Dodaj do ulubionych

najtańsza apteka?

IP: 212.87.241.* 31.01.07, 20:55
gdzie w cz-wie jest najtańsza apteka?
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: olunia Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:58
      na przeciwko merkurego,taka "zielona".tylko trzeba troche w kolejce postac
      • Gość: hm? Re: najtańsza apteka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 14:44
        W Dżbowie jest tanio???O rany,ty chyba nie wiesz co to znaczy tanio!!!
    • Gość: sun Re: najtańsza apteka? IP: 212.160.86.* 31.01.07, 21:06
      w okolicach Czewy to podobno w Auchanie....
    • Gość: ewa Re: najtańsza apteka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:08
      W Jagielończykach - ceny bez porównania. Zwykle dosyć szybko idzie, bo czynne są
      4 kasy (czasem 5).
      • Gość: Ania Re: najtańsza apteka? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.01.07, 21:11
        Najtańsza i szybka w obsłudze jest apteka Św. Łukasza na ul. Focha chyba 4/6 ale
        nie jestem pewna- wisawi marketu Elea
        • Gość: janek Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:32
          nie bredź...co mało ludzi macie?
    • Gość: ania Re: najtańsza apteka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:45
      na Rakowie najtańsza jest na Lipowej koło Tevere.Nie zawsze chce mi sie jechac
      do miasta,a tam tez jest niedrogo i panie usmiechniete i sympatyczne
      • Gość: klienta Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 12:22
        Panie rzeczywiście miłe, ale ceny to niskie były tylko na początku. Teraz
        porównaj na nowo, sporo się podnieśli
    • Gość: Daro Re: najtańsza apteka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:52
      Ja natomiast polecam na ul. Pużaka
      • Gość: miko Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:42
        No to teraz zawaliłeś jak łysy grzywą o kant kuli. Hahaha
    • Gość: jacek Re: najtańsza apteka? IP: *.trzechwieszczy133.trustnet.pl 31.01.07, 22:48
      wiem że lobbing jest czasami nie na miejscu,ale są 2....a własciwie 3 w naszym
      mieście ...tanie... super miła obluga... jej kompetncja.Cóż czasami trzeba
      postać w kolejce ,ale to jest wynik....czytaj wyżej-więc
      Jagiellończycy,Mirowska-koło pizzerii i trzecia na parkitce(boczna
      łódzkiej)TłUMY same za siebie mówią.
      pzdr
      • Gość: miko Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 22:57
        i wszystkie należą do jednej właścicielki. Leży tam teraz obok Ciebie???
        • Gość: rafal Re: najtańsza apteka? IP: 80.54.169.* 01.02.07, 12:16
          najtansza w miescie - za ryneczkiem(na wprost merkurego) i ta sama apteka jest
          kolo wspomnianej desy-ale juz maja drozej ni z w tej kolo ryneczq
          pzdr
          • Gość: gnom Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:20
            i ta sama apteka jest na piastowskiej (tylko ceny inne), i ta sama apteka będzie
            w domu księcia...itd...az w końcu aptekarze czestochowscy pojda po rozum do
            głowy...ale wtedy bedzie już za późno. cóz mądry polak po szkodzie, lecz jesli
            prawda i z tego nas zbodzie, nowa przypowieść polak sobie kupi, ze i przed
            szkoda i po szkodzie głupi...
          • Gość: ja Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 17:19
            Nie wiem czy ktoś już pisał o tej aptece, bo nie czytałam wszystkich
            wypowiedzi. Najtańsza jest w Merkurym. Do niedawna też myślałam, że ta koło
            ryneczku i koło Orbisu, ale już kilkakrotnie okazało się, że jednak nie.
    • Gość: jola 2 aleja obok desy IP: *.webcinch.com 31.01.07, 23:07
      • Gość: miko Re: 2 aleja obok desy - rabat dodatkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:37
        A dodatkowo pracownicy TRW przy okazaniu identyfikatora otrzymują dodatkowo 5%
        rabatu!!!
    • Gość: sofi Re: najtańsza apteka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 00:02
      Lipowa z "krzyżem" i Jagiellończycy
      • Gość: Paula Re: najtańsza apteka IP: *.prenet.pl 01.02.07, 21:20
        Apteka na ul. Mirowskiej, w pawilonie handlowym. Polecam zarówno cenowo oraz pod
        względem obsługi.
    • Gość: trw? Re: najtańsza apteka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:55
      a cóż to?Pracownicy trw są tak schorowani,że nalezy im sie rabat?A może mąż
      kierowniczki pracuje w trw????
      • Gość: kółko Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:34
        apteka pod złotym smokiem na głównej, a jaki miły personel...
        • Gość: ona Re: najtańsza apteka? IP: 212.160.86.* 02.02.07, 19:38
          ja polecam apteke w Dzbowie ,pan magister super gosc
          • Gość: koń Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:27
            aleś teraz zawalił, jak łysy grzywą o parapet...spójrz na ceny...zresztą, to nie
            jest magister,tylko technik farmacji...
        • Gość: prawie za darmo Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:43
          skąd wiecie co kupujecie tak tanio ,markowe rzeczy dożo kosztują i nikt się nie
          buntuje ,jeśli coś jest przecenione to znaczy niepełnowartościowe i jeszcze po
          takie buble stoicie w kolejkach ,ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać , na
          papierosy to wam nie szkoda ,a oszczedzacie na własnym zdrowiu
          • Gość: najtansza apteka Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 15:13
            jest jak juz ktos wczesniej napisal - naprzeciwko merkurego (po 2 stronie alei)
            zielony szyld
            dobrze wiedza o tym ciulajacy kazdy grosz, wycyckani przez państwo emeryci itp.
            i dlatego sa tam z reguly kolejki, trzeba postac z 10 minut i wiecej
            • Gość: emeryt Re: najtańsza apteka? IP: 195.116.125.* 03.02.07, 21:11
              poszedłem do tej apteki po lek dla żony i okazało się że był droższy,aniżeli u
              nas na Dekabrystów
              • Gość: mara Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:32
                Nie ma tanich aptek. We wszystkich ceny są tak ustawione ,żeby właściciel dobrze
                zarobił. Widzieliscie biednego farmaceute lub lekarza?????
                • Gość: gnifififi Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:37
                  ty debilu, marża apteczna wynosi średnio 18%, a sprzedając lek refundowany np.za
                  2200zł aptekarz zarabia tylko 12zł. Zresztą aptekarze uczciwie płacą podatki od
                  każdego klienta i zapłaconej sumy, nie to, co lekarze...
                  Zresztą, czemu się nie wykształciłeś na aptekarza?
                  • Gość: mara Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:49
                    Nie wyksztalciłam sie na farmaceute , zeby mieć troche kultury osobistej i
                    nikogo od debili nie wyzywać.
        • Gość: kolo Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:21
          fajna ta blondyneczka, bardzo miła, ale dawno jej nie widziałem :-(((
        • Gość: chlorchinaldin Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 15:41
          Bardzo miła jest zwłaszcza jedna p.magister, ma chyba na imię Sylwia. Umówiłbym
          się z nią na kawę :-)), ale nie mam odwagi zapytać czy ma chłopaka...
    • Gość: ja Re: najtańsza apteka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:56
      nie wykształciłaś się na farmaceutę,bo nie mogłaś!Pewnie nie byłaś
      wystarczająco zdolna,bo w te "wyższe" przesłanki nikt nie uwierzy.A teraz
      zazdrościsz...i serwujesz wyświechtanymi stereotypami
      • Gość: równi i równiejsi Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 10:23
        a co?kole cię w oczy coś, na co niektórzy ciężko pracują...przecież każdy mógł
        zdawać egzamin na AM...
        zresztą teraz już coraz mniej jest polskich aptek, a pracujący tam farmaceuci
        zarabiają od 1500-3000zł, więc to nie są jakieś kokosy...a ci co kończą studia
        mają nieraz kłopot z odbyciem stażuniedługo dojdzie do tego, że będą
        hurtowniczymi wyrobnikami...a środowisko aptekarskie jest nieskonsolidowane i
        różne ugrupowania odwalają im brudną robotę pod nosem...dobrze, że się ten
        nadzór częstochowski rozsypał...ale tak, to jest jak się idzie na kierownika za
        szóstkę, zamiast pilnować dlaczego w niektórych placówkach są ceny dumpingowe...
        • Gość: ciekawski Re: najtańsza apteka? IP: 195.189.55.* 05.02.07, 16:38
          A czemu się rozsypał?I kto idzie na kierownika? I gdzie?
          • Gość: rir Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 10:48
            to ty nie wiesz,ze już nie ma częstochowskiego nadzoru?niestety, więcej nic nie
            mogę powiedzieć...bo i po co?
            wiemy,kto otwiera aptekę w domu księcia...kiedyś aptekarze częstochowscy
            zapłaczą...ale będzie za późno...taka jest solidarność tego środowiska...każdy
            sobie rzepkę skrobie...do czasu, bo kiedyś może tej rzepki zabraknąć...
    • Gość: mloda Re: najtańsza apteka? IP: *.apus-net.pl 06.02.07, 16:14
      na kopernika naprzeciwko Not-u:)
      • Gość: homo homini lupus Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 16:31
        i niech dalej hurtownie forsują bark przepisów o jednakowych cenach leków (moim
        zdaniem powinno dotyczyć nie tylko leków refundowanych, ale 100% i otc), a wy
        dalej pacanki obniżajcie swoje marże apteczne, by konkurować z aptekami obcego
        kapitału i innych podejrzanych spółek...
        będziecie pracować za grosze (albo i nie, bo każdy woli zatrudnić technika
        farm.)w aptekach sieciowych...już młodzi farmaceuci nie mogą odrobić
        stażu...rynek powoli się wysyca...
    • Gość: gość Re: najtańsza apteka? IP: *.apus-net.pl 06.02.07, 23:10
      Najtańsza apteka jest niewątpliwie na ulicy Wolności (róg Waszyngtona)koło
      placu "Czerwonego"-dawnego.Tam jest przedewszystkim przychodnia. Koło mnie są
      dwie apteki i zauważyłam różnicę ok.2 złotych nawet na podstawowej maści.
      • Gość: rir Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:16
        dla wszystkich pacanków oplatających bzdury o "astronomicznych" zyskach aptekarzy:
        marża apteczna, okreslona w dzienniku ustaw Dziennik Ustaw z 2004 r. Nr 210
        poz. 2135 wynosi:
        Cena hurtowa w złotych Marża detaliczna liczona od ceny hurtowej
        0-3,60 40 %;3,61-4,80 1,44 zł;4,81-6,50 30 %;6,51-9,75 1,95 zł
        9,76-14,00 20 %;14,01-15,55 2,80 zł;15,56-30,00 18 %;30,01-33,75 5,40
        zł;33,76-50,00 16 %;50,01-66,67 8,00 zł;66,68-100,00 12 %
        powyżej 100,00 12,00 zł,

I co?Komu opłaca się sprzedawać lek tj.np.pulmozyna, która kosztuje około 2200,a
        na refundację własnych pieniążków czeka się 2tyg.
        Wiecie,że w Warszawie, większość leków, które my trzymamy na stanie jest
        sprowadzana na zamówienie?
        • Gość: kola Re: najtańsza apteka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:11
          najtansza na przeciwko merkurego, i tego samego wlascieciela kolo orbisu,plac
          biegana ;)
          • Gość: miro Re: najtańsza apteka? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.02.07, 17:15
            zastanówcie się kto naprawdę jest właścicielem tych aptek , a nie wyrobnikiem
            bez krzty honoru który je obsługuje to będziecie wiedzieć dlaczego tak tanio
        • Gość: zainteresowany Re: najtańsza apteka? IP: *.chello.pl 09.02.07, 21:15
          nooo dobra ....w jakiej cenie macie rutinoscorbine .:D Podejrzewam ,ze nie mam
          tutaj ani jednego pacjenta ...no cóż taka to Ci Wasza solidarność he
    • facet646 Re: najtańsza apteka? 30.10.14, 20:00
      Częstochowa, al. Wolności 34, apteka Kwiaty Polskie - niskie ceny, fachowi farmaceuci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka