a co idzie za tym ze jutro zaczyna sie renament i bedzie pracowac po
      12 godz. przez Sobote i NIEDZIELE i podejzewam ze ZNOW nie zostanie nam to
      wynagrodzone. Powiedzcie mi gdzie tu polityka, tak sie szanuje ludzi ktorzy
      zapieprzaja ile moga zeby bylo dobrze dla firmy. ta firma to poprostu jedna
      wielka kpina.
      • Gość: fl;kd Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 02.02.07, 17:39
        Czas najwyższy się zwolnić, a najpierw szukać czegoś innego. Uciekający
        pracownicy to najlepsza nauczka dla pracodawcy. Tak samo jak dla naszego kraju
        masowa emigracja.
        • Gość: ble Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:48
          Ta firma to jedna wielka kpina. Nikt was nie doceni a w szczególności szef. A
          co do premi to dostają ja tylko te osoby które są albo spokrewnione z szefem
          albo same sobie tą premie przyznają :) chyba faktycznie trzeba się zgłosić do
          PIP'u mam nadzieję że może w końcu coś się zmieni w naszym kraju że firmy
          podobne do miximport przestaną istnieć a ludzie będą bardziej szanowani i
          doceniani za swoją pracę. Tego życzę Wam kochane ziomki i sobie oczywiście :)
          • inna_1 Re: Miximport doświadczenia i opinie 05.02.07, 22:38
            Mam pytanie do osoby ,która 26.01.07 napisała pierwsza na forum gazety .Czy masz
            ochotę starać się o pracę w Miximporcie .Proszę o odpowiedź.
            • Gość: )( Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:22
              NIE, pracuję w bardzo podobnej firme. Nie chce mi się tego doświadczać po raz
              drugi, wszystkiego od nowa ble,ble, uff - daruję sobie. Żyję cały czas nadzieją,
              że znajdę tę wymarzononą posadę w bardzo dobrej firmie, ale to są tylko
              marzenia, natomisat rzeczywistość jest z goła odwrotna. Pozdrawiam
              • Gość: /// Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:41
                Nie trać nadziei. Ja też marzyłam o dobrej pracy w fajnej atmosferze i
                znalazłam ją w...Miximport.Nie pracuję tam miesiąc, tylko kilka lat i wiem,że
                jak się chce to jest tam bardzo fajnie
                • Gość: Kawka Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.02.07, 01:14
                  Ci co piszą złego o tej firmie to sama prawda, bo sama przez to przeszłam.
                  • Gość: xxx Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:05
                    90% osób pracujących w firmie miximport to kretyni którzy nadają się do noszenia
                    węgla na przodku w kopalni.
                    1. Magazyn - a) pakowanie paczek to tragedia - tylko kretyn układa szklane
                    przedmioty na spodzie i przygniata drewnem (kredkami)
                    b) ilość towaru - łatwiej jest zapakować całe pudełko nie licząc
                    ile w nim jest sztuk może 6 a może 6 doz tz. 6*12=72 sztuki
                    c) koleżeństwo czyli tzw. spychologia co masz zrobić sam zleć
                    koledze nie informując go że długopis miał być czerwony ( zostanie zapakowany
                    niebieski i zielony )
                    2. Fakturowanie a) bezmyślne stukanie w klawisze można nauczyć małpę tylko dwi
                    trzy osoby myślą czasami
                    3. Telemarketing a) jak jesteś obrażona na pracę to nie dzwoń kobieto do
                    człowieka który tylko po tonie głosu ocenia Cię jako człowieka a wyrabia sobie
                    zdanie złe na temat firmy
                    b) jak poznasz towar to będziesz wiedziała o czym masz mówić
                    popracuj trochę na magazynie układając towar
                    c) zamiast obgadywać kto z kim śpi daj dupy swojemu facetowi
                    tak żebyś nie musiała być zazdrosna
                    d) nowe panie muszą poznać trochę starych odbiorców może
                    szybciej wdrożą się w rozmowy z nieznanym człowiekiem przez telefon
                    Szef - zawsze sam możesz zostać szefem swojej firmy - otwórz szalet
                    miejski w Częstochowie , da się na tym zarobić przez dwa miesiące w roku
                    zatrudnij sprzątaczkę (na cały etat najlepiej w ciąży)

jak nie pasuje komuś taka praca to do Anglii
                    • Gość: /// Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:30
                      Jakiś pozornie inteligentny tekst, ale je go nie kumam. Co to miało być? Kupy
                      dupy się ta wypowiedź nie trzyma
                    • Gość: daria Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 03.07.07, 09:21
                      jestes mocny w mordzie pajacu!!!!!!! co nie wyszło w Anglii i swoje stresy
                      odragowujesz jak pan MM?????????? ten pomiot zawodzianski jak wampir karmi sie
                      upokarzaniem i gnebieniem pracownikow a jesli nie wiesz jak sie tam pracuje to
                      zamknij pysk i pracuj dla idei debilu!!!!!!!!!
                      • Gość: Łukasz Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.21.pl 09.08.07, 19:57
                        ty mądra??a ty do kogo to pisałąs??? nie ma ideałus zefa:) a to bie
                        odbze w miximport??
                      • Gość: mała Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.streamcn.pl 10.08.07, 20:14
                        brawo, brawo, cała prawda głupek naczytał się ksiązek o biznesie i marketingu i
                        chce to wdrożyć do swojej firmy ok. tylko trzeba to umieć zrobić.Co robić gdy
                        bezsenność dokucza ? Po medialnej aferze przejrzał troszkę na oczka i nawet
                        pensję podniósł cóż za rozkurz! Nawet pyskaty kmiot Szafran się skusił do
                        powrotu bo ze śrubkami nie mógł sobie poradzić!W MIXIE chociaż może się
                        powymądrzać ba nawet awansował na dyrektora spraw bzdurnych he he
                        • Gość: ania Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 11:22
                          Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Jeśli wam tak źle to się zwolnijcie. Na siłę
                          nikt was nie trzyma. Jeśli chodzi o powroty do firm to czasami warto zrobić
                          sobie przerwę aby trochę odpocząć. Skończcie z tym bredzeniem o niskich
                          zarobkach bo tak naprawdę to nie jest tak źle. Jak dobrze pracujesz to możesz
                          dobrze zarobić. Nie jestem super zwolenniczką Marka ale uważam, że nie jest złym
                          człowiekiem. Jeśli ktoś uważa, że jest mądrzejszy od niego to dlaczego on ma a
                          ty nie. Zrób coś ze swoim życiem a nie czepiaj się innych. Uważam, że Marek
                          bardzo się zmienił i zaczyna dostrzegać dobrych ludzi ( pracowników) w firmie.
                          Był czas na szybki rozwój firmy a teraz jest czas na to aby utrzymać nadal taką
                          pozycję firmy na rynku i dbać o tych, którzy naprawdę pracują z pasją, myśląc o
                          tym aby ich zatrzymać. I to jest jedyne co chciałabym Markowi przekazać. Dbaj o
                          ludzi, którzy chcą dla Ciebie pracować. Nie zwracaj uwagi na maruderów.Każda
                          firma ma takich ale inni nie mogą za nich odpowiadać.
          • Gość: bleeeeeeeee Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 04.03.07, 10:28
            • Gość: anna333 Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 14:07
              czy oprócz ostatnio napisanego "bleeeeeeeeee" KTOŚ ma jeszcze czas i ochote
              wrócic do rozmowy na temat pracy w Miximport?
    • Gość: adr Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.man.czest.pl 12.02.07, 22:20
      Dno kompletne - sprzedja gowna po 4 pln wiec i ludzi traktuja jak chinczykow -
      reklamy maja najlepsze - takie gowniane wiesniackie misiaki czy cos dno z prl
      • Gość: ja Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:11
        praca dla tępych, zdesperowanych i niewymagających- przynajmniej ta na magazynie
    • Gość: smród wybija oczy Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.07, 16:41
      moi drodzy cala prawda o tej firmie wychodzi na jaw dziewczyny pracuja w
      koszmarnych warunkach oczywiscie nie na tym nowym budynku bo tam jest luks mam
      na mysli budynek po starej przychodni czy cos tam takiego bylo smrod z wc
      wybija oczy myszy lataja mam nadzieje ze ktos kompetentny to przeczyta i wezmie
      sie za szefa tej firmy miximport bo to juz przechodzi ludzkie pojecie zeby w
      takich warunkach pracowac powinien za to sie zabrac sanepid a jeszcze jedna
      sprawa kuchnia to tak sie nazywa ale to nawet nie jest podobne do kuchni i jak
      tam zrobic sobie herbate nie mam pojecia to jest ochydztwo.
      • Gość: Kwadratowy łeb Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: 80.54.173.* 24.01.08, 23:07
        Miałem już nie wypowiadać się na temat firmy pana M.M. ale to co
        dzieje się w tej chwili przechodzi ludzkie pojęcie ! Nawet nie chce
        mi się tego komentować ... Myślę że Ci którzy nadal tam pracują ...
        wiedzą o co mi chodzi ! Przewodnim motywem tej firmy i ludzi którym
        (niestety) Marek ufa stało sie hasło " Arbeit Macht Frei " Ta firma
        z dnia na dzień staje się obozem pracy , niewolniczej pracy a teksty
        Marka o powrocie do tego co było kiedyś , do atmosfery , do klimatu
        to czysta utopia ... Ale jeżeli olewa się ludzi którzy naprawdę chcą
        pracować a pokłada się nadzieję w kimś kto nie potrafi się wysłowić
        i policzyć do trzech ... to życzę powodzenia ! Zresztą firmą kręcą
        te same (wredne i fałszywe) osoby co wcześniej ... tylko zza innego
        biurka ! Z dnia na dzień jest coraz gorzej ... a Marek jak tonący
        chwyta się brzytwy ! Ludzie obudźcie się , tak dłużej się nie da !!!
        • Gość: xxx Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 19:27
          tak to prawda w tej firmie jest coraz gorzej Pan.M traktuje ludzi
          jak chińczyków
          • Gość: Były oracz ;-) Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.bb.sky.com 11.02.08, 18:57
            Witam i pozdrawiam wszystkich oraczy z tej jakże pięknej firmy. :-P Jeśli
            mogę...a chyba nikt mi nie zabroni...to dodam coś od siebie po jakimś półrocznym
            okresie przemyśleń, z dala od tego wszystkiego. Skromnie uważam że naprawdę
            niesprawiedliwe było ocenianie pracowników szczególnie niższego szczebla (bo nie
            ma się czego wstydzić że takim pracownikiem byłem, gdyby nie ci pracownicy to
            żadna firma nie miałaby prawa istnieć więc też trochę szacunku się im należy).
            Tak było, jest i pewnie będzie ale to na szczęście już nie moje zmartwienie. Co
            do szefa firmy...z rozmów które miałem okazję z szefem mixa przeprowadzić, a
            było ich trochę, to nasuwa mi się tylko jedno...uczciwy w stosunku do ludzi
            pracowitych, odpowiedzialnych i wiedzących czego chcą. Nigdy mi się nie zdarzyło
            żebym po rozmowie czuł się jakoś...oszukany. Dlatego nie rozumiem pretensji
            innych że mało płacą. Bo jeśli ktoś potrafi się odezwać o swoje i jako argument
            ma opinię o swojej pracy to nie chce mi się wierzyć że nic by nie zdziałał. I tu
            tkwi problem niektórych pracowników co często najwięcej krzyczą w tłumie o
            swoje...albo nie mają tego argumentu z przyczyn oczywistych czyli wrodzony
            wstręt do pracy, albo inne osoby które często wydają opinie o pracownikach nie
            bardzo lubią tę osobę (no i tu jest sytuacja nieciekawa), czy też nie potrafią
            się z przyczyn dla mnie niejasnych przełamać i po prostu wykonać telefon pod
            wszystkim znany numer i "zabookować" swoją wizytę na dywaniku w celu
            renegocjacji warunków wynagrodzenia. Pozostaje mi tylko osobom wstydliwym lub
            duszącym to w sobie przełamać się i w końcu to zrobić. A tej drugiej
            grupie...cóż...powodzenia w wypracowywaniu sobie garba za jak to sami piszecie
            "miskę ryżu". Z tego co wiem to sytuacja obecna trochę się zmieniła, niestety
            nie zdołałem się dowiedzieć czy na lepsze czy na gorsze. Szkoda że w takich
            firmach tak się dzieje a nie inaczej, bo niektórzy ludzie którzy chcą dać coś z
            siebie i zmieniać firmę własną pracą na lepsze są szybko zniechęcani często
            zachowaniem i podejściem innych osób, wyższych "rangą" lub też nie, "szczurkami"
            tak pochłoniętymi wyścigiem o stołki, funkcje i pieniądze że wyrabiają w sobie
            bardziej zwierzęce instynkty niż ludzkie czy też po prostu niskim
            wynagrodzeniem. Cóż...trzeba zrozumieć też ich. Tyle że czasami się nie da. ;-)
            Podsumowując moją ponad roczną przygodę z tą firmą napiszę tylko tyle że czasami
            żałuję że nie dało się tam w miarę normalnie pracować, bo jest lub było tam dużo
            ludzi naprawdę fajnych i inteligentnych z którymi miło się współpracowało i z
            tego miejsca pragnę pozdrowić cały personel z górnego pietra, z przychodni, z
            Krakowskiej a w szczególności byłych i obecnych pracowników magazynu z Dolnej, a
            najszczególniej to całą moją byłą zmianę Gonzola, Michała T., Anię, Grażynkę,
            Kasię, Paulinę i...to chyba wszyscy. Jak kogoś pominąłem to proszę o
            wybaczenie...starcza skleroza. :-P
            Pozdrawiam
            K.P.
            • Gość: Były oracz ;-) Re: Miximport doświadczenia i opinie IP: *.bb.sky.com 11.02.08, 19:31
              I można by tak pisać naprawdę długo i długo o tej firmie ale po co? Nic to nie
              zmieni jeśli pracownicy nic z tym nie będą chcieli zrobić wraz z szefostwem.
              Patrząc w wieloletnie kartki historii tej firmy i widząc tylko pogarszające się
              warunki pracy z roku na rok (ciągły stres czy to spowodowany nadmierną ilością
              godzin i przepracowaniem w niejednokrotnie szaleńczym tempie gdzie nie trudno o
              błędy i pomyłki czy też brakiem sensownej pracy, gdzie mimo jej braku też trzeba
              przyjść do pracy w sobotę "odsiedzieć" swoje w większości przypadków pewnie za
              darmo, a z tego co wiem to soboty są wolnym dniem od pracy i zalicza się ją do
              nadgodzin) nasuwa się tylko jeden wniosek...ta mała grupa ludzi która chce
              pracować normalnie w normalnej firmie jest niestety za mała. Reszta widocznie
              uważa że jest im dobrze (a pewnie są takie osoby, bo każdy lubi zarobić a nic
              nie robić), albo widząc beznadzieję sytuacji jest im wszystko jedno i liczą na
              cud, który nigdy pewnie nie nastąpi. Chociaż...to podobno święte miasto, może
              jak wspólnymi środkami wykupi się mszę w kościele w tej intencji to coś drgnie.
              ;-D Byle tym drgnięciem nie była kolejna podwyżka...godzin pracy i obowiązków
              nie wpływających na wynagrodzenie pracownika, heh. :-)
    • Gość: izzza syf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.08, 08:52
      ta firma to jeden wielki syf a zmuszanie ludzi po godzinach pracy do
      zapieprzania na magazynie to juz szczyt wszystkiego .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka