Dodaj do ulubionych

Nowe mieszkania Metalurg

IP: *.pl 05.02.07, 10:23
Witam,
Słyszłem o nowej budowie mieszkań, które zostaną oddane w 2008 roku.
Znacie może ceny?
Pozdrawia
Piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:37
      lepiej sie wybuduj Piotrek
      • Gość: Piotr Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.pl 05.02.07, 10:42
        Dobry pomysł,
        Ale w cz-wie nie ma normalnych działek, słupy 100KV, bagna, bez drogi.
        A państwo kisi swoje zasoby.
        Piotr
        • Gość: lolek Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:49
          wystarczyłoby, żeby miasto wykupiło, podzieliło, zagospodarowało i uzbroiło
          ziemię, a następnie puściło w przetargu. Napewno wiele mlodych ludzi
          zdecydowwałoby się na budowę domu, a i dziura budżetowa w ratuszu zistałaby
          zatkana. Szkoda, ze nikomu się nie chce; tak jest w innych miastach, w
          miejscowościach wczasowych, gdzie gminy dzielą i sprzedają i wszystko sie kręci.
          W świętym mieście regres niestety..
          • Gość: xx Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.icis.pcz.pl 05.02.07, 12:00
            Nie wiem czy to takie proste. Zreszta jesli to takie proste to dlaczego radni
            nie wystepuja z takimi propozycjami ?

U nas krokiem w dobrym kierunku jest przystapienie do tworzenia nowych planow
            zagospodarowania: jeden na Parkitce dla blokow, dwoch na Stradomiu dla domkow.

Mam nadzieje ze to poczatek zmian w strategii postepowania miasta.
            • Gość: Enter-ka Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:32
              Mieszkam w wieżowcu z Metalurga Osobiście nie polecam. Czynsz bardzo wysoki i
              stale jakieś podwyżki. Porównaj sobie np. koszt utrzymania identycznego
              mieszkania w administracji Metalurg i np. Hutnik
            • Gość: cham Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 12:45
              tylko nie bloki, pudła z betonu, koszary dla ludzi wracajacych z pracy,
              poligon .... no chya ze chodzi Ci o takie góra 4 piętrowe... to co innego ;)
              jak np te koło OBI
            • Gość: ok Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 13:58
              popieram, może wreszcie ktoś coś zrobi w tym kierunku; tak duże miasto, żeby nie
              miało planów zagospodarowania przestrzennego, a przecież "Częstochowa to dobre
              miasto" i co z tego?
              • Gość: krakowianin Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:18
                znam cene w krakowie 6500-22500 za m2.no i co wieśniaki?
                • Gość: konrad Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.02.07, 17:23
                  Ciesze sie teraz zarob sobie na nie.
    • Gość: fantazja Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.man.czest.pl 05.02.07, 20:42
      mieszkanie 2-pokojowe za 150 tys.
      • Gość: cham Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:25
        ło ciul, to już tak podskoczyło
        • Gość: ona Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:57
          Przyjedź zobacz otoczenie tych nowych bloków z Metalurga np. na Lipowej,totalne
          blokowisko, brak miejsc parkingowych, sam beton, zero zieleni, placów zabaw dla
          dzieci.
          • Gość: cham Re: Nowe mieszkania Metalurg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:07
            to chyba do mnie...
            moze faktycznie sie zagalopowałęm i nie podałem najlepszego przykładu(ale i tak
            od niektych blokowisk na północy wygladaja lepiej), ale np budynki za szpitalem
            na parkitce w strone nowo budowanego koscioła(bodaj "krwi Chrystusa") wygladają
            wraz z otoczeniem dosyć dobrze, w ogóle mi się ta okolica bradzo podoba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka