Dodaj do ulubionych

Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkolankom

IP: 80.54.171.* 01.02.07, 21:29
CO TO ZNACZY "Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkolankom"
Obserwuj wątek
    • Gość: maksymilian Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkolankom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:02
      Oczywiście że to nie jest konflikt "miasto - nauczyciele", lecz znany nie od
      dziś konflikt: wojewoda katowicki - Częstochowa.
      To że katowickie władze na każdym kroku deptają Częstochowę chyba każdy juz
      wie.
      • Gość: Nina Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:24
        POPIERAM
    • Gość: bilder Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkolankom IP: *.dclient.hispeed.ch 02.02.07, 07:39
      Ten Wojewoda to totalny debil....uczyc to trzeba od podstaw i od poczatku jak
      sie juz urodzi a nie jak dorosnie to za pozno.....
    • Gość: Elżbieta Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:11
      Jestem oburzona!
      Słuchjąc interpretacji niższej podwyżki dla nauczycieli dowiedziałm się że
      samorządy mogą wyrównać te brakujące "procenty" dodatkami. Nie wiem dlaczego
      akurat samorządy mają wyręczać budzet. Z analizy posiedzeń Rady Miasta
      jednoznacznie wynika ze zadań własnych mają ponad miarę.To chyba jednyna w
      mojej długiej pracy podwyżka ujemna.Pensje będa po prostu obniżone! I coś mnie
      trafia jak czytam że rosną, rosną rosną, po 5 procent rocznie i więcej tez!Komu
      pensje rosną!Nauczycielkom przedszkola zostały obniżone A polemika
      dotycząca "wychowania" i dodataku za wychowawstwo jest irytująca.To przedszkole
      poza rodzicami naturalnymi wychowawcami jest pierwszą instytucją która
      wychowuje.Edukuje równiez potrzebujących szczególnie młodych rodziców co do ich
      najważnieszej dla dziecka roli i idącej za tym odpowiedzialności.Mogłabym wiele
      argumentów przytaczać ale nauczyciele i pracownicy oświaty je znają a osoby
      decydujace nie chcą poznać Dzięki za podwyżkę która jest obniżką!
    • Gość: Iga Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:14
      Nie rozumiem dlaczego w innych regionach naszego kraju ,nauczycielki przedszkola
      są wychowawcami i otrzymują wynagrodzenie ,tylko w naszym mieście jest jakaś
      dyskryminacja!!Tak nie może być !!!Ciekawe czy Ministerstwo zna problem.
      Popieram p.Elę wielka mi podwyżka to jest OBNIŻKA o której jest wyjątkowo cicho
      w naszych mediach.Może trzeba to nagłośnić .
      • Gość: Angela Re: Do p. Elżbiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 12:50
        Pani Elżbieto - proponuję kontakt ze Skrzatem55 - znacie się doskonale)))) i
        połączenie sił wraz z ZNP w Częstochowie. Gdy była potrzebna pomoc to proszę
        dać znać.
        Pozdrawiam
        Angela.
        • Gość: Elżbieta Re: Do p. Elżbiety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:11
          Dzięki!
          Myślę,że w takiej sytuacji oba Związki Zawodowe powinny zdecydowane działnia
          podjąć Wiele razy wydane akty okazywały się niezgodne z prawem ogólnopolskim.
          Bo dlaczego nauczycielka wychowania przedszkolnego w Warszawie dodatek dostaje
          a w Częstochowie i województwie śląskim NIE!!!!!!!!! Bogatsza jest czy głupsza?
          Czy może bardziej leniwa? Koleżnki ceńmy się i ceńmy naszą ciężka pracę Bo na
          szacunek zewnątrz nie bardzo można liczyć!
    • Gość: Iga Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:27
      Angela i Elżbieta macie 100% racji jestem z wami ,
      Wychowawczynie przedszkola złączmy siły ,odezwijcie się na forum ile was jest
      przeciwko decyzji wojewody może wspólnie ze związkami połączymy siły i nie damy
      się zgnębić wojewodzie.!
      • Gość: Gocha Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: 217.153.246.* 02.02.07, 19:01
        Brońmy się dziewczyny,bo niedługo zdegradują nas do rangi opiekunek.Z tego to
        słychać to ZNP również nie kwapi się pomóc "przedszkolankom".Jeśli macie
        możliwości to nagłośnijcie problem w mediach.A jeśli pan wojewoda nie wie na
        czym polega praca w przedszkolu to może trzeba go uświadomić.Poza tym narusza
        prawo i konstytucję.
        • Gość: nauczyciel przedsz Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.tktelekom.pl 02.02.07, 20:37
          jestem nauczycielem wychowania przedszkolnego taki mam tytul w
          dokumentach ukonczenia uczelni wyyzszaj po co sie bylo ksztalcic i
          likwidowac liceum pedagogiczne skoro teraz mamy byc gorzej traktowane--
          przeciez to wldza wyzsza kazala nam sie ksztalcic zdobywac wyzsze
          wyksztalcenie do wycierania tylka jak niektorzy mowia nie jest to
          potrzebne, trzeba bylo sie wtedy zastanowic a nie teraz odbierac a
          czy pan wojewoda do przedszkola nie chodzil sprawdzcie dziewczyny ktora
          mu wy......
          • Gość: nauczyciel przeds Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.tktelekom.pl 02.02.07, 20:39
            przepraszam za błędy w pisowni ale to nerwy nie brak wykształcenia
            • Gość: Bacha Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:17
              jestem nauczycielką przedszkola i od dziś nie będe prowadzić kart obserwacji,
              realizować program wychowawczy mam to gdzieś.Cieszyłam sie z podwyzszki a tu
              jeczsze zabrali.Wychowanie małych dzieci widocznie jest zbyteczne.
              • Gość: mono Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 20:44
                Może co niektórych trzeba wrócić do przedszkola .żeby wiedzieli na czym polega
                wychowanie, dziewczyny prawda jest taka ,że jak same nie zbierzemy się do kupy
                to nikt nam nie pomoże przecież zawsze nasza praca i nasze placówki były
                traktowane jak piąte koło u wozu, a jak na złość nasza grupa zawodowa jest
                najbardziej ambitna widać to na różnych kursach ,warsztatach i konferencjach,
                oraz w pracy z dziećmi . To my musimy być wychowawcami,
                nauczycielami,dekoratorkami, nianiami i często wykonywać wiele różnych prac za
                innych, bo zawsze jest na pierwszym miejscu dobro dziecka. Nauczyciele szkolni
                już dawno podnieśli by krzyk, a my czekamy na ciąg dalszy i tak zrobią co będą
                chcieli. ciekawe co by się dziąło gdyby tak jeden dzień nie funkcjonowały
                wszystkie przedszkola, może wtedy ktoś by nas docenił. Pozdrawiam wszystkie
                nauczycielki przedszkoli
                • Gość: Ewa Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:24
                  I co dalej z naszymi pieniążkami bo w lutym dodatku nie wypłacono i zabrano to
                  co dano na styczeń Kto nam pomoże!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kasia Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:59
      Podobnież w Katowicach dostają za wychowawstwo , a więc co jest grane? Czyżby
      wojewoda nie lubił czestochowskich przedszkoli ?Gdzie są nasze władze?
      • Gość: zebra Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: 217.153.246.* 06.02.07, 15:11
        ZA styczeń nic nie cofnięto.Natomiast w lutym już nam za wychowawstwo nie
        wypłacono.A czy ktoś wie ile w tym roku jest w Częstochowie przedszkoli do
        likwidacji?
        • Gość: Madzia Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: 89.174.23.* 06.02.07, 15:57
          Ja mam pytanie dotyczące szkół. Czy w szkołach w styczniu i lutym wypłacono
          dodatek motywacyjny? Nam dyrekcja wytłumaczyła, że dodatku nie ma (ani w
          styczniu, ani w lutym), bo miasto nie przelało pieniędzy ze względu na protesty
          nauczycieli przedszkoli. Czy to prawda, czy robią nas w konia? W mojej szkole
          wszystko jest możliwe, polityka finansowa jest dziwna, delikatnie mówiąc. Jak
          jest u was?
          • Gość: Zezu Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: 217.153.246.* 06.02.07, 19:38
            Madziu nie wierz w to co mówi dyrektorka.W przedszkolu też nie wypłacili
            motywacyjnego.To nie jest wina przedszkoli,po prostu nasze "kochane" władze chcą
            skłócić środowisko nauczycieli.Szukają pieniędzy i uderzają w
            przedszkola.Przeciez ktoś musi być winien.Mają określone plany i sukcesywnie
            wprowadzają je w życie.
    • Gość: Iwa Re: Wojewoda i MEN zabieraj pieniądze przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 10:27
      Do 9 02 należy napisać petycję o przywrócenie dodatku wychowawczego .Zachęcam
      wszystkie pokrzywdzone koleżanki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka