Gość: Piotr IP: *.pl 05.02.07, 10:23 Witam, Słyszłem o nowej budowie mieszkań, które zostaną oddane w 2008 roku. Znacie może ceny? Pozdrawia Piotr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lolek Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:37 lepiej sie wybuduj Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.pl 05.02.07, 10:42 Dobry pomysł, Ale w cz-wie nie ma normalnych działek, słupy 100KV, bagna, bez drogi. A państwo kisi swoje zasoby. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:49 wystarczyłoby, żeby miasto wykupiło, podzieliło, zagospodarowało i uzbroiło ziemię, a następnie puściło w przetargu. Napewno wiele mlodych ludzi zdecydowwałoby się na budowę domu, a i dziura budżetowa w ratuszu zistałaby zatkana. Szkoda, ze nikomu się nie chce; tak jest w innych miastach, w miejscowościach wczasowych, gdzie gminy dzielą i sprzedają i wszystko sie kręci. W świętym mieście regres niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.icis.pcz.pl 05.02.07, 12:00 Nie wiem czy to takie proste. Zreszta jesli to takie proste to dlaczego radni nie wystepuja z takimi propozycjami ? U nas krokiem w dobrym kierunku jest przystapienie do tworzenia nowych planow zagospodarowania: jeden na Parkitce dla blokow, dwoch na Stradomiu dla domkow. Mam nadzieje ze to poczatek zmian w strategii postepowania miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enter-ka Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:32 Mieszkam w wieżowcu z Metalurga Osobiście nie polecam. Czynsz bardzo wysoki i stale jakieś podwyżki. Porównaj sobie np. koszt utrzymania identycznego mieszkania w administracji Metalurg i np. Hutnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:45 tylko nie bloki, pudła z betonu, koszary dla ludzi wracajacych z pracy, poligon .... no chya ze chodzi Ci o takie góra 4 piętrowe... to co innego ;) jak np te koło OBI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:58 popieram, może wreszcie ktoś coś zrobi w tym kierunku; tak duże miasto, żeby nie miało planów zagospodarowania przestrzennego, a przecież "Częstochowa to dobre miasto" i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianin Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:18 znam cene w krakowie 6500-22500 za m2.no i co wieśniaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.02.07, 17:23 Ciesze sie teraz zarob sobie na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantazja Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.man.czest.pl 05.02.07, 20:42 mieszkanie 2-pokojowe za 150 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:25 ło ciul, to już tak podskoczyło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:57 Przyjedź zobacz otoczenie tych nowych bloków z Metalurga np. na Lipowej,totalne blokowisko, brak miejsc parkingowych, sam beton, zero zieleni, placów zabaw dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:07 to chyba do mnie... moze faktycznie sie zagalopowałęm i nie podałem najlepszego przykładu(ale i tak od niektych blokowisk na północy wygladaja lepiej), ale np budynki za szpitalem na parkitce w strone nowo budowanego koscioła(bodaj "krwi Chrystusa") wygladają wraz z otoczeniem dosyć dobrze, w ogóle mi się ta okolica bradzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś