Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:49 Na Stradomiu są duże działki, Dźbowie,tylko czy dadzą się podzielić? Odpowiedz Link Zgłoś
apia5 Działka na Lisińcu 12.02.07, 20:27 Fajnie, że pomysł ma aprobatę i są chętni do pójścia tą drogą. Działka na Lisińcu jest ogrodzona starym drucianym płotem , co myślę że też jest atutem , gdyż nie ma potrzeby jej grodzenia i ponoszenia kosztów od razu na samym początku . Najprawdopodobniej jest to grunt rolny , ale trzeba było to zgłębić. Sprzedaje ja osoba prywatna!!! (nie ma potrzeby użerania sie z agencjami) , cena 80 zł była wyjściową że wstępnej rozmowy wynikało ze przy zakupie całości czyli 5760m2 ( gdyż ona składa sie z dwóch po 2880 m2)można by jeszcze trochę zbić cenę , działka jak podałem jest prostokątem 32x180 , po patrząc na nią od ulicy Koniecpolskiej po jej lewym boku jest jedna działka prywatna za którą niezabudowana zas jest ulica Suwalska , po prawej stronie są działki również prywatne tez bez zabudowań. Przy końcu działki patrzac od Koniecpolskiej ma byc droga ( kiedy nie wiadomo), Jak dla mnie teren dość przyjemny i wszędzie blisko. P.S. Jedna osoba jest zainteresowana obejrzeniem działki, napisała już do mnie na e-mail, jezeli jeszcze ktos chciałby to mozemy ustalić jakiś termin w weekend i pojechac zobaczyć oraz wywiedziec sie szczegółów , prosze pisac na mój e-mail apia5@wp.pl postaram się dla zainteresowanych jakoś zorganizować nasze spotkanie, abyśmy mogli jechać zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Działka na Lisińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:05 Pytanko, czy masz namiar na właściciela. Tutaj na forum ktoś podał nr stacj., że będzie dzielił działki na Lisińcu, ale odebrała osoba, która owszem ma ziemię, ale jeszcze nie myślała o jej sprzedaży, miejmy nadzieje, że to nie Ci sami? Myślę, że będziemy w kontakcie, a w kupie siła (nie dosłownie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Działka na Lisińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 19:15 No i co czy są chętni na te działki na Lisińcu? czekamy na opinie, kto szuka małej działki...? Odpowiedz Link Zgłoś
apia5 Re: Działka na Lisińcu 13.02.07, 19:52 Na tą chwilę ,ze wstępnych moich wyliczeń i z informacji jaką podała mi AGA na e-mail to: Na drogę wewnątrz działki odeszłoby 1080 m2 (6x180) , można zastanowić sie na droga o szerokości 5 m) AGA zgłosiła zainteresowanie na 806 m2 (26x31) i 598m2(26x23) dla jej kuzyna oraz dla jeszcze jednej osoby nie precyzując metrażu Ja chciałbym 1560 m2 (26x 60) Zostałoby , 1716 m2 do podziału i w tym nie sprecyzowana jeszcze trzecia osoba po stronie AGI To są takie moje wstępne wyliczenia obrazując ogólnie sytuację. Oczywiście trzeba też pojechać i zobaczyć teren , jak i zgłębić wszytskie inne sprawy związane z zakupem . pozdrawiam Proszę pisać jezlei sa jeszcze chętni to w weekend pojedziemy ją zobaczyć. Do Marco - działka na Wierzchowisku 1551m2 szer. 18,5 , nr tel 501-576-690 , ogłaszał sie dzisiaj w pośredniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWY Re: Działka na Lisińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:12 ŚLEDZĘ wątek, jak załatwicie sprawę drogi, też za nią zapłacicie?jest to rola własciciela gruntu, ale jak on sprzedaje całość to wydzielenie drogi będzie prezentem dla gminy, nie jest to łatwa kwestia, trzeba uważać, aby nie zostać wykiwanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Działka na Lisińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 10:31 Ja skorzystałem ze stronki www.ign.net.pl pod Patronatem Instytutu Gospodarki Nieruchomościami www.ign.org.pl i sprzedałem działkę budowlaną w sposób bezpośredni. To bardzo duża i wiarygodna ogólnopolska giełda nieruchomości i za pomocą sms-a możesz umieścić swoją ofertę w giełdzie bądź też wpisać jaką nieruchomość poszukujesz. Moim zdaniem warto:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Działka na Lisińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:31 dzięki za stronkę, są jeszcze sympatyczni na forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Własciciel Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 12.02.07, 22:22 na UL. Wirażowej mam działke ale b. dużą jest ogłoszona i nie ma chętnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:24 gdzie jest ul.Wirażowa, podaj wymiary, czy można podzielić, jak daleko media i w końcu ile za m2 (czy jest zgłoszona do agencji), pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mhcz Re: działki budowlane 12.02.07, 23:35 Mam do sprzedania ładna działeczke 4000 m 2 na Wypalnkach z mediami w działce, całosc ogrodzona.Widomość na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:47 podaj maila, wymiary działki i cenę za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryzli Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:19 moj emeil gangsta7@interia.pl prosze odpisz i ile za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:37 dzięki za adres mailowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 17:24 Czy ktoś może coś wie na temat działki Bór Wypalanki, jakie tam są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 20:15 Czy jest coś ciekawego w dzis. Pośredniku na temat działek, może coś wpadło zainteresowanym w oko (zapomniałem kupić, sorry) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yiena Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 21:26 ja poszukuję niedużej działki(w okolicach 700-1000metrów kw)w e wspomnianych tu wcześniej Herbach(działka może być rolna)jeżeli ktoś ma taka działeczke i chciałby sprzedać prosze się odezwać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedam Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 22:36 SPRZEDAM działkę budowlaną przy ul.Makuszyńskiego, 1513m kw Tel. 503 247 840 lub 602 249 511 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 09:30 napisz coś więcej o tej działce, to nie będziemy Cię zamęczać telefonami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 09:46 Ludzie wstrzymajcie się z kupowaniem działek, osiągnęły one maks. ceny w tym mieście, teraz mogą tylko spadać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 09:55 hehehe zdziwisz się kolego za rok, ludzie wsztrzymajcie się bo kolega zbiera kasę i boi się że nie zdąży :-) Przy tej cenie mieszkań (nie wiem czy nie zauważyłeś) ceny dziąłek muszą rosnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:03 a kogo stać na te mieszkania, spłacać kredyt całe życie, wszyscy wyjadą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:15 kredyt to normalna i naturalna sprawa w gospodarce, wreszczie stał się dostępny i większość może sobie na tę formę finansowania pozwolić. Nawet jeśli Polacy wyjeźdzają to myślisz że za granicą kupuja za gotówkę?? Nie, banki na zachodzie juz zatrudniają polaków do obsługi rodaków bo ci coraz chętniej kupuja na kredyt. Tak sie kolego budyje zamożność społeczeństwa. Ty spłacisz kredyt twoje dzieci będą miały spadek :-) Jęśli tylko nie przesadzisz z zadłużeniem i na kredyt hipoeczny nie kupisz sobie np. samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 10:51 Sprzedam dom w Pajęcznie, bez pośredników, tel.034-3112-464 , kom. 691595118. Może nie warto się budować tylko kubic gotowca? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: działki budowlane IP: 212.87.241.* 14.02.07, 10:46 widziałem super działke na ul.Dobrzynskiej nie wiem jaki nr jest tej działki ale znam nr.tel.do ludzi którzy chca sprzedac(034)3666-134 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja super okazja kupna działki budowlanej IP: 212.87.241.* 14.02.07, 10:52 to działka na ul. Dobrzynskiej nr.kontaktowy.(034)3666134 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.prenet.pl 14.02.07, 11:30 Dzwoniłam w sprawie tej działki, ona jest 30 m szeroka ale aż 300 długa ma dojazd od dwóch stron, i Pani mówiła że w planach są jeszcze dwie drogi w poprzek, więc można będzie chyba podzielić po długości, my jedziemy tam ok 14 zobaczyć, to jest dobrzyńska 77. Może ktoś chętny? Cenę wstępnie podano mi ok 40 zł/m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apia5 Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 11:33 ja jestem chętny tylko mogę teraz jechać , pasuje Wam teraz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.prenet.pl 14.02.07, 12:27 Niestety dopiero teraz zobaczyłam Twoją odpowiedź, myślę że za pół godziny wyjedziemy z centrum to do 40 min bedziemy na miejscu. Jak się nie spotkamy to wieczorem dam znać co i jak, a gdybyś Ty tam był to też coś napisz, właścicielka mieszka pod nr 109. Odpowiedz Link Zgłoś
apia5 Re: super okazja kupna działki budowlanej 14.02.07, 12:28 niezłe bagienko ta działka , teren bardzo podmokły przynajmniej od strony ulicy Dobrzyńskiej , dużo pracy trzeba by było wykonać aby to jakos wyglądało ,cena 40 zł za metr , może za tą cenę jednak warto?? i w jaki sposób można tak podmokła działkę doprowadzić do normalności?? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_99999 Re: super okazja kupna działki budowlanej 14.02.07, 12:58 Do apia5 : Odnośnie podmokłej działki. Jeżeli chcecie zobaczyć jak sobie można z tym świetnie poradzić, polecam wycieczkę na ulicę Artyleryjską, na Kawodrzy (w prawo do ul.Matejki) Tam jeszcze niedawno było małe bagienko, dziś stoją piękne domki, które powstały w ostatnim czasie (2 lata) Z tego co widziałem, wywożono tam gruz, później ziemię. O piwnicach na takim terenie należy zapomnieć, ale przecież to nie jest konieczne. Pozostaje argument by zbić cenę. Pozdrawiam. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:01 Działka na ul.Dobrzyńskiej, nalezy się zastanowić czy doprowadzenie takiej podmokłej działki do uzyteczości nie wyjdzie drożej niż działki powyż. 60 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:56 napisz jak wyglada sytuacja z mediami na tej Dobrzyńskiej? czy tam coś jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: 212.87.241.* 10.04.07, 13:28 bylam zobaczyc ta dzialkena dobrzynskiej 77 niezla tyle ze trzeba popracowac nad nia bo zalewa ja ale to nic za taka cene warto 40zl/m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Kasi Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 14:17 Cena jest ok, ale ta działka jest nawieziona gruzem (wysypisko śmieci) i w momencie wykopów może Ci wszystko upaść. Najlepiej weż geologa, bo inaczej wpadniesz po samą szyję dosłownie i w przenośni. Oglądaliśmy ją z mężem, który jest inż. budown. i się przeraził co ludzie robią z bagnami, horror; dom na palach... i Wenecja na śmietniku.Zyczliwi i zainteresowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 20:43 Ja słyszałem że fakt że była "bagienkiem" wynikał z życzliwości sąsiedzkiej i faktu iż sąsiedzi podnieśli swoje działki a woda gdzieś musiała spływać. Osobiście uważam że ponieważ już jest w budowie kanał burzowy to w niedługim czasie nie będzie tam śladu wody. Co do mediów to wszystko jest w ulicy (gaz, woda, kanał sanitarny)- tego sie jeszcze dowiedziałem dzwoniąc pod ten podany przez państwa numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działkowicze Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:43 co z tym wątkiem, maj za pasem, a tu cisza? Czy coś polecacie w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:03 Ja zakupiłem działkę bezpośrednio od sprzedającego dzięki Interaktywnej Giełdzie Nieruchomości www.ign.net.pl Oni są bardzo wiarygodni bo działają pod Patronatem Instytutu Gospodarki Nieruchomościami. O ile wiem to ogólnopolska baza aktualnych nieruchomości. Można tam sprzedać nieruchomość wchodząc poprzez zakładkę "dodaj ogłoszenie aktywując sms-em" lub kupić nieruchomość wpisując się do zakładki "poszukuję nająć, kupić". To bardzo dobry pomysł z tą giełdą nieruchomości:) Ja polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jana Re: super okazja kupna działki budowlanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:14 Napisz dokładnie, w którym miejscu jest ta ziemia? nie chcemy bezsensownie zammęczać Cie telef. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik24 uaktualniona oferta IP: *.crowley.pl 14.02.07, 13:45 www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22417792,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: uaktualniona oferta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:57 Dołącz zdjęcia, bo jakoś trudno to sobie wyobrazić? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_99999 Re: uaktualniona oferta 14.02.07, 15:05 Jeśli to pytanie odnośnie zdjęć kierujesz do mnie, to informuję, że moja działka nie jest na sprzedaż, więc zdjęcia są Ci zbędne. Poza tym za parę miesięcy ruszam z budową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: uaktualniona oferta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 15:35 to było do Karlika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik24 Re: uaktualniona oferta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.07, 10:24 prosze dzwonic: 698 148 708 wiecej szczegołów podam przez telefon. zdjeć niestety nie posiadam. z kolei mozna pojechac, zobaczyc i zdecydować czy odpowiada. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: uaktualniona oferta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:25 jaki to jest adres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: uaktualniona oferta IP: 212.87.241.* 14.02.07, 15:46 Na pewno 15 m szeroka? O ile wiem to w Bialej wszystkie dzialki maja idealnie po 14m. Tak jest od czasow reformy rolnej po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik24 Re: uaktualniona oferta IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.02.07, 10:30 przyznam, że nie mierzylem. Jest to fakt ze w Biiałej są tego typu działki. Moim zdaniem wystarczająca. Nie bede podejmował się dyskusji na takie tematy. Nie mam zamiaru zachwalać itp, itd. Każdego informuję o zaletach i wadach. Zreszta przede wszystkim oczywiście należy wpierw zobaczyc, a to czy odpowiada to już sprawa przyszlego wlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik24 Re: uaktualniona oferta IP: *.crowley.pl 16.02.07, 09:24 dodam, iż nie ma ŻADNEGO zagrożenia ze strony obwodnicy. Domek jest położony w centralnej części Białej Dolnej, w szeregu działek/domów. Obwodnia nie przechodzi w Białej, tylko pomiędzy Białą a Żabińcem.. a ogólnie to planowana jest przez pola a nie blisko tej miejscowości. Proponuję najpierw zobaczyć i ocenić samemu a nie dyskutować :) Zawsze można negocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:04 Czy Ktoś może ma jakieś info. na temat tej działki na Makuszyńskiego? jaka ? i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Własciciel działki Re: działki budowlane IP: *.trustnet.pl 14.02.07, 14:59 Posiadam działke budowlaną przy ul. wirazowej 19 o powierzchni 4300 m.działka znajduje sie przy drodze asfaltowej moja oferta znajduje sie w biurze nieruchomosci ARA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: działki budowlane IP: 80.54.171.* 14.02.07, 15:01 Zastanawiam się nad kupnem działki w okolicach Białej, Kopca ? Czy wiecie jakie tam są ceny? Co myślicie o tych rejonach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 15:54 posiadam działkę przeznaczoną pod budowę bliźniaka pow. 325 m prąd, woda, gaz.lisiniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:35 tzn. czy chcesz ją sprzedać? jeżeli tak, to napisz coś więcej....??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:27 działka jest do sprzedaży, pisz na mag116@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:43 Czy coś więcej wiadomo na temat działki bagienka (dostęp do mediów)? Odpowiedz Link Zgłoś
apia5 Re: działki budowlane 14.02.07, 21:11 media są w Dobrzyńskiej , ale zastanawiając się to chyba planując mieszkanie na kilkadziesiąt lat to takie działki trzeba omijać , wiem ze ludzie się budują , nawet znam przykład ze na bagnach się wybudowali , nawieźli ziemi i mieszkają , ale jak dla mnie to chyba nie tego szukam , lepiej zamieszkać tam gdzie sie podoba wszystko , w końcu to jakieś spełnienie marzeń...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 21:17 w pełni się zgadzam, tu musi zabić serce, a jest to inwestycja życia (w naszych realiach oczywiście). Ciekawe czy ten właściciel z Helskiej sprzedał tę wydzieloną, ma podobno dzielić dalej, tylko jest daleko do Przejazdowej, ale to ma się lączyć w niedalekiej przyszłości z Lisińcem, tam jest na górce i nawet kanalizacja (nie ma gazu); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 21:46 Wkrótce podwyżka VAT-u na nowe mieszkania, trzeba szybko się budować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 21:52 www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22418677,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzedam Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.tktelekom.pl 15.02.07, 00:09 Biskupice, pow. ~1750 m2 (35x50)- prąd, woda w ulicy,po podzieleniu geodezyjnym, prawo zabudowy w planie zagospodarowania- sprzedam 90.000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.07, 10:15 Witam. Nie ma ktos na miarow na jakies zajebiste linki, czy gazety online z cena ziemi,domow i uslug budowlanych. Wtedy bedziemy sobie mogli na luzie porownac ceny np na Stradomiu,w Gnaszynie, Herbach i np Parkitce. Albo np w Czewie i Lublincu, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 10:20 super pomysł, można by zrobić ranking miejsc (okolic) i porównać ceny, usytuowanie - gleby, odległość od centrum itp. Wziąć za i przeciw określ. cenie za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.07, 11:02 Tak wlasnie sobie pomyslalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:49 jak uda się coś kupić/sprzedać to dajcie znać na f... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:59 rozumiem, że drugą część ma ktoś inny? trzeba mieć taki sam projekt - logiczne i trzeba się dogadać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:52 pomysł z linkami popieram, jak coś znajdę to dorzucę...., np. ogłoszenia w Gazecie Częstochowskiej są na stronie, bo Pośrednika lepiej kupić niż wysyłać SMSa...., dużo nadziei w właścicielach ziemi (bardziej w ich skomputeryzowanych wnukach), że się zareklamują.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doro Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:03 Podobno na ul.Tatrzańskiej jest działka do kupienia, może ktoś wie coś więcej (ile za ile?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:08 Jest dużo ładnej ziemi pod budowę od ul.Festynowej i Drzewnej w stronę Lisińca, tereny na górce, nie podmokłe - może zna ktoś właścicieli????? Media też niedaleko, do centr. 6 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 21.02.07, 19:40 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: działka budowlana w Biskupicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 14:50 a gdzie są biskupice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag116 Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:00 sprzedam działkę na lisińcu 325m pod budowę bliźniaka, zainteresowanych proszę o pisanie na maila mag116@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:25 odpowiem na priv. mag116@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:38 piszczie o cenach, żeby nie tracić czasu na dzwonienie, napisać, że do negocjacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:19 Działki na Stradomiu, są takie ogłoszenia, ale to agencja i od niej cięzko się coś dowiedzieć, bo każą przyjechać> Może ktoś z Państwa przerobił już te działki ma jakąś wiedzę? Pozdrawiam, czekam na odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:01 Szukam działki przy ul.Wielkoborskiej, może Ktoś wie po ile tam chodzą i czy coś jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kupujących? Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:57 Wydaje mi sie, że najpierw działkę trzeba obejrzeć i wtedy macie pogląd czy ta działka jest warta takie pieniadze i ile właściciel jest w stanie opuścić. A w praktyce jest tak, dzwonicie pytacie sie gdzie jak, co jest i jaka cena. Jak usłyszycie cene to dziękujecie, nie chcecie nawet obejrzeć takiej działki, jak jest duża to chcecie małą jak jest mała to chcecie wiekszą, jak jest droga konieczna to nie chcecie jak jest duża działka to pytacie czy można ją podzielić i chcecie wytyczac drogę. Mam wrażenie że nie bardzo wiecie jak wygląda podział ziemi, kiedy wytycza sie mniejsze działki z pola to zawsze jest droga konieczna, a wy takiej nie chcecie. Chyba że powstał plan zagospodarowania, który podzielił nasze pole na pół i powstała droga np. gminna, ale zostało dużo pola więc powstaje droga konieczna i nowe działki tak jest w uliczkach na Wierzchowsku. Wszystko wam wydaje sie bardzo proste w tej kwestii, a to co jest proste w waszym wydaniu urasta do kolosalnego problemu np. decyzja z restrukturyzacji rolnictwa Myślicie że jak ktos podzieli na mniejsze to sprzeda taniej, guzik prawda sprzeda drożej.Jeśli np. sprzedaje 3000m kw. zarząda np od 20 do 40 zł a m.kw,ma jeszcze z czego opuścić, a jak sprzedaje 1000- 1500 zarząda juz 80,100 a nawet 110zł m kw. Na jedno praktycznie wychodzi, tylko tu możemy mieć ładna przestronną działkę, albo placyk na którym stanie dom. Nierozumiem też jak można dobijać targu ile sie opuści na działce przez telefon, przyjedź, zobacz i możemy rozmawiać. Wiadomą rzeczą jest, że ceny są zawyżone, aby kupującego uszczęśliwić i żeby sie cieszyl z upustu i ile to utargował. Wilk syty i owca cała. Podniecacie sie byle polami na Wierzchowisku, gdzie metr kw.jak wczoraj wyczytałem w ogłoszeniu kosztuje 110zł. Wbrew waszym tu opiniom działki nie stanieją, mogą jedynie ceny stanąć w miejscu. To jeśli teraz wam drogo to później bedzie taniej? Odnoszę wrażenie, ze tak sobie tylko tu gadacie, bo ci co chcą kupić to kupują a nie plota trzy po trzy na forum. Życzę wam powodzenia w szukaniu ładnych działek, których podobno z waszych opinii nie ma, są tylko wam sie nie chce ich oglądać i tak naprawdę słabo ich szukacie. A tu niestety trzeba jeździć i jeszcze raz jeździć, a może coś się trafi. Wszyscy chcielibyście mieszkać pewnie pod Realem, ludzie troche pomyślunku. A może lepiej kupic wiekszą działke z dala od zgiełku, gdzie mozna odpocząć po pracy. Dla jasności wszystkich nie posiadam już nic do sprzedania więc nie zależy mi już na tym czy są kupujący czy ich nie ma. Napisałem to po to żebyście się troche zastanowili i mieli jasność sytuacji. I nie piszcie na forum szukam, chce kupić, ci co chcą sprzedac ogłaszają sie w gazetach i internecie góra do Machometa czy Machomet do góry? Działka sama nie przyjdzie, więc do roboty, a nie siedzicie i na co czekacie? Pozdrawiam i bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 19:38 Ten tekst robi wrażenie, dużo można z niego się dowiedzieć. Z forum również można się wiele dowiedzieć, ale dlaczego jeżeli chcę postwić mały domek to mam kupować hektary i płacic za nie podatek? Jeżeli sprzedającym myli się pojęcie centrum z tablicą Miasto to sorry Mahomecie? Oglądać, jeżeli nie odpowiada lokalizacja, a sprzedający nie chce podać gdzie to jest, Mahomecie szanujmy siebie nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:23 Nie rozumiem dlaczego mamy nie rozmawiać na temat działek na forum, czyżby to przeszkadzało sprzedającym, a może agencjom? Dlaczego maja jeździć łumy, wystarczy, że pojedzie jedna osoba i napisze co tam jest (bagno, linia wys. napięcia, puszcza, ściernisko i etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
apia5 Działka na Lisińcu 15.02.07, 20:35 Czy są chętni do zwiedzenia działki na Lisińcu w niedzielę?? Przypomnę działka 5760m2 lub połowa, tego szerokość 32m ,cena 80 zł metr , Jeżeli są chętni to proszę pisać godzinę (mnie pasuje każda) , proponuję spotkanie na rynku Wieluńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: Działka na Lisińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:40 Czy ta cena na Lisińcu jest definitywna? Czy własciciele mieszkają gdzieś obok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kupujących Re: Działka na Lisińcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:02 Podatki nie są aż takie straszne. Zależy od wielkości działki, czym mniejsza powierzchnia tym podatek wyższy. Dam przykład 1,9ha 130zł rocznie, 8tyś m/2 192zł rocznie, 5tys m/2 ok 350zł rocznie, natomiast działka w czestochowie ok.900m/2 to juz wydatek ok.400zł. Dlatego warto sie zastanowic, bo cóż to za działka 900m/2. A w opłatach są jakieś progi, ale tego juz nie wiem. Aby to napisac wypytałem osób które płaca te podatki. Uważam, że podatek nawet ten 350 zł na rok nie jest aż taki wysoki i mozna płacić w 4ratach. Te podatki moga byc różne w róznych gminach, bo na to składa sie wiele czynników, ale napewno nie wyższe. I znowu jakieś, "ale podatek" zawsze coś wam nie pasuje, najpierw czytamy dowiadujemy sie na temat podatków, a dopiero potem decyzje niechęci argumentujemy podatkiem. Odnośnie podobania sie miejsca, owszem wybór należy do was, ale z tego co widze to nic i nigdzie wam sie nie podoba. Przecież wszyscy w mieście sie nie pomieścicie, wcześniej czy później chcąc sie budowac trzeba będzie wycofać sie nawet do 30,40km od czestochowy, a z tego co sie orientuje to jest jeszcze sporo działek do 20km od częstochowy,ale wy chcecie w mieście, jeśli ktoś podaje ile km to zapytajcie do którego miejsca a nie zaraz głupie uwagi są wypisywane. Dlaczego nie macie szacunku do tych co sprzedają, szczególnie jak są to ludzie spoza częstochowy. Odnośnie dyskutowania na forum, ależ możecie dyskutować,od tego ono jest, jak narazie tylko to robicie, a po drugie to co podoba sie jednemu nie koniecznie drugiemu, dlatego lepiej jak każdy sobie sam ogląda. A jak ty Remek bedziesz siedział przed kompem i czekał na relacje oglądających działki to może ci ich braknąć, bo jak ktos trafi na fajną to uważasz, ze przyleci i zaraz ci to napisze, lepiej stary sam sobie oglądaj. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Działka na Lisińcu IP: *.trustnet.pl 16.02.07, 09:15 Do kupujacych ...dzieki za te posty ,ktos nareszcie uswiadomił tych ludzi ..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diggereve Re: Działka na Lisińcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:24 Popieram w 100%!!!My jak zaczynalismy szukac dzialki to tez sie nastawialismy na nizsze ceny. Pojezdzilimy tez pozwiedzac dzialki podane przez agencje i nic. Albo linie wysokiego napiecia, albo cala zadrzewiona, albo teren podmokly, albo pociag nieopodal. Pojezdzilismy, poszukalismy,podzwonilismy i cos udalo sie znalezc. Trzeba dzialac po prostu, a nie czekac az samo z nieba spadnie. A na nizsze ceny nie ma co sie nastawiac. Lepiej teraz kupic troche drozej niz czekac i zalowac ze jak za 80 bylo w miescie to tez sie nosem krecilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 09:38 VBo mentalność częstochowianów jest taka: wielki pan z miasta z M3 jedzie do wieśniaka i chce za grosze kupić działke z domkiem i jeszcze pewnie żeby mu samochód dali na dojazd do miasta (bo cale życie przejeździł mieszczuch mpk) a to wszystko za 25 tysięcy. Bo on jest panem z miasta i robi interes z chłopem (w domyśle ciemniakiem) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_99999 Do Tomka 16.02.07, 10:55 Popieram i zgadzam się w 100% Polacy mają taką głupią mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 11:54 Nie rozumiem dlaczego w taki sposób piszecie o ludziach z miasta, nikt od Was nie chce nic za darmo (jak ktoś całe życie jeździ MPK to nie kupuje działki z zamiarem budowy i to na peryferiach). To często Ci, którzy posiadają jakiś kawałek ziemi chcą złapać zywca i naciąć go na kasę. Już takich parę przerobiłem.. Przykre, ze zaczyna się robić podział na kupuj.-sprzedaj., a przecież nie o to chodzi, przy dobrej woli dwóch stron zawsze można się dogadać. Tylko, gdzie są Ci uczciwi? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_99999 do Alex 16.02.07, 12:12 Mieszkam w bloku na o.Północ, działkę kupowałem w 2005r. - Wierzchowisko (więc nie jestem "sprzedającym"), mimo tego mam takie samo zdanie na temat ludzi z "miasta" jak Tomek, taka jest niestety prawda, zauważyłem to przez ostatnie 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:17 Teraz jest najlepszy czas na ogladanie działek, wychodza wszystkie mankamenty, oglądajmy więc i nie zachowujmy się jak typowe mieszczuchy..... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_99999 Re: do Alex 16.02.07, 12:22 Z drugiej jednak strony, gdy sobie przypomnę jak ja szukałem działki (przez rok i 2 m-ce) to faktycznie człowiek jak ogląda to marudzi sprzedającemu, by choć trochę zbić cenę... Patrzcie jakie życie potrafi być przewrotne. To prawda, że punkt widzenia zależy od... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:28 Na forum pojawiły się głosy dotyczące cen działek, że jesteśmy w UE, że ceny muszą dorównywać. Tylko tam są rzeczoznawcy i szacowana jest rzeczywista wartość gruntu, nie neguje ceny 200 zł/m2 są działki i warte nawet więcej, ale są i takie , że 20 zł to za duzo, bo trzeba zainwestować majątek, aby się do czegoś nadawały.U nas jest wolna amerykanka cenowa, na zasadzie jedna pani drugiej pani, ja sprzedaje za x to ja za xx (tak jest w Gnaszynie), nie bierze się pod uwagę co to naprawdę jest. Nie neguje cen ziemi, ale podkreślam, że ziemia ziemi nierówna i być może stąd takie zachowanie niektórych mieszczuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Rysiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:42 zachowanie niektórych mieszczuchów wynika z faktu że obudzili się teraz z ręką w nocniiku i są generalnie wkurzeni. Przez ostatnie pięć lat marudzili i oglądali kiepskich a teraz coś im drgneło i rzucili się kupować. No niestety ziemia nie jest z gumy, dróg asfaltowych nie przybywa, miasto nasze ma nas gdzieś, nie przygotowuje żadnych terenów dla budownictwa - dlatego wyberać należy gminy podczęstochwskie, tam można coś samemu zawalczyć i wywalczyć A co do cen Właśnie tak się sprzedaje działki; jedna pani drugiej pani Jeśli pani sprzedała z x to ja sobie dorzucę 2x i nóż się uda, cóż z tego że 20 pomarudzi jak 30 sty kupi i będziemy szczęśliwi Dlaczego mając ziemię nie mam jej sprzedac jak najdrożej - jeśli jest popyt ????? To nie przydziały mieszkania jak za komuny,"należy się" rzeczywista wartość grutu wynika tylko i wyłącznie z siły nabywczej osób kupujących Jakbys miał działkę w tym Gnaszynie pewnie chodziłbyś nadęty że hej !!! (bez urazy) Moi drodzy ja już kupiłem i się ciesze Moja rada; nie podążać za trendami; jak wszyscy mówią wierzchowisko kupuj gdzie indziej. Jak miasto się buduje na północ, szykaj działki na południu - kupisz taniej a za 5 lat twoja działka będzie 3 x więcej warta I pamiętajcie stare chłopskie powiedzienie "grunt to ziemia" leży i jeść nie woła. Ubawiły mnie jeszcze czyjeś stwierdzenia: po co mam kupować pół hektara jak potrzebne mi jest 500 m2 - z takim podejściem powodzenia I powiem wam - fajnie jest mieć pół hektara :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kupujących Re:działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 13:04 Frogman gratuluje podejscia do sprawy, bardzo mądra decyzja. Właśnie o to mi chodziło w moich wypowiedziach, żeby uświadomic ludziom że ta droga ktora teraz podąrzaja jest malo trafna. piszą o podatkach za hektary nie mając o tym pojecia, on za te swoje 500m/2 zaplaci 4x tyle co ten z przysłowiowymi hektarami. Masz racje ze stwierdzeniem, ze jeśli północ sie buduje to kupowac na południu. Weźmy taka Brzeźnice zwykła wieś, ale zaczyna urastac pomału do rangi Wierzchowiska, a działki podobnie drogie, idąc w druga strone Herby, Blachownia, Wreczyca okoliczne miejscowości ceny połowę niższe, albo jeszcze bardziej. Ale tak jak mówisz kręci się nosem na wszystko i ma sie wieczne pretensje. Pozdrawiam i życze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia2 Re:działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:52 Chciałabym wiedziec jakiej działki szukacie, ale tak dokładnie opiszcie swoja wymarzona działke. "Do sprzedających" bardzo dobrze wszystko nakreślił i przedstawił, odnośnie zachowań i oczekiwan ludzi, bo tak rzeczywiście jest. Napisał dokładnie o opłatch czyli podatkach, których nie ma potrzeby sie obawiać, bo wieksze działki to wcale nie hektary jak tu piszecie. Jak narazie piszecie czego nie chcecie i praktycznie wszystkie działki sa do niczego. Jeśli opiszecie tu czego szukacie,i za jaka cene, w jakiej odległosci od czestochowy, byc może znajdzie sie osoba która posiada taka działkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość x Re:działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 15:41 Coś tu ucichło, czyżby wszyscy pojechali szukac dzialek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re:działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:45 Wymarzona działka: móc wyjechać i dojechać zimą jak spadnie śnieg, żeby to nie były bagna (lub śmietnik na bagnach, jak zrobiono to na ul.Dobrzyńskiej, wykopy pod budowę to będzie szok), nie ciągnąć mediów kilometry, bo cena jej będzie wielokrotnie wyższa, żeby nie był to las do karczowania i efekty akustyczne PKP, cegielnia, rozdzielnia wys. napięcia i pole magnetyczne, żeby móć jeszcze trochę pożyć i nie dostać raka (choć to sprawa genet.). Może być powyż. 100 zł...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re:działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:10 To takich dzialek jest nawet sporo, tylko trzeba poszukać, mieć cierpliwość w szukaniu i przede wszystkim chęci. Nie napisałeś jeszcze jak daleko od miasta, i jaka duża, bo poza miastem są bardzo ładne działki, wszystko tak jak piszesz, tylko tyle, że są większe od tych w mieście, ale uważam że to w niczym nie przeszkadza, a wbrew pozorom opłaty są nizsze od tych małych działek jak już ktoś tu słusznie zauważył. Powyższe posty dały mi dużo do myślenia, zawsze dobrze jak ktoś doradzi, co ma jakies pojęcie na dany temat. Ja w sobotę i niedzielę, jadę w teren zawsze stoja jakieś tabliczki przy działkach i sołtysa można zapytać lub ludzi oni zawsze wiedza który sąsiad ma coś do sprzedania. Życzcie mi powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re:działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:18 Dzięki za taką sympatyczna odpowiedź, a nie tylko pouczającą. Z tego forum dowiedziałem się dużo, właśnie dzisiaj zrobiłem objazd Lisińca, Gorzelni, Szarlejki, Wręczyckiej. Te działki przy Koniecpolskiej są jak najbardziej przyszłościowe, bardzo daleko media podstawowe (tzn. woda i prąd). Jest ogłosz. na bramie posesji w Gorzelni, na Wręczyckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re:działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:19 Karol jak coś fajnego wypatrzysz to się pochwal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rollins_pl Re: do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:13 Sry ale jak bym czytał poglądy żywcem z komunizmu lat 80 tych o walce ze spekulantami. Nie wiem czy wiesz ale od 17 lat mamy wolny rynek. Towar jest tyle wart ile chcą za niego zapłacić kupujący. Jeśli towaru jest mnniej niż kupujących to cena idzie w górę. Z prawem popytu i podaży nie wygrasz. Nie chcesz nie kupuj nikt cię nie zmusza. A rzeczoznawcy i szacowanie nie ma tu nic do rzeczy. Rzeczoznawca stara się jedynie dać odpowiedź jaka jest wartość rynkowa. Nikt nie moż zmusić wsłasciciela do sprzedaży a kupującego do zakupu za wyjątkie potrzeby posiadania sumy pieniędzy lub kawałka ziemii. Jeśi potrzeby te są zbliżone to dochodzi do transakcji. Na to o czym piszesz to mogą pomóc tylko ceny regulowane, kartki, przydzały i komuna. Ja dziękuję wolę tak jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: do Alex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:35 ...i dokąd ten post zmierza? poglądy wymieniają niezainteresowani. Szukający działek, gdzie Jesteście? Poglądy ukrytych sprzedających, sprzedaj samochód za ile chcesz? a zobacz jaka jest rzeczywista cena (porównanie niewspółmierne); Ten wątek ma inną rolę, miał być ranking, a jest polemika najeżonych-niezainteresowanych, ukrytych właścicieli ziemskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kikikaka Re: działki budowlane IP: 212.160.86.* 22.02.07, 12:10 Nie za darmo tylko za rozsądna ce, jak ktos chce budowac dom nie znacyz, ze ma płącić krocie za działkę. Poza tym, rolnik chce się od razu dorobić na nowa furmanke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:37 skoro Frogman kupiłeś to nie rozumiem po co taka polemika, skoro płacę (30 tyś.$ średnio się wymaga, Amerykanin umarł by na zawał) to wymagam, nie potrzebuje działki na Księżycu (a nuż to się pisze przez "U" Panie Frogman, tylko moralizować zamiast coś pomóc, buntuj i podpuszczaj dalej sprzedających, bo masz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frogman Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:19 nie moralizuję i nie podpuszczam Bo i po co, daję Ci tylko jedną dobrą radę którą powinneś wyczytać miedzy wierszami zamiast się czepiać kulawej ortografi. Kupuj tam gdzie nikt nie kupuje i wtedy gdy nie robi tego nikt. teraz widzę wszyscy się miotacie niepotrzebnie amerykanin to by umarł na zawał jakby zobaczył jakie u nas były ceny gruntów nawet dwa lata temu. Ale to jest duży kraj (ameryka) i ludzie też odporniejsi Jak kupowałem działke to nie siedziałem przed kompem i czekałem na adresy tyle Ci powiem. I niestety cena gruntu to nie zawsze jest kwota która My możemy zapłacić Jestem ciekaw jab będziesz wyceniał własne M ileś. Pewnie kosmos Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:32 Brawo, właśnie tak jest chcielibyśmy kupić tanio a swoje sprzedac drogo słuszna uwaga, tylko nikt tego jakos nie zauważył. Proponuje poczytać pare postów do utrwalenia wiadomości szczególnie "do kupujących" mądre i pouczające wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:33 mam już jedna działkę nad morzem (sposób kupienia i uzbrojenia był naprawdę cywilizowany i krótki, mam porównanie i to 20 m od morza)i te czestochowskie realia dla mnie są nienormalne, dlatego Panie Żaba nie zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale od punktu myslenia, mam wrażenie,że tę bezowocną polemikę włączyli sie przedstawiciele agencji, niekoniecznie sprzedający... Chyba zależy nam na wzajemnej pozytywnej komunikacji, a nie rozwalaniu swoich samochodów na pseudodrogach dojazdowych do wirtualnych działek (na papierze). Nikt tu nie wybrzydza, ale szanujmy siebie nawzajem, narazie jest atak sprzedających na kupujących, obrażanie od mieszczuchów jeżdżących MPK , prawda taka Polak z Polakiem się nigdy nie dogadał, dlatego jest jak jest. Syf i chory kraj, zaplecze UE, najgorsze drogi, a najwyższe ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 20:22 Jestem tego samego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
fatima7 Re: działki budowlane 16.02.07, 21:32 Dawno nic nie pisałam, ale regularnie śledzę ten wątek. Nie mam zamiaru nikogo namawiać do kupna mojej działki, każda rzecz ma swojego nabywcę nie dzis to jutro nie jutro to kiedys. Ale moja działka spełnia te wymagania o których co niktórzy tu piszą. Nie chciałabym sie tu powtarzac, ale może warto. linii wysokiego napięcia, ogromnych słupów, torów kolejowych, bagna, krzaków, zarośli, syfu, zakładów produkcyjnych, przemysłowych, hodowlanych... itd - Brak. Natomiast media tuż przy działce,do przystanku mpk 200m.Do Częstochowy wcale nie jest daleko. Do tego czyste i świerze powietrze. Pewnie, że decyzja należy do tego co chce kupić i nie można nikogo zmusić żeby mieszkał poza Częstochową, ale słusznie ktoś tu napisał wszyscy nie mogą mieszkać w jednym miejscu, dlatego każda działka ma swojego nabywcę i czeka na niego. Moja też sobie czeka. Pozdrawiam. www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22425508,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:06 to robimy ranking: piszcie, gdzie jest modnie, tanio, gdzie uderzyć? w jakim kierunku? (już mi się mapa podarła od kursowania i oglądania okolicy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 23:14 Nie rozumiem tych mądralińskich? Ktoś rzucił temat i ten wątek trwa, nie chodzi, aby się obrzucać inwektywami, ale sobie pomóc. Nie sztuką jest wsiąść w samochód i jeździć dookoła Częstochowy? fajnie jest jak ktoś podpowie, ubezpieczy na co zwrócić uwagę przy poszukiwaniu działki, gdzie i za ile szukać . W innych (większych miastach) takie fora to norma, po to są, aby ludzie sobie pomagali nawzajem. Tekst, że siedząc przed monitorem nie znajdziesz działki jest błędny, znam ludzi, którzy nie tylko znależli, ale zrobili niezłe interesy. Tylko trzeba trafić na ludzi uczciwych, a nie na przemądrzalców. Dlatego kontynuujmy i wymieniajmy się namiarami, gdzie warto jechać, gdzie warto dzwonić, czasem na dzień dobry odstrasza cena i rezygnujemy, a może nie warto. (???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 09:31 Sprzedający z tego co widać to sie tu nawet ogłaszają i zachwalają, ciekaw jestem czy zadzwoniliście do kogo kolwiek z tego forum? Wątpie...wydaje mi się, że większość tu piszących chciało by, ale jakoś nigdzie nie pasuje. Ja trzy lata temu też szukałem działki, ale nie byłem ogarnięty rządzą mieszkania na Wierzchowisku i w innych podobnych dzielnicach. Kupiłem sobie działkę 5tys m/2 na wsi i jestem bardzo zadowolony. Postawiłem mały domek, zagospodarowałem przed domem, a reszta to trawka, którą z przyjemnością koszę latem i drzewa. Do pracy jadę 20min, a po pracy oddycham pachnącym powietrzem i jest super, cisza, spokój żyć nie umierać. A wy dalej szukajcie prawie w mieście to będziecie tkwić w tych blokach bez końca. Wy się boicie mieszkać zdala od kawiarni, hipermarketow itp. Niektórzy myślą, że jak zamieszkaja na wsi to ich prestiż ulegnie pogorszeniu, jak kupowałem działkę to niektórzy moi znajomi mówli no co ty na wsi będziesz mieszkał? A teraz chętnie tu przyjeżdzają i mówia że sie mylili. Dzisiaj na wsi mieszka więcej ludzi z miasta, a niestety w mieście więcej ludzi ze wsi i ta wieś wcale nie jest taka straszna. A Wierzchowisko to też wieś i jakie drogie, proponuje uderzyć w drugą stronę, tam gdzie jeszcze jest spokojnie i nie ma dużego natarcia, bo działki są tańsze. Dobrze się zastanówcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: działki budowlane IP: *.prenet.pl 17.02.07, 10:11 No właśnie. Ja zamierzam kupić działkę w Kłomnicach.Miejscowośc naprawdę ciekawa. a ceny niższe niż tu w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:28 chce kupić małą działkę i niech się żadni przemądrzalcy nie wypowiadają i nie negują moich chęci;ma mieć 600-800m kw. w okolicach blachowni cisia jeżeli ktoś ma takową to proszę się odezwać pozdrawiam...mogą też być herby i okolice w/w miejscowości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do agi Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:02 Przecież tam jest tysiące działek.Jedż szukaj,wybieraj-wykaż trochę swojej inicjatywy.Nie jesteś chyba analfabetą.Na talerzu nikt ci jej nie przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:12 "Ma mieć" co za ton, a może jeszcze ma stać dom? I tacy właśnie jesteście. Opryskliwe snoby, oczywiście nie wszyscy żeby była jasność. Jak to "ma mieć", a nie lepiej było by powiedzieć " Chciałabym działeczkę małą w okolicy takiej i takiej, może ktoś taką posiada?" Takich sąsiadów to lepiej nie mieć, bo wszyscy musieliby się tobie podporządkować"ma być spokój, bo ja teraz śpie" Większa działka to juz wyzwanie i troche pracy, a tu by sie chciało mieszkać jak w blokach, czyli nic nie robić. Po drugie, nikt tu sie nie wymądrzał, tylko dawał rady,odnośnie małych i większych działek, ale jak widać nie doczytałaś sie ich. I trochę pokory kobieto. A i jeszcze jedno jak myślisz, że 600, 800 m/2 kupisz za np.20,30zł to sie mylisz, bo nikt głupi nie jest jak ci sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:20 Właśnie troche pokory, to szukaj takiej, a nie rozkazujesz komuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzie, tolerancji Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:35 Ludzie nie czepiajcie się słów, nie rozumiem co jest pejoratywnego w stwierdzeniu "ma mieć"? A poza tym piszecie mieszkam na wsi kupiłem za 5 zł to doradź jak znalazłeś, gdzie to jest, jak szukać. Piszecie, że w Blachowni jest duzo ziemi, ale nie ma ogłoszeń, przejechałem wszystko, żadnych tabliczek, a ogłasza się tylko działka z liniami wysokiego napięcia na środku (idealna dla miłośników pola magnetycznego), coś pomóżcie, a nie piszcie, że wszyscy chcą mieszkać pod Realem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fatima7 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:46 Ja akurat cały czas sie ogłaszam, tylko tyle że moja działka ma 4200, ale jest naprawdę ładna. Decyzja należy do Was i jestem skłonna do negocjacji. www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22425508,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:30 to Cisie jest super, tylko nie da sie podzielić. Jaki tam jest adres?? ul.Cisiańska ? TAKA CISZA NA FORUM, CHYBA WSZYSCY OGLĄDAJĄ DZIAŁKI W SŁOŃCU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:32 Szkoda, że w naszej okolicy nie ma tradycji ogłaszania się na tabliczkach, tylko myk do agencji i TOP SECRET, ludzie stawiajcie tablice "na sprzedaż", to nam wszystkim ułatwi szukanie-sprzedawanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolesław Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 22:32 Jutro stawiam tablicę na swoich działkach, myślę że Wy też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 12:13 No forumowicze działkowicze pobudka, do konwersacji budowlanych..i ziemskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 19:17 agapisz do Fatimy na maila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość x Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:42 dzwoniłem i odwiedziłem już wielu ogłaszających się na forum, dlatego będzie super jak ten wątek będzie kontynuowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fatima7 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 17:34 Nareszcie ktoś powiedział, że Cisie jest super. W ogłoszeniu jest telefon, wystarczy zadzwonić umówić się, zobaczyć a może akurat dobijemy targu. Odnośnie tabliczki wkrótce się pojawi, bo ta co była została uszkodzona. www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22425508,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:21 Przyznaję, że ta działka jest interesująca i nawet ładnie sie prezentuje, a i cena przystępna zresztą można negocjować. Słyszałam od znajomych, którzy tam mieszkają, że to fajna oklica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Mirów IP: 212.87.244.* 18.02.07, 16:23 a co z Mirowem? moze znacie jakies działki w tamtej dzielnicy, lub mieszkacie tam i doradzacie/odradzacie zakup takiej dzialki? jeszcze btw, trochę nie na temat - za co kupujecie te dzialki. mam problem bo zarabiamy dosc dobrze, wiem ze kredyt dostaniemy bez problemow ale nie mamy kasy na kupce /latwiej splacac niz odkladac:)/ dlatego jestem ciekawa jak organizujecie zakup - czy sprzedajacy są chetni z czekaniem na zalatwienie wszystkich formalnosci kredytowych-bankowych, czy bez gotowy sie nie obędzie? ps przypominam o mojej reklamowanej dzialce kilkaset postow wczesniej - pisalam ze kolo konopisk, ale dodam ze to wygoda kijas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Mirów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:52 to te działki w Konopiskach, co nie było wiadomo jak z mediami? tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Mirów IP: 212.87.244.* 18.02.07, 20:42 nie, to nie są konopiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.Piotr Re: Mirów IP: 80.48.49.* 18.02.07, 22:53 Mirów to syf. Ci co chcą sprzedać twierdzą, że huta nie smrodzi. Nic z tych rzeczy! Byliśmy w niedzielę wieczorem, jak nam buchnęło siarkowodorem to zmykaliśmy ile sił w kołach. Huta musi puszczać bąki a wiatry są na wschód a nie na miasto na szczęście. I średnia życia - zapytajcie proboszcza -> 68lat. Skażenie terenu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 18:12 Szukam działki w dzielnicy Stradom (niedużej do 800m2) budowlanej, może mi ktoś pomoże i da jakiś namiar (nie na te bagna), proszę i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 05:48 moja działka ma mieć wspomniane 600-800m.kw. bo nie mam zamiaru się na niej narobić i jeżdzić kosiarką w tę i z powrotem i ma mieć ,bo jestem ewentualnym potencjalnym kupującym i tego sobie życzę.i nigdy snobem nie byłam ani nie zamierzam ,natomiast mam podejrzenia o to co do pewnych wypowiadających się.Prosiłam o odzew tych którzy mają w/w działkę a odzywają się jak zwykle ci którzy nie mają nic ciekawego do powiedzenia poza pierdołami jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 07:46 Jesteś bardzo nie miła, to że ty jesteś kupującą to nie znaczy że jesteś nie wiadomo kim. Przykre jest to, że masz za nic tych, co sprzedają działki i w taki sposób się wypowiadasz. Oczywiście masz prawo chcieć taką działkę, ale nie masz prawa poniżać osoby sprzedającej i ogłaszającej się nazywając ich pierdołami. Rusz swoje cztery litery i idź sobie szukaj tej wymarzonej działki, widocznie nikt takiej małej działki nie ma w tych okolicach, co ty chcesz, a to że polecaja swoje większe działki to nie znaczy że je tobie chcą sprzedać i tobie je proponują, bo nie tylko ty tu jesteś. Życze powodzenia i trochę mniej agresji w swoich wypowiedziach. I jeszcze jedno, mój potencjalny klient ma być kulturalny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do gościa Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:01 pierdołami nazwałam tych którzy zamiast się ogłaszać z czymkolwiek komentują moją wcześniejszą wypowiedż-to że chcę małą działkę nie znaczy że należy na mnie wieszać psy,najczęściej ci co mają wiele do powiedzenia nie mają nic do zaoferowania-nie chciałam być niekulturalna i poniżać sprzedających tak wyszło ponieważ mądralińscy zabrali się za komentowanie mojej wypowiedzi...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Agi Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:30 JA TEŻ szukam działki, która "ma mieć" i znajdę, nie przejmuj sie takimi demagogami,których nie stać, albo nie moga sprzedać - to norma. Szukamy dalej - jak bedziesz wiedziała coś o małych działkach z mediami to daj znać, może cos posąsiedzku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:51 jak narazie znalazłam fajną działkę w ładnej okolicy ogrodzoną młodzi sąsiedzi tyle że 30 km. od częstochowy i tyle na teraz szukam dalej pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
grom71 w zyciu nie dam za mieszkanie tyle co za dom!! 19.02.07, 08:08 przegladalem ostatni Posrednik. Jak widze te ceny mieszkan 47m za 150 000 w bloku płyciaku na Sportowej to wybaczcie, ale wole kupic jakas stara ruderę lub w ogole dzialke i postawic chociaz mury. Pewnie ze na budowe domu to nie wystarczy 150 tys. ale sorry, 150tys za 50m2 w jakis bloku w Czwie ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: w zyciu nie dam za mieszkanie tyle co za dom! IP: 193.93.91.* 19.02.07, 11:34 Zawsze mozesz kupic sobie jakis apartament np. w Sopocie po 25 000 zl. za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: w zyciu nie dam za mieszkanie tyle co za dom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:24 Szukam działki budowlanej na Stradomiu lub Sabinowie, dajcie jakieś namiary...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok26 Re: w zyciu nie dam za mieszkanie tyle co za dom! IP: 80.54.171.* 20.02.07, 21:37 tak, teraz już cena używanego mieszkania to minimum 3000 a przeważnie to 4000- 5000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: w zyciu nie dam za mieszkanie tyle co za dom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 21:54 Dlaczego nasze zarobki tak nie rosną jak ceny nieruchomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evita Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:50 Ludzie dajcie namiar, gdzie jest możliwość wybudowania małego domku, ale nie na bagnach. Zjeżdziliśmy już kilkadziesiąt działek i , albo woda, albo bez mediów, albo 150 zł za m2? Może ktoś doradzi, gdzie uderzyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:26 150 moze nie, niewiele mniej ale moze Cie to zainteresuje: miedzy Małopolską a Traugutta, prawie pełne uzbrojenie (bez gazu), pół roku temu kosztowały po 120 za metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyberix Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:28 DZIAŁKI BUDOWLANE W MIEŚCIE , KTÓRE WKURZA, GDZIE SĄ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola bialska IP: 212.87.244.* 19.02.07, 20:26 dzis w wyborczej jest ogłoszenie o działce na bialskiej - 1615 m2 - oczywiscie wystawia je agencja. czy ktos wie cos na temat tej dzialki lub innych w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: bialska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:29 fajna okolica, myśmy kupili niedaleko, przy Traugutta, tylko ze to na razie jest w szczerym polu :) ale media wszystkie prócz gazu, planujemy budowe za 4-5 lat, tylko ze tam tez agencja sprzedaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: bialska do Krzyśka IP: 212.87.244.* 19.02.07, 22:34 Krzysiek a jakie wymiary tych dzialek kolo Traugutta? mozesz o nich napisac cos wiecej? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: bialska do Krzyśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:38 mysmy kupili 990 m, 23x45 czyli wiekszosc projektow domow do 120 mkw wchodzi bez problemu, z tego co wiem to obok naszej działki sa jeszcze 2-3 identyczne tak samo zorientowane (wjazd od północy-północnego wschodu) a moze maja jeszcze jakies inne dzialki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: bialska do Krzyśka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:43 .... hmmm... mały błąd .... 22x45 m :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: bialska do Krzyśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:43 czy mozesz podac swojego maila albo nr gg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: bialska do Krzyśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:29 1239134 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukamy Re: działki budowlane IP: 212.87.241.* 19.02.07, 20:33 www.cbon.com.pl/prv/?id=14&siec=n&zdj=zo&p=4&lvl=seek&rn=4&rt=s&p1=&p2=&c1=&c2=&sort=cn&sortdir=asc&pg=2 Czestochowskie biura nieruchomosci po prostu sa super. Pod tym linkiem jest dzialka, ktora jak sie okazuje jest juz DAWNO nieaktualna. Pani w biurze nie potrafi powiedziec, czemu to ogloszenie dalej wisi. Jak widac od 10 rano nie byla w stanie go dalej usunac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fatima7 Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:13 Mam ładną działkę, ale nie ma możliwości podzielić jej inaczej. www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22425508,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html Moja działka, gdzie mieszkam tez jest duża, jeszcze większa od tej, bo tu wszystkie takie są, ale my posadziliśmy drzewa, wykopaliśmy staw i po robocie, a ogrodzone mamy tyle co nam było potrzebne i wcale nie przejmuję sie resztą. Wiem, że sie powtarzam, ale po to ten wątek jest. Szanuje decyzję agi, chce taka działkę i nikt nie powinien tego negować, a z drugiej strony szkoda, bo może w tym miejscu co mam działke spodobało by ci się. A może jednak zajrzysz, a nuż ci się spodoba. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 08:54 A może zejdziesz z ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag116 Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:09 sprzedam działkę na lisińcu, 325m woda, gaz, prąd.więcej info.piszcie mag116@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:12 To chyba raczej ogródek działkowy 325m??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag116 Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:20 działka budowlana przeznaczona pod bliźniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 09:30 Chyba, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filantrop Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 12:44 Sprzedam działkę.Oczekuję propozycji z ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działki budowlane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.07, 13:29 Ok znalazlem, dzialki budowlane.Wklejam,moim zdaniem,dobry portal. www.immopool.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: działki budowlane IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.07, 13:34 Gość portalu: driver napisał(a): > Ok znalazlem, dzialki budowlane.Wklejam,moim zdaniem,dobry portal. Przepraszam,chyba jednak nie jest za dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: działki budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 22:00 Ja zakupiłem działkę bezpośrednio od sprzedającego dzięki Interaktywnej Giełdzie Nieruchomości www.ign.net.pl Oni są bardzo wiarygodni bo działają pod Patronatem Instytutu Gospodarki Nieruchomościami. O ile wiem to ogólnopolska baza aktualnych nieruchomości. Można tam sprzedać nieruchomość wchodząc poprzez zakładkę "dodaj ogłoszenie aktywując sms-em" lub kupić nieruchomość wpisując się do zakładki "poszukuję nająć, kupić". To bardzo dobry pomysł z tą giełdą nieruchomości:) Ja polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzedam działkę Re: działki budowlane IP: *.21.pl 20.02.07, 17:13 Dąbie , ulica boczna od Gilowej 580 m2 ,szerokośc prz ulicy 16 m , w głebi 18 m , długa 33 m .Cała ogrodzona , gaz w działce , woda i ścieki w ulicy, prąd również. Cena 90 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: działki budowlane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:08 to na Dąbiu już prawie 200zł/m2, najlepsi w mieście Odpowiedz Link Zgłoś